Frida & Seth

2-årskalas!

Publicerad 2009-07-31 20:38:04 i Frida berättar...,Seth är som förtjust i Hannes! Han blir alltid glad när de träffas och ska gärna pussas och kramas!

Inför det här fotot var det Seth som arrangerade positionerna! Han ville visa att han är stor nog nu att ta hand om Hannes och låta sin lillkusin sitta i hans knä!

  
Farmor och farfar kom med ett STORT paket - en traktor!

  


Hannes skrattade åt mina försök att härma nån med hård mage..!

  
Kusin Leo har klivit innanför dörren! Med ett cykelpaket!

  
                                                    

Lille Hugo! Minstingen av kusinerna!

Han har visst lite problem med magen, stackarn...
Så om nån känner igen att de lånat våra kolikdroppar - hör av er! De kan behövas!
Cuplaton!


Hugo med sin faster och sin pappa!

 
Det händer spännande grejer i bakgrunden på de här bilderna..! Seth fick springa fort-fort-fort när han busade med Rikard! De jagade varann med ballonger! Hur skoj som helst! 

Annars gick Seth mest runt i sin nya cykelhjälm, prövade båda sina nya fordon och kastade några sekunders uppmärksamhet på sina DVD-box-filmer (Alla vi barn i Bullerbyn)! 

Det är alltid full rulle numer när familjen träffas och vi väntar och är nyfikna på hur de två yngre kusinerna kommer att jobba på när de lärt sig gå!  

En som verkligen kan hålla igång är Seth! Tvåårskalas är visst hans grej!

Trots allt spring i benen under dagen har han ändå haft lite svårt att koppla av och somna nu ikväll... Det verkar som det finns mer intressanta saker på nedervåningen, för han pekar mot trappen och säger "takktåååuuu"..!

Lite nytt i huset!

Publicerad 2009-07-31 20:17:42 i Frida berättar...,Se vad lite vitfärg och klisterbokstäver kan göra för ett par slitna innerdörrar!

Ljus och härlig blev hallen!

Nu ska jag bara köpa nya handtag till dem också så är allt klart!

Mamma och pappas gamla kökssoffa (som vi barn har dekorerat med diverse kritstreck) fick flytta från altanen in i köket innan kalaset så vi skulle rymmas att sitta allihopa - men den står ju hur bra som helst där!

Vi känner efter ett tag så får vi se om vi behåller möbleringen!

Torsdag...

Publicerad 2009-07-30 22:29:27 i Frida berättar...,

Idag har vi varit barnfria några timmar!

Seth fick åka till farfars i Kusmark innan lunch och kom hem lagom till middagen!

Med virvelvinden ute ur huset hann vi förbereda inför morgondagen och snygga till här hemma och klippa gräset och baka kakor och handla tårtingredienser och måla fler varv på innerdörrarna och tvätta kläder och klippa Tildes klor och skura toaletter och laga en byrå och dammsuga överallt och plocka undan och skruva i bilen och äta lite chips och dammtorka över- och nedervåning och rensa i garderoben och vattna blommor och laga middag!

Välbehövligt med storstädning! Det känns skönt att kunna vara så effektiv och få allt gjort på en gång!

Men mindre trött är man ju inte..!Med nyklippta klor drog sen Tilde med familjen ut på aftonpromenad!
Hennes favoritgöra!

Vi måste ju njuta av vädret och passa på att motionera och se oss omkring!

På vägen blev vi inbjudna på en tvärkopp kaffe hos ett par bekanta och Seth och jämngamle polaren Leo plockade och åt glatt av körsbär, smultron, krusbär och röda vinbär! Den familjen har en riktig trädgård med allt möjligt fint - och gott att smaka!Kolla in Seth i bruna byxor och Leo (till höger) när de var riktigt lill-små..! Mellan två och tre månader gamla! Helt otroligt vad söta!

Leo blev två år i juni och Seth - HAN FYLLLER TVÅ IMORGON!

Lycksele dag 3

Publicerad 2009-07-30 22:01:52 i Frida berättar...,

Sista dagen bjöd på sol och värme!  

Seth - lite Faló-style!

Vi hade planer på en shoppingrunda jag och Jennie, så medans de mer motorintresserade (Patrick, Anders, Seth och Hannes) drog iväg på en bilskrot gjorde vi tillsammans med Ossian i vagnen ett besök i Lycksele centrum! Det visade sig inte vara en alltför svår uppgift att gå igenom alla butiker (för det fanns inte så många) och de enda kassar vi fick med oss hem var från Åhléns! Men fina grejer hade de! Mycket rea!

Aktuella erbjudandenMin kasse var mindre fylld än Jennies, men bland annat nya plastmuggar fick det bli hem till oss!

 Plus en skylt! Vet inte vart den ska stå, men för 40 spänn kan man ju bara inte neka till att köpa!Lycksele-trippen avslutades med en pizza och studsmatta!

En nöjd liten (strax) tvååring somnade sen sött i bilen hem!

Detta måste vi göra om!

Lycksele dag 2

Publicerad 2009-07-30 21:48:02 i Frida berättar...,Men vi börjar på campingen första dagen... Här är Ossian utanför vår ytterdörr!

Vi kom fram till stugorna vid fyra-halv fem och genast sattes grillen igång!  

Efter skurar hela dagen fick vi äta middag då det var uppehåll.

Gott och skönt att landa lite!

  

Standarden på campingen var inte den bästa... Det luktade skumt inne och det var mycket som var halvtrasigt och ur funktion. Men vi fick sova, vi kunde laga mat och vi fick duscha och gå på toaletten där! Så varför klaga...Söte Ossian igen!Campingen låg vackert tilll med vatten åt alla håll!

Seth fick "gunga dää" och hade fin utsikt däruppifrån!

  

Vi försöker hålla efter Seths onda nageltrång med fotbad emellanåt. I hyrstugan fanns dock inte mycket till fotbalja... Man tager vad man haver - tillgängligt!


DAG 2 startar......med KARUSELLER!

  

    

Vilket lekland!

Ungarna hade jättekul och regnet fortsatte, fast mer duggliknande denna dag!

Väl tillbaka på campingen åt vi grillkorv och alla tre smågrabbarna somnade utan större protester! Karlarna gick och fiskade i sjön intill och jag & Jennie satt och skålade i vin och öl och pratade i ett par timmar! Nöjda med dagen sa vi sen godnatt!

Lycksele dag 1

Publicerad 2009-07-29 20:48:19 i Frida berättar...,

                     

Det tog ett bra tag att packa ihop alla kläder för all sorts väder, all mat, alla sängkläder, fiskegrejer, tandborstar och andra nödvändigheter. Tre dagar i Lycksele väntade!

Vi fick precis plats själva.

Vi lämnade visst solen hemma och har gått omkring i regn och under mörka moln fram tills idag, då en stor del av morgonen gick åt att packa igen... Typiskt.

Men blöta kläder efter regnskurar bryr inte barn i ryggen! Vattenpölar är ju toppen! Vi föräldrar fick lära oss ta efter deras tänk och gilla läget!

Det fanns mycket att gilla!SÄLEN!

MYSKOXEN!

ÄLGEN!

 

RENARNA!"Det går inte att öppna där", sa jag till en nyfiken Seth, som var lika fascinerad (om inte mer) av några av djurinhängningarnas låsanordningar...
"Nej, vi har ingen nyckel..."

"Men åååh, titta här! Vilka fina renar!" (Ena sekunden)Andra sekunden ska jag, efter att ha fotat djuren, kolla så att Seth inte missar nåt av vad som händer.

Det tar en tredje sekund eller så att fatta, att inse, att begripa...

...UNGEN ÄR INNANFÖR STÄNGSLET!

Vi bad så försiktigt vi kunde (utan att röja det tillstånd av panik som rådde i oss) att han skulle ta våra händer och komma tillbaka ut igen. Han stod bara och tittade på oss tillbaka.

Gilla läget. Rädda den som räddas kan!

Jag klättrade upp för stängslet och ner i renboet, plockade snabbt åt mig Seth som nu fått syn på en spännande pinne han bara skulle ha, och lyfte över honom till Patrick. Sen kom jag mig också över på säker mark!

"Som värsta actionhjälten", beskrev Patrick mig för en polare i telefon lite senare!

Joddaaa!Vaddå, nyckel..? Gott om utrymme för en tvåårig att komma sig under..!

Ibland är Seth för smart för sitt eget bästa!Så fortsatte vandringen och vi hälsade på...BJÖRNUNGARNA!

 LODJUREN!

& GETTERNA!
Just nu går Seth på nån slags energigömma, som jag inte vet vart han kan ha stoppat utan att vi märkt det... Men han har i alla fall tagit fram den lagom till sängdags..! Jag går fram och tillbaka till hans säng emellanåt och plockar upp tuttar han slängt på golvet, kudden, släcker lampan som han tänder igen... You know the drill...

Lycksele...
To be continued alltså...

Snart drar vi!

Publicerad 2009-07-26 20:22:36 i Frida berättar...,

Vi ska åka på semestertripp imorgon!

Jag håller som bäst på att packa (och det blir inte lite grejer!) inför Lycksele-besöket måndag-onsdag!Vi åker med Jennie & Co. och har bokat in oss i såna här stugor:

 
Egen dusch och toalett.

Drygt tre mil från själva Lycksele, där alla dagsaktiviteter händer..!

Vi ser framemot många timmar i djurparken, det stora leklandet och det ser ut som att Jennie även kommer att lura mig att bada på Ansia badpark!

Det känns jättekul att överraska Seth med allt det här! Han ligger i sin säng nu och snarkar lätt och har inte en aning om att vi snart åker iväg för att träffa en massa djur, studsa i timmar i hoppborgar, åka karusell, bada i bassäng och sova borta på camping! Jennie och Anders son Hannes däremot, har i flera veckor vaknat tidigt och undrat "är det idag vi ska till Lycksele"? Imorgon kommer han att bli störtförtjust över att svaret blir ja! 

Vi åt middag i afton i morsfars stuga och passade på att lämna Tilde där i ett par dagar. Där kommer hon att ha det så bra, men hon kunde inte fatta att hon inte skulle få hoppa in i bilen när vi drog därifrån... Hon stod länge med lite sorgsen blick och såg Saaben köra iväg...

                                                                                          

Theo och Seth fångade på film!

Publicerad 2009-07-22 22:47:55 i Frida berättar...,

Innan Anna (videomaker) hann få upp digitalkameran ur väskan utspelade sig detta drama på vår gård i afton...

Theo är på besök. Seth och Theo kivas om leksakerna, bilarna och diverse pinnar. Seth är helt gå-påig och tycker sig ha mer rätt här i världen (antagligen för att det är hans gård och hans saker) och ger ifrån sig illtjut varje gång Theo närmar sig "fel" grej. Bara en sån utskällning kan ju få en att vilja gömma sig..! 

Theo är nyfiken och vill undersöka en vattenkanna som står vid vedskjulet. Den har fyllts med lite regnvatten och kluckar sådär roligt när man välter omkull den. Detta tycker inte Seth om!

Seth har sett mig (mamma) ställa undan kannan så många gånger på exakt samma ställe och vill självklart visa Theo vart skåpet ska stå (och i detta fall då en vattenkanna)!

Helt resolut går Seth fram till Theo och vattenkannan och rycker den ur Theos händer! Ställer sen ner den på exakt rätt plats i gräset samtidigt som han utbrister ett förbannat "DÄÄ"! Sen vänder sig Seth bryskt om och tar ett hotfullt steg mot Theo, skjuter ut läpparna, rynkar på pannan och lutar sig närmare med överkroppen - "DÄÄ"! 

                                                    (Just like earlier today...)

Theo låter sig inte skrämmas så lätt utan försöker få vattenkannan att klucka igen...

Resten kommer här!

              

Thessan säger det så bra i klippet, lyssna gärna igen, sensmoralen i filmen är tydlig;

"MAN SKA INTE PUTTAS! Bara PUSSAS och KRAMAS!"

Visst är det vackert..?Skulle själv bara vilja tillägga; "säg förlåt och bli vänner igen"! Gå inte bara iväg och sopa banan som om ingenting har hänt!

                                                                                     

Fikaträff igen!

Publicerad 2009-07-22 14:00:31 i Frida berättar...,

Det är en ovanligt förträfflig idé nån av oss kommit på, det här med fikabufféer och brunch-knytis-kalas! Det är ett naturligt sätt att umgås och fler och fler hänger gärna på! Till och med karlarna har insett vilken härlig umgängesform det är!

Lite; kom som du är, sitt var du vill, håll i min unge så busar jag med din, ska jag hälla upp mer kaffe och ta en kaka till!

Klockan tio på förmiddagen, mitt i veckan, mitt i semestern för många, och för en del (trots småbarn hemma) frukosten för dagen!Gófika för nästan hela slanten!

Lotta med lillkillen William!

Theo!Söta Lilly!Det pratas mycket barn och hus och jobb och skolor och vem som sover bra och vilka som stiger upp tidigt och ledigheter och renoveringar och kvällsplaner och goda kakor och bebiskläder och som här; sju-veckors-bebisars starka nackmuskler!En nyvaken Ebba!

Tänk att vakna upp och stiga in ett sånt ståhej på nedervåningen! Inte konstigt att hon ser förvånad ut!

Seth har nu ett tag visat sig vara riktigt egoistisk vad gäller leksaker, och allra helst de han har själv hemma. Nåde den som tar hans grejer! Akta sig den som ska leka med just den bilen som han just kom på att han behövde! Om han kunde skulle han utbrista "MIN" många gånger, men han har än så länge bara hunnit till "NÄÄ"!

Inte så otippat kan han inte förstå vikten av att dela med sig. Han kan inte sätta sig in i situationen att HAN inte får ha grejerna direkt, utan måste vänta på sin tur!Seth läxar upp Theo med sin "surmin", då polaren ville ta av han spikbrädan! 

Ni ser vad arg man kan vara, när det är omkastade roller!Det blir många barn, överallt på en sån här tillställning!William!Toksöta killar!


Nu jäser magen ett tag, men snart tar vi en ny omgång fika! Right?

                                                                                       

Kvällslektyren just nu...

Publicerad 2009-07-20 21:36:49 i Frida berättar...,

 

Rolig bok med många tips och klockrena sanningar om föräldraskap och småbarn! Böcker med humor i är ett trevlig avbräck i den annnars så deckar-täta bokhögen i mitt sovrum!

Läs också denna;Så fruktansvärt kul!

Jag grät när jag läste den! Skrattade så mycket att jag grät! Handlar om graviditet och första tiden efter förlossningen. Min mamma råkade läsa exakt den här boken samtidigt som mig, och vi hade mycket roligt åt när vi återupplivade vissa stycken i den! Annica Lantz = stjärna!

Lördag kväll!

Publicerad 2009-07-19 20:11:43 i Frida berättar...,Seth i Jennie och Anders trädgård!


Sara


Anders


Jennie


Jennie & Hannes


Gunnar  

Vi satt ute och ölade och snackade och spelade och sjöng och skrattade ända till klockan två på natten!

Hur trevligt som helst!

Lördag förmiddag!

Publicerad 2009-07-19 19:55:11 i Frida berättar...,Det var loppis här alldeles bredvid oss igår, och mina föräldrar kom förbi och sponsrade Seth med en guldtia så han fick ta hem en stor kasse gosedjur!

Tack för det!

Torsdagkväll...

Publicerad 2009-07-16 19:32:09 i Frida berättar...,

Seth håller på att somna. Men först måste han kasta ut tuttarna ur sängen nån vända, likaså kudde och täcke och sen ska han nog pröva få sig en slurk vatten också innan han känner att det är ok att slappna av och surrender till sömnen..!

Patrick är i stan och spelar poker. På måndag får vi en liten insättning på kontot, men jag hoppas att P har lyckan med sig redan ikväll och vinner alla rundor!

Tilde slappar på nedervåningen. Säkerligen har hon suckat stort och pustat ut ordentligt efter att ha blivit jagad hela aftonen och till råga på allt också blivit sliten i svansen av Duracell-Seth!

Jag ser mig omkring och konstaterar att jag inte orkar ta tag i nån målning ikväll. Har lister i köket kvar, runt ett fönster ute och en hel önskebrunn som i första hand ska grundmålas. Men med tanke på ovädret tidigare idag tar jag inga risker...regnet kan ju komma igen!


Istället...

* Önskar jag nya spännande/roliga böcker, såna där som man bara längtar efter att få fortsätta läsa kväll efter kväll! Boktraven på mitt sängbord är hög, men allt redan läst. Och i måndags tog personalen på Kåge-bibblan semester.

* Grämer jag mig över den skrattretande lilla motion jag utsätter kroppen för nu när jag ändå är ledig OCH att sommaren är en tid som är till för att äta! 

* Svettas jag lite i denna kvava luft.

* Satsar jag på att se Ernst på tv om en halvtimme.

Tangosen blev succé!

Publicerad 2009-07-14 20:08:08 i Frida berättar...,

 

De glada minerna talar egentligen för sig själva...men inte lika mycket som bilderna på maten..!

Titta och njut! Akta er vad gott det var!

 


Tack för en jättetrevlig kväll allihopa!

Lata dagar...

Publicerad 2009-07-13 21:53:03 i Frida berättar...,

Första dagen på andra delen av min semester går mot sitt slut. Tre veckor kvar av ledigheten!

Patrick har just känt av första riktiga semesterdagen!

Dagarna går i ganska sakta mak. Det är stillsamt vilsamt. På morgonen kör vi mestadels soffläge helt ut medans Seth sprallar på med allt möjligt! Efter lunch sover Seth och det blir mer vila för mamma/pappa! Jag kan då inte komma tillbaka till jobbet och förneka att jag legat på latsidan..!

Seths favorit-intressen i sommar är onekligen traktorer ("takk-tååuuu") och studsmattor ("hoppa dää")! Till hans stora förtjusning finns det massor-massor av dessa överallt! På varannan tomt står en studsmatta, antingen en superstor eller mindre med det här väggskyddet runtom och fördelen med att vi bor så här lantligt till är att det cirkulerar traktorer förbi oss för jämnan! Det behöver förresten inte ens vara riktiga traktorer, inte alls bara stora gula schabrak, utan den minsta åkgräsklippare kan funka och få honom att bli glad en bra stund! När Patrick klipper gräset här hemma sitter Seth i hans knä och åker med. Men först måste hörselkåporna på. Sen åker de runt och snaggar ner gräsmattan tillsammans, Seth alltjämt som ett stenansikte. Man kan inte tro, när man ser på honom, att han uppskattar det ens det minsta, men det måste vara nån tjusning i det ändå som gör att han inte kan koncentrera sig på annat än att just åka "takk-tååuuu" - inte ens le! 

Rätt vad det är kommer en pust av göra-lite-nytta-känsla över en och det har resulterat i lite målade lister, färdigtapetserat sovrum, fönsterkarmsmålning och tömning av ett skräp-släp. Bland annat.

Titt som tätt åker vi och träffar familj och vänner. Som imorgon. Då åker jag och Seth ut till mormors hus i Petikträsk med min mamma, mormor, Josse (plus familj) och moster (plus karl). Där ska vi äta lunch och titta igenom gamla saker och ta en promenad i det fina vädret som jag hörde var på ingång!

Sen är det Langosafton hemma hos oss i Ersmark! Jag har förberett med ingredienserna och Patrick ska stolt lansera sin nya succérätt; TANGOS! Det är så enkelt som det låter. Langos med tacofärs-topping!

Tangos, baby! Jä!

Helgen...

Publicerad 2009-07-12 11:06:06 i Frida berättar...,Fredagsölen sitter bra!

Det tyckte pappa Patrick i alla fall som åkt ut till Jävre för att festa med sina polare!

Jag och ungarna fick middag ute i Lillkågeträsk hos Benita och Anton!

När sen Patrick kom hem mitt på dan igår kunde han inte vänta så länge att åka ut igen, så han tog med hela familjen till Dules sommarstuga!Nybyggt förra sommaren! Toppenfräscht!

Efter en bra stunds cirkulerande i mossan och blåbärsriset hittade Tilde tillslut en behaglig och bekväm sovplats..!Hon kan få de mest omöjliga ställen att bli rena lyxsviterna!Jä, baby, !

Kusinträff!

Publicerad 2009-07-12 10:51:00 i Frida berättar...,Under veckan har vi träffats och busat med alla ungarna, jag, mina syskon och vår kusin Jörgen!Jörgen och Hannes!Seth klättrar över Elins och Annas huvuden!Josse och Hannes!

Elin är drygt ett år gammal, född 6 april, samma dag som Haugo!Leo och Seth är kusligt likt klädda!

Leo sparkar sin farsa i baken!

Step by step...

Publicerad 2009-07-08 14:31:37 i Frida berättar...,Skjutdörrarna är på plats!

Ny tapet ska upp på väggen där det fattas en våd (en helt annan, för det går inte att få tag på samma som vi hade)!

Golvlister ska köpas och spikas fast!

Taklisterna ska snickar´n fixa (ingår i deras pris)!


Sen är det färdigt för inflyttning!

Vilket jubileum!

Publicerad 2009-07-05 20:19:14 i Frida berättar...,

Kompisarna träffades idag (mer och mindre bakis) för att uppmärksamma det 15-årsjubileum som sker detta år!Femton år sen vi började högstadiet!  

 

Eftersom vi hängt ihop i alla dessa år känner vi oss så pass bekväma med varann att mjukisbrallor och bakispizza och ont i huvudet och gäspningar inte ställer till det för oss - vi ställer inte in!Oj, oj, oj! Vilka minnen! 

  

Högstadiet... Gymnasie-examen!

Snart passerar vi 30-strecket, och mycket har hänt och massor har vi upplevt tillsammans!

Nu är vi "tanter" för en hel hop ungar!Anna och M-G!Minstingen i gänget William var också med på jubileum idag!En jättemysig och lyckad träff!

Jag drog nytta av Josses present idag!

Publicerad 2009-07-02 19:25:44 i Frida berättar...,Praktiska presenter är himla värdefullt!Josse har jobbat hela dagen med att tapetsera vårt nya sovrum!

Seth gillade det också!Teamwork! (Eller vad nu Seth håller på med..!)Dagens minus...

En endaste våd saknas för att kunna fullborda väggarbetet!

I helgen åker vi ut på jakt efter en likadan tapetrulle!

Kruxet är att vi köpte tapeterna för två år sen...vi har samma tapet i vardagsrummet alltså. Hoppas att tapeten finns kvar att köpa nånstans i stan nu..!Imorgon åker taklisterna upp (förhoppningsvis) och snart, mycket snart är det inflyttningsdags!


Tack för väl utfört arbete och en mycket fin present, Josse!

Onsdag 1/7

Publicerad 2009-07-01 13:50:08 i Frida berättar...,

Jag ställde väckarn imorse på halv åtta.

Det var dags för min plan; "få Seth att sova efter lunchen"!

Som den snällaste lille gossen somnade han direkt Patrick la honom vid halv tolv - och vaknar till nu!

Jag undrar om det gjorde susen att väcka upp sonen innan han själv var färdigsoven, eller om det mer beror på att vi inte varit ute nånting på fömiddagen...

Nån gång har jag spekulerat i om Seth drar på sig mer spring i benen av att vara just ute - fungerar hans kropp effektivare med solenergi?!?


Prövar samma väckningsprocedur igen imorgon så får jag kanske svar...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela