Frida & Seth

Sista ledigveckan...(updated)

Publicerad 2011-07-27 22:56:47 i Frida berättar...,

Nu har vi mest legat lågt i tre dagar, jag och Seth. Mycket slappa och i princip bara varit hemmavid. Turligt nog kom Carro & Co. förbi idag för fika och middagshäng, så nu kan vi i alla fall säga att vi har gjort nånting! Men vaddå? Vi har ju semester än, liksom! Och förresten blir resten av veckan rätt social...

Torsdag: Fikaträff hos grannarnas barnbarn i Kåge! Bröllopsfestplanering med Anna!

                             
                                     Mycket nöjda värdinnor efter planeringsdag nummer 3!

                             
                                          Anna känner sig starkt och laddad inför uppgiften!

Fredag: Handling inför kalashelgen! Bortbjudna på middag i Benitas stuga!

                      
                                 Supergod grillmiddag i LillKåge igår! Tack för det!

                      
                                                             Lill-Ebba - 1 år!

                      

Lördag: Köpa dagens Norran, för att kika på Seths firar-annons i papperform! Fikabuffé med Seths polare och vi föräldrars vänner kl. 14.00!


                                            Seth Lindholm
                   

Vi vill fira Seth Lindholm, Ersmark, på 4-årsdagen imorgon 31/7! Vi vet att du har längtat! Hoppas du blir glad för din nya cykel..! Grattis, älskling! Kramar från mamma, pappa och Tilde!


                  

                  

                  

                              

                            

                            

Söndag
: Tårta och paket på sängen till Seth! Kalas med familjen kl. 14.00!

Annars myser jag i sena kvällsmörker och tänder lampor i fönstrena, byter gardiner i köket, längtar efter friidrott på tv (exakt ett år kvar till friidrotts-OS nu, men VM nu i augusti ligger närmast), börjar ladda så smått inför en Viktväktarperiod nu efter sommaren (med ordentlig start efter Göteborgsresan nästa helg), taggar för värdinneskapet på Thessans bröllop (!) och kan uppriktigt ärligt säga att jag enkelt kan tänka mig ett par veckors ledighet till nu..!   

                                   

You have to see it too believe it..!

Publicerad 2011-07-26 23:22:00 i Frida berättar...,



Yes, Patrick gjorde det igen...
Så fort jag lämnade gården mot Riga drog han iväg och handlade en ny maskin..!



Stolta (?) delägare är vi nu allihopa Lindholmare med respektive här på vår sida Lauta!



Det är ju inte så att Seth var helt utan fordon redan...

Här och där!

Publicerad 2011-07-25 23:31:38 i Frida berättar...,

När jag kom hem igår vid närmare midnatt låg Seth redan i min säng och sov. Jag smög in i rummet för att krypa ner med honom och vakna bredvid honom på morgonen...mysigt, tänkte jag... Efter fyra dagar utan sin mamma hemma vaknar just då Seth av ett lampsken från den lampan jag precis tänt, ser mig på väg ner i sängen och säger; "gå härifrån. Jag vill sova själv. Du får gå ner." What..? Fyra dagar är ju fasen en lång, lång tid! Och jag är M-A-M-M-A-N!

Jag gick ner och sov på soffan.

Sängen i Riga däremot...

               

                                             ...snoozades det bra i!

               

                Den var också en bra plats att slänga ut fredagsshoppingen på..!

Till min garderob hemma köpte jag en T-shirt (30 kr), ett par mjuka jeans (100 kr), ett par leggings (100 kr), två BH:ar (Lindex-priser på Lindex i Riga), grön klänning (150 kr), mönstrad klänning (300 kr)! Tycker att det var bra jobbat med tanke på att min inställning var att komma hem med ett par korta, vita leggings!

Första dagen gick vi fel och hamnade i en shoppinggalleria där det inte ens va kul att titta på prislapparna... Det var knappt nå folk heller. Tro detja, när de kunde ta en halv månadslön för oss för en klänning! När vi sen dagen efter hittade en galleria mitt i Gamla stan, började vi handla direkt! Ungefär i samma prisnivå som hemma där. Som vanligt jagade jag röda lappar.

                   

Vid våra två lunch-restaurangbesök betalade vi omkring 100-140 kronor för varmrätt, kaka och vatten till maten. Å fint var det! Vi gick såklart tillbaka till samma ställe båda gångerna! Jag säger bara - VÄÄÄRT!

Reskasse-summan slutade på ca 2000 kronor för fyra dagar - bra där! Rosa!


                                        
                  Ps. Seth och jag har nu tagit igen mycket förlorad kramtid idag - hela dagen!

Riga - dag 4!

Publicerad 2011-07-25 09:14:30 i Frida berättar...,

Sista morgonen utomlands! Vaknade till ännu en varm dag, åt ännu en hotellfrukost följt av en kort vila. Packade sen väskorna och checkade ut. Promenerade ännu ett par timmar i Gamla stan. Bara strosade, åt läääänge och njöt av allt att se, det goda att äta och av att bara vara vi!









Vi kanske inte gjorde allt vi planerat innan, men vi gjorde allt vi kände för just där, vilket känns som en helt perfekt resa! Jag och Jottan var helt synkade under semestern och många gånger sa den ena vad den andra just precis tänkt säga! Vi gick hit och dit i samma riktning, såg på än det ena än det andra dit våra näsor pekade, vi behövde vila i samma stund, vi tog allt i samma takt! 

Top fem, utan inbördes ordning, listar jag såhär; 

¤ Pangsovningarna när vi kom fram till hotellet och efter första frukosten!
¤ Våra fotosessioner i parkerna!
¤ Våra shoppingfynd!
¤ Klimatet (vädret, stämningen och lugnet)!
 ¤ Vackra Riga som överraskade runt varje hörn!

















Great trip!

Riga - dag 3!

Publicerad 2011-07-23 21:01:02 i Frida berättar...,

Ligger i hotellsängen och dividerar kring bagaget inför hemresan imorgon...kan vi klara oss igenom kontrollen utan extra avgifter..? I Umeå vägde de inte ens våra handbagage, men det känns som att det är mer strikt här i Riga... Kan vi lämna kvar nåt? Hur många plagg kan man klä på sig (i 25-30 grader) för att spara plats i väskan? Spännande ska det bli i alla fall när vi kommer fram till flygplatsen!

Imorgon lämnar vi semestern och börjar vår resa hem!

Men vi har hela dagen på oss och vi planerar att spendera den såhär:
09.00 - Frukost
10.00 - Vila
11.50 - Packa det sista och lämna in väskorna i receptionen
12.00 - PEDIKYR!
14.00 - Mat på restaurangen nedan (Ceasarsallad och chokladkaka)
17.00 - Taxi från hotellet till flygplatsen













Under semestern hopp-poserar vi mycket, tar alltid trapporna på hotellet, skrattar mycket, promenerar flera timmar om dagen och svettas massor! Antar att vi kommer upp på plus/minus-noll på vågen då..?

Nu; efterrätt!

Riga - dag 2!

Publicerad 2011-07-23 00:31:27 i Frida berättar...,

Semester är härligt!

Att gå och lägga sig efter att ha ätit upp en, av andra, framdukad frukost och sen bara gå och sova ett par timmar igen är underbart, jag lovar!

Lägg sen till en hel dags shopping med glass-stop och lagad, gratis middag på det, följt av nån timme till i sängen, promenad igen och nästan-kissa-på-sig-av-skratt-sällskap på väg till kvällens ölrunda...det är ju helt perfekt!



Riga - dag 1!

Publicerad 2011-07-21 22:56:31 i Frida berättar...,

Första dagen är strax över, vi förbereder oss nu för sänggående och ser på E-kanalen under tiden (för där pratar de engelska, som vi förstår)! Vi har klarat oss igenom flygresan utan problem, vi blev tilldelade en taxi direkt utanför flygplatsen så resan in till Riga var rent lätt! Vi hade förberett oss på det jobbiga i att behöva prata engelska utan att vara direkt invanda, men det har endast krävts ett par stappliga meningar än så länge! Vi reder oss själva! Speciellt då hotellet dukar upp till både eftermiddagsfika (idag sockerkaka) och middagsbuffé (skoja inte att den var superbra och jättegod - lax, sötpotatis och grönsaker i massor)! Den servicen på hotell Valdemar´s känns bara för bra för att va sann! Hotellsängen blir en naturlig rastplats mellan sightseeing och aktiviteter, så deras uppdukade bord med gott att äta kommer vi att äta bra av! Hoppas frukosten håller samma Scandic-klass!

                     

                     

Hotellrummet är nice, alla möjliga nationaliteter bor här och de har toppen-varmvatten i duschen! Sängarna är supersköna att sova i! Det vet vi efter att vi pang-sov i tre timmar direkt vi kom hit! Snacka lyx! Sova mitt på dagen..!

Idag har vi gjort av med 10 Lats ( 150 kr) var på flygtaxin. Knappt 1 Lat (15 kr) på vatten. Jag betalade 26 Lats (390 kr) för min klippning och hårfärg! 2 Lats (30 kr) spenderade jag ikväll på två öl!

                    

Imorgon peppar vi för frukosten såklart, en tupplur direkt efter den och shopping i ett av många shoppingcenter! Om allt går väl, kan vi handla för lots of Lats där!

Sov gott, från Riga!

 

Nu ska jag berätta mera...

Publicerad 2011-07-19 09:36:41 i Frida berättar...,

Semester, semester! Fortsatt ledigt denna och nästa vecka också! Dagarna spenderar vi med sovmorgnar, på loppisar, på grannens gård, med lite arbete i Byske, en del i soffan för filmkvällar och med mat/fika på tallrikarna! 

Torsdag-söndag kommer jag att bo på;  



Förhoppningsvis blir det en lätt lat weekend med många tupplurar och framdukad mat på perfekta tider, promenader i timmar som känns som korta kvartar och trevligt, kul och härligt! Jag och Jottan diskuterar nu som bäst val av resväskor och funderar på vilken typ av bagage som är optimal för vår resa! Det ger sig nog!



För övrigt önskar Seth att åka på semester igen! Han tyckte att det var "gättegoooligt" att åka bort! Vi får kanske skämma bort han än lite till och åka nånstans senare!

På kvällarna kan vi ligga länge och prata om dagen som varit, om höjdpunkterna han upplevt, om hur sommarlov enligt Seth typ är världens grej och sen tycker han att det är speciellt mysigt att få höra hur morgondagens planer ser ut..."mamma, gätta vad vi ska göra imorgon"! Seth längtar också mycket till sin födelsedag och vill att tomten (!) kommer med paket innehållande;

1. En svart gitarr (som pappa har)
2. Rori Rääserbil
3. Filmer
4. Skateboard

Det blir spännande för han nästa helg! Kalashelgen!

Om barnen får bestämma...

Publicerad 2011-07-14 10:40:52 i Frida berättar...,

...skulle vi åka iväg på semestern imorgon igen!

                                                                                     Del 2: Annat skoj.







































































Mester-mester!

Publicerad 2011-07-14 10:13:34 i Frida berättar...,

Oj, oj, oj, vad Seth har tokgillat semestern! Den var nog allt och lite till för honom! Bara glada dagar med en massa skoj!

                                                                                                  Del 1: Djurparken.























































































Om ni undrar vad vi håller på med..!

Publicerad 2011-07-11 01:22:39 i Frida berättar...,



Jag ger er nu en salig blandning av bilder från den senaste tiden, helt utan inbördes ordning, men jag får väl lov att säga att de alla går under temat sommarledigt!





Seth´s Nintendo-premiär! (Som Viviann fyndat på loppis!) 





I tisdags var vi bjudna till ett par grannar byn, som hade ordnat med dockteater och sommarfika!



 







Å traktorsafari! Vilken grej!



 
En ko.


En apa.


                                                                                  Foto: Seth





En mycket god middag blev vi bjudna på hemma hos grannarna häromhelgen! Norsk specialitét - fisk och rödspätta med äggsås!

Jag vill även med det här kortet illustrera hur köket var tapetserat förut... Lingon- och blåbärsris tillsammans med en bård med målade skålar fulla med bär!



Bården ryckte jag med glädje, och efter att ha grundmålat väggarna...



...är det nu så här fina tapeter!







Hemma på våran egen gård ligger vi numer och latar oss på nya dynor!



Å bränner blommor! Eller, egentligen myrorna och alla larver och puppor som jag hittade i planteringskitteln..! Huvva, vi tyckte det kändes bäst att ta det säkra före det osäkra och ta död på allt däri innan de tog sig in i huset själva! Men lite knäppt kändes det igår kväll...att efter att ha småklagat och suckat i värmen hela dagen, direkt dra igång en julibrasa så fort det blev lite svalt på kvällen..!



I torsdags besökte jag och syrran "Skorven", vårt gamla strand-tillhåll från barndomen/ungdomen!



Tillsammans med kusin Leo och polarna borti Jörnsvägen!





Imorgon sticker vi till Junsele i tre dagar med Hannes och Ossian! Lilly och Tim ska vi också va med där på djurpark, marknad och camping! Seth är taggad; "SEMESTER"!

Inget går upp mot HANS Viviann och Rickart!

Publicerad 2011-07-03 23:07:20 i Frida berättar...,



I hennes knä eller i en stol framdragen ända närmast hennes sitter Seth allra mest gärna! Det är inte alls någon fråga om vilka han tycker jätte-jättemycket om! I afton for de tre iväg på egen hand och körde "gogurt" (go-cart) och åt skrovmål ihop! Snacka överlycklig grabb som satt i baksätet när jag vinkade av dem tidigare idag!

 

Rickard är helt övertygad om att killen kommer att va tvåspråkig innan sommaren är slut, så mycket de får umgås med honom! Gladeligen välkomnar de Seth närhelst han kommer = innan de ens har hunnit ut med båda fötterna på altan! 

Tack och lov är fortfarande tidig morgon och läggdags mina egna, härliga mammatider! 

En sommardag i Petik!

Publicerad 2011-07-03 23:06:09 i Frida berättar...,



Tänk vad många sommarminnen man har från Petikträsk - morfars och mormors hus! Alla småkusiner från norr till huvudstaden kommer också att ha en del av samma i bagaget!

`

Tilde och Elin.

 



På väg mot sommarfika i gamla skolan.



Hela byn var inbjudna och många, många kom!



















På väg tillsammans på äventyr!



Grabbarna lyssnar spänt på förutsättningarna för skattjakten och sökandet efter grankojan!



Uppåt, uppåt, genom skog och mark!





DÄR! Grankojan! En dunge av granar tätt intill varann, mitt på ängen!
Hit gick vi många gånger när vi var små...vi nu storkusinerna!



Öppningen fyllde många förväntansfulla barn och de smög sig in bland träden...



Jackpot!



Det FANNS guld därinne!



Det var Leo som kläckte ideén om att det måste vara ett troll som bor där i kojan och vars guld vi skulle försöka hitta! Å minsann - det gjorde vi!







 
Gamla skolan med fristående utedass. Lill-stugan på familjens gård.



Seth imponerar på mormor! Choklad täckt av guld..!

 
På andra sidan sjön finns sommarstugan, en enorm gräsmatta och fint fiske!









Båten rymde en del att upptäcka!





























Tillbaka i huset igen! Medans köttet fräste på grillen lekte ungarna om vart annat, skrek och grät om vart annat, passades av var och varannan som vanligt, sov små lurar och hade sådär skoj på barns vis tillsammans!





Seth och Leo lekte affär i gamla affären. Precis som vi gjorde bland köpmandiskarna när vi syskon/kusiner var små! Det är riktigt, riktigt roligt att se hur de upplever samma kuligheter i våra samma lekar!



Åtta sedlar för en väderkvarn,
i den för längesedan nedlagda butiken!
Så befriande att få leka så som barn,
och köra på sån känsla i matematiken! 

Semesterplanerna!

Publicerad 2011-07-03 22:10:08 i Frida berättar...,

Hela kommande vecka är jag ledig och ensam hemma med ungarna i princip alla dagar - slå gärna en pling!

Sen kommer måndag vecka 28...

JUNSELE i tre dagar!



Hemma sen på onsdagkväll igen och har inga planer på en vecka! Skönt att bara vara!

Sen kommer onsdagkväll vecka 29...

Mot långweekendresan till RIGA med Jottan! Först anhalt Umeå, där vi övernattar en tväris för att ta första, bästa flyg mot STÄLLET att strosa på, sova på, äta på, shoppa på, vila på, se på och njuta av!



Kommer hem sent på söndagkvällen och vaknar upp på måndagmorgonen till en hel veckas föräldraledigt till! Patrick börjar tyvärr om att jobba samma dag där... Den helgen är det också KALASHELG - då Seth fyller 4 år! Ser ut att bli kompiskalas på lördagen (både Seths och vi föräldrars polare) där vi bjuder in till fikabuffé igen (kaka/bulla - inga paket)! Söndagen, som är FÖDELSEDAGEN, vill vi gärna dela med familjen! Välkomna alla!

Två grabbar att natta inatta!

Publicerad 2011-07-02 20:53:18 i Frida berättar...,

Hannes sover över inatt!

Josse lämnade oss vid två för att åka på bröllop och fest!





     





Vid fem-tiden, efter en underbart utsökt lasagnemiddag (som Josse gjort iordning), stack även Patrick iväg! Fiskresan som han väntat ett helt långt år på är nu ON!

Men jag och grabbarna har haft en sån mysig kväll!
Lite Toy Story och lördagsgodis. En hel del hopp på mattan.























Kvällsbestyren; fika och tandborstning.

 

Allt har bara rullat på!



Till läggdags sen ville Seth läsa en saga för sin lill-kusin. Sagor om traktorer och stora maskiner. "En gång...var det en traktor...som krockade", läste Seth och peka på första bästa skördetröska eller dumper i sin mega-pekbok. Åsså vände han blad och började om på ny saga... "En gång...var det en traktor...som KROCKA! Å den krocka, å den krocka"... Tills jag fick säga till honom på skarpen att man inte hittar på sagor om saker som krockar för det är hemskt och förresten är det ingenting man vill höra om just innan man ska sova! Då vände han blad en sista gång och pekade på en polismotorcykel och läste; "en gång...krockade aldrig den".

Snipp, snapp, snut - så var alla sagor för kvällen slut! Godnattkramar till alla! Å sen somnade de båda två i varsin säng, på varsitt rum, medans jag låg och läste en egen bok i ett tredje rum! Himla behändiga killar det här!

Nu ska jag ta fram min egen godispåse och se tv innan jag själv ska sova! Blir nog tidigt...för man vet ju aldrig hur resten av natten går med grabbarna...peppar, peppar...

Grattis Osse!

Publicerad 2011-07-01 22:21:47 i Frida berättar...,



Var på kalas i afton - treårskalas!

Time flies!


Vårt första möte för tre år sedan..!



Å nu är han också storkille!





Nice pose, Sethgubben!

Annars har fredagen bjudit på en hel skopa slöhet från min sida (drog med Rickart ner på festivalen igår) men också en hel del påsar munkar..! Patrick sponsrade grannbyns bageri när han handlade donuts där idag och bara nån timme senare dök syrr och Leo upp med färska festivalmunkar i smarriga kulörer!

Bakismat - jooorda!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela