Frida & Seth

Tatung i lördags!

Publicerad 2010-09-27 12:21:07 i Frida berättar...,

 Astrid fyllde 75 år!

Jag tror att Seth tyckte att det var mer imponerande att han e tre!

Gääserbiil!Ingen större skandal för Seth som skötte sig otroligt bra på restaurang, men ändå skandal att hans tallrik blev serverad sist av alla oss 18..!En trött kille i famnen på Palle efter mat och glass!

Onsdag idag...

Publicerad 2010-09-22 19:57:40 i Frida berättar...,

Sitter och förösker komma igång att skriva nåt fyndigt, kul och intressant men det kommer liksom ingenting vettigt...

Jag kan pröva summera dagen istället.

Vaknade just efter fem av att Seth grät i sin säng. Vid halv sex kände jag hur värmen steg på min arm och insåg att Seth just kissat igenom blöjan och på oss båda i min säng. Klockan sju hällde jag upp första kaffekoppen på jobbet. Jag drack en antal koppar till under vår planeringsdag på polishuset plus en extra efter bjud-lunchen som kommun stod för på Brinken. Vid halv fem hämtade jag Seth på dagis där han var ensam kvar av alla barnen. Middag, stöka lite, promenad och tvärvisit från Benita innan jag nu la Seth för natten. Vi kom överrens om att vi skulle sova till minst nio imorgon båda två. Håller tummarna från och med nu att han håller vad han lovat.


Seth - vår lille gláskit!


Och sen då?

Torsdag: MetaåLeffe sitter barnvakt på kvällen eftersom jag ska å jobba från 12.00...

Fredag: ...till 14.30!

Lördag: LEDIG! En sväng till Byske tror jag och sen middag på Tatung med hela Lindholms-släkten! Seth peppar för att träffa "Gicka" igen!

Söndag: Jobb 11-21. 

Lördag 18 september!

Publicerad 2010-09-18 19:39:42 i Frida berättar...,

Idag har jag fyndat kläder för en hundring på bytardagen i Bureå plus denna fina tunna för en femtiolapp på loppis i Kåge!

 

 
En rätt stor pjäs!
 
Jag vet inte riktigt än vad den ska få tjäna till, men jag kände direkt att nån användning ska vi väl kunna ha för den! Patrick är dock skeptisk.

Veckan har gått fort förbi och vi har alla jobbat alla dagar! Mest roligt tror jag Seth haft på sitt "arbete" då de både haft fotografering och försenat kalas för honom!

Samma dag som kalaset var vi iväg på hans 3-årskontroll på BVC. Där var det (inte alls förvånande) bara jag som pratade och kunde berätta vad Seth gillar/ogillar, helst gör och vad han kan. Omedgörlig var han även när det skulle vägas och mätas, men med gemensamma krafter lyckades vi komma fram till både längd och vikt på vår storkille -    1 meter lång och 16 kilo tung!


Näst efter fyndjakt har dagens projekt varit att gipsa klart väggarna i vardagsrummet/hallen.

 Det fixade Patrick galant!

Så nu är det bara dags för mig att börja måla taket! Allt är klart för spackling också, så tapeterna ska snart inhandlas! Plus alla annan shopping som det börjar vara dags för..!

Klädhängare från Mio..?

 Prisvärd skohylla från Rusta..?


Shit! Om typ en en och en halv månad kan det nog börja vara klart..!
Då ska vi ha visning!

En Seth-bild!

Publicerad 2010-09-13 21:15:41 i Frida berättar...,Seth är "te åår" och håller alltid upp sitt pekfinger för att tydliggöra hur gammal han är! Han är ingen bebis längre, tycker han, och han blir sur när man retas med honom för det! "Ja e stoor"!

Nu är han nyklippt också, tack vare farmor Meta!
Det brukar passa sig bra innan man ska dagisfotograferas om ett par dar!

Helgen i Vilhelmina!

Publicerad 2010-09-13 21:15:13 i Frida berättar...,
Inga ringlande köer till gudstjänsten i Vilhelmina på söndagsförmiddagen...Men fina möbler fanns det dock där!Jag blev helt kär i de här!

Och alla i kören var så klart helt saliga över lille Gunder!Han lärde sig knäppa händerna sådär passande under kyrkokör-helgen!Många, många timmars sjungande (och en och annan timme på ett hotelldansgolv med skumdisco) tar på krafterna när man dras med en förkylning, och det var skönt att komma hem till egen säng och sova igår kväll!

Det var så klart mysigt att få komma bort ett par dagar, men det var inte alls lika avkopplande som jag hade sett framför mig och trott! Men en HEL bok hann jag läsa under bussresorna i alla fall, och det är inte ofta man har ro till det..! Och dukade bord med all mat serverad i tre dagar är ju rätt lyxigt också, inte sant!

Ååååheeeej!

Publicerad 2010-09-08 18:58:05 i Frida berättar...,Faffa´s på besök i afton!"Faffa" är fortfarande det enda namnet Seth kan säga om dessa två..! När man pekar på farfar Leffe är det "faffa", men när man pekar på farmor Meta försöker Seth bara slingra sig och börjar prata om nåt annat..! Konstigt, med tanke på att han annars kan säga både "fössittit", "gakkogääskippar´n", "gellegässer" (brännnässlor) och "guubgagarn"..! 

På fredag har de stämt middagsdate - faffa´s och ungarna våra! Då jobbar Patrick sitt sista eftermiddagspass för denna vecka och åker jag till Vilhelmina över helgen!

Tack och lov har min slemhosta idag lättat riktigt ordentligt och jag känner mig piggare än jag gjort på många dagar! Tufft, tufft att var så förkyld i luftvägarna! Men nu kan jag se framemot en kul helg med kören igen, då jag kan vara med och sjunga utan att bli andfådd av sånginsatsen! Vi uppträder både i Vilhelmina och sen i Malå på söndag på vägen hem!


Andra kommande konsert-datum-tips med kören är;

10 oktober - samsjungning med ett par andra körer i Kusmark!

28 november - körkonsert i Kåge!

18 december - Julton i Kåge!


Skriv upp det!

Hej, alla fredagsmysare!

Publicerad 2010-09-03 17:56:50 i Frida berättar...,Seth tog en powernap efter vår utflykt idag...det gick inte alls att väcka honom ur sömnen på en dryg halvtimme...
Så fort jag lyfte i honom så la han bara omkull sig igen..!

Vi åkte ut till mamma min i stugan i förmiddags! När jag frågade Seth vad vi skulle hitta på idag när pappa är borta och fiskar så sa han bestämt "gåka guugan"! Jag undrade då vad han skulle göra där - "spika i träd"! Och sen tillade han "gåka guugan NU"! Jomenvisst!

Nu ska vi strax se en film och fredagsmysa med chips oxå!  

Fredagsmys - check!

Jag gör en Josse...

Publicerad 2010-09-01 21:20:49 i Frida berättar...,

...och bloggar i kronologisk ordning vad som hänt de senaste dagarna!

Måndag; jag och Seth drog till Byske och barnvaktade Hannes ett par timmar! Lagom till middagen kom sen Josse hem från frissan och vi åt lasagne ihop!Killarna badade dock före maten, vilket kan ses som en miss...

 

tisdagen träffade jag den här lille godingen!

 

En lite snorig Hugo fick lite kläder att ärva från äldst-kusinen!Onsdag; vår just nu enda fungerande hall... Överfull och stökig!

Jag längtar, längtar tills vi kan öppna dörren och kliva in i vår topprenoverade hall tvärsgenom huset!

 

Den ser ut så här just nu.

Jag vill passa på att ge Patrick allt beröm han förtjänar för att han jobbat på så bra i vardagsrummet och nu gipsat alla väggar! BERÖM, BERÖM, BERÖM, BERÖM, BERÖM, BERÖM, BERÖM, BERÖM, BERÖM, BERÖM, BERÖM, BERÖM, BERÖM..!

Jag erbjöd mig att fixa spackling och slipning inför tapetseringen men...Patrick tyckte visst att "det måste ju bli bra också"! Ha, ha, ha! Tack för det förtroendet!Spännande ljussättning på det här kortet..!
Det ser ju ut som att Patrick har byggt en stor låda!


Resten av veckan..?

Torsdag; Jobba 12-21.

Fredag; LEDIG! (Patrick åker på fiskeresa - igen!)

Lördag; Jobba 14.30...

Söndag; ...15.00!


Å inför nästa vecka har jag redan börjat ladda för...

 /hotellwilhelmina.se

Dock är det en körresa och inget romantiskt för karln och mig, men vad ska man säga när körkassan är god för bussresan tor Vilhelmina, två nätter på hotell plus mat fredag-söndag! Tack så mycket!?!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela