Frida & Seth

Lördag 28 januari...

Publicerad 2012-01-28 19:56:14 i Frida berättar...,

Vad Seth roar sig med alltmest på nedervåningen nån-några timmar på morgonen alldeles själv vet jag inte, men jag är väldigt tacksam att han inte sliter upp oss direkt! I morse vaknade han sent, klockan 7, och ropade inte på mig förrän två timmar senare! "Jaaag ääär huuungriiig"!

Med en sovmorgon till nine-isch på ledig-lördag och en plan i bakhuvudet att åka ner på stan och shoppa, kändes det ändå helt ok att göra morgon och ta med tjejerna ner från sovrummet och ut för morgonkisseriet. Två timmar senare var vi framme på stan och köpte födelsedagspresent till Patrick två månader tidigt, och jag må säga att jag är riktigt nöjd med vad jag hittade!

Dagen har sedan fortlöpt med roligheter för alla. Seth har hunnit med ett 6-årskalas, Patrick har frusit på skotertävling, vovvarna hittade en Golden lekkamrat i snön och jag har hunnit bli köksö-inspirerad på nätet!

I övrigt ser närmaste veckan himla bra ut ur ledighetssynpunkt; nu ledig två dagar till, jobba en, ledig en, jobba två, ledig två... Passar mig yppans detta schema då jag fortfarande måste ta det lugnt i aktiviteter men framför allt för att det är skönt att vara ledig!

Om en månad får vi känna lyxen i att ha ännu en februaridag kvar, om två månader kalasar vi här på söder och om tre månader är det alldeles barmark ute!

Det var året 2011...

Publicerad 2012-01-23 21:50:12 i Frida berättar...,

Vi började året i köksrenoveringstankar, köpte ny kökspanna och besökte Bogården men sen...rann inspirationen av oss och vi såg framemot ett år av att bara vara! Jag blev dock lovad ett nytt köksgolv, men det vart inget av det. Jag tänkte använda semestern till att vistas ute i solen målandes ytterväggar på hus och garage, men det blev inget sånt.

22/2      09.46 - Diskmaskinen har kört ut allt vatten på köksgolvet. Sms:ar Patrick att det bara är att byta ut allt. Får till svar att först när det står en splitterny skoter på gården får jag igenom att byta köksgolvet! Funderar starkt på att skriva "en splitterny skoter" i snön innan han kommer hem från jobbet.
Seth älskar att vara tillsammans hela familjen och har ofta den önskan inför helgerna - att bara vara hemma och bara vara vi!

Veckan innan jul flyttar Tiffy hem till oss och vi är nu en storfamilj!

 

Jag och Patrick firade 9 år tillsammans i höst, 2012 är det 10-årsjubileum..!

Det firades 30-åringar hej vilt under året! Ett stort gäng av oss tjejkompisar delade samma bemärkelseår och jag och Jottan firar det med att boka resa bara vi två till Riga! Vilken resa! Helt underbart!Vi firade också att lilla Jonna kom till världen den 7 maj, lille Tim borti Kusmark anlände till Anderssonsfamiljen 6/6, Jessica  och Lotta blev mammor igen, många blev gravida (däribland syrran Carro och brorsan Crilles Ida, som utökar familjerna i juni!)...

  ...vi firade de vackra bröllopen mellan brudparen Lindholm och Beijer... 

...och vi firade väldigt mycket att vi fick nya grannar i maj! 

Att Rickard och Vivianne äntligen köpte huset bredvid gjorde sommaren hur rolig som helst och de första veckorna såg man knappt till Seth i hans eget hus!

Dock blev hans rum lite mer intressant mer mot hösten då jag och Patrick renoverade hans rum i pirattema!Här flyttade nu en stolt fyraåring in, efter en födelsedag som han glatt sig åt sen han fyllde tre..!

 

Vi hade många anledningar att fira men släktsammankomsten i våras när mormor gått bort var för ett stillsamt avsked. Så stillsamt det kan bli med allas våra barn i bilden..!

Under sommaren hade vi sen också en jättefin dag tillsammans i Petikträsk då vi faktiskt var samlade där för sista gången, innan huset såldes senare under året.Gammalt blev någon annans nytt och loppis var poppis i år!Liksom nya flugan Wordfued!HELT otippat blev man traktorägare också förra året..!Men mest har vi väl nog fokuserat på att vara "chammans"!

Känner mig för tillfället lite pluffsig...

Publicerad 2012-01-23 19:44:12 i Frida berättar...,

Många, långa lediga dagar blir lätt fyllda av rastlöshet då man inte törs göra allt som man borde kunna! Jag vill dra bob uppför backe och svischa ner på den, jag vill busa ordentligt med hundarna och slänga mig i drivor och jag vill tamejtusan skotta också!

Påminn mig inte om ett par veckor om det sistnämnda, men det är ju alltid så att man längtar efter nåt man inte har..!

Som en stark bukhinna!

Ett tag efter min nyvunna energi för Friskis och Svettis-passen, nån månad in på det nya året i fjol var det väl, började jag känna av något konstigt bulligt nedanför bröstkorgen. Det tog nån vecka till innan jag insåg att det nog hade uppstått ett ärrbråck just där. Om jag spände magen putade bulan ut mer och låg jag ner var den borta. Jag kopplar själv ihop att galloperationen och styrketräningen på de gympapassen fick bukhinnan att försvagas, så det är klart att det känns rätt olustigt att jag verkligen skulle vilja komma igång med dansen och basgympan så snart det bara går igen...

Jag har ju hittat min träningsform och var så nöjd med det!

Men jag gör väl bäst i att bara vänta och tro att min ständigt omtalade "måndag" ska komma snart då jag börjar räkna points i all fall! Värst vad det är i mitt tröstätande just nu kommer väl inga brallor att passa snart! Å jag som blev bjuden på fest nästa helg..!

Det är väl bara att börja i en ände och lägga manken till så mycket det går, att äta bra och hålla motivationen uppe! Ja, så får det bli!

Snart, snart är det måndag igen! 

Post op...

Publicerad 2012-01-18 22:43:08 i Frida berättar...,

Mamma skjutsade och hämtade mig på lassa idag...dit 11.15, hem 16.00! Jag kom dit hungrig som en varg och kom hem med en riktigt stor vilja att kräkas!  

Efter att ha betalat 300 kronor i mottagnings-luckan, väntade klädbyte- Ombyte till de värsta "sockarna" ever (mer ett urtvättat tub-bandage med ena änden tvärsydd så foten inte stack ut) och den hemska lassarocken med helt öppet bak, rullades jag sen in till operationssalen där fler och fler männískor började sin rutinmässiga förberedelse. Medans de lade fram sterila instrument, gick runt och sökte läkare för bedömning av sövning/lokalbedövning, satte dropp, gjorde sig fullt redo med tussar och stålbunkar och förband och munskydd och mediciner i min nålar låg jag och såg in i vita lysrörsarmaturer och gråa takplattor och grönmålade dörrkarmar och folk i rockar...och kände mig helt ödmjuk för det arbete som dessa sköterskor och läkare nu utförde runt mig. Tänk att de kom till jobbet idag med uppdraget att hjälpa mig bli kvitt en bula under bröstkorgen! Helt otroligt vad liten man kan känna sig, men ändå liksom speciell! Å rätt som det var att jag funderade kring hur allt kretsade runt mig nu, hade de förklarat vad nästa spruta medicin in i min arm skulle ha för verkan...å jag sov.

Jag fick förklarat för mig efter operationen att gallstenarna som legat där varit alldeles för stora och hårda att de inte hade kunnat krossas och därför hade ett större snitt behövt göras där då. På grund av det hade bukväggen försvagats och denna andra operation blivit aktuell. 

Men nu är det gjort och en tre veckor lång period av inga lyft, slit och allmänt bra omhändertagande av magen och såret väntar nu. Får ringa chefen imorgon och diskutera sjukskrivningen.

Jag har väskan full av värktabletter från läkaren, men har inte tagit något alls sen jag kom hem! Någon timmes sömn rådde bot på illamåendet och om jag håller mig ifrån att röra mig känner jag inget ont! Jag har därför mesta möjliga legat pall i säng och soffa. Men nu är det dags att pallra mig upp. Jag har återigen den lite krumma hållningen och bitvis lite grimaser för mig, men tack vare att det var en mindre operation är det inte alls i närheten lika ont nu!   

Doctor´s orders...

Publicerad 2012-01-16 21:15:30 i Frida berättar...,

Ta långa duschar och renbädda sängen imorgon!

Förberedelse inför operationen av mitt bråck på magen...

Förhoppningsvis kommer jag att vara så nervös att jag inte ens kan tänka på mat på hela onsdag förmiddag, för det är en av kriterierna på listan också...att inte äta efter midnatt...själva operationen startar klockan 13.00... 

                                   


Bråck kan uppstå när muskler och/eller bindvävsplattor i buken av någon anledning blir försvagade och brister. En bråcköppning kan då bildas. Genom bråcköppningen buktar bukhinnan ut och bildar en bråcksäck som kan innehålla tarm eller fett från bukhålan.

De vanligaste bråcktyperna är:

  • ljumskbråck
  • navelbråck
  • epigastricabråck
  • ärrbråck

Vid operation av bråck återförs bukinnehållet och bukhinnan till sin normala plats och man förstärker bukväggen med konstgjort nätmaterial. Detta kan utföras antingen med titthålsoperation eller genom ett snitt i bukväggen.

Alla barnen med mormor/farmor!

Publicerad 2012-01-07 23:54:09 i Frida berättar...,Vilket underbart liv! Vilket underbart liv de för! Vilka charmiga ungar vi har!
Men oj, vilket spring och vilket liv de för med sig!

Jag kan tro att den fortsatta fredagskvällen var totalt lugn på Myntgatan när alla åkt hem och till och med Fanny fick hoppa in i en av bilarna..!Fanny är på minisemester här hos oss i Ersmark, då morsfars åkte iväg för att
fira farbor Hans-Åke som fyller 60 år idag!
(Jag känner av ett par till som har samma födelseår också..!) 

 

Lunchpromenaden. Det var full rulle så fort kopplet lossades med ett klick och Fanny var totalt lycklig att få den friheten! Jag hade förklarat för henne varför Tilde fick strosa omkring fritt under hela promenaden och lovat om hon var lika duktig på att lyssna så skulle hon också få bli lite släppt! Å vilken fart det blev! Vilka hopp!
Vilken energi i djupsnön! Å vilken duktig tjej det var som vände om tillbaka direkt igen då jag visslade!
Bra där!

Det blir bara roligare att komma ut med flera vovvar!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela