Frida & Seth

Kort om familjen!

Publicerad 2010-06-30 09:46:54 i Frida berättar...,

Seth fiskar med sitt nya "böö" (fiskespö) överallt och hela tiden! I badkaret, från vagnen, sittande på bron... Han får napp varje gång och mumsar sen i sig sprattlande, råa fiskar!

Tilde kom hem från kollot i stugan i måndags och är lite sommarvärmeslö!

Patrick har redan packat sin väska inför fiskeresan på fredag! Han har peppat i flera månader för detta!

Jag ser framemot en ledig helg och väntar sovfrämmande på lördag av Josse & Hannes och klädbytardag på söndag med en massa tjejer!Snart är vi sommarlediga också!

Patrick får semester när han jobbat klart nästa vecka och jag går av mitt sista pass på morgon den 19:e juli!

Det är en piggare dag idag!

Publicerad 2010-06-27 10:08:47 i Frida berättar...,Nog för att Seth aldrig var bangen på att busa på och jobba hårt igår heller..!

I stugan hade Seth fullt sjå att hjälpa "goffa" att frakta bort sten från gården! Mamma och pappa berättade hur duktigt han arbetat! Seth kom hem med nya arbetshandskar igår och han var väldigt stolt över dem!

Stark som en oxe, va? Akta er!

Tack morsfars för att ni skötte Seth i helgen! Tilde är kvar ute i stugan än!

Midsommarfesten!

Publicerad 2010-06-27 09:41:33 i Frida berättar...,Härliga partytjejer!

Värdparet Veronika och Jonas!Jonas firades för sina (snart) 30 år!

Surprise-present!

Stek-Linn!

Jag och Patrick var hemma vid 04.00.
Festen hade fortsatt ännu några timmar sen vi for...

Igår var en tung dag..!

Johannes döparens dag!

Publicerad 2010-06-27 09:20:43 i Frida berättar...,Johannes Döparens dag är en katolsk helgdag till minnet av Johannes Döparens födelse. I Sverige infaller denna helgdag, sedan 2003, den söndag som infaller 21-27 juni, alltså på söndagen efter midsommarafton.

Hannes är ett manligt förnamn, från början sannolikt en smeknamnsform för Johannes.
Hannes har namnsdag 3 Augusti!

Midsommar!

Publicerad 2010-06-25 10:06:58 i Frida berättar...,

Igår hade vi en härlig dag på Nordanå! Den varmaste, soligaste dagen på länge!Idag är en lika fin dag och det känns toppen!

Vi har börjat packa för Seths övernattning ute i "guugan" då kläder, blöjor och motorsåg ska med ut till morsfars! Ungarna är peppade att åka bort och jag å Patrick är glada för att vi har barnvakt över natten!
TACK, TACK, TACK mamma och pappa!

Midsommarfirandet börjar med ett besök i Bonnstan för lite gammaldags dans och midsommarstång!

Men först, ska jag gå och sova ett par timmar nu så jag är pigg nog att va stek ikväll!GLAD MIDSOMMAR TILL ER ALLA!

Grattis - en tjej!

Publicerad 2010-06-22 08:48:46 i Frida berättar...,Therese och Christian har blivit föräldrar igen! Theo är nu storebror!

Inatt, den 22 juni kl. 02.30! 3870 gram och 53 cm!

Det blev en kräfta!

Lilltjejen kommer nu att dela födelsedag med;
Cyndi Lauper, Meryl Streep och Laila Freivalds!GRATTIS till hela familjen!

Vad ska man säga..?

Publicerad 2010-06-20 20:42:27 i Frida berättar...,

Seth fick också present idag!

Ibland är det inte helt perfekt att syrran jobbar på Barnens Hus...
Till denna shoppingvagn följer ju miljaaaarrrrder små prylar..!Seth skulle promt ha den ihopsatt direkt vi kom hem och när vi sen fyllt vagnen med alla "produkter" dök han direkt ner och fiskade upp en liten plastdosa...
"JAAAA, mitt snus", utbrast han!

 

Direkt ner med dosan i jeansfickan!

 

Har jag nånsin förut använt uttrycket; "sådan far - sådan son"..?

 "Snus".

Födelsedagen!

Publicerad 2010-06-20 20:35:37 i Frida berättar...,

Kalas 1:

Seth och farmor testar nya massagebänken!

  Förberedelse för kalas 2...Langos är lite kladdigt. Kladdiga barn får bada!Ursöte Hugo gick runt och sa "hej"!Surpuppor..?

Lite presentbilder:

 Josses egensydda, coola väska! Dubbelt upp i termosväg!

 

 Guld värda små kort! 
Kastrullunderlägg som Leo gjort! Söööt Pippi-modell! Och nu går jag verkligen och myser i mitt kök! Så fint, så fint blev det i fönstret!

TACK alla!

Nu; lördagsmys!

Publicerad 2010-06-19 19:23:13 i Frida berättar...,

Nu har vi sett bröllop i många timmar. Vi tar en paus nu för att bestämma oss för nån film att se.

                                               

Josse med familj har hängt med oss sen middagstid och Seth och Hannes har sprungit runt och lattjat en hel del vilket fått våra magmuskler att jobba! Ha, ha, ha vad glad man blir av att se dem busa så!

Nu har lugnet lagt sig i huset igen. Vi avtackade oss barnvakt ikväll eftersom det inte gick nån sevärd film på bio och för att vi inte kom på vad man annars skulle ha gjort på tu man hand hemifrån en lördagkväll..! Helt knäppt, va? Middag åt vi ändå tidigt och Patrick var inte alls sugen på pub. Det blir mera mys att vara hemma ändå och ladda för kalaset imorgon!

TACK igen Anna för att du erbjöd dig att ge oss gemensam egentid! Du är för söt! Men du kan nog va lugn för att vi ber om att få en chans till..! 

Och tack igen Meta&Leffe för presenten jag fick! (Blir nog en tur ner till stan innan kalaset..!)

Jag är glad för det lilla.

Publicerad 2010-06-18 21:14:09 i Frida berättar...,

Fredagkväll och huset är tyst sånär som på nån film på tv:n. Inte ens Seth snarkas just nu så det hörs ner..! Är lite glad ändå att det regnar, för då blir man inte lika partysugen, men oj vad det hade varit kul att gå ut ikväll! Tyvärr hann Patrick först och han sitter nu med sina jobbarkompisar och dricker öl på Old Williams eller nåt sånt tramsigt... Jag sitter hemma och suckar högt över att sitta hemma.

Jag svängde förbi Linns fest på vägen hem efter att ha skjutsat ner Patrick till stan och där blev jag inte mindre sugen på att hänga med tjejerna och sen träffa karln på puben! Fast Anna, den lilla ängeln, erbjöd sig att komma och sitta barnvakt hos oss imorgon så jag och Patrick iaf kan gå på bio tillsammans! Fatta bra! Det borde passa toppenbra att gå just imorgon! Det var ett bra tag sen vi gick på riktig date

Meeennnåååååå... Suck... Vad är väl en kväll på stan... 

Åtminstone en av oss är då pigg imorgon bitti. Alltid nåt.

Fast sen, då jag kom hem från stan och bar upp Seth i sängen direkt för han hade somnat i bilen, ljusnade det lite för mig då jag kom ner och såg mig runt i vardagsrummet som blev sommarpimpat idag! Jag for förbi Jysk för att köpa ny vaxduk till soffbordet (35 kr/m) och väl i butiken plockade jag även på mig nya kuddar och plädar! Plus en liten vas och nya vita ramar också! Endast 300 kronor drogs från VISA-kortet för alltihop! Jag ringde Patrick direkt efteråt och sa att han inte behövde ner och shoppa nån present till mig i helgen - jag är väldigt nöjd med detta!

                      

                                 
                               Seth plockade sommarblommor på ängen utanför i afton!

En annan rolig grej som Linn påpekade ikväll var att det bara är en vecka kvar till midsommar..! DÅ ställer mina föräldrar upp och låter ungarna sova över hos dem i stugan (Seth längtar redan! Nämner man det hela vill han ut i bilen på en gång och "gåka guuga"!) Och i Kus kommer det att bli en kanonerskul kväll med en massa kompisar och fest hela natten! Och jag och Patrick får umgås med andra ihop! 

Jaha, där var den igen...

Publicerad 2010-06-14 20:14:36 i Frida berättar...,

Börjar känna ryggvärken smyga sig på nu igen......bäst att förbereda med spikmattan inför natten...


Update 21.28
 

FAN, FAN, FAAAA-AAAAN! 


Update tisdag


Två timmar på akuten inatt mellan halv två och halv fyra... Ingen kö så jag fick komma in direkt, ta prover och sen en spruta Diklofenak i höften! Där låg jag sen på britsen med en filt över mig och kände smärtan avta...och somnade! Något pyttelite förhöjt levervärde fick jag till slut fram att de hittade...läkaren frågade mig hur ofta jag drack alkohol...säg, hur många gånger i veckan..?!! Skojar de?!? Får åka och ta nya lever/gallprover till veckan på vårdcentralen och läkaren på lassa skulle försöka skynda på min gallröntgen. Så ligger landet just nu.

Har du sagt det så!

Publicerad 2010-06-12 20:35:21 i Frida berättar...,

Under Patricks första semestervecka åker vardagsrumsgolvet ut och mer isolering ska ordnas där under!

Jag har erbjudit mig att hålla resten av familjen ur vägen de dagar jag är ledig så att Patrick kan jobba ifred och mer effektivt! Skittrist arbete, men vill man ha bra värme i huset är det bara att göra´t!

Dessutom hoppas jag att han kan arbeta undan det mesta under den veckan så vi kan få mer ledigtid tillsammans när jag väl går på semester! Nog för att vi bestämt oss för INGEN riktig semestertripp, bara ta dagarna som de kommer och göra dagsutflykter när det känns bra.

FEM VECKOR tills min semesterperiod börjar!Börja om från början...

Söte Hannes!

Publicerad 2010-06-10 23:05:51 i Frida berättar...,Jag gillar att dina föräldrar sätter på dig just den här tröjan varje gång det är lite kämpigt för dig..!"Lucky me"-peppa-upp-dig-tröja för jobbiga, febriga dagar!

Torsdag - ledigdag!

Publicerad 2010-06-10 20:02:53 i Frida berättar...,Och den förmiddagen tillbringades i Benitas stuga! Tyst, stilla och mycket fint! Det är bara myggen som tar hål på idyll-bubblan... Men killarna lekte glatt, Tilde rullade sig i gräset som i värsta lyckan och jag å Benita lapade lite sol!
Bra start på dagen! Tack för en trevlig utflykt!


Storebrorsan och magen! (V.36)Två coola killar i baksätet!På eftermiddagen startade jag upp mitt första målarprojekt!Ett varv klart!GILLA Coop Bygg för lättillgängliga varor för hemmafixaren!

Ett förslag, familjen!

Publicerad 2010-06-07 22:11:17 i Frida berättar...,

Funderade på om vi skulle ta och slå ihop våra arbetskrafter och arbeta en dag hos var och en... Typ snickra ihop en trapp här, ordna nåt annat jobb i Byske, måla ute i stugan, arbeta lite på Morö Backe, tapetsera klart på A-torp...

Snabbare och roligare om man hjälps åt!

Det är bara att lista grejer man vill få hjälp med, fixa penslar, virke etc. och bjuda in familjen!

Good idea?

Semesterplaner smids...undrar hur långt jag kommer med dem..?

Publicerad 2010-06-06 21:12:32 i Frida berättar...,

Imorgon klockan 10 är det exakt sex veckor tills jag går av sista arbetspasset och semestern börjar! Sex veckor är ju lång tid! Säger man alltid på förhand... Men om två veckor nu fyller jag år, om tre helger är det midsommar, sen klädbytardagen här i Ers och festival efter det och jag jobbar helg det sista jag gör! Så med mycket redan inbokat går nog tiden snabbt ändå! Som alltid under sommaren kommer väl tiden att gå för fort..! Fast med sånt här väder som vi har nu vet jag inte om det känns alltför jobbigt att arbeta ett tag till..! Torsdag till veckan verkar fortfarande bli den finaste av alla dagar på ett tag så då ska jag passa på att måla önskebrunnen!

Till att börja med...

Sen väntar hela garaget nåt varv till, oljning av farstukvisten och lite vitmålning av knutarna på huset... Det var målarprojekten. Min önskan är sen att bygga nya trappsteg runt hela den inglasade altanen (oj, oj, oj vad sliten trappen är...) och i mitt huvud är det pisslätt! Brrruuummm till virkesbutiken, brruuum hem, fixa till lite stadga för trappstegen som ska byggas på gräsmattan, spika här, spika där - klart! 

                 
             Gamla bilder på huset. Nuförtiden är ju knutarna vita!

Om jag verkligen fick önska kommer också vardagsrumsgolvet upp i sommar så det blir ordentligt isolerat därunder och en ny vägg spikas upp så vi får en ordentlig hall!

    
Direkt till vänster, efter fönstret, vill jag ha upp en vägg. Inte hela vägen upp i tak och ut ca halva rumsbredden..?

Sen vill jag ha en cool tapet och fina hallmöbler och mycket smart förvaring! Önska går ju, snart har jag kanske fått med karln på tåget också...men frågan är bara när blir allt av?

Långväga resa kan jag skippa! Men vi kan ju alltid jobba snabbt, bäst och effektivt så vi hinner slappa och njuta av ledigheten också!

Idag...

Publicerad 2010-06-03 21:10:28 i Frida berättar...,

...fick jag två (!) massager plus att ena massören försökte framkalla ett gallanfall på mig genom att trycka på speciella ställen under foten..! Det lyckades inte. Jag vet inte om det är bra eller dåligt.

...somnade Seth i soffan medans jag pratade i telefon..! Kul mamma.

...löste jag in mina intjänade poäng från en nät-undersökningssajt jag varit med i ett tag. För ett antal undersökningar via mail där jag fått kryssa i mina kunskaper och skattningar runt olika företag/varor har jag nu att se framemot 2 Trisslotter och ett presentkort på 300 kronor från Åhléns hemskickade per post..! Jag gillar rolig post.

                                        

...har jag börjat få slemhosta. Ska dricka lite te innan jag går och lägger mig.

...har jag skrivit upp i min almanacka att jag ska köpa hem penslar och färg under morgondagen så jag har allt hemma när ledighet och bra väder faller in samtidigt..! Möjligtvis torsdagkväll nästa vecka.

...sa Seth "pappa giker"...! Vi måste börja tygla trötthets-ilskan här i huset.

Inte lätt...

Publicerad 2010-06-01 20:45:59 i Frida berättar...,

Förövrigt kan jag inte heller sjunga... När Seth och Patrick kom till kyrkan för nån helg sen för att höra mig sjunga med kören hade Seth bara skakat på huvudet när Patrick frågade om jag sjöng bra..! Och när jag sjunger i bilen eller hemma framför datorn hör jag från sonen "DUUTA GIIDA", "DUUTAAAA GIIDA"!

                                                   


Har jag berättat för alla när Seth kaxade upp sig mot mig i helgen som var..? Det var så roligt, jag var tvungen att skratta..! Efter en lång dag med kosläpp och fikafrämmande var min energibank tämligen fattig, så när Seth just var på väg att rulla ut ännu en toalettrulle över hallgolvet (tänk vilket spill!) röt jag åt honom att "SLUTA" och ryckte åt mig rullen! Varpå Seth spärrade ögonen i mig och replikerade; "DUUTA SÄLV"!

Ha, ha, ha! Där fick jag!

Tisdag hela dagen...

Publicerad 2010-06-01 20:19:19 i Frida berättar...,

Snooze please! Seth vaknade klockan sex imorse! Patrick arg som ett bi för att jag ville dra mig lite, lite till... Upp och fixa frukost och se efter vad dagens väder kunde erbjuda för aktiviteter. Sol - gilla! Patrick kommer ner efter ett tag och rafsar åt sig Rickards lägenhetsnyckel och mumlar ett "hej då". Sådärja, nu kommer jag inte att träffa honom igen förräns en tvär-tväris på fredageftermiddag (!) då han kommer hem efter jobbet och jag står redo i hallen för att åka på körfest... Överallt är det prat om nedskärningar och sparkar och avveckling, men Patrick jobbar i motsats till detta övertid i veckan de nätter han kan. Alltså blev det måndag (5 timmar) och inatt eftersom jag är ledig imorgon. Jag fattar att han behöver få sova ordentligt efteråt...så umgås får vi göra längre fram...

Vid tio packade jag bilen full med återvinningskassar, vagnen och ungarna och drog in till Kåge. Därifrån kom vi oss inte hem förrän klockan tre! Det är så mycket trevligare att strosa runt och titta på hus och vägar man inte passerat redan tusen gånger, så nu har vi kollat in grannbyn två dar i rad faktiskt! I en lekpark åt vi lite lunch som jag köpt på Ica och sen bjöd vi in oss på kaffe och bullar hos "Kalle o Atti"! Astrid ville ge Seth en ny cykelhjälm så vi följdes sen till Barnens Hus för att köpa en sån!

Väl hemma sen hann jag vila en halvtimme innan jag började med maten. Först var jag sugen på lax med kall vitlökssås och klyftpotatis men medan den blev färdig i ugnen passade jag även på att röra ihop en nudelwok-panna också! Så slipper jag laga mat en annan dag! Seth vägrade såklart att smaka nån av mina rätter så till han fick jag fixa korv istället... Kräsen och bortskämd kille! Men allt för att han då ska äta nånting!

Halv sex började sommarfesten på dagis!

                        

                         
                                     Det bjöds på sommarbakelse! Seth åt grädden.

                     

En kväll berättade Seth att han var "gessen" över en grej..."Seth KAN INTE goonga" = sjunga. Därför blir det här klippet lite extra sorgligt i mina ögon, för hela tiden jag filmade stod han bara där på stenen och ville inte ens hänga med i rörelserna (som han annars verkligen kan) och efter ett tag "gille Seth inte va me" längre så han kom springande och slängde armarna om min hals!

Men hela kvällen var inte förstörd! Seth visade sitt rätta, glada jag så fort det var OK att börja leka! 


                       

Nu sover sonen gott på övervåningen. Tilde ligger lugnt i sin korg i köket. Patrick jobbar (länge till antar jag) och själv ska jag avsluta kvällen med mitt inspelade "Biggest loser". Imorgon är jag ledig igen, som sagt. Det utlovas fint väder då igen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela