Frida & Seth

Jag vill ha en cool bil, farsan!

Publicerad 2008-11-30 19:30:34 i Seth berättar...,

"Idag fick jag vara hos farmor och farfar hela dagen för att pappa skulle köpa en ny bil. Jag hoppas den är snygg och cool, så jag slipper skämmas när han ska lämna av mig på dagis till veckan.

I Kusmark fick jag leka ute i snön och titta på alla fina tomtar som farmor har ställt fram i hennes hus! Mamma kom när hon jobbat klart för helgen, och då åt vi kött och potatis tillsammans. Det tyckte vi alla var gott och mamma tyckte det var skönt att slippa laga middagen själv för en gång skull!

När vi kom hem visade mamma mig hur man tvättar rutor! Mina fingeravtryck har suttit nog länge på spegeln, tyckte hon!

                 

                                                   Den blev fin och ren...

                  

                  ...men imorgon ska jag trycka dit mina kladdiga handflator igen!
" /Seth

Tut-tuuut!

Publicerad 2008-11-30 19:13:32 i Frida berättar...,

Så hade det blivit dags för bilbyte igen. Killen-som-aldrig-hittar-sin-drömbil-men-prövar-många-andra-under-tiden åkte ner till Ö-vik idag med sina polare för att göra två affärer.
 
1. Sälja vit-Mercan, som går på diesel.
2. Köpa en svart bil, som man tankar med bensin.

Patrick har för länge sen slutat försöka förklara tjusningen, skillnader, finesser, fördelar och orsaker till att man väljer en viss sorts bilar för mig... Jag brukar hur som helst endast ställa en enkel fråga. "Vilken färg är bilen?"
                                                  

Det är ett år sen nu..!

Publicerad 2008-11-30 18:57:38 i Frida berättar...,

Det har diskuterats och tvistats en del i denna fråga... Varför? När började det? Hur kan ni? Och är ni inte lite för unga för det?

Dubbelrum Dubbelsäng - ett minne blott...

Det handlar om våra skilda sovrum.

(2007-11-30)
"
Inatt fick vi sova själva jag och Seth, för Patrick fick nog natten till igår då jag (förbannad och dötrött efter att Seth bara bökat på och sprattlat hela natten) slog till sambon med kudden när han som vanligt snarkade så hela huset skakade. Fly förbannad blev han i sin tur över att bli väckt, så inatt sov Patrick i datarummet."

Och det har han fortsatt med!

Jag får läsa böcker hur länge som helst utan att Patrick blir irriterad på sänglampans sken, och han får se tv och film och ha så kallt han vill i sitt sovrum!

Härligt, ostört, rogivande!

Så var det i alla fall ett bra tag.

Men nu har väggarna blivit för tunna och det är dags att handla fler snarkplåster igen..!

Seths ordförråd!

Publicerad 2008-11-28 23:35:19 i Frida berättar...,

Mamma
Pappa
Boll
Tack
Hej

Fortfarande är orden som kommer ur hans mun mest bara nonsens, men han gör allt för att få fram det han vill säga! Mest är det pekfingret som talar!

I morse när i åt frukost blev han törstig medan han åt sin macka och han pekade med hela handen mot flaskan på bordet. "Vad vill du"? frågade jag. Och då sa han "dricka", helt klockrent! Men jag vill höra det igen innan jag sätter upp det ordet på listan också! 

Fast Seth inte kan kommunicera med så många egna ord än, så förstår han ändå i princip allt man pratar med honom om! Det är lätt att glömma bort hur mycket han fattar, och jag blir imponerad, stolt och överraskad ju mer han visar att kan! Om man tex. hittar honom tuggandes på nån liten tidningsbit eller nåt annat olämpligt som han hittat och man utbrister; "nej, usch! Det där får man inte äta på! Det är skräp", då kan han gå och slänga det i sophinken under diskhon! 

                        

Åsså pussas han för jämnan nu! Det är hur mysigt som helst! Ibland kommer han bara fram till en och pussas för att han känner för det, och nu har han kommit på att det är ett bra sätt att be om ursäkt på! Om han hoppar i soffan eller är och drar ut nån låda som han inte ska vara i, och man säger åt honom med mörk röst att det är fel, då ploppas tutten ut på tre röda och så får man en puss på mun! Vem kan vara arg länge efter en sån gest..?

Jag har gjort stan!

Publicerad 2008-11-28 23:14:13 i Seth berättar...,

"Idag var jag på stan med mamma, mormor och moster Josse! Jag ville ha hem alla leksaker som svischade förbi i hyllorna, men de ville bara se på kläder... Min mamma köpte en klänning med röda sidenband i midjan och en svart handväska - jag menar, hur kul är det? För mig?
 

Sen fick jag äta korv och mos på stan, och mamma bytte blöja på mig mitt på Torg-Frasses! Jag är inte så brydd.

Efter mer klädaffärer, skoaffärer och tygaffärer gick vi till slut i en butik helt i min smak! Den hade kläder i min storlek, nallebjörnar och leksaker! Där köpte mormor en jättegosig mjukishund till mig! Jag gav han typ 78 pussar och många riktigt lååånga kramar! Tack mormor!

När vi kom hem var det lite Bolibompatime och efter vällingen sa mamma till mig att sova så jag orkar med att leka hela morgonen med Anton, som ska komma och äta frukost med oss! I hope mum is right." /Seth

Tack mamma och pappa!

Publicerad 2008-11-23 20:22:20 i Frida berättar...,

Seth fick dela lägenhet med mina föräldrar inatt! Allt gick bra och han var snäll och busade en massa med Fanny! De hade ätit god lördagsmiddag med Seths favoritmat - korv! Sen hade de sett hästhoppning på tv, Seth sprang runt och runt och runt ett tag till och strax efter åtta somnade han i resesängen! Halv åtta var det söndagsmorgon för dem! En bra natt! Efter hans lunchsoving kom de hit med honom - hem till mamma sin - och vad han sa var "hej"! Seth har lärt sig ett nytt ord! "Hej" å "hej" å "hej", sa han!

När klockan var halv åtta och sonen steg upp låg jag och Patrick och sov så gott fortfarande! Det var bara fem timmar tidigare som taxin kommit och plockat upp våra gäster! Tilde kom hem från Kusmark halv elva och rusade direkt uppför trappen och hoppade upp i min säng och överröste mig med blöta pussar! Sen gick vi ner och drog en kort sammanfattning av julfestkvällen för LeffeåMeta (mycket och god mat, styrdans, karaoke och städning av lokalen vid tolv så vi drog en efterfest för vi var inte redo att avsluta kvällen då)! 

När svärföräldrarna sen for gick jag och Tilde och la oss igen och låg kvar i sängen till ett! Patrick, den stackaren, hade redan åkt iväg till Fällfors för att meka i en bil så han kunde få med sig en bildel (är inte så bra på såna) till Mercan som är lite paj..!

När mamma och pappa sen kom hem med Seth fikade vi och jag fick höra om allt Seth hunnit med sen igår när vi lämnade av honom! Sen kom också Josse och hälsade på! Hon stannade ett par timmar och jag hjälpte henne skriva på papperen hon ska skicka till Försäkringskassan om att få havandeskapspenning, och sen åt vi pizza (bakismat - off course) och Josse skrattade så mycket att hon fick ont i magen åt Seth när han doppade ansiktet i tzatzikiburken! 

Tack för att Tilde fick sova hos er, MetaåLeffe!

Och jättetack för att ni ville rå om Seth i helgen, mamma och pappa! Supertack för hjälpen!

Julfest!

Publicerad 2008-11-22 12:18:29 i Frida berättar...,

Ikväll ska jag, Patrick, Anna, Markus, Becca och Robert på julfest i Kåge! Tillsammans med alla de andra dryga femtio stycken gästerna/körmedlemmarna! 

                      Party

Klockan 18.00 börjar kvällen och innan det ska...

...Seth sova lunch, innan vi skjutsar honom hem till min mamma och pappa som ska vara morfars för hela slanten, hela kvällen, natten och morgonen imorgon! Tack så mycket för att ni ställer upp!

...det sista i Seths väska packas!

...jag ordna det sista med den kalla potatissalladen som jag har med mig till buffébordet!

...det duschas, sminkas och fixas hår!

...jag och Patrick gå igenom kläder och skor, och pröva och våndas och till slut förhoppningsvis bli relativt nöjda med klädseln inför utekvällen!

...alkoholen ska handlas på Systemet!

...Tilde ska skjutsas till LeffeÅMeta!

...en fördrink intagas hos Anna och Lidde inan vi åker i samlad trupp till matsalen!

Men nu först hinner vi slappa en stund innan Seth vaknar! Hoppas på en trevlig kväll för alla!

Josse i vecka 28!

Publicerad 2008-11-22 12:07:53 i Frida berättar...,Japp, här är hon i egen hög person! Lite rundare om magen! Kortet är taget i deras sovrum och dörren bakom henne leder in till deras walk-in-closet (där Seth fick sova den natten Josse var barnvakt)!Förra helgen var vi på kalas hos Josse och det var matlagning på högsta nivå i deras gula kök...Nu är köket precis omgjort! Shit vad snyggt det blev!"Vi ska börja måla runt stommen idag. Så förhoppningsvis så är det klart innan måndag! Visst vart det snyggt?! Det tycker vi iaf." /Josse

Nu ska det beställas!

Publicerad 2008-11-20 19:56:40 i Frida berättar...,

Julkort!

Skämta inte att det är svårt att hålla Seth still när det är dags för fotografering..! För det första ville han inte alls sitta ner, för det andra ville han inte ha luvan på sig, för det tredje var vi hemma hos Anton ikväll för att ta korten och han har väldigt roliga leksaker som Seth tvunget skulle leka med istället och för det fjärde har jag inte åtta armar vilket skulle behövts för att sätta sonen på plats på fällen, hålla hans fingrar borta från vår provisoriska fotobakgrund (en vit gardin), ta ut tutten ur hans mun när det var dags att fota, tjollra med mjukisdjur för att lura fram ett leende från Seth, hålla i kameran och ett finger på avtryckarknappen, sätta på tomteluvan gång på gång och ett par armar till för att få av sig jackan när man blev helt toksvettig av att jaga honom runt i huset för att lyckas ta ett fint julkort! Pust å stånk å stön!

Här är några mindre lyckade kort som blev tagna under "jakten"!

               

               

                

               

               

               

Hur bra resultatet blev efter utgallring av de bättre korten får ni se om några veckor då brevbäraren levererar julkortsskörden!

                 
                                              Förra året valde vi det här!

Det är dags för ett FIKA NU PÅ TISDAG!

Publicerad 2008-11-17 21:32:50 i Frida W,

Vilka har tid då och är sugna på lite live skvaller stan-småbyarna emellan? 

Jag har (efter dåligt med förslag från andra) nu enhälligt beslutat av fikat blir av på tisdagkväll runt 18.00!

Därmed är ett andra steg i förverkligandet av denna fikaträff avklarad. Nu återstår dilemmat om vart vi ska träffas!?!

Hjälp mig nu!

                   kakor
                         
"Fika är en social institution i Sverige. Det innebär att man tar en paus från en aktivitet för att dricka kaffe (ibland annan dryck) med vänner, familj eller bekanta. Denna tradition av en kaffepaus med något tilltugg är centralt i svensk kultur, med svenskar som en av världens främsta kaffekonsumenter.


En fika kan genomföras på ett kafé eller konditori, på arbetsplatsen, utomhus eller hemma. Traditionellt implicerar ordet intag av kaffe, men te är också vanligt, och barn dricker normalt saft, mjölk, eller liknande. Normalt finns tilltugg i form av kaffebröd eller smörgås med i situationen."

                                                                            Kom igen, tjejer, så bullar vi upp!

Kalasbilder!

Publicerad 2008-11-16 19:42:47 i Frida berättar...,

Kalas idag i Byske! Vi är nyss hemkomna, Seth slocknade direkt efter vällingen efter en fartfylld afton med släktingarna!

Vi blev bjudna på moussaka till söndagsmiddag, och sen morotskaka till efterrätt! Gissa om det var gott?!?

Josse blev alltså 29 år i torsdags och nu är hon firad!

               
                                                        Möt Vilmer!

               
                        Allt ståhej när familjen kom gjorde honom lite skygg!

               
                            Men han kan posera fint när han känner för det!
                             
               
                                      Här är barnvagnen som de inhandlat!

               
           Så här glad blev hon över sin första present - Sex and the city-boxen! 
              Kan komma väl till pass under alla kommande amningsstunder!

               
   Å så här såg Josse och Rikard ut då de fick se presentkortet på "Öhmans mattor"! 

               
               Stegen i trappen ska bli mattklädda så fort det är målat och klart!

                
                                           Söte Leo hittade en fin docka!

               
                                 Seth blev hissad av morbror Crille!

               
                                                          Klossbygge...

                
                                        ..."nä, skateboardåkning", tyckte Seth! 
                                       "Skum typ, det där", ser Leo ut att tänka!

               
Presentsnöret på huvudet var pricken över i:et, avslutningen på kalaset och slutet på historien!

Sista chansen nu!

Publicerad 2008-11-15 20:29:33 i Frida berättar...,

I morse åkte jag på kördag, där vi övade lite jullåtar och fem latinska hymner. Vad vackert det låter! Och jag förundras igen över mina skills på att kunna läsa noter nu! Jag kan nästan sätta varje ton rätt nu, jag vet när jag ska upp, ner, pausa, hålla ut och avfrasera (but offcourse, with a little help from my kör-friends)! Det är skönt när jag känner att de sitter, för då kan jag ta med lite kraft också!

De fem latinska hymnerna ska framföras i Clara kyrka (Stockholm) i februari, men julkonsterten (Julton) är möjligt för er att höra på den 20 december i Kåge klockan 16.00!

Även sent på julaftonskvällen (23.30) ska vi sjunga i Kåge-kyrkan, så för er som inte fått nog av julstämning - titta in då!


SISTA CHANSEN-TIPSET!

Lördagen den 22 december (nästa helg alltså) har min kör julfest, för att bland annat samla in pengar till Stockholmsresan och bland annat för att ha en rolig kväll! Anmälan skulle vara inne idag, men jag kan lova att ni får komma även om ni hör av er till mig senast imorgon afton! Anna är med, och även Becca!

MOTETTKÖRENS JULFEST

PLATS; KÅGESKOLANS MATSAL
KOSTNAD; 200 KRONOR/PERSON

Fördrink, buffé, lotterier, dans, musik och en härlig stämning!

VÄLKOMNA!

Jag har fått låna pappas kamera!

Publicerad 2008-11-14 20:40:45 i Frida berättar...,Och skoja inte vad roligt det är att använda den - mot för vår egen! Nu har jag larvat på med lite olika bilder, men snart är det dags att bli seriös, för julkorten ska tas, framkallas och skickas ut i tid i år!

Förra året lämnade vi in beställningen försent, så de hann inte ens komma till nyår... Fast typ i april gick jag och hämtade ut korten i alla fall, för man vill ju ändå ha ett julkort från varje år nu! "Bättre sent än aldrig", sa jag, och delade ut kort till familj och vänner..!

Grattis Josse!

Publicerad 2008-11-13 09:10:12 i Frida berättar...,JOSSE FYLLER 29 ÅR IDAG!

GRATTIS!Hon delar födelsedag med Edward III av England, Whoopi Goldberg och Martin Timell! Och det är idag på hennes dag, 48 dagar kvar av året!

Bebis på väg #2
Josse är förövrigt i vecka 26 nu och förbereder så smått för bebisens ankomst! De har köpt en barnvagn och möblerar om lite så bebisen ska få eget rum på övervåningen!

Josse hade på senaste barnmorskebesöket gått upp tre kilo (mot mina 11 runt samma tid)! Hon har haft lite jobbigt med foglossning, men det verkar ha släppt nu. Snart ska de börja i föräldragruppen och lära sig en massa nyttiga saker inför förlossning/föräldraskap!

De senaste veckorna ar Josse och Rikard skaffat en kattunge som heter Vilmer, som får sova med dem i sängen på natten! Syrran min tycker han är så mysig och när man ringer hem till henne säger hon ofta; "vänta...lyssna nu...hör du?" Då är det Vilmer som spinner och kurrar när hon kliar honom!

Annars har hon jobbat på i Byske, tapetserat om i köket (nya luckor ska monteras snart också), de har slipat trappen och när Josse var i Stockholm i helgen målade hennes karl trappen vit!

Imorgon är familjen bjudna på kalas hemma hos dem, så då ska det bli kul att se allt de hunnit göra! Åsså ska det bli god middag och morotskaka! Å presenter har vi med!

Josse har pratat om att skaffa en egen blogg, för hon inser att det är många som är nyfikna på hennes tillstånd och allt som händer kring henne! Men i väntan på att hon drar igång med skrivandet själv får ni hålla till godo med lite skvaller härifrån!

Dagens snackis!

Publicerad 2008-11-11 19:31:02 i Seth berättar...,

            

"Idag lyfte mamma upp mig ur sängen innan jag ens hade vaknat! Vilken morgon! Sen klädde hon på mig, gav mig välling i soffan och la mig i overallen... What? Jag som fått sova ända till nio fem dagar på raken innan detta, fick lov att åka bil före klockan sju imorse..! Till dagis! Det var ju i alla fall en glad överraskning!

På dagis satt/låg jag ett tag i en vattenpöl innan fröknarna kom på mig, jag slog huvudet i en bänk så de nästan trodde att jag skulle behöva sy nåt stygn, jag kramades med de andra barnen (fast jag har inte riktigt lärt mig när det är dags att släppa taget...) åsså åt jag köttbullar!

Nu ska jag bara gå igenom dagen lite för mig själv i min säng, sen måste jag nog sova, för det blir en tidig morgon imorrn igen... Mamma ska på personalmöte, och säkert diskutera dagens samtalsämne...

                                                        


Varannan timme är gratis på natten...

Orden kommer från två kvinnor som jobbar inom nämnda handikappomsorg. De arbetar efter ett tvättstugeschema och jobbar cirka en natt per vecka. Mellan klockan tolv på natten och sju på morgonen har de jourtid. Sju timmar, men enligt avtalet får de bara räkna och ta betalt för tre och en halv timma. De andra timmarna syns aldrig, de får inte tas upp i löneuträkningen.


- Efter tio nätter har vi jobbat en extra vecka som inte syns. På ett år har vi jobbat fyra och en halv vecka gratis. Vi vill att alla timmar ska räknas, det är det viktigaste, säger en av dem.För en vecka sedan röstade EU-parlamentets arbetsutskott fram ett förslag som innebär att inaktiv jourtid ska räknas som arbetstid. I december ska hela EU-parlamentet rösta om arbetstidsdirektivet.


Vad tror du om detta, Anna?!?

I´m back!

Publicerad 2008-11-11 17:00:31 i Frida W,

Sen i lördags har vi varit utan både telefon och internet, vilket bara är en del tufft, men så försvann vattnet också..! Pumpen gick sönder av nån anledning, och det var helt torrt i kranarna! Då kan vi snacka om att känna sig besvärad!

Inget vatten till att koka välling på, inget färskt vatten i Tildes skål, inget vatten att tvätta Seths händer i, inget vatten att koka makaroner i och inget vatten till att duscha i..!

Vi fick duscha borta åsså bad vi vårt kvällsfrämmande att ta med ett par flaskor vatten när de kom igår, så att vi åtminstone kunde bjuda på lite kaffe!

Men nu är då alltså allt återställt till det normala, och jag har en hel del att ta igen - på bloggsidan!

Hur mår Stickan i magen? Hur hög är bebisfebern hos Erika? Vad har Theo-mamman skrivit om? Hur har helgen varit för syrran, globetrottern, hästtjejen, designern och Telia-ragget? Och bäst av allt - jag har flera dagars läsning om Toronto-Anna att ta igen!

Off to bloggarna!

Tjall på linjen

Publicerad 2008-11-09 01:47:23 i Frida W,

Viktigt meddelande ända från Toronto!

Hej alla friska och glada. Det här är Anna O som gör en gästbloggningen för att berätta att Fridas telekabel har blivit söndergrävd så de har varken hemtelefon eller internet nu.

Bara så ni vet.

Hon kommer nog tillbaka snart men tills dess får ni ringa henne på mobilen.

Ni som har numret, grattis!
Ni som inte har det, tuff luck!

Slut på meddelandet

Fredagsfika!

Publicerad 2008-11-07 16:07:37 i Frida W,

I morse vaknade Seth inte förrän drygt halv nio, så han hann bara dricka upp sin morgonvälling innan frukostfrämmandet började komma!

Carro och Leo kom först, och strax efter Benita och Anton! Vi dukade upp bröd, smör och pålägg och vi åt allihopa så mycket vi orkade!

Sen var det playtime för killarna!Grabbarna grus! Det är nästan stört omöjligt att fånga dem alla tre på samma bild!GLAD!KÄMPAR!-JÄVLAR!Småkusinerna!"Vad är det du har där?""Tja...en tutte, bara."

"Já får låna?"
"Jahaaa, det är en sån..!"

"Men vadnu, den här bollen matchade ju nyss min gröna tröja..."

"Matte, giv mig styrka!"

En sån duktig kille!

Publicerad 2008-11-06 19:24:18 i Frida W,

Seth klappar händerna varje gång "Bolibompa-draken" kommer på tv, men han är inte särskilt intresserad av själva barnprogrammen. Lagom till att vällingen var klar ikväll började "Lotta på Bråkmakargatan", och det tyckte jag att vi skulle se för att avrunda torsdagen!

Och visst var det lite kul att se Lotta åka skidor och lite panikslaget leta upp sin Bamse som hade kommit bort, men efter tio minuter tyckte Seth ändå att det var nog. Så han tog sig ner från soffan, plockade upp vällingflaskan och gick ut i köket och ställde upp den på diskbänken! Sen gick han fram till Tilde som låg i fåtöljen i köket och gav henne en kram! Det var godnattkramen! Det var bara för mig att inse att sonen var trött och jag lyfte undan grinden och så fick Seth klättra upp för trappen och gå in på sitt rum!

Ja, jag säger då det..!

Nu drar jag onsdagen...

Publicerad 2008-11-05 22:06:31 i Frida W,

Tack till Meta&Leffe som suttit barnvakt två kvällar på raken nu! Mina och Patricks arbetspass har krockat, och då har farfars ställt upp och hämtat på dagis, lagat mat (som Seth ätit som om han aldrig fått mat förut, verkar det som), badat honom, busat med han och lagt i säng honom innan jag kommit hem på kvällarna! Tusen tack!

                       

I morse åkte vi till Barnens Hus och fick Seth förevigad av en barnfotograf! Bilderna blev jättefina, men vi får inte hem dem förrän om fyra veckor. Seth satt uppe på ett bord, på en skinnfäll, med (mina) favoritkläder på sig och jag och Patrick turades om att stå framme vid kameran för att försöka lura Seth till leenden - och det lyckades och det blev så gulliga bilder!

Sen bar det av till dagis för Seths del och till frisör-Becca för min egen del! Nu blev jag ännu kortare klippt, och Becca var nöjd över att jag var så modig! Men vaddå, det är väl hon som bäst vet vad jag passar i - det är fria händer som gäller för henne! Och återigen njöt jag till fullo av massagestolen i tvätta-håret-avdelningen, och den sköna hårbottensmassagen som Rebecca ger! Det är nästan värt varenda krona innan hon ens har börjat klippa!
                                 
                                                      Back to högstadiet, liksom, va?

Till sist... Det här kortet är från början av november förra året!
Scrolla ner        
           Än så länge är det bart på vägarna och lite kallt på morgon, men snart... 
             Klicka f�r att st�nga bilden

                                    Anna, när du kommer hem får du snö!

Från personaltoan...

Publicerad 2008-11-05 21:36:24 i Frida W,

På personaltoaletten på mitt jobb tillbringar man nån minut per pass. Därför sätter man upp olika finurliga, tänkvärda, roliga texter/urklipp för att tja, roas medans man sitter på klo..?

Den här texten hade kommit upp nu idag;

"I det här livet är jag en kvinna. I mitt nästa liv skulle jag vilja bli en björn.

När man är björn måste man gå i ide. Man bara sover i sex månader. Jag skulle kunna leva med det.

Innan man går i ide måste man äta kopiösa mängder mat. Jag skulle kunna leva med det också.

När man är björnhona så föder man sina ungar ( som är valnötsstora) i sömnen. När man vaknar är ungarna halvt uppvuxna, gulliga, kramgoa björnungar. Jag skulle absolut kunna leva med det.

När man är björnmamma vet alla att man menar allvar. Man klappar till vem som helst som stör ens ungar. När ungarna blir irriterande klappar man till dem med. Jag skulle definitivt kunna leva med det. 

                              

Om man är björn FÖRUTSÄTTER ens partner att man vaknar med en morrning. Han FÖRUTSÄTTER att man har håriga ben och ett överflöd av underhudsfett.

Japp! -Jag vill bli björn!
"

Detta händer nästa år..!

Publicerad 2008-11-03 13:15:35 i Frida W,

Igår afton kom två affärsmässiga ungar hit för att dela ut jultidningarna som jag beställde av dem för nån månad sen! De tog tacksamt emot pengarna och sa sig vara nöjda med årets försäljning!Jag satte mig genast och började fylla i några viktiga händelser/dagar!

                        
                * 15 januari - ANNA KOMMER HEM!hjärtformad 30-skylt                                                       * 28 mars - PATRICK FYLLER 30 ÅR!

                                                 * 31 juli - SETH BLIR TVÅ ÅR!

                        
                                                 
En del datum är inte helt klara än, som när alla småbebisar ska födas (men jag vet av typ fem stycken), när semestern ska läggas och alla fester/kalas ska hållas (jag vet att Patrick har varit nervös inför sitt 30-års-firande länge nu)..!

Annars då..?

* George W. Bush planeras avsluta sin åttaåriga tid som USA:s president, och den politiker som enligt planerna skall ha valts till ämbetet den 4 november 2008 planeras därmed påbörja sin mandatperiod. (Vem skall det bli?!?)

* Melodifestivalen kommer till Skellefteå!

* En total solförmörkelse inträffar den 22 juli.

* Friidrotts-VM planeras att arrangeras i Berlin.


Så, mycket att se fram emot! Men först och främst, väntar jag med spänning på mitten av januari! Yea!

Söndag - check!

Publicerad 2008-11-02 19:24:10 i Frida W,

Tjugo över åtta vaknade Seth i morse, Patrick hade morgonpasset och jag fick dra mig ända till klockan tio! Vilken sovmorgon!

Klockan två var vi på plats i kyrkan för att vara med på Ossians dop! Han var så fin i dopklänning med blå band och skötte sig väldigt bra, såg ut att trivas med allas blickar på sig och han sa inte alls emot när han fick vatten över huvudet!

Till skillnad från Seth, som tjöt och bara ville åla sig ur vårt grepp, för han var ine alls intresserad av det som hände där framme! Patrick fick till slut gå iväg med honom under en av psalmerna, och när de kom tillbaka var både far och son nöjda, för de hade hittat fikabordet och Seth åt nöjt på en kaka! Men lagom till nästa sånginsats för församlingen var det dags att ta ut Seth igen, han gnällde och försökte rymma återigen..!

Så vi gick till lekrummet en liten stund. Men snart hörde vi en massa röster därutifrån och vi gick in till salen  där fikabuffén var uppdukad! Det var massor av olika kaksorter och tårtor! "Gott", tyckte Seth, som satt och trådde bullar och morotskakor! 

Allt detta socker fick verkligen sonen att gå upp i varv sen, och han sprang, sprang och småstampade lite här och var! Fram och tillbaka och inburen i salen blev han gång på gång, åsså lika snabbt var han iväg igen! Jag och Patrick turades om att se efter sonen för det är helt galet vilken energi Seth har alltså!
                                        image181

I fiskdammen som de ordnat för barnen fick Seth en ballong som jag blåste upp åt honom! Vilken lycka! För oss alla! Ännu fler ballonger blåstes upp då vi insåg att de gjorde att han satt still ett tag i stolen..!

Fast sen var det roligare att springa och jaga dem på golvet, och en och annan sprack men det gjorde Seth ingenting, han fortsatte bara efter nästa!

Väl hemkomna fick vi alla en liten siesta - en välbehövlig paus!

Hur mycket ska sonen orka egentligen?!? Han har reducerat sina sovpass till hälften senaste veckan eller så (till ett), men är fortfarande lika energisk och snabb som alltid! River, kliver, springer, far, klättrar, kramas, pekar, slänger, jobbar å står i - nu i princip hela dagarna i ända! Och jag å Patrick far runt å rättar till, säger åt, lyfter ner, lyfter upp, jagar, plockar saker och hejdar - i princip hela dagarna i ända!

Tur är väl att Seths kramgoda sätt är så himla härligt! Hans slängkyssar till en, hans armar om ens hals, hans givmildhet då han räcker en sitt uppblåttnade smörgåsrån eller sin snoriga napp..! Tur är det att man blir så glad av hans leenden och hans skratt och när han gör sig till för att få en att roas! Tur är väl det att han är så jädrans underbar, för annars hade man inte orkat!

                                 

2 november...

Publicerad 2008-11-02 12:11:31 i Frida W,

Idag är det sex år sedan jag och Patrick blev ett par! Idag, en lägenhet ihop, ett hus ihop, en hund och en liten bebis senare är jag så glad över att vi är tillsammans! Vi två nervöst flirtande (då 21 och 23 år gamla) har de senaste åren flyttat runt en del, och till slut bestämde vi oss för att vi ska bo i Ersmark! Sen kom Tilde hem till oss och snart började magen min växa!

                      
                                                            Puss, puss!

Igår firade vi med pizza och en film ihop i soffan! Åsså tidigkväll så vi orkar med hela söndagen!    

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela