Frida & Seth

Nu då..? Eller nu då..?

Publicerad 2011-01-30 19:19:15 i Frida berättar...,

När inte blixten är påslagen och man inte inser att kameran verkligen tar kort när man trycker på knappen kan det bli en himla massa kort på samma modell..!

Josse - gånger flera! Varsågoda!        

Å dääär...föll poletten ner! Hoppsan, vad många bilder det blev!

Play that funky music...

Publicerad 2011-01-24 18:42:38 i Frida berättar...,

Jag hade nyss varmin kille i varsitt rum spelande gitarr på varsina håll!
Jää! Underhållning på söder!

Enligt Seth finns det dålig musik och "pappas siiik" (som låter mycket "uuwäää-uuwäää-uuwää")! I mammas bil spelas det visst dålig musik och Seth skriker högt ifrån baksätet att jag måste byta låt medans jag kör - alltså får jag trycka in "Bandit Rock" på stereon!

Å andra sidan är det inget fel på "Mamma Mu" heller..!

                       Mamma Mu...är det du..?

Det handlar om prioritering...

Publicerad 2011-01-18 22:40:40 i Frida berättar...,

... och om att värdesätta och njuta av det som är riktigt, riktigt viktigt (och "gyysitt")!

Så därför ska ni inte tro att ni kommer att få se röken av oss i helgen..!

Seth sa bestämt ikväll att vi varken skulle hälsa på någon eller bjuda hem någon - "vi ska gara vara hemma sammans...mamma, pappa, Tilde, Seth... Jag säg, gara vara sammans"!

Ny panna!

Publicerad 2011-01-18 20:53:30 i Frida berättar...,

Innan man vet ordet av har väl snön smält och det är dags för vårens/sommarens OPERATION; bygga-om-kök-hall-toalett..! Tur då att tankarna redan går på högvarv när det gäller ideér om planering, planlösning, material och sådant! Idag blev det tex. beställt en ny kökspanna!

                       

Tanken (just nu - ändras hela tiden) är att den här nya ska få stoltsera för sig själv på ena långväggen... Skåpar och köksutrustning byggs upp på motsatt vägg (där vi har vårt stora fönster nu)... Köksö har jag alltid velat ha... Nya altandörrar direkt från köket skulle sitta fint... Vita skåpluckor/svarta bänkskivor..? Svarta vitvaror? 

Det är många frågor vilket leder till många kommande beslut!

Ska besöka Bogården nån dag här och ge dem måtten på rummet, få se om de har nån briljant lösning på utformningen av det nya köket!

Annars är ni välkomna att komma med egna tips och förslag om ni vill titta förbi och hjälpa oss! Seths
; "Anton, Gamma här idag"!

Vi blickar lite framåt...

Publicerad 2011-01-17 16:29:21 i Frida berättar...,Som Seth visar med fingrarna här, från pallen på dagistoaletten, så är det i år som han fyller 4 i juli månad!

Inte klokt vad tiden går..!JAG
o CARRO fyller 30 i juni!

Inte klokt alls..!JOSSES BEBIS
föds i maj! 

Bara roligt! 


2011 blir ett år att minnas minst sagt!

Om vad man pratar om...

Publicerad 2011-01-13 20:58:13 i Frida berättar...,

I tisdags hade jag en sådär helhärlig afton på stan med Jottan! Vi hann med busiga klädprovningar, rea-koll och mysmiddag på restaurang! Vi hann prata en hel del och hon berättar så roligt om allt vad hon måste förklara för sin frågvise son, och om tufft det kan vara att bestämma vart man ska lägga ribban liksom...hur invecklat, utförligt ska man svara på frågor typ om vart barn kommer ifrån... Jag tycker Jottan verkar ha bra förklaringar (och ibland räcker tack och lov de allra, allra enklaste svaren), men själv bävar jag lite för när såna frågor kommer från Seth!

Här hemma ställer sonen inte så svåra frågor än, dock kan han istället ha samma undring många, många gånger på raken istället..! Uttalet blir mer och merfinslipat för Seth och jag skrattar av stolthet flera gånger i veckan när nya formuleringar kommer!

Seth berättar mycket om allt han gjort, allt han sett, vem han träffat och de flesta historier runt sånt börjar med "igåår"... Allt hände igår, för det är visst lite svårt att hålla reda på dagarna och på timmarna på dygnet. Man försöker rätta honom och säga att det hände ju i morse eller förra sommaren, men...det kommer väl! Lika säkert som att alla de mer komplicerade frågeställningarna kommer sen!

Lite blandade samtal/citat som vi har haft senaste tiden; 

"Idag jag flööög". "Men Seth, vad säger du"?!? "Nääee, ja bara skoja"! 

"Mamma, vad du tänker på"? (från badstunden ikväll, då jag satt och stirrade in i tvättmaskinen som centrifugerade på sidan...)

"Nu vi inte ha nån hund mer"... (från promenaden idag, då Tilde stannade länge, länge och luktade i en snödriva medans vi traskade på och hon inte kom när vi ropade!)

"Ja, ska fråga min mamma"... (när han har nån kompis hos sig och de inte är överrens om nåt... Då springer han mellan mig och tillbaka till polaren igen när han har svaret, typ;) "min mamma säger; man får INTE slåss med den"! 

"Igåår...ja körde gäblar skoter fort"!

Idag hittade vi Spindelmannen-tofflorna (som Josse köpt till Seth för längesen) i en skrubb, Seth tog på sig dem direkt och sa att de var "gyysitt schööna"!Seths
; "bada" och "springa på Ica"!

Året som gick...

Publicerad 2011-01-13 20:39:12 i Frida berättar...,

Under förra året var Patrick pappaledig de första, kalla månaderna. Jag jobbade på som vanligt och en dag i januari möblerade vi om och uppgraderade Seth till det största sovrummet på övervåningen!I mars var jag modell för en dag, Patrick klättrade på poppislistan när han köpte en skoter och Seth var helt överlycklig för det!Kalas och bemärkelsedagar. Hannes och Hugo fyllde 1 år, Juni, Ebba och Gunder föddes, Seth och Leo blev 3 år och Tilde hela fem!

  
           

Seth sov alltjämt i flanell och ville "kaama":s innan han la sig och suckade lyckligt "miiin mamma" med armarna om min hals! Å jag sa "miiin Seth" medans vi kramades lite till!

Maj

Jag var på mitt första kosläpp, upplevde mina första gallanfall (vilka resulterade i operation i november), det var sommarpremiär med familjen ute i stugan och Seth fick en cykel!

  

Semestern inleddes med operation vardagsrumsrenovering (det var visst redan juli när vi drog igång) och det visade sig bli en långdraget arbete...

 
   


Annars då? Vi var på en skitnice midsommarfest, Seth lärde sig cykla både med och utan stödhjul, Seth slutade med tutte och blöja, jag och Patrick firade 8 år ihop, jag åkte till Vilhelmina en helg i september och till Skåne i december! 

     
    

Vintern kom tidigt och under den senare delen av året har vi mest bara myst i vår nya soffa, träffat familj och vänner i massor och räknat dagarna till jul och det nya året!

  

...2010!

Hälsning från Ersmark!

Publicerad 2011-01-07 23:29:39 i Frida berättar...,En vecka in på 2011... Ville bara meddela via bloggen att familjen har det "gara baa"! Vi njuter av ledigheten denna långhelg och passar på att träffa familj och vänner, köra skoter, promenera, se film och tv, äta pizza, kramas i massor och Seth han säger att han är så "gaaad! Mamma, pappa, Tilde, Seth - hemma"!

Joo-ni, han har fattat vikten av och härligheten i att vara tillsammans!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela