Frida & Seth

Söndagsfrämmen!

Publicerad 2008-06-29 22:36:50 i Frida W,

Idag var stora delar av släkten och hälsade på! Min moster Anita, min kusin Jörgen, hans tjej Anna och deras lilla bebis kom förbi och fikade och kollade in våran kåk!

  

Min mamma och pappa hade varit och hälsat på småvalparna idag igen, och de hade med sig CarroåLeo och Crille! Josse kom till oss tidigare på dan! Fullt hus alltså!

Seth blev som vanligt jätteglad att se mormor och morfar! Han visade dem att han övat sig på att gå nu i veckan! Steg, steg, steg, steg, steg, steg - kasta sig i armarna på mormor! Steg, steg, steg - dunsa på rumpan! Steg, steg, steg - flina upp på de som ser på! Mycket nöjd kille!

När familjen for igen var Tildes koppel borta och hon satt snällt bak i bagaget på pappas Saab..! Nu blev det kollo för henne denna helg också!Lycklig mamma!Lilla söta Elin är på Norrlandsturné!

 Men! Vad händer nu?!?!
 Hi, hi!  Det var bara Seth som spexade!

Sonen älskar uppmärksamheten och ville inte sova på hela dagen! Han hade för många trix att visa upp!

"Ska ni åka nu"..?

Publicerad 2008-06-29 22:31:10 i Frida W,Farmor och farfar - MetaåLeffe - åkte på semester idag. De var förbi i förmiddags och sa "hej då" så länge.

Kör försiktigt! Vi ses om några veckor!

Nymålat!

Publicerad 2008-06-29 22:26:30 i Frida W,Jag trotsade myggen ikväll och gick ut för att måla på grillplatsmöblerna det sista varvet! Detta är mitt väldigt blygsamma bidrag i praktiskt arbete hittills i sommar...

Här ser man det ljusa träet före, och hur det blev mörkare efter att jag varit framme med penseln!

Då vet du, Anna!Nu ska vi bara få ordning på tomten, fylla igen hålen, klippa gräset (på de ställen där det går), få bort byggskräpet (det blir många lass) och rensa i rabatten! Sen kan vi kanske få hem önskebrunnen och ställa upp grillplatsen på plattor... Innan sommaren är slut... Då kan vi ha fikabuffé här ute på söder - om vädret tillåter!

Garaget...

Publicerad 2008-06-28 22:30:00 i Frida W,

Har jag visat bildbevis på hur garagegrunden ser ut nu precis innan cementen ska på..?När plattan väl är gjuten ska den "brinna" ett par fyra-fem dagar, sen är det bara att smacka upp väggar, portar och tak! Go Patrick!

Det är bara festival en gång per år, Frida!

Publicerad 2008-06-28 22:22:18 i Frida W,

Precis så tjatade alla tjejerna på festen igår, och jag fick till slut ge med mig och följa med dem ut på festivalområdet!

Men vi började med en karaokefest...  

  

  Vi sjöng oss hesa och bekantade oss, vi som inte kände varann sen förut, och sen drog vi ner på stan!

   Toakön...

Själv hade jag en superblåsa igår, som höll sig lagom full hela kvällen, så för mig blev det ingen baja-maja! Värt!

Tydligen var vi hemma halv tre. Då måste min klocka ha gått fel...för jag hade för mig att den var efter ett när vi satte oss i bilen...

Hort det var, kul hade vi i alla fall!

Busungarna igen!

Publicerad 2008-06-26 10:07:28 i Frida W,"Matte, nu gör han så där igen... Hjälp mig..!"
Man blir lite trött av att leka..!

Nu ligger Seth och vilar, i väntan på att Anna ska komma ut till oss och hänga idag! Det gäller att samla krafter! Roligt, ska det bli!

Bilder från kvällspromenaden igår...

Publicerad 2008-06-26 10:02:02 i Lollo,

 
Här är jag å Tilde på väg tillbaka hemåt från vår kvällspromenad...

 
Här skymtar grannens hus, och vårat ligger precis bakom...

 
Så här bor vi...

 
Helt söndergrävd är tomten...

 
Huset sett från vägen. I garaget (där de två små fönstrena sitter) ska vi bygga ett fjärde sovrum...i framtiden..!

 
Tilde vid våran och grannens postlåda...

 
Nu är vi hemma! Tilde springer för att se om husse är vaken!

Jörgen, Anna och Elin!

Publicerad 2008-06-26 09:53:52 i Frida W,

Min kusin Jörgen är uppe i stan med sin lilla familj nu! De har bilat upp från Stockholm och ska stanna ett tag här, så tremänningarna får bekanta sig ordentligt med varann!

I tisdags var vi i mormors lägenhet och träffade dem, jagåSeth, CarroåLeo och min mamma! Då fick Jörgen och Anna se vad de ha att vänta i form att två spralligt glada, snabba och fartiga småkillar!Deras lilla Elin är snart tre månader! Supergullig!

Seth har en polare som heter Anton!

Publicerad 2008-06-26 09:47:32 i Frida W,Anton och Seth träffades i höstas i kyrkan, sen dess har de blivit goda lekkamrater!

De busar riktigt bra ihop, och de skrattar så de kiknar när den ene kryper och jagar den andre!De kan dansa tillsammans!De kittlar varann..! Kill-e-kill-e-kill!

Här är även Antons mamma Benita (hon å jag ska på karaokefest imorgon kväll)! 

Ett, två, tre, fyr, fem, sex, sju!

Publicerad 2008-06-25 21:17:00 i Frida W,

Seth har slagit rekord idag - hela sju steg har han tagit helt på egna ben! Han började direkt på morgon med att ställa sig upp och gå och gå, ramla på rumpan, sen upp direkt och gå igen!

Förut har det ju tagit nån vecka mellan hans små steg, men idag var han verkligen på traskarhumör!

Patrick åkte iväg tidigt i morse för att köpa mer virke, och han trodde mig inte alls när jag ropade ut på parkeringen när han kom hem att "Seth bara går och går"! Men när han väl kom in fick han själv se sin son på stapplande ben ta sig fram, dunsa ner på blöjbaken, ta sig upp igen, gå några steg till och kasta sig i armarna på oss när han var framme!

Farmor, gammelfarmor och gammelfarfar har också fått se han "in action"! De var impressed - very impressed!

Ooo, så dutti-dutti han är!

I nailed it!

Publicerad 2008-06-25 16:17:22 i Frida W,

Jag fick tjänsten!

Med start 1 september börjar jag jobba på det nya boendet - på min alldeles egna rad! Jag kommer att arbeta 81%, men i grunden ha en heltid, så jag kan gå upp i tid när jag känner för det!

Hurra för mig!

Tummen ner för de höga bensinpriserna dock... Att bo i Ersmark, en jobbar i Skelleftehamn och den andra på Anderstorp... Inte bra planerat..!

Men nu har jag arbetet säkrat i alla fall, och Anna säger att jag kommer att få det hur bra som helst på mitt nya ställe!

Intervjun avslutad!

Publicerad 2008-06-23 19:32:04 i Frida W,

Anställningsintervjun var idag! Jag fick träffa chefen plus en tjej till som arbetar på boendet, som började att berätta om stället, hur många brukare som bodde där, personalstyrka och lite sånt. Sen sa de att det var så många "deltidare" på boendet, och att de därför gärna såg att den som får tjänsten är någon som vill jobba hela 100 %. Jag var ju tvungen att vara ärlig och säga att jag trivs bra med att jobba 80%. Bra start...  Men sen resonerade vi fram att man ju kan lägga ett bra schema ändå, nu när man har chansen att styra arbetsveckorna själv ganska mycket, och på så vis kunna jobba fler timmar utan att det känns alldeles för mastigt.
 
Samtalet löpte på bra mellan oss tre, och när jag en och en halv timme senare steg ut ur kontoret hade vi kommit fram till att jag är en lugn, noggrann och glad person som verkligen gillar mitt jobb, trivs med att jobba skift, är motiverad att jobba med yngre människor, tycker att man aldrig ska glömma bort vem man jobbar för, har lätt att komma med egna ideér och ta initiativ och att jag inte är rädd för den gränssättning som behövs i det här jobbet!

Så efter en sån sammanfattning - går det att tacka nej till mig?

Förhoppningsvis ringer de mig på fredag för att ge mig (ett positivt) besked.

Any day now...

Publicerad 2008-06-23 11:24:58 i Frida W,

Jag väntar lite otåligt och med spänning på att två av våra nära kompispar ska bli föräldrar igen - vilken dag som helst nu! Det kan hända när som helst inom ett par veckor!

Jag är så glad för deras skull, men samtidigt så nervös för dem! Jag vet ju hur väntan kan göra en smått galen, ledsen och lycklig på samma gång! När ska det börja..? Och jag vet ju hur ont det hela tar - men det går över - och det är så pirrigt att inte på förhand veta om man kommer hem igen med en flicka eller en pojke och om man verkligen hinner ända fram till BB (för det har man ju hört om, att för omföderskor går det fortare)!

Sen ska det bli så kul att få se och höra hur det är att vara tvåbarnsföräldrar! Hur ska storasyskonen ta det? Hur är det att få en större familj? Är det rent underbart? Jag ser det som ett rent undersökande test, för att se om det hela kan vara nåt för något för våran familj!?! Kanske. Nån gång. I framtiden...

Nu håller jag tummarna för att de hinner vila upp sig inför förlossningarna och att det ska gå smidigt och relativt smärtfritt för mina tjejkompisar! Det kan ju till och med ha satt igång redan nu..!

Farstukvisten är klar!

Publicerad 2008-06-21 22:16:11 i Frida W,Jajemensan! Den är på plats! Å så fiin! Vilket lyft för huset!Knappt fem timmar tog det att få den färdig!Men allt hamrande här ikväll gjorde det inte så lätt för Seth att kunna sova...Han fick istället komma upp och busa och mysa lite, tills de var klara!Nu är det sovdags för hela familjen!

Det kommer att kännas konstigt imorgon att kunna gå ut genom den nya entreén!

Om lite la-la-la!

Publicerad 2008-06-21 20:20:34 i Frida W,

Seth har börjat sjunga! Han kryper runt och låter "la-la-la-la-la", och han älskar att ha publik som uppmuntrande hejar på honom och så fortsätter han "la-la-la-la" innan han avslutar med ett brett leende och skrockar lite karlaktigt "ha, ha, ha"!

                                
                           Ska se om jag kan hitta en mikrofon till sonen!

Om midsommar...

Publicerad 2008-06-21 20:13:44 i Frida W,

Som jag trodde var jag på plats i Nyheden klockan tio, efter att ha jobbat färdigt mitt pass. Strax efter ankomst sprätttade jag första ölen och vi drack och pratade, åt efterrätt, lekte en musiklek (som jag å Maggan kom sist i) och så stod hela gänget upp och sjöng för mig (hela tre gånger!)! Efter tolv drog vi fram alla pajformar, kött och kall potatisgratäng och satte oss för att TOKÄTA! Skitgott och en härlig avslutning på kvällen! Jag å Patrick var hemma vid halv två inatt och jag somnade på direkten!
                              
         
        Malins tårta var en succé (om jag får citera en viss kille)!
                              

               Lidde försökte skaffa en ny polare! Det gick sådär.

I morse steg Patrick upp klockan sju (!) och gick ut för att arbeta med grunden.
                            

Kantelementen är på plats och mer granulering har han kört ner i "bassängen"!

Själv låg jag kvar och drog mig nästan till elva! Och Seth hade vaknat redan klockan sex där ute i Byske by - inklämd med resesängen i Josses klädkammare!

Jag pratade med syrran innan jag steg upp och fick rapport om läget och om hur gårdagskvällen varit. De hade haft midsommarfirande med dans runt stången och mycket mat! Precis som det ska vara! Seth hade skött sig väldigt bra bland de fem vuxna och de två treåriga tjejerna som spenderat kvällen där, och Josses kompisar var tydligen imponerade av att Seth kan roa sig själv så länge, med lite leksaker och folk att titta på! Vid sju hade han somnat utan större protester och sovit hela natten. Fast Josse lyssnade flera gånger från sovrummet att han verkligen andades!
 
Josse var allt lite trött när de kom tillbaka med Seth vid tolv idag. Han är ju rätt så fartig! På morgonen hade de hunnit äta, duscha och krypa i gräset ett tag, och de hade två kameror med bilder som visade vad de pysslat med!

Tack Josse och Rikard för att Seth fick sova hos er!

Hurra för tvillingarna Wikström!

Publicerad 2008-06-20 09:30:08 i Frida W,Idag fyller vi tjugosju! 

Här i bakgrunden på bilden leker våra jämngamla småkillar - tänk så det kan bli!

Grattis syrran!

Igår var det kalas för oss hemma hos Carro, och vi åt tårta och öppnade presenter!Jag fick en vaxduk, ett tomatplanta, en jordgubbsplanta, en digital timer (till köket) och pengar att spendera! Jättetack familjen!


Josse gör fina födelsedagskort!


Nu på morgon hjälpte Seth mig att öppna paketet från svärfars - en blender! Tack!

Vid lunchtid ska jag skjutsa ut Seth till Byske, för min storasyrra ska vara barnvakt för honom tills imorgon! Himmel, vad mycket han sover borta känns det som! Fast Josse tyckte inte att tre gånger kan räknas som mycket!

Klockan två idag börjar jag jobba, och vid tio ikväll räknar jag med att vara på plats i Nyheden för midsommarfirande med Patrick och en hel drös kompisar!

Hoppas att vi får kul, att Seth har det bra, att Tilde sköter sig ute med morsfars i stugan och att alla ni andra får en härlig kväll!

GLAD MIDSOMMAR ALLHOPA!


Om hela dagen...

Publicerad 2008-06-19 22:53:56 i Frida W,

Idag for jag och Seth till bilprovningen för att besikta Saaben (en liten glödlampa i ena blinkersen var trasig, men annars ua), och det tyckte sonen var hur spännande som helst! Bilar åkte upp mot taket, långa svarta slangar åkte i skenor ovanför oss och det hamrades på underreden! Coolt!

Sen blev vi bjudna hem till Anna, för lite kalasfika och presenter! Jättefina och bra böcker fick jag! Tack, bästa vännen!

Vi passade även på att gå igenom strategin för min kommande intervju, då Anna råkat stöta på frågorna rörande tjänstesökandet på hennes jobb! Nu har jag lite koll på vad jag ska svara, vilka starka sidor hos mig själv jag ska framhäva och hur jag ska tänka under samtalet med chefen! Bra där!

Efter att vi vinkat av Anna åkte vi upp till Morö Backe och Seth tokbusade hemma hos sin kusin ett tag innan han slocknade i hans säng! Jag passade på att smita iväg till systemet och handla inför midsommarfesten!

Klockan fem kom släkten och vi firades i förväg, jag å min syrra! Seth var i sitt esse, alltid glad för lite publik och han kröp som en raket över golvet, smilade upp sig ordentligt mot allihopa och så han blev som tokig då han såg sin mormor och morfar komma! Han tog till och med två-tre steg mot mormor när hon höll ut armarna! Jag tror att han gillar henne skarpt..!

Nu har jag avslutat denna torsdag med att hjälpa Patrick att handgräva några meter inför bredbandsdragningen! Det var svettigt, tungt och myggigt! Fast Patrick stod lite trampandes bredvid och skämdes så fort nån cyklade/gick/körde förbi, för "det här är ju ett mansgöra, vad ska de tro"..!

Bus-eli-bus-ungar!

Publicerad 2008-06-18 19:02:42 i Frida W,

Tilde och Seth har busat som aldrig förr de senaste dagarna!
Det verkar som att båda har lika roligt!
Fast, Seth blir till slut lite sur - för Tilde springer ifrån han så lätt!Seth har en läcker frilla "baki skall´n"!Mamma å Seth!

Sommarfest!

Publicerad 2008-06-18 18:56:17 i Frida W,

Idag, som avslutning på mammaträffarna i kyrkan, hade vi ordnat en sommarfest idag! Vi hade knytisfika (hur mycket som helst) på våra picknickfiltar och barnen lekte och alla åt av muffins, kakor, chokladbollar och kex!Vi var nio mammor, en pappa, tretton barn + en hund!Seth har fått en ny mössa av farmor!Seth var på upptäcksfärd mest hela tiden..!Fast när fikat kom fram, kunde han sitta still!Sen blev han lite tööött..!

Smile!

Publicerad 2008-06-16 22:16:06 i Frida W,

Seth smilar så roligt nu! Han kisar samtidigt som han ler det bredaste han kan! Jättegulligt!

Jag har också hört från olika håll att han börjar bli mer lik mig nu, och med tanke på att jag i högstadiet blev kallad "Jokern" (för mitt breda leende) kan jag ju förstå var folk får det ifrån!
                                                          
                                                                       Kanske ingen komplimang..?

Sakta men säkert...

Publicerad 2008-06-16 22:04:41 i Frida W,

Det går just nu lite trögt här hemma, det är faktiskt svårt att fixa till en garagegrund alldeles själv! Stackars Patrick! Hoppas att vi hittar nån hjälp imorgon! Men han jobbar på bra, från tidig morgon, och det ska nog bli ordning på allt till slut!

Jag ska köpa färg och penslar och sen ringa hit brorsan lämplig dag för att han ska få komma igång med knutmålingen! Själv ska jag olja in grillplatsen med en nyans som ska heta "barkbrun" - mörk och fint. Jag fick tipset från "Grill-Stig" som vi var hos i afton för att hämta hem brunnen. Han hade målat sina trädgårsmöbler med detta och det såg bra ut. Och brunnen var stor och stilig, den ska väl bli röd och vit så småningom. Fast vi var tvungna att lämna den maffiga pjäsen i Kusmark hos svärföräldrarna ett tag, för vi har lite ont om plats på vår tomt nu...

Ett släp, som inte är vårat, stod imorse på tomten. Skumt. Men efter närmare kontroll visade det sig vara farstukvistsnickarna som varit och lämnat en del virke här redan. Vi kunde urskilja en bro med fyra trappsteg och insåg då att det släplasset snart ska spikas upp vid vårat hus! Rooligt!

Vi har varit och kollat på småvalpar idag!

Publicerad 2008-06-15 15:25:22 i Frida W,

Min mamma och pappa har tänkt skaffa en ny hund. Därför åkte vi upp till Ersmarksbodarna och kollade på tio stycken två-veckors-gamla valpar! Det är fyra hanar och sex tikar, en blandning mellan labrador/golden/collie.

Pappas favorit!

Söndag...

Publicerad 2008-06-15 11:40:44 i Frida W,

Eftersom vi åkte hem tidigt från festen igår (elva) kändes det så lyxigt att komma hem fräscha och bara kunna äta lite mat i fred innan läggdags och se tv i ett tomt hus..! Vi var tvungna att skrika lite runt oss "hallå", "whoohoo" - bara för att vi kunde utan barn som sov i sitt rum!

I morse steg Patrick upp före nio och gick ut för att fortsätta med garagegrunden!

Det här svarta kallas för granulering.

OCH;

Snart kommer Seth hem! Han har sovit ute i stugan med mamma å pappa å Tilde! Allt gick toppenbra! Han sov från tjugo i åtta till halv sex (då han var dyblöt i blöjan), sen fick han välling och somnade om till åtta! Bra, gubben!

30-årsfesten!

Publicerad 2008-06-15 11:27:35 i Frida W,Erika fixar med kalasbakelserna!Stefan (ett av födelsedagsbarnen) med sina killpolare!Liffe hade också fyllt år!Dule fick också snygga kläder kvällen till ära!Festfixarna Veronica och Erika!Partybrudar!Fyllbultarna!Jennie och Anders får barn igen när som helst (på tisdag gissar jag)!
De kom till vår undsättning när vi ville åka hem vid elva!Verran, Erika, Stefans syrra med karl, Kent å Patrik.

Om dagis, nej ursäkta - förskolan...

Publicerad 2008-06-13 12:02:13 i Frida W,

Vi har sökt plats till Seth från 1 september, på förskolan! Det finns tre förskolor i Ersmark, men de är helt knökfulla till hösten. En kvinna ringde från kommun igår och erbjöd en plats hos en dagmamma i byn, men den platsen kunde vi inte ta eftersom hon har både hund och katt hemma. Istället är Seth nu satt på förskola i Kåge! Inskolning from 18 augusti!

                                      

"Förskola är en del av utbildningsväsendet och vänder sig till barn mellan 1 och 5 år. Förskolans uppgift är att bedriva pedagogisk verksamhet som främjar varje barns välbefinnande samt lärande och utveckling mot vissa specificerade mål, samt att möjliggöra för vårdnadshavare att studera eller förvärvsarbeta.

Äldre ord för förskola är barnstuga, kindergarten, barnträdgård (en direkt översättning av det tyska ordet Kindergarten). Modernare ord för förskola är lekskola (i dagligt tal ofta kallat "lekis") och daghem (i dagligt tal ofta kallat "dagis")."


Fortfarande vet jag ju inte vart jag kommer att jobba efter min sommarperiod, så det kan ju hända att vi skjuter på inskolningen lite. Men jag håller just nu tummarna för att jag ska få komma tillbaka till Kåge (och jobba upp resten av tiden i stan)! Jag har fortfarande bara fått svar (nej, tack) från ett av de gruppboenden jag sökte tjänster på tidigare i vår, och igår fick jag besked om att jag inte blivit uttagen till chefsutbildningen jag ansökte om. Det skulle vara bra att veta vart man hamnar... Jag tror jag mailar chefen nu och kollar läget.

Ja, vad bra!

Publicerad 2008-06-13 11:53:32 i Frida W,

Nästa helg (alltså på själva midsommarafton och min födelsedag) kommer snickarna och sätter igång med farstukvisten! Vilken sommarpresent!

                                                            

Vid matbordet...

Publicerad 2008-06-13 10:24:24 i Frida W,

När man ska ge barnen mat som är varm, vill man ju gärna se till att man inte stoppar in en skållhet sked med gröt/köttfärsås, så man känner efter lite med läppen och blåser lite om det är för hög temperatur. Patrick sticker ut tungan lite lätt för att känna och sträcker sen fram skeden mot Seth.
 
I helgen satt Patrick så som vanligt och kontrollerade värmen på maten med hjälp av tungspetsen, och när skeden närmade sig sonen sträckte också Seth ut sin lill-tunga! För att han sett att pappa gjorde så! Sen tog han hela tuggan och svalde!

Temperatur = check!

Fasen, det är redan fredag!

Publicerad 2008-06-13 00:04:35 i Frida W,

Nyklippt, nyhemkommen från ett "hemlighetsbakeri" och trööött!

Seth ska väl vakna vid halv sju imorgon igen, och Patrick har en massa att fixa med rörläggning och annat! Kanske att jag hjälper till..? Fast jag vet inte riktigt om jag är till nån hjälp. Jag som blir frustrerad bara jag ser på en Ikea-kartong (som jag vet innehåller en låång beskrivning och tuuusen delar)!


Se vad som föranledde denna skeptiska blick idag - på Annas blogg!

Nya siffror inskrivna...

Publicerad 2008-06-11 19:29:11 i Frida W,

Vi var hos BVC-sköterskan idag för tiomånaders-kontrollen. Som vanligt fick vi ta av alla Seths kläder för att lägga honom på vågen = 9065 gram, och sträcka ut honom på skötbordet = 74 cm. Han har gått upp lite drygt 600 gram på två månader och han är alltså smalare än han är lång, men det är ingen fara.I afton har vi busat hela familjen i flera timmar! Det ligger leksaker över hela golven i vardagsrummet och i köket, och Patrick kan inte förstå varför jag måste fortsätta plocka ihop allting ner i lådorna varje kväll då Seth har lagt sig..!

Det bara känns bättre!

Plus 20 år på ett kick!

Publicerad 2008-06-11 19:15:08 i Frida W,

Så här vid 45,8 års ålder, är det inte konstigt att jag så här trött redan innan sena nyheterna börjar... Jag tog ett raskt kliv uppåt i vuxenvärlden i och med detta test!
                              
                                            Det går fort nu...

Kåge-kör på turné!

Publicerad 2008-06-10 21:03:41 i Frida W,

ETT VARMT MOTTAGANDE VÄNTADE OSS I KARLSTAD!

Applåderna ville aldrig avta medan vi åkte Storgatan fram!
                  Det var en helt crazy stämning!
Skämt åsido. Dessa kort är taget i Härnösand på vägen hem, där det
visade sig vara lite svårt att navigera i stadskärnan, och vi råkade hamna
i stadens studentbals-kortege efter att vi stannat för att äta middag!
                    Oj, oj, oj, vad vi skrattade gott åt detta!


               I Sunne kyrka i söndags. Jättevackert!


                                  I väntan på gudstjänst...


                                        Hela kören samlad.

Vi höll också en konsert i Karlstad Domkyrka dagen före, men vi var glada
att vi hade med oss vår fanclub (respektive och gamla körmedlemmar)
som utfyllnad i kyrkobänkarna! Vi gissade att Karlstadsborna var lite
möra efter nationaldagsfirandet, och att det var därför bara typ fem-tio
stycken av dem kunde komma och lyssna på oss!

Efter avslutad (väldigt vacker och stämningsfull) körsång packade vi in oss
i Skelleftebussen igen och drog ut till Ikea! En timme efter avsläpp var vi
tillbaka med våra varor och tryckte in dem i bagageutrymmet. Det var på
nåder våra väskor fick följa med hem sen, för vi hade verkligen gjort mycket
av denna timmen - i shoppingväg alltså - då alla kom ut med varsin full
kundvagn och det även hade impulshandlats en ny dubbelsäng med
tillhörande madrasser!

   
         Bilder från fredagkvällens festligheter inne i Karlstad!


Karlstad ska vara en av Sveriges krog- och restaurangtätaste städer...
Vi var ett gäng på tio personer som följdes åt under helgen, och vi hamnade
samma ställe varje kväll! Men de hade väldigt god mat just där!

 


                            Här träffade vi på Sola i Kallsta!

  
    Det var så fina byggnader och hus överallt...

 
Under båtturen som vi tog på söndagen, åkte vi förbi detta bostadområde,
kallat Rynkeby, på grund av alla pensionärer som köpt in sig i lägenheterna
där!

 
Det kändes nästan som nåt slags Venedig!


På söndagen tog vi också en sväng ut till Mårbacka, där Selma Lagerlöf
föddes för 150 år sen! Man får inte ta kort eller röra vid föremålen där inne.

  
I det fina röd/vita huset köpte jag några vykort, och efter guidningen inne
i Selmas kåk åt vi glass!

Det var 30 grader hela vägen ner. Temperaturen har varit hög ut i kroppen
hela helgen, då vi nästan känt oss som utlandsresenärer, fast vi inte lämnat
landsgränsen! Att vi kunde sitta i kjol och linne på uteservering(en) och äta
middag och dricka lite pilsner fram till sena kvällen, går väl kanske inte att
föreställa sig, ni som varit nere på 3 grader och isvindar här hemma..!

Först när vi närmade oss Normaling i går kväll, kände vi av Norrlandsluften
- kall och regnig! Men det var skönt att komma hem till en friska vindar ändå
efter allt det kvava i fyra dagar!


Jag och Anna försökte hålla ångan och modet uppe under hemresan, 
                     fast vi bara längtade hem till våra bebisar..!

Garage-uppdatering...

Publicerad 2008-06-10 19:50:10 i Frida W,

Patrick sa flera gånger att "du vill inte komma hem nu, det ser för jäkligt ut på gården". Det var inget ljug!

                       
Garagegrund-grävningen utförd.

                                
         Snart slipper vi ha de gamla Futurum-lokalerna till utsikt!

                                   
Tilde blickar ut över bedrövelsen... Där jordhögen slutar till vänster kommer önskebrunnen att stå. Den blir klar till helgen!

                         
Den gamla trappen har nu gjort sitt. Farstukvisten är förhoppningsvis byggd inom nån vecka!

Jet-laged...

Publicerad 2008-06-10 19:39:25 i Frida W,

Tio i åtta i morse vaknade Seth, och jag gick glatt upp för att få krama om honom ordentligt! Han stod i sängen och sken upp som vanligt när han såg mig (men jag tror nog allt att han var extra glad just denna morgon eftersom han inte träffat mig på fyra dagar!) och så höll han upp armarna mot mig för att få göra morgon! Min Seth! Min gulliga, underbara unge!

Jag ville så gärna väcka upp honom när jag kom hem inatt, men jag fick lägga band på mig och bara stå och kika på honom istället en stund, höra andetagen hans och gå i säng för att få tisdagsmorgon fort!

Efter fyra dar på turné, kom jag alltså hem vid midnatt. Det var en lång dag i bussen (16 timmars resa), och det gick inte att sova ens en liten stund på hela tiden. Nu har jag varit igång hela dagen, och känner mig väldigt trött.

Efter välling och en stund av gos och kramar i soffan i morse öppnade jag resväskan och gav Seth leksakerna jag köpte på resan (ett set med hink, spadar, en stor bil, vattenkanna, krattor och en del annat) och sonen skakade av upphetsning över sina presenter (då står han på knä med händerna hårt knutna, med stora ögon och vibrerar)!

Sen march pannkaka ut i bilen för att åka och hämta hem Tilde, som varit ute hos morsfars i stugan nästan en hel vecka! Hon blev också jätteglad av att se mig igen! Lill-gumman..!

Ikväll har vi busat, kramats, pussats, badat, ätit, myst och Seth ligger nu nedbäddad för natten! 
                                                      

Under hela helgen har jag fått MMS från Patrick, med bilder på Seth i badbaljan, i färd med att slå på gitarren och äta glasstårta (plus ett från farfarn då de tog med Seth till minigolfbanan)! Och under hela helgen har Patrick lovat i varje telefonsamtal, att allt gått så bra, att sonen varit så snäll, sovit så gott och att jag inte ska oroa mig för dem!

Trots detta har det ju så klart varit lite svårt att inte tänka på familjen, men på det stora hela gick det ändå väldigt bra! Men utan Patrick som peppat mig att slappna av och ha kul, hade nog varit jobbigare!

Det som känns bra just nu är att Seth inte verkar ha saknat mig alltför mycket (om jag nu trodde det), att det inte gick nån nöd på honom utan sin mamma, och det är ju för väl inför helgen då vi lämnar honom hos mormor å morfar för en övernattning där!

   
                                                    
Seth slår tärningen och hjälper oss att bestämma middagsmaten för i morgon! 
                                                 
          Moster Josse hade varit här i helgen och lämnat en present!


Imorgon åker jag...

Publicerad 2008-06-05 20:38:00 i Frida W,

                                           Sola serverar kaffe på sitt värdshus.
"Välkommen, kära gäst. Jag heter Eva Lisa Holtz, men du känner mig nog bäst som Sola i Kallsta."

Idag har vi hjälpt Jennie och Anders att flytta sina grejer till sitt nya, jättecharmiga hus! Det är verkligen superfint! Hall, kök, vardagsrum och toa nere, och tre sovrum och ett badrum uppe. Från vardagsrummet kan man gå ut till ett inglasat uterum, som i sin tur leder ut till altanen. Det är en alldeles lagom stor tomt, med en fin damm med vattenfall från en stor stenbumling! Sebbe - deras svarta hund - svalkade sig ett par gånger i dammen! Det har varit varmt idag!

                                    Alma kom förbi i afton!
                    
                       Seth fick en fläskläpp idag! Han ramlade på köksgolvet när farmor å farfar var här! Snorig och blödande..!
Seth fick en fläskläpp ikväll då han ramlade på köksgolvet...
                Blodig och snorig är han!
                      
                Patrick och Lidde förbereder garagegrunden ikväll...
                      
 Nu är förrådet flyttat. Det står nu på andra sidan tomten, som ni ser...
                       
Bråte, bråte på gården... Det tar emot lite att lämna det så här stökigt hemma,
men det är samtidigt skönt att slippa se eländet ett par dagar!
                        
             Notera törstsläckaren i fickan på snickar´n!

Nu har det dåliga samvetet slagit till ordentligt, nu medans jag packar och förbereder inför resan tidigt imorgon bitti! Hur dum är jag som åker från Seth i så många dagar?!? Är det dumt?

Jag har tur som har en sån klippa till karl, som sköter barn och hus, och inte opponerar sig, när jag drar iväg på roligheter! Jag vet att det går bra, att de klarar sig, men ändå...

När jag vaknar igen efter att ha somnat pang bom så fort bussen svängt ut på E4:an - vad gör Seth å Patrick då..? När vi checkar in på hotellet - vad sysslar Seth med då? (Jo, då har han moster Josse är som barnvakt när Patrick är på firmafest - men hur går det då?) När vi sjunger i Domkyrkan,  eller när vi går runt i Selmas gamla hus - vad händer här hemma då..? Usch, det kanske var en dålig idé det här! Det är ju inte så att jag kan skynda mig hem på en kvart, om jag längtar efter familjen för mycket..! Usch!

Tydligen ska man alltid må så dåligt över att lämna sina barn, berättade de andra i kören. Och det är alldeles säkert helt sant! Jag känner det på mig!

Det här samvetet ska väl gnaga hål i mig, kan jag tro... 
                                                                
Men bara ni vet, så ska jag tänka på er - hela tiden! Puss!

Vi åker klockan sex imorgon, och är hemma igen sent på måndagkväll - INTE FÖRRÄN SENT PÅ KVÄLLEN FYRA DAGAR SENARE! Då kanske Seth måste få komma upp en stund och kramas med sin mamma..?

Om femton år kör Seth själv!

Publicerad 2008-06-04 21:04:25 i Frida W,

image1216

image1217

image1218

image1219
Igår afton drog far och son en repa med detta dunderåk, som Seth ska dra iväg på när han fyller moppe! Bara den håller så länge till..! "Håll ögonen på vägen, Patrick!"

Patrick är ute med den nu också, för han var så rastlös, såg det ut som för ett tag sen. Tror han for åt Kus-hållet.

Nu ska jag börja med kvällsbestyren (fika och borsta tänderna), för jag är lite seg efter trippen till Umeå idag, och imorgon ska vi få se på Jennie och Anders nya kåk!
Husägare - yea!

Seth var på sjukhuset idag!

Publicerad 2008-06-04 20:54:54 i Frida W,

Hörselkontrollen var idag.

Vi åkte iväg vid halv åtta, lämnade av Tilde hos min mamma, och styrde sen söderöver - mot Umeå! Vi hittade (till slut) fram till en parkering intill ingången till lasarettet och precis på sekunden kvart i tio anmälde vi oss i receptionen på rätt plan och i rätt mottagning! Det är lätt att gå vilse där!

I väntrummet till audionomen charmade Seth en tjej som hon också satt och väntade på sin tur. När han fick ögonkontakt med henne spred sig ett stort leende över hela hans ansikte! Det visade sig sen att hon var nån slags elev, som skulle vara med på kontrollen för att se hur det hela ska gå till!

Men det gick inte riktigt som det var tänkt med apparaten, då Seth är förkyld och också öronen är lite påverkade, så det gick inte att utläsa något korrekt svar. Typiskt.

Sen fick vi sätta oss å vänta igen för att träffa läkaren. Hon började med att (på sitt lite tråkiga, monotona sätt) förklara och berätta vad de ville kolla, och varför och vad man kan förvänta sig ifall det skulle visa sig att Seth har nedsatt hörsel på höger öra. Vi pratade om hur vi upplever att han hör, och att med ett friskt öra i alla fall, så kan man gott klara sig ändå. Kanske hörapparat, men inte nödvändigt.

Hon pekade på en brits inne på rummet och ville att vi skulle lägga Seth på kudden där så hon kunde kika in i hörselgångarna. "Lycka till", tänkte nog både jag och Patrick! Men till vår förvåning låg han helt still där, kikade lugnt upp i taket och lirkade runt med tungan i munnen, och läkaren fick peta i öronen med sina instrument hur mycket hon ville! Vänsterörat var helt ok och fint. Tyvärr var det högra örat fullt av vax, så hon kunde inte ställa någon diagnos. Typiskt.

Alltså, bara att vänta igen på att höra vad läkarn konfererar fram med sina kollegor... Svaret blir än en gång skjutet på. De kan tänkas diskutera fram en undersökning då Seth måste bli sövd, sa läkaren. Men lillgubben! Oo, jobbigt!

Vi får hålla tummarna att vaxet kommer ut av sig själv innan något sådant beslut tas!

Piggelin!

Publicerad 2008-06-02 16:21:55 i Frida W,

För att ha vakat inatt, bakat, tvättat å pysslat på jobbet, så är det helt otroligt att jag vaknade helt av mig själv halv ett idag - och kände mig piggare än jag varit på länge! Jag menar med fyra och en halv timmes sömn (minus lite tid som gick åt att svara när telefonen ringde och när Patrick skulle ha tag i ett pajrecept) borde jag vara helt död egentligen, jag som är så glad i att sova! Det kanske var ett smart drag att ta på mig fem vaknätter i sommar också!

Nu ska vi göra räkpaj och Benita kommer hit med Anton om en stund, så vi ska bjussa henne på mat!

Trevlig måndag på er!

Vad händer i Karlstad i helgen..?

Publicerad 2008-06-02 16:18:04 i Frida W,

Fredag

19.30 -
"Svenska Typer" Show med "Heja Sverige"-gänget, i Museiparken. Kul!

Lördag


13.00 -
Kåge Motettkör, i Domkyrkan. Det är vi det!

19.00
- Konsert av Augustana College Choir, från Illinois, USA, i Domkyrkan. Kören som är en av USA:s bästa körer består av 70 studenter och leds av professor Jon Hurty. Ooo, fatta coolt!

Att se och göra...

Gamla Fängelset


Fängelset i Karlstad var ett av de första svenska cellfängelserna när det invigdes 1847. Byggnadens arkitektur är inspirerad av det antika Grekland och Italiens byggnadskultur. I de 91 cellerna har det förvarats tusentals fångar under de 121 år som fängelset var i funktion. Fängelseverksamheten upphörde 1968 men i källaren finns det numera ett intressant museum, där du kan se isoleringsceller från olika tidsperioder.

Ingers Karameller

Fabrik med handgjord konfektyr enligt gammal familjetradition sedan 1967. Här kan du handla pinfärskt godis i vår butik, samt se in i fabriken hur vi tillverkar godiset. Vi gör marknadskonfektyr såsom nougat, mintchoklad, marmelad, konfekt, nötnougat, whiskeykola mm. i lösvikt eller i fina presentförpackningar, samt spiral- och polkaklubbor i varierande storlek. Vi gör även klubbor med Er logotype på.

Ve i Väse

Fornlämningar. Vid Ve i Väse finns en av Värmlands tre kända runstenar.

Centrum


I Karlstads stadskärna finns det över 200 butiker av allehanda slag. Här blandas kultur och handel i en mix av allt från stora butikskedjor, inredningsbutiker och skateboardaffärer till små pittoreska butiker med växlande innehåll.

Om du är hungrig och sugen på något gott kan Karlstad erbjuda dig ett brett utbud av restauranger, pubar och caféer. Här kan du hitta alltifrån exklusiva restauranger till trevliga caféer och mysiga pubar. Under sommartid öppnas många uteserveringar längs gågatorna i centrum. Karlstad kan skryta med att vara en av landets mest krog och restaurangtäta städer, så chansen är stor att just du finner ditt favoritställe.

" Room, Standard double" Så här får vi bo...
" Restaurant, Salong Ferlin" Här i salongen kan vi relaxa...

Bilder från helgen!

Publicerad 2008-06-01 13:06:47 i Frida W,

image1209
Moster Josse var förbi igår innan shoppingrundan. Seth skulle enligt planerna med, men han såg fortfarande lite hängig ut, så han gick å la sig i stället.

image1210
Idag har han åkt med pappa på gräsklippar´n!

image1211
Seth fick ett par nya hörselkåpor igår! De passade bra idag!

image1212
Sen har Seth hängt lite i sin vagn...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela