Frida & Seth

Taklagsfest..?

Publicerad 2008-07-31 22:23:59 i Frida W,

Har jag berättat om att taket är på plats på garaget?!? Nu är det i princip färdigt, bara dörrar, fönster och målning kvar (plus en massa småtjafs som jag inte förstår mig på)! 

                        

Já bá - jä!


Jag städade lite ute på gården igår kväll, la in alla spikkartonger och verktyg under tak i garaget, och när jag stod där inne såg jag mig omkring i detta stora...partytält!


Jag fick min idé där på plats, och har nu lånat hem pappas karaokemaskin, och tänkte höra mig för om någon är intresserad av en liten fest i vårt garage imorgon kväll?
"Ta määääj till haavväät ååå jör määäj till kuung"!


Good to know...


Taklagsfest är en traditionell fest med sitt ursprung från den tid då man tog hjälp av grannar för att bygga sitt hus. Man tackar de som byggt genom att hålla en stor fest då taklaget är på plats, det vill säga när takstolarna rests och takåsen har lagts. Festen kallas också taklagsöl, eftersom åtminstone förr i tiden ölet var ett av de viktigaste inslagen i festandet när taklaget var på plats.


En taklagsfest ska enligt traditionen markeras med att man pyntar det nybyggda taklaget, oftast med en krans eller flagga på en gavel. Festen kan hållas uppe vid takbygget, men kan lika gärna hållas på marken eller på någon helt annan plats.


En variant på traditionen är att om husägaren är ogin och inte bjuder på taklagsfest, så hänger byggarna en halmgubbe i stället för en krans uppe på gaveln. Detta skedde exempelvis vid byggandet av tunnelbanestationen Fittja i Stockholm 1972.


Då nocken lagts, kan man fira även just detta moment med en så kallad "ryggåskanna", förr i tiden firade man detta med brännvin och annan undfägnad.

Idag har det firats ettåring!

Publicerad 2008-07-31 22:12:04 i Frida W,

                             
                               
                                                              Kalasandet började vid tolv idag!
 
Palle och Astrid (Seths gammelfarfar å gammelfarmor) var först på plats och högg in på de första tårtbitarna!

 Seth fick en cool bil av Cristoffer och Ida!

 Kusin Leo kom med ett jättehäftigt tält - som var sååå uppskattat!

                                  

Seth har fått öppna paket i långa banor idag! Han har fått en massa presenter i form av pengar, kläder, sandaler, regnställ, olika musikintrument, sommarleksaker, en blå polis-Bobbycar och lite annat! Jag har inte hunnit kolla igenom allt än!

 Josse och Rikard hjälpte till med maten - ryssröra med pitabröd!

                                         

                            
                                                       "Bruum-bruuuuum-bruuuuuummm"!

   
Tilde och Saik börjar lära känna varann... Och nästa helg ska de sova ihop!

                                           
Långbord i köket, vi var tolv vuxna och två småkillar som åt! "Gott", tyckte alla, och klappade sig på magarna!
                                               

Josse kom på den härliga idén att Seth skulle få bada efter maten! Så hon fyllde upp hans lilla badkar och bar ut på gräsmattan! De bilderna finns dock bara i videokameran, men jag hittade igen ännu opublicerade bilder från badet tidigare i veckan!

                            

Badet var nog en skön avlsutning på hela dagen, då Seth verkligen sjåat på med alla paket och gäster! Kvällsvällingen gick ner utan krusiduller! Sen bums i säng!

                             

När sen Seth hade lagt sig, kokade vi kaffe och åt tårta igen! Under hela tiden hörde vi då och då Seth ligga och prata i sin säng på övervåningen. Josse tror att han liksom varvar ner på det viset, att han högt för sig själv går igenom dagen som varit! Och idag hade han mycket att tänka över, för det tog säkert nästan en timme innan han var klar för natten!

Nu ska vi snart allihopa sova och ladda för kalaset imorgon!

Seth fyller 1 år idag!

Publicerad 2008-07-31 10:35:48 i Frida W,

Ja, tänka sig... Nu har vi en ettåring i huset! En ettårig kille som springer runt, runt och plockar, slänger, skrattar, ramlar, river, sliter, smilar stort när han kommer förbi oss, faller igen, reser sig lika fort och far vidare! Han är snabb och hinner överallt! Ibland kan man bara sitta och titta på honom springandes sådär, och bli så trött och slut själv av all hans energi..!

                      

Det är ett år sen vi blev med familj, och det är så underbart konstigt att tänka på det senaste året och allt som hunnit hända! Jag minns inte riktigt att han var så liten som en nyfödd är, att man inte kunde sova så mycket i början, att när man går igenom hans gamla bodysar och byxor så kan man inte fatta hur fort tiden har gått! Och att den tiden med bebis-Seth aldrig kommer igen... Jag kan inte heller förstå att han inte alltid kunnat förflytta sig själv och att han inte alltid blivit så här glad att se mig som han blir nu!

Det är en otroligt stor upplevelse att få barn/ha barn, en omställning som är så härligt ofattbar, samtidigt som allt liksom känns så självklart, och lättare än man tänkte sig förut!  

                                 
                                                             Tolv månader gammal...

Den senaste månaden har vi träffat väldigt många ur vår släkt, hälsat på mycket kompisar, köpt ny bilbarnstol till Seth och han har övervakat pappa Patricks garagebygge en hel del! Seth springer ofta fram till stora köksfönstret och försöker liksom häva sig upp på fönsterbrädan och nå upp, och då får man lyfta upp honom så han ser vem det är som jobbar därute, och när han slagit lite på rutan för att påkalla deras uppmärksamhet och de skrattande vinkat åt honom, då är han nöjd ett tag!

Sen har Seth också börjat peka och peka, på allt han vill ha reda på vad det är för något! Han sticker ut sitt lilla pakfinger och låter typ "äädä?", åsså får man berätta att det är en lampa eller en duk eller en gardin eller en tillbringare med saft eller vad det nu kan vara som är på tapeten just då! Det är himla gulligt, men lite tjatigt blir det till slut, det måste jag erkänna! Men man måste ju fråga, annars lär man sig ju inte!

Åsså har vi börjat bli lite bättre på att ge honom annat än burkmaten, och han blir liksom ställd när man ställer fram tallriken framför honom och han ska få äta själv! Då ler han så stort, tittar ner i tallriken, tittar upp mot oss och väntar liksom på att få ett "varsågod" innan han börjar stoppa fingrarna ner i kalvsyltan, plättarna, fiskbullarna eller korven med mos! Att vänja honom vid att använda bestick får vi ta senare!

                          

                          
                                                            Åsså lite till Tilde!

Seth har också börjat prata i telefon. Han tar upp luren och håller upp den mot huvudet, fast mest håller han den liksom lite mer baki nacken, och så börjar han "di-da-da-da-di-ti-ta"! Det skulle vara så himla kul att veta vem han tror sig prata med och vad samtalet handlar om!

Från Norran idag...
Grattis Seth Lindholm! Vår härlige kille Seth Lindholm, Ersmark, fyller ett år den 31 juli! Du är den finaste grabben som nyss lärt sig gå i ett par skor! Jättegrattis och stora kramar från mamma, pappa och Tilde!

Han är så himla söt vår lille Seth!

Nu väntar vi snart de första Sethfirarna för dagen! Så nu ska kaffet kokas och kakorna fram! Kalas hela långa dagen ska det bli! För så ska det vara!

Och annars då?

Publicerad 2008-07-28 23:04:13 i Frida W,

Besök har vi haft här idag! Lagom till smörgåslunchen kom Thessan å Theo, och de stannade över lite kramar och hångel småpojkarna emellan (det är ju faktiskt Pride-vecka), en del barnprat, en promenad och isglass från GLASSBILEN (ja Anna, nu har Thessan sett det med egna ögon att den faktiskt kör ÄNDA HIT UT)!

Jag berättade för Thessan vad jag hörde att 3-4-åriga barn retar varann med på förskolan... De säger; "min mamma", för att provocera de andra ungarna, vilka blir som galna för det är ju "min mamma", "nä, min mamma", nä, MIN mamma"! En jobbarkompis hade varit med om detta på minst två förskolor hon jobbat på! Ja, de är väl värda att slåss för, för mammor är ju faktiskt det bästa som finns! För barnen...får man hoppas! 

Just innan de for hann de också träffa Hannes och hans lillebror! Och jag tyckte mig höra Thessan mumla att hon "blev kär" när hon såg den lille-lille bebisen..!

Hannes med familj hängde sen här hela dagen tills klockan var nästan halv sju och det var dags att natta Seth! Efter vällingen hade han inte något emot att bli buren upp och ner i sängen! Bus, bus, hela dagen!

När han somnade drog jag igång trimmern och gick lös på gräset, maskrosorna och bladen runt och kring husknutar och stubbar! Det kändes bra att få det gjort!

Imorgon åker vi till Carro å Leo så kusinerna får leka och jag får se på all deras renovering på övervåningen! Ska bli skoj! Åsså ska vi bli bjudna på lunch också! Lyxigt värre!

Även, imorgon...

Apoteket.
Hämta mina sandaler på jobbet i stan.
Lämna bok till Thessan.
Jobba kväll-jour-morgon (slutar elva på onsdagmorgon - sen ledig resten av veckan)!

Dagens uppdatering garagebygget...

Publicerad 2008-07-28 22:44:35 i Frida W,Efter takstolarna är det dags för att få upp plast innan själva takplåten ska dit......Patrick har haft hjälp av Anders hela dagen! Och Anders (Kråkan) ska i sin tur få tillbaka så mycket hjälp han behöver nästa sommar när hans garage ska upp på deras tomt!Emelie har fortsatt måla......farstukvisten är helt grundmålad nu (bara den triangelformade delen längst fram ska bli röd sen) och huset börjar bli mer som vi alltid velat ha det - typiskt svenskt - rött och vitt!

Inatt ska jag å Seth sova bredvid varann...

Publicerad 2008-07-27 21:38:33 i Frida W,

...i rummen bredvid varann i alla fall!

Nu är det färdigjobbat på nätterna! Huvvaligen, vad skönt alltså! Det går inte att ständigt ställa om sig till vakentid då de härliga ZZZZZZZZZ-ljuden egentligen ska vara igång då, om natten..!

Igår sov jag bort heeela dagen, då jag vaknade först klockan fem! Jag hann bara upp, mysa med Seth ett tag, äta middag å sen iväg till jobbet igen. Elva timmar av vakande öron och ögon, tvättning och klistrande...

Idag steg jag istället upp tre, och har städat lite, bjudit Seth på kalvsylta och handlat mer färg till huset. Patricks kusin kom vid elva idag och började måla knutarna. Det går undan, så det var bara att åka iväg till söndagsöppna Coop och köpa fler burkar!

Just nu hamrar Patrick och Ante på garaget. Det är många spikar som ska dit så att det står ordentligt!
Bild 3. Spika fast regeln i spårett

Jag försökte få Patrick att planera mer noggrannt för vilka dagar/tider han ska arbeta där ute, för till veckan är det KALAS på gång! Seths ettårsdag ska firas! Då går det ju bort en massa arbetstid... Men som vanligt blir sambon bara sur när jag lägger mig i garagebygget. Men jag kan tycka att han skulle känna mindre stress om han la upp jobbet mer systematiskt. Men det är väl bara jag och min praktiska planeringådra som kan med sånt..?

Kalaset är i alla fall planerat från min sida. Tider är bokade, inbjudningar skickade, fikat bakat, jag har bestämt maten, handlat ballonger, slagit in Seths presenter och nu ska det bara städas lite i veckan - sen är släkt och vänner välkomna!


Imorgon ska vi få finfrämmande av Thessan, Christian och Theo! Inför detta besök är allt också planerat! Fler penslar och hammare är inköpta, så... Nä, skoja bara! Vi ska bara busa, snacka och fika nu innan de åker hemåt i mitten av veckan. To do innan lunch imorgon; förbättra min övertalningförmåga avsevärt, så Thea&Co tänker om och vill flytta upp hit snart!

Men nu är jag trött.

Just det! Therese! Glöm inte boken! Och glöm inte Theos sång!

Nu går jag å lägger mig!

Publicerad 2008-07-26 08:45:03 i Frida W,

Inatt har jag jobbat igen. För att hålla mig vaken har jag tvättat sex maskiner, bakat tre sorters kakor till boendet (plus att jag passade på att baka lite till Seths kalas också), jag har gläntat på de fem dörrarna säkert minst tio gånger vardera, jag har klippt och klistrat i min klippbok där jag samlar allt möjligt ur vårt liv just nu, och ni som bläddrat i den vet att det verkligen finns ALLT möjligt däri! Det är bröllopsannonser, grattiskort, bilder på familjen, fakturor och räkningar, olika kallelser, inbjudningskort till dop och fester... Boken rymmer husrenoveringen, valpkort på Tilde, förlossningsjournaler, vänners förlovningsannonser, recept, julkort i långa banor, anställningsavtal, gamla hyreskontrakt - men mest handlar den om Seth!

Jag var så trött när jag kom till jobbet igår kväll, vi hade blivit bjudna på en massa god mat hos LeffeåMeta, och efter glass-efterrätten ville man egentligen bara lägga sig och sova..! Men istället, packa bilen med bakingredienser och pyssel å så en sväng förbi Ólearys där Anna, Thessan, Christian, Sara och Linn satt och precis hade ätit! Hej och hej då - iväg på jobb!

Men plötsligt var klockan halv sex på morgonen, och det var ljust ute igen! Tiden går ibland fortare än man tror! Det var en skön vetskap att jag bara hade drygt två timmar kvar av passet! Å så kändes det plötligt inte så tyst längre. När det verkligen är mitt i natten är man mer på spänn och lyssnar efter ljud eller tycker sig se skuggor blänka till i fönstrena, men så fort det blir liksom riktig morgon är det lugnt igen. Jag har ju hört flera berätta att det spökar på mitt jobb (det har ju kommit och gått en hel del folk där på stället...), men jag har aldrig upplevt det själv - tack och lov! 

Nu har jag bara en natt kvar, och det känns så bra! Nu ska det bli ordning på vaken/sovtiderna igen! Men godnatt så länge, jag stiger väl upp när ni alla har hunnit lapa klart av all sol idag!

Välkommen hem, sötnos!

Publicerad 2008-07-24 23:00:58 i Frida W,


Nu var dagen kommen, dagen som min mamma och pappa väntat på...
Nu är valpen hemma!


  
Han var så lugn och fin, vill-vovven!


Seth gillade också Saik!


Åh, tänk att få komma hem med en sån här goding!

  
Han är så liten och mjuk! Tilde bara måste pussa på honom!


Seth försökte också!


Nu blir det Tildes uppgift att lära han allt hon kan!

Uppdatering garagebygget!

Publicerad 2008-07-24 22:56:03 i Frida W,Det var full ruljans här på gården idag! Takstolarna är nu på plats, tack vare kompisar och släkt!

Det kom och gick totalt 19 vuxna, 2 barn och 3 hundar hos oss under dagen! Det var mest garagebyggare och nyfikna polare till Patrick, men själv fick jag hela dagen hänga med Jennie, Hannes och Ossian (ja, det lutar just nu åt det namnet på lillebroren)!

Nu ikväll passade jag på att klippa gräsmattan, då lite byggmaterial nu sitter på plats på sina rätta ställen! Det känns som en sten lyfts från mina axlar, då jag fick rensa upp lite av all skit och bråte som ligger och gör gräsmattan obrukbar! Nu har vi i alla fall lite mer plats att röra oss på, nu då värmen ska komma tillbaka och Seth så gärna bara vill vara ute!


Nu kan Seth leka på gräsmatta istället för på "åkern" vi hade här tidigare idag!
Maskrosorna och typ två decimeter högt gräs klipptes ner ikväll! Bra där!

Seth, lille Seth!

Publicerad 2008-07-22 19:53:49 i Frida W,

22/7 (för ett år sedan)...

1 dag över tiden...

"Trösten är väl att folk säger att kroppen är mer redo om man går över tiden lite, det ska vara mindre risk för att spricka och ja, det ska gå smidigare. Det kan jag kanske köpa, men att man skulle ha som värsta lyxhotellet där inne vet jag inte..!

Kanske har du en så skön mage som bebisen vill stanna lite extra länge i.

Idag tror jag att jag ska sprätta lite pengar, om inte inne i stan, så i alla fall på Coop eller Maxi! Om man ändå hade ett litet hum om när allt ska starta - och hur, så skulle man ju våga ta sig lite längre bort. En tripp till IKEA hade ju inte varit fel, men jag vill inte vara där uppe när vattnet går!

Bebisen rullade och sparkade runt väldigt igår kväll, så jag försökte inte ens nån längre stund att ligga kvar i sängen. Jag ville förklara för min sambo hur det kändes, men jag vet inte om han fattade riktigt. "Som att du skulle ha en mindre fotboll i magen, och någon osynlig hand förde den hit och dit under huden!" Eller; "som att man har en massa bubblor i magen, typ som att någon fiser i vatten!". You see?"

Huvva, vad det öser ner!

Publicerad 2008-07-21 20:27:22 i Frida W,Var precis ute en sväng med Tilde, och medans jag plockade upp poopet öppnade dig himlen och vi fick en rejät dusch innan vi hunnit springa hem! Det kunde jag väl i och för sig ha räknat ut, men hon måste ju få sin kvällsprommis!

Om en liten stund ska jag ut och jobba natt igen. Jag har laddat med typ fyra Ica-kassar med diverse arbete! Det är min klippbok, lite bakning till Seths kalas och böcker jag kan läsa bland annat. Jag gör fyra vaknätter denna veckan, så det gäller att ha saker att pyssla med!

Annars har vi varit på Coop och handlat idag, druckit kaffe hos mamma min och hämtat hem Tilde därifrån (hon verkade lite sur när hon hoppade upp i deras soffa när vi kom - "måste ni komma hit och hämta hem mig nu, va"?)! 

Och nu ikväll kom Patricks föräldrar hem från sin husvagnssemester och de ville ju så klart träffa barnbarna! Själv har man ju blivit van vid att Seth tulta runt här hemma, och det känns som att han alltid har kunnat gå, men LeffeåMeta har ju varit borta så länge att de inte hunnit med att se det än! Jag tror nog att de var lite imponerade!

Fy fasen! Ska jag köra till stan i det här vädret?!? Dags att åka redan nu då! Hjälp!

Lördag i Norsjö!

Publicerad 2008-07-20 20:21:00 i Frida W,

Det var Theos namngivningsceremoni som hägrade då jag, Seth och Anna åkte iväg igår förmiddag! När vi packade in  oss i bilen störtregnade det, men ju längre vi körde desto bättre blev vädret! Väl framme i Thessans stuga hölll sig solen i topp och vi hade en toppendag!


Familjen Nyström/Beijer, med dagens huvudperson i röd keps!

   
Det är ett jättefint ställe de har där!


Fadder Anna höll både sitt och fadder Rikards tal till Theo! Det gjorde hon bra, och Thessan blev lite rörd tror jag allt!

   
Det var så kul med så många barn i olika åldrar på namnfesten!
Här lyckades jag plåta ett par solstrålar!


Presenter fick Theo så klart! Av mig ett par skallror och en napp (som är en febertermometer)!


Theo var så himla söt och blev hela tiden kramad och uppvaktad!
Inte konstigt alls, snygging!


Här är bilderna slut från Norsjö-dagen, men kika in på Annas blogg och kolla in vad hon fotade under middagen och Schlagertävlingen!

Just före tolv åkte vi hemåt stan, och jag var så glad att jag hade Anna med mig som körde, för dimman låg tät överallt över åkrarna och ängarna! Det var nästan som att man inte skulle bli förvånad om man skulle sett en älva dansa där...

Nu börjar det likna nåt!

Publicerad 2008-07-18 21:49:58 i Frida W,


Garaget har fått väggar!


Bära väggar...


Det är de här som jobbar i afton!


De ska få upp alla väggsektioner ikväll har de tänkt!

Själv sov jag till två idag, efter min vaknatt på jobbet. Sen kom mamma och pappa förbi efter sin repa till Byske marknaden, och inte så förvånande satt Tilde bak i bagaget när de åkte hem..!

Och två små pyttebebisar har varit här ikväll! "Lillebror"Lindström och Eddie Lindfors! Åsså Hannes, Jennie, Malin, Johan, Liam, Anna, Alma och Markus! Jättetrevligt med fredagsbesök!

Nu ska jag ut å packa bilen inför resan upp till Norsjö imorgon! Det är Theos namngivningsceremoni-dag! Jag får åka dit med Anna, då Patrick ska stanna hemma och förhoppningsvis få dit taket på garaget! Värt!

Fika-update!

Publicerad 2008-07-15 15:27:21 i Frida W,

236786-226

Imorgon är den här! - Sommarens bästa fikabuffé-get-together!

Onsdagen den 16 juli kl 18.00!

Vilka är med?

Jag å Seth
Anna O
Elusen
Ostkroks-Sara
Anna S
Erika
Jottan
Thessan
Lovisa
Ingrid
Ingela

Och, mjukis is the way to go!
Elusen undrade om dresscoden - det ska vara bekvämt och ledigt, eller hur?

Jag vann igen!

Publicerad 2008-07-15 15:23:20 i Frida W,

FINT SET

"Har du blivit ett Tradera-freak"? undrade Patrick när han nu såg mig sitta framför auktionerna. Igen! Kul är det ju! Här fick jag mig ett fint lejon-set för 16 kronor. Det tyckte jag var bra.

Annars har jag å Seth varit på stan idag och handlat kläder i butik! Två par byxor, fyra bodys och tre luvtröjor fick sonen! Jag hade ett födelsedags-presentkort på H&M, så jag fick mig ett par svarta linnebyxor! Fast vi tappade visst Seths sommarhatt någonstans... När vi skulle in i bilen hade han den inte på sig längre... Lite svinn får man visst alltid räkna med.

Jag har så smått börjat rensa bland Seths kläder, så snart ska jag bli säljare på Tradera också! Det är väl bäst så ifall jag bara fortsätter att handla..!

Traderavinst!

Publicerad 2008-07-14 22:45:26 i Frida W,

Jag har vunnit min första Tradera-auktion!

Idag fick jag vinnarmailet och satte över 30 spänn till tjejen, så om några dagar väntar jag ett paket med posten! Jag kan tyvärr inte stoltsera med någon bild på gympaskorna jag köpt till Seth, eftersom jag bjöd på dem utan att ha sett dem! Det ska bli otroligt spännande att se VAD jag får! 

Men nu är jag taggad för att gå igenom våra egna kläder och auktionera ut dem! Det är väl ingen mening med att de ska ligga onyttjade och ta plats i garderoben bara?!?

Ledig målare någonstans?

Publicerad 2008-07-14 22:38:19 i Frida W,

Min första arbetshelg avslutades idag klockan elva! Nu har jag bara sex veckor kvar...

Planen var att hämta min brorsa i stan efter jobbet, så han skulle få fortsätta målningen idag. Och jag fick upp honom ur sängen, fick in han i bilen och vi började köra hemåt Ersmark. Men, "bara ett litet stopp längs vägen", sa han. I Boviken, av alla ställen. Nog för att det var en härligt varm sommardag, men det var inte ett dopp i vattnet han var där för, utan en arbetsintervju på campingen! Och så klart fick bror min jobbet! Och han skulle börja redan samma dag! Bara att hoppa in i bilen och skjutsa hem han till Morö Höjden igen..! Jättegrattis till jobbet!

Men nu måste jag ju ragga någon annan att ta tag i penseln..! Eller gör jag det hela själv..?

Maildialog...

Publicerad 2008-07-12 20:46:29 i Frida W,

Fråga från Anna: "Ringde du mig i morse förresten? Eller var det kanske Seth =) Jag hade ett missat samtal från dig typ vid 8.18."

Svar från Frida: "Det var faktiskt Seth! Han höll på att leka med telefonen, åsså upptäckte jag han ringde dig! Visste inte om det gick fram signaler eller, men tydligen! Ha ha ha!"

Kloka ord från tant Anna: "Seth måste lära sig att brudar inte alltid svarar i telefon, hur mycket de än gillar killen.. Allt beror på tajmingen. Säg det till han!"

Number one!

Publicerad 2008-07-12 20:34:31 i Frida W,

Ettan och tvåan!

Tilde är inte särskilt road då Seth står och slår henne i huvudet..! Seth inspekterade i afton ett osynligt skräp..!

 Sen gick han högljudd runt med flaskan en stund!
 Tills sömnen började pocka på..!
 Då blir han fort ledsen och grinar!
 Det blir lätt så när man är liten och trött..!

Annars då..?

Farbror Rickard har varit här idag med sin fjälla! Han har inte träffat sin brorson sedan jul och han var mäkta imponerad över hur stor han blivit och över Seths talanger (som att gå, åka moped, dricka ur flaskan, besikta mopeden, äta kex med smör på och att han är så glad hela tiden)!

Seth var lite blyg till en början och sprang och gömde sig hos mamma hela tiden! Men samtidigt är han ju så nyfiken, så han gick närmare när de försvann ut i hallen, men så fort de visade sig igen kom han springande till mig igen! Fast sen under tiden vi fikade fick de sig ett par flirtblinkningar över bordet!

Och just det... Patrick har köpt ny bil nu. Bra där?

Patrick vill ha en ny bil!

Publicerad 2008-07-12 13:32:25 i Frida W,

Klicka för att se nästa bild

Efter att vi kommit på att vi behöver två bilbarnsstolar nu när Seth ska börja på förskolan, och vi båda två kommer att jobba from. den första september, så har sambon min börjat leta efter en ny andrabil. Han tycker inte att Toyotan känns säker att skjutsa Seth i och han är less på att måsta tanka lillbilen några gånger varje vecka!

Nu ska det tydligen vara dieselbil. Och Mercedes. Och så gammal bil som möjligt i den klassen, så man slipper skatten...

Patrick åker upp till Piteå för att kolla på denna ´77:as Merca, och vi får väl se om jag å Seth hänger på i afton.

                                                                                                                                                             Under uppbyggnad


Jag har för övrigt arbetat klart mitt första sommarpass nu. Jag började 12.00 igår, och kom hem igen 10.00 idag. Då låg Seth och sov igen, efter att ha vaknat först vid halv åtta. Patrick var helt slut! Han hade också bäddat ner sig och ville inte bli störd!

Det är ju jag som tagit Seth på morgnarna i flera månader nu, eftersom Patrick inte har ett särskilt bra morgonhumör, och eftersom jag har lättare att sova på dagen ifall det blir alldeles för tidig uppstigning nån dag. Nu verkar ju inte Patrick ha det problemet längre...efter två dagar med att stiga upp med sonen!

Så, nu är bollen i rullning, och jag ska i sex veckor till (fram till semesterveckan) vara mitt ambitiösa, trygga, handlingskraftiga, omvårdande, förstående, matlagande, städande, påhittiga, roliga och effektiva jag! På jobbet alltså.

Bebis igen!

Publicerad 2008-07-12 13:14:19 i Frida W,

Med en halvtimme kvar av fredagen blev Malin och Johan föräldrar igen! 
Deras andra barn - en pojke!

image119

Johan var här hemma hos oss under kvällen igår, då Patrick bjudit in sina killkompisar på grillat, och han blev tvungen att åka iväg direkt efter att ha ätit upp sista tuggan! Då var bebisen redo att komma ut!

Det var egentligen beräknat till förlossning idag, men han hann ut innan klockan slog tolv alltså!


Så här pyttig var Liam (nu storebror) när han var alldeles ny! Bröderna ser väldigt lika ut från kortet i MMS:et som Johan skickade idag från BB!

Det kan tänkas bli en liten Eddie, deras nye lille kille!


JÄTTEGRATTIS FAMILJEN LINDFORS!

Fikat är spikat!

Publicerad 2008-07-10 19:57:44 i Frida W,

236786-226

Dags för sommarens bästa fikabuffé-get-together!

Onsdagen den 16 juli kl 18.00!

Alla tar med något bakverk, hemmagjort eller köpt, och sen är det bara att ta för sig från bordet av alla sorter! Den som stupar först av "pajkoma" får skylla sig själv! Då blir det bara kvar mer till oss andra!

"Inga personliga inbjudningar kommer att gå ut utan ryktet får göra sin grej nu och sprida den här nyheten till de som är intresserade!" /Anna O

Det är på södra sidan Ersmark det händer!

Vilka är med?

Jag å Seth
Anna O
Elusen
Ostkroks-Sara
Anna S
Erika
Jottan
Thessan
Lovisa

Kaffetrumma!

Publicerad 2008-07-10 19:55:39 i Frida W,

Idag var en dag då vi kunde ha målat lite till på knutarna, men det såg så mörkt ut på himlen att jag inte iddes åka och slita iväg min bror. Senare skulle det spricka upp och bli hyfsat bra målarväder, men det visste jag ju inte i morse...

Kaffebryggen har istället fått gå varm här! Anna kom först förbi med pajformen som vi lämnade kvar hos dem i tisdags. Några timmar senare var Anders här med lilleman och vi diskuterade kring vad de ska döpa "lillebror" till. Kolla på kortet här och kom med förslag åt dem, så de slipper lämna tillbaks han för att de inte namngett honom inom tre månader!


Han ska i alla fall heta Lindström i efternamn..! Men förnamnet då..?

Ytterligare nån timme senare kom mina föräldrar och min storasyrra och hennes kille hit. De hade varit och hälsat på lillvalpen igen! Om två veckor (imorgon) får de hämta hem honom, och han ska heta SAIK!Det tog ett par veckor för mig att förstå att namnet inte skulle stavas SYKE, eller SIKE, utan S-A-I-K, eftersom min far är ett hängivet Skellefteå AIK-fan! I afton har jag varit på kvällsloppis i Kåge, och köpte ett par gummistövlar till Seth för en femtiolapp! Det börjar dra ihop sig för inskolning på förskolan, och det är dags att gå igenom inköpen inför detta. Typ gympaskor, regnställ, vindjacka, vindbyxor och vad mer? Sen ska jag beställa namnetiketter att fästa på Seth´s kläder, så de inte kommer bort bland alla de andra barnens!

 

Och imorgon är det slut på ledigheten för min del... Jag börjar på mitt sommarschema... Det har känts så långt borta, och jag har nog inte riktigt förstått det fullt ut än, men faktum kvarstår att det nu är jag som bär huvudansvaret för familjens inkomst ett tag! Jag ska jobba drygt 80 procent i Kåge fram till sista veckan i augusti, då jag har en veckas semester igen tills jag börjar på mitt nya jobb! Men den lediga veckan är ju Seth i full gång med att lära sig vara på förskolan, så vi får väl se vad man gör då...

Kolla DERAS bebis!

Publicerad 2008-07-09 11:52:51 i Frida W,

Så fort vi svängde in på gården, kom Hannes springandes för att möta oss, och när Patrick lyfte ur Seth ur bilbarnstolen skrek Hannes; "bebis, bebis! Kom och se på VÅRAN bebis"! Å så följde jag efter han till barnvagnen där "lillebror" låg och sov så sött! "Det här är MIN", sa Hannes.


Hannes är en jättestolt storebror!Han verkar vara en riktig "sovare" denne lille kille, han sov hela tiden vi var där i måndags och hade då redan legat i vagnen några timmar!Å jättesöt! Jag menar, kolla in vilken snygging! Man ser verkligen att de är syskon, han och Hannes! Och lätt som ett vykort kändes han, när jag fick hålla i honom! Tänk att knappt fyra kilo kan kännas så lite tungt!

Välkommen hem, lillebror!

Min förlossningsberättelse!

Publicerad 2008-07-08 21:56:11 i Frida W,

Efter att ha varit och hälsat på den nyaste tillskottet i Ersmark igår, och efter att ha gått igenom hur det var, hur det gick, hur lång tid det tog och hur det kändes för Jennie under hennes andra förlossning, kom jag att tänka på att jag fortfarande inte skrivit ner min egen förlossningsberättelse som jag har tänkt göra innan alla detaljerna suddas ut. Det här blir mer för mig själv att komma ihåg och ha kvar, jag gissar att det kan bli rätt mycket text...

Jag hade alltså gått hela sommaren och väntat. Lite desperat gick jag och räknade dagar jag gått över tiden! Jag hade läst allt som gick att läsa, prövat alla knep för att få det hela att sätta igång, men helt utan resultat. Nio dagar över tiden, klockan tio i elva den måndagskvällen postade jag detta inlägg på bloggen...

"Jag har haft känningar av värkar sen inatt av och till. Jag steg upp vid halv elva idag, gick ut med hunden och åt frukost. Sen la jag mig igen och vilade till nästan halv två! Då kände jag att jag måste aktivera mig lite i varje fall, så jag tog hunden på en långpromenad och passade på att skvallra en halvtimme med Anna på mobilen. Fram tills nu hade jag inte några riktigt konkreta känningar, så jag tyckte inte att jag behövde berätta för nån om dessa. Men när jag kom hem och vi satt ute på altan och språkade med Patricks polare kände jag en riktig värk. En värk som smög sig på liksom, ökade i smärtgrad en stund, gjorde magen stenhård, fick Patrick att uppmärksamma mitt ansiktsuttryck och bli alert och sen planade den ut och den var över. Jag bad Patrick kolla vad klockan var då - 15:30 - sen har vi klockat värkarna efter det... De har kommit med ungefär 10-20 minuters mellanrum sen dess, men allt stannade upp för ca en timme mellan halv åtta och halv nio, till min stora besvikelse, men de är nu igång igen! Detta stadie kan hålla på länge har jag läst - det kan vara ända upp till 20 timmar...


Patrick börjar bli nervös och har lagt fram sina kläder som han ska ha med sig när vi åker in. Jag vågar inte riktigt hoppas på att det är på riktigt än, för det känns som att det kan stanna upp igen när som helst, men annars är jag väldigt förväntansfull och det hela känns så overkligt... Bebisen gör stora rörelser i magen, för att pocka på uppmärksamheten, tror jag. Den är nog redo att komma ut och hälsa snart..!"

Mellan elva och tolv pratade jag med mamma, med barnmorskorna uppe på förlossningen, höll i mig hårt i möbler när värkarna kom (för nu gjorde det verkligen ont!), diskuterade med Patrick och till slut bestämde vi oss för att åka in trots att barnmorskan jag pratat med inte lät särskilt stressad. Men jag resonerade fram med mamma att de lika gärna kunde titta till mig på BB, då de ändå hade en sån lugn kväll där på jobbet.

Vi packade in oss i bilen, tutade två gånger så att grannarna skulle höra att vi åkte in på BB nu (det hade vi kommit överrens om att vi skulle göra), och Patrick var så nervös så att jag nästan var beredd på att be han stanna bilen och jag skulle ringa en taxi istället, för han kunde inte komma fram fort nog verkade det som!

Det var helt sjukt otroligt att VI skulle få åka in nu! Jag kände mig så liten på jorden, men förstod samtidigt att jag skulle få vara med om nåt så stort! VI skulle få barn! Nu var VI på väg att bli en FAMILJ!

Runt midnatt, på lassarettsparkeringen tog Patricks bror hand om Tilde, och vi gick för att ringa på dörren som skulle ta oss in till Förlossningen!

Vi hade varit på studiebesök där några veckor innan, så vi visste vart vi blev ledda först. In i ett litet rum för att registrera värkarna. Jag fick sätta mig ner i en fåtölj, fick ett band spänt runt tjockmagen (det gjorde ont bara det!) och de kollade på monitorn hur det var ställt med värkarbetet. Sen, efter att ha konstaterat att jag var öppen tre centimeter, sa ena barnmorskan att nu skulle vi få ett rum! Jag trodde det inte! Jag hade varit inställd på att måsta åka hem igen, men nu tittade jag på Patrick och sa "nu blir det"!

Vi gick igenom korridorerna fram till själva förlossningsavdelningen, och blev tilldelade ett förlossningsrum - "det snabba rummet". Det tyckte vi lät bra! Nu var klockan halv ett på natten.

Jag fick byta kläder (till nättrosor och en mjuk sjukhusrock) och sen lämnade barnmorskan oss själva. Vi kikade runt lite och tog ett fult kort på mig i de kläderna och värkarna fortsatte att påminna mig om vad jag var där för.
Jag minns att jag tyckte att det var mycket tid vi fick sköta oss själva där inne, men barnmorskorna hade ju hela tiden koll på bebisen genom att de fäst en liten plupp på huvudet på den och så kunde de se värden och sånt innifrån deras egna rum.

Jag försökte få Patrick att slappna av i fåtöljen, kanske sova lite på sängen (för jag kunde inte ligga ner), för jag tänkte att det kan ju ta fruktansvärt lång tid det här, och jag fattade att jag nog var tvungen at klara av det mesta på egen hand. Det här var mitt jobbiga.

Barnmorskan kom in igen och kollade mig och jag frågade om det var okej att gå och duscha ett tag. Att få duscha hur länge som helst, i varmt, varmt vatten var något som jag sett fram emot rejält. Hemma har vi inte sån stor varmvattenberedare att man kan göra en sån sak, så det här skulle bli härligt! En timme satt jag på en trädgårsstol i plast och lät varmvattnet hjälpa mig igenom värkarna, som nu blev ondare och ondare! Hur länge skulle det hålla på..?

En låt från radion poppade upp i huvudet på mig, och jag hörde den om och om igen medans jag satt i duschen. "Nathalie", med Idol-Ola! Lite skämmigt, men jag tänkte att det var ett tecken! Vi skulle få en flicka och hon skulle heta Nathalie! Lite jobbigt blev det till slut, för jag kunde ingen text egentligen, utan bara refrängen, så det enda som snurrade i mitt huvud var just namnet "Nathalie, Nathalieee, NATHAliee"!

Efter duschen gick jag och tittade till Patrick, som satt och spelade spel på sin mobil - han hade lite långtråkigt!

Sen blev jag plötsligt illamående, kräktes och satte mig i duschen ett tag till.

När jag sen fått på mig sjukhusrocken igen och berättade för barnmorskan att jag spytt, ville hon kolla igen och hon beslutade att det var dags att ta hål på hinnan så att vattnet kunde gå. Då var klockan tio över tre.

Efter det började vandringen. Genom rummet, fram och tillbaka, fram och tillbaka. Fyra meter dit, fyra meter tillbaks... Patrick fick hänga på hela tiden, för grejen som var kopplad till sladden till bebisens huvud, blev så tung, så den fick Patrick gå och bära på för att underlätta för mig så mycket som möjligt nu! "Fan, fy fan, fan", minns jag att jag gick runt och sa. "Fy, fan, fy fan"! Nu var det rent nåt jäkligt ont, och jag tror väl att det var då jag började ångra det hela. Ville bara åka hem och sova! Tydligen sa jag också att det här var "sista gången jag föder barn", men det minns jag inte själv!

Det kunde ju vara många, många timmar kvar nu, hur skulle jag klara av det?!?

Efter ett långt tag (som i verkligheten var 25 minuter) kom barnmorskan in igen, då jag tvingat Patrick att ringa på klockan. Nu ville jag ha smärstillande av något slag! "Jaha, bra. Ja, jag väntade bara på att du skulle säga till!" VA? Hade jag kunnat få det ännu tidigare? De såg ju hur ont jag hade!

Barnmorksan undersökte mig igen och se där, på bara tre timmar hade jag öppnats sex centimeter till! Bara en centimeter kvar nu!

Men det tog en evighet tills narkosläkaren kom loss, och in till oss. Och vi bara fortsatte att vandra, fram och tillbaka, fram och tillbaka... Jag blev informerad om att det skulle sättas en spinalbedövning. Okej, bra! Vad som helst! "Den verkar bara i två timmar, men det är nog den enda som behövs." VA? Är det snart över?!? "Patrick, hörde du?" Max två timmar kvar, det kunde jag orka!

Klockan tio över fyra, en halvtimme efter jag bett om den, eller en evighet efter att jag bett om den, fick jag till slut bedövningen, samtidigt som lustgasen jag fick i mig hjälpte mig genom värkarna. Fast Patrick var rent ursinnig på läkaren, som var så sävlig och långsam och satte sig ner, ställde sig upp igen sakta för han hade glömt nåt och gick tillbaka till instrumentbordet... Patrick ville bara skrika "MEN FÖR FAN! SKYNDA DIG PÅ! SER DU INTE HUR ONT HON HAR!"

Patrick satt hela tiden vid min sida och han blev serverad kaffe och saft på löpande band av barnmorskorna, och emellanåt bjöd han mig på lite att dricka också! Annars var jag nu lite omtöcknad av lustgasen och svamlade något om nån tjej på radion..! Lustgasen ja, som man till slut nästan inte kunde få nog av, gjorde mig som drogad, och det lät som att alla runtomkring pratade som i tecknad film och allt gick i slow-motion. Jag försökte förklara detta för Patrick , hur det kändes, men jag tror att jag mest bara sluddrade!

Efter en timme började krystvärkarna, och jag fick lägga till mig med benen i vädret och blev instruerad att ta tag i ett par handtag på sängen, slita mig liksom framåt med hjälp av dem samtidigt som jag skulle krysta neråt. Och jag med min motorik hade lite svårt med det där, det blev liksom så komplicerat i allt det ONDA! Men Patrick hjälpte mig tillrätta och efter några krystvärkar fick han uppgiften att liksom hänga sig lite på magen min och hjälpa till att trycka på! Själv koncentrerade jag mig ordentligt på den här sista biten av förlossningen, och bet ihop och tog i allt vad jag kunde i varje värk. Helt fokuserad. Jag har för mig att efter fem krystvärkar var bebisen ute! Och jag var som i ett konstigt tillstånd efter all lustgas, och jag minns att jag vände mig till Patrick och frågade "är det klart nu, var det så lätt att krysta?"

Klockan 05.36 föddes vår lille kille!

Så såg jag som en liten klump till bebis framför mig, som blev avtorkad av barnmorskan, och jag frågade Patrick om han var söt. "Nääehhee", svarade han! Blodig och kläggig kunde hans pappa inte se hur fin han var, men glädjetårarna rann på honom - det har han berättat om sen!Så la de honom till mitt bröst och jag kunde inte ta in att han på riktigt var min...
Efter nån timme hade vi tittat och tittat på våran bebis, vi hade fått födelsedagsfika, jag hade fått duscha och nu skulle vi få eget rum, där vi kunde lägga oss och sova ett tag. Men hur lätt var det att sova, med en alldeles ny, egen bebis bredvid sig?!? Patrick hade dock inga problem med sömnen, för han la sig på kudden och började snarka på en gång! Även hans ljud gjorde det lite svårt att slappna av själv... Så jag smög mig ut när jag såg att klockan närmade sig lunchtid.

Så sex timmar efter att min bebis föddes tog jag med honom in till matsalen, liggande i BB-baljan, och satte mig för att ringa min mamma. Så fort hon svarade "hallå" fick jag som en gråtklump i halsen, tappade talförmågan för ett ögonblick, men kunde till slut pipa fram ett "hej" mellan tårarna, och under hela samtalet hade jag svårt att få fram orden för att berätta för henne om hur natten varit... För det var just där och då, med sonens lilla hans runt mitt lillfinger och min mor i andra änden av telefonen, som insikten sköljde över mig ordentligt. Jag var mamma själv nu!

Nu är det effektivitet som gäller!

Publicerad 2008-07-06 19:12:41 i Frida W,

I veckan ska det hända grejer här på gården!

Patrick hoppas och tror att garageväggarna ska vara på plats innan fredag, då jag går ut mitt första arbetspass för sommaren!


                                        Plattan är gjuten och klar!

Min bror ska jag skrämma upp tidigt imorgon så han hinner måla mer på knutarna!
                                                            

Jag själv känner mig laddad för lite sommarrensning i garderober och skåp, och så ska jag försöka få iväg lite byggskräp som ligger här ute och dräller!

Och en  ny bilbarnstol måste inhandlas, så  vi kan skicka iväg den gamla till "Lillebror" här i byn! Jennie och Anders lille bebis har fortfarande inte fått ett namn än! Vi kanske ska få hälsa på dem imorgon! Kuuul!

Om helgen...

Publicerad 2008-07-06 19:05:58 i Frida W,

Patrick kom hem igår från Norge, med tauering och allt,  och han är helt förundrad och imponerad över hur mycket Seth går nu!

Idag har sonen gått mycket, men samtidigt varit rätt gnällig!


Vi skyller på det dåliga vädret, va?Efter en helg fylld med kalas, besök av släkten, soligt väder, kalla vindar, bilresor hit och dit och mycket bus la sig Seth nyss ner på en av soffkuddarna och förklarade på så vis att nu fick det räcka för denna vecka! Så nu ligger han och sover i sin säng! Godnatt, lillgubben!

Hurra, hurra, hurra!

Publicerad 2008-07-06 18:59:07 i Frida W,

Min mormor fyllde år i fredags, så vi firade henne med kalas igår!
Vi var alla kusinerna samlade! Crille, Josse, Jon, Jörgen, Carro och jag! Och så de tre små tremänningarna också så klart!

   

Förrätt; Räktoast.

Varmrätt; Kycklinggryta med ris.

Efterrätt; Hjortrontårta.


Här är min moster Anita, min mamma Kerstin och min mormor Inga!


Seth lyssnade till sagor i mormors knä...


Seth och Leo fick varsin ny mössa!


Hoppla pålle!

Om gamla minnen...

Publicerad 2008-07-04 20:50:55 i Frida W,

Jag blev bjuden på middag i Kåge i afton hos Patricks mormor och morfar, så jag tackade ja och drog med ungarna dit för att få i mig lite kycklingsallad! Gott, var det!

Efter maten visade Seth hur bra han blivit på att gå och så visade han prov på sin klåfingrighet! Detta fick Patricks morfar att tänka på när han själv var en liten grabb...

Palle: "Du vet Frida, förr bjöd man ju på finare middagar inne i salen. Det var ett rum som man annars aldrig vistades i, men just den här dagen var det främmande som skulle komma. Stora bordet var dukat så fint med ljusstakar, finporslinet och hela baletten! Själv var jag väl ungefär ett å ett halv år och..."

Astrid: "Och det här minns du, från att du var ett å ett halvt år gammal..?"
                                                                                    


Palle: "Nä, nä, men jag har fått det berättat för mig många gånger! Hursomhelst, förstår du Frida, så hade jag precis lärt mig att gå. Och jag tog mig in i den fina salen och fick tag i den vita bordsduken...och ja, du kan ju tänka dig vad som hände..! Allting åkte i golvet med ett brak när jag drog i duken - alla tallrikar och glas och ljusen!"

Palle: SKROCKAR

Palle: "Och min mormor - som var en ilsken kärring - gav mig en riktig utskällning! Och sen den dagen hade hon inte några varma känslor kvar för mig alls..!"

Astrid: (från sovrummet) Hörrö Palle, sluta prata om FORNTIDEN nu! Du tråkar ju ut Frida!"

Puckel-Tilde!

Publicerad 2008-07-04 20:26:25 i Frida W,

När vi steg upp i morse, jagåSeth, hade Tilde kissat i köket och kräkts på köksgolvet. Inget speciellt ovanligt, bara att torka upp. Men när hon ett par timmar senare kräktes igen - grått med svarta prickar i - började det kännas konstigt. Och medans jag torkade upp denna andra omgång kräk insåg jag vad som måste ha hänt... Tilde hade ätit av granuleringen!

Granuleringen är ju det här svarta som Patrick lastat ner i garageplattan, det är som järnsand, som små-små järnstickor!

Jag ringde till veterinärmottagningen och fick förklara situationen. Efter lite rådfrågning fick vi en tid idag hos Gertrud för magröntgen på Tilde!

Fram till den bokade tiden var hon precis som hon brukar vara, sprallig å glad! Vi åkte till mina föräldrar och lämnade Seth där och Tilde svansade efter "morfar" just som hon alltid gör (han ska ju bara bry sig om henne, tycker hon, och inte busa med Seth)!

Hos veterinären gick röntgen bra, bilden visade att skiten var på väg ut, så Tilde fick lite parrafinolja som skulle skynda på processen och sen sattes ett dropp med vätska som de fyllde hela nacken med - en halvliter vätska under pälsen! Hon såg inte klok ut! Som att man satt in en ballong under huden och blåst upp den!

Klart och betalt (1100 spänn) och vi hann bara ut på parkeringen innan oljan gjort sitt occh satte igång tarmtömningen! 

Nu verkar lill-Tilde-gumman vara ok, hennes puckel är sen några timmar borta (vätskan absorberas av kroppen och sköljer ut granuleringen när hon kissar) och nu ska jag och hon snart gå ner och mysa i soffan!


                                       Slutet gott - allting gott! 

Måleri-målera! Tra-la-la-la!

Publicerad 2008-07-03 20:28:02 i Frida W,

I förmiddags åkte jag till stan och hämtade min brorsa så han kunde sätta igång med att måla våra husknutar! Så här ser det ut efter första varvet! 

                            
                            

Patrick! Ser du inte hur skumt det ser ut med träfärgade dörrar?!?
       Nån fler som tycker att jag ska måla dem vita också?


Mitt i alltihop kom ThessanåTheo och Anna också! Det var en glad och jättetrevlig överraskning! Thessan ska vara uppe några veckor nu, hoppas jag! Självklart bjöd jag på fika och Seth bjöd på sin en-mans-show!
                    

  Hur gullig får man va?!? Gosi-gosi-go! Ja, du också Thessan..!

                                                      

I afton fick jag ett MMS från Patrick - en bild på hans underarm - med liemannen på! Han åkte till Norge tidigt i morse för att hälsa på sin bror och tatuera sig, och tydligen var det en lieman som fattades Patrick! Jag vet inte vad...
                                                       
                                        

Elva månader gammal...

Publicerad 2008-07-02 19:54:03 i Frida W,

Nu är han en liten kille, som har blivit så stor ändå! Han går mest nu, han kramas hela tiden, han showar och jobbar på, flinar och smilar hur stort som helst - han är alldeles underbar!
                      

Han är som en liten person, som man lär känna mer och mer. Det är hela tiden små egenheter som visar sig hos honom, som är så roliga att upptäcka, det är så mycket som han lär sig och framsteg som han gör!

För en månad sen tog han sina första två steg, nu har han övat sig och går ibland mer än han kryper (eller går som en apa - som vanlig krypning fast med helt raka ben å rumpan upp i vädret)!

"Ditt barn förstår mycket av vad du säger och babblar själv ofta korta nonsensmeningar."  Jo, ibland kan han sitta med sina leksaker och prata på en lång stund, sjunga lite emellanåt, prata lite till  - ett språk man inte förstår än - och det är så roligt att bara sitta och se på när han roar sig själv och övar å prövar!

Seth smaskar ljudligt när han ser vällingflaskan på morgonen, eller om det till exempel står en fruktskål framme! Då visar han verkligen att han vet vad man ska göra med mat - tugga och svälja!

En natt, kanske förra veckan, var han och var ledsen. Jag tippar att det var lite träningsvärk efter allt han gått. Jag var så trött där vid fyra, så jag tog honom till min säng och så la vi oss båda två där. Han somnade på en gång på min kudde, med sitt lilla ansikte mot mig. Jättemysigt var det! Han snarkade lite ibland, sen kom lillhanden och kliade lite på min arm och jag låg bara och log åt honom. Rätt var det var slängde han upp ena benet på min axel (han är vig) och sov vidare så. Sen vände han sig plötsligt helt om så vi låg i sked istället, och så blev han stilla och andetagen lugnare. Jag fick försöka hålla mig för skratt! Till slut satte han sig käpprak upp i sängen, tittade sig omkring, kollade på mig, vände blicken åt sin högra sida där dubbelsängens andra halva var helt tom, sånär som på ett bulligt duntäcke, åsså slängde han sig med armarna ut rakt ner i det gosiga! Snark, snark... Jag fattar nu hur det kommer sig att man kan hitta Seth i konstiga ställningar och i olika ändar av sängen..! Men nu lyfte jag upp Seth igen och bar in han til sitt eget rum, för jag ville ju också få sova lite! Han mojsade ner sig i sitt eget täcke och sov sen hela resterande natten där! Ja, och så var den kvarten av mamma-son-mys slut...

    
       Här ser man hans jokerleende, bakom måttstocken!

Seth sover fortfarande jättebra på natten, från sju på kvällen till sju-åtta på morgonen! Han sover också fortfarande två gånger under dagen, och jag måste höra med hans förskola hur deras rutiner ser ut, så man kan pröva styra tiderna lite efter deras mattider, tänker jag... Om sånt behövs...

 
                   Sonen börjar på förskola om två månader! 
                                               Hjälpas! 
                                  Det går så fort just nu!

Sen måste vi bli bättre på att äta tillsammans, samma mat! För Seth är så nyfiken och tigger precis som Tilde vid matbordet - nu duger inte hans egen mat ibland! Jag ska pröva laga Sethvänlig mat igen, så han lär sig äta riktig mat ordentligt innan det är dags för förskolelärarna att hjälpa honom vid matbordet!

Ooh, nu fick jag en liten klump i mammamagen - Seth ska lämnas till främmande folk.. Och jag avslutar min mammaledighet nästa helg..!

Lycka, lycka!

Publicerad 2008-07-01 22:28:20 i Frida W,

Jennie och Anders har fått en pojke idag!

Hannes har blivit storebror!
Mamma med nyfödd baby. Barnet ler mot kameran.
Det föddes en kille på nästan 3800 gram vid middagstid (närmare bestämt 17.18) idag!
Vi var och hälsade på dem senast igår mitt på dan, åt lite marängsviss, drack kaffe, pratade husrenoveringar och förväntningar!

Jennie hade då gått en dag över tiden, och var måttligt less på det hela, och ville bara få det överstökat! Jag sa åt henne att "det föds flest barn på tisdagar, så det ska väl bli imorgon då"! Sagt, och så blev det! Häftigt!


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela