Frida & Seth

Dag fyra av alla hennes dagar...

Publicerad 2013-11-08 07:59:49 i Frida berättar...,

För barn, och kvinnor i fertil ålder är Cushing-medicinen en känslig grej, så det är handskar på när den ska ges på morgonen. Det går hur bra som helst att ge till Tilde när kapseln göms i en härligt, rå köttfärs-klump! 

Det är nu fjärde dagen på Tildes livslånga medicinering, och symptomen på ökad törst avtar mer och mer för varje dag... Nästa onsdag ska vi tillbaka till veterinären för nya blodprover och mätning av hormonerna.


För övriga familjen är det vinterglädje! Seth och Patrick tänker bara på skoter, fjällen och att åka snö-kick! Tiffy springer glatt över vita lägdor och jag har fulla garderoben med julklappar som väntar på inslagning! 

Ettårsdagen!

Publicerad 2013-11-02 15:26:20 i Frida berättar...,Nervositeten inför vigseln för ett år sen är verkligen inte närvarande nu! Sovmorgon, framdukad frukostbuffé, shoppingtur på stan och nu chips i hotellsängen är riktigt avkopplande, mysigt och kul! Jag har inte handlat mycket, men jag köpte i alla fall snygga ramar så vi till slut kan komma till skott och förstora våra bröllopsbilder! Halva priset på svarta, snirkliga ramar - värt! 

Ikväll blir det middag och skål i öl! Grattis till oss! Frida hjärta Patrick!


Det jobbiga...

Publicerad 2013-11-01 06:29:00 i Frida berättar...,
Efter flera veckor av veterinärbesök med blodprover och urintest är det nu konstaterat att Tilde har Cushings Syndrom. 

Hennes hormonnivåer är i olag, det är överproduktion av kortison i binjurarna som ställer till det. Symtomen kan vara flera, men för Tildes del är det hennes enorma törst och ökade urinmängd som gjort att vi börjat utreda sjukdomen.

Efter förra och nu senaste löpen drack hon ordentligt mycket mer än vanligt, men det beteendet försvann efter nån vecka ifjol. Nu håller det i sig och misstanken om Cushings har funnits hos veterinären ett tag. 

Tilde blir helt exalterad när man häller upp vatten i hennes skål, hon tar tillfället i akt ute och dricker ur vattenpölar och hon är sååå kissnödig att hon väcker en ibland två-tre gånger per natt för att springa ut! Sover man för gott är det alldeles säkert att man riskerar att trampa i kisspölar... Så många pölar har det varit på golven den senaste tiden...

Efter ställd diagnos nu är det livslång medicinering som gäller. En hård kapsel om dagen ska vi ge henne och det är en kostsam historia med en del risker i bakhuvudet. Det trixiga är att hitta rätt dos för att stoppa upp överproduktionen av kortisonet, vilket till en början noga ska övervakas med flera provtagningar och iakttagelser på Tildes allmäntillstånd. 

Mer om detta behöver vi inte gå in på hopas jag. Medicinen kommer att återställa balansen i hennes kropp och 8-åringen kommer att klara sig fint i många år framöver! 

Till veckan påbörjas medicineringen. Fram tills dess är det nattliga kissrundor och portionerande av vattnet som gäller. 


Många stadsturer blir det när man är sjuk...


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela