Frida & Seth

Mormor...

Publicerad 2011-03-17 19:00:17 i Frida berättar...,


Vår mamma Inga Normark, Skellefteå, somnade in lugnt och stilla på Hökens äldreboende, fredagen den 11 mars, i kretsen av nära och kära. Hon föddes 4 juli 1921 i Finnäs, Norsjövallen, som näst äldst av fyra syskon. Föräldrarna var Eleonora och Alexander Larsson.


Mamma längtade efter att utbilda sig och ”rymde” till Vindelns folkhögskola där hon gick en tid. ”Kunskap är den lättaste bördan att bära”, brukade hon säga.


Hon kom som 20-åring till Petikträsk, gifte sig med lanthandlaren Kurt Normark och skötte sedan tillsammans med honom lanthandeln och postkontoret i många år. Han dog 1995.


Makarna fick tre barn, Bernt (som dog 2006), Anita och Kerstin. Sedan kom barnbarnen, sex stycken, och så småningom hann mamma uppleva glädjen av sex barnbarnsbarn.


Mamma arbetade alltid väldigt hårt, men hade under vissa perioder stora besvär med reumatisk värk. Hon var mycket skicklig i allt handarbete – från textilier och mattor till skinn och metall. Vi har många kära minnen av henne.


Hon var mycket älskad och uppskattad av oss barn, barnbarn och barnbarnsbarn samt övrig släkt och vänner. Vi minns henne med stor glädje och tacksamhet.


Barnen

Tacksam ålder!

Publicerad 2011-03-11 14:09:26 i Frida berättar...,

På jobbet igår kväll pratade vi om hur mycket ledighet barnen har med alla lov och skolfria dagar och om alla förväntningar på många-många aktiviteter de har (grov generalisering). Men fakta gjorde sig läsbar i lokalpressen igår och det är faktiskt synd om de som inte har så mycket coola resor och annat att jämföra med bland polarna...

Här hemma är dock lyckan gjord i princip varje dag! Tre år är en väldigt tacksam ålder!

Innan klockan sju igår morse hade vi redan snott ihop en trolldeg och scones-brödet låg i ugn på väg mot det gyllenbruna, härliga hållet! Tydligen är det väldigt duktiga på dagis att baka scones till både frukost och mellanmål, och nu ville Seth ha det! Det var ju till och med busenkelt! Tack Gooogle - för denna dagens "fynd"! Att dega en torsdagsmorgon är toppenkul för en snart-fyraåring!

Sen satt vi länge och pratade om vad som händer när snön smälter - det blir ju sommar! Då finns det EXTRA mycket att förgylla dagarna med och en lång lista på grejer vi ska hitta på underlångledigheten kom fram! Seths ögon lyste när vi diskuterade cirkusar, badställen, kompisar, en liten pool på gården, fiskespön, loppisar, djurparker, glass, stugan, 4-årskalas (det bästa) och att fika bullar i skogen!

Senare på eftermiddagen lyste Seths ögon än mer när han fick bekräftat att han och pappa visst skulle till Leos lekland! Mitt i veckan - jä, jääää!

Idag hade vi värsta mysförmiddagen då vi grillade korv med bröd hemma hos Anton!

            

GILLA de små, små sakerna som verkligen gör hela dagen för sonen!

Imorgon ska det bli kul att höra om allt han han hittar på hos farfars ikväll! Jag och Patrick är barnlediga en natt nu! Å det förgyller våran helg!

Tjejdialog på chatten...

Publicerad 2011-03-08 19:38:09 i Frida berättar...,

Vad blir det för bil?


Om han köper den så äger jag en passat


Nice!
Eller jag menar, vilken färg?


En precis likadan som Pelle har fast en snyggblå och inte ens sån där fulblå som pelle har


oooohh, snyggblå - bra bil!


Hahahhah!!!

Ooooh, fredagsmys!

Publicerad 2011-03-08 19:23:10 i Frida berättar...,

Hejsan hoppsan, så fick vi barnvakt till fredag! Nu ska restaurangutbudet i stan gås igenom och laddningen inför en utekväll kommer att bli enorm! 

Innan dess ska väl Seth äta upp sin "gättestora" semla som han ratade i afton (efter att ha ätit middag först) och Tilde som är i löptider ska väl hinna kissa inne ett par gånger till! Patrick satte ner foten i pölen i morse och det brukar vara ett säkert tecken på att hormonerna är igång i lill-gummans schnauzerkropp! Om hon nu bara måste kissa inomhus på natten kan hon väl ändå hålla sig till köksgolvet - så att det verkligen blir utbytt snart alltså!  

Snart smäller det!

Publicerad 2011-03-07 20:58:03 i Frida berättar...,

Det övergår mitt förstånd hur någon har kunnat missa kommande fredagars absoluta höjdpunkt - Så ska det låta..! Vi är elva år in på 2000-talet och första säsongen började redan tre år före noll-noll..!

Här och nu börjar mitt mission att vidga tv-historie-vyer för en kär vän!Startlistan/artisterna våren 2011

18 mars - Tommy Ekman och Christer Sandelin/Alcazar.


25 mars
- Lill-Babs och Malin Berghagen/Ann-Louise Hanson och Josefin Glenmark.


1 april
- Linda Pritchard och Erik Segerstedt/Helena Josefsson och Brolle.


8 april
- Lotta Engberg och Thomas Petersson/Lena-Maria Klingvall och Fredrik Swahn.


15 april
- Nanne Grönvall och Jessica Andersson/Lasse Kronér och Claes Malmberg.


22 april
- Kikki Danielsson och Sulo/Linda Bengtzing och Markoolio.


29 april
- Niklas Strömstedt och Pernilla Andersson/Caroline af Ugglas och Ralf Gyllenhammar.


6 maj
- Tina Leijonberg och Albin Flinkas/Sara Löfgren och Patrik Isaksson.


13 maj
- Jill Johnson och Stefan Gunnarsson/Viktoria Tolstoy och Jakob Samuel.


20 maj
- Jasmine Kara och Eric Gadd/Anna Sahlene och Magnus Carlsson.


27 maj
- Joacim Cans och Roger Pontare/Hanna Hedlund och Kalle Moraeus.


3 juni
- Erica Sjöström (Drifters) och Casper Janebrink (Arvingarna)/Melissa Williams (Zlips) och Peter Larsson (Larz-Kristerz).

Bring it!

Mynta!

Publicerad 2011-03-07 14:40:30 i Frida berättar...,Vi fick hem en glad, sprallig Goldentjej från vår promenad idag!

Hon lekte så glatt med ungarna här utanför men någon husse/matte fanns inte i närheten...så vi slet in hon i huset! Väääldigt motvilligt drogs hon in iförd Tildes halsband och koppel! Gosigare hund får man leta efter! Seth var överlycklig men Tilde brydde sig inte nämnvärt när vi väl kom in!

Fast efter nån timme kom hennes husse på cykel och hämtade hem henne... Tydligen är hon en 8 månaders-tik som bara bor några hundra meter härifrån - Mynta!

Rätt trevligt med måndagsbesök var det i alla fall!

Win..?

Publicerad 2011-03-07 07:42:09 i Frida berättar...,

Det går att sova nästan tolv timmar på endast lunchmat och ett par körsbärstomater i magen...

Konsekventa familjen höll hårt på matreglerna igår och trots att vi förklarade läget en och flera gånger för sonen blev konsekvensen INGET I MAGEN för Seth på hela söndagsaftonen! Äta bör man liksom, men det fick vara nog av önskekost för Seths del! "Ingen mat - bara kaka", grät han och vi kontrade med "mat - sen kaka"! Men det tjurades rejält i båda ändar att det blev just ingenting! Helt utslagen somnade sonen sen i soffan medans vi bjöd svärfars på banankaka i köket! Vi hade i alla fall ätit vår middag först!


Seth för två år sen...fikar det som bjuds!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela