Frida & Seth

Mot Riga!

Publicerad 2011-04-29 10:18:25 i Frida berättar...,

Nu är det betalt och klart!
Jag och Jottan sticker till Riga i sommar!

Det gick bara inte att motstå en riktigt bra deal, tankarna på bara-vi-tid i fyra dagar och en å annan spa-behandling!  


"Riga är känd för sin spa-kultur som sträcker sig ända bak till 1500-talet. Passa på att utforska det stora utbudet av välgörande behandlingar på stadens anläggningar. Många turister kommer till Riga just för att njuta av en avkopplande spa-helg."

 

 

Hotellet vi ska bo på! Frukost, middagsbuffé och kaffe/kaka/frukt serveras hela dagarna! Vi kommer att kunna snåla in på reskassan rejält där!Dags snart att ordna pass och lite Lettiska lats! Vi åker i juli!

Liten Seth-ordlista!

Publicerad 2011-04-25 08:41:56 i Frida berättar...,

Det går att förstå i princip allt vad Seth säger, men en del ord behöver förtydligas lite så att sonen inte blir förlägen och tyst om man råkar fråga "va"?

"Gårva" - prova, testa.

"Gälle huung" - väldigt tungt. Alt. jävligt tungt.

"Sshööv" - behöver. (Ja sshööv inte mössa nu.)

"Shäll" - snäll.

"Kåper" - hörlurar/hörselkåpor.

"INGE SHOOORTT MEJ"! - ge dig med den där jäkla kameran!

Arbetsamme Seth!

Publicerad 2011-04-25 08:33:21 i Seth berättar...,

"Hela dagen igår var vi ute. Jag lekte med Theo, grannarnas barnbarn, och vi körde trakor och cykla gäbla fort! Sen kom Gickard å Givian. De lagade mat hela dagen i vårat kök. Sen åt alla upp maten. Alla utom jag, för jag tycker om blodpudding istället.

 
 
Sen hittade pappa igen sågen och sågade ner ett träd. Det blev jättefint och det var så roligt att hjälpa till med riset. Jag är jätteduktig på att jobba. 

Sen hitta vi ett till träd som pappa sågade i. När det var klart kunde jag klättra i det. Jag är stark.

 

Mammor kan inte köra trakorgräsklippare. Bara papporna och storkillarna.

Så är det bara.

Nästa helg ska vi elda upp trädet. Mamma säger att man får göra det då."

Välkomna in!

Publicerad 2011-04-24 17:07:26 i Frida berättar...,

Med sol i sinne ryms även lite energi för att rensa och fixa iordning...stugan på gården!
Enligt Seth är den nu "gättegyysig"!

Och ja, jag är också nöjd efter dagens arbete!

Kalas i torsdags!

Publicerad 2011-04-24 17:03:59 i Frida berättar..., 

  Mormor/farmor berättar för grabbarna att det är dags för äggletarjakt..!

 

Tänk! Fyra läckra påskägg låg bara där i buskarna och väntade!
Skoja inte att killarna var imponerade! Tack för en jättefin middag och kväll ihop!

Alla våra ungar!

Publicerad 2011-04-19 08:57:30 i Frida berättar...,Snart fyra i familjen! Hannes blir storebror inom kort!Mitt kusinbarn Elin och syskonbarnet Leo!Seth tar en skål!Hugo - nybliven två-åring!Lille söte Jakob!Det är klart att glädjen är stor när man får träffas allihopa, hela släkten på samma gång! Under helgen som varit har vi tillbringat den mesta tiden tillsammans...föräldrar, kusiner, barnbarn, tremänningar, syskon, mostrar, fastrar, farbröder...Musiken ligger varmt om hjärtat i familjen!

Söndagsbrunchen, avslutningen på familjehelgen!

Tack alla för en jättefin fredag-lördag-söndag!

Avsked...

Publicerad 2011-04-19 08:39:52 i Frida berättar...,Norsjö. 15/4 2011.

Hej då, lilla momor.Det är svårt att förklara för barnbarnsbarnen vad som händer och sker... Hur man kommer till himmelen, hur man får vara med de som tidigare lämnat jorden för att komma dit, hur livets gång ser ut...

Och mitt i det är de små så finurliga och söta! En kväll ville Leo bygga en stege upp till gammelmormor så hon kunde klättra ner igen...då skulle han bjuda henne på ett glas vatten, för det är ju jobbigt att klättra i stegar... Glad vår!

Publicerad 2011-04-14 11:58:57 i Frida berättar...,Alltmedan snön smälter har vi kommit in i vardagsrutinerna igen. Seth går på dagis igen under veckorna och han är mer än nöjd med det! De har ju tagit ut cyklarna där!

Liksom hemma! Asfalt är vår för mig och när den ligger torr på marken är det perfekt cykelföre för sonen!

Dagarna känns lättare för varje dag och för varje härlig soltimma!Dagens vårtecken-besök! "Schäärillen"!

 

Väl mött, våren!

Godmorgon Onsdag!

Publicerad 2011-04-06 08:05:25 i Frida berättar...,

Till skillnad från Seth här på bilderna så är sonen nu laktosfri ett tag för att vi ska kunna märka nån skillnad i hans mages beteende! Han har varit hemma en vecka nu och gått från "ont i gagen" till inga konstigheter alls och just när man trott att allt varit bra igen har han fått återfall så tvättmaskinen har fått gå varm...

Nu håller vi tummarna här att hans just nu känsliga mage repar sig snabbt så att vi ska kunna träffa kompisar om inte alltför länge! Det är rätt mycket långsamt att bara vara hemma så länge..!

Precis nu smaskar han i sig mjölkfri macka med mjölkfritt smör och saft! Jag är sååå glad att han äter igen! Kokt potatis och kokt fisk blir dagens lunch! Så snart kan vi he oss ut på vägarna igen!

Bergochdalbana!

Publicerad 2011-04-01 11:28:20 i Frida berättar...,

Söndag förmiddag. Seth har på sitt otroligt gulliga, smörande vis fått skjuts till Leo´s lekland! Lyckan gick inte att ta miste på!

               

               

               

Tisdag morgon. Jag hör Seth prata i sin walkie-talkie ute i vardagsrummet... "Hej. Polisen! Jag behöver hjälp! Jag har kääkis. Ja. Bra. Hejdå!"

Resten av veckan har sonen rentav sprudlat av energi och tjatat mer om Barnens Hus och leklandet än aldrig förr! Fast ett par återfall av "ont i gagen" har fått honom att lägga sig under filten och vila korta stunder också, men lika fort har han kommit på nya lekar och rusat iväg igen! Fastän att jag blir helt slut ibland bara av att se på honom, så älskar jag hans glada jag och hans fantasi!

                

Idag ville Seth spela spel, och hittade ett "gättegoolitt" ett - Lika Par Leka Bäst! Det är lite för avancerat för honom än kan jag tycka, men han lyckades vinna hela tiden ändå! Men konstigt då...när man HITTAR PÅ NYA REGLER HELA TIDEN..!

               

                

                    Å Tilde är alltjämt en riktig hårboll! Dags för en vårklippning!

Det ser ut som att det blir en lugn helg för oss här alltså...i bästa fall hinner jag förbi klädbytardagen i Byske imorgon och Patrick och Seth kanske orkar köpa mer bensin till skotern och dra en repa med den nu när det snöat en del igen!

I övrigt får vi ladda för hotellstugenatten i Malå nästa helg! Då bara måste alla vara friska!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela