Frida & Seth

Gott nytt år!

Publicerad 2007-12-31 12:42:26 i Frida W,

Nu ska de sista grejerna inhandlas till pajen i afton, och Tilde ska få snusa på andra hundars efterlämningar runtom  i Kåge! Sen är det bara att vänta in timman då vi är bjudna upp till Maggan och Kent. Medans vi väntar kanske vi hinner vila en stund till, garnera förrätten, bestämma klädseln för kvällen (what to ware, what to ware..?) och fortsätta peppa Seth att krypa framåt och inte bak!
                                                              image661
                                                                      GOTT NYTT ÅR ALLIHOPA!

Imorgon är det nyårsafton!

Publicerad 2007-12-30 21:15:37 i Frida W,

Det är knytkalas igen imorgon, då vi ska åka till Nyheden och fira in det nya året där. Det var sagt att  vi skulle fixa förrätten, så vi bestämde oss för att göra en favorit i repris och laga till räkpajen igen som vi bjöd på till midsommar, för den var så uppskattad och god. Bra, ingredienser inhandlade och allt var klart till morgondagen. Fast när jag kom hem från stan idag, visade det sig att vi istället skulle stå för efterrätten! Okej, vad gör vi då? Bara ut och handla igen... "Men vaddå, vi har ju redan köpt grejerna nu"! tyckte Patrick. Paj som paj, liksom. Paj som paj?!? Jag var tvungen att ringa Anna för att få bekräftat för sambon att man inte kan ha med sig räkpaj till kaffet! Ja se, karlar!

Kolla in Annas bilder från bakdagen som vi Kompisar hade idag! Det var jättemysigt och gott, fast jag har mått lite dåligt efter att ha smakat av alla sorterna till kaffet, plus lite äppelkakssmet och lite bulldeg under själva bakningen... Annika, Anna, Becca, Lovisa och jag gräddade plåt efter plåt och så busade vi och höll i de två småkillarna som också var med. Seth ville inte sova på hela dan och kräktes i en bunke, och Leonarrrdåå var hungrig och så söööt!
                       image659

Fler get-toghether´s, säger jag! Det gör vi alldeles för sällan!

Om julbordets rester...

Publicerad 2007-12-29 20:59:22 i Frida W,

Det är inte klokt vad man är slösaktig! Till ett annat år ska inte så här mycket mat kastas och ratas för att man längtar efter något annat! Som idag, till middag serverades kroppkakor med lingonsylt hos oss. Det var gott, efter att ha satt i oss alla köttbullar, all skinka och diverse revbensspjäll som aldrig blev uppätet på julafton. Nu är vår bruna soptunna lite mer fylld än vanligt, men som sagt, jag har kommit på ett superbra tips på hur man undviker att slänga maten!

SMÖRGÅSTÅRTA!

Tänk bara, med en god tårtbotten kan man så slänga på nästan allt som man dukar fram till julaftonsmiddagen... Leverpastejen -ja! Skinkan -ja! Mimosasalladen -ja! Grönsalladen -ja! Osten -ja! Laxen -ja! Grädden från Ris á la Maltan -ja! Bregottet -ja! Köttbullarna uppepå -ja!

Nice, va? You like?

Fem månader gammal...

Publicerad 2007-12-28 22:48:16 i Frida W,

Ny nedräkning. Det första nyåret med Seth i familjen! Vilka traditioner de ställs inför, de små liven! Julstress, rödklädda gubbar med skägg, släktträffar här och där och nyårsraketer! 

Och så blir sonen fem månader gammal på just nyårsafton. Tiden går fort, hela tiden!
             image658
                                                                              Seth i dopklänningen.

Han sover nu i sin säng varje natt, äter sista gången vid nio-halv tio och sen inte förrän runt sjusnåret. Det går bättre och smidigare än vad jag räknade med, fast han gnäller en del klockan tre ungefär, men efter att ha bäddat om honom ett par gånger sover han vidare tills vi stiger upp jag och han. Själv har jag lyckats slappna av mer vad gäller just hans sovning, då jag inte längre måste lyssna efter hans andetag. Det är skönt för hela familjen att jag kan sova när han sover och inte behöver tassa över till hans rum och titta till honom hela tiden längre.

Han tar flaskan hur bra som helst nu, vilket har resulterat i att min egen mjölk har sinat, och jag fyller inte ens längre ut mina gamla bh:ar... Trist, det där. Jag är nere under min startvikt med nåt kilo, vilket är en tröst i sig, men jag känner att en ny push-up skulle sitta bra!

Seth är glad och förnöjsam dagarna i ända! Han skrattar åt det mesta och tycker mycket om när man smånafsar under hans fötter, sjunger "Prästens lilla kråka", när Tilde pussar honom och när vi leker tittut! Han ser sig om i stora världen med sina blå uppspärrade ögon och vill gärna vara med när det händer saker. Sova kan han göra sen! Fast när han är så där lagom trött somnar han ändå i famnen, och då är det hur mysigt som helst!

Nu är julen slut...

Publicerad 2007-12-28 22:08:31 i Frida W,

                  image652

                          

Julafton. Med hela släkten hos oss här i Ersmark. Det var en mysig dag och kväll, med mycket mat, prat, skoj, paket, Kalle Anka och klibbig knäck!

Trots att man äter och tar om, och äter och kanske går ett tredje varv och plockar för sig från fat och ur pannor, så har vi nu i flera dagar ätit små jultallrikar  morgon-middag-kväll. Därför bloggas inga av de korten, för nu är man less! Men Josses efterrätt var fin, så den visas. Seth gillade den också! Han åt av den, blev himla glad och sen när sockerilet lagt sig blev han trött och somnade i sin säng!

Senare på kvällen startade vi upp julkappsspelet! Ett par Triss-lotter var de populäraste av innehåll i alla paketen, och till sist, efter tretton minuter av att kasta tärningen, satt jag där och hade vunnit en skarvsladsdosa, svarta mjuka sockar, en Triss-lott och ett par broddar! Inte dåligt!

Nu ska bara julklapparna placeras i garderoben, i köksskåparna, in i badrumsskåpet och hängas upp på väggar. Igår var också jag och Anna och köpte upp lite av julklappspengarna vi fått, och resten får vi väl sätta in på bankkontot! Var sak på sin plats, som jag brukar säga!

Julafton!

Publicerad 2007-12-24 13:34:54 i Frida W,

Idag är dagen vi alla väntat på den senaste månaden. Det är julafton och snön ligger inte vit på taken... Marken är nästan naken... Men när mörkret faller och vi får tända alla ljusen, då blir det nog lite julstämning i husen!

Vi har dukat för elva personer och väntar att de första ska komma snart. Jag och Tilde har tagit en promenad och Seth ska sova en stund nu, så han orkar med sin första jul. Hoppas det blir kul! När han vaknar ska kostymbyxorna på!

Anna har redan börjat öppna sina julklappar och Tilde har fått ett koppel som kan blinka i grönt! Själva väntar vi nog till efter Kalle och efter maten innan vi börjar riva papper av paketen!

                                                                  GOD JUL PÅ ER ALLA!                      image651

Uppesittarkväll...

Publicerad 2007-12-24 13:32:52 i Frida W,

Igår var vi bjudna till uppesittarkväll hos min syrra, hennes fästman och deras son! De bjöd på mycket godis, hjortonglögg, pepparkakor och som välkomstsnaps - blåbärssoppa!

Vi spelade bingolotto och tävlade i lag i olika grenar. Först skulle vi slå ner en spik i en bräda, där mitt lag inte vann. Lite frågor om julen hann vi med också, då jag till exempel lärde mig att Anne Lundberg är årets julvärd och inte Ingvar Oldsberg, och att man säger dopparedan för att man förr doppade sig i badet just på julafton! Det är tur att vi är lite mer renliga nu för tiden! Frågesporten vann min mamma.

 
Här gällde det att få sin lagkamrat på kroken! Betet - godis!


Framför bingolottos uppesittarkväll!


Min systerson Leo!


Pappa, Rikard och Crille framför tv.n. Nu ser det ett program om golf.


Bordshockeyturnering!


Jag åkte tyvärr ut i semifinalen..!


André var en tuff motståndare!

Imorgon är det julafton...

Publicerad 2007-12-23 09:02:06 i Frida W,

Nu är det sista ruschen! Allting är i stort sett förberett inför morgondagen, men alltid är det nån liten detalj som måste ordnas eller nåt litet paket som måste köpas!

Anna ska få sina paket idag när hon kommer förbi! Alma ska få sitt! Småpaketen till julklappsleken skall inhandlas, vi dukar bordet idag med nytt porslin och jag hoppas att julkorten vi beställt är färdiga att hämta ut nu! I eftermiddag ska köttbullarna rullas hos mamma och sen blir det uppesittarkväll hos min syrra! Just det, därför måste jag köpa en bingolott också! Om jag vill, vågar och kan... (L. Kronér-säg)

  Det blir kusinträff ikväll!

Kommer tomten med snö till julafton..?

Publicerad 2007-12-21 20:34:36 i Frida W,

Jag tror faktiskt det! För det lovade Pär Holmgern, meterologen på Svt, igår kväll. Under julafton och juldagen ska det snöa här, fast julfirarna i södra Sverige skulle få en riktigt grå jul med en massa blåst! Trist för dem.
                                                image639  Ja, se det snöar!

Idag kom en varg emot oss, när jag och Tilde var ute på promenad! Den var svart och vit och dök bara upp framför oss längst upp i en backe! Vad gör man i en sån situation?!? Jag hann tänka att det inte skulle va nån idé att försöka springa ifrån den, för vargar är snabba, och den skulle vara mycket smidigare i snön än mig om jag valde att vika av från vägen... Jag kopplade Tilde och såg vargen komma närmare och närmare... Sen såg jag att vargen hade en GPS om halsen. Skumt. Så klart visade det sig att vargen var en hund, en jakthund som var ute och strosade. Vi hälsade på varann alla tre, men jag var faktiskt lite orolig att den skulle attackera ändå, trots att han verkade så lugn och tillfreds. Allt gick bra, ett par jägare kom nån minut senare i sin Jeep och plockade upp hunden, och jag och Tilde kunde vända hemåt igen utan nån varg i släptåg. När vi kom hem frågade Patrick om jag nånsin sett en varg som var svart och vit..? -"Det kanske var en dalmatin du träffade"! Kul, jättekul.

Jag har gjort allt på min lista idag som jag skulle, fast julkorten var inte klara än och jag har för få formar för att kunna göra knäck. Men tanken är väl det som räknas, eller?

Men imorgon ska det kokas!                                                                                 

KNÄCK - Klassikt julgodis

  • 2 dl strösocker
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl hackad mandel 


  • Blanda socker, sirap och grädde i en kastrull. Koka blandningen utan lock tills en droppe av smeten stelnar i kallt vatten och kan rullas till en kula. Rör då och då under kokningen. Tillsätt mandel. Fyll smeten i knäckformarna med hjälp av två teskedar.
                                                                                   image640

    Tre dagar kvar till jul...

    Publicerad 2007-12-21 10:40:37 i Frida W,

    Det småsnarkas nu på tre olika ställen här i huset, en liten kille i spjälsängen, en större karl i sovrummet och en mellantik i gungstolen i köket. 
                                                                   
    Som ni ser har stressen inte infunnit sig här hos oss än, frågan är om den ens kommer att hitta hit..?

    Trots att julen ska firas här i år, känns det inte alls särskilt jobbigt eller jäktigt. Idag får vi hem maten, det ska städas och dukas på söndag före uppesittarkvällen hos syrran, och däremellan finns det ju tid för lite bakning, bus, promenader, snöskottning (eller, det borde vara tid för snöskottning, rättare sagt) och kanske lite julklappsutdelning till kompisarna!
                                                         
    Dagens göromål förbereder jag nu genom att fundera och skriva en lista. Här är den.     
                                                                                                                           
    * Handla julmaten
    * Låna en duk från mamma
    * Koka knäck                          
    * Hämta ut julkorten på Expert
    * Lämna tillbaka en julklapp på Stadium                         

    Fyra dagar kvar till jul...

    Publicerad 2007-12-20 19:34:30 i Frida W,

    Inatt skulle vi försöka vänja av Seth att äta på natten, och det gick jättebra! Patrick fick stiga upp ett par gånger och bädda om sonen, men på det stora hela gick allt smidigt och över förväntan! Halv sju fick Seth komma upp och äta, sen gick vi ner och myste en stund, innan det var dags att sova en knapp halvtimme igen.

    Själv fick jag så för första natten på snart fem månader ligga kvar i sängen alla nattens timmar. Och vilken säng sen! Vi köpte nya bäddmadrasser igår afton på möbelaffären här i Ersmark, och det är sååå härligt att sova i våran säng nu!

    Tummen upp för att sova hela nätter!

    Imorgon blir det kanske inhandling av julmaten! Jag tjuvstartade idag med att stödja grannbyn och handla bröd på bageriet och köpa massvis med julmust på Ica i Kåge. Det är tur att julen förknippas så mycket med just maten, som man äter inne vid köksbordet, för tittar man ut nu kan man tro att vi hoppat över ett par månader och att det redan är 2008!

    Tummen ner för lite snö till jul!


    Fem dagar kvar till jul...

    Publicerad 2007-12-19 22:19:19 i Frida W,

    Det är stilla lugnt i huset, nu när Seth sover i sin säng och det börjar vara dags för mig också att lägga mig för att orka stiga upp med tuppen imorgon bitti. "Kuckeli-kuuuu, klockan är sjuuuu"! Sonen har börjat ha morgon nu denna hutlöst tidiga timma! Men två timmar senare, efter frukost, morgon-tv och lite bus, så sover han gärna en timma till eller så, och då är det härligt att själv passa på att vila bredvid honom i våran säng! Mysigt och välbehövligt!

    Jag kan nu även meddela att flaskan är fullständigt accepterad nu, vilken tid som helst på dygnet. Jag prövade till och med att ge honom ersättningen mitt i natten, och det gillades! Nu börjar vi om igen med smakportioner med mer fast konsistens, som gröt, potatis och morotspuré! Han kanske överraskar och börjar äta det med god aptit snart också!

    Det slog mig att det bara är fem dar kvar till jul! I helgen ska all mat inhandlas, och vi har fortfarande inte bestämt vem som ska komma med vad till julbordet. Fast Josse har ju i och för sig redan varit förbi med prinskorv och Bregott - hennes måste på julafton!

    Det är nog dags att likt Jottan och Sara börja skriva listor på allt som ska hinnas med innan måndag! Det skulle väl kunna handla om att hinna städa, torka golv, baka lite, fixa fler bestick och duka fint, slå in julklappar, skotta fram fler parkeringsplatser, sanda uppfarten, lämna ut julkorten, pynta och komma i julstämning! Jag ska jobba på min lista.

    God natt!

    Detta har hänt...

    Publicerad 2007-12-19 20:15:58 i Frida W,

    Inspirerad av Jottans inlägg om deras husrenovering, visar jag också lite av vad vi har gjort här hemma!
    Eller rättare sagt, vad mest Patrick gjort och fixat! 
    -Varsågod, Carina!

      
    Datarummet före...

       
    Och datrummet idag! Vinkeln, fönstret och den lilla skrubben är borta, för att få större badrum! Det är redan bloggat om i september!

     
    Seths rum före...

        
    Och Seths rum idag!

     
    Hallen uppe före...

     
    Och hallen uppe idag!

      
    Trappen före...

     
    Och trappen idag! Här ligger Tilde väldigt gärna och vilar!

    Sex dagar kvar till jul...

    Publicerad 2007-12-18 22:41:47 i Frida W,

    JULKLAPPSLEKEN

    image617

    Tanken är att vi ska leka en lek på julafton. Det handlar om julklappsleken. Denna lek introducerades för mig förra året, då jag och mina jobbarkompisar träffades innan jul och åt god mat tillsammans. Till denna kväll hade vi alla köpt tre julklappar var, en för 20, en för 30 och en för 50 kronor.

    Spelet börjar med att en tärning går laget runt och den som får en etta eller en sexa får välja ett paket i högen. När alla paket är upplockade, öppnar man dem och tittar noga på vad de innehöll. Kanske blir man lite sugen på att få åka hem med den där porslinstomten eller vinflaskan...

    Nu startar hetsjakten på klapparna!

    image618

    Tärningen slås igen av alla, en efter en medans tiden tickar! Till exempel en äggklocka ställs på valfria minuter, och det gäller att hinna få slå tärningen så många gånger som möjligt, för att ha chansen att kamma hem så många paket som möjligt innan tiden tar slut! Får man en sexa får man välja valfritt paket av någon annan vid bordet, slår någon en tvåa ska alla skicka ett paket ett steg till vänster. På så vis kan man missa paketet man verkligen satsat på, förlora allt man har, få nöja sig med endast en tandborste eller vinna alltihopa!

    Nio dagar kvar till jul...

    Publicerad 2007-12-15 22:14:27 i Frida W,

    Nästa helg är det dags för de sista förberedelserna innan julafton, det är uppesittarkväll och väntan på dopparedan. Vi ska fira jul här i vårt hus i år, både min familj och Patricks. 

    Nu nös Seth i sin säng.

    Vi ska hjälpas åt med maten, det blir lite knytkalas-aktigt. Vi köper och lagar varsin liten del av julbordet och Josse har för länge sen paxat laxpajen!

                                                                               image614        

    Det blir ingen riktig jul utan skinkan, köttbullarna, syltan, potatisen, prinskorvarna, julmusten, ostarna, knäcken, glöggen och mimosasalladen!

                                                                              image615

                                                                            Vi dukar fint i salongen.

    Nu är julen här,
    alla tomtarna myser.
    Men vår lilla gris med sin frånvaro lyser.
    Ack vad är väl gröt och tårta så söt och sylta och pastejer,
    nej får och paj är bara blaj
    men gris är någonting för sig!

                           image616                      

    Vår julskinka har rymt och släkten kommer om en timma...
    Vår julskinka har rymt hur kan en gris bara försvinna?
    Har ingen sett vår lilla kotlett med rumpan blankt av fett?
    Vår julskinka har rymt det tycker vi är grymt!

    Nu tändas tusen juleljus...

    Publicerad 2007-12-15 21:54:13 i Frida W,

    Vi hade barnvakt i afton. Min mamma och pappa kom förbi och skötte Seth, medans jag var i Kåge och lyssnade till "Julton" och Kåge mottetör och Patrick åkte på firmafest på Sunnanå. Jag satt lite småstressad i kyrkbänken och hörde Anna sjunga duett och hela kören stämma in rejält i bland annat  "O helga natt" och "Ding Dong". Mycket fint, mäktigt och stämningsfullt! Jag satt där och sjöng med i mitt huvud, och kom på mig själv med att faktiskt komma ihåg alt-stämman i jullåtarna. Lite smått förvånad och lite smått stolt att jag kunde, eftersom jag framfört dessa låtar inför publik endast en gång med denna kör, och det för ett år sen precis.

                                                                                  image613

    Det har inte blivit av så många gånger att jag lämnat Seth, så jag ser det fortfarande som en träningsgrej, nånting som säkert kommer att gå bättre för mig ju fler gånger jag provar det. Och det är dags att börja slappa av lite nu, eftersom tanken är att jag ska ut och jobba två månader nästa år. Under februari och mars har Patrick ansökt om pappaledighet, och jag ska arbeta för att killarna ska få sin tid tillsammans. Jag vet inte vart jag hamnar än, men jag hoppas allt att min arbetsplats inte kommer att ligga så långt bort... (Kåge, Kåge!)

    Seth hade sovit större delen av de knappa två timmar jag var borta, och annars varit så snäll med mormor och morfar, så de tyckte gott att jag kan sluta oroa mig! Det är ju så sant som det är sagt, men ändå lättare sagt än gjort..! Tack igen för hjälpen! 

    Tretton dagar kvar till jul...

    Publicerad 2007-12-11 22:22:33 i Frida W,

    Thessan har blivit mamma! Ännu en av kompisarna har blivit förälder! Den blev en liten pojke som föddes in i deras familj! Det är bara ett par timmar sen nu han kom ut, fast hon ringde redan igår afton hit till mig för att höra sig för om det kunde vara värkarna som satt igång, om det var det hon kände... Hon väntade under de sista dagarna med spänning på något tecken som skulle visa att det var på gång, och nu är väntan äntligen över! 
                                                 
                                                                              GRATTIS MOR THERESE!

                                                 image605                        image606

    Själva har vi varit i kyrkan idag, och lyssnat till ett luciatåg och pratat med de andra mammorna och bebisarna. Det börjar närma sig jul, jag känner det på mig! Och för att få lite extra julstämning ska jag gå i kyrkan i Kåge på lördag för att lyssna på kören jag är med i och deras "Julton". Anna sjunger solo, tror jag, så det ska bli jättemysigt att höra!

                               
                         

    Anna kom förbi idag och hälsade på! Det var ett tag sen, så det var jättekul! Det tyckte Seth också! Se bara!

                

    Ikväll var vi även bjudna till jobbet i Kåge, där jag förhoppningsvis ska  få börja om att jobba om nån månad! Jeanette och Malin arbetade och bjöd på citronmunkar och kaffe! Seth och Tilde förgyllde kvällen för alla närvarande med skratt, pussar och bus!

    Sen kan jag glatt meddela att Seth druckit sin andra flaska med ersättning nu ikväll! Det går framåt! Efter att vi kom hem från Kåge gjorde jag iordning flaskan med lite socker i igen, och gav honom den medans han låg under sitt baby-gym. Det gick hur bra som helst för honom att få i sig det, och jag var både förvånad och lättad. Han kan! När allt var uppdrucket grabbade han tag i min hand och började suga på den också, så jag skyndade mig att koka mer vatten till en ny omgång, och ta mig tusan, han drack nästan halva den flaskan också! Det gäller att smida medans järnet är varmt!
                         image608
                                                                  Seth har varit pepparkaksgubbe hela dan!

    Det kan bli hockey...

    Publicerad 2007-12-10 19:19:16 i Frida W,

    Seth har börjat sova i sin egen säng på natten. Vi försöker lägga honom där nu när han sover på dagarna också, så att han blir riktigt van. Jag sover dock inte lika bra när jag inte kan höra honom hela tiden. Ibland måste jag stiga upp och titta på honom mitt i natten. Men jag måste börja lita på att han verkligen  alltid andas och att jag bara behöver höra när han blir ledsen. 

    Han somnar själv, enligt fem-minuters-metoden som visat sig fungera bra. När jag lägger Seth i sängen är han vaken och så bäddar jag om honom och går ut ur rummet. Efter en stund börjar han prata och vara högljudd där i spjälsängen. Så får han ligga en stund, sen går jag in och bäddar om honom, ger han tutten och går ut. Han börjar om att sprattla lite och leva om efter en stund igen och så går jag in igen och lägger Seth på sidan och bäddar om honom. Nu brukar han somna.
     
    I två nätter nu har han sovit i sin säng i sex timmar innan han blivit för grinig. Nån gång kan han vakna, men det funkar ett tag att bara ge honom tutten och lägga honom på sidan, men till slut vill han inte mer. Då har jag tagit upp honom och gett han mat. Det ska bli slut på det snart.

    Nästa vecka är veckan innan jul. Då har Patrick tagit ut extra semester, så han jobbar bara måndag och tisdag. Det är då vi ska vänja av Seth att äta detta nattmål (eller dessa vissa nätter)! Jag är beredd på att det kan komma att bli ett par skriknätter, och att det kommer att skära i mammamagen och i mammahjärtat också, men vi ska tro på att det går!

                                                    
    JAAAAAAAA!
    Seth har ikväll druckit hela 100 ml ersättning ur flaskan! Det är första gången han visat sånt intresse för mat som inte kommer direkt ur sin mamma! Jag vet inte vad som gjorde att det gick så bra, men kanske hade det nåt att göra med strösockret som jag hällt i flaskan... Jag googlade lite på problemet förut idag och hittade detta tips. Jag ska pröva senare ikväll igen, efter promenaden som vi ska ta nu med Tilde!

    Sexton dagar kvar till jul...

    Publicerad 2007-12-08 16:24:02 i Frida W,

    Vi är inte i stan och ser på hockey idag... Skellefteå AIK får klara sig utan oss ett tag till... Seth vill fortfarande inte äta ur flaskan. Det blir ingen barnvakt för honom i helgen.

    image591
    Seth är väldigt negativt inställd till nappflaskan.

    Annars är det en bra dag för min bil blev såld idag. Det är den absolut sämsta affär jag gjort hittills, men vi slipper arbeta mer på den, köpa fler delar och vi slipper ha den stående på gården.


    2290:-

    18 dagar kvar till jul...

    Publicerad 2007-12-06 21:59:38 i Frida W,

    Ikväll har vi ätit pizza hos min syrra på Morö Backe. Eller jag åt pizza, Seth åt som vanligt bröstmjölk, men också ersättning ur flaska! Det gick hur bra som helst, det lilla provsmaket han fick! Jag blev helt glad när jag såg att flaskan på en lten stund var tom! Jag hoppas att det inte bara var en engångsföreteelse... Vi provar igen imorgon. Håll tummarna nu!

    Om det turas och Seth verkligen vill äta ur flaska i fortsättningen, ska jag och Patrick fira med att gå på hockey nån dag! Otippat, ja. Men jag ska hålla mitt ord! När kan det passa?
                   image589

    Innan den 17:e ska man väl skicka julkorten om man vill att det ska hinna fram till julafton..? Vi ska försöka komma ihåg att ta våra julfoton snart med Seth i hans nya pepparkaksdräkt, så vi kan glädja våra vänner och släkten med en julhälsning. Ikväll övades Seth av mormor och moster på sin julpose, innan det är dags på riktigt!

    Om vardagslyx...

    Publicerad 2007-12-04 21:28:44 i Frida W,

    Ibland är det bara så lite som behövs för att må gott. Det kan vara när man får mysa med familjen, titta på stjärnorna eller se på snön som faller. Enkel vardagslyx är tvättmaskin i huset, god mat, ett roligt mail, att få en stund för sig själv, ett studsande glatt välkomnande hem av hunden - även om man bara varit ute med soporna, egenskaperna man ser hos sonen och utveckligen han genomgår dag för dag. Nu kan han till exempel ibland lägga armarna om halsen på en när man håller om honom eller stryka mjukt med händerna över ens ansikte. Då smälter mammahjärtat! Att få tända ljus på kvällen är mysigt liksom att få lägga sig i sängen i nya sängkläder och att få sova på mage. Bara en sån sak...

    Återigen, när jag var gravid, var det liksom fysiskt omöjligt att få sova på mage, och det var en av grejerna som jag hela tiden längtade efter att kunna göra igen. På jobbet blev magen för stor för vissa moment så arbetskamraterna fick ta de bitarna och mina pyjamasbyxor började till slut strama åt för mycket så jag fick lov att lägga dem längst in i garderoben. Magen syntes, minst sagt, och den gjorde en otymplig. Men den var bra ibland för man kunde lätt vila tallriken på den när man åt middag i soffan! Men jag saknade ofta att få sova på mage...


    image587
    Nu kan jag äntligen ligga på mage igen, precis som Leo och Seth gör här!

    Om musiken...

    Publicerad 2007-12-04 20:47:37 i Frida W,

                                                                                image586

    "Små barn älskar att lyssna på musik. Det behöver inte vara småbarnsmusik, ditt lilla barn tycker förmodligen om samma sorts musik som du, speciellt om det innebär att ni får tillbringa en lekfull stund tillsammans."

    I bilen lyssnar jag just nu på en skiva med kärlekssånger till barn som Ana Banana har bränt ut till mig. Däribland finns låtar som "Kan jag få skänka dig en ton", "Handens fem fingar" och "Bro över mörka vatten", som jag skrålar till bakom ratten fram och tillbaka till stan eller till Kåge när vi ska handla på Ica. Jag sjunger högt och inte särskilt bra, men jag har ju läst att det är bra om man sjunger för sitt barn i den här åldern. Men Seth, som sitter där bak i bilbarnsstolen tänker säkert att "nån måtta får det väl vara"! Fast han är tyst i alla fall och så länge jag inte hör några högljudda klagomål från honom så fortsätter jag sjunga i bilen.

    När jag var gravid sjöng jag ibland i duschen, och jag minns speciellt en gång när jag prövade ta ton till "Somewhere over the rainbow", vilket såklart verkar som en dumdristig låt att försöka sig på med min röst, men jag var ensam hemma och hade läst att det var bra om man sjöng för bebisen i magen. Efter de första raderna började det sparka ordentligt i magen, och jag vet inte hur jag skulle tolka det..? Jag strök sedan den sången från min repertoar i alla fall...
                     image588
                                                                              "La, la, la, la, laaaaa"!

    Igår sjöng jag för Seth igen, med honom ståendes på min mage, "Bä, bä, vita lamm, har du någe hull"..? Och jag måste ha låtit rätt bra eller så så jag bara helkul ut för han skrattade så han kiknade! Skoj!

    Nya möbler...

    Publicerad 2007-12-03 21:14:54 i Frida W,

                             

    Nu är det färdigskruvat och monterat. Tack och lov för det! Det är verkligen en av de värsta sakerna jag och Patrick gör tillsammans! Vi kan bli väldigt irriterade! Om det blir snett och över vad som är upp och om det hänger rakt, om skruvar fattas eller om det ska skruvas för många skruvar i möbeln... Till slut kan det hända att vi diskuterar vem av oss som har en skruv lös! Idag gick det ändå rätt lugnt till här hemma. Nu är det bara möbleringen i datarummet som återstår... Jag vill möblera om, men det är jag ensam om.

    Söndag på Ikea...

    Publicerad 2007-12-03 14:45:50 i Frida W,

    Trippen till Ikea var lååång, men vi fick hem en massa fina saker!

                             

                             

    Seth gillade inte den dryga tre timmar långa bilfärden, och det slet lite i mammamagen när han var så ledsen. Vi tog ett par pauser både på väg upp och på väg hem, så att han fick sträcka på sig, men inne på Ikea hade han mycket att titta på, så det gick bättre. Han låg i vagnen med stora ögon medan vi plockade på oss mer och mer varor, men efter maten blev han trött, gnuggade ögonen en kort stund och somnade sen i den ställningen, med händerna lite knutna över sina ögon... Vi fortsatte vår shoppingdag och la ner servetter, ljuskoppar, badrumsmattor, lampor och krukor i Ikeavagnen och efter tre timmar inne på stället fyllde vi bilen och släpen och började köra hem.

    Mot Kåge, där vi lämnat av Tilde på morgonen hos Patricks mormor och morfar. Där hade hon haft det bra, fått vara ute på promenad, sprungit runt på gården när det skottades snö och gnagt lite på ett hundben. Men hon hade inte ätit sin mat, torrfodret, vilket oroade mormorn lite. "Fast fläskfilé gick ju bra"! Det är en bortskämd liten hund vi har, med egen handlarlista till Ikea, för korgen är ju hennes, och strutsen också, för vi tyckte det skulle se så roligt ut när hon bar omkring på den! Ibland tycker Patrick att vi (och speciellt jag) skämmer bort henne alltför mycket, men jag menar "varför inte"?

    image584


    Nu väntar jag på att Patrick ska vakna och stiga upp efter sitt nattpass på jobbet, så jag vågar börja slita upp alla kartonger och skruva ihop de nya möblerna. Kom sen förbi och kika hur vi fått det!

    Köpa, köpa, köpa; säng, säng, säng..!

    Publicerad 2007-12-01 21:10:04 i Frida W,

                                      
                          image567
    Det kan tänkas att det blir en sån här säng vi köper imorgon på IKEA... image568
    Kanske en ny datastol?

    Nytt porslin står också på önskelistan, tillsammans med nya kuddar och taklampor.

    image569
    Skoskåp 299:-

    Det går ju tokfort det här!

    Publicerad 2007-12-01 16:01:02 i Frida W,

                                                                                image565

    Igår afton tog jag fram sparken och åkte ut en sväng med Tilde springandes bredvid. Hon tyckte nog att det var kul med lite fart som omväxling, och själv hade jag en riktigt kul stund när det gick fortare och fortare och speciellt fort nerför backarna!

    Det är bra med motion för oss båda, och efter den nästan tvåtimmars-långa promenaden med Anna och Alma tidigare på dan, så kände jag mig så där härligt sund och duktig. Vi gick bland annat förbi Ersmarkskolan och pratade om skoltiden och blev lite nostalgiska när vi tänkte tillbaka, och snackade en del om våra ungars framtida skolgång med klasskamrater, första skoldagen och nya pennfack... Vi har hört att det i klasserna i Ersmark går ungefär femton barn i varje årskurs, och här är Seths klasskamrater som vi nu redan har träffat och hört talas om.

    Alma
    Leo
    Anton
    Hugo
    Benjamin
    Alice
    Ellen

    Nu ligger Seth i sin spjälsäng och pratar för sig själv, hickar och beundrar sina fötter igen. Jag hade tänkt att han skulle sova en stund.

    image566

    Att sova i eget rum gick inte så värst bra för Seth. Han skrek och grät och Patrick var så trött, så han gav upp vid fyratiden, och så fick jag lägga mig på övervåningen igen och ta över resten av natten. Från sju sov han i våran säng igen, som vanligt. Vi tar nya tag sen, när vi orkar vara vakna...

    Vi fortsätter med gröt för Seth varje kväll, och i torsdags fick han för första gången smaka banan hemma hos sin mormor och morfar. Det verkade rätt ok, för hans smak, så ikväll ska vi överrska honom med en gröt med banansmak! Det ska bli kul att se vad han tycker om den!

    På tal om överraskningar... Min sambo har sålt en cross och en telefon i helgen, och känner sig väl lite köpstark, för nyss överraskade han med att föreslå en Ikeatripp imorgon! Och han som suckar innan vi ens har hunnit köra ner till stan annars..! Men vad kul! Att shoppa är ju alltid trevligt! Första besöket på Ikea i Haparanda för mig. Och jag som tycker det är så lååååångtråkigt att åka bil så där..!

    Nu har han somnat, lille sonen. Efter lite hjälp att lägga sig på sidan och få täcket bäddat om sig, så stängde han ögonen fort.

    Senaste inläggen

    Kategorier

    Arkiv

    Prenumerera och dela