Frida & Seth

Jottan 30 år!

Publicerad 2011-02-28 09:46:59 i Frida berättar...,



Jag undrar hur det känns att fylla tretti...
Är det läskigt...helt ok...ångestladdat...eller helt enkelt alldeles underbart..?

Svaret får Jottan under dagen - på hennes 30:e födelsedag! Stort grattis till dig!
Hoppas du får en minnesvärd och superbra dag!

Fredagsmys och vardagslyx!

Publicerad 2011-02-25 17:46:18 i Frida berättar...,

Tidigt imorse fann vi oss själva, jag och Patrick, för en gångs skull på väldigt länge - ensamma tillsammans! På tu man hand
Helt konstigt, men härligt, att sitta bredvid varann bara vi två!



En kvart, tjugo minuter senare var vi framme och Patrick släppte av mig...på jobbet...
Åtta timmar senare lite drygt satt vi återigen ihop i bilen på väg hem!
Skumma känsla att inte va tre eller fyra på en gång! 

Visst längtar vi till att på riktigt kunna slappna av tillsammans och bara vara vi,         men det här kändes så ovanligt så det dög gott!

Fler samåkningar till jobbet får det bli! 
 

Vi chammans!

Publicerad 2011-02-24 21:01:24 i Frida berättar...,

Seth´s första självporträtt!



Vi hjälptes åt att samla hela familjen på samma papper igår! Pappa har jättemycket skägg å långt hår, mamma har långa ben (?!?) och Tilde i nedre vänstra hörnet är också skäggig!

Mitt bland oss syns en bajs.



What a family!

Tisdag all day long...

Publicerad 2011-02-22 19:45:06 i Frida berättar...,

05.17 - Patrick ringer i mild panik över att tro sig ha glömt stänga luckan till pannan i köket när han startade elden innan han for- "stig upp och kolla den direkt"! Den var stängd.

06.10 - Seth släpar sitt täcke och kudde in på mitt rum och lägger sig tillrätta i min säng. "Här kommer lilla Ludde", liksom.

06.30 - Seth som redan har slagit på tv:n där nere ropar efter min hjälp ända tills jag lyckas hasa mig ur sängen (5 minuter senare). Han vill ha "shiil, ssöölt å shocker"! 

06.40 - Facebookar en stund medans Seth käkar frukosten.

07.05 - Seth börjar fundera på när vi ska åka till "shörkkan". Om fyra timmar typ, svarar jag.

07.20 - Seth brassar igång stereon i köket och dansar! Han försöker få mig att breakdansa lite jag också. Jag avstår, men klappar takten medans han snurrar på rumpan!

07.30 - Seth ser mormors bild på min Facebook-sida och vi börjar prata om strandbesöket vi ska göra med henne och Fanny när det blir sommar! Seth makes sure också att jag inte glömt bort att han fyller år "på shåmmarn" och visar upp fyra fingrar - again!

09.00 - jag har hunnit rasta Tilde, vila lite på soffan, elda mer och slår mig ner i soffan med en filtallrik. Seth vill ha "chamchurgar".

09.05 - finner mig själv, snäll mamma som jag är och tacksam för att gossen vill äta, stå och steka en hamburgare. Det första brödet värmer jag för länge i mikron och tänker; "tja, jag får väl offra mig och äta min med rostat bröd på fredag".

09.15 - Startar diskmaskinen. Går tillbaka till mitt fil och mina flingor.

09.45 - Frukost framför frukost-tv - check.

09.46 - Diskmaskinen har kört ut allt vatten på köksgolvet. Sms:ar Patrick att det bara är att byta ut allt. Får till svar att först när det står en splitterny skoter på gården får jag igenom att byta köksgolvet! Funderar starkt på att skriva "en splitterny skoter" i snön innan han kommer hem från jobbet.

10.30 - väckaren ringer. Har halvslumrat en stund till under filten.

10.40 - slår av snoozen.

10.50 - slår av snoozen. Seth har hunnit hämta byxor/tröja och klätt sig plus hämtat tandborsten, alltefter mina kommandon från soffan. Han stoppar även 16 kronor i form av tre mynt i jeansfickan.

11.00 - Rycker på axlarna åt spegelbilden min. Ombytt i alla fall. Orkar inte kamma mig - mössa på idag.

11.05 - Promenad med Tilde. Överraskande härligt väder idag! Seth skrattar åt en "lång gajs" som Tilde lämnar efter sig. Jag får plocka upp den.

11.25 - Bilen startar på tredje försöket. Kör för säkerhets skull en liten omväg upp till kyrkan för att värma upp batteriet. Vill hålla mig väl med det inför morgondagen.

11.40 - Äter min medhavda kroppkaka med sylt. Sköljer ner med vatten. Seth leker hej å hå lite överallt i församlingslokalerna och har inte tid att äta eller fika.

11.50 - Jag tänker på att Seth ju redan har en hamburgare i magen så jag köper en första kopp kaffe och äter upp min banan i lugn och ro medan jag snackar lite med de andra mammorna runt bordet. Tar sen påtår.

13.00 - Färdigpratat, färdiglekt och lekrummet städat. Dags att bege sig. Seth får mild panik när han kommer ihåg att han har glömt att köpa kaka den här gången! Han rusar genom huset och in i fikalokalen - det finns kvar kakor, yes! Han försöker köpa två mini-delicatobollar för 1 spänn, men tanten i kassan säger att hon vill ha en guldtia istället. 

13.05 - Seth kan i lugn och ro klä sig med två góbitar i säkert förvar i min Ica-kasse. En ska hans "koppis Anton" få sen.

13.05 - Vi stannar kvar utanför kyrkan och ser på när ungarna åker i en stor snöhög ett tag. Anton slår följe med en tant på gatan (hans farmor) så playdaten uteblir.

13.45 - Seth äter TVÅ delicatobollar. Dricker saft till. Jag och Tilde fyller på ved i banankartonger och hämtar posten. Eller, Tilde bär bara ETT kuvert.

14.15 - Jag och Seth "gyyser" tillsammans under filten i soffan. Jag säger att det är supermysigt och blundar lite. Seth håller med, fast han ligger vaken och ser film.

15.20 - Seth "gåtte gadaa"! Vi fyller upp badkaret. Jag lutar mig mot elementet och läser nyaste "Uti vår hage" medans han kör racerbåt bland bubblorna.

15.45 - Patrick kommer hem. Seth har torkat invirad i handduk i min famn och är på springhumör! Han springer många, många varv mellan köket och vardagsrummet.

Emellanåt stannar han upp och säger att han "är heelt suuut". Han hinner också "guusa Tilde" innan hon och husse går på promenad, äta kroppkaka och mera "shiil". Han är fortsatt naken fram till sju.

19.00 - Pyjamas på. Sängkläderna på plats i hans egen säng igen. Godnatt! 

Daghusse sökes!

Publicerad 2011-02-20 19:58:10 i Frida berättar...,

Efter arbetshelg nu gillar jag skarpt min kommande arbetsvecka!


Måndag: LEDIG!

Tisdag: LEDIG!

Onsdag: Jobb 7-15

Torsdag: LEDIG!

Fredag: Jobb 7-15

Lördag: LEDIG!

Söndag: LEDIG!


Leffe! Tar du hand om Tilde två dagar?

GRATTIS HANNES!

Publicerad 2011-02-16 08:10:03 i Seth berättar...,



"Här är min kusin - lill-Hannes! Han fyllde två år *gör V-tecknet* igår och han hade nog fullt upp med sina nya traktorer, skotrar och sin ukelele då, som han fick i alla paket på kalaset i lördags!

Länge kallade jag han för Gannes, sen blev det Channes och nu är han min Hannes!

Ja tyck om han!"

  

Senaste klippet!

Publicerad 2011-02-13 19:27:21 i Frida berättar...,



Tänka sig att han kunde bli så glad och nöjd ändå..! Vi började redan igår (på Hannes 2 årskalas) att försöka få Seth att ställa upp på en klippning, men han vägrade i nästintill panik! När Carro och Leo var här och hängde idag gjorde vi ett till försök och gav inte med oss! Jädrar vad det kan skära i hjärtat men sakta, sakta började han slappna av och efter ett par "skär" med trimmern var han helt avslappnad och blundade och njöt!



Kort och snyggt! Seth är "gaad" och har förlåtit oss för att vi tvingade trimmern på han!

Å så här såg han ju ut före trimningen..!





Och värstaste stolta mamman är jag nu!

Seth´s första huvudfoting ritades idag!



Mycket smickrande såklart att den föreställer mig också! Men jag fick inte svar på frågan varför jag har så mycket prickar i ansiktet (fast de skulle promt va där)..!

GRATTIS ANNA 30 ÅR!

Publicerad 2011-02-10 15:34:19 i Frida berättar...,



Det blev spontankalas hos oss idag - för Anna som fyller år!

  

Spännande med paket...



En stjärna till en stjärna!



Uppe i himlen finns nu en stjärna döpt efter henne! Den starkast lysande stjärnan av dem alla! Halsbandet (det längre) är som en symbol för vår present!

 

Jag hade lite random paket liggandes hemma, så de fick hon också!
Strössel, skrivbok och presentpåsar!

    

Tack för idag, Anna!
Hoppas du får en jättebra födelsedagsmiddag hos mäm å päp!

Kort uppdatering om familjen...

Publicerad 2011-02-02 20:28:44 i Frida berättar...,

SETH vill fortfarande "gara vara hemma" varje dag - han vill inte till dagis... Inte konstigt kan tyckas när jag idag fick höra av honom att de ser "Schrek" där - "hela tiden"..! Ha, ha, ha! Vad är det egentligen för förskola han går på?

TILDE är underbar när hon springer å springer längs vägarna härikring! Vilket språng, vilken energi, vilken frihet! Sicka skutt hon tar! Synd bara att mina ben inte jobbar på lika bra som hennes...men de susar fram helt ok på sparkmedarna..!

PATRICK börjar se framför sig en lat och ledig semester i sommar... Vilket då innebär att vi avskriver renoveringen av köket...lägger det på is... Vilket iofs låter rätt nice...RIKTIG SEMESTER alltså..!

JAG har genomlevt en snabbt övergående magsjuka och ser nu ljust på framtiden och längtar bland annat till; fikabuffén med tjejerna på lördag, helt ledig helg - nu och nästa, vår i luften, många födelsedagsfiranden och nytt köksgolv!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela