Frida & Seth

Om Seths goda aptit, och annat...

Publicerad 2008-01-31 19:15:17 i Frida W,

Igår hade vi tjejfika här i Ersmark. Vid halv-sex-tiden kom en mörk Saab in på våran gård och ur den steg tre tjejer med fikalådor, bullpåsar och pajer! Jag och Anna hade förberett med kaffe, saft, morotskaka och chokladbollar! Det är inga dåliga fika-träffar vi ordnar!      -Ska det va så ska det!
              
Vi skulle egentligen varit ett fruntimmer till här, men blivande frun infann sig inte, och verkade totalt ovetandes om att det var fika-get-together här på söder när Sara sms-ade henne. Alla hade tydligen förutsatt att nån annan bjudit in henne, vilket resulterat i att hon aldrig fått reda på något... Men vi var dock ändå överrens om att det var dålig stil att inte komma!

Idag var jag hos tandläkaren och lagade två hål, om två veckor ska det sista lagas. Utan bedövning borrades det och fixades till i min mun - och inte ett endaste något ont gjorde det! Jag är tuff.

Seth hade jag lämnat hos min mamma, och sen fortsatte vi hänga där hela dan till efter middagen, då vi båda dödströtta åkte hemåt. Seth, den lyllosten, fick sova i baksätet medans jag var tvungen att köra... Om två timmar planerar jag att gå och lägga mig, för att vara utsövd till mitt arbetspass imorgon bitti. Jag hoppas att det inte ska snöa rejält inatt, för i så fall blir det tungt att först hinna skotta uppfarten och ta sig in till stan till klockan sju...

Nu ska jag bara leta reda på mina arbetsskor, mina Foppa-dojjor, som jag inte gick nånstans utan på hela sommaren, eftersom de var de enda par skor jag kunde ha för mina svullna fötter! De borde inte ha hunnit komma så långt bort, men de är svåra att hitta åt nu när jag verkligen behöver dem! När de är återfunna ska även arbetskläderna läggas fram till imorgon, motorvärmaren pluggas i och en matlåda iordningställas! Sen ska det ses "Antikrundan" här ikväll och Patrick har som vanligt laddat hela veckan för detta program! Ikväll visar de inspelningarna från Skellefteå!

Seth har fått tillbaka sin aptit! Med råge! Han har slukat i sig hela flaskor under dagen och ätit en hel portion fullkornsgröt (päron/banan-smak)! Så här såg han ut efter måltiden!

   Rätt ren och fin och mätt! Gröten = i magen!

                                   IDAG FYLLER SETH SEX MÅNADER!

Min mamma hade köpt kalasfika (en jumbo-butterbulle) som vi åt till kaffet just för att fira Seth, fast han fick ju så klart inte smaka, men han åt smörgåsrån med glatt humör istället, sen fick han prova en ny jacka som min syrra handlat till kusin Leo (som idag var oerhört intresserad av en pepparkaksburk) och så var det bus på golvet för de små killarna!

                       
                    image798
                    image799
                
                                               


                                              Det är kul att vara hos mormor!

Två dagar kvar...

Publicerad 2008-01-29 17:04:40 i Frida W,

Nu börjar det dra ihop sig på allvar! Bara två dagar kvar, sen byter vi av jag och Patrick! Dessa dagar fram till första inskolningsdagen har jag redan planerat in i minsta detalj!

Onsdag: Möter upp Anna och Jottan klockan tio på Rusta, för att gå igenom deras stora REA! Sen drar jag och Anna tillbaka till Ersmark, för att några timmar senare ta emot allt fikafrämmande! Jag har räknat ihop fem tjejer, plus jag då! Patrick skickas på informationsmöte under kvällen, ett möte om Ske-kraft och Internet, så han far nog gärna dit och försöker övertala alla bosatta att dra in bredbandet hit till söder!

Torsdag: Lämnar av Tilde i Kåge vid halv -tio, och sen fortsätter jag och Seth till min mamma på Morö Höjden, där han ska få vara medans jag lagar mina hål hos tandläkaren! Vi stannar nog där sen resten av dagen, för lite mormormys och fika! Sen kan jag se fram emot en natt med stängd sovrumsdörr för min del, eftersom det framöver är Patricks tur att vara pappa på heltid!

Idag har jag gått runt och städat lite, med Seth i släptåg i gå-stolen! Sen har jag fått lite mer klart på schemafronten, då jag tackade ja till att jobba HELA PÅSKEN. Seth har druckit äppeldricka och får i sig mer och mer ersättning och så sover han bättre för varje natt! Igår handlade jag äppelgröt på Maxi som vi strax ska pröva få i honom. Patrick ska bara spela gitarr klart för honom först. Sonen ligger på golvet med stora beundrande ögon och lyssnar...på en låt av Foo fighters!

Tre dagar kvar...

Publicerad 2008-01-28 10:41:02 i Frida W,

Seth har fortfarande kvar sin förkylning och aptiten är väl inte den bästa. Men det är väl inte så konstigt om halsen är full av slem och näsan igentäppt med snor. Jag ringde till sköterskan på BVC idag, och hon föreslog att vi skulle ge honom Alvedon en halvtimme innan maten och att vi skulle skaffa Nezeril för att han lättare ska kunna andas genom näsan. Sen tyckte hon att vi skulle blanda i lite matolja i flaskan, så att han fick i sig lite extra energi. Vi får se under dagen om det blir någon förbättring.

Den inplanerade föräldragruppen i afton får vi nu alltså stryka. Det är tydligen nåt virus som går just nu och många barn har varit sjuka den senaste veckan. Onödigt att smitta fler...

I morse vaknade Seth klockan fem, precis då Patrick åkte iväg till jobbet, och var jätteledsen och rosslig. Så jag gjorde i ordning lite ersättning och sen satt han upprätt i min famn tills han somnade om och sov i två timmar till. De små liven...  Hur många timmar ska man väl inte få trösta, vagga och  sköta om sina sjuka barn..?

Just det. Sina barn.

Igår, när jag stod och lagade middag, kom Patrick in i köket och sa:
-"Pelle". "Det kan vi väl döpa nästa unge till, om det blir en kille igen"?
-"Pelle", tyckte jag, "det skulle ju inte bli fler barn för oss"...
-"Nja, nä, men vaddå, det kan ju hända en olycka"...

Patrick har bara haft alla mina hormoner som snurrade runt i min kropp under graviditeten i minnet förut, och han minns dem inte med glädje precis..!
                                                                                       image785
19 juli 2007
"Magen har växt (eller rättare sagt hela jag = 22 kilo plus), jag har varit mycket trött och väldigt osocial, rätt labil i humöret och retat gallfeber på min sambo så mycket att hans ord "du vet det Frida, det blir bara en unge" sedan länge ringer i mina öron!"

Sen hade Patrick tydligen fått en utskällning av en polare i lördags när de var på krogen, som tyckte att det var det dummaste man kunde göra mot sitt barn - att neka det ett syskon!

Om tre dagar är det jag som stiger upp och åker till jobbet. 7-15 lyder tiderna på mitt första arbetspass.

Fyra dagar kvar...

Publicerad 2008-01-27 15:31:14 i Frida W,

Så där. Nu är mer ved inhämtad och brasan fortsätter att spraka nere i köket. Seth ska strax vakna har jag räknat med, så han kan äta lite till. Tack och lov går det bättre och bättre för honom att få i sig maten! Och så kunde han sova bättre inatt också!

Igår kväll fick jag en trevlig inbjudan i en kommentar på min blogg...

"Det är planerat en fikakväll hemma hos er på Onsdag. Klockan 17:30. Ni är så välkommna! Vi kan ta med fika." /Jottan, Anna och Sara.

Bra där!

Jo, just det. Kan ni fatta att ni valde en bra dag att komma ut till Ersmark..! Det är nämligen klädbytardag här på söder just på onsdag! (Jag har rensat i mina garderober idag, och ett par högar med kläder väntar på att få nya ägare!)

Om vanliga jag...

Publicerad 2008-01-26 22:10:16 i Frida W,

23p = Ghetto-kid
24-33p = vanlig
34-40p = bortskämd brat
41+p = uppeklassens snobb

                       image784
31 p : vanlig. Jag är inte förvånad över mitt resultat. Jag är så vanlig som man kan bli, lite pensionärsvarning till och med!

Jag har en :
[x] Mamma
[x] Pappa
[ ] Styvmamma
[ ] Styvpappa
[ ] Styvsyskon
[x ] Bror
[x] Syster
[ ] Brorson
[x] Systerson
[x] Mobiltelefon
[x] eget badrum
[x] eget rum
[ ] swimmingpool
[x] Hot tub
[x] gästrum
[x] Dator
[x] TV

[x] en säng lite större än normalt
[x] Mer än 4 par skor
[ ] Solglasögon
[ ] Klocka
[ ] mp3spelare/iPod
[ ] en fungerande PS2
[ ] Nintendo wii
[ ] Xbox som funkar
[ ] Nintendo 64 som funkar
[ ] Gameboy/ Advance
[ ] Gamecube
[ ] nintendo ds

[ ] Poker-bord
[ ] Basketkorg
[ ] Hockeyspel
[ ] Biljardbord
[ ] pingisbord
[ ] Fooseball (fotbollspel)

[x] Nattduksbord
[ ] Stereo på rummet
[x] CD spelare
[ ] Har något klädesplagg från Abercrombie och Fitch eller Hollister/ AE
[ ] Dina föräldrar har gett dig kreditkort/atm kort

[x] Jobb/sommar jobb
[ ] Shoppar minst en gång i veckan
[ ] har dyr parfym
[ ] AIM/MSN
[x ] Kamera/video kamera
[x] Telefon

[x ] Skoter/motorcykel/bil/fyrhjuling
[ ] Gitarr/trummor/basgitarr
[ ] Piano/Keyboard
[ ] något annat instrument
[ ] varit på en kryssning
[x] varit utomlands
[ ] dyra smycken
[x] sett en kändis

[x] Platt/locktång
[ ] har varit i en slagbur, som är till för baseboll
[ ] har 1000 spänn på dig just nu
[x] kreditkort, debetkort eller bankkort
[x] rest i Europa
[ ] Varit på Hawaii
[ ] Varit i USA
[ ] Varit i Asien
[ ] Varit i Australien
[ ] Varit i Afrika
[ ] Varit i Sydamerika

[x] Föräldrarna har bil
[ ] Jet ski/båt
[ ] Husbil/vagn
[x] Jag har en bil

[x ] Hemmagjord mat nästan varje dag
[ ] suttit i en limo
[ ] suttit i en helikopter
[x ] äger en videokamera
[x ] egen laptop
[x] egen dator

Fem dagar kvar...

Publicerad 2008-01-26 16:29:43 i Frida W,

I morse steg jag upp med Seth vid halv åtta, efter en väldigt jobbig natt för honom och hans täppta näsa. Vi har pallat upp hans säng med böcker, vilket hjälper lite, men det är väldigt svårt för sonen att andas genom allt snor! Han är grinig och gnällig, men det går lika fort att roa honom till exempel om man slänger med håret framför honom eller räcker ut tungan (oj, vad jag lär min son...)! Men får han inte tillbaka sin (lilla) aptit snart, så vet jag inte vad jag gör! 

Idag har vi inte gjort nämnvärt mycket. Tvätten är upphängd och diskmaskinen tömd. Det är väl det mesta praktiska jag åstadkommit. Ja, Josse kom förbi också, med en ny tröja till sitt "fadderbarn" och gjorde honom glad en stund! Nu funderar jag på att steka en hamburgare till middag.

Vi är hemma ikväll och försöker få i honom maten, kurerar förkylningen på bästa sätt och så får vi sällskap av Anna och Alma också! Våra karlar drog precis ner till stan för att äta middag på O´learys och se hockeyn där. Vi får följa matchen genom text-tv:n.

Nästa helg är jag sugen på att gå på krogen, så häng på ni som också vill!

Kanske i mina nya stövlar...
                                                           
Patricks kommentar när jag visade upp dem när jag kom hem igår kväll; "jaha, så du tycker att de är snygga"..?

Sex dagar kvar...

Publicerad 2008-01-25 15:54:18 i Frida W,

Om ett par timmar drar jag ner mot stan och möter upp mina arbetskamrater från Kåge för att vi tillsammans ska se Lövångersrevyn! De är så snälla som bjuder med mig!

På väg genom Kåge stannar jag först till på ICA och hämtar mitt Ellos-paket! Roligt!

Och precis innan Vintergatan stänger går jag in och köper stövlarna jag hittade igår (förhoppningsvis finns de kvar), för Patrick tyckte att det lät som en bra deal! Det gäller att ha folk omkring sig som kan godkänna vissa köp, då jag annars ofta är alldeles för snål med mig själv! (Fast just nu verkar jag ju va ruggigt bra på att unna mig saker..!)

Dagen har varit solig både inne och ute! Jag och ungarna tog en rask promenad runt byn i det fina vädret! Sen har Seth badat och han "pratar" väldigt mycket mer nu än bara för en vecka sen! När han var ledsen och tät i näsan inatt ropade han på "mää-mmää" (alltså mamma, eller hur?)! Det gör det hela lite, lite svårare att lämna honom nu när jag ska ut och jobba mitt första pass nästa fredag..! Om han lär sig ropa efter sin mamma på riktigt, ska det väl skära än värre i mitt mammahjärta att måsta lämna huset! 

                         

Han har redan sagt pappa, vilket i och för sig inte är så förvånande då Patrick har varit mer ihärdig i sin drillning. "Säg pappa". "Säg pappa". Nu ligger jag lite före då Patrick jobbar varje dag, och jag ser Seth i ögonen och artikulerar noga när jag säger "MA-MA" mest hela dagarna! Snart kan han det!

Sju dagar kvar...

Publicerad 2008-01-24 22:36:26 i Frida W,

Idag har jag blivit utmanad. En utmaning för svår att lösa ikväll... Det handlar om sju sanningar om mig själv som ska komma på pränt, och jag vet inte var jag ska börja, Jottan! Jag sover på saken inatt och hoppas jag kommer på nåt smaskigt, oväntat och roligt! Bered er sen på att bli utmanade av mig i er tur..!

Efter att ha varit och träffat nya chefen idag och tagit emot mitt schema, gick jag sen en halvtimme på stan och hittade mera saker att lägga en del av morgondagens lön på!

* Två-pack pyjamasar på Kappahl till Seth, med dragkedja - 149 kronor!

* Ett par svarta höga stövlar med kilklack på Aveny Sko, nedsatta 50% - 600 spänn!            

* En svart kofta från Lindex - 199 kronor!

Jag är shoppingsugen nu!

Åtta dagar kvar...

Publicerad 2008-01-23 22:15:15 i Frida W,

Seth visade även sin pappa i morse att han fortsätter sin utveckling och tar sig fram på golvet nu! Bara han har ett mål i sikte så drar han sig framåt med ren armstyrka! Patrick la fram DVD-dosan och Seth, som verkar vara väldigt teknikintresserad, spärrade upp ögon och mun och började masa mot den! De fortsatte med jakten på dosan en stund, med Patrick stolt observerande. När sonen kom närmare flyttade Patrick den ännu en bit ifrån honom, Seth masade fram och den flyttades en bit till... Till slut blev sonen less på att aldrig få tag i den och började stortjuta! Men sen blev han nöjd då han äntligen fick den i sina klåfingriga händer!

För nån vecka sen, då Seth hade svårt att sova, gav jag honom min mobiltelefon för att få honom att sluta grina. Allt som lyser och gärna sånt med knappar gillar han att studera och pröva! Han inspekterade den lite och tryckte sen på nån knapp och precis innan signalen gick fram upptäckte jag att Seth höll på att ringa sin mormor! Som tur var hann jag trycka bort samtalet i tid, så min mamma inte skulle bli förskräckt av ett telefonsamtal från oss halv sex en lördagsmorgon..!

Imorgon åker jag till stan för att få mitt nya jobbschema!

Sen ska jag passa på att hämta ut Libero-paketet på Lindex!

"Up&Go-paketet

Om du är med i Liberoklubben kan du få ett gåvopaket. Gåvopaketet kostar naturligtvis ingenting. Det innehåller blöjprover på Libero Up&Go Maxi och många andra praktiska och nyttiga saker som kan vara till glädje för både dig och barnet. Du får det när barnet är ungefär 6 månader gammalt."

För egen del väntar jag spänt på mitt paket från Ellos, då jag slängde in en beställning därifrån i söndags! 
                                                    image775
                                    Bland annat en grå/svart topp för 99 kronor!

Jag hoppas att något av alla tolv plaggen ska passa, för nu är det rent inte kul längre att gå omkring i för stora "nyss-mamma-kläder"! Många av mina gamla plagg är jag less, vilket många tjejer ofta blir, men jag har inte kommit mig för att sätta ut dem på Tradera än, något som jag vet många är bra på! Men snart kanske jag ids... Måste bara öppna garderoben, kolla igenom högarna, ta lite fina pics och ladda upp dem på min Tradera-sida (ja, jag har skaffat en användare där redan) och vänta på att buden på mina tröjor, skor och jackor ska hagla in! Åh, det kändes plötsligt så joooobigt! Men nån dag framöver ska det göras!

Nio dagar kvar...

Publicerad 2008-01-22 21:13:10 i Frida W,

Idag var vi fyra mammor med bebisar i kyrkan, där vi pratade om julledigheten, om att börja följas på Friskis och Svettis-passen i vår och så klart en hel del om våra ungars mat- och sovklockor! Efter lek och fika, drog vi alla våra barnvagnar runt byn en timme, då vi fick bebisarna att somna och så välbehövlig motion för oss själva!

Jag funderar lite kring hur det ska gå att hoppa runt på gympa-pass under våren för att komma i form till Beach ´08, och inte så mycket funderingar på grund av min totally kassa koordination, utan mer på att både jag och Patrick jobbar skift med helger och kvällspass, vilket ställer till det en del. För man vill ju som sagt vara hälsosam och träna, men jag vill ju inte vara hemifrån alltför mycket heller... En gympamatta framför en träningsvideo hemma i vardagsrummet tror jag inte är lika peppande som en bil full med nyblivna mammor, redo att "slimma till" sina magar efter graviditeten..! (Dagens I-lands-problem...)
 
Ikväll visade Seth för första gången prov på att han kan ta sig framåt! Jag la digitalkameran bara några centimeter från hans utsträckta hand, och han försökte nå den genom att sträcka på sig mer, men det räckte inte. Då tog han spjärn med fötterna mot fåtöljen han hade bakom sig, och till sin förvåning åkte han då fram ett par centimeter! Jag flyttade kameran lite längre ifrån honom, vilket han inte tyckte om, men han prövade en ny variant då han efter en stund satte sina händer framför kroppen och lyfte samtidigt som han drog händerna mot kroppen, och så var han på väg åt kamerahållet! Det var bara så pass att han förflyttade sig fram pyttelite, men han är på G!

Seth är "dutti, dutti"!

image771

image772

image773

image774

Tio dagar kvar...

Publicerad 2008-01-21 18:15:30 i Frida W,

Nu, med drygt en och en halv vecka kvar, har jag så till slut fått reda på att min arbetsplats under de två månader jag ska arbeta och Patrick vara pappaledig, kommer att bli på ett nytt boende för mig. På Morö Backe ska jag inskolas och få ett schema att jobba efter. På torsdag nu i veckan ska jag träffa min nya chef och gå igenom vilka pass jag ska infinna mig på. Om jag nu räknat rätt blir detta det...få se...nionde boendet jag jobbat på under mina år inom Skellefteå kommun! Som vanligt är det både kul och jobbigt samtidigt att börja på ett nytt ställe. Men jag hoppas att jag kommer att trivas! Kanske möter jag några kända ansikten, och får träffa ett par nya góa arbetskamrater! Och ifall det skulle kännas tungt, så har jag ju mycket mer mammaledighet med Seth att se framemot och några arbetspass redan inbokade på "gamla" arbetsställen under våren..! Men jag tror ändå att det kommer att gå skitbra!

Imorgon är det dags för mammaträff i kyrkan igen, det är många veckor sen sist vi var där! Ska bli jättekul att snacka med allihopa och se hur alla bebisar mår!

Vi är hemma själva hela veckan, jag och ungarna, då Patrick jobbar eftermiddag, så "fil fri" att kika in och hälsa på!

Elva dagar kvar...

Publicerad 2008-01-20 21:37:20 i Frida W,

Så kom ännu en helg till sitt slut. Jag väntar att Seth ska komma till ro i sin säng, så jag sen kan lägga mig och läsa de sista femtio sidorna i Stieg Larssons "Män som hatar kvinnor".

Jag hade laddat inför mitt nattskift med olika pyssel och korthögar. På jobbet väntade tvättning och bakning, och jag satte mig inte ner med min medhavda bok förrän klockan var ungefär sex på morgonen. Då kände jag att ryggen värkte lite efter att ha gått och stått och några gånger kikat in hos brukarna, bakat muffins, hängt tvätt, klippt och klistrat i mina album och tänkt tillbaka på min tid på arbetet. Det var där jag började min kommunkarriär en sommar för läänge sen - 1999. Helt otroligt vad tiden går!

Hemma var Seth kinkig och behövde hela tiden uppassning med tutten och ombäddning. Efter två hade han till slut somnat, och sov gott, men Patrick hade inte ro att somna själv förrän efter fyra. När jag kom hem vid halv nio, stod en jävligt förbannad sambo på knä i vardagsrummet och muttrade och svor! Tilde hade kissat inne under natten, och det var absolut inget som Patrick gärna torkade nyss uppstigen efter fyra timmars sömn..! Seth var då så glad i sin gå-stol, och märkte knappt att jag kom hem förrän jag lyfte upp honom och gav han pussar! Men inte ens då var han speciellt intresserad, utan tittade bara ner mot knapparna på displayen till gå-stolen. Jag fick så lov att sätta ner honom igen, och så lämnade jag min lilla familj och gick upp för att sova! Jag trodde klockan var elva när de smög in alla tre, och jag undrade vad de gjorde... Till min besvikelse och förvåning var klockan redan fyra och det var bara att pallra sig upp och in i duschen. Jag känner mig fortfarande slö fter att ha tillbringat en hel natt i vaket tillstånd. Och vi som drillat Seth så i konsten att sova hela nätter..!

Middagen i Byske höll vi oss vakna under, och även efter den då vi spelade spel och åt godis vi sex vuxna. Ungarna, Leo, Seth och Tilde hade vi mest på golvet där de antingen sov, lekte med leksaker eller jollrade på i största allmänhet! Väldigt trevligt hade vi i alla fall! Och maten var så god, så god och man åt som vanligt alldeles för mycket, för mycket! Tack syrran, för en toppenkväll!
 
Imorgon har jag tid hos tandläkaren, vilket aldrig är nåt man längtar till. Förra gången jag var där, hade jag typ två veckor kvar till beräknad förlossning, och jag hade bokat tid för att jag läst nånstans att det var bra att göra bort såna saker innan det var dags att åka in till BB. Men det var lättare sagt än gjort att ens klara av besöket där i tandläkarstolen! När de lutade ryggstödet bakåt, fick jag så otroligt svårt att andas, det tryckte på bak i ryggen av magen på nåt vis, jag sa "nej, nej" och jag fick sätta mig upp lite smått panikslagen! Inte blev de bättre när de några sekunder senare prövade ännu en gång att luta mig bak, och samtidigt fylla min mun med diverse prylar och sugutrustning - jag viftade med armarna och fick fort komma i upprätt ställning igen! Phu! 
                                                               image770
Med mig lite halvliggande klarade min tandläkare av att gå igenom tänderna till slut, och skickade hem mig med en påminnelse om att jag skulle boka tid lite senare, då hon skulle kunna ta röntgenbilderna för en komplett genomgång av tandstatus. Det var inget hon kunde göra just då... Tänkte inte på det... Så på grund av obekväma ställningar och att man ändå måste dit igen så är det här med att gå till tandläkaren höggravid alltså inte att rekommedera! Det är så lätt att ta till sig alla slags tips och råd som man kommer över!

Om elva dagar ska jag ut i arbetslivet på allvar igen.

Jobb-eli-jobb-jobb!

Publicerad 2008-01-18 16:50:58 i Frida W,

Nu när Patrick kommer hem från Skelleftehamn ska jag ha kroppkakorna färdiga att ätas, och sen drar jag täcket över mig ett tag, för inatt ska jag ut och jobba igen! Nattvak i stan. Det är så svårt att förbereda sig på att vara vaken en hel natt, men om jag bara har saker att fördriva tiden med så ska det väl gå vägen! Jag kan bara hoppas att de lämnat några sysslor kvar till mig, min arbetskamrater, fast jag vet att vi brukar vara dåliga på att lämna jobbet på kvällen med saker ogjorda... Men med ett elva-timmars-pass framför mig är det bara snällt om de kan göra ett undantag en gång!

Seth hjälpte mig ändå lite på traven med förberedelse, då han var väldigt kinkig och gnällig stora delar av natten till idag. Det var lite feber och säkert lite ont i benet där han fick sprutan, så vi var vakna mellan tre och sex innan vi båda somnade om till halv tio! 

Med mig i "Toyan" till jobbet tar jag med mig lite stillsamt pyssel, boken jag läser som är så himla spännande nu, hela luntan med nyframkallade kort som damp ner i brevlådan idag, och så har jag beställt ingredienser på jobbet så jag kan fylla deras frys med lite gott! Jag tror det ska bakas lite äppelkaka, muffins och kladdkaka under mitt arbetspass... Jag hoppas de blir glada av det!

Vi är förövrigt nyss hemkomna från min mormor, där vi mötte upp Seths kusin, deras mormor och Seths båda mostrar! Vi blev som vanligt bjudna på kok-kaffe och bullar, Tilde skällde ut hemtjänsten som hon alltid gör och så fick vi se prov på Leos nya färdighet - att rulla från rygg- till magläge! Nu sover Seth gott i vaggan nere efter dagens utflykt!
                       image761
                       image762
                       image763
                       image765
                       image766
                       image767
                       image768

Jag hoppas att sonen ska slippa ha ont mer inatt, så hans pappa inte blir så där trött och sur, utan låter mig sova heeela morgondagen! Det är det jag ser fram emot mest med denna tredje jobbarhelg! När jag stiger upp vid fyra, ska jag in i duschen och sen sätta mig i bilen för att åka upp till Byske, där vi är bjudna till syrran på tacos! Ska bli jättegott och mysigt med en lördagkväll med två av mina syskon! Brorsan stannar i stan och tar hand om mamma och pappas hund!

Om fyra timmar drar jag.

Fem och en halv månad gammal...

Publicerad 2008-01-17 21:59:35 i Frida W,

image759
Ny spruta i vänster ben, vilket inte gjorde sonen alls märkbart påverkad vid själva sticket. Och jag som förberett mig på tårar! Ny längd inskriven i boken - 68,5 cm. En ökning på 3,5 cm sen förra besöket på BVC. Ny vikt - 7125 gram. En ökning på 150 gram. På sex veckor! Jag blev allt lite chockad av denna lilla förändring viktmässigt trots att jag sagt ett tag att han inte lagt på sig nåt "bebis-hull". Plus 50 gram för varje två-veckors-period på senare tid alltså.

Men med tanke på att sonen är så sprallig, glad, aktiv och på så strålande humör dagarna i ända, känns det ändå som att allt är ok. Värre vore ju om han tillsammans med sin lite dåliga aptit var gnällig och trött...

Det är bara att fortsätta försöka få i honom grötluncher och potatismiddagar med extra fett. Tids nog ska de också gå ner i lill-kroppen!

"Smakportionerna är till för att barnet långsamt ska vänja sig vid att svälja mat med annan konsistens än bröstmjölk (bröstmjölkersättning), äta med sked och prova nya smaker. De flesta barn har svårt att svälja och maten kommer ofta ut igen. Det är inte för att barnet ogillar maten - det är ovant vid konsistensen och vet helt enkelt inte vad det ska göra med maten. Torka inte bort matresterna runt barnets mun hela tiden - det är bara bra om barnet försöker slicka i sig mat för då tränas också tungan och läpparna.


1/2 - 1 tsk räcker de första dagarna, sen kan du långsamt öka mängden. Fortsätt gärna med samma mat i några dagar innan du byter till en annan. Då får barnet tid att vänja sig vid smaken.

Det spelar egentligen ingen roll vid vilken tid på dagen du ger smakportionen men många föredrar lunch eftersom det är den tiden som sen kommer att bli barnets första huvudmål. Däremot är det viktigt att barnet är utvilat och inte allt för hungrigt - annars kan det bli gnälligt."


Seth klarade de olika testerna bra i alla fall, som att flytta en leksak från en hand till den andra, han såg efter leksaken när den ramlade i marken - precis som han ska kunna nu och han pratade på en del med sköterskan och kunde dra sig upp när hon höll i hans små händer.

Det händer så mycket just nu, Seth gör framsteg nästan varje dag känns det som, och det känns så kul att se att allting följer den mänskliga utvecklingens mall, när det gäller vad han klarar av och blir bättre på. Det är helt fascinerande att tänka att alla har gått igenom samma faser i livet, vid ungefär samma tidpunkt i deras liv... 
                                                                                   image760
Anna
, när du var ungefär lika gammal som Seth är nu kunde du sträcka ut en hand och du hade fullt utvecklat färgseende.  

Jottan, du reagerade på ditt eget namn och kunde hitta föremål som var delvis gömda.

Sara, din syn var utvecklad så att du lättare kunde följa föremål som rörde sig och du kunde vända sig från rygg till mage och från mage till rygg.


Carro, dina fötter och ben kunde stödja kroppens vikt om någon höll dig stående och du började reagera på ordet nej.


Josse, du försökte nå föremål som fanns utanför din räckvidd och du började intressera dig för din egen spegelbild.

Anna
, du använde händerna som ett par krattor och reagerade på känslouttryck från andra människor.  


Thessan
, du använde rösten för att uttrycka om du var glad eller arg och du undersökte saker med mun och händer.


 


Om en ovanligt trivsam och kul onsdag...

Publicerad 2008-01-16 22:11:35 i Frida W,

Vi fick besök idag halv tolv, av en promenadpeppad Anna, som vi drog med "runt broarna" trots att det var glashalt långa partier! Men som vanligt var hon inte den som var den, utan sköt Seth i vagnen/trampade på med gåstavarna vid sidorna med sitt glada humör och med mycket att prata om!

Hela dagen fick vi ha henne här, och vi slappade mycket i soffan, busade med Seth, åt lunch och middag, löste lite korsord, kollade igenom tv-tablån ett antal gånger och så hann vi sova ett tag på eftermiddagen också! Jag hämtade ner filtar till oss och så fick vi vila ögonen en dryg halvtimme i sofforna i alla fall, vilket var sååå skönt! Hon har såna bra ideér, Anna!
                                 image758
Hon åkte hem för en timme sen ungefär, och nu är det läggdags för både Seth och mig! Jag väntar på att han ska sluta knösa på i spjälsängen, så jag i lugn och ro får lägga mig och fortsätta läsa boken jag nu hunnit halvvägs i.

Tack för en fin dag, vännen!

Tilde får inte träffa killarna!

Publicerad 2008-01-14 22:11:48 i Frida W,

Nu när Tilde är i löpen är det bäst att hålla henne under uppsikt, och att hålla henne ifrån besök hos hanhundarna i hennes liv! De blir ju alldeles till sig, så gott hon luktar, och det kan vara svårt för dem att komma till ro efter ett möte med henne under de kommande veckorna!

Jag hittade dessa kort när jag skulle beställa framkallning av lite bilder nu när man får 100 kort gratis på nätet!

De är från ett besök hos Nisse tidigt i höstas, då han var ensam hemma. Han har sitt spaningsläge från fönstret i vardagsrummet, och medans Tilde tjöt vid ytterdörren satt han där och skällde! När Tilde hörde honom spang hon ner från trappen och kikade upp på fönstret samtidigt som han hoppade innanför dörren eftersom han hört sin käresta locka på honom därifrån! Så höll de på ett tag, tills jag fick dra med mig en motvillig Tilde från gården, då det inte fanns nån som kunde släppa ut lill-killen!

                                                           
                   "En hund är den enda på jorden som älskar dig mer än den älskar sig själv."
                                                                Josh Billings (1818-1885)

Om en helt vanlig måndag...

Publicerad 2008-01-14 21:46:06 i Frida W,

Idag efter att ha sovit ända till halv nio, ätit frukost, pratat en halvtimme med Tessan, beställt framkallning av kort på nätet och börjat elda i kökspannan, gick vi ut på prommis med ett besök hos en jobbarkompis i sikte! Hon hade inte träffat Seth förrän idag, vilket jag tyckte var på tiden! Sen blev vi bjudna till svärmor i Kusmark, då Patrick ändå skulle sova bort hela dagen efter sitt nattpass på jobbet.

Seth har, som vanligt, varit på strålande humör och Tilde är alltid lika glad att få ut och gå och hälsa på folk! På så vis fick vi en bra dag allihop!

I afton åkte Seth fram och tillbaka i sin gå-stol med stor nyfikenhet på allt här hemma! Nu har han riktigt fattat galoppen, och kan svänga runt möbler till och med! Efter att ha lastat i mer ved i pannan hittade jag honom framför Tildes leksakslåda på hjul, sugandes på ett avbitet hundben som han dragit upp ur lådan! Nu gäller det att ha koll på vart han styr!

Om en trött söndag...

Publicerad 2008-01-13 19:36:03 i Frida W,

Nu sover Seth nere i vaggan. Han har sovit väldigt mycket idag. Två gånger sen vi steg upp halv åtta har han sovit varsitt två-timmars-pass. Jag passade på att sova jag också när han la sig vid tio, men jag drömde att vi sov ända till 16.00, och trodde en minut eller så efter att Patrick kom in och letade sina långkallingar, att det var sant! Som tur var hann jag inte skälla på sambon för att han inte väckt oss på heeela dan! Jag hoppas nu att Seth kan sova inatt ändå, trots denna trötta söndag! Men, konstigt nog brukar det bli lugnare nätter ju mer han sover på dagen! 

Annars har han roat sig under gymet idag och så klart i gå-stolen!
                                         

Imorgon är en ny vecka, och det enda vi har inplanerat är läkarbesöket på torsdagmorgon. Då ska det mätas och vägas igen, kontroll av läkaren så klart och så ska Seth få en ny spruta!

Vilken tur att också Anna inte har så mycket planer under veckan, för då kanske vi kan sammanstråla och hitta på nåt skoj! Patrick jobbar natt, så det ska väl helst inte leva om alltför mycket på dagtid, men kanske kan vi komma ner till stan, om vi inte blir insnöade igen!

Mer om vår husrenovering...

Publicerad 2008-01-13 15:50:25 i Frida W,

Igår kom det förbi en tjej och ville intervjua oss med anledning av den "Bygdebok" över Kågedalen/Byske/Jörn som man håller på med. Den ska innehålla fakta kring byarna runtom och bilder och information om alla husen, och om vem som bor i dem. Det blir många hus det!  De hade även varit här i somras och tagit några kort på vårt hus, som de ska publicera i boken. Trist bara att vi inte på långa vägar är klara med utsidan på huset, och att det nu ser som så fult ut...

Jag började skriva en lista på saker som vi har kvar att förverkliga och den blev rätt lång. Men i korta drag handlar det om att...

* Bygga nytt garage och göra ny infart till tomten.


Typ nåt sånt här ska det bli!

 
Förrådet vi ser från köksfönstret ska flyttas till andra sidan tomten. Istället ska det nya garaget stå här.

* Göra om det befintliga garaget till ett fjärde sovrum.



* Måla garaget rött med vita knutar, samt måla knutarna på huset vita också!

* Bygga altan, gärna med tak över, på nya framsidan.

* Ta bort asfalten på parkeringen och så gräsmatta.

* Skaffa nya vita innerdörrar.

* Fixa till en fin grillplats, med plattor under.

* Lista klart överallt (så dumt att inte göra det medans man har ångan uppe!)
 
* Få till lite blomsterprakt och snygga häckar runt gården, skulle vara kul!

* Möblera gäststugan, vilket troligtvis kommer att bli pokerstuga, när vi väl har tid för nästa punkt...
  

* Bygga förråd, dels i nya sovrummet och dels i nya garaget, för det finns alldeles för dåligt om utrymme för alla saker just nu!

* Fixa till balkongen, för den är rätt risig!

* Bygga trappsteg runt hela inglasade altanen, och bort med den fula ledstången!

 

Köket före och efter

  

Vi gjorde en budget renovering av köket, och bytte bara kakel, bänkskivor och handtag egentligen, eftersom vi tänkte att det skulle slitas så mycket med barn i huset! Vi har planer på att göra om helt och hållet nån dag, men tillsvidare funkar det väldigt bra!

   
 

Lilltoan före och efter



Även här bara en mindre kostsam upppiffning, med ny färg på väggar och lister och ett nytt handfat från Coop! Denna toalett är väl egentligen det enda bara jag själv jobbat med. Ja, förutom att byta handfat då! Men jag var med och köpte det!

 

Jag tycker ofta att man snabbt målar upp en bild i sitt huvud när det gäller hur olika folk bor, eller hur man tror att de bor. Som arbetskamrater och klasskompisar... När man sen får se hur de verkligen har det, stämmer det inte så ofta det man tänkt. För även om de berättat om diverse rum eller kanske om en nytapetsering, och förklarat planlösning, kan bilden i huvudet vara helt fel, bakvänd, med för lite rum, för små rum eller i en helt annan stil än vad det egentligen är hemma hos den familjen/personen!

Både Jottan och Jea har jättefina hus, vilka jag har fått vara och kika i, där mina inre bilder inte alls stämde överrens med hur de hade det, allra minst hos Jeanette! Man blir både positivt överraskad och samtidigt lite avis på vissa grejer, som man själv skulle vilja ha..!

Är det nån som är förvånad över vårt hus?

Folk har att göra idag...

Publicerad 2008-01-13 15:18:14 i Frida W,

Nu har jag skottat parkeringen i drygt en timme! Känns bra! Det var otroligt vad snön hade vräkt ner inatt! Överallt går grannarna runt på sina gårdar med snöskyfflar och spadar, fast de flesta kör omkring med sina snöslungor ändå. Patrick har tjatat länge på att vi ska köpa en snöslunga, men jag tycker för det första att vi har för lite att skotta, den tar plats att förvara och bäst av allt får man motion och lite muskler om man har tur medans man skottar själv! Prydliga plogkanter och stora högar med snö blev det! Det är bra med träningspass där man ser resultat direkt! 

                                                                               image732

Minns ni det här, tjejer?

Publicerad 2008-01-11 23:11:36 i Frida W,

image731

Four bitches in one picture! Vem skulle få julkortet..? Kul när man hittar "gammalt skräp" i mapparna i datorn! Det måste vara från ´05, eftersom den enda riktiga bitchen av oss var så liten! Crazy Christmas!

Josse har för övrigt varit här ikväll och busat med Seth tills det var dags för han att lägga sig, sen dippade vi morötter i en hot gräddfil, mös med Tilde under en stor filt och såg "Let´s dance"!

Imorgon kväll åker jag ner till stan för ännu ett arbetspass! Ha, ha! Nu kan de inte få nog av mig på jobbet!

Om trevligt tv-tittande...

Publicerad 2008-01-10 22:58:22 i Frida W,

Ännu en dag till ända. En dag som förflutit som många andra dagar, med en promenad "runt broarna", handling i Kåge och så var det premiär för vårens serie av "Antikrundan", vilken Patrick såg fram emot ända sen vi hittade programmet i tablån i afton!

En annan rolig premiär startar troligtvis, efter att "På spåret" sänt sitt sista program på fredagarna (del 7 av 13, tror jag de är inne på nu), nämligen "Så ska det låta"!

"För trettonde gången spelar SVT in en ny säsong av Så ska det låta. Liksom de två senaste säsongerna är det Stefan Gunnarsson och Putte Nelsson som sitter bakom de svarta flyglarna. Peter Settman är programledare och han har bjudit in 48 musikaliska och dansanta gäster att ta plats bredvid pianisterna." 

Det blir grejer det!

Annars äter Seth endast små skedar av gröten fortfarande, men han har kommit på hur han kommer framåt i gå-stolen, och med en entusiasm utan dess like far han fram med små, små steg i den riktning han bestämt sig för - med öppen mun och spretande armar! Han rullar också att alla håll nu, skriker mycket som en stucken gris bara för att han kan , antar jag, och är väldigt road av att busa med Tilde!

Har ni kollat i Norran idag?

                                                  image730
Carolina Wikström och André Stenmark, Skellefteå, fick den 18 oktober en pojke, Leo. Han vägde 4 400 g och var 52 cm lång.

Lill-kusinerna!

Publicerad 2008-01-08 19:02:52 i Frida W,

image729
Leo Victor André ska han heta, med bild i tidningen vilken dag som helst nu! Jottan, jag hörde nåt om att ni gillar bebisbilder hemma hos er, så här är lite blandade kort av Leo och Seth!         
                              
image707






image714
Seth har ätit gröt i afton, men halva tallriken åt Tilde upp för hon är som galen i majsgröten!

   image720
image721image722image725image726
Här är bilder från igår, då vi var hos kusinernas gammel-mormor och fick träffa deras mormors syster för första gången! Hon ska själv bli farmor under våren!

Är det tänderna?

Publicerad 2008-01-08 15:18:02 i Frida W,

I två-tre dagar nu har Seth visat symptom och tendenser att det kan vara tänder på gång i hans lilla mun! Han är gnällig, allt blir jättefel och han skriker om han under vissa stunder under dagen till exempel tappar nån leksak eller har svårt att nå den, mycket fingrar i munnen för honom och så dreglar han. Sonen sover dåligt på natten. Mellan tre och fem inatt var han vaken, och jag tog han till min säng och försökte få honom att somna om. Gnäll, gnäll, gnäll... Efter dessa två timmar somnade han i alla fall, med fötterna vid min mage och med huvudet gosandes i extratäcket på andra sidan dubbelsängen! Plötsligt var klockan halv åtta, så ett par timmar till hade vi fått blunda!

"De första tänderna visar sig oftast i underkäken som en eller två framtänder. Sen kommer den ena efter den andra, och alla barn har fullt utvecklade mjölktänder vid 2½ års ålder."

Tydligen så...

"Det finns många missuppfattningar runt tändernas frambrott. Det är några som tror att detta ger feber och att tänderna orsakar öroninflammation hos barnet, och att det blir oroligt och inte vill sova, men det stämmer inte. Tandens frambrott kan i sig följas av lite orolighet - barnet gnager på leksaker och dräglar mer på grund av att tandköttet är ömt."

Han kanske snappar upp en bit av förkylningen från pappa..? Nu har Seth hursomhelst sovit i över två timmar från klockan ett, och fortsätter sina lugna andetag inne på sitt rum. Själv vaknade jag av telefonen som ringde för en en halvtimme sen, så jag har också fått vila nu när Seth är trött! 

Patrick är hemma idag med ont i halsen, så jag och Tilde åkte till Apoteket i Kåge för att köpa lite meducin. Samtidigt passade vi på att ta promenaden där, eftersom man är så nedrans less vägarna kring Ersmark! Vi gick längs älven, och sen över bron till skolan för att se om biblioteket hade öppet. Det hade de inte. Barn lekte i snödrivorna, och precis när vi passerar en av dem hör jag en liten tjej ropa till sina kompisar; "Så där ser Selma ut också! Fast hon är helsvart och mindre! Selma är helt svart och mindre! Och så har hon koppel".

Nu hoppas jag att vi får vara friska, sova hela nätterna och slippa ha mer ont här i huset. Själv är det väl synd att klaga, men det gör mycket till att Seth ska få tänder, det är halsont för sambon och att Tilde är i löpen!

Om inatt...

Publicerad 2008-01-07 09:48:54 i Frida W,

När boken var utläst och funderingarna kring huvudpersonens öde var färdigtänkta, var det mitt i natten och jag hörde att det spelades upp en krigsfilm på datorn i datarummet... Den levde om med, som det verkade, mycket bomber och eldstrider! "Jaha", tänkte jag, "se film efter spöktimmen... Nu har Patrick ställt om dygnsrytmen ordentligt under dessa ledigveckor, så han ine kan sova. Och han som börjar med förmiddagsvecka imorgon"... Fast efter ett par sekunder insåg jag att det var sambon som verkligen inte hade svårt att sova - eldstriderna jag hörde var han som snarkade! Nu hjälper det alltå inte nattron längre ens att han sover två rum bort!

Om Anna...

Publicerad 2008-01-07 09:45:33 i Frida W,

Hon är en pärla, av finaste sort! Hon är bäst i nästan allt och bra på många saker! Anna Olsson! Hon har flera nära kompisar och mycket bekanta, men för mig är hon den bästa vän jag har!

           

Ända sen högstadiet, då vi hittade varann, har vi hållt ihop, ibland mindre ofta som det kan bli, men vi har haft så himla kul! Det har varit många påhittiga upptåg och tillsammans med resten av Kompisarna och andra vänner har min fritid snurrat en hel del runt att träffa henne!
                                                                                              image706
Inspirerade av ledmotivet till "Livet är en schlager", framförde jag och min syster storstilat, vår version av låten, med ny hemmaknåpad text på hennes födelsedag för ett par år sen! Jag ska blogga hela texten sen nån dag, om Anna har kvar örngottet där allt finns påstryket! En av verserna går i alla fall så här:

"Varje gång mitt finger,
slår 5-X-X-X-7...
Så vet du att det ringer,
hos ingen annan än du!
Jag kan låta som en dummer,
men det har blivit till en drog!
Det är mitt bästa nummer,
i min telefonkatalog!"

Telefonsamtalen under åren har blivit ofantligt många. Och långa! I nästintill oändligt många timmar, har vi pratat om allt. Verkligen allt möjligt! Ibland kan man komma på sig att diskutera helt konstiga saker, och sen försöka följa tråden tillbaka genom samtalet för att se hur man kunde sväva så långt ifrån det ursprungliga ämnet! Sånt är vi bra på! Alla timmar i telefon bara sveper förbi, och vi kan själva förvånas över hur länge ett samtal kan löpa utan att bli tråkigt en enda gång! När Anna var i Barcelona blev Telia-räkningen en aning saftig, men trots att betalningen sved lite, så var det klart värt vartenda öre!
                      image701
Och idag håller jag tummarna för att min vän ska klara tentan, fast hon redan lite gett upp innan hon ens hann till tentasalen! Om hon skulle ha hunnit läsa det här innan hon gick till skolan, kanske hon skulle ha funnit mer styrka! Fast, att vara fysisk stark är väl ingen hjälp i just den uppgiften, om de inte bestämmer sig för att drämma till läraren i huvudet med den alldeles för tjocka boken de skulle plugga i inför provet! Ja, typ sånt kan vi fabulera kring..!

Om roliga säg...

Publicerad 2008-01-06 22:05:25 i Frida W,

Jag bara måste copa och klistra in Annas inlägg från idag mitt på dan!

En pojke ~3 sitter i kundvagnen medan hans mamma ~30 plockar varor. Mamman tar upp en påse smultronrån och slänger ner i vagnen.
Pojken (tar upp påsen och ropar): Prisa Gud! Här kommer skatteåterbäringen!

Det ska bli jättekul att få höra allt smart som ska komma ur Seths mun om ett par år! Man har ju träffat bekantas barn, som varit så där lill-gamla, som säger såna kloka och tänkvärda saker! Man blir helt förundrad över vad som försigår i deras huvuden, och vart de får allt ifrån!

Detta påminner mig om den gången jag satt i väntrummet till barnmorskan, och fick tag i ett ex av "Gud som haver...", den där boken med barncitat som Levengood var med och skrev... Allt eftersom jag läste, och eftersom den är så jäkla kul, började skrattet liksom bubbla upp från magen, och citat efter citat gjorde hela läsupplevelsen så underbart rolig, att det till slut inte gick att hejda ett kort gapflabb! Alla tittade upp. Sen fortsatte jag ändå läsa, lite generad dock, och släppte ur mig fnittringar hela tiden, så jag var tvungen att lägga ifrån mig boken för att inte störa de andra i sofforna! Men jag tänkte på allt det roliga ändå, och kunde inte få ner smilbanden, hur mycket jag än försökte! Åh, dessa ungar, vad de kan tänka stort och klokt! Jag har aldrig varit så glad inför över att få en spruta i skinkan!

Här är några exempel!

"Mamma säger att jag är svartsjuk på Simon, men det är inte sant. Det är bara helt vanligt hat."
/Ingrid 8 år

"Kameler är flickor. Eller flickor är kameler. Vänta lite... alltså många flickor är inte kameler. Jag fattar inte riktigt. Men när vi spelar boll är det mest killar och ingen av oss är kamel."
/Hampus 8 år

"Jag är en riktig killtjusare, men det får jag inte för min mamma. I min förra klass frågade jag chans på alla. Alla sa nej. Om man får nej kan man vara ihop med någon utan att han vet om det. Fast då får man gömma sig."
/Nicole 7 år

Första arbetsdagen över...

Publicerad 2008-01-06 21:43:52 i Frida W,

Så har jag premiärjobbat idag, efter graviditet och lite mammaledighet. Det gick riktigt bra, alltså att vara borta från Seth hela dagen. Jag steg upp vid sju, efter att ha fått sova ostörd under natten i "egen kupé" inför mitt arbetspass, och möttes av mina killar nere i vardagsrummet vilka hade varit uppe sen halv sex.  Det var skönt att få lägga sig i datarummet igår kväll, och veta att Patrick skulle ta hand om Seth när han behövde tutten och bäddas om på natten. Jag läste en skitspännande bok som jag har fått låna av Anna - Skuld av Karin Alvtegen - men var tyvärr tvungen att lägga den ifrån mig efter midnatt nån gång för att hinna sova lite. Sova själv utan avbrott!

Vid åtta tog jag så lill-skorven till Toyota och körde nitti ända till stan, parkerade utanför Melodivägen och hann byta om precis lagom till att mitt skift började. Det är skönt att som tidigast behöva börja åtta på helgen, för då hinner man gosa med sonen ett tag innan det är dags att arbeta!

Redan klockan elva ringde Patrick och var lite uppgiven. "Vad gör ni hela dagarna"? "Det går så långsamt"! Och han som varit hemma nu i tre veckor..! Har han inte förstått vad det innebär? "Men då har jag ju haft hjälp"! Jag gav honom en rad ideér med sysslor han kunde roa sig med, men som han inte riktigt nappade på, och sen tillade jag att mammaträffarna var ett bra och kul sätt att tillbringa en dag på. "Ja, det är nog bra de där ändå", tyckte Patrick, som börjat fundera hur han skulle fixa två månader hemma... Det är tur att han inte är den enda pappan som ska vara ledig dessa månader, för jag skulle gissa att han inte skulle våga sig till kyrkan själv.

Efter jobbet, som flöt på bra mitt i all skidåkning på tv, sprang jag in i nästa hus och hälsade på jobbarkompisarna där, och de lovade att sätta upp mitt namn på vikarielistan igen! Nu hade jag hunnit prata med Patrick en gång till under dagen, och han hade redan fattat hur otroligt mysigt det ändå är att vara hemma med "ungarna"! Så skönt var det till och med , att han kunde tänka sig att släppa iväg mig på  "typ alla helgpass i vår"! Sen hade han tänkt att jag ska få vara hemma i april,  men sen är det hans tur igen att vara pappledig- hela sommarn! Och att jag kan jobba 150%! In your dreams, babe!

Nu är det dags för de sista kapitlen och upplösningen av min (Annas) spännande bok! Godnatt!

Imorgon åker arbetsskorna på...

Publicerad 2008-01-05 17:38:41 i Frida W,

Nu är Seth fem månader, och den 1:a februari börjar jag om att jobba i två månader. Fast jag vet inte än vart jag hamnar, eftersom jag inte har nån egen tjänst än. Efter att ha jobbat och slitit ihop rätt antal dagar (finally!), för en fast anställning, så måste jag väl ut och vikariera på olika ställen ett bra tag igen tills det kommer lös någon tjänst som jag kan få behålla... Nu, en knapp månad tills det är dags för Patrick att vara hemma, är som sagt inget klart om vart jag ska arbeta dessa månader, men jag ska provjobba ett kortare pass i stan - redan imorgon! Det känns både kul och jobbigt, eftersom man kommit in i rutiner här hemma och jag trivs med mammalivet, men samtidigt är det ju skönt att få in lite lön, så man kan bli bättre på att spara på föräldrapenningsdagarna! Det har vi vart rätt dåliga på, så nu gäller det att snåla hela våren och sommaren, innan han blir ett år! Sen är det fem dagar i veckan som gäller om man ska fortsätta vara hemma med Seth!
  
Nu börjar Patrick om att jobba på måndag, efter att ha varit hemma före, under och nu efter jul och nyår, så vi har haft tid till mycket och det har varit lätt för mig att lämna Seth hos honom, nu är Patrick känner sig säkrare också. Men att lämna sonen med någon annan har vi inte gjort så ofta alls, så i torsdags hade vi barnvakt den längsta tiden nånsin, när vi var i stan på hockey! Seth är alltid glad, men har svårt att slappna av när det är främmande i huset, eller när man är borta. För då är det som om han är rädd att missa nåt! Farmor och farfar var jättekul att vara med, så Seth somnade inte som han brukade, men var på bra humör ändå! Det är ju för väl det, så de inte blir avskräckta! Tack igen för hjälpen! 

Upp och arbeta imorgon, ja! Jag gissar att det inte är den enda helg jag kommer att tillbringa på jobbet! Så för ekonomins och de goda arbetskamraternas skull, vet ni nu att det är fritt fram att ringa och försöka boka upp mig på nåt pass! Men jag är nog bättre på att tacka nej nuförtiden..!
 

Hemmamatch...

Publicerad 2008-01-03 23:19:50 i Frida W,

Fullsatt arena - 6001 pesoner. En ståplatsläktare där jag, pappa, brorsan, syrran och hennes fästman rymdes bland alla andra supportar. Jag fick låna en AIK-tröja, och likt en riktig AIK:are stod jag så och klappade och sjöng om "hjärtat som bultar så" tillsammans med klacken! 

                                                                          image698

Det var spännande in i det längsta, eftersom det till slut blev sudden death. Jag tippade inget resultat inför matchen, men jag tänkte för mig själv att det skulle sluta 4-3 till AIK. Jag hade rätt ett bra tag in i tredje perioden, men så kvitterade Frölunda med bara nån futtig minut kvar. Fem minuter extra speltid, men tyvärr lyckades vi inte hjälpa laget  till vinst. Det blev väl ett poäng var i alla fall.

Till höger om oss dundrade en trumma hela tiden, tusentals händer klappade och emmellanåt blev arenan tyst, då när det gästande laget gjorde mål. Men det var riktigt mäktigt när hela stan skrek utöver sig när pucken åkte in i rätt bur och unisont hyllade hemmalaget! "ÅÅeeÅ - SKELLEFTEÅ"! Fast min pappa hördes mest. Pappa är bäst! Säg det. Pappa är bäst.

Vi har skaffat barnvakt...

Publicerad 2008-01-03 16:07:21 i Frida W,

AIK-Frölunda, 19.00. Ikväll är det premiär för mig i nya hockey-arenen i stan! Jag går med pappa och syskonen och räknar väl med att vara borta hemifrån fyra-fem timmar. Så länge har jag aldrig lämnat Seth med någon annan än Patrick förut. Han ska i sin tur se matchen på tv hos en polare på Morö Höjden, så Seths farmor och farfar kommer hit och sitter barnvakt ikväll! Jag vet att det går bra, men jag hoppas samtidigt att jag kan slappna av. Det är två helt olika saker. Att veta och att kunna...

Annars går det framåt för Seth med allt möjligt, eller mest bakåt då, för han har inte riktigt kommit på hur man gör för att masa sig fram än! Men han är på gång! Armhävningar är han bra på i alla fall! Och nu innan han somnade, fick han i sig hela smakportionen gröt för första gången! 

                                                      
                                                         Seths nya mysdress från morfar och mormor!

Om Tilde Niagara...

Publicerad 2008-01-01 23:49:55 i Frida W,

Det var på Blocket av alla ställen, som vi hittade en annons om en kennel utanför Nordmaling som hade schauzervalpar till salu... Efter ett samtal dit samma kväll fick vi veta att det gällde att boka snabbt om man skulle hinna få sig en liten hund ur den kullen, och det var precis det vi gjorde också. Ett par veckor senare åkte vi ner och hämtade hem en av de elva valparna, den minsta utav dem. På stamtavlan hette hon Niagara, eftersom alla hundar kenneln födde upp hade olika bilnamn, men vi gav henne ett eget också - Tilde.
                  image683

Lillflickan som bor här bredvid, bortanför lekparken, kallar henne för Vilde, då hon hörde fel vid presentationen, men hon tänkte rätt ändå, för det är fart på Tilde! Hon är snabb, studsig, social och gillar att träffa mycket folk! Min mormor envisas om att kalla henne för Tindra, trots att vi påpekat skillnaden för henne flera gånger. Men nu har jag slutat rätta henne, för det är väl så att Tilde alltid kommer att vara en Tindra för mormor...
                  image693

Hon var det bästa vi hade, tills den sistaste juli förra året, då vi fick vår andra bebis! Det har gått jättebra mellan dem hela tiden, och Tilde är ofta snabbt där upp i ansiktet och pussar Seth när man har honom i famnen! Hon har ett bra tålamod med honom, och säger ingenting när han får tag i hennes skägg och drar! Seth har börjat tycka det är kul att busa med henne, och man ser att Tilde själv gillar när vi leker hela familjen!
                  image694

Det är en glad hund vi har, med många fina och roliga egenskaper! Hon hoppar högt och glatt när man tar fram kopplet, men sen springer hon lös runt hela byn! Hon är mysig, omtänksam och pussar bort tårarna när man är ledsen..!
                                                                              
Hon är väldigt glá i att åka bil, för då kan det ju hända att vi åker och hälsar på hos hennes favoriter...

"Morfar´s" och deras hund ute i stugan kanske, där hon fått vara på kollo ibland. Där har hon bestämt egen sovplats i min mammas säng och hon och "gammgubben" Milo busar med varann under dagarna. När vi hämtar hem henne sen är det som hon blir sur på husse och matte och tjurar ett tag i sin gungstol hemma i köket! 

                     

Eller så hamnar vi hos "farfar´s", där hon har en liten speciell ritual när hon kommer in... Först rusar hon in och tar upp antingen en liten mjukishund eller råttan i munnen och så pratar hon lite och berättar saker som vi inte förstår... Sen ska hennes lilla vita bädd fram, en ihoprullad matta som rymmer diverse hundben. Den ska ligga på sin speciella plats vid köksbordet och den rullar hon ut genom att putta med nosen. Efter detta ska hon i skafferiet och vänta på sin godis, och vackert sitter hon och väntar. När hon har den i mun springer hon snabbt som ögat tillbaka till bädden och lägger sig tillrätta för en stund. Alltid samma visa!

                                                              

I en granngård här på söder bor Nisse. Det är en liten ettrig hund, av samma typ som i "Fraiser", som vi går till lite då och då så han och Tilde får springa av sig tillsammans. Nisse är nästan hälften så liten, snabb som attan och helt stormförtjust i våran Tilde! I julklapp fick hon ett rosa hundhalsband med paljetter på från honom, som hon har på sig nu under jul och nyårshelgen. Tjusig! 

                                                                               
                                                    Nisse försvarar sin tjej mot en annan hanhund.

Om nyårsmenyn...

Publicerad 2008-01-01 16:21:56 i Frida W,

Nytt år och nya tag!

Igår hade vi jättetrevligt i Nyheden, alla åtta plus tre barn! Vi bjöds in till ett mysigt gammalt kök, till ett fint dukat bord med nytt svart porslin, enris med guldgirlanger och guldäpplen som dekoration mitt på bordet. Tända ljus överallt och snyggt vikta servetter som snabbt stoppades ner i skjortkragen på herr och son Lindfors. Vi började äta vid halv fem och avslutade med efterrätten några timmar senare! Mycket gott alltihop, med en räkpaj till förrätt, kycklingfilé och potatisgratäng som varmrätt tillsammans med bröd, Västerbottensost och en fetaostsallad och som avslutning en varm efterrätt med päronhalvor, hallon och krossad choklad serverad med vaniljglass. Så klart var det inte färdigt med det utan vi hann sätta i oss en hel del jordnötsringar, godis och chips innan det var dags att åka hem och äta lite innan sängdags! Härligt!

Som sagt, nu är det nya tag som gäller, då vi ska äta en mer balanserad och hälsosammare mat här hemma. Det är dags att börja blicka mot Beach ´08, och då är det bara att börja så fort det går! Fast inte förrän imorgon.

Jag börjar vara lite middagshungrig, så det är därför jag babblar på om mat! Jo, mot köket nu!

Later...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela