Frida & Seth

Lockbete...

Publicerad 2008-08-29 21:29:57 i Frida W,

Patricks polare meddelade nyss att han vill "låna Tilde" imorgon...

Killen har sett "Hundtricket" - one time too many!

Men okej, det ska bli kul att se vad våran lillgumma kan hjälpa honom med!

Ikväll då?

Publicerad 2008-08-29 19:33:49 i Frida W,

Nu när Seth snart har gått igenom sin dag klart (legat och småpratat i sängen färdigt och somnat), och när Patrick har spikat klart för kvällen, då ska vi mysa med lillgumman och bjuda henne på något gott! Är det födelsedag så är det! Undrar vad Tildes tio syskon har för sig ikväll..?

Sen undrar jag också vad Anna har för sig nu..? Vid fyra inatt tog hon taxin till Arlanda, och jag fick ett sms vid tio där hon skrev att hon var irriterad på att säkerhetskontrollen i Paris tog sån tid och att  hon träffat en australiensare som spelade jazz! Jag ska få se ett kort på honom senare! Planet till Toronto lyfte 10.40.

Tänk vilka skilda världar vi befinner oss i nu!


                                            20.36 - Anna är framme i Toronto!

Det är sommar där, och Annas kropp är helt ställd inför den värmen! I sms:et hon skickade höll hon just på att tvätta av sig lite och göra sig klar för att åka in till stan! De ligger 6 timmar efter oss tidsmässigt, så hon kom fram vid halv tre ungefär - så hon ska väl hinna med ett och annat innan dagen är slut!

Hon lovade att blogga när hon kom tillbaka till sitt rum!

"Tjoho!" /Anna

Hos mormor idag...

Publicerad 2008-08-29 19:18:05 i Frida W,

Vi passade på att luncha med min mamma på Morö Höjden idag, då vi ändå skulle hämta Crille för målning, och det är inte klokt vad Saik har växt nu! Han är nästan lika stor som Tilde!
                    

                    

                                    Det är fart på jyckarna, det kan jag lova!

                    

                    

                     Seth är lite skeptisk till Saik eftersom han skäller så hemskt ibland...

                    

                          ...men han kan vara jätterolig att leka med också!

                   

Uppdatering garaget...

Publicerad 2008-08-29 19:07:02 i Frida W,

Igår drog jag mig ut och målade igen, trots att det var kallt och soffan i vardagsrummet såg väldigt inbjudande ut... Men som med de flesta jobbiga-saker-att-komma-sig-för-att-göra-fast-man-vet-att-de-är-nödvändiga-typ-som-renovering-och-träning så kändes det väldigt bra ändå när jag lagt nån timme på arbetet!

Idag hämtade jag bror min och vi fortsatte måla garaget. Och nu ser det ut så här!

                   

                   

Framsidan och det vita vid taket är kvar. Min sista semesterhelg ser ut att för det mesta måsta tillbringas uppe i stegen med målarburken och penseln i händerna...

Nu har Patrick tagit över garageprojektet för kvällen. Han har just satt upp brädorna ovanför portarna. Sen imorgon, då de har målartorkat, ska knutbrädorna upp.

Snart är det helt klart!

Hos doktorn...

Publicerad 2008-08-28 11:30:48 i Frida W,

                          

För vilken gång i ordningen vet jag inte, men idag hade vi tid för hörselkontroll på Seth igen. Han börjar bli för gammal och tastlös nu för att ha tid att sitta still och lyssna efter barnvisor, bilar som tutar och tuppar som gal ur högtalare... Som vanligt fick audionomen inga tydliga resultat.

Då prövade hon att fästa dessa elektroder på Seths huvud, kind och nacke, men sladdarna ville han bara slita av sig och sedan försöka krångla sig ur min famn! Han är ju faktiskt förkyld också! Tålamodet är inte det bästa just nu!

                           

                           

I väntrummet blev han på bättre humör i alla fall, men han fick bara leka en kort stund innan i blev kallade in till läkaren...som läste igenom papperet vi hade med oss från testerna, och konstaterade bara att nivån på hörseln inte blivit klargjort än idag, utan vi får hoppas på att Seth är fri från förkylningen om en månad och mer samarbetsvillig inför testerna!

Ja, ja. Vi får vänta och se.

Nu är Seth på dagis i alla fall (med dessa klisterlappar på skallen tills de lossnar själva) och jag ska betala räkningar, äta lunch och jag drar mig (fy, fy, fy) för att gå ut i kallblåsten och måla på garaget..! Idag vill jag hellre vila.

Fläskfilé med ädelostsås...

Publicerad 2008-08-28 11:21:35 i Frida W,

Det ni!

Middagen igår blev vi bjudna på hos Jonas och Veronica - supergott!

Jag måste bara visa efterrätten också, den var kanonläcker!


  Här äter Anna och Markus bär, vindruvor och chokladduttar med hallonmousse!


Värdparet! -Tack så jättemycket!

Hoppas du hittat hit till bloggen nu, Veronica!

Första mötet!

Publicerad 2008-08-27 08:18:14 i Frida W,

Nu är det dags för mig att göra entré på mitt nya jobb, för idag har vi personalträff 10.00-15.00! Spännande ska det bli!

Vad ska de tycka? Vad ska de tro? Vad kommer jag att tänka om alla som jobbar där? Anna har ju förberett mig lite, så jag känner att jag har någotsånär koll på personalen, men jag kanske uppfattar dem på annat sätt?

Men först, göra iordning Seth för dagis (om han nu får komma dit så snorig han är), och sen ett stopp på lassarettet för blodgivning!

                                   

I afton hade vi lekstuga här!

Publicerad 2008-08-26 22:52:00 i Frida W,

                        

                       

Anton och Alma hälsade på Seth i afton, och de tre ungarna lekte och sprang runt, runt hela tiden tills det var dags att bryta upp, åka hem, marsch i säng och sova!

På tal om sovning, så har Seth börjat få rubbad nattsömn nu. Senaste nätterna har han vaknat flera gånger och gråtit och grinat och rent panikartat skrikigt tills man tagit upp honom, och då har han tystnat på en gång, sträckt ut lilla pekfingret och sagt "ä-dä"? Då det inte verkat vara nån större fara med honom har vi lagt ner sonen i sängen igen, men lika snabbt har han börjat om att skrika...

Det har varit mycket nytt på sista tiden, nya sovtider nder dagen, hela dagisinskolninen med mer lek och spring än vanligt, ny tand åsså jobbade jag hela helgen, så han kanske saknade sin mamma (Anna trodde att han missat sin mammados då vi knappt hunnit ses nånting lör-sön, och att han då skriker efter mig)..?

Nu har snoret börjat rinna, så det är antagligen dagisförkylningn som slagit till. Han hostar också en del mellan varven nu ikväll. Han har säkert ont i halsen... Vi får väl se om de vill ha dit honom på förskolan imorgon...

Men oj, så ledsen han är! Måste nog trösta han lite...

Garaget börjar få färg!

Publicerad 2008-08-26 22:38:18 i Frida W,Banne mig så ska garaget bli grundmålat innan vintern! Igår och idag har jag målat. Den här bilden är från lunchtid idag, och nu i kväll har jag hunnit med halva kortsidan också.

Totala målar-arbetstimmar: 5.

I veckan heter han Ossian!

Publicerad 2008-08-25 21:48:22 i Frida W,

Lillebror Lindström har fortfarande inte fått spikat ett namn, men det verkar som att det lutar åt Ossian just nu!

                  

Ossian är snäll och sover på nätterna, han väger drygt fem kilo nu och han grinade inte alls nåt mycket medans jag höll i honom idag! Seth gav lillbebisen ett par kramar, fast mest kramades han med Hannes!

                            

Familjen på Jörnsvägen håller på att göra klart vardagsrummet, och ska tapetsera imorgon. Det är mycket nu med två små killar och nyköpt hus! Jag måste passa på att hälsa på dem lite mer nu på lediga dagar, så Jennie får lite avlösning nu när Anders börjat om att jobba! Jag kan då lova att Seth inte har nåt emot att åka till dem fler gånger!
                  
                        Seth ser ut som sin mamma (vissa sena fredagskvällar)..!

                   

Nu är Anna framme i Stockholm!

Publicerad 2008-08-25 21:36:07 i Frida W,

Vid tolv idag, efter att ha lagt Seth att sova efter dagisinskolningen, mötte jag upp Anna på Rusta. Där var det bara jag som handlade kuddar, hallmatta, tandborstar, tvättmedel och sköljmedel. Anna köpte ingenting. För hon behöver inga såna förbrukningsvaror här i stan - inte på fem månader i alla fall! Det här var vårt sista "häng" för det här året.

Lotta jobbade i butiken, och bjöd på kaffe och en pratstund inne i personalrummet. 

                   
                                      Lotta är duktig på att arbeta!

Efter shoppingrundan förevigade vi den här sista dagen, ute vid Annas bil!

                   

                                
 
Efteråt gav vi varann en lång kram och sa hej då. När jag sen körde iväg från parkeringen (utan att vända mig om) sjöngs det på radion "I´m here without you, baby"... Passande text... So long, Anna! Vi ses nästa år!

Fy tusan, vad jag kommer att sakna dig!

Time to say goodbye...

Publicerad 2008-08-25 09:15:18 i Frida W,

Nu är dagen här. Jag kan tro att hon inte har så mycket emot att åka på sitt livs äventyr, så tråkigt hon har haft nu i väntan på den... Synd att jag jobbade sista helgen innan hon åker, men jag ska träffa henne en stund idag och önska henne lycka till, ha det bra, kör försiktigt, se upp, passa på, ring när du vill, hälsa från mig och andra saker man säger när man ska ta farväl..!

Om några timmar ska vi mötas upp på Rusta!

Anna, är du laddad?

                   
                    Jag å Anna i "gruskällar´n" på Norrhammarskolan. Högstadiet...

                                                 Fler bilder här! Och här!

Grattis Thessan!

Publicerad 2008-08-23 21:38:58 i Frida W,

Therese fyller 27 år idag!Nu är hon ikapp oss igen!

Enligt hennes sms nyss har de haft fint väder nere hos henne idag - underbart! Och hela dagen har varit toppenbra!

Jag blir så glad att höra det!

Fortsätt ha en toppenkväll också!

Kram, kram!

Lördagkväll...

Publicerad 2008-08-23 21:18:31 i Frida W,

Nu är det snart klart. Bara ett pass kvar i Kåge, sen är den tiden förbi känns det som. Och så är det ju också, för den 1 september börjar jag på nytt jobb. Där ska jag mycket väl kunna bli en inventarie som alla de andra kommunalarbetarna på det arbetsstället. Plötsligt kan jag sitta där, tjugo år senare... Man kan aldrig så noga veta.

9.00-21.00 imorgon också, sen har jag en ledigvecka innan allvaret drar igång. Innan vuxenlivet börjar på riktigt. För det är ju väldigt många vuxenpoäng jag har nu framför mig med barn, hus, hund, sambo och egen tjänst. Jag har semesterdagar att ta ut (för jag har lyckats spara en hel del), jag ska tillsammans med karln min komma ihåg att ställa ut sopkärlet, planera middagar, handla mat, köpa blöjor, se till att alltid ha hundmat hemma, tvätta alla stora och små kläder, hinna träffa familj och kompisar, aktivera Tilde och låta Seth träffa sina polare på lediga dagar, hämtning/lämning på dagis med allt vad det innefattar med dagisfröknar, dagisvagn, märka dagiskläderna, passa tider och längta, längta hem från jobbet för att få mysa alla lediga helger med familjen!

Ser man på. Är man mer vuxen för att man har mer ansvar? För att man har en rätt fulltecknad almanacka? Långa to-do-listor?

Har jag blivit vuxnare för att jag har allt det här?

Sätt mig i telefon eller i ett rum med Anna, och hör sen med Patrick vad han svarar på den frågan. "Nej, verkligen inte"!

Å det är väl för väl det. För det är hur som helst inte alls tråkigt att bli mer vuxen!

What to do..?

Publicerad 2008-08-21 16:00:01 i Frida W,

Det kan verkligen vara svårt att fördriva en hel timme! Andra dagar önskar man att man bara hade en timme ledigt så man kunde får gjort det där som väntar..!

Idag fick jag lämna Seth på dagis själv ett tag, så han ska lära sig att vi åker iväg och han får vara där själv med barnen och fröknarna. Samtidigt som jag vinkade hej då sprang Seth iväg åt ett annat håll! Inte för att jag hade trott att det skulle vara något problem heller..!

Så jag åkte och tankade. Sen körde jag till Ica och köpte mjölk och sallad. Förbi biblioteket (som var stängt). Jaha, nu då? Tjugo minuter hade gått. På väg tillbaka till bilen mötte jag Stina, en annan mamma som skolar in sin Magda på samma dagis, och vi slog följe till "Fem rum" för att kika på möbler/inredning. En kvart till gick. Sen hade vi inte så mycket för oss annat än att köra runt, runt i Kåge och prata lite om dagistider, jobb och om deras familjs husdjur - en stor gris! Grisen är nio år och bor med dem inne i huset! Lät coolt!

Femtio minuter fick Seth vara ensam på dagis, och det hade så klart gått jättebra! De hade ätit apelsin och slog sen på stereon och Seth dansade lite hållandes i elementet!

Hungrig och trött var han när vi åkte hemåt, så lunch och en två-timmars sovning gjorde susen för honom!

Nu har vi fikat med Seths farmor (hon har Traderat nu igen och kom hit med lite kläder), ätit banan och busat med soffkuddarna! Patrick steker korven till korvstroganoffen nu, så snart får vi äta middag också! Bra dag.

Nu har vi gjort det!

Publicerad 2008-08-20 21:06:19 i Frida W,

Nu ikväll intog vi soffläge och såg film ihop jag å Patrick! Det är liksom en sensation! Skulle nästan tro att det var två år sen vi (läs jag) stod ut en HEL film! Jag har varit alldeles för rastlös och tankspridd för att ha ro att se på dvd i en och en halv timme, men nu när Patrick föreslog filmkväll efter att Seth somnat, hängde jag på!

Vi såg en av de ändlöst många Beck-filmerna som finns. Helt ok.

Och jag har fortfarande tid kvar av kvällen till att fixa saker om jag skulle vilja det!

Kan lätt bli fler filmkvällar i höst!De här filmerna kan jag tänka mig att se:

Hairspray
med John Travolta & Michelle Pfeiffer.

På smällen

The story of us (min bästa gråtfilm!)

med Michelle Pfeiffer och Bruce Willis.

Simpsons - the movie (igen!)
Men herregud så rolig! "Spiderpig, spiderpig..!"

Sex and the city
Så klart.

Inskolningen idag!

Publicerad 2008-08-18 21:41:09 i Frida W,

Det var tur att jag hade ställt väckarklockan idag, för annars hade vi nästan försovit oss till dagiset klockan nio! Åtta var vi uppe i alla fall och det var bara att fixa frukost och klä sig - åsså iväg till Kåge!

Vi hann bara in, Seth fick nästan ur armen ur jackärmen innan han var på väg in till alla leksakerna! Det var som att han alltid vetat att denna förskolan väntat på honom och han fortsatte att leka hela timmen vi var där!

Vi fick en dagisfröken som skulle ha hand om vår inskolning som heter Sara och hon satt hela tiden med Seth, eller sprang efter honom när han skulle utforska resten av lokalen! Själva fick jag å Patrick en kopp kaffe och lite papper att  läsa igenom och skriva på, och sen kunde vi lugnt sitta och titta på när sonen verkade stortrivas på dagiset! Han märkte nog inte ens att vi var där!

          20071003_140040_0.jpg
                    Vi hoppas att få in Seth på förskola i Ersmark nästa höst.

Den här tillfälliga förskolan i Kåge öppnade förra året och kvar av de barn som gick där då finns nu tre barn, och så började Seth idag, plus en ett och ett halvt-åring som heter Magda. Om en månad kommer Seths polare Anton dit. Jag frågade fröknarna hur många barn de trodde skulle vara på dagiset, och de tippade upp mot tjugo stycken innan terminen var slut!

Efter en halvtimme var det dags för fruktstund och det dukades fram äpple- och melonbitar och vatten till. Seth satt i sin stol och trådde bitarna efter varann, drack högtidligt ur sin mugg och pekade sedan på faten efter mer frukt! Sen följde Sara med honom till toaletten för att tvätta händerna, och där satt en hängare med hans namn och hans egen handduk.

Sen bar det av igen till lekrummet! Seth brydde sig inte så mycket om de två småtjejerna som var där, men Magda hann få sig en omfamning och en kram innan det var dags för oss att åka hem!

Resten av veckan ska Seth vara på dagiset mellan nio och halv elva (ledig fredag), och jag får följa med honom på onsdag igen!

                
                I december får vi nog vara med på mysigt luciafirande på dagis!

Ja, hallå?

Publicerad 2008-08-17 21:18:43 i Frida W,Ikväll ringde Seth till Erika, men hon svarade inte..Seth pratar på ändå i luren (på sitt eget speciella sätt)!Sådär. Samtal avslutat.Efter ett tag ringde Erika själv upp..."Da, da, di, bla, bla, bla"!= "Tack för idag"!

Rester till söndagsmiddag!

Publicerad 2008-08-17 21:11:59 i Frida W,

Det brukar ju inte alltid locka så bra med rester till middag, men Lindholm, Stefan och Erika kom i alla fall! Killarna åkte till och med iväg från jobbet ett tag för att få smaka på våra langos!

                  

                  

                  

LANGOS

ca 16 stycken

25 g jäst
3 dl ljummet vatten
1 stor kokt potatis (riven)
1 tsk salt
ca 7 dl vetemjöl
1 dl mjöl till utbakning
olja till fritering


Rör ut jästen i det ljumma vattnet. Blanda med riven potatis, salt och mjöl. Arbeta till en slät, blank och ganska lös deg. Jäs degen 35-40 min.


Arbeta in lite mer mjöl i degen på mjölat bakbord.

Dela degen i 16 bitar.

Kavla ut ovaler, ca 15 cm långa (jag gjorde dem som tekakaor men tunnare). Jäs dem ca 10 min (jag jäste dem på diskbänken).

Hetta upp olja, 3-4 cm i en tjockbottnad panna eller använd fritös(jag tog wokpannan). Fritera bröden någon minut per sida tills de är gyllenbruna. Lägg upp på galler eller hushållspapper.

Ät langos med gräddfil eller creme fraiche, hackad lök, riven ost, strimlad skinka, svart eller röd stenbitsrom.

                    
                             Man blir lätt proppmätt och lite trött av maten..!

Vilken dålig uppdatering - skäms!

Publicerad 2008-08-17 14:36:11 i Frida W,

Det är bara en dag kvar nu tills Seth ska börja sin inskolning på förskolan i Kåge..! Imorgon mellan nio och tio följs vi dit för att se vart och hur dessa två inskolningsveckor ska ske! Det känns jättekul och spännande! Jag tror att Seth ska tycka att det är kul han också! På tisdag får Patrick åka dit själv med sonen, för jag har en vecka kvar att jobba i Kåge och sen varvar vi ner med semester och ledigt i sju dagar både jag å Patrick innan jobbet kallar! Jobb forever liksom...   

Jag jobbade fem långa pass innan jag gick av för en helt ledig helg, och jagÅSeth startade fredagen med att möta upp Josse och Anna på stan! Där fick Seth sig två nya pyjamasar från Kappahl (med dragkedja - det bästa som finns), jag köpte ett svart ljusfat från Indiska och så ska Seths vagnsdäck bli lagat då jag nu har inhandlat ett reparationskit för punkterade däck! (Detta har dock ändå inte hunnit bli gjort på hela helgen - vi är inte kända för att vara snabba!)   städa

Min mamma tror att Seths kommer att starta egen städfirma i framtiden! När vi hälsade på hos min mormor i fredags efter stadsturen, visade Seth sin energiska städförmåga när han sprang runt med mormors sop och gnuggade fläckar på golvet med disktrasan! Och vi som gärna hade fått en snickare i familjen...som kunde fixa allt som ska fixas på huset! Men ok, städhjälp är ju inte helt fel heller!  

Och i fredagskväll var jag å hälsade på mitt nya jobb! Anna jobbade journatt, så hon passade på att ge mig en guidad tur runt boendet och berätta om saker jag måste veta! Tiden gick fort och plötsligt hade mörkret lagt sig över Anderstorp. Klockan var tio på kvällen och jag hade hängt där i en och en halv timme! Men kul var det att se Anna in action på arbetet! Jag lärde mig hitta bland alla dörrar i "korridorboendet" och jag lärde mig också hur lång tid det tar hemifrån-längs gamla Kågevägen-genom stan-ut till Frögatan! Från dörr till dörr på prick tjugo minuter!

Jag träffade Anna sen igen igår kväll, då vi hade Langos-middag här! Degen jäste perfekt i bunken när hon kom, och vi åt sen allihopa (Jag å Patrick, Anna, Lindholm och MetaåLeffe) tills vi var proppmätta!  Bröden friterade vi i stekpanna, smetade på cremé fraiche, rödlök, skinka och ost! Mumsigt värre!

                       

Till efterrätt åt vi äppelkaka och marzansås, och då passade även Stefan och Erika på att glida förbi på motorcykeln! Jag blev glad att höra vilken toppendag Erika tyckte att bröllopsdagen varit, hur bra allt gått och vilken lycka det varit att få vara huvudperson hela dagen! "Alla borde gifta sig", sa hon! 
                                                                            

Och idag har jag Seth å Tilde varit på promenad i finvädret, samtidigt som Patrick har rensat upp på gården med traktorn! Han hade inte kunnat tro att det skulle bli sån skillnad bara av att städa bort byggskräpet, men se vad fint vi har det nu!

                    
Nu ska jag bara börja grundmåla garaget innan det blir för kallt (i alla fall de sidor som syns från vägen...)!

                    

                    

Men hej Elin!

Publicerad 2008-08-17 13:34:51 i Frida W,

Har ni flyttat upp?!?

Hur kan ni ha missat att berätta detta?!?

Vart bor ni? Vart har ni fått jobb? Hur är det med eran storkille?

Självklart ska vi träffas!

När?

Kramgoa killar!

Publicerad 2008-08-12 22:57:02 i Frida W,

Idag kom Benita hit en med Anton en kort sväng (för jag skulle precis göra mig klar för att åka och jobba), men vi hann se hur glada killarna blev av att ses igen efter att ha varit ifrån varann typ hela sommaren!

Anton böjde lite på knäna framför Seth där han satt på golvet och putade lite med munnen samtidigt som han närmade sig sin polare, och Seth, han gick en stund senare fram till Anton och lutade huvudet mot hans för att kramas! Jättesött!

                      

Seth har verkligen blivit kramig nu! Han kryper så gärna upp hos mig, slänger armarna om min hals och pussas på munnen! Jätteblött och superhärligt!

Och sitter man på huk framför honom och sträcker ut armarna, då rusar han snabbt, med ett stort leende mot en och kastar sig i famnen!

Kram-kram, lillgubben!

Vilken dag är det idag..?

Publicerad 2008-08-11 21:15:49 i Frida W,

Imorgon är det tisdag, fast jag har redan haft tisdag hela dagen idag, igår var det lördag fram till middan, för först då kom jag ikapp och insåg att det faktiskt var söndag! Jobbigt att det inte blir onsdag imorgon, för jag räknar dagarna tills jag blir ledig hela helgen - alltså från torsdag klockan elva - men med min tur går väl fre-sön alldeles för fort så jag inte hinner med!

Seth är vaccinerad!

Publicerad 2008-08-09 21:07:31 i Frida W,

I veckan fick Seth sin ettårs-vaccinationsspruta! Han blev då även vägd och mätt, eller säger man mätad?!?

Vikt: 9840 g.
Längd: 77 cm.Åsså hittade jag i tisdags denna jacka på Lindex-rean för en femtiolapp! Så värt!

Det dimper även ner paket med kläder och skor nu lite titt som tätt i brevlådan, eftersom Tradera verkligen har visat sig vara en tokbra sida! Senast vann jag två par prassligt tuffa byxor i storlek 86 - för tio kronor! Jättefina! Också värt!

Min svärmor har också börjat bjuda på auktionerna, och det är ju väldigt välkommet med hela kassar med tröjor! Himla värt!

Seth sov hos farmor å farfar till idag, då vi var inbjudna bröllopsgäster igår, och sonen hade varit jättesnäll berättade de när vi kom dit vid halv tre för att hämta hem honom! Han hade sopat golvet ett par vändor, ätit väldigt bra med mat, sprungit runt, klättrat lite åsså har han börjat kramas så mycket nu också, han är så gó! Tydligen var det idag buskarna och växterna ute på gården som behövde en liten "muk" av Seth!

Nu sover Seth sen två timmar och jag ska snart göra detsamma. Imorgon finns jag på jobbet i Kåge hela dagen (9-21).

Och om nio dagar ska Seth börja på dagis!

Nu är de gifta!

Publicerad 2008-08-09 20:40:03 i Frida W,
Ett sånt vackert par!
Erika med den finaste bröllopsklänningen jag nånsin sett! 

  

Efter vigselakten i Kusmarkskyrkan åkte vi alla iväg till Solvik där bröllopsfesten skulle äga rum!

Allting gick i samma färg, det var så genom tänkt alltihop, allt från inbjudan vi fick för nån månad sen, till Erikas klänning, till ballongerna och till bröllopstårtan! Vitt och lila - riktigt tjusigt!

 Jag, å andra sidan, var knallgul!
Till förrätt fick vi Västerbottensostpaj! Supergott!

Kvällen löpte sedan på väldigt fint med tal, tipsrunda, lekar, buffémat, en välbesökt bar, en massa skratt, öppning av bröllopspresenter, lite mera dricka, bröllopstårta, dans, karaoke och ännu mer skratt så att käkarna värkte till slut! Alla var så glada!

   

    


Erika med sin pappa och man!


Självklart blev det bröllopsvals också! Första dansen som herr och fru Andersson!

Själv fick jag valsa med Patrick (en inte alltför vanlig företeelse)!

Slutet gott, allting gott! En jättefin dag för brudparet! Puss och kram!

 

080808

Publicerad 2008-08-08 10:52:24 i Frida W,

Idag är stora bröllopsdagen!
Stefan och Erika ska lova sig varandra i Kusmarkskyrkan idag!

Flerpack näsdukar - check!

Fira ert bröllop på Pausgården - Öland

Vid tolv är jag lovad att få komma till Anna för att få håret mitt fixat och sen frågade hon om jag ville få naglarna gjorda också - men visst! Sen åker bröllopskläderna på! Jag har köpt ett gult linne, ett par gula shorts och en vit kavaj!

Seth ska sova hos sin farmor och farfar, och jag kan meddela dem att i morse sov Seth till halv nio! Det kan bli sovmorgon för er också, kanske inte, men det är skönt att veta att han KAN! I och för sig sov han i princip ingenting under hela dagen igår, så troligtvis är det därför han låg och drog sig så länge idag, men man kan ju alltid tro att det händer igen!

Nu ska jag raka benen!

Skitgöra!

Publicerad 2008-08-08 10:51:50 i Frida W,

Idag har jag varit nere i skitbrunnen!


 
Jag var där och rensade den från stenar som åkte ner då Patrick borrade sig in med vattenröret från nygaraget! Man vill ju inte att stenbumligarna ska täppa igen alltihop och orsaka översvämmning av toalettmojs på vår tomt..!

Imorgon ska alla hål och diken fyllas igen här hos oss! Patrick får låna en traktor av grannen, så nu ska hela "nya framsidan" bli slät, fin och bestå av bara jord! Vi får så ny gräsmatta till nästa år. Den vi har är inget att spara på! Det är så mycket spikar, skruvar, grus, hööööögt gräs och annat skräp som göms i gräsmattan, så det är bara att skrapa bort nåt lager och ha leråker ett tag!


Men nästa år blir det så snyggt!

Längtan blir inte den samma...

Publicerad 2008-08-07 23:32:10 i Frida W,

Nu har jag förstört den härligt förväntansfulla väntan på något gott..!

Nu kommer suget inte längre finnas sådär en vecka efter midsommar...!

Festivalmaten kommer inte att locka på så samma sätt...!

Jag har provat göra Langos hemma! Och det blev verkligen supergott!

Någon sugen nästa helg?

Grattis pappa!

Publicerad 2008-08-03 10:22:29 i Frida W,Idag är ingen vanlig dag, för det är min pappas födelsedag! HURRA, HURRA, HURRA, HURRA!På den här dagen för ett år sen kom vi hem från BB med Seth! Och precis som den dagen åkte vi ut till stugan i Yttervik, just som vi ska göra idag för att fira pappa min!

Mera kalas!

Publicerad 2008-08-02 21:24:37 i Frida W,

                           

                           

Seth fick en massa paket igen, en bultbräda, en hel del strand/sandlåde-leksaker, mockasiner, en Janne Långben-figur, en hund i en bil som kan voffa och köra och en grej med knappar som spelar typ hundra olika melodier!

                                                              
                                             
Nykomlingarna hälsades välkommen av Anna! Det är Eddie till vänster och Manne i vit tröja! (Manne är egentligen bara veckans "testnamn", då hans föräldrar inte kommit överrens om hans slutgiltiga namn än!)

             

  

Anna, Markus, Liam, Johan, Veronica, Jonas, Jennie, Anna, Alma, Malin, Anders och Hannes kom och åt tårta med oss!

Tack för alla presenterna!

--------------------------------- (zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz) ------------------------

Vi passade på att ta igen oss en stund efter kalaset, och det behövdes verkligen en tupplur - innan kvällens fest drog igång!

                           

                   

I köket spelades det gitarr och sjöngs! Patrick stod för musiken och vi andra stämde in med text! Lite senare kom även vår granne Arne förbi och spelade ett par låtar för oss (han är gammal dansbandsmedlem och väldigt bra på sitt instrument)!

En fredagskväll i Ersmark med Vreeswijk blev det! Mycket trevligt!

                            

                            
                                I vardagsrummet körde vi karaoke! Och lite schyssta moves!Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela