Frida & Seth

Då var helgen gjord...

Publicerad 2010-03-29 09:44:24 i Frida berättar...,

                       

Kalasfrämmande igår! Patrick blev ett år äldre och han fick en massa pengar till kläder nu när hans gamla är lite för stora..! Seth hade alldeles rätt kläder på sig, men det hjälpte inte för AIK när de tyvärr förlorade matchen...

                        

Seth fick sitt första påskägg av "Kalle" och "Atti"!

På tal om påsken är den snart här! Jag ska dra in storkovan och jobbar hela helgen! Men lite annat ska man väl hinna med också!

MÅNDAG: Kurs 12-16.

TISDAG: Projektarbete dagtid. Vi jobbar på tills vi är klara. Deadline 31/3.

ONSDAG: LEDIG! Kör 19-21.

TORSDAG: Kolla efter påskärringar längs vägarna! Jobb från 14.00...

FREDAG: ...slutar 14.30.

LÖRDAG: Jobb 8-16. Påskmiddag hos mamma och pappa!

SÖNDAG: Ledig förmiddag. Jobbar sen från 14.30...

MÅNDAG: ...till 14.30. Sen är vi lediga tillsammans till tisdag efter lunch då Patrick åker å jobbar!

Tack "goffa" för en toppendag!

Publicerad 2010-03-26 18:53:19 i Seth berättar...,


"Idag åkte jag, mamma å Tilde till mormor just innan lunch! Där åt vi först kroppkakor och sen tog vi bilen till Solbacken! Mamma körde så jag fick mormor för mig själv i baksätet.När vi kom in på första affären - Jula - var jag tvungen att dra efter andan! Vilken himla snygg och fin skoter som stod och bara väntade på mig!Tyvärr fick jag inte köpa med den hem.

Sedan följde ett par affärer till och vi strosade runt och kollade på mycket roligt tex. skoterhjälmar, kläder och borstar!

På Maxi fick jag gå och fika bulle med mormor alldeles själv medans mamma gick runt i butiken och handlade våran mat! Mamma köpte en hel del gott till mig så jag har nåt till både lunch och middag för ett bra tag framöver! Men mormor...hon köpte en traktor till mig!

Lyckan var gjord!

Tack å kram!"

/Seth

Just det!

Publicerad 2010-03-24 20:31:41 i Frida berättar...,

Patrick har passerat 20-kilos-gränsen nu!

      

Very impressive!

Och på tal om honom laddar vi för hans födelsedag på söndag! Jag och Seth ska inför detta baka nougatkakor och är det nån som har tid och lust kan ni gärna få komma förbi på söndagförmiddag och börja äta dessa med oss! För Patrick ska tydligen köra skoter jääärnet hela dagen - men först - festa med KÖTT TILL FRUKOST (märk väl; utan sallad)! Sen kan han förhoppningsvis komma hem igen och äta 31-årsdagsmiddag med familjen!

Om att tiden går fort..!

Publicerad 2010-03-24 19:37:33 i Frida berättar...,

För två år sen...

Jag kan sitta länge och se på medans Seth utforskar allt runtom honom. Hur han försöker komma på sätt att ta sig fram, över, upp och hur han prövar att nå här och där. Intressant att han inte riktigt lär sig att han får ont i fingrarna när han klämmer dem i lådan till tv-bänken, utan han testar ett par gånger till under dagen..! Det är häftigt att tänka hur fort det har gått för honom att lära sig allt det här som att krypa, greppa, kasta..!

När Tilde kommer in i rummet där vi befinner oss har jag märkt att Seth blir så glad och får fram ett "T", som att han är på väg att säga "T-ilde"! Och idag när lille Nisse kom nära, lät han också "T". Kan han mena "T" = hund? Eller läser jag in för mycket i detta, för jag tror att Seth är en superbebis?


NU...

Jag blir helt förundrad av Seths ordförråd och alla hans meningar! Han kan berätta om saker man inte trodde han hade nån aning om vad det heter och i lördags hälsade han mig med ett "hej Frida" när jag kom för att hämta upp honom hos ett par kompisar i Kus..! Då var han för cool för att ens krama sin mamma inför sina polare! Milda makter, säger jag bara!

Jag säger ofta till honom att han är så duktig på att prata och då ler han och svarar "jaa" med liten röst! Men precis när jag berömde honom igår kväll kom jag att tänka på att det bara går fortare och fortare nu och snart är han en riktigt stor kille..!

Fantasilekarna blir fler nu också och han lever sig verkligen in i tex. hur busigt en katt kan bete sig..! Vi har ibland denna "katt" hemma hos oss och Seth plockar gärna upp den och kastar upp den i luften lika fort..! "Men oj, kastade du iväg katten"?!? Åsså ler Seth med hela ansiktet och skrattar! "Men! Katten for ju upp i gardinen"! Visst! Och Seth blir alldeles till sig, hoppar spralligt och ropar ner den däruppifrån! Å kastar igen när han väl fångat den! "Neeej, nu sprang katten in i köket och titta... den dricker upp Tildes vatten"! "Nääää, gääääp (hjälp)! Killeeee - kom"! Åsså försöker han få henne att engagera sig i jakten också!

Annars är det i princip ständig rörelse som gäller för Seth och han är inte sen på att hitta på grejer att syssla med! Just nu är jag bara glad och nöjd över att han kan sitta still på sparken tillräckligt länge för att Tilde ska få sig en kissrunda! Det är oftast lite svårt att ha med sig båda ungarna på promenad så tempot och sträckan ska passa dem båda..! För Seth "kan säälv" mycket nu och börjar bli riktigt bestämd i sina åsikter om hur allt ska vara!

Viktigt meddelande!

Publicerad 2010-03-23 09:52:13 i Frida berättar...,

Vi har problem med våra telefoner!

Både våra mobiltelefoner och vår hemtelefon ligger nu hos 3 och de jobbar alldeles för sakta med att hjälpa oss med vår täckning!

Svaren man får är alltid samma - problemet är snart avhjälpt och telefonerna kommer snart att fungera - men det synar vi..! Fast nu ringde visst svärfar och jagade på dem också...och då blev det mer fart!

Vi håller tummarna iaf att de håller vad de lovar - så snart det bara går! Tills dess är det mitt mobilnummer som verkar klara "störningarna i norr" bäst!

Då vet ni!UPDATE:

Min mobil har fungerat som den ska hela dagen!
Patrick tog med sig hemtelefonen på jobbet så han nås på det numret!
Nu fattas bara att Patrick får hem nytt SIM-kort och får ordning på mobben, så är alla glada!


Note to Seth: Ingen förstår vad du vill säga när du bara nickar och skakar på huvudet i luren..!

Torsdagkväll = snart helg!

Publicerad 2010-03-18 20:54:36 i Frida berättar...,

Jag gillar mina ledigdagar och denna speciellt, det kändes som att det var ovanligt länge sen jag inte behövde passa någon tid! Iförd pyjamas (som vanligt så länge det bara går) mös jag ordentligt med ungarna och hann städa huset mellan varven Seth ville se skoterfilmer på Youtube! 

Seth berättar för alla runtomkring om vårt nya fordon i garaget..! Vi hann knappt in genom dörren hos mamma på eftermiddagen idag innan han glatt ropade att "ja´gåka goooter"!

                       
                                                 Här är Seths/Patricks underverk!

Vi fick middag hos mamma och pappa, Lotta en våning upp gick vi på snabbvisit hos och bror/Ida/Hugo bjöd på muffins och ett skithäftigt lekrum för Seth! Dit vill han nog fler gånger!

Nu ska jag ladda för morgondagens projektarbete och personalfesten/40-årsfesten på kvällen! Det är läge att lägga sig i tid för att orka med allt...min jobbarkompis som har ordnat med vår hämtning från kalaset säger att det är mesigt att åka hem innan ett - fyra är lagligt!

                        
                    Jag, Anna och Camilla har kokat ihop en liten surprise för imorgon... 
     Bilden är från förra onsdagen då vi övade på vårt uppträdande borta i Örviken..!

 Pga. dålig planering kommer vi att missa premiäravsnittet på favvoprogrammet, men vi tackar Boxer, VHS:en, repriseringen och SVT Play för att vi kan se det senare, om och om igen..!


SÅ SKA DET LÅTA 2010


19 mars
- Cockies 'n Beans - EMD 


26 mars
- Timo Räisinen/Måns Jälevik - Lina Hedlund/Tess Merkel


2 april
- Rickard Olsson/Lotta Engberg - Sarah Dawn Finer/Patrik Lundström


9 april
- Peter Magnusson/Pernilla Wahlgren - Petra Mede/Tommy Körberg


16 april
- Alexander Ryback/Maria Haukaas - Shirley Clamp/Robert Gustafsson


23 april
- Pauline/Rigo - Linda Bengtzing/Magnus Bäcklund


30 april
- Nina Söderquist/Ola Forssmed - Vanna Rosenberg/Östen Eriksson

7 maj
- Anna Maria Espinosa/Sebastian Karlsson - Caroline Kuhmunen/Kevin Borg


14 maj
- Nanne Grönvall/Stefan Nykvist - Jessica Heribertsson/David Lindgren

21 maj
- Sara Löfgren/Johan Boding - Amy Diamond/Samuel Ljungblahd


28 maj
- Jenny Silver/Mats Ronander - Daniel Lindström/Anne-Lie Rydé


4 juni
- Blossom Tainton Lindqvist/Kayo Shekoni - Markoolio/Benjamin Wahlgren Ingrosso


NÄSTA ÅR ANNA! DÅ BARA MÅSTE VI FIXA BILJETTER TILL INSPELNINGARNA!

Modell för en dag!

Publicerad 2010-03-14 21:46:07 i Frida berättar...,

Orkar inte skriva om det...har för mycket pengaångest just nu... Det måste nästan till att jag får riktigt modellkontrakt efter dessa bilder för att jag ska ha råd att leva nu..!

Om hårväxt...

Publicerad 2010-03-10 22:31:40 i Frida berättar...,

Patrick har rakat av sig skägget! Han ser helt förändrad ut! Det kommer ta ett tag för mig att vänja mig... Hans jobbarkompisar tycker han ser 10 år yngre ut, så Patrick är självklart nöjd! Karln min är allmänt lite speciell när det gäller hår... Detta samtal (obs! repris) hade vi för två år sen...Jag och Patrick ser "Singing Bee" framför tv:n. Anna har just vunnit 100 000 kronor och hennes pappa syns i bild, en skäggig karl, med ett riktigt frissig sjömansskägg...

Jag: (Till mannen i tv:n) Men raka dig!
Patrick: Så där ska jag se ut när jag blir gammal!
Jag: Näääe!
Patrick: Jo, åsså ska jag ha en massa hår på ryggen också!
Jag: Så äckligt!
Patrick: Mycket hår ska det va! Å fulla armarna, å benen, å magen!
Jag: Då är jag singel.
Patrick: Sen ska jag odla hår på skinkorna!
Jag: Fy fan! 
Patrick: Långt hår på skinkorna! Ha, ha!
Jag: Men man kan inte odla hår på skinkorna.
Patrick: Jo, i framtiden kan man det.

Måndagsrapport...

Publicerad 2010-03-08 18:03:12 i Frida berättar...,

Jag har nackspärr sen igår morse (undrar hur jag sov under lördagsnatten egentligen?)...

Tilde har hängsvans (förfrös den igår) och kan inte vifta på som vanligt...

Patrick har ont Ö-V-E-R-A-L-L-T sen skoterkörningen i helgen...

Seth äter bullar för glatta livet och är hur cool som helst!Tur att nån i familjen håller ångan uppe!

Skotersöndag!

Publicerad 2010-03-07 20:25:44 i Frida berättar...,Vi drog iväg med skotrarna idag och var borta ett långt, långt tag... För med all denna snö var det en enkel match att dras ner under den och köra fast...ett antal gånger..! Vi slet och plumsade upp till midjan, killarna spårade allt eftersom så vi kunde få oss framåt mot målet - Lillträsk. Det tog ca två timmar att komma sig dit och en kvart hem..!

Imorgon åker skotern tillbaka till hyrbutiken. Patricks kropp/rygg tackar nog för det!(Kolla in Stefans och Seths lilla samtal i höger hörn..! Hi, hi! Stefan är verkligen en person att se upp till!)

Tjejferre!

Publicerad 2010-03-07 19:48:37 i Frida berättar...,Hemma hos Sara!Malin var där!Jessica och Lotta!Linn är skön!

Anna och Erika!Lisbeth.Becca!Snacka fotogenique: a tjejer!

(Tyvärr fick jag inte med allihopa på bild... jag hade smutsig lins på typ två tredjedelar av alla kort, så de är slängda i papperskorgen, men jag är väldigt nöjd med de jag hittade till detta inlägg! Nöjda borde ni vara alla brudarna också!)

En jättekul fest blev det! Det var längesen vi träffades allihop på en gång!

Tack för en kul lördag!

Fredag! Jippi!

Publicerad 2010-03-05 16:46:58 i Frida berättar...,

Vilka vårkänslor som sköljde över mig idag på väg hem från jobbet! Strålande sol och jag skulle hinna ta en promenad med Tilde innan dagishämtning! Nya skorna på och en glatt skuttande hund i skoterspåret!

På dagis hade Seth fått prova skidor för första gången och han var visst rätt bra på det också! Han sov så gott i sin vagn när jag kom dit och vaknade lite groggy av att jag styrde vagnen mot dagisdörren. Trots det tvära uppvaknandet han hade inte glömt vad pappa Patrick skulle komma hem med... "Goooooter"!

Nu är Seth och Patrick ute en andra sväng och det kommer att bli många, många fler turer under helgen för dem båda! Tyvärr ska hyskotern tillbaka till butiken på måndag... Det kommer nog att bli en väldans liv! Båda killarna kommer säkerligen att tjata så mina öron blöder efter en ny (och egen) "gooooter"!

                          

                          

                          

                          

                          
                                                                          "Kööööör"!


Själv passar jag på att städa huset - hela huset - för att få en ännu mer perfekt start på min LEDIGhelg!

Förut hade jag hjälp med städningen...

                          

                          

                          

...men i helgen är det nog pappa/skoter som gäller!

Vi var på vår vakt igår - vår Leo-vakt!

Publicerad 2010-03-02 11:29:09 i Frida berättar...,Igår hämtade vi Leo på hans dagis på Morö Backe! Jag var lite osäker på hur han skulle ta det eftersom han visat rätt tydligt för Carro på morgonen att han inte alls var så intresserad av idén att moster och kusin skulle komma..! 

Men han verkade inte alls brydd av att bli hemskjutsad av oss! Istället skrattade killarna gott när jag tog ut svängarna med boben! Vem hade trott att kusinerna skulle va så goda vänner hela kvällen! Det brukar ju vara annat ljud i skällan om man säger så, men jag ska erkänna att de lekte så bra ihop att jag bekvämt kunde ligga i soffan och läsa böcker en stor del av tiden - Carro och Andrés nya, MYCKET FINA soffa! En sån skulle vi haft...

 Foto: Leo

 Foto: Leo

 Foto: LeoMen vadnu?!? Vad skriker du för Leo?Aha! En skrämselmanöver från badkaret!

Det är otroligt hur länge en sån lek kan hålla på! Jag vet inte hur många vändor Leo sparng gallskrikande in på sitt lekrum, bara för att direkt komma tillbaka samma väg och bli skrämd igen..!Se bara på Seth skräckinjagande grimas!

En lugn och stilla lek! Ett bra samarbete!Leo lovade imorse i telefon att vi skulle få komma tillbaka och leka mer en annan dag! Det gör vi gärna! Eller som Seth säger; "ja komme gaka"!


Trapphusmodeller!

Publicerad 2010-03-02 11:04:58 i Frida berättar...,Det piggar alltid upp (speciellt en måndagförmiddag) att få besök! Igår kom Anton och Benita förbi!Seth sover förövrigt på samma sätt han håller sina tuttar här...en i mun och en i vardera handen som han ligger och snurrar på! Men först ska han så klart bli kliad på ryggen och sjunga lite innan man får lämna honom för natten! "Kiiiaaa", säger han om man är för snabb därifrån!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela