Frida & Seth

Toronto-hälsning!

Publicerad 2008-09-30 21:07:31 i Frida W,

Anna har haft 20-25 grader varje dag ända tills igår, hon bor i ett stooort hus med 1000 personer i - bland andra John Neville, skådespelaren, som tex spelat i filmer som;

 • 1994 - Unga kvinnor - Mr. Laurence
 • 1995 - Farliga sinnen - kyparen
 • 1996 - Ofarliga sinnen - Thaddeus
 • 1997 - Det femte elementet - general Staedert
 • 1998 - Goodbye Lover - Bradley
 • 1998 - Mördande legender - rektor Adams
 • 1998 - Dark Secrets - Jock Beale
 • 1998 - Arkiv X - Fight the Future - den välmanikurerade mannen
 • 1999 - Sunshine - Gustave Sors
 • 2000 - Spider - Terrence

 •               

  Hon har inte än hunnit springa på honom i entrén, hissen eller tvättstugan, men jag kan nog lova att hon håller span!

  Hon har nu ringt mig två kvällar på raken- Skype är tokbilligt - och det är så härligt att ha henne så nära liksom!

  Håll till för lite Youtube-filmer från NKOTB-konserten (snart i Annas blogg)!

  Annars då? Hon tvättar kläder i afton.

  Måndagsrapporten!

  Publicerad 2008-09-29 20:06:38 i Frida W,

  "Idag har jag busat runt hela dagen, knappt haft nån ro i kroppen! Efter min mitt-på-dagen-sovning gick jag, mamma å Tilde ut på gården och jag lekte med alla fordon jag hittade!

  Här är min bil!

             

  Min moppe!

             

              

  Och min trehjuling!

               

  Till middag lagade mamma jättegod köttfärssås med spaghetti, och den fck jag äta i vardagsrummet framför tv:n! Vi passade på när pappa är på jobbet ikväll! Hi, hi, hi!

              

  Efter maten åkte vi till Kåge å köpte nya nappar till mig, för på nåt konstigt sätt har alla liksom försvunnit, å då har jag lite svårt att somna på kvällen! Tur att mamma har pengar på kortet så det ordnade sig!

  Avslutningsvis busade jag ett tag med Tilde (och prövade min nya napp)!

         
    
                   Godnatt!" /Seth

  Vad händer i huset..?

  Publicerad 2008-09-29 19:37:06 i Frida W,

  Nu har Patrick börjat kalkylera på den invändiga byggnationen i nygaraget. Det ska isoleras, reglas och sättas upp gipsväggar, åsså ska förrådet byggas! Det blir ett lagom stort förråd längst in i garaget, där vi kan stapla grejer typ tre meter upp längs väggarna! Det kommer att bli kanon!

  Jag håller förövrigt på att rensa i förrådet vi har på tomten, för till helgen ska loppmarknaden i Kåge äga rum, och jag har bokat ett bord! Jag har kassvis, lådvis med böcker och VHS-filmer som jag aldrig kommer att läsa/se igen, så de ska jag försöka sälja iväg till en billig penning! Bättre billigt än att måsta ta hem allt igen!  

      

  Sen har Ske-kraft varit här idag och dragit bredbandskabel in i vardagsrummet, själva installationen vet jag inte när den ska ske, men jag gissar att Patrick är nöjd nu ändå, när det snabbare internettet inom nån månad ska vara helt klart för att börja användas!

  Sen har jag å Patrick till slut enats om ett nytt soffbord! Jippi! Josse var här igår och hade med sig Ellos-katalogen, och däri av alla ställen hittade vi ett bra bord till en hygglig summa! Så nu blir det att nätbeställa och ingen är väl gladare än Patrick som uttryckte sin lättnad över att "slippa åka in till stan"!
       899:-  699:-
    

  Var är du..?

  Publicerad 2008-09-28 16:16:08 i Frida W,

  Jag skulle möta upp Anna här vid datorn, för att få prata - äntligen..! Planen var att via internettet kunna samtala via mick och med hörlurarna på skallen. Men jag vet inte vari missförtåndet ligger... Har du tagit sovmorgon, Anna? Är din dator paj? Har du glömt bort mig? Har jag tagit fel på tid?

  Nu åker jag iväg ett par timmar, men prövar att söka dig igen när jag kommer hem! Runt 20.00 (min tid)!

  Klippt och klart!

  Publicerad 2008-09-25 21:29:43 i Frida W,

  Torsdagkväll, tjugofem över nio. Nyduschad efter ännu ett träningspass i kyrkan. Fast innan jag kunde börja ducha var jag tvungen att ta fram rörmokar´n i mig! Nu var jag less på att vattnet flyter ut över hela golvet så fort man vrider på kranen, och lix svettig som jag var, tog jag tag i saken!
                                                                              
  Huvva, vad det är äääääckligt! Men skönt att det är gjort. Och i och med min nya, korta frilla ska det väl ta ett tag innan avloppet är igenkloggat igen!

  På tal om ny frisyr så har Seth blivit klippt för första gången idag! Hans farmor svepte saxen genom hans fjuniga, ljusa hår, snabbt fick det gå för hon ville inte att han skulle bli rastlös innan hon var färdig! Men oj, vad fin han blev! Som värsta storkillen! Han såg genast ett par månader äldre ut

  Meta fick några riktigt fina kort på korthårige Seth idag tydligen, och vad vet man, hon kanske skickar över bilderna vid tillfälle..?

  Tisdagsrapporten!

  Publicerad 2008-09-23 19:03:14 i Frida W,

  "Idag åkte jag och mamma upp till kyrkan redan klockan nio för att jag skulle leka extra länge med alla barnen där! Jag busade med Anton, Hugo, Hannes och Liam! Sen var det tre småbebisar där också, men de fick jag bara titta på och beundra, sa mamma! Efter lunch och bulle till fikat sprang jag runt i själva kyrkolokalen med storgrabbarna! Vi jagade varann, vi plinkade lite på pianot och så tog vi det inte lika piano som mamma skulle vilja..! Jag är så bra på att klättra nu, och mamma är så rädd om mig att hon hela tiden måste vakta, och just idag har hon haft nackspärr exakt hela dagen, så lätt har det inte varit för henne! Men himla kul för mig, måste jag säga! När vi kom hem vid ett somnade jag direkt jag la huvudet på kudden, å när jag vaknade klockan tre var Liam och hans lillebrorsa och mamman deras här. Tydligen hade de fikat och lekt under tiden jag sov! Å just då jag ville upp skulle de fara hem, så jag, mamma å Tilde gick till grannarna istället och kollade på en cykel! Jag är lite sugen på att skaffa cykelhjälm, för de ser så häftiga ut! Allting är så häftigt på mitt huvud! Hjälmar, mössor, kepsar, hinkar, kastruller, trummor... You name it!

                  

  När pappa kom hem fick jag springa runt alldeles näck i vardagsrummet, för mamma hann inte med mig när hon skulle byta blöjan (hon är inte så kvick med nackspärren, ni vet)! Då passade jag på att vara busig å kissa lite på golvet (som Tilde gör hela nätterna)! Oj, oj, oj vad jag skrattade!

                  

  Sen fick de på mig en blöja i alla fall och vällingen drack jag upp på en gång! Nu är det natt-i-natti!" /Seth

  Söndagsrapporten!

  Publicerad 2008-09-21 21:01:08 i Frida W,

  "Idag steg jag och mamma upp först, trodde vi... Men tydligen hade Tilde varit morgonpigg och kissnödig, för mamma svor över tre kisspölar på golvet! Jag fick inte hjälpa till, fast jag är så duktig på att städa..! Sen var vi ute på gården och pappa klippte gräset. Han frågade mamma om hon tyckte han var sexig i stövlar. Jag tror inte hon tyckte det. Sen kom farmor å farfar med en bullpåse! Jag fick så klart smaka, och sen tog vi en promenad till lekparken! Mamma pratar ofta om att hon ska röra på fläsket, så det var just det vi gjorde! Farmor tycker att jag är så duktig på att gå, och att jag är så snabb! Det är ju klart det! Ikväll har jag också hunnit leka med Alma. Fast vi bråkade mest, för hon skulle hela tiden ta av mig de leksaker som jag hade! Irriterande! Till slut fick jag lov att hytta med näven och vråla lite på henne! När vi kom hem kokade pappa välling till mig innan han åkte till jobbet. Jaha, då ska han snarka hela dagen imorgon..." /Seth

  Tvätta, tvätta händerna!

  Publicerad 2008-09-21 20:51:04 i Frida W,

  De lär sig på dagis de små liven! Seths nyaste grej är att han direkt springer till toaletten när han ätit klart, drar sig upp på pallen som vi ställt in framför handfatet och sträcker fram händerna under kranen tills vi slagit på vattnet!
                              LETTEN Pall
  Sen tvättar han händerna och duttar lite med handen över munnen för att bli ren! När han sen har fått torka händerna får han hoppa ner å så stänger han dörren efter sig också! Ordentlig kille!

  Man blir helt förundrad över hur han lär sig saker! Det är otroligt häftigt!

                   
                  När Seth var liten hade han inte kommit på tvättproceduren än..!

  Nu är helgen slut...

  Publicerad 2008-09-21 20:41:39 i Frida W,

  ...men ledigheten är inte över!

  Jag har tre dagar ledigt kvar innan jag ska å jobba igen - alltså på torsdag! Lyxigt värre!

  En halv vecka med tid för..?

  * Leta mer ordentligt efter ett nytt soffbord. Tror jag ska försöka mig på Åsells nu.

  * Träffa de andra mammorna i kyrkan på tisdag.

  * Jag klippte kort frisyr i fredags hos Becca, så jag måste färga håret nu snarast, för utväxten gjorde sig ännu mer påmind nu när hårlängden kortades! Patrick tyckte sig se skalpen på mig! Därför kommer inga kort än!

  * Kolla igenom skåpar och förråd efter loppisgrejer. (5 oktober - loppis i Kågeskolans matsal!)

  En nollnia!

  Publicerad 2008-09-18 11:04:50 i Frida W,

                              

  Jajamen! Nu ska min storasyrra bli mamma också! De var på ultraljudsundersökning igår, och de fick se lillbebisen i magen "småboxandes"! "Härligt, härligt!", säger Josse och Rikard som är beräknade att bli föräldrar den 20 februari!

  Tjoho! Grattis!

  Nu ska det vara fritt fram för oss småsystrar att börja planera för syskon till killarna, för vi lovade Josse "att inte skaffa fler barn förrän hon fått sitt första"!

  Seth showade på akuten!

  Publicerad 2008-09-18 10:56:22 i Frida W,

  Efter en långdragen förkylning hade problemen i tisdags morse satt sig i luftvägarna på Seth, och det pep liksom när han andades. Men lika glad och med samma fart sprang han runt och lekte, så det var inte förrän vid tre-tiden, då det satte igång att pipa ordentligt, som vi åkte till vårdcentralen. Där fick Seth inhalera adrenalin och svälja ner några kortisontabletter för att vidga luftvägarna, och det fungerade precis som tänkt.

  När vi kom hem sprang sonen runt som vanligt och vi hörde återigen att pipandet kom tillbaka. Så jag ringde sjukvårdsrådgivningen som tyckte att vi skulle åka in på akuten för att få hjälp där.

  Klockan var efter sju när vi kom fram, och Seth hade somnat i bilen, men så fort vi kom ut på parkeringen piggnade han till och såg sig omkring med stora ögon! Väntrummet på akuten var spännande, med alla leksaker och folket som satt där med oss och väntade! Seth undersökte allting och flinade upp sig mot de två par som satt i sofforna! Och när han sen blivit lite varm i kläderna struttade han förbi dem, som på en catwalk, på tå och drog upp tröjan och visade magen och så ner igen! Upp och ner med tröjan! Då kunde de inte hålla sig längre utan det brast liksom för alla, och vi skrattade så gott åt Seth! Och Seth, han flinade ännu mer och var nöjd med uppmärksamheten!

                 

  Inne på undersökningsrummet fick vi sen vänta en stund till, och innan läkaren hade tid med oss hade det slutat pipa ur Seth! Det är ju liksom alltid så, att man ska få dessa blickar på sig som säger "jaha, vad gör ni här egentligen"? Men samtidigt var det ju skönt att Seth lät så frisk som han bara kunde!

  Vi frågade ju så klart vad det kunde tänks vara, men läkarna/sköterskorna kunde inte riktigt säga. Men innan vi åkte in goooglade jag på KRUPP.

  "Krupp är en vanlig barnsjukdom som beror på att området nedanför stämbanden blir svullet, oftast på grund av en förkylning. Eftersom luftrören är ganska trånga hos små barn, kan redan en liten svullnad i svalget leda till att luften får svårare att passera.


  Krupp brukar gå över inom en vecka. Barn som har haft krupp en gång kan få det igen i samband med nya förkylningar. När barnet kommer upp i fem-sex års åldern brukar besvären försvinna.


  Symtom

  Barn som får krupp brukar

  • få skällande hosta
  • bli hesa
  • få en väsande och ansträngd andning
  • få svårt att andas.


  Låt barnet sitta upp - lugna och trösta.

  När barnet har krupp kan man lindra besvären på följande sätt:

  • Ta upp barnet i famnen så att det sitter upp. Svullnaden i slemhinnan minskar om barnet kommer upp.

  • Försöka att trösta och lugna barnet så fort som möjligt. Om barnet är ledset, skriker och gråter blir besvären värre.

  • Öppna ett fönster eller gå ut med barnet. Sval luft kan minska svullnaden i slemhinnan.

  • Ge barnet något att dricka. Dryck kan lindra hostan.

  • Ge nässprej om barnet är täppt i näsan. Det kan göra det lättare för barnet att andas.

  • Vid hög feber ge barnet febernedsättande medicin."


  Nu var Seth hemma från dagis igår, och idag kommer hans farmor och är med honom i glappet mellan att jag börjar jobba och Patrick slutar för dagen. Sen får vi se hur det blir imorgon, men Seth verkar må rätt bra efter omständigheterna. Nu är det bara mer snor som börjat rinna på han!

  Seth å Leo!

  Publicerad 2008-09-15 20:26:17 i Frida W,  Det blir tyvärr alldeles för sällan kusinerna träffas, men idag hade vi bokat träff hemma hos morfars! Killarna showad på runt middagsbordet och fick min mamma, pappa, syrra o mig att skratta så vi fick käkvärk!

  Seth la lugn och metodiskt upp sin socka på huvudet och väntade sig stående ovationer och Leo skrockade i sin stol och klappade händerna! Det är så himla roligt när de kommer på att de kan spexa och underhålla familjen!   "Idag fick jag stiga upp supertidigt för att jag skulle till dagis typ innan alla andra - halv sju! Det gick bra ändå, och jag var inte ens less när mamma kom innan lunch för att ta hem mig! Inte alls less! Sen fick jag köttfärs och makaroner hos mormor till middag och så sprang jag runt i lägenheten i bara blöja och tröja ett tag! Det blir lätt varmt när man springer som jag! Min kusin Leo var där och han kan snart springa lika fort som jag, för han går nu (fast han vägrar visa det liksom när han har alla blickar på sig)! Sen måste jag byta tröja minst en gång om dagen (tycker mamma). Två kindtänder är på väg fram på varsin sida i min käke, så det dreglas en hel del just nu (tycker mamma)!" /Seth

  Fanny, Fanny, Fanny!

  Publicerad 2008-09-13 18:34:46 i Frida W,  Hon är en riktigt mysig hund! En ung tik som ger varma, blöta pussar! Hon har ett svart och ett blått öga och hon är så mjuk i pälsen! Hon är syster till Saik och hon gillar att bada!

  Idag fick jag hålla i henne, och länge, länge låg hon i mitt knä så jag fick klia och snusa ordentligt på henne!

  Idag. Dagen efter att hon flyttade hem till min mamma och pappa!

  Välkommen, gumman!

  Seth-rapport torsdag!

  Publicerad 2008-09-11 18:59:34 i Frida W,

  "I morse när jag vaknade hade mamma tagit fram sina gamla leksaker! Hon sjöng "Här kommer Pippi Långstrump" för mig, och jag sprang runt och viftade med dockan i hennes flätor!

                 

  Pappa gav mig lunch idag och sen kom Anton hit för att leka! Min mamma hade köpt en present till honom för han fyllde ett i måndags (han är lite yngre än mig). Den blev han glad för! Både jag och han hade kul åt den för den spelade musik så vi kunde dansa!
                  

                  

                  

                   

  Ser ni att jag fått ny tröja på korten? Min farmor kom hit idag igen och hade handlat åt mig! Värsta snygga tröjan med en älg på! Sen åt vi mellanmål jag å Anton, och de vuxna drack kaffe (herregud, vad de fikar)! Sen tog vi en promenad med Anton och hans mamma, och så fick vi leka i lekparken. Tilde åkte rutchkana med mig och mamma - det var hur kul som helst!

                  

  Imorgon ska min moster Josse komma och vara med mig när min mamma och pappa är på jobbet. Hon är jättebra på att busa, så jag längtar!"

  Se vårt garage!

  Publicerad 2008-09-10 19:37:09 i Frida W,

                

                 

                 

  Igår knackade det på hos oss vid niotiden på kvällen - på vår nya ytterdörr! Vi använder ju fortfarande endast vår gamla ingång, men nu börjar det väl se tillräckligt färdigt ut på norrsida att man kan känna sig välkommen därifrån! Kul!

  Till veckan ska jag försöka hinna måla det vita runt portarna klart, lampor ska monteras ovanför garageportarna och vid farstukvisten - det är dags nu när det är så pass mörkt på kvällarna! Sedan ska parkeringen fyllas upp med grus. Det ska vår granne Gunnar fixa åt oss! Frågan är bara hur stor parkering vi ska ha...

  Till vänster om garaget ska Patrick bygga upp en carport senare, så där kommer det ju att kunna rymmas två bilar och framför garaget ryms väl minst två bilar. Men ska vi fylla på med grus till höger om garaget också (bredda parkeringen), eller ska vi så ny gräsmatta där? Jag gissar att Patrick röstar för alternativ nummer ett och jag tvåan, så om nån tycker som jag kan ni väl backa upp mig?!?

  Seth-rapport!

  Publicerad 2008-09-10 19:23:50 i Frida W,

  "Idag ville jag sova mycket igen, och när jag kom upp vid halv två var gammelfarfars hos mig! De hade med sig stora, svarta hunden Vilma också! Hon fick många kramar och pussar av mig! Hon är så mjuk! Astrid hade med sig bullar som jag fick äta. Hundarna fck nästan ingenting! Sen kom farmor med nya kläder till mig. Hon pussade mig över hela kroppen så jag skrattade! Sen fick jag bada med mamma. Allting blev blött för jag gillar att plaska! Till middag åt jag köttbullar och mos, och till det små-små morötter som heter som jag - bebis!"

                      

  Direkt översatt...

  Publicerad 2008-09-09 20:13:18 i Frida W,

  ...från spjälsängen!

  Seth ligger i sin säng och "pratar sig igenom dagen".

  Typ;
  "idag sov jag väldigt länge, sen åkte jag till dagis och satt mycket i en papplåda. Sen när mamma hämtade mig somnade jag i bilen o fick grillkorv först när klockan var nästan sex, för jag sov så länge då igen. Tilde har blivit klippt, hon ser rolig ut o jag pussar på henne ibland. Vi var ute med henne så hon fick bajsa nu innan jag åt välling."


  Ja, det var visst allt för ikväll, för nu verkar han sova! Godnatt!

  Idag hade vi behövt extra...

  Publicerad 2008-09-09 19:53:25 i Frida W,


  ...VÄCKARKLOCKOR!

  Jag vaknade i morse av att hemtelefonen ringde nerifrån köket. Det första som flög ur mig var "fan", och sen flög jag själv upp ur sängen och ner för att börja be om ursäkt och förklara mig..! Jag kände på en gång att jag var "alldeles för utvilad", det här var inte rätt - jag hade försovit mig! Och nu ringde de från jobbet och undrade om jag var på väg! 

  Några minuter senare hade jag smugit klart runt i huset för att hitta jobbkläder, lunchlåda och borsta tänderna. Smugit runt för att inte väcka Seth ur sömnen. Han skulle på dagis igen halv elva, och kunde gott sova lite till för att orka med dagen.

  I bilen på väg till Anderstorp funderade jag på vad som orsakat min extra långa sovning. Jag hade inte ett minne av att jag ens tryckt in nån snoozeknapp på mobilen (som jag använder som väckarklocka)... Så minns jag att jag lämnat ringsignalen på lägsta volym efter att jag jobbade igår, och telefonen som under natten legat under en kudde, hade jag inte alls hört på grund av dessa nya ljudinställningar...

  Det känns så nedrigt att komma sent till jobbet. Man får skämmas i telefon när man ber om ursäkt, o sen får man skämmas när man kommer fram till jobbet för att man kommer typ helt okammad och med kuddmärken på kinden för man är så stressad av hela situationen att man inte hinner kolla sig i spegeln innan man åker hemifrån!

  Väl på plats blev jag satt i arbete och resten av morgonen flöt på bra. Kvart i tio, under personalens fikarast, ringde Patrick hemifrån och sa: "Seth har inte vaknat än"!  Va?!? Han ska ju till dagis på 45 minuter, och vi bestämde ju igår att vi skulle börja lämna honom tidigare än vanligt för att han skulle få sova där efter lunchen! "Du får ringa och ändra tillbaka tiden till halv ett", sa jag.

  Tio över tio hade Seth sent om sider vaknat!

  Nu är det dags att alltid kontrollera ljudnivåer och kanske ställa en väckarklocka en bit ifrån sängen (så man måste stiga upp för att stänga av den)! För sova - det är visst den här familjen bra på!

  Operation; rusta upp lekplatsen!

  Publicerad 2008-09-09 17:37:20 i Frida W,

  Seth gillar att leka i lekpark. Det finns en del såna här runt i Ersmark, men den lekplats som ligger närmast är under all kritik. Det växer ogräs i sandlådan, allting är rostigt, rutchkanan saknar trappsteg och själva kanan består av tre delar av nån böjlig, tunn aluminium där spikarna har släppt på flera ställen... Det är lekplatsen som kommunen glömde!

                      

  Jag har funderat på detta förut, men nu när jag å Seth mer och mer uppehåller oss i just lekparker, för att det är så roligt, så känner jag att jag måste ta tag i saken nu! Väldigt snart! Måste bara reda ut vem jag ska kontakta.

                       
        Anton och Seth får mellanmål under besöket i lekparken (en bra sån, mitt i byn)!

                      
                                            Nära till lekparken ska det va!

  "Lekplatser uppmuntrar till lek och rörelse utomhus och leken är en nödvändig del i barnens utveckling. Skellefteå kommun ansvarar för 155 allmänna lekplatser runt om i kommunen. Dessutom finns lekplatser som drivs av bostadsrättsföreningar, byalag med flera. Skellefteå är en av de lekplatstätaste kommunerna i landet."

  Vad jag förstod på kommunens hemsida, så innefattar inte "våran" lekplats deras ansvarsområde, den finns inte med på kartan. Antingen för att den ska drivas av en lekplatsförening (om den ligger utanför detaljplanelagt område), eller så har de bara "tappat bort den"!

  I vilket fall som helst är den i riktigt dåligt skick denna lekplats, och så oinbjudnade att man inte vill gå dit, fast det finns tre-fyra grannflickor som leker där ändå, så det är på tiden att den fixas till och att barnen på denna sidan älven får lite nytt, fräscht och roligt!

  Tilde blev snaggad igår!

  Publicerad 2008-09-09 17:18:08 i Frida W,

                       

  Och precis som förra gången sprang hon glad i hågen nerför garagebacken, in i garaget, tog sig en titt och insåg att "ånej, det är det här obehagliga stället igen"! Jag hann just precis stänga porten den här gången också! Där ville inte Tilde vara, hon ville bara HEM! Taskiga matte for sedan direkt därifrån och lämnade den långhåriga pälsen till sitt öde...

  Efter en timme drygt kom jag tillbaka och hämtade hem en betydligt korthårigare hund, än den jag lämnat kvar! 

                       

  Tilde blir väldigt malllig när man säger att hon är så "fiiin", "tjuuusiiig" och "snyyygg"!

  Grattis polarn!

  Publicerad 2008-09-08 22:04:04 i Frida W,

  Ur Norran idag...

   

  "Vårat charmtroll Anton Ehnmark, Ersmark, fyller 1 år i dag. Många grattis pussar och kramar från Mamma och Pappa."  Imorgon är jag å Seth bjudna på kalas hos Anton! Jag gissar att Seth har en bamsekram redo till sin kompis!

  Så var det dags att ladda upp för...

  Publicerad 2008-09-07 21:33:36 i Frida W,

  ...en ny arbetsvecka (med mina första journätter till helgen), Tildes trimtid imorgon afton (äntligen ska lillgumman få en ny style), Seths polare Antons kalas, mysiga kvällar hemma med ungarna (Patrick jobbar eftermiddag hela veckan), fler promenader (nu är det dags att röra på sig) och att grundmåla det sista på garaget (bara brädorna runt portarna kvar nu)!

  Helgen som gått har varit mycket bra. Middagen i Bureå i fredags var verkligen jättetrevlig, det tyckte nog alla som var där. Vi tjejer satt och pratade, pratade, pratade hela kvällen om allt möjligt tjejigt, fast mest om barn och föräldraskap. Jessica är ju knappt tio veckor från att bli mamma nu, och vi gick igenom förväntningar, vi delgav henne känslor man haft själv inför förlossningen (vi två som redan har barn), känslan man hade på väg in till BB, alla känslor efter förlossningen och tiden efter man fått barn.

  Vi pratade också mycket om självkänsla, om hur olika personligheter kan gå ihop eller inte, om arbetskamrater, hur man själv är som arbetskamrat eller som vän, om egenskaper som vi har och så gick vi ett varv runt för att träna oss själva i att inte ursäkta sig för vad man är bra på. Nu fick vi inte säga att "jag tycker jag är bra på det...fast det är så många andra som kan det mycket bättre"... Nu fick vi tänka igenom vad vi kände var vår styrka, och stå för det också. "Jag är bra på att skriva. För jag tycker att jag verkligen kan få till det ibland". Punkt. Det kändes bra efteråt. Ja, så är det. Jag är bra på att skriva!

  Lördagen sjöngs verkligen in. Vi hade kördag i Kåge, och de fem latinska hymnerna låter väldigt vackert när hela kören är med! Jag måste verkligen rekommendera en lyssning, så jag återkommer om tid och plats för konsert senare! 

  På afton kom mina föräldrar hit och Seth var som blyg till en början inför sina morföräldrar, men då de skulle åka igen ville han inte släppa taget om mormor som han bara kramade hårdare och hårdare! Mysgubben! Vi ska åka till dem imorgon kväll, så då får han kramas lite mer!

  Idag har jag målat, varit på promenader i det fina höstvädret och bjudit på fika. Seth har busat med moster, Anton och Alma och kramat farfars som var förbi ikväll.

  Jag lärde även Seth i helgen hur man gör pussljud och Patrick har visat honom hur man flirtar ordentligt, så nu är han riktigt en charmkille!

  Just nu längtar jag tills klockan blir tre imorgon, så jag får åka hem från jobbet och hämta upp Seth från dagis - det är alltid lika härligt att få stora leendet och välkomstkramen!

  Jag funderar på om man kanske skulle...

  Publicerad 2008-09-04 21:59:06 i Frida W,

  Första arbetsveckan är nu avklarad! Jag belönas med en lång, ledig helg som redan har startat ju!

  Planer för...

  ...fredag: Ha en lång mysig pyjamasmorgon med Seth fram till niotiden då vi lägger oss och sover nån timme igen! Lunch - pannkaka. Åka till stan för att träffa min mamma och dricka kokkaffe hos min mormor! Hem och duscha. Middag i Bureå - suring - tillsammans med en massa trevliga vänner att prata och skratta med!

  ...lördag: Upp med Seth på morgon. När han ska sova igen ska jag åka iväg till Kåge för att vara med på kördagen där fram till 15.00. Handla (om vi orkar). Äta middag (borde man väl). Kvällen öppen för förslag.

  ...söndag: Inget speciellt planerat. Men jag kanske kan försöka övertala Patrick att vi ska åka ut till möbelaffärerna på Söder för att kolla soffbord/matta till vardagsrummet (vårt ihopfällbara plast-trädgårdsmöbelbord känns inte så fräckt längre).
                     KÖLN
           Mitt förslag på soffbord. Och under, en brun, stor, mjuk, rund matta!

  Att göra innan helgen:

  * (tufft) förbereda inför lördagens kördag genom att sätta in notbladen i rätt pärmordning samt lyssna igenom och kolla på texterna till "O du som ser - o du som vet", "Snabbt jagar stormen våra år" och fem latinska hymner. Jag tror man får bannor annars!

  * (hyfsat ännu tuffare) Öva upp övertalningsförmågan, så att Patrick följer min möbelaffär-besökardag-linje!

  Men åååh, tack! Till mig..?

  Publicerad 2008-09-04 21:25:52 i Frida W,

  Direkt efter middagen idag var jag tvungen att gå upp och raka benen inför träningspasset ikväll (lite snobbigt, ja, men ooo så nödvändigt - med mina håriga ben hade jag kunnat bli tagen för skogens konung mitt under älgjakten)! Bara att kavla upp byxbenen och greppa rakhyveln.  

  På väg upp till badrummet...

  Patrick: Tar du med dammsugaren på vägen ner?

  Jag: Eh, va? Varför då? (Vaddå, why?!?)

  Patrick: För jag tänkte jag skulle dammsuga. (Är du dum, eller?)

  Jag: (Vad har hänt?!?) Javisst. Okej...

  Sagt å gjort. Med nedburen dammsugare och renrakade vader åkte jag så iväg till träningen. Det var ett pass för magen, låren och rumpan - perfekt! Svetten rann, benen skakade av ansträngning och jag kände muskler, gömda under juni-juli-augustis-mat/godsaksintag-som-på-nåt-underligt-sätt-transformerats-till-fettvävnad-och-lagt-sig-som-nån-slags-vaddering-runt-min-kropp, börja arbeta därunder och den känslan är ju en kraftig sporre till att närvara på ännu fler av dessa gympatimmar! 

  Nöjd med min insats åkte jag hem, för att finna golven i köket, hallen, lilla toaletten och vardagsrummet dammsugade - och skurade! Det är ju inte klokt vad glatt överraskad man kan bli ibland! Patrick (med hjälp av Seth förstås) hade gjort det så fint!

  Är nån avis?

  Så med fräscht doftande nedervåning tände jag lite ljus och satte mig tillrätta i soffan med temuggen och såg andra Idol-programmet - vilken härlig höstkväll!

  Inatt sover tjejerna själva!

  Publicerad 2008-09-03 21:49:43 i Frida W,

  Jag är alldeles nyss hemkommen från mitt tredje arbetspass på nya jobbet, och en glatt hoppande Tilde välkomnade mig hem! Vi kunde busa i köket med en tennisboll och leva om hur mcket vi ville, för inatt är det bara jag och hon här!

  Patrick jobbar natt i veckan och Seth sover över hos sin farmor å farfar! Det är en väldigt konstig känsla att vara ensam hemma...

  Imorgon bitti börjar jag sju, och ska få lära mig hur torsdagsmorgnarnas rutiner ser ut på boendet. Efter avslutat pass vid tolv åker jag å hämtar hem Seth-gubben! Det är alltid lika roligt!

  På jobbet går det bra, måste jag säga. Men det är många namn och ansikten som ska läras in, och jag har lite svårt att komma ihåg just namn... På en arbetsplats med endast två killar i personalgruppen (de har jag stenkoll på), kommer väl kvinnorna/tjejerna få byta förnamn med varann ett tag framöver..!

  Om nån vecka, då jag är riktigt inkörd, tror jag allt att jag kommer att trivas superbra!

  Det enda negativa jag upplevt är parkeringen. För parkeringsfickorna är så ihoppackade och det är så snävt att komma in med sin Saab-kombi att jag kommer att bli tokig när jag ska ställa bilen där! Just vid såna tillfällen kan jag faktiskt tycka att orangen - Toyotan - var en bra bil!

                    

  Nu ska jag gå ner och mysa med Tilde en stund innan det är dags för oss att bädda ner oss i sängen!

  Senaste inläggen

  Kategorier

  Arkiv

  Prenumerera och dela