Frida & Seth

Vänd blad, det är en ny månad på intågande!

Publicerad 2010-02-28 21:53:13 i Frida berättar...,

Imorgon är det redan:a mars!

Patrick har ställt klockan tiiiiidigt, tiiidigt och börjar jobba redan klockan 6! Jag hoppas på att få sova ett par timmar till..! Efter en fem-dagars på jobbet längtar jag efter en ledigdag igen! Nu börjar vi jobba om varann i våra arbetsscheman igen, jag och Patrick. Oj, oj, oj vad många veckor Patrick har varit ledig nu!


Måndag: LEDIG! Ska hämta upp Leo på dagis på eftermiddagen och jag och Seth ska sen hänga hemma hos han tills André kommer hem! Det kommer att bli rånajs!

Tisdag: Boendeprojekt-möte. Seth har sin första dagisdag och jag håller tummarna för att han inte snappar upp några onödiga sjukbaciller nu då han ska tillbaka på Pärlan!

Onsdag: Arbetar morgonpasset... Seth ska lämnas på dagis redan halv sju... Vilken chock!

Torsdag: LEDIG! Vattenförenings-möte hos en av våra grannar kl. 18.

Fredag: Morgonpass igen... Patrick hämtar hem sin hyrskoter...och så såg vi inte mycket av honom resten av helgen...!


                                                              =hans val av vinst då han vunnit vikttävlingen!

Lördag: LEDIG! Tjejfest hos Sara!

Söndag: LEDIG! Ev. skotertur (hela familjen).


                         Bildkälla: http://www.motorsportjamtland.se/news.asp?newsID=102

Bara så ni vet vad jag håller på med i veckan...

Publicerad 2010-02-23 18:39:17 i Frida berättar...,

Har haft en ledigdag!
Nu ska det strax ätas kvällsfika och gå i säng och sova innan arbetet kallar...

                   

Onsdag: jobb 7-15.

Torsdag: jobb 12-21.

Fredag: jobb 14.30...

Lördag: ...15.00.

Söndag: jobb 8-17.


Och annars..?

                  
                      Hannes fyllde 1 år den 15:e februari! Vi var där och grattade!


Patrick längtar, längtar efter sin räkmacka på lördagmorgon!

Bror min med familj flyttar till A-torp i helgen!

Kom ihåg söndag! Körkonsert i St. Olovs-kyrkan kl. 18.00! Det blir en maffig kör då vi är två ihopslagna gäng! 

                                                Mäktigt! Vackert!

Utmaning i repris..!

Publicerad 2010-02-21 17:56:01 i Frida berättar...,

Utmaningen är:

1. Gå in i mappen mina bilder.

2. Gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i den mappen.

3. Visa bilden på bloggen och skriv något om den.Mappen heter 25 mars. Thessan var uppe på besök och följde med oss till kyrkan en tisdag! Oj, oj, vilken liten mini-Theo detta är! Helt otroligt gullig!

Snart kommer nästa unge, Thess!


Kort uppdatering.

Publicerad 2010-02-19 23:12:00 i Frida berättar...,

Datorn på plats och surrar igen! Vi har haft ett par sköna dagar utan den och mest umgåtts i hemmet vår lilla familj! Ute vill man då knappt vara. Minus 25 nu!

Tur då att det är nåt i tv-väg som kan locka! OS sänds kvällarna och nätterna igenom och det är spännande att se! Men jag sitter med en klump i magen och ryser åt de våghalsiga rodelåkarna, störtloppsåkarna och backhopparna..! Det är dramatik och läskigt så det sjunger om det! Jag förstår tanken hos curlinglandslagen - de kan inte falla så långt!

Seth är nöjd och glad och har köpt en ny liten traktor på Fem Rum i Kåge idag. De gamla skidglasögonen han hittade hos "faffa´s" springer han runt med och är häftig!

Tilde har två nya favoritsovplatser (i ett hörn i datarummet/på överkastet på golvet nedanför min säng) och hon och jag får sovmorgon varje dag nu! Jag känner mig helt bortskämd med att inte behöva stiga upp först med sonen på morgonen, nu då Patrick vaknar före tuppen typ jämt!

Patrick visar på en stålvilja med sina Cambridge-shaker, har himla bra karaktär och faller inte för mina och Seths frestelser i matväg! Och det hela ger resultat - go Patrick!

Jag ställer in mig på jobbhelg nu igen (lör-sön) och sen är slutspurten för Patricks pappaledighet här med bara nästa vecka kvar!

Dags att ladda för ledigt i sommar nästa gång då!

Miin-a sittel!*

Publicerad 2010-02-13 12:38:57 i Frida berättar...,Sådär! Nu ser Seths dörr ut att verkligen tillhöra den motorintresserade kille han är!

Mormor (nu för tiden kallad "goffa") hade hittat stickers med bilar och motorcyklar! De åkte upp så fort vi kom hem igår!

Och "Nanna" skulle självklart leka med leksakerna med Seth!                                                                                           *=Mina motorcyklar!

Lite februaribilder!

Publicerad 2010-02-13 12:26:40 i Frida berättar...,Seth gillar skarpt att dansa!

Allra helst ska det ske inne i datarummet och pappa Patrick ska "gila" gitarr!Oooops! En naken Benita i badet!

Jag överraskade henne en lördagmorgon (när hon trodde hon skulle få hem och vila efter jobbet) med en avslappnande förmiddag med bad, frulle och shoppingtur!Samma kväll var det 30-årsfest hemma hos Jennie och Anders!

Skitroligt party långt in på småtimmarna! 

Veckan därpå hade vi förmiddagsfrämmande av kusin Leo och polaren Anton m. mammor!Å Seth har hunnit jaga efter Wilmer i Byske!Fast!

Ibland är vintern vacker...

Publicerad 2010-02-10 22:07:17 i Frida berättar...,

Ikväll har jag plumsat i meterdjup snö för att hämta in ved till brasan så att elden i köksnoran kan jobba för att hålla värmen i huset i denna fallande temperatur. I och med behaglig temp. inomhus trivs och frodas dock flugorna på övervåningen, så det sista jag måste göra innan läggdags är att slå ihjäl en fyra-fem av dem och plocka upp minst lika många som självdött däruppe..! Det låter; "kras-kras-kraaas".

Inför kommande vecka...

Publicerad 2010-02-07 19:08:18 i Frida berättar...,

Helgen har snart gjort sitt.  Den tredje sista ledigveckan börjar för Patrick och Seth imorgon, ny arbetsvecka väntar för mig...

Måndag: Jobb 7-16.

Tisdag: Jobb 14.00...

Onsdag: ...10.00. Kör 19-21.

Torsdag: Jobb 13.30-21.

Fredag: LEDIG! Fira Anna (hon fyller 29 på onsdag)!

Lördag: LEDIG!

Söndag: LEDIG!

5 februari

Publicerad 2010-02-05 20:52:24 i Frida berättar...,

Orden har bara sprutat ur Seth nu senaste tiden! Jag kan ju alltid skylla att jag försummat bloggningen på sonens långalistade nya ordförråd och allt annat han hittar på...jo, så gör jag!

Patricks morföräldrar ("Kalle" och "Atti"), som inte träffat Seth på ett tag nu blev riktigt imponerade ikväll över hur mycket han pratar! Han snackar om allt som är hans ("de e min, e min, e-MIN"), om bilar som kör och krockar  och backar och om släpet ("gappe") och allt möjligt som ramlar ner ("gamme nee")!

Han är bestämd när han är på det humöret och vill styra över att "mamma kaffe stå här" - åsså ställer han min kopp på bordet eller "pappa; stanna där" - åsså pekar han med fast hand mot honom så han ska förstå att han menar allvar!

Seth har också "vunnit mer mark" här hemma då Patrick för nån helg sen lät honom börja gå upp till övervåningen själv. På övervåningen har Seth sitt nya rum och rätt ofta vill han dit och leka ett tag på sin bilmatta, men ofta vill han bara gå upp och ner för trappen! "Här kommer jag", hör man medans han trampar på nedför trappstegen! Åsså kikar han in i köket eller vardagsrummet bara för att berätta att "ja´g-åpp". Åsså pallrar han sig uppåt igen! Och så vidare...

Under den senaste tiden har Seth också...

* tagit den andra influensasprutan (och fick en mini-zebra som plåster på såren).

* sovit en natt med mormor i bäddsoffa!

* lärt sig rörelserna till en ny "Mora Träsk"-låt!

* ALDRIG tackat ja till att tvätta håret!

* fått en ny kallelse för hörseltest (15/2).


Patrick är som sagt pappaledig nu och har bara några veckor kvar..! Tiden går fort när man är hemma! Seth har sin tid, Tilde har sin tid, veden och eldningen har sin tid, snöskottningen har sin tid, handling, tvätt och städning har sin tid, sömnen har sin tid och projekt; bergvärme-till-kåken har sin tid!

Själv jobbar jag på som vanligt och känner mig både orolig och taggad inför mitt arbete. Turbulensen (-a) där är på ett sätt tröttande och tar på krafterna men känns (som tur är) också inspirerande och utmanande! På personalmötet i onsdags slängde chefen upp årets sommarsemester-papper på bordet, och det kan ju kännas som en tröst nu i denna vinter-vinter att man får börja planera en förhoppningsvis varm ledighet om ett par månader! Men långt dit är det ju...om allt går rätt till ska jag ha min semester from. den 19:e juli...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela