Frida & Seth

Good things...

Publicerad 2009-12-27 22:30:30 i Frida berättar...,

Jag ser ändå det positiva i det väldigt irriterande störande som våra grannar sysslade med efter klockan 19 ikväll...

Vaddå, starta snöslungan precis när Seth ska sova?!?

Inte en chans att sonen ville lägga sig med en DÅNANDE "traktor" just utanför sovrumsfönstret..!

Nämen, jorå, såatte...

Byta sängkläder..?

Sagt och gjort! Lagom till att alla tre sängarna på övervåningen var som i nyskick hade snön flyttats klart från granntomten!

Jag säger bara; jä!

Jag hade aldrig orkat eller kommit på att göra slag i sängklädesbytartagen om slungan inte dragit igång just då!

Nu har jag en gosig säng att se fram emot!

Det är så gulligt..!

Publicerad 2009-12-27 22:23:40 i Frida berättar...,

När Seth ska ge Tilde en godis, pekar han numer med hela armen (och pekfingret ut) och säger "sitt" till henne!

Dock verkar inte Tilde ha den riktiga respekten för lill-husse, för hon står vackert kvar och väntar framför honom tills han räcker fram handen..!


"Give me, give me..."

Kort, vad gör familjen..?

Publicerad 2009-12-27 22:17:35 i Frida berättar...,

Seth har fullt upp med sina julklappar! Det är ett enda bilrace från morgon till kväll!

Patrick jobbar nu bara de sista dagarna innan nyår...sen är han hemma i TVÅ månader!
Dock börjar visst ryggen hans spöka lite igen...

Tilde äter och dricker som aldrig förr...men så har hon ju mens också!

Jag går runt i min pyjamas så mycket jag kan! Är ledig nu i två dagar framåt!

Pyjama Reborn

Julhälsning!

Publicerad 2009-12-23 21:13:07 i Frida berättar...,

Tyvärr blev mamma och pappa sjuka lagom till vår Lilla Julafton i Byske idag...Crille m. familj kunde inte heller komma... Men vi var nio tappra som högg in på julskinkan och tomtegröten i alla fall!  


Här tyckte Seth att vi skulle släppa ut katten så han fick bajsa!

  


Hannes går små, små steg nu!

Seth och Leo väntade på tomten hela tiden (Seth hade INTE tid att äta alls) och de tyckte väl att tiden segade fram... När tomten väl kom (som i själva verket var TVÅ tomtar på en gång) var det bara Leo som artigt stod ute i hallen och hälsade på dem...Seth sprang direkt och gömde sig storgråtande i vardagsrummet! Hannes gav ingen särskild reaktion till hela tomte-hypen..! 

Seth fick ändå paket och de innehöll:

flanellpyjamas
bilmatta
gitarr
en bok
en skruvdragare
en stol till köksbordet
sängkläder

Plus en hemlig julklapp av "faffa´s" som Seth ska få öppna imorgon bitti..!

 Själv fick jag en spikmatta - årets julklapp! Jag har blivit tipsad om det underbara i denna produkt från så många håll nu, så det var klart den skulle skrivas upp på önskelistan!


Imorgon - JULAFTON - väntas fler tomtar och fler paket, mer mat och mer att dricka! Åsså hoppas jag att vädret tillåter oss att åka in till stan för att önska Faffa´s och Haugo GOD JUL!

Julminnen...

Publicerad 2009-12-22 21:29:27 i Frida berättar...,

...som barn, spelandes kassettband med julens traditionella sånger på mormor och morfars radio/bandspelare hemma i deras hus i Petikträsk... Vackra sånger som "O helga natt" och "Gläns över sjö och strand"...

Inslagning av julklappar med en (samma jämt) julpappersrulle som måste ha räckt i åratal...

Blodapelsin-läsk från källar´n...


Julafton 2007...Julen 2008...Seth var hängig i flera veckor runt jul...Succémat!

Snälla, ingen repris från förra året..!

Publicerad 2009-12-22 10:01:57 i Frida berättar...,

Idag var första gången de ringde mig på jobbet från dagis... Jag ska erkänna att jag ändå blev lättad att Seth "bara" var febrig och eventuellt illamående... Det finns ju TUSEN andra saker som kan hända!

Det var bara att packa ihop sovpåsen igen och ut i snön för att hämta hem honom! På parkeringen stod en minibuss där jag lämnat bilen igår eftermiddag..! Jäklar, vad det har snöat inatt! Efter att ha sopat bort typ en meter snö från biltaket kände jag till slut igen Saaben därunder!

Snabbt in på Statoil för att köpa glass och Cola (det är väl fortfarande den bästa medicinen vid magsjuka?) åsså hem till Ersmark där jag hittade Seth vilande i dagis-soffan med en spyhink bredvid sig... Han sträckte bara upp armarna mot mig när jag kom och lät sig bäras ut till overallen.

Jag packade ner alla Seths ute- och innekläder i kassar också, för det här var hans sista dag på dagis innan den långa ledigheten med pappa Patrick! Vi hälsade sen God Jul till personalen och lovade att komma och hälsa på lite titt som tätt under januari och februari!

Nu har Seth vilat en stund i soffan här hemma. Men just som han kom på att han ju fick en tidig julklapp av sin farbror igår - en BIL - fick han nu plötsligt lite energi i kroppen igen! Det är skönt att se att han har tid och ork att leka, för lilla julafton är ju imorgon! Jag håller tummarna för att lite Alvedon och Coca-cola gör susen för sonens illamående tills dess!

20 december...

Publicerad 2009-12-20 20:13:25 i Frida berättar...,

Jag har mestadels latat mig hela helgen, medans Patrick för en gångs skull haft långa arbetspass lör/sön! Han kommer väl när som helst hem och kan förhoppningsvis få sig i säng i bra tid ganska direkt då han ska upp långt före tuppen imorgon och stämpla in på arbetet igen klockan 06.00!

Själv kan jag i lugn och ro se Julkalendern med Seth på morgon, ta en promenad med Tilde och sen lämna sonen på dagis innan mitt eget nattpass på jobbet!
 
Klockan 15.00 på tisdag är JULEN officiellt ON!

Då ska det allra sista inför firandena ordnas, släkt och vänner ska önskas God Jul och vi ska ladda inför förmiddagsbadet på Eddahallen den 23:e med småkusinerna! Kan bli en tradition framöver kanske..?

Anna spår Seths (och vår) framtid på ett kontaktannonsvis..!

Publicerad 2009-12-19 09:16:30 i Frida berättar...,

Hej, jag är en sprallig kille på 25 år som älskar att resa och upptäcka nya platser och nya människor. Jag har alltid med mig gitarren och spelar och sjunger min väg över jorden. Jag kan spela alla slags genrer men folkmusiken ligger mig varmast om hjärtat. Därför tillbringar jag alltid somrarna i Skottland och Irland för att på så vis utveckla den sidan av mig. Jag har ställt upp i tävlingar runt om i världen, bland annat en pussel-tävling i Japan som jag såklart vann. Vinstpengarna skänkte jag till hemlösa ungdomar.

Man brukar säga att man har en flicka i varje hamn.. Jag har en tjej OCH en hund! När jag växte upp var min bästa vän en hund som hette Tilde och nu när jag blivit vuxen och börjat resa jorden runt försöker jag alltid träffa en tjej som har en hund för på så vis kan jag kombinera mina två favoritintressen. Brudar och hundar.

Jag gick min utbildning på KTH och kan göra praktiskt taget allt med en dator. Från avancerade programmeringar till att designa nya funktionella möbler. Mitt humör är alltid på topp och jag gillar att hänga med mina vänner.
Sen jag upptäckte att det fanns ett utvecklingsområde för rehabiliteringen bland personer med ständig värk och senare utvecklade den nya och omtyckta gångstilen "Walk like a monkey" = WLAM! så har pengarna rullat in. Numer räknar jag mig själv till skaran människor som aldrig tittar på prislappen och inte ens förstår uttrycket "Varför är det så mycket månad kvar i slutet av lönen".

Jag äger fastigheter runt om i världen som jag brukar låna ut till mina vänner samt även själv bo i då resan fört mig dit. När pappa fyllde 50 fick han en stuga i alperna och 8 nya skotrar. Mamma fick bergvärme och en splitterny Saab med egen chaufför. De är ganska olika mina föräldrar men håller fortfarande ihop och tar hand om mina 2 småsyskon. De gifte sig faktiskt bara för några år sedan och alla var där. Eller jag menar att alla var där, i Barcelona. Jag chartrade hela arlanda och flög ner några Boing 747:or fullastade med partyfolk för att fira att mamma och pappa äntligen skulle göra oss barn till äktingar. Det var en fin tillställning och inte ett öga var torrt efteråt. Jag fick med alla på planet efter en vecka förutom mammas väninna Anna. Hon hade visst hittat nån Barcelonare som hon -citat- skulle göra till sin man -slutcitat-. Vi lämnade henne där och efter ett halvår kom hon hem med ring på fingret hon med.

Nu måste jag sluta för de knackar på dörren och säger att det är min tur på scenen. Broadway, ingen rast och ingen ro.
But I do like it!

Ring mig om du är intresserad för en dejt så kan vi styra upp nånting.

Seth

Vad vill det säga...

Publicerad 2009-12-18 22:31:41 i Frida berättar...,

...när sonen minst en gång om dagen tar på sig sina Kavat-kängor och meddelar mig att "han ska hem"..?

Då ger jag honom en ledsen blick och frågar försiktigt om han inte kan stanna, han bor väl ändå här hos oss..?

"Nää, jag ska hem".


Mitten på december...

Publicerad 2009-12-15 21:53:54 i Frida berättar...,

Det är rejäl nedräkning nu! Nio dagar kvar till julafton! Åtta dagar kvar till lilla julafton i Byske! Det mesta är klappat och klart, så att säga! Och nu kom snön tillbaka igen! Julstämning på topp!

Vi missar inte ett avsnitt av årets julkalender...Seth vaknar som en förinställd klocka ganska exakt 12-13 minuter över sju varje morgon, så vi hinner precis ner för att slå igång tv:n innan historien fortsätter!

                                        
                                                    Gjerta

Med start imorgon jobbar jag två dar i sträck, ledig tre, jobbar nattpass (alltså två dagar), ledig tre, går på igen annandagen med ett pass som sträcker sig över två dagar, ledig två dagar igen, jobbar natten mot nyårsafton, ledig FEM dagar på raken, jobbar tre, ledig två...och sen är det väl vardag igen..! Patrick är hemma och pappaledig hela januari-februari så det blir mycket tid ihop för hela familjen! 

Då ska väl Patrick lyckas knäcka Seths språkkoder och förstå sig på sonens prat! För nu bubblar orden ur honom ett efter ett! Han härmas mycket när man pratar och berättar och han frågar hela tiden "vad är det där"..? Så nu gäller det att pumpa i honom informationen så mycket man hinner och så mycket han orkar! Fast Patrick tror mig inte när jag berättar om saker som Seth sagt... Som tex. "bestick" när vi bläddrade igenom Önska-katalogen!

Just nu är det självklart "dåppten" som ska "kom iin", för det är ju läckert med julklappar! Seth vill ha det mesta. Om han talar sanning nu blir han visst glad för vad som helst som ryms i paketen!

Själv längtar jag nästan lika mycket till tomtens ankomst som Seth! Jag är förväntansfull på Seths reaktioner på allt som hör julfirande till! Det ska bli så mysigt!

                             
När Seth inte är upptagen med att vänta på tomten eller klä av sig sina kläder, gillar han att ordna kaffebjudningar inne i datarummet! Han pekar ut en liten stol för en att sitta på och sen räcker han över osynliga koppar med "affé"och därtill osynliga bakverk - allt man kan tänkas vilja bli bjuden på! Ibland bakar vi bullar direkt på plats och tar en stor tugga var!

Imorgon tror jag vi bullar upp med ordentligt, riktigt fika som verkligen smakar något, för då kommer mormor och morfar och sköter Seth medans jag finslipar körstämmor inför "JULTON" på lördag i Kåge kyrka!

Så för er som inte hunnit komma in i julfirar-lunken än - kom till Kåge den 19:e klockan 16.00!
                                                    

Tv att se framemot!

Publicerad 2009-12-15 21:22:43 i Frida berättar...,

Juldagen brukar ju vara stora gå-ut-på-krogen-kvällen, men jag tror att jag stannar inne istället..! Kolla in det här!Andra delen av "Stenhuggaren" följer på lördagskvällen kl. 21.00, precis efter premiären av...

De nya Stjärnorna på slottet samlades på Thorskogs slott, från vänster Tommy Körberg, Siw Malmqvist, Kjell Bergqvist, Meg Westergren och Björn Ranelid.

..."Stjärnorna på slottet"!

Allt på SVT!
 

Lite random pics på Södra Ersmarks lille Seth!

Publicerad 2009-12-13 20:11:12 i Frida berättar...,

Så fort Seth får chansen klär han av sig sina kläder å sätter sina sockar på händerna! En liten fix idé som han hållit på med nu ett tag..! Don´t ask me why. Det går på typ tre sekunder, åsså är han naken! Det går inte längre att räkna de tillfällen man hittat honom näck i sängen på kvällarna..!

Vi var på julfest i helgen!

Publicerad 2009-12-07 21:41:23 i Frida berättar...,Uppladdningen hos Anna och Lidde innan vår kör´s julfest!Efter nån timme i Ersmark bytte vi bord......och fortsatte festandet i Kåge!Festens höjdpunkt är utan tvivel lotteriet!
Varje körmedlem skänker julklappar som man vinner om man dragit rätt lott!Jag å Patrick vann två klappar på våra tjugoen lotter!

Benita fick gå fram till scen säkert sex-sju gånger!  Pusskort!Tack å adjö!

Man har en viss påverkan...

Publicerad 2009-12-02 20:38:46 i Frida berättar...,

Middagstid i afton. På menyn står fiskbullar och mos. Jag flyttar upp vedkorgen från golvet upp på pannan för att kunna jobba bättre vid spisen.

"Oj! Ooopa", utbrister Seth.

Han är snabbare framme vid städskrubben än mig och hittar direkt åt sopen och börjar jobba alltmedan jag själv måttar vatten i en kastrull och öppnar konservburken.

Åsså jobbar han med de små vedresterna på golvet, sopar å sopar...

...men försvinner sen runt hörnet ut i hallen...

...och visst, se på rackarn...

...han sopar allt under mattan!"Barn gör inte som man säger, de gör som man själv gör..."


Och sådan far, sådan son också..!

Julfest 2009!

Publicerad 2009-12-01 22:44:26 i Frida berättar...,

Vilken lycka att snön kom idag! Efter en massa, massa dagar av regn och genomblöta kläder var det rent en fröjd att stiga upp imorse och titta ut!

Hela familjen var dessutom ledig, så vi hann mysa på bra tillsammans och ta en promenad innan lunch också! På eftermiddagen förberedde vi oss för kvällens luciafest med Seths dagis!Höjdpunkten för föräldrarna/släkten - luciatåget!

 

 

 Precis som förra året såg Seth väldigt vilsen ut i ledet..!

Men väldigt gullig, va?"Hopp, hopp", säger pepparkakan!Hannes var också med! Han var glad!

 

Seth blev som vanligt glad att se lill-kusinen!En riktigt rolig bild!

Seth springer allt vad han har från moster som lurar bakom hyllan med skrämselgrimasen på!Plötsligt kom tomtegumman på besök! Höjdpunkten för barnen!Julklappar hade hon med sig!Polisbil och helikopter föll Seth bra i smaken!

Fast...andras klappar var visst lite roligare ändå..!Nu är det roliga slut!

Tack och hej för ikväll alla!Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela