Frida & Seth

Det svider...

Publicerad 2009-04-29 21:37:24 i Frida berättar...,

Igår ringde jag till Anna och sa åt henne att hon skulle "vara jävligt glad" att hon är fast hemma nu...

...för då riskerar hon inte att BLI TAGEN AV POLISEN!Jag åkte fast för FORTKÖRNING igår kväll! Det är helt otroligt! Helt otroligt otippat för att vara jag och helt otroligt onödigt  överhuvudtaget!

Jag var lugn som en filbunke under hela bot-proceduren (Anna sa att det är en mycket bra egenskap - att klara av kris-situationer på ett lugnt och sansat sätt) och medans poliskillen gick iväg för att köra mitt körkort genom dataregistren (antar jag) satt jag och grämde mig lite lätt över alla åttahundra kronor som jag nu hade förlorat......tills polisen informerade mig om att han var tvungen att ge mig en bot på TVÅTUSENÅTTAHUNDRA KRONOR!

Det är ju för fan väldigt många kronor!

Ingen fara, jag höll masken och ingen oro för polisvåld var inblandat under resten av stoppet. När jag körde därifrån till slut var jag mer rädd att de skulle upptäcka mitt trasiga framlyse som var trasigt - och ge mig extra böter för det..!


Samtidigt är det ju toppen att man jobbar hårt för minska olyckorna i trafiken! Alla borde köra enligt reglerna!

Kanske hade jag tänkt mig lite bättre för (sooner rather than later) om jag läst denna notis innan jag körde till jobbet igår...

"Polisen kommer att öka hastighetskontrollerna i hela Sverige under vecka 17. Kontrollerna kommer att ske både manuellt och med hjälp av trafiksäkerhetskameror. Även extra kontroller av rattnykterhet och bältesanvändning kommer att genomföras."Det ska väl behövas en knäpp på näsan för att man alltid ska följa hastighetsbegränsningarna. Synd bara att jag blir ruinerad på kuppen.


Jag körde 67 km/h på en 50-sträcka. Gör inte om det!

Ny utmaning!

Publicerad 2009-04-29 21:06:10 i Frida berättar...,

1. Ta fram din mobil.
2. Gå till inkorgen.
3. Svara på frågorna genom att skriva första meningen i sms:en...
4. Fråga 1 - första meningen i första sms:et...
5. Fråga 2 - första meningen i andra sms:et o.s.v...
6. Utmana ett par personer: De som vill!
______________________________________________________

1. Vad skulle du säga om din partner var otrogen?
Sådärja, där sprack den budgeten.

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Du kan väl slå en pling när du har tid.

3. Vad är det första du säger när din kompis blivit påkörd av en buss?
Vi kommer efter middan om du är hemma och vill.

4. Vad är det värsta du skulle kunna säga åt din fiende?
Ha, ha, ja vi gör det!

5. Vad skulle du skrika om du vann en miljon?
Men hej, vi mår bra!

6. Vilka ord skulle du säga till gud om du träffade honom?
Jo, jag vaknade jättetidigt idag konstigt nog. 

7. Vad vill du höra mest av allt?
Du får gärna komma idag om du fortfarande vill.

8. Vad kommer bli dina sista ord i livet?
Vi sitter just nu hemma hos Sara på efterfest med Stefan o alla irländare.

9. Vad säger du till en nära vän som fått en dödlig sjukdom?
Välkommen till KappAhl-dagar 24-26/4!

Jag har ett syndrom...

Publicerad 2009-04-28 13:21:35 i Frida berättar...,

Restless Legs Syndrom.
                                                    

Det betyder helt enkelt "rastlösa ben". Det är ett passande namn eftersom det mest karaktäristiska för RLS är ett starkt behov av att röra på benen. Rörelsebehovet beror på obehagliga känselförnimmelser djupt inne i benen.


Besvären beskrivs ofta som "myrkrypningar" eller som att det suger eller spänner inne i benen. Detta ger en ytterst obehaglig oro i benen så att det inte går att hålla dessa still.


Precis som när jag var gravid har jag nu börjat känna av detta obehag och dessa krypningar i benen när jag ska sova. Man blir galen! Det går inte att ligga still!

Jag fick rådet, då när jag gick runt som höggravid och inte kunde sova på nätterna, att köpa Schweppes Indian Tonic-water, och jädrar vad det hjälpte BRA! Nu måste jag komma ihåg att handla det igen!

                                          Bra tips för rastlösa ben!

Lördags-update...

Publicerad 2009-04-25 20:00:04 i Frida berättar...,

Seth ligger i sin säng, kastar tuttarna till höger och vänster samtidigt som han låter "ba-ba-baaaa-ba"! Han har även varit med far sin och tittar på katter och kaniner på Solbacken idag!

Patrick har just varit en sväng till sitt jobb för att hämta en stor pump. Vi har fått en swimmingpool på gården. Inte den lyxiga typen, däri man glassar med bikini och paraplydrink, utan en sån jävla-massa-snö-tövatten-typ. Fulla gården...

Tilde löper. Går runt och skvätter blodfläckar och rengör sig i ett. Lite äckligt-varning.

Jag längtar efter en dusch. Har ett helgpass kvar att arbeta imorgon. Har köpt chips denna helg också.

Aoutch!

Publicerad 2009-04-22 20:48:05 i Frida berättar...,

                                                                                Stackars liten...

Varför stanna inne en sån här dag...

Publicerad 2009-04-22 19:50:11 i Frida berättar...,

...när det finns så mycket därute att titta på?!?

Tilde styrde kosan först.Seth ser ju ut som en liten farbror här när han går!

Vi var ju tvungna att vara ute igen efter sovningen! Skoja inte härligt väder idag!Seth med koncentrerad promenadmin. Vårat hus i bakgrunden.Seth hittade en liten riskvist som han gick omkring med!Man ser det inte på bilden här, men han stampade ordentligt med armarna i vädret när han fick höra ett välbekant ljud...

Seth brukar göra precis så när han blir glad och exalterad - stampa på stället!Kunde ni gissa att det var en traktor! Det var coolt!Fler fordon och cyklister mötte vi längs vägen. Riset fick alltjämt hänga med.

Bakom Seths rygg syns en liten röd koja mitt i snön - det är lekplatsens rutschkana. Den avlånga byggnaden bakanför den är Logart´s garage och snett till vänster ligger vårat hus!

Aj, aj, aj!

Publicerad 2009-04-22 19:31:16 i Frida berättar...,Seth idag klockan halv tolv.

Lortig, blodig och trött.Drygt en timme tidigare hade vi en härlig utedag med grillning!

Bara glada miner!Men efter att ha sprungit runt i skogarna i närheten av eldstaden, började blodet rinna till igen under plåstret...

Igen...Hemma igen efter en förmiddag ute i naturen.

Vad hände egentligen i morse?

Just precis påklädd och redo för promenaden till grillplatsen, sprang Seth rakt in i ett av våra element!

Med huvudet före!Såret efter kraschen.

Han har efter omständigheterna inte alls verkat något påverkad eller klagat över att han haft ont. Bra det i alla fall. Detta är väl den värsta blessyr han fått!

Fort är det gjort att man ramlar och slår sig - och snabbare än kvick är Seth!

Lite resultat!

Publicerad 2009-04-22 14:56:05 i Frida berättar...,

Det "nya livet" som vi kallar det är bra för oss!

Efter sju veckor av pointsräkning och ett mer allmänt promenadsug börjar resultatet visa sig - byxorna mina hänger mer på mig än sitter som de ska och vågen visade en minskning på 6.5 kilo i lördags!

På måndagmorgon hade dock siffrorna på vågen ändrat sig (jag firade det fina sex-kilos-resultatet med pizza till helgmiddag, och så köpte jag chips till kvällen också eftersom dagen ändå var "förstörd") , men ändå; minus 5.5 kilo på sju veckor

Nu ska jag bara leta fram min AB-slide och tajta till mamma-magen en del också, så ska väl mina gamla brallor sitta som ett smäck igen innan sommaren!

                                                                

Det är en perfekt tid att slimma till sig såhär på våren, för motivationen går upp i takt med de längre soltimmarna och genom glädjen i att snön smälter och man kan vara ute mer!

Mest märks energi-ökningen hos Patrick, som oftare än mig kan stiga upp före Seth på morgonen! Nu är vi ju väldigt bortskämda återigen då sonen kan sova fram till åtta-halv nio nu på morgnarna, men ändå... Uppe före barnen är ändå uppe före barnen, oavsett vad klockan är!

Mammas kalas!

Publicerad 2009-04-20 21:02:50 i Frida berättar...,

Vilken underbart härlig och solig dag det har varit!

Schysst att beställa sånt väder när man ska ha kalas!Första gången mamma hade alla barn och barnbarn hos sig på en gång..!Seth och Leo lekte med babygymmet......och gick lite i barndom..!Seth och Leo, i samma lägenhet som ikväll, men detta kort var taget 31 januari 2008...Alla ungar gick från famn till famn......Hannes och mormor.Nytillskottet i familjen och hans föräldrar!Kanske, kanske ska han få heta Hugo!Se så liten man kan vara bara två veckor gammal!Alla fyra kusinerna i samma bild! Inte dåligt, va?Hannes är lite drygt två månader. Jisses, vad fort han växte plötsligt då lill-kusinen kom in i bilden!Seth och Leo samarbetar med att fylla sparbössan med småslantar! Mormor lovade att de skulle köpa glass för pengarna när bössan var full! Klart de jobbar hårt och står i - barn gillar ju glass i stora lass!

Jag hämtade ner Lotta också (som bor en våning upp) så att hon skulle få uppleva det lite kaosartade kalaset med alla ungar!

På torsdag har Lotta fem veckor kvar till beräknad förlossning!Här sitter plötsligt en farmor också!

Grattis igen, mamma! Hoppas du inte är alltför slut efter vårt besök!

GRATTIS MAMMA!

Publicerad 2009-04-20 09:41:12 i Frida berättar...,Idag är det hennes födelsedag!

Vi ska fira henne med paket och tårta!

Kram, kram!Min mamma och Seth på hennes födelsedag förra året!

Det är bara Seth som ser ut att ha blivit äldre!

Garageport till salu!

Publicerad 2009-04-19 21:46:08 i Frida berättar...,Nu när vi har bommat igen från södersidan har vi ingen användning för garageporten längre.

Vill nån ha den?

Varsågod!

Priset är liksom inget att diskutera. Den ligger och väntar. Det är bara att ta!

Mitt namn som streckkod!

Publicerad 2009-04-19 21:11:55 i Frida berättar...,                                                                                                   Testa själva!

Anna hittar alltid så roliga grejer när hon surfar genom cyber-rymden! Själv hittar jag bara till hotmailen, bloggarna, Tradera och BB-sidorna på Norran.se. Jag kanske är lite insnöad..? 

Vårtecken...

Publicerad 2009-04-19 20:58:38 i Frida berättar...,

Idag när jag och Tilde var ute mötte vi våran granne som tyckte att det var ett hemskt väder! "Ska det aldrig bli vår i år? Man får ju aldrig de här riktiga känslorna..."

Och nog kan man hålla med. Helgen har ju bjudit på det ena vädret efter det andra! Ibland lite sol, inte så varmt men dock skönt uteväder, sen snöstorm mitt i alltihop! Lite hagel, spöregn, blåsigt som tusan och så kikade solen fram lite försiktigt igen...

                       

                                      Fast det här ser väl ändå ganska vårlikt ut..? 

                         Snöslask, all skit tinar fram och trehjulingen lyftes ur förrådet!

                       

                                                Mini-moppen fick också komma fram!

                        

                        

                         

                     Hur kul är det att åka moppe? Lite skeptisk ser han ut, den lille Seth!

Kortisar...

Publicerad 2009-04-18 15:17:57 i Frida berättar...,

Seth är typ kopp-fri! Svärmor var här idag och tyckte att vi kunde skicka han på dagis till veckan. Bra där.

Skjutdörrarna till garderoben i nya sovrummet är beställda! Vi gav svärmor räkningen när hon ändå kom förbi.

Två släplass med brädor och skräp har Patrick kört iväg idag. Skönt. Det börjar ta sig.

Josse funderade när vi ska börja spackla egentligen. Hon var sugen på att komma och tapetsera åt oss. När jag svarade svävande på frågan angående spacklingen (för jag ser inte fram emot det riktigt), sa hon att hon kanske får komma förbi och fixa det också. För; "det går ju fort"! Vassegó!

Annars då?

Lördagkvällen är oplanerad.

Kopp-uppdatering...

Publicerad 2009-04-16 13:51:33 i Frida berättar...,

Det verkar vara en väldigt lindrig form av vattkoppor han har, lille Seth!

De tre större utslagen han hade har liksom börjat torka ihop. Vi får se om det dyker upp några nya koppor mot helgen...

Ingen feber. Bara allmänt mer pigg än vanligt!

Kan ha att göra med det toppenfina vädret?!?

Vi har varit ute och promenerat och lite smått rensat ihop byggskräpet på gården och pratat med grannarna och sett snön smälta alltmer för varje dag! Härligt! Det är så kul när man känner att man vill vara ute så mycket som möjligt! Det är himla kul att se allt vad Seth tar sig för ute, herregud vad kul man kan ha i en vattenpöl och jajks vad nice det kan bli med en pinne och en snöhög bara!

Jobb om en timme. Vi möts i dörr´n jag och Patrick, till och från arbetet, men imorgon får karln VAB:A!


VATTKOPPOR!

Publicerad 2009-04-14 20:54:25 i Frida berättar...,

                     

Två röda prickar på sidan av magen hittade jag på Seth idag efter att han sovit lunch. Kunde det vara snöloppor? Några timmar senare hade det kommit fram fler utslag på ryggen och i ljumskarna. Seths farmor hjälpte oss att ställa diagosen. Vattkoppor. Det stämmer, när jag började räkna efter, att det nog är ganska precis två veckor sen vi hälsade på Jennie när hon hade sjukdomen.

Nu sover Seth och vi får hoppas han har en bra natt! Sen blir det intressant att se hur många fler koppor som dykt upp tills imorgon...

                     

                                              OM VATTKOPPOR (Googlat såklart!)

Vattkoppor orsakas av ett virus som är mycket smittsamt och sprids i luften när man hostar, nyser och andas. Man är smittsam en till två dagar innan utslagen syns på huden och fram tills dess att blåsorna torkat in. Från smittotillfället tar det 14-21 dagar innan de första symtomen visar sig.


Ibland har man feber någon dag innan man får utslagen. Utslagen kommer först på bålen och därefter i ansiktet och sist på armar och ben. Även slemhinnor, munhåla och könsorgan kan drabbas. De börjar som små röda prickar som snabbt utvecklar sig till kliande blåsor. Efter 1-2 dagar blir blåsorna till skorpor. Nya blåsor kan bildas efter 3-4 dagar.

Sjukdomen ger livslång immunitet. Hos vissa personer blir viruset dock aktivt igen många år senare och orsakar då bältros. Bältros ger endast i mycket sällsynta fall upphov till vattkoppor. Riskindivider kan vara immundefekta patienter.


Symtomen är i regel mildare ju yngre patienten är. Eftersom den som haft vattkoppor blir immun mot att drabbas av sjukdomen igen, anser vissa det önskvärt att barn får vattkoppor, så att de inte får sjukdomen senare i livet då symtomen i regel är värre.


Nya rön har visat att ett barn med vattkoppor inte kan smitta någon så att man får bältros. De kan endast smitta någon med vattkoppor. En person med bältros kan däremot smitta en annan person som utvecklar vattkoppor om de inte tidigare haft det


Barnet ska stanna hemma från förskola och skola fram tills dess att blåsorna har torkat in, men behöver inte vara hemma tills alla sårskorpor fallit av. Efter 7-10 dagar brukar de flesta barn vara friska och smittfria. Barn som är smittfria kan gå till skola eller förskola så snart allmäntillståndet tillåter det, det vill säga så snart de verkar pigga nog.


Det är ovanligt att blåsorna blir infekterade, men det är bra att tvätta huden noggrant med tvål och vatten. Blåsorna kan ha ett grumligt innehåll. Det är naturligt och inget som ska behandlas.


Du kan lindra klådan genom att stryka potatismjöl eller talk på barnets hud. Det kan också hjälpa att kyla huden med svalt vatten, kylbalsam eller zinksalva. Vid svår klåda finns det receptbelagda läkemedel.

                                            KORT SAMMANFATTNING

1. Allmän sjukdomskänsla 1-2 dagar.

2. Därefter röda upphöjda utslag, med blåsbildning på toppen.

3. Blåsorna sprider sig från mage, bröst och rygg till ansikte, hårbotten och mun  under 2-5 dagar.

4. Koppor av olika ålder.

5. Klåda.

6. Feber 38-39 grader. 

7. Sårskorpa bildas på kopporna.

8. Sårskorporna har oftast fallit av inom två veckor.

Ajjs, ajjs, baby!

Publicerad 2009-04-13 19:42:37 i Frida berättar...,

Annandag påsk. Hemmadag. Vi har bara åkt en runda till Kåge för att köpa välling och sen har vi tagit två promenader i det vackra vädret!

Seth verkade så trött efter sista promenaden, och han drack snabbt upp sin kvällsvälling när vi kom in och sprang sen direkt till Tilde för att ge henne godnattkramen! Han verkade så trött och han svarade ja på en gång när jag frågade om han ville gå och sova. Så jag bar upp honom och la honom. Då ändrade han sig.

Nu har han tjoat och kastat tuttar runt hela sängen länge och mitt i allt ville han få på sig ett par sockar!

Det är otroligt att han kan göra sig så förstådd utan ord! Han behöver bara lyfta upp benet i vädret och så säger han "oj, oj, oj" och pekar på foten. "Ska du ha sockar på dig nu"? Nick, nick. Smart kille.

Patrick har även fått ur honom ordet "bajsa" i helgen. Fast det låter "ajjs" eller "ajjsa" när Seth säger det. Han blir väldigt upprepande när han lärt sig nåt nytt, så nu idag har han suttit i vagnen under promenaderna och låtit "ajjs", "ajjs" hela vägen! Låter kanske inte så smart. 

I morse kom han fram till mig då jag låg i soffan (och försökte få ut mesta möjliga av en lat måndagsmorgon), åsså sa han just "ajjsa" och gick fram till blöjskåpet och tog fram en ny blöja innan han la sig tillrätta på golvet för att bli bytt på.

Falskt alarm. Istället får vi öva in ordet "kissa" istället. Han kanske har fått de två orden om bakfoten..?
                                                        

               Åsså sitter han och hälsar på alla som går förbi!
                           Armen i vädret och; "hajj"!

Åtstramning?

Publicerad 2009-04-11 20:12:40 i Frida berättar...,

Patrick har alltid fascinerats av mina mjuka, något elastiska kinder - eller mitt överflöd av kindskinn - och ofta brukar han ta ett litet tag och smårycka - och skratta!

Nu har Seth också kommit på det roliga i det..!Det ser ju helt sjukt ut!

Vi prövade zooma in kinden igår, och jädrar vad roligt vi hade åt hur det såg ut i närbild!

Skoja inte!

Vicken fredag!

Publicerad 2009-04-11 20:08:36 i Frida berättar...,

Gick av mitt arbetspass klockan tre och hade middagen färdig halv fem. Varma mackor med köttfärssås på!Dagens middagsgäst; Anna!

Hon var toppen när hon hjälpte mig se efter Seth under kvällen! Lagom (väldigt) trött som jag var efter en natt på jobbet och inte blev jag piggare av att se sonen springa med världens energi runt hela nedervåningen..!

Efter några timmar, då vi precis hade lagt Seth i sängen, kom moster med familj!Då fick Seth komma upp och hälsa på lill-kusinen!"Så ska det låta" var på!We like!Vi klappade händer och skakade på rumpan!Trött-trötteli-tröttast for sen alla hem till sig och sov!

Great night!

Imorgon börjar påsken!

Publicerad 2009-04-08 22:03:23 i Frida berättar...,Helgen är fullspikad!

Torsdag;

Lunch hos Lotta!
Hon ska bjuda på morotssoppa och chokladtårta! 
Seth får sova lunch hos min mamma!
Sen går jag också en trappa ner till mina föräldrar och hänger där med dem tills jag ska börja jobba! 
Ska Seth kanske hinna gå påskkärring?
Löser av Anna på jobbet kl. 19.00 - jobbar sen fram till...


Fredag;


...15.00!
LEDIG fredagkväll!
Patrick åker på filmkväll hos en polare.
Jag och ungarna har fredagsmys och griljerar en skinka!

Lördag;

Jobbar 8-17
Påskbuffé i stan med familjen! Härligt!
Knytkalas och mat på stora fat!

Söndag;

Jobbar 11-21. Hinner inte så mycket mer.

Glad Påsk
Sen är det bara att vänta några veckor på ett fint lönebesked!

Upp som en sol...

Publicerad 2009-04-08 21:48:39 i Frida berättar...,

Seth i soffan igår, efter vällingen. Ser han ens lite trött ut strax före läggdags?

 "Nej, inte jag inte"..!

Seth har gått in i sommartiden och följer solens upp- och nedgångar... Tidigare har vi lagt honom för natten vid sju, eller strax före, men nu är han så pigg och glad att det nästan lönlöst att lägga honom före halv åtta-åtta. Trots att han somnar senare är han piggare än vanligt på morgonen också..!Jag beräknade tiderna för imorgon - fredag - och vi kan då kanske räkna med att Seths vakentider kan ställas lite efter att solen går...

UPP: 05.26

och

NER: 19.49

Sångstund i kyrkan!

Publicerad 2009-04-07 20:54:15 i Seth berättar...,Varje gång vi träffas i kyrkan på tisdagar kommer Ullis med en säck gosedjur som skickas laget runt, och så sjunger vi sånger om alla olika djur och figurer. Idag fick jag börja dra fram ett av gosedjuren - för jag satt närmast!Då sjöng vi; "jag är en liten kanin, vanlig, fast ovanligt fin"..!

"Fem elefanter balanserade, på en liten-liten spindeltråååd"..!"Vem är kungen i djungeln, uuh-uuh! Vem är kungen i sjön, blub-blub-blub-blub-blubbub"..!


""!

De tre blev fyra!

Publicerad 2009-04-06 20:41:07 i Frida berättar...,Kolla in!

Fjärde killen Wikström!

De är nu en kusin-kvartett!

Han föddes idag vid halv fyra, lite över ett dygn efter att Crille och Ida kom till BB.

Han vägde 3625 gram och mätte till 49 centimeter!
STORT GRATTIS TILL CRILLE OCH IDA!


och VÄLKOMMEN LILLEMAN!


Dagens namnsdag: Vilhelm.

Ska du bli en Vilhelm?
Ville?
William?

Spänningen är olidlig!

Vilken dag för att grilla korv!

Publicerad 2009-04-05 21:46:56 i Frida berättar...,Idag gick vi i samlad trupp uppför Skegabacken en bit och hittade ett fint beläget vindskydd med tillhörande grillplats. Det var som gjort för att tända en brasa och ge Seth grillad falukorv till lunch!

Igår tog vi också en promenad tillsammans, lilla familjen! Vi gick förbi grannens hästar (och Seth lät högt och upphetsat "VOV-VOV-VOV" när han såg dem) och sen en tur runt lägdorna här på söder. Under hela färden sen satt Seth på sin bob och sa "oj-oj-oj-ojsch" - vilket är hans nya favorituttryck! Oftast säger han det med betydelsen "wow, coolt" men ibland också när det händer nåt som att han tappar skeden eller när han ramlar. Igår tror jag att han tyckte det var häftigt att få åka bob och dra med handsken längs med meden över snön!

Tilde, Anton och Seth på upptäcksfärd i skogen! Ömsom sprang de, ömsom klättrade de, ömsom ramlade de, ömsom vinkade de till sina föräldrar!

Sen grillades det lite till!
FÖRLOSSNINGEN är igång!

Publicerad 2009-04-05 16:31:29 i Frida berättar...,

Min brorsa ska snart vara pappa!

Han och hans tjej Ida åkte in till BB vid tre idag, och min mamma ringde nyss och berättade lugnt att hon just skjutsade hem Crille till lägenheten för att hämta lite grejer bara...

Lika lugn såg tydligen brorsan ut där han satt i bilen på väg tillbaka till BB - tillbaka till hans och Idas första barnafödsel!

Ska det bli ett söndags- eller ett måndagsbarn?

Lycka till nu!

Klicka f�r att st�nga bilden

Crille och Seth i oktober ´07.

Hörde förresten...

Publicerad 2009-04-04 18:32:31 i Frida berättar...,

...nåt om att det ska anordnas en "bokbytardag" framöver!

Hur bra vore inte det?

Själv läser jag bara en bok en gång, så att få byta till sig andra för de redan utlästa vore ju inte dumt!

Nils Holgersson och gås läser bok


Just nu läser jag "Tisdagarna med Morrie".

Fast just den boken är Annas, så den kan jag inte så gärna byta bort.
KOM IHÅG!

23 APRIL

Världsbokdagen - vi firar boken och berättandet!

10.00-20.00 Bokbytardag på Stadsbiblioteket.

Inlämning av böcker fr.o.m. 17/4. Ev. kvarblivna böcker skänks till Röda korset.

Idag har jag fyndat!

Publicerad 2009-04-04 18:22:30 i Frida berättar...,Tre par skor för 70 kronor!En blå häst för 50 kronor!Fyra par byxor, två par tjocksockar, ett fleece-set och en långärmad tröja för 70 kronor!


KLÄDBYTARDAG HAR JAG VARIT PÅ!

Det här har legat lagrat i kameran...

Publicerad 2009-04-04 18:13:29 i Frida berättar...,Ett av Patricks födelsedagskort! Signerat Josse så klart!

Bland alla kort och gratulationer fick Patrick även presentkort och kontanter, whiskey i mängder och ett gymkort från mig!Vi satt och fikde lite......30-årsbakelser! (I mitt huvud såg de bättre ut än hur de blev - men goda i alla fall!)Byske-familjen gillade kalas!På kvällen dukades det upp annat!Kul kväll!

Vad alla karlar pratade om vet jag inte, men mellan mig, Jessica och Jennie diskuterades en hel del bröllop, bebisar och ekonomijobb..!

Sen sjöng vi Sing Star!
Några dagar senare fick vi finfrämmande igen - kvart över sju på morgon!Seth är väldigt fascinerad av sin lill-kusin!Å väldigt glá i han!

Se här vad som hände mer den dagen!

Och här!

Våran fredag...

Publicerad 2009-04-03 19:15:28 i Frida berättar...,

Seth ska just få välling. Han har varit ledig med mig hela dagen och han har bland annat vägrat bada..! Milda makter! Jag hann stoppa ner han i badkaret (vattnet var mycket bra tempererat) bara, sen skrek han och ville upp lika fort! Vad nu?
 
Patrick är glad att det är helg, men samtidigt vääääldigt nervös för att bli bortrövad på 30-årsfest imorgon! Vi får väl se... 

Tilde är rufsig och i stort behov av en trimtid.

Själv försöker jag råda bot på mitt magont med varma duschar, Pronaxen och en iskudde som jag har fått låna av Anna! Det går sådär. Inatt hade jag liksom förlossningsvärkar nästan hela natten! Idag har jag försökt ligga ner så mycket som möjligt för att inte magen ska arbeta för mycket. Ikväll efter middag och promenad börjar den riktigt komma igång! AJ!
                                      

Ikväll ser vi "Benjamin Button" på DVD, jag å Patrick! Han blev väldigt misstänksam när jag föreslog "en filmkväll på fredag" tidigare i veckan... Vad är på gång? När hade jag ro att se film sist?!?

Svar: I november.

Bloggtorka...

Publicerad 2009-04-02 19:50:20 i Frida berättar...,

...men Patrick har faktiskt förmiddagsvecka, och han somnar tidigt! Datorn är ju uppställd i hans sovrum, så när jag kommit hem från jobbet på kvällarna har datrummet varit ockuperat! Men håll ut!

Kamerabatteriet står på laddning nu också, så bilder kommer förhoppningsvis imorgon - om jag är piggare då... Känner av en hemsk magkatarr! Ooooh, vad det suger i magen!

Annars då?

Seth är pigg som vanligt! Han har varit på dagis hela tre dagar den här veckan! Det är nästan rekord!

Han säger "tutte" en hel del nu!

Nappar med attityd
Och "Macka-Packa", figuren ur ett barnprogram som går på tv varje afton!

             

Han ser väldigt förståndig ut när han svarar "mmh" eller "aa" (med en sån högre knorr i uttalet i slutet av "orden").

"Vill du gå och sova nu"? "Mmh", åsså nickar han!

*Host* Host* "Är du törstig"? "Mmh", och så nickar han! "Vill du dricka vatten"? "Aa"! Nick, nick, nick!

I afton var vi och hälsade på hos ett par grannar här på söder. De har en dotter som snart blir två och ett halvt, och ur henne började orden nästan rinna ur henne för nån månad sen. Så snart, snart, kan vi kanske förvänta oss en pratglad liten Seth här hemma! Fast Patrick bävar för den dagen Seth ska börja ställa alla dessa dryga fyrahundra frågorna - dagligen! Som tur är får vi vänta nåt år till på det!Nu; soffläge och vila! Jag är arbetsledig i FEM DAGAR nu!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela