Frida & Seth

Nu kan jag somna gott!

Publicerad 2010-04-29 23:27:49 i Frida berättar...,

Ikväll impuls-bytte jag ett arbetspass i helgen mot en lördag framöver och har SEX dagars ledighet framför mig nu! Bytet innebär ingen tung arbetsbörda den aktuella veckan heller, så jag känner mig rätt nöjd!

Måste bara se det framför mig...

Fredag: LEDIG!

Lördag: LEDIG!

Söndag: LEDIG!

Måndag: LEDIG!

Tisdag: LEDIG!

Onsdag: LEDIG!
                         
                                                                          

Inför imorgon..!

Publicerad 2010-04-22 20:29:41 i Frida berättar...,Don´t forget it! Tjugo-noll-noll!Och sen kommande program...

30 april - Nina Söderquist/Ola Forssmed - Vanna Rosenberg/Östen Eriksson

7 maj
- Anna Maria Espinosa/Sebastian Karlsson - Caroline Kuhmunen/Kevin Borg


14 maj
- Nanne Grönvall/Stefan Nykvist - Jessica Heribertsson/David Lindgren

21 maj
- Sara Löfgren/Johan Boding - Amy Diamond/Samuel Ljungblahd


28 maj
- Jenny Silver/Mats Ronander - Daniel Lindström/Anne-Lie Rydé


4 juni
- Blossom Tainton Lindqvist/Kayo Shekoni - Markoolio/Benjamin Wahlgren Ingrosso

Barnrumsinredning...

Publicerad 2010-04-21 11:09:11 i Frida berättar...,

Kolla in värsta grymma fåtöljen till Seths rum! Den fyndade jag i Ragvaldsträsk (av alla ställen) för en femtiolapp!

                         

Nu behöver vi fylla på hans rum med ett nytt bord och stolar också, och detta var ja sugen på att köpa (bara de får in ett nytt parti till Coop)!

                         

Ja, plus lite nya grejer på väggarna också! Kanske kan man hitta lite kul saker i Piteå..? Mamma ska få en shoppingdag just där i present av oss och första förslaget var att vi åker på lördag! Vi får höra hur hon känner för det..!

Onsdag: LEDIG! Funderar på en mindre shoppingtur på Solbacken... Tilde behöver hundmat och diskmaskinen behöver nya tabletter...

Torsdag: Jobb 7-15.

Fredag: Jobb 7-15. Anna kommer sen och ser "Så ska det låta"!

Lördag: LEDIG! Ev. Piteå!

Söndag: LEDIG!

Lördag 17/4

Publicerad 2010-04-17 19:58:18 i Frida berättar...,

05.50 Stiger upp med grabbarna! Frukost och "Bompa"!

07.50 Springer runt och samlar ihop Leo´s övernattningsgrejer! Vi har stämt träff med hans föräldrar halv nio på Forslunds/söder för återlämning av ungen! Leo V-I-L-L I-N-T-E åka härifrån! Det blir en vild kamp att få på honom kläder och komma ut i bilen! Seth försöker lugna sin kusin och lutar huvudet lite på sned och säger: "men du ska ju hem"..! Vi upptäcker också att Tilde protesterat under natten då vi känner att Leo´s jeans är blöta och det har runnit hundkiss under hans Ikea-påse till packningen... Oklart än egentligen vad hon ville ha sagt...

08.20 Hämtar upp Josse på Morö Höjden.

8.30 Lämnar Leo till Carro och André (den udda mötesplatsen berodde på att André hade uppsamling där med fotbollslaget inför deras Umeå-trip idag).

9.00 Dörrarna öppnas för Klädbytardagen i Bureå! 

10.20 Vi pustar ut med en kopp kaffe utanför klädlokalen... Nöjda över våra köp! Mina fynd; 2 böcker, 1 vår/höst-jacka i manchester, 1 par sommarbyxor och 12 tröjor! Lämnar Josse hos mamma och pappa igen!

11.30 Hemma. Jag visar upp alla plagg för Seth men endast en tröja faller honom i smaken..! Vi läser en bok om Alfons Åberg och sen lägger sig hela familjen i varsin säng och sover! 

15.00 Faffa´s kommer förbi med ny tröja, sockar och ett par stövlar till Seth! Sen åker han med dem hem! I bilen på väg till Kus hade han varit mycket bestämd över att "mamma, pappa ganna hemma"! 

17.45 Jag och Patrick delar en burk Bullens Pilsnerkorv efter att ha rensat i förråd och garderober! Grovsoporna står nu ute på gatan och väntar på sopgubbarna och släpet är snart halvfullt!

18.45 Seth hämtad och hemma igen och hans kvällsfika serveras! Innan han somnar sen vill han läsa Alfons Åberg-boken igen och skrattar gott åt att pappan i boken somnar på golvet! 

   Så, en bra dag på det hela taget! Vi har skyndat, fyndat, rensat, umgåtts och myst! 

                                  Tack Josse och Benita för sällskapet i Bureå! 
                                    Tack Meta&Leffe för att ni passade Seth!

Nu ska det snart bli filmkväll här på söder och imorgon väntar ännu en klädbytardag (?) och sen jobb över natten!

Leo i Ers!

Publicerad 2010-04-17 07:16:09 i Frida berättar...,På plats i gympasalen i Kusmark! Det är öppet för barnfamiljer varje fredagafton mellan 18-19, hur kul som helst! Det passade utmärkt bra att ta med kusinerna dit för lite fredagskul nu när Leo skulle få sova på landet hos Seth för första gången!Välförtjänta av lite kvällsfika!Dags för tandborstning!Sen läste vi saga uppe på killarnas rum och Leo somnade efter det till ljudet av Seths mjuka ord ifrån sin säng..."sshhååv", "natt-natt"...

Alldeles lugn natt.

Just innan klockan sex gnydde sen Leo till och jag hörde Seth undra försiktigt "va e de"? När jag kom in i rummet hade Leo bara pratat i sömnen men han tvärvaknade till när det knarrade i golvet! Det var bara att göra morgon!

Nere i köket grinade Leo lätt efter sin mamma och Seth såg lite orolig ut och frågade "e du gessen" (ledsen)? Men då sturskade han upp sig Leo och sprang och sprallade på en stund! Allt bra!

Nu ska vi åka in till stan om en timme och lämna av Leo hos sin mamma och pappa...men han har själv sagt att han skulle vilja stanna!

Solig torsdag!

Publicerad 2010-04-15 12:16:11 i Frida berättar...,Har just kommit in från en härlig promenad! Det är skönt att det töar så bra och att det faktiskt inte är så himla blött överallt ändå! Trots de små vattenpölarna föll Seth så klart i en lerig sådan på vägen hem..! Tvättmaskinen får gå varm ett par veckor antar jag när busungarna våra fäller varann när vi är ute och går!

Nu sover Seth. Jag ska vila mig också innan vi fortsätter med dagen!

Idag: LEDIG! Fika hos Carro och Leo efter sovningen!

Fredag: LEDIG! Semesterledig till och med! På kvällen/natten (?) ska vi sköta Leo!

Lördag: LEDIG! Klädbytardag i Bureå kl. 9.00!

Söndag: Jobbar från 14.30...

Måndag: ...till 15.00!

Sen ledig två dagar till!

Hugos 1-årskalas!

Publicerad 2010-04-10 19:03:22 i Frida berättar...,Nyblivne ettåringen!

Hannes - fin i slips!"Heeej, Ganne"!Massa gott fika!Å smarrig tårta!Far och son!Någon att se upp till!Storkusinerna hjälpte till med paketöppningen...

...men de var inte riktigt överrens hela tiden..!FIGHT!Så Hugo tog befälet..!

Slutet gott, allting gott!
Hugo fick många fina presenter och det utbröt stort kramkalas när kalaset var över!

För exakt två år sen!

Publicerad 2010-04-07 21:20:27 i Frida berättar...,

image1021

Åh, vad jag minns den mysiga pyjamasen! Vilken liten skrutt Seth var!

Nuförtiden sover han i flanell och vill "kaama":s innan han lägger sig och suckar lyckligt "miiin mamma" med armarna om min hals! Å jag säger "miiin Seth" medans vi kramas lite till! "Nu är du duktig och sover hela natten, va?"

"Nej."

Ur Norran idag...

Publicerad 2010-04-07 18:02:57 i Frida berättar...,

Hugo Clason

Hugo Clason

Den 6 april firade vi vår fantastiska Hugo som blev ett år. Mamma och pappa älskar dig så mycket!På lördag är vi bjudna på 1-årskalas för honom!

Nät-fönstershoppar...

Publicerad 2010-04-06 19:11:47 i Frida berättar...,

Vissa dagar, som idag, blir jag bara så himla sugen på att göra om och få in lite nytt i huset! Efter att jag läste om att GROVSOPORNA HÄMTAS om ca två veckor börjar nya planer smidas då lite skrot kan samlas ihop och bara slängas!


Handduksstege, Åhléns.
(Just nu förvarar vi våra handdukar i torktumlaren...)


BRIMNES Väggskåp med skjutdörrAlternativ tll badrumsförvaring, Ikea.

ANTONIUS Stativ

Diverse garderobsinredning, Ikea.ANTONIUS Stativ/ låda/ arbetsskiva

Min önskan är att vi får till vår hall snart. Jag vill sätta upp en vägg i vardagsrummet som gör entrén mer tydlig när man kommer in och en mer praktisk lösning på ytterklädesförvaringen! Jag har på prov delat av rummet nu nån vecka med hjälp av vår skänk, bara för att få in känslan av att ha en vägg där. Jag tror och hoppas att tanken sjunker in och godkänns även av Patrick!

Hallmöbler, EM.

KONSMO FörvaringsmöbelBänk, Ikea.Lampa, Ellos.Men det är ju det där med att gå från önskningar till riktig planering till bokstavligt arbete..!

Skärtorsdag!

Publicerad 2010-04-01 08:36:54 i Frida berättar...,


Så är påsken här!
 
Idag får man vara på sin vakt och akta sig för att bli lurad! Aprilskämten kommer väl att hagla överallt...

Aprilskämt är en typ av practical joke som tillämpas över stora delar av världen den 1 april. I Sverige är det vanligt att massmedia har falska artiklar och reportage den första april. I Storbritannien, USA och Australien kallas dagen för All Fools' Day eller April Fools' Day. I Storbritannien får man bara luras fram till klockan 12.00. Man tror att första april-skämten kom till Sverige på mitten av 1600-talet. Skämtet gick då ut på att lura någon att gå dumma ärenden - till exempel fick den lurade ett brev, en så kallad aprilsedel.


Känt aprilskämt - Nylonstrumpan över TV:n (1962)
 

Innan det fanns färg-TV i Sverige sändes den 1 april ett inslag i TV-nyheterna där Kjell Stensson berättade att man nu installerat ny utrustning i TV-huset, som gör att man inte skulle behöva köpa ny TV för att få bilden i färg. Det skulle tills vidare räcka med att klippa upp en nylonstrumpa och sätta fast över bildrutan på den gamla svartvita TV:n.
GRATTIS till min farfar också som fyller 85 år idag! 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela