Frida & Seth

Rooliga!

Publicerad 2012-07-28 22:03:01 i Frida berättar...,

Ha, ha! Hittade ett gammalt inlägg från 2008... Detta utspelade sig under en middag hos Patricks mormor och morfar där jag och Seth, 1 år, var gäster...


Palle: "Du vet Frida, förr bjöd man ju på finare middagar inne i salen. Det var ett rum som man annars aldrig vistades i, men just den här dagen var det främmande som skulle komma. Stora bordet var dukat så fint med ljusstakar, finporslinet och hela baletten! Själv var jag väl ungefär ett å ett halv år och..."

Astrid: "Och det här minns du, från att du var ett å ett halvt år gammal..?"
                                                                                    


Palle: "Nä, nä, men jag har fått det berättat för mig många gånger! Hursomhelst, förstår du Frida, så hade jag precis lärt mig att gå. Och jag tog mig in i den fina salen och fick tag i den vita bordsduken...och ja, du kan ju tänka dig vad som hände..! Allting åkte i golvet med ett brak när jag drog i duken - alla tallrikar och glas och ljusen!"

Palle: SKROCKAR

Palle: "Och min mormor - som var en ilsken kärring - gav mig en riktig utskällning! Och sen den dagen hade hon inte några varma känslor kvar för mig alls..!"

Astrid: (från sovrummet) Hörrö Palle, sluta prata om FORNTIDEN nu! Du tråkar ju ut Frida!"

...äre tisdag!

Publicerad 2012-07-28 21:40:01 i Frida berättar...,

Snart är dagen här... Varje morgon och varje kväll undrar Seth när det är dags...

På tisdag är det FÖDELSEDAG!

Det känns som att han har laddat för att fylla FEM hur länge som helst redan, ända sen att slutade säga "gällergooligt" i alla fall! Men det är fortfarande "gortcharande" och än är han fyra ett par dagar till!

Idag, för fem år sedan var jag något övervänt, en vecka över tiden hade jag gått i min graviditet då...

"Så var det lördag igen... Här börjar vi få kalla fötter ju längre det drar ut på tiden... Det är lätt att börja känna tvivel på allt möjligt när ingenting händer. Varför kommer inte värkarna igång? Hur ska vi kunna ta hand om en bebis? Hur ska jag kunna fixa en förlossning? Är vi verkligen redo för det här?

Det är lätt att ångra sig lite grann, när man tänker på vad man har, men inte kan se tydligt hur livet ska bli när bebisen väl kommer ut... Vi kan liksom det här nu. Men hur kommer livet te sig om en vecka till? Eller om nån timme bara? Men det är lite för sent att ändra planerna nu."


Jag minns att jag gick mellan hopp och förtvivlan en hel del och med väldigt tvära kast där just innan vi äntligen fick åka in till BB, Tilde slickade mina salta tårar när jag var ledsen men samtidigt fanns det riktigt mysiga stunder då jag förberedde alla små detaljer i huset inför vår bebis ankomst! Fast så himla mysig var nog inte jag rakt igenom, för Patricks kommentar "du vet det Frida, det blir bara en unge" kom på tal under ett gräl om mitt gravidhumör... 

En unge - men världens bäste unge!

Varje morgon sträcker han nu ut sina ben i soffan och vill ha medhåll att de är långa! Storkillen! Lång och snabb! Gasen i botten mest hela tiiin! Snäll rakt igenom och behändig som tusan! Älsklingen våran!

Jag testade igår att maila in en hälsning till Bolibompa, så på tisdagmorgon vid halv nio borde en bild och ett grattis synas och höras i tv-rutan, om det gick fram! Dagens grattis! Bara att ställa väckarklockan!

Lillkågetripp!

Publicerad 2012-07-28 20:31:44 i Frida berättar...,

Hittade två turkosa degbunkar på loppis i förmiddags och köpte dem direkt för att ge bort till Benita som bjöd ut oss till stugan idag! Typ istället för en blomma!

Hela dagen var guld värd för oss alla och Seth meddelade senare i bilen att han "happt det jätterooooligt"!

En båttur över sjön till Benjamin's, lek med barn huller om buller, paj och vaniljsås, SOL och värme, bad vid bryggan, hundvalpar, trevliga samtal, skratt och festplanering!

Tack för idag, vänner!


I bröllopstankar...

Publicerad 2012-07-26 09:58:09 i Frida berättar...,

Igår kväll gjorde jag det igen...surfade runt nån god timme på olika klädsiter och började lägga in plagg i varukorgar, men valde till slut att klicka ner alla sidor utan att skicka nån beställning... Fast nu handlar det ju om bröllopsklänningen min, så det får lov att ta lite tid att hitta den rätta! Jag ser framför mig en enkel vit sak, helst med liten ärm eftersom vi ändå gifter oss i november... En månad innan vi gifter oss åker jag och syrrorna till Stockholm ändå, så där borde det väl finnas lite mer utbud om jag inte kan bestämma mig hemifrån!

Idag är det alltså dan-före-dan om exakt fjorton veckor! Vi har fått hem papperen om hindersprövning och efternamnsbyte, men än har vi inte skrivit på dem. Någon tid för vigseln är inte bokad på Stadshuset. Klipptid och smink är fortfarande kvar att beställa tid för. Vad för klädsel ska Patrick gifta sig i? Catering för bröllopsmiddagen är inte klar, och vart ska vi äta den hela familjen?

Jag måste ner på stan och prova ut vigselring! "I Sverige bärs vigselringen på den vänstra handens ringfinger. Ursprunget att bära ringen på vänstra handens ringfinger kommer av att detta finger har ansetts vara det enda finger av tio som har en ven som är direkt kopplad till hjärtat. Hjärtat är en symbol för kärlek."

                                       

Först på måndag kan jag och Seth ta oss en lunch i Skegas nya matsal för att samtidigt kolla in och fundera över hur den lokalen skulle fungera för bröllopsfest...nån som vill haka på och äta?

Vad ska vi ha för tilltugg? Vilken slags underhållning vill vi ordna? Vilka ska bli bjudna på festen? Håll ut och vänta in kuvertet, för här har vi inget klart i skrivande stund! Men det börjar bli dags att ta tag i hela weddingplanningen!

2 november (vår 10-årsdag) gör vi det i alla fall! Vigsel med föräldrarna som vittnen på Brinken. Sen möter vi upp resten av närmaste familjen och äter tillsammans, skålar lite och lyxar till med hotellnatt sen (vart ska man bo?)!

Nygifta, pigga och fräscha vaknar vi sen upp och smakar mer på orden herr och fru Lindholm!

Datumet 10-11-12 har länge legat och gottat sig i almanackan för mig! Det är då bröllopsfesten körs! Det formella är då helt klart och vi kan bara ha skoj med kompisarna utan att vara oroliga för att en drink för mycket förtar lyckoruset från dagen, morgonen efter!

                                             

Hos veten...

Publicerad 2012-07-24 16:08:25 i Frida berättar...,

Att billigt är bra stämmer inte alltid, för vad veterinären kunde säga efter Tildes check-up på mottagningen var att foderbytet kan ha varit orsak till att hon hinkat i sig så mycket vatten (fem gånger så mycket än normalt)...

Det man först tänker när en hund i Tildes ålder dricker alldeles kopiöst är livmoderinflammation. Det kan bli akut och en operation är då alltid behandlingen som behövs!

Nu fick vi vänta några dagar för att få tid hos Gertrud's och vi hann göra slut på ICAs egna fodermärke och hann köpa nytt "dyrfoder", så Tildes törst har gått tillbaka till det normala och jag var inte längre så nervös att låta undersöka henne.

Vi väntar bara på resultatet av blodprovet som gjordes, men allt annat såg bra ut!

Pyjamasparty!

Publicerad 2012-07-22 12:45:14 i Frida berättar...,

Leo kom hit igår för övernattning och grabbarna har inte slutat leka sen dess! De sköter sig i princip själva och allt jag gör är att serva med mat och fika! Behändiga killar!

Igår kväll, när de lagt sig tillrätta på den stora uppblåsbara madrassen i Seths rum började vi diskutera morgondagens aktiviteter...vad ville de hitta på? Leo satte sig upp och förklarade att söndagar verkligen var hans favoritdagar av alla, för de passar så bra till att bygga något alldeles fantastiskt! Hans idé var en skohylla...så det var bäst att vi åkte iväg på morgon och köpte plankor!

Än så länge har vi inte ens fått oss ur sovkläderna, men grabbarna verkar inte bry sig om att vi bara polymasar... Sköna söndag!

Ledigt hemmavid...

Publicerad 2012-07-20 18:13:59 i Frida berättar...,

Huset är fulltaligt igen, familjen är hemma allihop...

Seth kör fyrhjuling med gasen i botten! Han har en hel lägda att spinna lös på!

Tiffy hänger mycket på låset till grannarnas hus där det doftar gott av Vivianns mammas hemlagade mat för jämnan!

Tilde är inbokad för veterinärbesök pga. hennes kraftiga törst...hon dricker absolut mer än normalt och ska därför utredas... I värsta fall pratar vi om livmoderinflammation...och då får vi leta reda på nån klinik som har operationsöppet i sommar... Lillgumman...

Patrick verkar också bli mer törstig mot kvällen då det kommit fler Norgebesökare till granngården..!

Jag summerar de första tio veckorna i Facebook-gruppen för pepp pepp beach 2012 och får skämmas lite för mitt ringa resultat på minus 1,6 kilo... Det återstår ca femton veckor till bröllopsdagen nu och banne mig så får jag börja kämpa emot onyttigheterna snart! Fr.o.m. augusti är viktnedgången ON!

Junsele - check!

Publicerad 2012-07-18 18:53:20 i Frida berättar...,

Härliga dagar! Härliga vänner! Å vädret sen - så härligt!

Med gott humör och i gott sällskap har vi marknat, djurparkat, cyklat, karusellat, grillat och ölat lite smått!

Inte ens blev man märkvärt störd av snarkningar under nätterna heller, så jag måste säga att årets semestertripp blev över förväntan bra!

TACK alla för dessa dagar!

Imorgon drar vi på semester!

Publicerad 2012-07-15 23:42:22 i Frida berättar...,

Seth är hemma igen! Skoja inte nöjd kille som haft det superskoj i husvagn med farfars!

Å skoja inte att det var skönt att få vara bakis-lat själv heeeela dagen igår! Eller...skoj och skoj...men ni fattar!

Seth har redan bokat in en fem-dagars tripp inför nästa semester! Han var så sprallig och glad baki bilen på väg hem från Jävre efter allt roligt och mysigt men jag tror ändå lite grann att han var glad att vi kom (hoppas det i alla fall)!

För roligheterna fortsätter redan imorgon - Junsele camping it is!

Tack Meta&Leffe för den här helgen! Ha en fortsatt skön resa!

Morgonsyssla...

Publicerad 2012-07-12 09:13:28 i Frida berättar...,

Packar för Seths semester! Före frukost ville han att vi skulle komma igång med det och vi gick upp för att ta med täcke och kudde...då hittade han sitt nya Nintendo-spel och la sig på sängen och sa "du kan ju packa lite mer, jag ligger här en stund"..!

Semesterplanerna...

Publicerad 2012-07-11 20:10:49 i Frida berättar...,

Strax dags för tredje duschningen ikväll, av tredje ungen min - Seth! Tjejerna hoppade upp i min säng för att torka av sig efter sina bad och jag antar att sonen kommer att göra samma sak, sova i min säng, men bara för att den är så mysig!

Efter inatt väntar dock annan mysig sovplats för honom - i farfars husvagn! Det blir en riktig långweekend i Jävre då de lovat att vi inte ska få hämta hem honom förrän på söndag..! Ooo, vad ska vi göra med all tid?!?

Min semester startar på fredag och den firas in samma kväll med goda vänner och fest hemma hos Jottan!

Resten av helgen myser vi väl på här hemma och hinner förhoppningsvis förbereda mer för vår nya gräsplätt på sidan av garaget!

Vår familjesemester fortsätter sen när vi är fulltaliga igen...på måndag kör vi mot Junsele! Vi peppar för stugboende, djurpark, badbassäng, kompisar i massor och vackert väder!

Planen för resterande ledig tid är att vi ska hinna måla garaget plus valda delar av huset och så klart se gräset växa! Jag vill oxå hinna åka runt och gästa sommarstugor, äta gott, MOTIONERA, planera mer/checka av flera punkter på bröllopslistan, sola, fira kommande födelsedagar och besöka en del loppisar!

Idag rekade vi festlokal i Kåge Båthamn (för liten) men fick oss ett gott fika där iaf! Imorgon fortsätter vi leta lämpligt ställe att fira giftermålet på..på ett nybyggt lunchställe här i närheten! Hoppas vi blir glatt överraskade!Sommarjobb!

Publicerad 2012-07-06 14:00:47 i Frida berättar...,

Oj, vad fort fem veckor gick! Åker strax iväg och jobbar igen! Startar lugnt med enkelkväll och ser framemot tre dagars ledigt sen!

Om en vecka börjar min semester!

Patrick stämplar strax ut för sin första ledighet och Seth har åkt på minisemester till Byske över natten!

Det blir sovmorgon för oss imorgon!

Wrooom lät det i Yttervik!

Publicerad 2012-07-04 21:46:41 i Frida berättar...,

Hela bilresan till morsfars stuga idag satt Seth och trallade på i baksätet, det var längesen vi hade en heldag därute visst!

Med nya arbetshandskar och med styr på permon var riset snart bortforslat från skogen nedanför torpet och lyckan var gjord!

Idyllisk måndag!

Publicerad 2012-07-02 23:17:24 i Frida berättar...,

Vilken härlig kväll! Det var så himla mycket SOMMAR över hela besöket hos Annika i Varuträsk! Idylliskt, varmt, vackert, mysigt!

Vi åt jordgubbar, pratade nutid och gamla tider, bekantade oss lite med Arvo och njöt av omgivningen som de gamla kompisar vi är!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela