Frida & Seth

Såna små, små saker att bli GLAD över...

Publicerad 2009-10-28 10:28:30 i Frida berättar...,

När man trött smyger upp på övervåningen för att sova, och ser att det faktiskt ligger några nya blöjor på skänken i hallen (ifall Seth skulle behöva bli bytt på under natten) och man inte behöver gå ner igen för att hämta blöjor!

När någon arbetskompis hunnit ladda kaffebryggaren inför morgondagen så man slipper skopa upp direkt man vaknar på jobbet!

När det inte tar en evighet för internetsidan att ladda upp!

När man, bland högen av räkningar och reklam, hittar ett riktigt brev/vykort adresserat till sig!

När man vaknar av sig själv och känner sig utvilad och pigg och inser att man faktiskt lyckats med att bara ta en powernap på tjugo minuter!

När man finner diskmaskinen redan tömd då man varit inställd på det tråkgörat!

När de bjuder på nåt gott smakprov i Ica-butiken!

När man får bocka av ännu en dag i kalendern i väntan på ledighelg!

När man kommit så pass långt i en bok att man känner att man längtar att få fortsätta läsa ur den varje kväll!

När man inser att man glömt se ett av sina favoritprogram som man har inspelat på Boxern och alltså har det roliga kvar!

När man känner att ens byxor sitter rätt illa - på det bra sättet!

När man får till ett uppskattat, speciellt fyndigt skämt!Bara för att nämna några...Dags att börja planera..!

Publicerad 2009-10-28 09:52:39 i Frida berättar...,

Snön kom tidigt i år, fast den ligger ju inte kvar just idag. Till helgen är det redan november och med föregående år i minnet kan man bara konstatera att julen ALLTID närmar sig med stormsteg! Dags att planera julklappsinköpen alltså!

Dan före dan firar Wikströms-släkten lilla julafton hos Josse & CO. i Byske! Vi har (för flera veckor sen) dragit lott om vem som köper julklapp till vem, men det är nog inte dumt att påminna om det!

200-300 kronor är prisnivån satt till. 


Frida - André

Patrick - Rikard

Kerstin - Josefin

Lars - Carolina

Carolina - Frida

André - Cristoffer

Cristoffer - Lars

Ida - Kerstin

Josefin - Ida

Rikard - Patrick


Småkillarna handlar vi till efter behag och juklappsleken är väl nu ett stående inslag i vårt julfirande..? Så många klappar blir det ändå..!

                         
                                                        Förra året hemma hos Carro!

Självaste julafton firar vi med LeffeåMeta! Det blir första året utan min mamma och pappa! Nu är det vartannat-år-principen som gäller! Tycker förresten att man inte behöver vara så insnöad på att fira jul på "rätt dag", har jobbat min beskärda del av julaftnar tidigare, å det är mysigt på sitt sätt, men jag undrar hur länge jag lyckas hålla mig ledig nu framöver..?

Åter till ordningen!

Publicerad 2009-10-27 22:37:55 i Frida berättar...,

Vad gjorde man på sin lediga tid innan man fick barn..? Vad gjorde vi ens på dagar, kvällar och helger innan vi kom hem med Tilde..? Hade mer ledigt utrymme i huvudet... Ingen av den dagliga planeringen på samma sätt, inte de ständiga tankarna och den här oron över ungarna, inte så många tider hit och dit (mer än att man kanske hade fler tv-tablåer färskt i minnet)..! Efter jobbet var man upptagen med bara det man kände för och hann träna, sova länge och..? Svår fråga det där. Vad gjorde man med sin tid?

I lördags hade jag och Patrick möjlighet att "bara vara" då Seth och Tilde sov hos MetaåLeffe! Vad är det då man saknar som man inte känner att man har tid med annars? Mycket. Gå på fest, strosa på stan i sakta mak, sova, sova, sova, koppla bort mamma-hjärnan...

När vi kom hem efter att ha lämnat av ungarna i Kus kom vi hem till ett tomt, tyst hus och började hallåa högt! Nästan eko!

Eftersom Patrick tyckte att jag var för snål förra året då vi skulle fira vår årsdag (då när jag inte ville äta på restaurang utan hämta hem pizza istället och äta i soffan) tyckte han att vi allt skulle sitta ner vid dukat bord nu och beställa, bli serverade och betala nota på plats! Sagt å gjort. Tatung blev det. Fläskfilé och potatisgratäng. Kaffe efter maten. Jättegott! Fast, inte lika mysigt som att bara vara vi två..!

Trots att hela poängen med att ha en barnfri natt är att man ska kunna slappna av och inte behöva tänka så mycket är det ändå väldigt stort att ha DET samtalsämnet ständigt på listan - ungarna - Seth å Tilde! "Undrar vad Seth gör nu..?" "Kolla, klockan är bara kvart över sju å vi är ensamma hemma i lugn och ro, tror du att Seth har somnat redan?" "Ha, ha, tror du Tilde sover i fåtöljen eller i skinnsoffan inatt?"

Vad är det man saknar och som man känner att man inte har tid till en vanlig helg? Att vara i synk samtidigt båda två, då man kan känna ro att se en film eller två tillsammans och inte behöva dividera över vem som ska stiga upp på morgonen efter...

Så efter ett stopp på Ica Torget och två fyllda kassar med godsaker senare, la vi oss tillrätta i soffan hemma med en Wallander-film och började vår riktiga myskväll! Utan en sprakande barnvakt eller en kissnödig hund..!

Det är liksom ingen hejd på oss när vi väl känner att "dagen redan är förstörd", alltså kalorimässigt! När jag la mig efter tolv mådde jag sådär ganska kasst... Godis och Cheeze Rings nedsköljt med Julmust borde man stoppa i sig med måtta..!

Men morgonen hägrade! Sovmorgonen! Med en extra timme att slappa på!

Jag steg upp klockan elva (gamla tiden) och kände mig nöjd då jag direkt kunde ställa tillbaka klockan ett snäpp! Hela dagen kvar liksom! 

Fastän vi kommit överrens om att hämta Seth efter hans lunchsovning var det ändå lite svårt att koppla av timmarna fram till dess. Jag har så svårt ändå att tänka mig att det fanns ett normalt liv före vi blev en familj och jag ville bara att ungarna skulle komma hem igen så allt kunde återgå till det normala! Helt dumt egentligen.

Årsdagen (vår sjunde sen vi blev ihop första gången) firas officiellt på måndag den 2/11. Då jobbar Patrick eftermiddag å jag sover väl när han kommer hem, men då kan vi i alla fall tänka på den mysiga helgen vi hade nu!

TACK MetaåLeffe för att ungarna fick sova hos er!   
                                                                            

Lördagkväll...

Publicerad 2009-10-24 16:46:29 i Frida berättar...,

Seth och Tilde sover borta inatt!

Efter lunchsovningen packade vi alla grejer i bilen och släppte av ungarna hos "faffa" i Kusmark!

Oj, vad skönt det känns att få lite ensamtid hemma! Vi var rent tvungna att ropa "hallååå", "hallåååå" när vi kom hem till vårt tomma, tysta hus - bara för att vi kunde!

Tanken är att vi ska ut och äta strax. Bara byta om nu och fundera på vilken restaurang som känns bäst i magen..!

Jä, jä, jä! 

Plus och minus idag.

Publicerad 2009-10-20 21:47:23 i Frida berättar...,

Min fd. jobbarkompis var sjuk så det blev inget fika i Drängsmark.
Det var synd och tråkigt för henne att hon är krasslig.

Istället blev det fika och mamma/barnhäng i kyrkan!
Det var trevligt!

Seth sov ingenting under dagen.
Det var trist.

Men Erika och Lilly var ändå här så då var vi fyra vakna!
Kul!

Barnbidraget kom idag!
Efterlängtat!

Men nästan allt drogs från kortet då jag handlade på Ica..!
Tillbaka på ruta ett.

Seth somnade istället efter Ica-besöket - han låg och sov i soffan 40 minuter!
Lite dålig tajming, killen!

Men jag hann laga mat ostört under tiden - två rätter!
Mycket bra eftersom jag slutar sent resten av veckan.

Det tog en och en halv timme innan Seth somnade för natten!
Jättejobbigt!

Men allt spring upp och ner i trappen ger motion!
Plus för det.

Vecka 43...

Publicerad 2009-10-19 20:56:14 i Frida berättar...,

Tisdag:

Blir nog ett besök på förmiddagen hos en fd. arbetskompis som bor i Drängsmark!

                               
Onsdag:

Jobbar 7-15.30.

På kvällen får Seth hit sina morföräldrar som sköter medans jag åker tillbaka till Drängs för andra gången på två dar - men på onsdagkväll tillsammans med kören!

Torsdag:

Jobbar 7-16.

Fredag:

Jobbar 10-16. (3:e massagekurstillfället, kom ihåg att jag fortfarande behöver öva det jag lär mig varje vecka - mycket övning!)

Lördag:

Förmiddagsdate med Benita och Anton! 

På kvällsdaten är det bara jag å Patrick  - helt själven - då farfars lovat att Seth ska få sova över hos dem! Möjligheterna är oändliga..! Vad ska vi hitta på?!?

Söndag:

Vi kan sova ut! Behöver inte ställa nån klocka! Jo, förresten! Vi ställer tillbaka tiden en timme natten mot söndag - så blev vi plötsligt home alone en extra 60 minuter!

                                  

Seth - the datanörd!

Publicerad 2009-10-19 20:39:53 i Frida berättar...,

                        

Han gillar att kolla på våra filmade klipp! En stund varje dag den senaste tiden har vi nog suttit och gått igenom allt material! Faschinerande hur tiden gått och vi förändrats..!

Seth sover nu. Det går aldrig så smidigt att lägga honom för mig som det går för Patrick... Läsa bok, kraxa för törstig, läsa mer... Just när jag var på väg att ge upp och låta Seth somna själv bäst han ville, visade han upp sina småhänder och gjorde "Imse Vimse"-tecknen med fingrarna! "Sjunga"? Men visst!

Det är så mysigt så här vid läggdags ändå, för Seth har en sån ro i kroppen som han inte visar mycket av annars. Nu sjöng vi om spindeln som klättrá upp för trå´n säkert fyra gånger - och Seth hängde med i alla rörelser! Sen satte han ihop handflatorna och la dem mot ena kinden och tittade förväntansfullt på mig! "Om haren"..? Ivrigt nickande!

"I ett hus i skogens slut, liten tomte tittar ut. Haren skuttar fram så fort, knackar på dess port! Hjälp ack, hjälp ack, hjälp nu mig (här slänger man in händer-mot-kindrörelsen)! Annars skjuter jägarn mig! Kom, ja kom i stugan min - räck mig handen din"!

Även till denna sång visade han att han lärt sig rörelserna! Supergulligt!

Det är väl på dagis han snappat upp det här - för här hemma kör jag mest med "Eeeen kuuuleeeen natt-natt-natt, min båt jag styyyrdeeee" och andra sånger (utan moves)!

Torsdag 15/10

Publicerad 2009-10-15 09:56:16 i Frida berättar...,

Seth hade ett par nätter där han sprang upp och ner ur sängen och det var bara Patrick som fick honom att somna om... Nu har han (peppar, peppar...) sovit som en stock nätterna igenom, men han vaknar dock tidigare än nånsin! Halv sex idag... Eftersom jag inte kände mig färdigvilad tog jag honom till min säng där jag blundade igen och Seth doolade på lite som han ville... Först låg han stilla tätt intill mig, sen lekte han med min mobiltelefon, sen hittade han sina leksaker som han drog upp i sängen och till sist hittade han en toalettrulle i badrummet som han fann stort nöje i att rulla ut... Klockan hann bli sju (!) innan jag tyckte att det roliga var slut och vi gjorde morgon på riktigt. Så med Seth i famnen och en hel hög toapapper nedtryckt mellan oss gick vi ner och började med frukostbestyren!

                          
                                                    Vi har byggt med lego idag!

Det mysigaste med Seths nya säng nu är att han så gärna vill att man ska läsa för honom innan han somnar! Då får man instruktioner av honom att sätta sig på golvet nedanför åsså lägger han sig tillrätta på kudden och drar täcket över sig. I två dagar nu har vi läst "Nicke Nyfiken" och jag har inte hunnit mer än halva boken förrän jag hört hans små snarkningar bredvid mig! 

                                     

Nu ska jag strax börja klä på mig och Seth för en promenad till dagis! Jag fortsätter med en bussresa till stan där jag ska jobba till 16 och sen få hämta tillbaka Saaben från serviceverkstan! Jag längtar att få tillbaka bilen!

                            

                                                       Ha en härlig torsdag allihopa!

Idag, för två år sen!

Publicerad 2009-10-11 22:13:57 i Frida berättar...,

Då var Seth 10 veckor gammal!

"I morse såg Seth sig själv i spegeln, och blev skitglad av att se en sån snygging mittemot sig! Man kan inte se sig less på hans olika miner, grimaser och leenden! Putmunnen när han precis ska vakna och kröker kroppen som till en ostkrok, de små smile-ryckningarna han har för sig i sömnen, ögonen som blir sååå tunga när man stoppar nappen i munnen på honom, de goaste leendena han ger en när man säger att han är söt och underläppen som darrar och skjuts ut när han är lite ledsen..!"
                      image395

                               
                                                  Nu, två år och tio veckor gammal!

Söndag 11/10

Publicerad 2009-10-11 22:09:32 i Frida berättar...,

Idag har jag sjungit på högmässan i Kusmark, bjudit mina föräldrar på middag och masserat "faffa", "faffa" och "faffa" (=svärmor och morsfars mine)! Dessutom la sig Seth på massagebänken också - men han försvann nästan i hålet för ansiktet!

Tack för att ni ställde upp allihopa så jag fick öva!

Till veckan jobbar jag ALLA dagar, men har ändå tänkt hinna med en hel del motion, mer massage, sjunga fler godnattsånger, fara på mamma/barn-träff, äta rätt, se mycket tv, sova gott, blogga, hejja fram Idolerna och gratulera Leo på 2-årsdagen på söndag!

Fredag 9/10

Publicerad 2009-10-09 22:11:56 i Frida berättar...,

Har varit på min första massageutbildningsdag. Långt ord. Fyra timmar masserande. Känns jättebra det! Jag har fått låna hem jobbets massagebänk över helgen, med hemuppgiften att öva, öva, öva! Ryggmassage utlyses härmed!

Hemma var Seth och Patrick hela dagen. Patrick tog en föräldradag för att umgås med sonen (och slippa jobbet), fast så mycket hemma var de ju inte... En stadstripp med lunch på CK, nya skor från Stale till P, förbi "faffa" på hans jobb och sen ett wienerbröd-fika på Taste. Kul att de har heldagar ihop!

Jag fick lägga Seth för natten, men var tvungen att ta hjälp av Patrick som har bättre hand med sonen gällande nattning, vissa dagar. Efter att jag misslyckats med att få Seth att komma till ro, var en kram från pappa det enda som behövdes för att sonen skulle somna.

Fast han vaknade ju en stund senare och jag försökte mig på samma knep...vilket ledde till att jag med Seth i famnen stod en lååång stund lite småvaggandes och sjöng "Vem kan segla förutan vind", vaggsången från Ronja Rövardotter, "En fisk i en skål" och "Led mig Gud" i ett stilla, tyst läge... Seth ville inte att jag skulle sluta sjunga och han manade på mig efter varje sång; "uuunga" (åsså petade han med lill-fingret i mun på mig), så jag började om med sångerna från min lista. Seth strök mig över håret där han låg i mina armar, lyssnade andäktigt och strök mig försiktigt över armen... Såååå mysig kille vi har!

Men jag kallade ändå upp Patrick till slut igen. Hela natten kan man ju inte stå och sjunga. Måste spara rösten tills på söndag oxå.

Hur gick natten i nya sängen..?

Publicerad 2009-10-07 10:49:39 i Frida berättar...,

Seth sov så gott i sin säng hela natten. Halv sju vaknade han, steg upp och gick fram till kompostgallret (han har ju ingen dörr) och blev ledsen för att han inte kunde skjuta det åt sidan, vi hade liksom kilat fast det mellan min sovrumsdörr och skänken mittemot. Så det var bara att göra morgon och konstatera att det verkar fungera bra! Seth anpassar sig lätt till nya "rutiner"! 

Nu ska han strax få lägga sig för sin lunchsovning.

Första natten i nya sängen!

Publicerad 2009-10-06 21:32:58 i Frida berättar...,

Först gjorde vi iordning sovrummet med nya lakan och nattlampan på. Seth gjorde ingen affär av den nya sängen, han kröp i och ur den som om han varit van vid det hur länge som helst. Jag strök honom över huvudet och sa "tänk, att du är en sån stor kille nu"! Sen stängde jag för hans dörröppning med ett kompostgaller för att kunna höra honom ifall han steg upp. Jag hann inte mer än vända mig om så var han framme vid gallret! Tillbaka och stoppa isäng. Krax för "törstig". Bädda om. Sen skyndade jag mig ner och stängde grinden i trappen och satte mig på ett trappsteg... På fem sekunder var han framme vid trappen. "Mamma"... Upp igen och lägga ner honom i sängen. Nytt försök. Samma visa. Efter tre gånger släckte jag lampan och gick ner. Väntade, lyssnade... Han somnade! Själv i sin "stor-säng"! 

                
                                         Det här kortet är nyss taget!

Ska bli spännande att se hur resten av natten går och vad han hittar på när han vaknar imorgon bitti..!

Nästa vecka...

Publicerad 2009-10-04 22:22:48 i Frida berättar...,

Jag har bäddat i datarummet. Jag drog ner hela bäddmadrassen från övervåningen och jag tycker det ser riktigt mysigt ut i bäddsoffan! Ska strax gå och lägga mig - premiären i nya sovrummet! Tydligen väcker jag Seth de morgnar jag börjar sju och killarna har sovmorgon, så nu ska vi testa om detta kan få dem att få sova längre på morgon!

Sen då?

Måndag:

Jobbar 7-15.

På afton ska vi sen träffa Benita och Anton!

Tisdag: 

På förmiddagen åker vi till Patricks morbror och hämtar en ny säng till Seth. En stor-kille-säng! Två kvällar i rad nu har jag hittat Seth sittande uppe på spjälsängskanten, gråtande och oförmögen att ta sig vare sig ner på golvet eller tillbaka ner på madrassen..! Usch!

Kurs 12.30-16-30.

Onsdag:

LEDIG!

Torsdag:

Jobbar 7-15.

Kör i Kusmark på kvällen, vi ska öva inför samsjungningen med ett par andra Kågedalskörer på söndag - kom och lyssna då!

Fredag:

Jobbar 7-16.

Lördag:

LEDIG!

Söndag:

Körsamsjungning i Kus kl. 11.00.

En liten parantes...

Publicerad 2009-10-04 21:06:51 i Frida berättar...,

Jag har aldrig varit den som kunnat hålla växter vid liv. Blommor dör nästan så fort jag betalat dem i affären. Jag kan aldrig komma ihåg att vattna dem och även om de står så till att jag dagligen kan kasta ett öga på dem, glömmer jag bort att ta hand om dem...

Fast...något har hänt. I mina vita krukor står samma gröna växter än - de som jag köpte förra året på Ica! Det var extrapris, fem för en hundring, och jag tänkte att det kunde ju vara värt det even though de bara skulle överleva helgen...

Men de lever..!

Någotsånär...

Hittade ett par gamla bilder från förra julen.
Här är mina gröna växter i köksfönstret i alla sin prakt!

Look at them now!
                                            

Jag borde inte va så stolt ändå...                                                      Not so impressive...

Fingerfärg!

Publicerad 2009-10-04 20:52:26 i Frida berättar...,

Josse är en väldigt kreativ person som gillar att pyssla mycket!
Det intresset ville hon dela med sig av till Seth i lördags!

Väldigt uppskattat!  Hannes och Anna hejjade på!

Ingenting försvinner, allt finns kvar...

Publicerad 2009-10-02 07:34:27 i Frida berättar...,

Igår afton krattade jag och Seth under vår stora rönn här på gården. Det blev snabbt en enorm lövhög som vi skopade upp i skottkärran och...inte visste vad vi skulle göra av... Jag fick syn på diket rakt över vägen och det såg väl ut att vara ett bra ställe att skicka allt, så vi körde tre vändor med "trädgårdsavfallet" och dumpade ner det där. Jättekul, tyckte Seth, som fick sitta högst upp på alla löv den korta biten över vägen!

Senare hittade Seth en gammal papperbit på vår grusuppfart på andra sidan huset och gick direkt över vägen och slängde den ut på lägdan mittemot vårt hus!

Snabbt avklarat! Städning = check. Case closed, liksom.

Som när Anna var och hälsade på för ett tag sen... Hon och Seth satt i soffan då Seth upptäckte ett litet skräp på soffbordet, tog upp det och droppade det enkelt bakom soffan - "dääär"! Anna skrattade gott och kommenterade att Seths lösning på problemet måste vara min förtjänst! Jag, som bokstavligen, sopar under mattan!

Ibland är det bara så himla mycket smidigare att ta fram sopen och göra städningsmomentet kort istället för att kånka på dammsugaren upp och ner för trappor..! Ingen av de som kommer förbi kan ju egentligen veta att sanden, löven och hundhåret ligger samlade under dörrmattan i hallen..!

Eller, jo. Nu kan de ju kontrollera hur jag haft ork den dagen!

Men jag står ändå fast vid att mitt sätt att ibland hantera stökiga golv fungerar snabbt och smärtfritt! Det har har jag visst lärt Seth.
                      Förresten! Grattis Leffe på födelsedagen! Hävv ö najjs hädd-sitty-tripp!

Har man inget bättre för sig...

Publicerad 2009-10-01 23:19:10 i Frida berättar...,

(läs; får man sig inte i säng på kvällarna)


...kan man ju alltid göra det här!


1. Ditt namn: Frida


2. Ditt gangsternamn (De tre första bokstäverna i ditt riktiga namn, plus izzle):
Friizzle


3. Ditt detektivnamn: (Favoritfärg och favoritdjur, på engelska):
Green Dog


4. Ditt såpoperanamn: (Ditt mellannamn och gatunamnet, där du bor):
Cecilia Södra


5. Ditt Star Wars-namn: (De tre första bokstäverna i ditt efternamn, de två första
bokstäverna i ditt förstanamn, de tre första bokstäverna av din mammas förstanamn):
Wikfrker


6. Ditt superhjältenamn: (Din andra favoritfärg, på engelska och din favoritdricka):
Brown Portello


7. Ditt gothnamn: (Black, och namnet på ett av dina husdjur):
Black Tilde

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela