Frida & Seth

Middagstips!

Publicerad 2012-02-22 16:47:26 i Frida berättar...,

Jag har lätt för att fastna i samma spår i matväg när jag hittar något gott och framför allt enkelt och lätt! Just nu är jag inne på köttgryta. Allt förutom just köttet är "gratis" och man äter av köttet tills man är mätt! (5 points)

Idag rörde jag ihop kokade morotsslantar, champinjoner, vitlök och persilja. Förpackningen med krossade tomater gör att det blir gryta av alltihop när man sen lägger ner det stekta köttet. Idag kör vi på fläskfilé.

Sen är det valfritt om man lägger till potatis eller ris, men idag väljer jag att lägga upp maten såhär;

             
                                             (8 points av de dagliga 26)

Kvällsfikat nuförtiden består mest av fruktsallad med en halv deciliter havregryn och kanel som topping! Toppen! (2 points)

Själva viktnedgången går sakta, sakta. Står nästan still. Men det kanske kommer igång snart om jag inte unnar mig så mycket på helgerna..!

I mittersta februari...

Publicerad 2012-02-18 10:21:45 i Frida berättar...,

...gör fint väder så mycket för en! Gör milda grader så mycket för en då man våndats att sluta jobba klockan tolv mitt på dagen för att man vet att man kommer hem till en hus fullt av damm, men man släpper tankarna på städ-idag-igen helt och glatt tar sig ut i stället! Gör solen så mycket för en då hela familjen får skina ikapp tillsammans i den!

Skridsko-Seth in action igår!

                            

Han hade fått några kommentarer på dagis om att han "gårde på isen" (istället för rena skär antar jag), men jag är helt imponerad av honom då detta är tredje gången han står på ett par skrillor! För funkar saker inte på en gång, då kan man det inte. Så har Seth resonerat förut. Samma gäller skidorna som han inte hade rätta balansen på när han testade i fjol. Om man ramlar direkt är det inget man har talang för. Men saker sjunker in och även en fyraåring kan nu inse att det krävs träning för att klara av saker, inga direkta skills kan fodras vid ett första försök!

Seth är väldigt intresserad av bokstäver nu. Han har övat på sitt eget namn (det finaste namnet ever tycker han) länge och vill nu utöka sina färdigheter och frågar efter annat han kan skriva. M som i mamma gillar han till exempel. Han skriver efter ord som man tecknar med stora bokstäver på ett papper.

                                   
                                                          Magar funkar också...

Efter Erika och barnens besök i veckan klurade han ut hur han kopierade detta namn...

                          

En vanlig ledig morgon stiger Seth upp först av alla och slår antingen på tv:n eller så kommer han in på mitt rum och bygger flygplan och bilar av Lego och kör över mig där jag ligger under täcket och fortsätter blunda så länge det går. Att bygga med Lego i alla slags fordons-konstruktioner är bäst just nu, plus "sta-wash" så klart! Influerad av sina dagispolare är det mycket prat om de olika figurerna från filmerna...måste gooogla och se vad de heter...ok, typ Anakin, Yoda och Luke! Andra namn som jag måste nämna är ju så klart Tiffy, som är en riktigt busig hund helt i Seths smak! Pigg och alert, precis som han! Tilde är mest bara sööööt!

                        

Seths top-3 i matväg

Hamburgare
Blodpudding (blodpludding)
Sallad från Icas salladsbar (majs, rivna morötter, pasta, kycklingbitar och lite melon)

                          

Annars flyter dagarna på med många skattkartor som ritas och skatter som letas efter, datorspel sitter han gärna vid och snappar upp mycket otroligt fort på Bolibompas spelsidor! Seth är gärna ute, blir överlycklig när man säger att det inte är kallt ute idag, han gillar att skotta och skotern är en stor passion som han delar med sin pappa!

Få se nu om det blir just en skotertur för dem nu innan det är dags för 3-årskalas i Byske! Hurra för kusin Hannes!


                                                                      Trevlig lördag på er!

Grattis Hannes!

Publicerad 2012-02-14 17:25:44 i Frida berättar...,



3 år idag!

Hurra, hurra, hurra, hurra!

Det är alltid kul att fylla år för barnen, men ganska säkert är det Josse som har längtat mest nu!

På lördag kommer vi på kalaset!

Malå-helgen!

Publicerad 2012-02-12 18:47:55 i Frida berättar...,



Snacka nöjd kille som varit på vinteräventyr!

Lördagsgodis från en av knallarna på marknaden, pulkbacke jäklar hela lördagen och så klart stugan vi bodde i - succé!

 











Seth myste och njöt av allt det spännande och skojiga, och han visade sin uppskattning hela tiden med kramar och pussar både till "tjejerna" och till världens bästa mamma och pappa..! Åh, så roligt att göra en liten kille så glad!

Seth vågade knappt vara still på lördagskvällen, alldeles för rädd att somna och missa något, men Melodifestivalen som vi andra satt klistrade vid var visst inte något för han, så precis efter Davids framträdande sov han gott under täcket! Vaknade inte ens vid jublet då det stod klart att favoriten kom vidare i tävlingen!


Tack Meta och Leffe för middag och sällskap!



Efter ett par timmars väntan i morse öppnade till slut backen för dagen! Bob var det enda som gällde i helgen! Å vilken pulkbacke sen - eget åkband uppför! Som en platt rulltrappa, bara att stiga på! Så himla behändigt! Klart man kan åka många, många åk då!









Seth längtar redan tills vi åker upp igen!

Grattis Anna!

Publicerad 2012-02-09 14:55:45 i Frida berättar...,



Nu börjar vi fylla 30-nånting..!

Hoppas du får en bra dag, vännen!  

                                                                               /Frida



qweqwwwertyuiopasdfghjklkzxcvbnm1234567890

                                                                                                                         /seth
           

Vad som snurrar i huvudet just nu...

Publicerad 2012-02-09 14:45:00 i Frida berättar...,

Min elfte dag som Viktväktare inledd. Har fortfarande inte ätit mer än lovligt och inte gått över mina tilldelade points, vilket jag är riktigt nöjd över! Fortsätter jag i samma positiva trend skulle jag kunna nå min målvikt om sex veckor, men jag tippar att det går i lite saktare mak ändå...

Bakade chokladbollar med Seth i morse, för det tycker han är kul, och de åker nog med till Malå i helgen... Jag vågar inte ens räkna på hur mycket de "kostar" utan blundar bara och njuter av dem till fikat på lördag istället! Är det semester så är det!

På tal om semester så är den planeringen påbörjat på jobbet och jag kommer att vara ledig andra perioden (16/7-12/8). Återstår att se vad Patrick lyckas få för veckor... Måste fundera snabbt på om jag ska ta nåt extra ledigt, för dagis stänger visst redan vecka 27. Hade ju inte suttit fel att vara ledig HELA juli och två veckor in i augusti heller..!

Men i väntan på beachen 2012 fortsätter jag med viktväktardieten och äter gott i form av;

Dagens meny

Frukost: 2 Polarbröd med smör, skinka och tomat. Tekopp. (Avrundat med 1 msk chokladbollssmet!)

Lunch: Potatis och pujrolökssopppa. 2 Polarbröd med smör. Banan.

Middag: Kycklingfileér med sallad och vitlökssås. Äpple.

Kvällsfika: Fruktsallad toppad med havregryn och kanel.

Vi har det bra!

Publicerad 2012-02-05 20:40:06 i Frida berättar...,





Trots att Tiffy är fortsatt irriterande med sitt nafs i öron och svans på Tilde så fort de kommer ut och allt som kommer ur den äldre är rätt lama voff i protest, är de ändå riktigt söta och gosiga ihop när de väl vill! Många gånger kan man hitta dem ihopkurade tillsammas i soffan i datarummet eller på vardagsrumsmattan!

Just nu väntar vi på det riktiga ägarbeviset, papperet på att hon är vår hund nu, men Tiffy la snabbt beslag på sin egen plats i våra hjärtan och allt var nog egentligen klart då vi fick se hennes bild på datorn!

Hon sover varje natt i min säng, är alltid pigg på att hitta på saker, är mer kramsjuk än vad Tilde nånsin varit men har en tendens att tugga på det mesta i leksaksväg hon kommer åt! Seth är dock överseende med detta, för Tiffy är ju ändå "hans hund" och att ännu en liten bil saknar däck "gör inget"!

Nu längtar jag mycket till mildare väder och mer ork för fler uteaktiviteter! I minus 30 drygt vill ingen av oss vara ute mer än direkt nödvändigt!

Hoppas att väderprognosen för kommande helg stämmer med grader liggande just under fem, för vi har bokat stuga i Malå då! Marknad, snowboardåkning för Seth och Mello på lördagskvällen i vår enrummare till boende för natten!

 
Lilla krypinet för mamman, pappan och alla ungarna!


Hjärta, hjärta, hjärta!

Bebistankar...

Publicerad 2012-02-05 20:02:44 i Frida berättar...,



Lotta överraskade med ett besök i veckan! Sist vi sågs var lill-Saga tre veckor gammal eller så och nu har hon hunnit bli tre månader! Lill-plutt!

Seth satt i samma stol när han var liten och vid samma ålder var han så här pyttig!


Med moster Josse!

Som också hon besökt oss! Hela familjen kom idag och förgyllde denna kalla dag!


Seth och lillkusin Jonna! Hon är sötast av alla bebisar enligt Seth!

Jonna har hunnit bli nio månader, på tisdag för att vara exakt!

Å så här glad var Seth när han var i samma ålder!

image1084

I februari fyller Hannes tre och Hugo blir samålder i april. Seth och Leo fyller fem i år och nästan vid den här tiden nästa år kommer de två nya småkusinerna att vara lika gamla som den tiden de ligger i magarna på sina mammor nu!

Undrar vilka de blir... Blir det "snöflinga" (som Leo redan döpt sitt syskon till) och en lillebror som föds i juni månad?

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela