Frida & Seth

Hej då, Rickard och Viviann!

Publicerad 2011-08-31 23:04:04 i Frida berättar...,

Idag drog de iväg tillbaka till Norge.
Det var dags att lämna sommarsemestern för den här gången..!

En lång och härlig sommar har det varit med många nya bekantskaper och mycket som har hänt tvärs över vägen!

Lyckliga husägare första dagen!Tilde har stortrivts hemma hos grannarna hela sommaren! Bortskämd liten dam!Igår körde de sista traktorvändan ihop.

Förhoppningsvis ska maskinen klara av att skotta snön i vinter, och Seth får väl visa farbror sin hur man gör då där till jul!Tack för en fin sommar, grannarna!

Grattis Tilde!

Publicerad 2011-08-29 19:59:26 i Frida berättar...,Om Tilde Niagara...

Det var på Blocket av alla ställen, som vi hittade en annons om en kennel utanför Nordmaling som hade schauzervalpar till salu... Efter ett samtal dit samma kväll fick vi veta att det gällde att boka snabbt om man skulle hinna få sig en liten hund ur den kullen, och det var precis det vi gjorde också. Ett par veckor senare åkte vi ner och hämtade hem en av de elva valparna, den minsta utav dem. På stamtavlan hette hon Niagara, eftersom alla hundar kenneln födde upp hade olika bilnamn, men vi gav henne ett eget också - Tilde.Schnauzer - peppar o salt

Det är en härlig hundras som man tenderar att fastna för, då det är en ras som ser till att det händer saker utan att vara överaktiva, väldigt livliga eller arbetskrävande. Det är i stället en hund som hänger med på allt man kan tänkas hitta på (och klarar av det), som lika gärna går en mil som runt kvarteret. Så länge den får vara med är den otroligt anpassningsbar, och det är en härlig hund att hålla på med bruks, lydnad och agility med, om än det ibland kan vara svårt att få dem att förstå nyttan med det hela.
                                                                                       /http://pognos.com/Hundår       Människoår

2 månader   2 år
4 månader   6 år
6 månader   10 år
8 månader   12 år
10 månader 14 år
1 år             16 år
1 1/2 år       20 år
2 år             24 år

Sedan skiljer sig de åt efter storlek:

Hundår
        Människoår

                  S/M          L          XL

3 år             29           30        31
4 år             34           36        38
5 år             39           42        45
6 år             44           48        52
7 år             49           54        59
8 år             54           60        66
9 år             59           66        73
10 år           64           72        80
11 år           69           78        87
12 år           74           84        94
13 år           79           90        101
14 år           84           96        108

Som på beställning...

Publicerad 2011-08-22 21:40:09 i Frida berättar...,

...kommer suget att fixa iordning hemma nu när hösten är här!

Denna gång är det Seths rum som planeras för uppfräschning! Jag tänker mig ett roligare rum för honom att vara i, leka i och mysa i! Som det är nu drar han bara ner leksakerna till "lekrummet" (datarummet) eller håller till överallt i vardagsrummet... Skulle vara kul och skönt (- att slippa plocka, plocka jämt) om han höll sig på samma ställe med allt!

Jag har pratat ofta och länge med Seth om hur han vill ha det och jag har de senaste dagarna fått en rätt klar bild över hur jag vill att allt ska bli! Blått golv (matta) och en blå/vit-randig fondtapet i olika nyanser över den nu bruna väggen! Ut med stora ek-garderoben plus den vita byrån och in med en serie vita köksskåpar i mer golvhöjd ifrån Ikea i det hörnet! Seth har även önskat ett pirat-tema i textilierna och det låter ju bra och roligt! Måste ju ha honom med på tåget också, så hans ideér är mycket välkomna!

                   

                    
                                                           Färgglatt kan passa?

Seth har det största sovrummet i huset, men väljer oftast att sova i min säng i mitt lilla rum och tillbringar sen egentligen ingen tid alls därinne... Dags för att försöka ändra på det! Så med nån rulle golv och några rullar nya tapeter och fix och trix kan förvandlingen börja!


Dock vet jag inte hur jag ska tackla hans senaste önskan... För hur mycket jag än vill att han ska få säga sin mening i det hela så kan jag bara inte godkänna en 4-årings sovrum med svart golv, svart tak, svarta väggar och överallt dödskallar..!

Agility - my ass!

Publicerad 2011-08-20 19:22:40 i Frida berättar...,Med stretande ben och panik i blicken kan vi väl säga att dagens idé om att skämma bort Tilde på träningsbanan inte gick nå vidare..!

Hela dagen har vi mest bara masat på här hemma. Jag sov till tolv (!) och bortsett från promenaden vi tre var på när solen kom fram idag har jag inte gjort mycket nyttigt...om man inte räknar viloläge till nyttigheter..!


Lill-stumpan har fått all uppmärksamhet idag!

På annan ort, närmare bestämt i jävre, har farfars gett Seth all uppmärksamhet! De myser på där borta i husvagnen och har hunnit fynda på loppis OCH FÅTT FISK!


Fiskelycklig!

Kidsen!

Publicerad 2011-08-14 22:12:27 i Frida berättar...,Födelsedagsbarnen i sommar! Tilde fyller 6 år om ett par veckor och Seth har redan börjat räkna ner till nästa sommar då han blir (sträcker ut full hand) - FEM ÅR!


Storkille nu som pissar stående på dass!Seth sysselsätter sig dagarna i ända med allt vad han kan! Här har han boxningsträning (självklara loppisfynd)! Han är också en cool skateboardkille, en riktig cyklist med häftiga sladdar i gruset och han är en mycket happy fiskare! 

Blåbärsplockning är Seths nya grej! Mest blå om läpparna, men jisses vad skoj!

På kvällarna blir samtalen bara längre och längre. Seth har många finurliga funderingar och egna, speciella ord! Det är så gulligt att se hans upprymda lilla jag försöka få fram orden när han ska berätta om nånting han gjort eller sett! Det bästa han vet är när vi börjar prata om morgondagen, och jag myser när han lyser upp när man kommer till nån aktivitet som han verkligen ser framemot! Till veckan kommer de första dagarna mest handla om dagis och vem som lämnar och hämtar, men framåt helgen hoppas jag kunna få sonen längtansfull till en weekend i Jävre..! Farfars har bokat husvagnsplats där och planerade att få låna honom i två nätter! En smått motsträvig Seth har dock nekat till inbjudan upprepade gånger redan... "Jag tror inte att jag vill följa med dem då..." "Jag tror jag vill vara hemma med er..." Sött att han vill hänga med sina föräldrar, men jag ska testa peppa han ännu lite till, för det hade onekligen varit riktigt lyxigt att va ensamma hemma vi två - plus lilla stumpan Tilde så klart! 

En loppis-sommar!

Publicerad 2011-08-14 21:37:15 i Frida berättar...,Om jag förra semestern mer tänkte tanken på att åka runt och botanisera bland loppisborden, så har denna sommarledighet varit desto mer fulltecknad med såna utflykter! För överallt sticker ju dessa skyltar upp med vägbeskrivning till folks utförsäljningar! Så himla skoj! Loppis e poppis!

Idag var det dags att sälja oxå! Med två pärlor till bordsgrannar spenderades dagen med att försöka kränga diverse "skrot och skräp" till handlarna! Det gick hyffsat. Cilla vann pengamässigt när vi räknade ihop dagskassan och jag själv kände att jag drog en vinstlott när jag kunde knöka ihop mina kvarvarande prylar i endast tre (av typ nio?) kartonger!I slutet av dagen skyltade jag om och tokreade ut mina grejer! Dock är folk alltid lite för mättade av krimskrams för att nappa på såna fina erbjudanden..!

Borträknat avgiften (och lite prylar som jag ändå köpte av mina vänner) kom jag hem med 250 kronor mer i börsen än vad jag hade med mig!Efter helt ok affärer, sol hela dagen och gott fika i magen kunde vi ändå lämna Folkparken nöjda och belåtna! Inför loppisdagen mötte jag upp Josse ute i stugan igår för "operation; rensning"! Jag fyllde upp Saaben med morsfars prylar i många, många kartonger! Där ute händer det förvrigt grejer hela tiden! Nu är ytterdörren på plats till pappas nybygge och det stora förrådet är indelat i två rum!
En stor, fin parkering är också fixad!

Seth har verkligen fattat den braiga i att åka runt på loppis och klädbytardagar! Han följer gladeligen med och fyndar allt från brallor till leksaker, fast så klart mest lockar leksakerna!

I stugan igår hittade han en cykelpump till sin nya, blåa cykel som kunde komma väl till pass om luften i däcken tog slut och han fick även med sig ett grönt rep med krokar i var ände som han tänkte ha med sig i skotern i vinter...ifall att man skulle köra fast igen..! Smart kille - kloka fynd!

På bilderna här är han överförtjust då han hittat godis på marken! Tydligen "växer godis" i gräset ute vid torpet..! Mohahahahaha...lättlurad! Men vilken grej för en fyraåring!

Kusin Hannes är också en van loppare!
Här efter ett besök på en gårdsloppis i Kusmark, tidigare i sommar!

I can smell roses!

Publicerad 2011-08-11 22:35:35 i Frida berättar...,

Superdupertoppenfinaduktigaproffsigagulliga vännen Jottan hjälpte mig idag att rensa och städa hela huset! HELA HUSET!

"Pax badrummet", skrev hon på FB-chatten i måndags..!Jag sa inte emot! Jag sa inte heller emot när hon stod över mig och manade på när hon tyckte det var dags att rensa, slänga! Jag sa heller inte emot när hon dammsög mina golv och under alla soffkuddar, rengjorde ugnen och vek toalettpapperet sådär på hotellvis!

Vicken tjej!Skrot och bråte efter rensningen på övervåningen bara..!
Nu är släpet vårt FULLT!Ikväll lägger jag mig i nybäddade lakan i väldoftande hus och med vetskapen om att dammtrasorna torkats överallt!


Stort tack också till Viviann och Rickard som hämtade Seth på dagis och tog hand om honom medans vi fejjade på här hemma!

Bröllopshelgen!

Publicerad 2011-08-10 10:40:42 i Frida berättar...,

 

Efter att ha varit på resande fot i nästan nio timmar kom jag och Anna fram till Skepplanda - Långa gatan - Thessans hemadress!Där var förberedelserna igång! Bröllopsbestyr delux!De hade redan varit och dukat upp i festlokalen ca en mil bort.

Så vi blev tilldelade vårt sovrum för helgen - husvagnen!  

Morgonen efter var alla uppe tidigt! Bröllopsdagsfrukost här nedan!

Morgonmys med fadderbarnen!

Ut sen till bygdegården där middagen och festen skulle hållas...fixa, dona, öva inför kvällens framträdande på scen..!


Ombytta och klara värdinnor och toastmasterpar!

Gästerna började anlända...

Nu började det! Till tonerna av "Kärleksvisan" kom brudparet in med sina föräldrar...inte ett öga torrt...

Alla 64 bröllopsgästerna plus brudparet åt sedan räktoast och italiensk buffé! Toppenmat, rörande tal, roliga tal, toppenfina bordsgrannar, ett underbart brudpar och en superskoj fest följde sen!
Bröllopssång
 
Nu är vi här för er två

det här är dagen D för alla att förstå.
Att ni till varandra redan sagt ja
det ska vi fira med ett rungande hurra!
hurra hurra hurra, hipp hipp hurraaaa
 
Det börja för rätt länge sen på Internet
ni såg varann på Lunarstorm och allt kändes rätt
Thessan börja plugga så hon flytta till Hjo
tillsammans hitta ni sen någon annanstans att bo
och kärleken den växte och så kom Theooo
 
Vi såg ett inlägg på din vägg
att Christian smugit ner en lapp i ditt påskägg
du skrev att där uti, låg ett vackert frieri.
Tänk er den känslan 
som Thessan måst fått
när hon trodde att hon skulle få nåt gott
Världen kändes bisarr, i vårt fanns bara snarr
 
VERS - tyst (gå ut och bjud på godis)
 
VERS - tyst (bjud godis)
 
STICK - Thessan Beijer, det är nu ditt namn! ThessanBeijer, nu har du ditt giftermål i hamn! 
 
Ni startade rätt med huskontrakt
renoverade, fick barn och efter nästa kärleksakt
...verka ni behöva mer barnvaaaakt..!
 
2009 rapporterade ni
att magen börjat växa och där inuti
så gräddades en bulle som blev lilla Juni
Ett plus ett blev två blev tre, sen var ni fyra
idag är det den dagen då ni kärleken bedyra.
Nu är det vi som säger
Grattis till er Beijer!
 
Igår var det fredag, helgen började då
den stora dan kom närmare och närmare inpå
 
Vad är det för en dag? (idá)
Det är er bröllopsdag!
Njut av den än ett tag.
Imorgon är en annan dag!
(viskandes: Christer Björkman -92)

                                              /Anna & FridaBra priser i baren och dansskorna på!
Halv fyra kom vår skjuts för att köra oss tillbaka till husvagnen!
Trötta, möra och lyckliga!


In bed - just married the day before!


Tack, brudparet, för en jättefin helg! Jag är så glad att vi kunde komma!


På tal om glädje... Undrar just hur glad den random person blev som fick detta mottagande av Anna på Landvetter på söndagen..?

Tack också till Anna, för en trevlig resa ihop! Vi klara´t bra!

Rosa!

Thessan gifter sig i helgen!

Publicerad 2011-08-05 08:09:19 i Frida berättar...,

 

Vigsel hemma i trädgården, bröllopsfest en mil bort med gästerna kring runda bord, jag och Anna har ett par överraskningar i bagaget för brudparet..!

Väskan är packad och jag har en feeling att den här helgen kommer att bli kanon!

På återseende!

Hemma igen!

Publicerad 2011-08-04 13:10:34 i Seth berättar...,

"Idag ville jag hem från min semester. Hem till mamma! Fast den var ju jätterolig, min semester, och jag har åkt mycket karusell med nya kompisar och fiskat med mitt nya fiskespö och hittat en skatt och cyklat massor! Åsså har jag sovit lääänge på morgnarna, så charmor och farfar nästan har fått väcka mig! Jag tänker fortsätta med sovmorgon hemma oxå."

För ett år sedan...

Publicerad 2011-08-03 23:50:21 i Frida berättar...,...var Seth på husvagnssemester oxå, under typ samma tid som nu!Då, förra trippen, renoverade vi jäklar här hemma i vardagsrummet, men nu tar jag det bara lugnt! Gårdagskvällen spenderades i soffan och hela morgonen i sängen! Patrick har dock jobbat några timmar redan nu..!

Och förr om året...7/8 2010 - Seth frågar efter "Gicka" hela tiden..! Han har vant sig vid att de kommer ut till oss lite nu och då! Det är  konstigt när den norsk-registrerade bilen inte står på grusuppfarten..! Igår var Seth till och med så trygg med sin farbror att han kunde åka moppe med honom! Runt och runt... Igen och igen!


Snacka trygg och lycklig han är nu då med farbror boendes tvärs över vägen!Nu blir det frukost i soffan med Tilde bredvid, lite morgon-tv och sen en tupplur till i sängen, bara för att jag kan! Tack Meta&Leffe för barnbarnsvakteriet!
Vi ses när ni väcker mig om ett par timmar!

Snaaarrrrk!

Grattis pappa min!

Publicerad 2011-08-03 23:33:53 i Frida berättar...,Idag, efter jobbet, hämtade jag bonusbarnet Leo för en tur till Torpet - med Seth på husvagnssemester och syrran i färd med att bygga om uteplatsen - fick han lätt plats i bilen ut till stugan för att fira pappa som fyller 59 år idag!

Congratulations!

Jag och Josse inspekterade också logen nederst på tomten, för att få ett litet hum om hur mycket arbete som krävs för att få till den så pass att vi kan samlas och äta en bit mat och umgås hela familjen däri! Två dagar, säger vi. Make it två veckor, kanske arge snickarn kontrar med då...

Ett år har vi i alla fall på oss innan den ska va klar!

Här har jag goooglat fram lite inspirationsbilder...

Ett par timmars dans till storbandsmusik - inte illa.rundloge, åttkantig tröskloge som sammanhängde med bruket av hästdragen konisk tröskbult och på 1800-talet förekom i främst Norrlands kustbygder från södra Ångermanland till södra Norrbotten men också i angränsande delar av Lappland och Jämtland.

Hur arbetet fortlöper och utvecklas borde man kunna läsa mer om här... Snart...

Pik, pik...pappa!

Måndagmorgonen...

Publicerad 2011-08-01 21:40:21 i Frida berättar...,

Efter en helt igenom lyckad födelsedag somnade hela familjen tidigt igår!

Fast inte hjälpte det... Trötta som tusan ändå och efter 10 snoozningar på mobilen kollade jag till slut klockan och insåg att vi hade TJUGO MINUTER PÅ OSS ATT VARA PÅ VÅRA RESPEKTIVE JOBB! Ingen bra start på första arbetsdagen..! Kom dock endast 20 minuter försent efter dagislämning! Tur att Seth är medgörlig på morgon!

Resten av veckan då..?

TISDAG: Seth åker på SEMESTER till Jävre med charmor och farfar! Jag vaxar benen igen innan mitt arbetspass mellan 15.00...

ONSDAG: ...till 12.30! På tal om kalas så ska far min uppvaktas på denna dag! Ett år kvar till det stora 60!

TORSDAG: Jag tänker mig...SOVMORGON! Typ tills Seth kommer hem igen! Inga måsten - bara sov! 

FREDAG: Bröllopshelgen! Jag och Anna flyger ner till Göteborg!

LÖRDAG: ...pimpar, grinar under vigseln, agerar värdpar, festar loss och sover i husvagn på Thessans gård!

SÖNDAG: Vaknar oförskämt pigga och fräscha, tackar för oss och kommer hem lagom till Seths godnattsaga!

The birthday!

Publicerad 2011-08-01 21:39:27 i Frida berättar...,Självklart väckt med sång, tårta och paket på sängen!En något trött och sliten far bredvid...

Cykeln! Omskriven i tidningen! Direkt upp på top-listan!Grannarna väckte uppståndelse med sitt stooora paket!

Å Seth fråga sin farbror; "ä det åt mig"..?Gäster från norska sidan!Skånsk och mer lokal familj!Seth fick en skateboard - hamna på top-tre-listan!

Metspö från mormor och morfar - top tre!Vilken födelsedag! Seth var lycklig hela dagen och är superglad för alla presenter!

TACK ALLA!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela