Frida & Seth

Hemmavid imorgon...

Publicerad 2008-10-30 20:50:41 i Frida W,

Åh, vad jag gillar att hämta hem Seth från dagis! Han blev så glad idag när jag kom, han hade stannat upp mitt i leken för han såg mig genom fönstret, och när jag kom in sprang han rakt i mina armar och ville inte släppa taget om sin mamma! Gulle-gulle-Seth!

                                              

Imorgon blir det dock ingen hämtning, för vi får lov att stanna hemma hela dagen... De tyckte att han hade alldeles för "grönt snor", och de var rädd att han skulle smitta de andra barnen. VAB-dagar för mig hittills i år = 2. Vad var det farmor Meta sa..? Brukar man räkna med 12-24 förkylningar per år under den första dagistiden..? Mycket var det i alla fall! Det ska väl bara gå runt och runt det här snorandet och hostandet då..!

Själv har jag också åkt på den här förkylningen igen och känner mig faktiskt lite febrig ikväll (O stackars).

Å Seth som skulle sova hos morfars i helgen! Hur ska det gå med det? Å Ossians dop på söndag vill vi ju inte missa..! Ska vi ordineras sängläge och febernedsättande i tre dagar eller ska vi piggna till lagom i tid? Spänningen är oliidlig! 

Vintertid!

Publicerad 2008-10-26 21:44:04 i Frida W,

Vi ställde om till vintertid idag, och det brukar ju vara så skönt att få den där extra timmen att sova på morgonen, men Seth har inte riktigt lärt sig glädjen i tidsomställningar än, så han vaknade redan klockan sex (nya tiden)! Det skulle bli en låång dag för honom (och mig med för den delen)! För att komma in i rytmen snabbt tänkte jag och Patrick att vi skulle åka iväg nu i afton, riktigt trötta ut sonen och hålla han vaken till sju som vanligt. Så vi köpte med oss smörgåstårta och drog till Kusmark och bjöd farfars på det goda, och Seth åt lite med oss och sen lek, bus, ögonblinksflirtning på hög nivå, klappa händerna åsså mer lek!

Så strax innan sju åkte vi hemåt igen efter att Seth vinkat "hej då" många, många gånger till sin farmor och farfar!

Väl hemma hann jag bara få av han jackan och skorna, sen sprang han in i vardagsrummet, tog upp fjärrkontrollen från soffbordet och klättrade upp i soffan - och lutade sig tillbaka och "zappade" med kontrollen riktad mot tv:n! Himmel och pannkaka - det börjas tidigt!

                     

Man blir helt paff när man ser honom göra såna här saker! Man blir riktigt imponerad och stolt när han visar att han ser och lär! Han hjälper till exempel till att skrynkla ihop Norran och stoppar i vedpannan när vi ska elda, han lyfter upp den rena disken ur diskmaskinen och räcker till mig så jag slipper böja mig ner så långt och han hjälper till att fylla tvättmaskinen då man ber honom! Fast sina leksaker har jag inte än fått honom att plocka ihop på kvällarna..!
 
Nu återstår bara att se om vår ställa-om-till-vintertid-taktik fungerar..! Seth somnade hursomhelst direkt efter vällingen och utan minsta protest när jag la ner honom i sängen!

Och nu är det GOD NATT för hela familjen!

Nu har helgen smygbörjat!

Publicerad 2008-10-23 19:27:47 i Frida W,

Jag är så skönt trött nu..! Så här härligt mysigt känns det, för jag är färdigjobbad för denna vecka, Seth har somnat för en stund sen och Tilde är kvällspromenerad redan! Jag ska själv lägga mig och läsa min bok snart, och jag kan läsa länge ikväll, för jag är ledig i helgen och den är inte spikad det minsta! Vad lyxigt med ett "oplanerat veckoslut"! Det blir Seth som får hålla i trådarna och jag går efter hans mat-, lek- och sovklockor! De brukar bli himla mysiga dagar!

I morse när jag vaknade var det fredag..!

Publicerad 2008-10-20 20:53:47 i Frida W,Åh, vad härligt med helg, hann jag tänka medan jag klädde på mig efter journatten på jobbet i morse!

En sekund senare insåg jag att hjärnan min spelat mig ett spratt...

Det var måååndagmååårråånn, å mitt huvud kändes plötsligt så tuuungt!Fast inte tungt så länge, för jag kom snabbt ihåg att i och med denna nya vecka, så har jag minst FEM LEDIGA HELGER framför mig! Det kändes som en seger!Jabbadabbadooo!

På tal om bordsskick...

Publicerad 2008-10-20 20:47:05 i Frida W,

...och ett väldigt kladdigt sånt - Seth tog priset i afton när Anton och Benita var här!

(Det är tur att man har en hungrig hund, redo att hugga in när maten hamnar överallt å inte i Seths mage!)

Eftermiddag i lekparken!

Publicerad 2008-10-18 20:20:36 i Frida W,

                   

I onsdags klädde vi ungarna varmt, tog med kaffe i termos och hängde ett tag i lekparken bakom Anton och Benitas hus. Killarna gillar rutschkanan skarpt och det är därifrån dessa höstbilder är!

                   

                    

För övrigt har jag kommit ett steg längre i min "operation; rusta upp lekplatsen". Jag har lokaliserat den kassa-ansvarige för just vår lekplats (grannen Lorentz), och han lovade att vi skulle hjälpas åt att fixa nya grejer och att söka mer bidrag så vi får en bättre lekplats för barnen här runtikring. Tydligen, när man har egen förening, kan man få 500 kronor per sommarhalvår och 800 per vinterhalvår i bidrag från kommunen för att underhålla lekplatsen. Senaste upprustningen skedde för dryga 25 år sen, så en del pengar borde finnas kvar på kontot och med lite samarbete grannarna emellan ska vi väl få ordning på grejerna! Fortsättning följer...

Hurra för födelsedagsbarnet!

Publicerad 2008-10-18 08:32:53 i Frida W,Leo fyller ett år idag! Grattis!

Vi är bjudna på kalas hos honom för att fira, äta tårta, överlämna paket och se om han kanske har fått sitt rum klart på övervåningen..!

Kalaset är över för det här året! Leo sken ikapp med ljusen på tårtan och vi åt en massa gott fika allihop!

            

            

Såklart ska killen ha födelsedagstårta! Till sin hjälp fick han en ny sked av Seth - en lite greppvänligare! Fast, det är ju roligare att äta med händerna!

            

Av vår familj fick han en svart Bobby-car Bobby Car Fulda Svart, Big-13501 och från sin mamma och pappa fick Leo det här!  
                                                                                                                                                          
                                    Come on in for learning fun
Ett jätteroligt "Learning Home" med en massa knappar, signaler, musik, bollar i stuprännor och en klocka! Med den här kan Leo lära sig alfabetet och att räkna!

            

            

               Men när man är ett år är ju stora lådor fortfarande kul också!

Knaaaaak, knaaak, knaaaaak!

Publicerad 2008-10-15 18:46:38 i Frida W,

Kiropraktorn knäckte till mig ordentligt idag! Han tog tag i huvudet och böjde och vickade och KNICK, så tog han i och det knakade rejält baki nacken! Obehagligt, som om han skulle vrida nacken av mig!

"Så där ja", sa han!

Han sa att yrseln berodde på nackspärren som jag haft, precis som jag och mammma kom fram till igår. Förhoppningsvis har han nu fixat till det, men ett återbesök behövs tyckte han, eftersom jag gått så länge med det och då kan det lätt hoppa tillbaka i fel läge igen... Det vore inte så bra om jag fortsätter att vara yr - jag ska ju jobba hela helgen!

Yr i bollen!

Publicerad 2008-10-14 20:50:03 i Frida W,

Jag tror att orsaken till min yrsel de senaste tre dagarna är min nacke. Yrseln som inneburit att jag inte kunnat köra bil och att jag fick avstyra arbetet i går kväll.

Det började i söndags när jag kom hem från jobbet och busade med Seth på golvet, vi rullade runt och kittlades och jag lyfte honom i luften så han skrattade så härligt! När jag sen skulle resa mig upp var jag totalt yr i skallen, det kändes som att jag skulle svimma vilken sekund som helst. Hastiga rörelser fick mig att vingla till och det kändes som att jag var full på söndagskvällen..!

Jag trodde aldrig att det skulle sitta i något längre tag, men det snurrade i skallen när jag la mig för att sova på kvällen och på måndagmorgon skulle jag aldrig ha satt mig bakom ratten. Jag sjukskrev mig och svärmor Meta fick skjutsa mig till Apoteket och Seth till dagis.

Idag har jag och mamma diskuterat detta och kommit fram till att den troligaste orsaken till yrseln måste vara någon nerv i nacken som är klämd på nåt vis, eller något åt det hållet. Jag hade ju nackspärr för nån vecka sen, och det låter ju rimligt att det kan hänga ihop då jag aldrig sökte hjälp av massör/kiropraktor.

Det är nog dags att ringa någon nu!

Julförberedelser...

Publicerad 2008-10-13 19:34:33 i Frida W,

I år ska småkusinerna få fira jul ihop, så vi samlas (nu alla) familj-erna och äter å äter å myser å öppnar paket!                                                  
                                                           julfyndar Nu lackar det mot jul och tomten gör sina bästa fy

Upplägget angående julklappsinköpen ser ut som i fjol, då vi bara koncentrerar oss på en person i familjen, och precis som förra året har vi dragit lott om vem som ska köpa till vem...

Kerstin köper till Carro.                                    Lars köper till Frida.     
                                                                                                                                                                                           
Crille köper till Lars.                                          Frida köper till André.

Josse köper till Kerstin.                                   Carro köper till Patrick.

Patrick köper till Crille.                                     André köper till Josse.

                                  För en summa av 400 kronor.

Småkillarna är dock inte medräknade i julkappsbytena - de är för små - men de önskar sig blöjor och välling av allihopa!När sedan grabbarna gått i säng drar julklapssleken igång igen! Dags att införskaffa tre paket vardera! Ett för 20:-, ett för 30:- och ett för 50:-!

Sådär! Nu kan julruschen börja!

                   Bråda dagar

Dancing - yeaa!

Publicerad 2008-10-12 21:03:22 i Frida W,

                                        Anton, Benita och Seth!
                        
                        

Det var party här i fredags! Dansparty! Seth och Anton rockade loss framför MTV, och vi vuxna bara skrattade! Så gulliga de är!

                    

                    

                  Här är Seths mooves - on the dancefloor! 
                                                                                 

            

            

"Känn rytmen i musiken... Ha lite lätt böjda knän, böj hela överkroppen så långt fram du kan och studsa liksom lite upp och ner - i vilken takt som helst!" /Seth

                     

Specialen - lägg armarna bakom ryggen samtidigt!

            

Undrens tid...

Publicerad 2008-10-12 19:22:37 i Frida W,

Jag jobbade ett 24-timmars pass i helgen och kom hem idag vid tretiden. Hem till en dammsugad soffa, en diskad besticklåda (vem kommer på en sån sak?), ett rensat dataskrivbord (och ja, ALLA 30 snusdosorna hade åkt i soporna!) och allt damm som lagrats länge, länge under Patricks säng var helt puts väck!

När jag är borta dansar inte dammråttorna på bordet - då får istället Patrick energi att städa!

Yes!

Jag har sålt på Tradera!

Publicerad 2008-10-09 19:57:04 i Frida W,

           
                   

Just nu sitter jag och följer med i de sista budgivningarna på mina auktioner - så spännande! Jag la ut 13 plagg/klädpaket och känner väl mig rätt nöjd med min första säljsväng (bara ett par byxor verkar bli kvar)! Många köpare har gjort riktigt fina affärer, och en del plagg har jag fått många fler bud på än jag trodde från början! Det blir nog fler auktioner sen!

Imorgon ska kläderna vägas och paketeras, alla vinnarmailen skickas iväg och pengarna börja rulla in på mitt konto!

Jag fick ett mail med bilder...

Publicerad 2008-10-09 19:38:33 i Frida W,

För några helger sen var vi på fredagsmiddag hos våra bygrannar Benita, Jonas och Anton! Det är så roligt att man kan hitta nya vänner! Jag och Benita träffades i kyrkan när vi hade mammaträffar, och sen ett år tillbaka har vi börjat ses en hel del! Å killarna är så bra kompisar (fast Anton får stå ut med en del slag nu då Seth är på det här humöret...se förra inlägget)!


       
Killarna är på samma dagis nu också!  
      Finns det en ettårs-trots?

Publicerad 2008-10-09 19:27:14 i Frida W,

Finns det? Eller vad ska man kalla humöret Seth har, speciellt på kvällarna..? Full av energi, river och sliter i allt, slåss med sina polare, bits och när man säger åt honom så flinar han bara, sådär illmarigt, och springer vidare..!

Same, same, not so much different...

Publicerad 2008-10-06 19:08:06 i Frida W,

Vi var på Öron-näsa-hals-avdelningen idag igen. Seth var lika intresserad av undersökningen som de andra gångerna vi provat, han viftade på som vanligt med armarna då audionomen försökte mäta hans hörsel och han drog undan huvudet lika mycket när hon ville att han skulle sitta still... Så hon gav upp. Igen.

Idag fick jag dock läkaren att en gång för alla titta i Seths öron (nåt som aldrig har gjorts förut, det tycker jag är konstigt), och han kunde konstatera att sonen inte har fullt med vax i dem i alla fall. Jag sa att jag tyckte det var lite meningslöst att bara göra samma procedur hela tiden, och undrade om det inte fanns något annat sätt att få fram resultat. Men de kan inte göra på något annat vis, sa han, det blir först när Seth är några år äldre. Men vi skulle hur som helst bli kallade om sex månader igen... 

Too be continued, alltså...

                                   Öra

Det han kunde säga var att det finns en hörselnedsättning hos Seth, men om den är pytteliten eller rätt stor, kan de inte säga just nu. Men hur det än ligger till, ska det inte påverka Seth särskilt, tyckte han.

Jag var full på Seths dagis igår..!

Publicerad 2008-10-05 19:46:56 i Frida W,

Det är sant! Vi hade bokat lördagen för körfest, och i brist på annan lokal hade vi hyrt in oss på förskolan! Så jag använde Seths jackhängare och ställde mina skor under hans klädkorg, satt vid hans lunchbord och åt surströmming, minglade runt i hans dagisrum, pratade och skålade bland deras leksaker, spelade en Bo Kaspers-låt på deras stereo och sjöng med i den inför hela gänget och jag gick på toa där personalen lärt honom att tvätta händerna efter varje måltid!

                                      

Senare hamnade jag å Anna på fest i Kågeskolans matsal, då idrottsföreningen bjudit in alla som ville! Där dansade vi och träffade en del bekanta ansikten! Å i morse var jag så tillbaka där festandet slutade (lite mindre rund under fötterna), för ölen och diskjockeyn var bortstädade och borden iordningställda för loppmarknad istället för dans!

Loppisresultat...

Publicerad 2008-10-05 19:22:31 i Frida W,

Vi var lite försenade till loppmarknaden jag å syrran, så vi hade knappt 45 minuter på oss att ställa iordning allt innan besökarna skulle börja anlända. Det var svårt att veta i vilken ände man skulle börja, vilken kartong man skulle packa upp först, och hur man skulle prismärka alla prylar och böcker när vi väl hittat till våra bord inne i matsalen. Borden var jättesmå och vi hade väldigt svårt att rymma allt. Men vi fick packa upp eftersom vi sålde, tänkte vi. Och vilken start Josse fick! Hennes grejer var verkligen populära och vi insåg snabbt att det skulle bli hon som kammade hem högsta vinsten idag!
                              En vanlig syn längs vägarna som lockar väggfarare att svänga av. Man vet ju aldrig vad döljer sig i ladorna. 

Allmänheten hade laddat för loppisstart klockan elva, och när dörrarna öppnades kom det jättemycket folk! Strömmen kom och gick lovar runt bland borden, handlade där det passade och typ efter tjugo minuter var de klara! Under resten av timmarna kom det bara enstaka personer in, och vi ångrade att vi inte satt lägre priser från allra första början, för det såg ut att bli en hel del grejer vi skulle få packa med oss hem igen. I alla fall i det tempo som alltså följde efter den första anstormningen!

I slutändan tyckte vi väl ändå att loppisen gett ett rätt hyfsat resultat. Jag kom dit med sex kartonger och två stora kassar med grejer, och kom hem med fyra kartonger. I princip försvann hälften av grejerna! Skönt att bli av med det!

Jag sparar böckerna som blev kvar, men ställer ut två kartonger med prylar ute vid vägen, så kan sopbilen ta hand om dem med resten av grovsoporna! Så är nån nyfiken så är det bara att komma och kika igenom lådorna här utanför! Å för den som vill ha nåt, så är det nu gratis!

Pengamässigt vann Josse! Hon fick ihop 873 kronor, och jag ca 470 kronor!  

Lördag...

Publicerad 2008-10-04 13:21:49 i Frida W,

                               

Idag är det grått, blött och trist ute. Seth ligger och sover nu, och det gör han rätt i, för man blir inte så värst inspirerad av vädret...

I morse steg jag upp med sonen, som inte vaknade förrän åtta, åsså gick vi ner, kokade välling till Seth, gav Tilde mat och sen delade vi alla tre på min frukost - ostmackor, banan å nyponsoppa. Det är våran morgonrutin!

Eftersom vi är en glad-i-att-sova-mycket-ofta-och-länge-familj, så bytte Patrick av mig vid tio, jag somnade en stund till och när Seth hade fått lunch vid elva ville han också sova nån timme (sover än). Det är många som säger att man bara blir tröttare av att sova mycket, och att det nog är anledningen i det här huset till varför vi är så trötta... Så kan det nog visst vara, men det är så härligt att få lägga sig igen!  
                        

Ett delikat problem...

Publicerad 2008-10-04 13:07:38 i Frida W,

Eftersom jag var mammaledig större delen av året, så har jag nu blivit ställd inför ett måste... Jag måste ta ut tio dagars semester till innan ´08 är slut!

Så jag knappade in mina lediga dagar över jul- och nyårsveckan, å det kändes skönt att få två veckor hemma den tiden! Fast, med några regler som jag inte riktigt fått kläm på, så kommer det bara att dras fyra semesterdagar..! En semesterdag hamnar på nästa års protokoll, och därmed står jag med sex dagar över liksom..!

Ledig skylt LED

Det är väl ett himla problemfritt problem ändå, inte sant?

Så jag har hittat en helg som jag gärna kan stryka från schemat (där försvinner 4 dagar), och sen får jag lägga ut de två kvarstående semesterdagarna, tja, nånstans bara på det kommande julschemat!

Det blir säkert en himla liten lön efter nyår (nån hake måste det väl finnas), men då får jag väl rensa en omgång till i kartongerna och sälja iväg mer grejer på loppis?!?

Konstnärs-Seth!

Publicerad 2008-10-03 21:07:43 i Frida W,

Idag ritade Seth sin allra första teckning! Alldeles själv!
Ritblock
Mamma å pappa, kan ni inte maila över en bild på konstverket som hänger på kylskåpsdörren eran?

Fredagsnöjet...

Publicerad 2008-10-03 21:07:02 i Frida W,

Man blir helt svettig, men det är en skön känsla när man får rensa bland gamla grejer! Jag håller på att samla ihop för loppisen på söndag och jag kommer att stå för bok-, tidnings- och filmbordet!

Jag började med att gå igenom hela filmutbudet. Två stora lådor med VHS och DVD-filmer blev sorterade i en av tre högar. Spara, sälja eller kasta! Jag blev helt nostalgisk över VHS-filmerna som jag aldrig kommer att titta på igen, men oj, vad bra själva filmerna är!

Jag och syrran Josse gick ihop och beställde en massa filmer ett tag för några år sen, och man fick typ fem stycken till priset av en, så vi fick lov att använda familj och kompisars namn för att få beställa gång på gång! Vi måste ha varit i farten precis i slutet av nittiotalet (hör mig säga; HJÄLP!), för det var bland andra de här filmerna jag hittade i lådorna;

Från 1999...
American Beauty, Big Daddy, Boys Don't Cry, Den gröna milen, Hollywood gigolo, Sjätte sinnet, Tomten är far till alla barnen och Vuxna människor.

Från 2000...
Livet är en schlager, Miss Secret Agent, Den Perfekta stormen och Tillsammans.

Från 2001...
Moulin Rouge, Bridget Jones dagbok, Bröllopsfixaren, A Beautiful Mind och American Pie 2.

Nu har jag fått ihop nästan åtta kartonger med porslin, böcker, serietidningar, oanvända kommunaljulklappar och filmerna förstås! Jag siktar på att gå hem med noll lådor, och att jag i alla fall går runt så jag kan betala bordsavgiften på en hundring!

Man ska inte sikta för högt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela