Frida & Seth

NU är det på plats!

Publicerad 2012-04-29 20:07:25 i Frida berättar...,

Bättre sent än aldrig, men idag har jag äntligen fått inkassera min 30-årspresent - ett nytt köksgolv!Har fått lite pikar från granngården om att det uppdateras alltför sällan här på bloggen, och det håller jag med om och skyller på vårdepp och bortsprungen inspiration, men idag bara måste jag bara delge er resultatet av vårt lagarbete!Bästa Team Lauta arbetar hårt i helgen; kapar träd och buskar och forslar till majbrasan i traktorskopa och lägger in nytt golv/förändrar ett helt kök av bara farten!TUSEN TACK för hjälpen, Patrick och grannarna!Jag är sååå nöjd!

Jag har i åratal stört mig på det gamla golvet och verkligen aldrig gillat det alls.

Å solen lyste och kaffe på altan smakade gott efter lite mattskärning!Som oftast fattas det nu lite listning eftersom vi bestämde oss för att köpa helt nya såna och sätta runt alla köksskåpar, men det kommer! De gamla befintliga listerna behöver fräschas upp med lite nya färg, men det kommer att bli av strax det också!


Nu ska vi bara njuta av detta i ett par dagar först! Jag kommer att gå omvägar och lovar till och omkring i köket nu och bara vara nöjd! Snyggt är det! Mjukt för hundklor att tassa på är det! Ingen halkrisk finns med det!

Shit va nice!

Vad gör vi..?

Publicerad 2012-04-24 20:54:30 i Frida berättar...,

Seth kom ner igen efter en halvtimme efter läggdags från sitt sovrum och bad om en kvällsmacka med "kaddvar". Efter att han ätit penicillin i tio dagar mot halsinflammation nu direkt efter påsk är man glad att han har aptit och vill äta! Så självklart fick han en husmans med smör och kaviar! Å självklart slickade han bara av själva pålägget och var sen mätt...

Tilde visade sig på styva linan och som ett riktigt gott exempel under kloklippningen i afton! Inga problem där inte! Synd bara att hon inte smittade av sitt goda uppförande på lillsyrran..!

Tiffy är nu två veckor ifrån att bli snaggad (det är långa köer på djuraffären). Vi har aldrig sett henne ordentligt trimmad och det känns riktigt spännande att få se henne utan all denna päls! 

Patrick börjar de flesta morgnar på gymet i Kus, eller morgon och morgon...det är mer mitt i natten där vid 04.00-tiden... Stor applåd till han för det i alla fall och till grannarna som också köpt träningskort i grannbyn! 

Jag deppar fortfarande lite över att bråckoperationen är ON igen...snart... Så snart som möjligt och innan sommaren ska bukhinnan förstärkas ordentligt med ett nät och med två kirurgläkare på plats för att göra om och nu göra rätt! Hej och hå, lugn och stilla sjukskrivning...

Lite sol närmare Valborgs och NY PLASTMATTA I KÖKET hoppas jag ska kunna pigga upp mig nu ändå! Nu är det bara ett fåtal dagar kvar att skura det ljusa, rutiga golvet som jag är så less på...på söndag ska det renoveras på söder..!

                                                  
Vi har valt en matta som ska matcha golvet i vardagsrummet för att få ett bättre "flyt" på nedre plan och jag hoppas att det ska vara lika smidigt som man kan läsa i olika forum, att rulla ut det nya golvet! Åsså så klart att hela köket får det där lyftet jag väntar på, att det blir sådär "häpptigt" som jag föreställer mig att det ska bli!

En grillad till lunch!

Publicerad 2012-04-08 13:16:59 i Frida berättar...,Grannarna överraskade oss med att kliva in här låååångt före mitt på dan idag! Så nu har vi redan hunnit dricka morgonkaffe ihop hos oss och även hunnit grilla lunch ute! Farbror Rickard är mäkta imponerad av sig själv som för en gångs skull både var i säng och sen morgon-uppstigen helt OK tider! 

Bra där!

Så nu kan jag i gott mod ta en dusch och göra mig klar för ett jourpass till!

Inför påsken...

Publicerad 2012-04-04 16:14:26 i Frida berättar...,

...fylls påskäggen med godis till otroligt billiga priser! Småplocket ä nästan som fått! Det är så prisvärt att det är hemskt!


Lösviktsgodis = väääärt!

Jag tröstäter av karamellerna då jag är lite deppig över att bråcket har brustit igen... Bara drygt två månader har gått och jag har fått tillbaka bulan nedanför bröstkorgen. Det blev inte ordentligt lagat sist eller så har jag inte varit nog försiktig... En snabbt påskyndad remiss för bedömning av bukhinnan kommer förhoppningsvis inom kort-kort och sen väntar mest troligt en ny operation...

Seth har också besökt sjukvården, närmare bestämt öron-näsa-hals-avdelningen då han fick underkänt på hörselprovet på sin 4-årskontroll. Vi har ju sen i somras trott att allt varit OK... Men det är helt jäkla otroligt att läkaren på senaste kontrollen på lasarettet gav Seth stort Godkänt och avskrev oss för vidare utredning...när det nu visade sig i journalen att mätinstrumentet för att kontrollera Seths hörsel var ur funktion den dagen..!

För första gången var dock Seth helt på med på noterna och deltog aktivt i alla testerna. Allt verkade fungera jättebra, audionomen berömde Seth hela tiden och han tryckte glatt vidare på knapparna med hörlurarna på... Så därför blev jag väldigt överraskad då hon meddelade att Seths hörsel på höger öra är "rejält, rejält nedsatt"! Med testresultaten i handen fick vi sen gå vidare till en överläkare som kikade i öronen (inget konstigt där) och efter ett kort samtal på hans rum upptäcktes det att något gått galet vid senaste besöket... 

To be continued alltså på Skellefteå lasarett...


Seth med påskris för tre år sen!

Trots allt känns det härligt att påskhelgen är här nu! Vi väntar på att Rickard och Viviann ska komma hem under helgen (Seth har peppat järnet sen han fick brev av dem för ett tag sen) och Hugo ska firas på sin 3-årsdag på fredag!

Jag ska förena allt nöje med mycket jobb också i helgen.

Torsdag: LEDIG!
Fredag: Jobb 14.30...
Lördag: ...fram till 15.00
Söndag: Jobb 14.30...
Måndag: ...fram till 15.00

Patrick har väl nån timmes skotermekande kvar på den havererade ny-skotern, fast det är ändå inget skoterföre kvar alls här i krokarna denna påsk...

Tilde blir piggare och piggare för varje dag och jag gläds åt att våra vovvar nu busar med varandra när de är ute, inte som förut då Tiffy mest varit en pain..! De jagar efter varandra i full fart och det kan lika gärna vara Tilde som tar initiativ till lek nu! Härligt! Vårkänslor! Det spritter i benen!

Så står det till hos oss...

GLAD PÅSK på er alla! 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela