Frida & Seth

Seths skills!

Publicerad 2010-10-31 19:27:18 i Frida berättar...,Seth är idag tre år och tre månader gammal!

Han har just nu en period där han gör morgon lite för tidigt för våran smak (mellan halv 6-halv 7) och går direkt in i mitt rum, drar upp rullgardinen och säger att det är morgon och vi ska inte sova mer... Lyckligtvis är han dock rätt förstående mot sin trötta mamma och brukar lova att jag får sova på soffan nere bara jag stiger upp först! Minus alltså för tidiga morgnar men plus för att Seth istället ser till att vi inte behöver byta bajsblöjor längre, då han nu är klockren på att gå på toaletten själv!

Han har även visat sig vara en fena på breakdance (vilket jag inte fattar var han snappat upp)! Han har rytm och sprallar omkring och freestylar på golvet!
Helt sjukt bra!

 
Jag ska försöka ta bilder/filma nästa gång han sätter igång!

Idag var också en stor dag då Seth för första gången bjöd oss på en sånginsats och var nöjd över den! "Mamma, jag kan ju sjunga"! Han satt med gitarren och komponerade en egen låt till och med, inspirerad av en nyss självupplevd händelse i hemmet, föranledd av att våran vovve ätit lite mycket majs = "Tilde har kräkits"! Den går så här: "Kille ha kääkis! Kille ha kääkis"!

Mycket stolta föräldrar!

Final result..!

Publicerad 2010-10-31 19:02:19 i Frida berättar...,

Jag vet inte ens vart jag ska börja, men vi är klara nu!

Bild ett:Det här möts du av direkt i dörren!

Jag tvärbestämde mig på fredagkväll att jag skulle åka med till Ikea på lördagen, jag blev medbjuden av Jennie vars jobb hade bokat en buss dit upp! Den vita möbeln köpte jag där - Stolmen - med skoställ, byrålådor och en klädstång längst upp! Det blev ju superbra!

 

Seths alla ytterkläder hänger nu på sifferkrokar från Åhlens!

Nya hallen i sin helhet!  

 

  Nya soffan!I den får inte Tilde ligga! 

Nu är det värsta mys hos oss!

Shit, vad Patrick har jobbat i veckan! Han har listat och skruvat och fixat och byggt! Jag är så nöjd med resultatet! Tack, gubben!


Bilderna gör inte rummen rättvisa, så ring och stäm träff här för personlig visning!

Working girl...

Publicerad 2010-10-25 21:10:48 i Frida berättar...,

I mitt yrke, på mitt jobb, kan man roa sig med att lägga till en massa titlar... Inte bara boendehandledare och undersköterska utan också städerska, rådgivare, personal-shopper, inredare, fotvårdare, massör, kassör, kock, servitris, aktivitetsledare, medlare, lyftkran, diskmaskin, stöd, festfixare, ledsagare, sömmerska, data-ansvarig, rörmokare, vaktmästare, underhållare, kaffetrumma, textskrivare, pekpinne, peppare, kramkudde...  

Många dagar är lika roliga som bilden folk fått från Köping och det är ju så klart därför man stannar kvar! Andra dagar kan vara mycket dryga, energikrävande och oroliga men de tillhör tack och lov inte majoriteten. 

Imorgon ska kan jag lägga till skådespel som en av mina många arbetsuppgifter, då vi ska redovisa resultatet av Boendeprojektet som vi jobbat med sen förra hösten! Vi är ett litet gäng personal och brukare som ska framföra några spelscener för kommunens handikappade på kvällstid!

Man behöver liksom inte bli särskilt fastkörd i samma hjulspår i mitt jobb                       - snarare kanske lite schizo..!

Även arbetstiderna är väldigt varierande...


   DENNA VECKA                                                 NÄSTA VECKA

Måndag: ...till 10.00                                              Måndag: 7.00-15.00

Tisdag: 17.30-21.00                                              Tisdag: 7.00-16.00

Onsdag:
9.00-21.00                                                 Onsdag: LEDIG

Torsdag:
12.00...                                                  Torsdag: 7.00-12.00

Fredag: ... till 12.00                                               Fredag: 13.00...

Lördag: LEDIG                                                       Lördag: ...till 14.00

Söndag: LEDIG                                                      Söndag: LEDIG
 

Update renoveringen!

Publicerad 2010-10-24 08:46:21 i Frida berättar...,Taklister uppe!Fönster listade!Seth gillar renoveringsarbete! Här är nya hallgolvet!

 

Det saknades bara lite, lite golv för att vi skulle bli klara igår..!Golvet från förr ska bli lagt i resten av rummet! Foto: SethDet här får vi leva med tills den här delen av gamla hallen blir en hel skrubb... Golvvärme-mojjängen... Tips på hur man kan dölja alla rör..?Till sist en bild på byrån som ska hjälpa till att hälsa alla som kommer förbi när vi är klara...vilket känns som att det är snart!

Hej så länge!

Inbjudan!

Publicerad 2010-10-22 13:25:45 i Frida berättar...,

Motettkörens JULFEST

2010

 

Kågeskolans Matsal

Lördag 4 december

Kl: 18.00

 

Kom alla vänner och bekanta till Årets fest!

Julbord a´la HOME MADE uppdukat!

 

                               Ta med ett glatt humör på festen!

 

                         Endast 200:- / person

 

                                  Lotterier

 

                         Sång o musik kan vi lova!

 

What a night..!

Publicerad 2010-10-21 08:47:32 i Frida berättar...,

Tilde la sig tillrätta med mig i fotändan av sängen igår kväll och sov med mig hela natten! Det har nog aldrig hänt förut! Mitt i natten kröp också Seth ner med oss och snarkade järnet! Jag, mellanstora Tilde och lill-Sethgubben på en och samma 90´s madrass!

Himla mysigt, men jag fattar inte att alla vi stod ut!Mina sovkompisar!

Seth e en stoor kille nu!

Publicerad 2010-10-20 20:29:45 i Frida berättar...,Han går på toa själv! Han kom bara på det sådär för en dryg vecka sen att blöjor är för de som är små och med kalsonger blir man stor! "Gemil-schonger" och "gääsebiil-schonger" är coolt nu!

Här sitter han på dagistoan! Verkligen modell mindre! Perfekt för barnen!Han är så himla söt när han stannar upp mitt i leken och utbrister "ja GÅTTE kissa", åsså håller han handen baki lillrumpan och pinnar iväg! Han gillar uppmärksamheten man ger när han är så duktig och han tycker mycket om när man imponeras av honom - han torkar sig ju till och med själv!Den här bilden tog jag också på dagis, det är Seths Lilleskutt-grupp (de är indelade i olika grupper beroende på ålder) som har ritat teckningar. Om jag säger så här; Seth vill gärna och hela tiden nu framhålla att han är en stor kille men det finns två saker som han själv är lite ledsen över att han inte kan - sjunga och rita...

Det är Seths teckning längst upp till vänster.

Jag gillar självklart hans teckning råskarpt! Men det är allt lite hjärtskärande när han inte tror sig om att kunna saker...

När blir det av..?

Publicerad 2010-10-19 19:40:56 i Frida berättar...,

Sitter och Goooglar på "gallstensoperation" och börjar bli lite nervös faktiskt! Operationen innebär ju narkos och det tycker jag är lite läskigt och mitt bland alla resultat med sjukvårdsidor och forum finns det också några exempel på operationer som gått fel, mycket fel! Jag får försöka tänka bort de artiklarna och istället bara läsa noga om alla dem som operationen hjälpt!

Remissen skickades i slutet av förra veckan, igår var jag upp på vårdcentralen och kollade blodtrycket inför kommande operation men det är ingenting sagt om när jag får opereras... Hittade en sida där man kunde kolla upp väntetider för olika ingrepp, på olika sjukhus - Skellefteå lasarett...gallsten...minst 13 veckor! Hoppas att detta inte stämmer, för sen förra söndagen har jag vaknat upp i gallstensanfall inte mindre än fyra nätter! Mina anfall sitter i ungefär tre timmar varje gång...  

                            Mitt onda sitter i ryggen mest...

"Om gallstenar i gallblåsan orsakar besvär kan man behöva bli opererad. Det är ofta nödvändigt om besvären inte försvinner med hjälp av läkemedel. När man genomgår en galloperation tas gallblåsan bort. Det går bra att leva utan gallblåsa.

Oftast blir man opererad med så kallad titthålsteknik, då kirurgen arbetar med speciella instrument som förs in genom små hål i magen. En liten rörformad kamera förs också in så att arbetet kan följas på en bildskärm. Kirurgen stänger gallblåsegången och blodkärlen med hjälp av en knut eller ett metallclips. Sedan lossas gallblåsan och dras ut genom ett av hålen i magen. Om stenar upptäcks i gallgången tar kirurgen bort dem också. Efter operationen, som tar ungefär en timme, sys hålen igen och man får ett förband.

Ingreppet kan även göras som en öppen operation om titthålstekniken bedöms som olämplig. Då gör kirurgen ett kortare eller längre snitt i magen, strax under höger revbensbåge.


Operationen tar ungefär en timme."


/www.sjukvardsradgivningen.se


En till sak som jag inte tänkt på...

En kompis till Josse fick ligga kvar på sjukhuset i två dagar efter operationen (fast vanligast är att man kan åka hem samma dag) och sen blev hon också sjukskriven i två veckor..!

"Sedan beror det på vilket arbete man har, när man kan börja arbeta igen. Kontorsarbete bör man kunna börja med efter tre till fyra veckor. Har man ett fysiskt ansträngande arbete, så kan det krävas ytterligare någon veckas sjukskrivning." /1177.se


Men shit! Känner att det plötsligt är lite mer synd om mig...

Vilken mysig familj vi har!

Publicerad 2010-10-17 21:23:57 i Frida berättar...,Titt som tätt är det någons födelsedag i vår familj och idag firade vi den näst äldste lillkillen!

GRATTIS LEO!Kalaset var idag, men det är inte förrän imorgon det smäller på riktigt - födelsedagen!

För tre år sedan...Leo i BB-baljan! 

Idag radade Leo upp alla paketen först innan han började öppna dem...den som väntar på nåt gott..! Inuti presentpapperen väntade ett Pippi-pussel, ett hockeymål ("ja! Ett mål! Jag har ju önskat ett mål!"), pengar, en prenumeration på Bamsetidning, en röd ficklampa, böcker och ett förkläde!

Hugo med sin farmor!

Hannes med sin morfar!Tre små kusiner!Leo chillar i tv-fåtöljen efter fika, paketöppning och fiskdamm...iklädd moster Josses egensydda förkläde!Enda kortet där alla smågrabbarna är med samtidigt!I Leos lekrum jammades det sen!Tremannaband!

Hannes får avsluta bildserien från Leos kalas! Ha, ha, ha!

Sniik piik...

Publicerad 2010-10-17 20:38:47 i Frida berättar...,Alla tapeter är på plats! Det har tagit lite tid och ett antal vändor till vår tapetaffär (Rusta)...Seth blev rent less en dag när jag satte honom i bilen för att köpa fler rullar..."vi ha GEDAN gött gapete"! Men som sagt, nu är det färdigt! Nu ska bara tre rullar lämnas tillbaka till butiken..!

Sista helgen i oktober räknar vi med att få lägga golv...innan dess ska det listas i tak och runt fönster...alla foder ska upp efter golvet och sen ser jag framför mig hur jag skickar iväg killarna för att pimpa/dekorera rummen ifred och sen ge dem en riktig överraskning då de kommer tillbaka!

Gammal släkt...

Publicerad 2010-10-13 09:30:32 i Frida berättar...,

Seth sitter och tittar i en bok om livets utveckling och får syn på en dinosaurie. "Jag vill träffa han", säger han. Jag förklarar att det inte går, för de finns inte längre, de levde ju för miljoner år sedan... "Faffa ha träffa han", resonerar då Seth!

Den du, Leffe!


På allmän begäran...

Publicerad 2010-10-12 20:54:56 i Frida berättar...,

Det är dags för uppdatering av hur familjen mår, vad vi gjort och hur det ser ut omkring oss här på södra sidan!

Just nu sitter jag med kramp i ryggen (=gallstensanfall) efter att ha delat en pizza med Patrick i afton! Jädra skit, säger jag bara! Men så går det när pappa Patrick ska hålla sitt ord och verkligen köpa pizza till Seth då han äntligen satte sig på toaletten och kissade...och så klart när våra sämre karaktärer inte kunde hålla oss ifrån att beställa hämtmat vi också..!

 Bildbeviset! Grattis till pizzan!

Seth har inte visat så mycket intresse av att gå på "govan" utan är nöjd i sina blöjor, så man måste passa på att uppmuntra honom när han väl vill sitta där och strila!

Dock ville Seth inte bajsa på toaletten utan göra den delen ute (oooohuvva, så kallt), vilket leder oss osökt in på Tilde - som faktiskt är den enda av oss som verkligen bajsar i gräs!

 Tilde innan i fredags förmiddag...

The new Tilde:

 Ser lite valpaktig ut nu, va?

 Med lite päls är det kaaaallt!

                      

Ikväll kom Meta&Leffe för att beundra lill-stumpan (å Seth) och för att kolla in våra nytapetserade väggar..!

                      

Josse har drillat mig till fullfjädrad tapet:are! Vi hann inte allting klart men jag har självförtoendet nu att jag fixar det själv!

Största delen av rummet är nu vitt med en krumilurig strukturtapet, fondvägg på nyväggen och sedan möjligtvis en tredje tapet som inte är inköpt än till utrymmet när man precis kommer innanför dörren..?

                        

                      

NU ska jag maila läkaren om remiss för operation och sen beställa nya gardiner på Ellos!

                      

                            Och sedan...från oss alla...sov riktigt gott inatt! Gonatt!

Imorgon börjar helgen!

Publicerad 2010-10-07 21:25:30 i Frida berättar...,

Oj, oj... Det börjar kännas att jag har jobbat många timmar senaste dagarna... Dryga femtio timmar sen i fredags... Nu har jag en hel tredagarshelg ledigt att se framemot, fast det är ju klart, nu ska det hinnas med ett och annat också!

Tilde har fått trimtid imorgon! Änteligen! Fick ett tips på en kvinna på Akvariecenter som har börjat ta emot hundar som behöver snaggas lite - mamma & pappa; vill ni ha numret? 
                               

Under tiden Tilde blir höstfin hoppas jag hinna strosa runt lite på stan och hitta de sista tapeterna/prylarna inför tapetseringen på lördag. Jag velar lite hit och dit i färg- och formtänket än, men jag är övertygad om att det kommer att bli bra i slutändan i vårt stora, fina rum! Längtar, längtar tills vi får "flytta in"!

Kvällsaktiviteten på lördag är fortfarande inte spikad, men det känns ändå skönt nu att veta att vi har detta fria val!

 Jag å Patrick drar ner mot stan!                 Foto: Seth

söndagmorgon är det dags för körövning igen och klockan 11 är det skarpt läge för oss i Kusmarks kyrka! Kom dit och lyssna vettja - det kommer att låta mycket vackert - med flera körer ihopslagna!

Inför imorgon hoppas jag att Seth sover längre än till sex... Nedrans unge att vakna så tidigt nuförtiden..! Imorse när jag steg upp för att åka till jobbet satt Seth redan upp i sin säng och morgonsträckte på sina armar, gäspade stort och länge och meddelade sen "NU har jag sovit klart"! Lagom kul för förmiddagsledige pappan i rummet bredvid...

Seth-rapport!

Publicerad 2010-10-07 20:59:22 i Frida berättar...,

"Igår var min farfar och farmor här och skötte mig när mamma var på mitt dagis och pratade med mina fröknar. När mamma kom hem var jag trött av bus och en massa prat och mätt av farmors nybakta frallor!

Idag kom Dantons mamma hit med Gebba när vi hade ätit middag (köttbullar). Men Danton var inte med...det var konstigt. Efter ett tag drog mamma iväg till kyrkan och sjöng och Benita läste en saga för mig innan jag somnade.Innan det var läggdags för mig busade vi lite på köksbordet!Gebba e diiten..! Ååååhh, diiten Gebba!Mina två kort...

Tack för sagan, Benita!"

Söndagen som var...

Publicerad 2010-10-04 20:10:34 i Frida berättar...,

Förmiddag. Vad rogivande det kan vara i kyrkan alltså...

 Dunder-Gunder!

 Ebba-Bjäbba!

Innan mitt arbetspass sen skulle börja samma eftermiddag hann jag och Patrick bära, bära och bära en massa möbler runt i huset! Det kändes ganska trist att måsta åka iväg och lämna dammråttor synliga och inget riktigt piff gjort, men det var härligt ändå att äntligen få "tillbaka" köket!Vårt vardagsrum är just nu bara som en passage till det nya tv-rummet!
...å annars då?

Inför nästa helg nu ska jag måla det sista på taket, de sista tapetrullarna ska inhandlas och rummet rensas på verktyg...för på lördag blir det tapetsering i vardagsrum och hall! Josse kommer (hon har fasen peppat för detta i veckor!) och hjälper till med det!

Lördagkvällen är "frikväll" för mig och Patrick då Anna kommer och barnvaktar ungarna!

 Nu ska första presentkortet bytas in!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela