Frida & Seth

28 september

Publicerad 2009-09-28 21:41:36 i Frida berättar...,

En ledig måndag. Jag tog ungarna med till min mamma och hängde där ett par timmar. Hon får fortfarande heta "faffa"! Undrar hur man ska lära honom att det finns olika namn på familjemedlemmarna..? Det är lite svårt att veta vem av dem han menar när han håller upp telefonen säger att han vill "iingaa" = ringa!

Men jag kan få känna mig läcker ibland och glänsa lite då Seth pekar på bilder på snygga tjejer i tidningen eller typ kvinnor under 40 och kallar dem allihop för mamma! För Seth är de alla lika snygga som mig! Idag hemma hos Seths mormor höll han upp Barbie-dockan, med de extremt välsvarvade och långa benen, och kallade henne vid mitt namn - mamma! Thanks!

Hemma igen höll Patrick som bäst på att montera vår nya grill som invigdes i afton! Måndagsmiddag; kotletter med vitlökssås! Plus potatis till mig, Patrick fick hålla till godo med endast sallad bredvid köttet!

Någon som förresten har några bra GI-tips så här i början..?

Imorgon börjar jag jobba några timmar i veckan i ett "boendeprojekt". Under hösten ska en grupp boendehandledare undersöka/intervjua/researcha kring boendeformer runtom i kommunen och till slut kunna presentera vår bild av "framtidens boende inom handikappomsorgen". Låter spännande, eller hur?

Jag får chans att gro min journalistiska ådra och leka lite Janne Josefsson-wannabe för ett tag! Det kan jag leva med på arbetstid!

Efter boendeprojektet fortsätter jag jobba på gruppboendet till 21.

Onsdag har vi personalmöte hela dagen! All day long (till 15.30). Pröva ring och väck mig efter middagen om jag somnat i soffan efter maten..!

Torsdag jobb 7-15. Avslutar arbetsdagen med massage 15.30! Nice!

Fredag är det "Neuropsyk"-kurs! Ska ha klart läxan till klockan 12 den dagen..!


Anna, är du sugen på att hänga fredagkväll?


Lördag gör jag ingenting! Än, vad jag vet...

Söndag ska vi på dop!                Å pappas tattoo är klar! Det blir väl kortärmat på matchen imorgon då..?

                 

Efter 2 veckor...

Publicerad 2009-09-28 10:54:00 i Frida berättar...,

Patrick: minus 4 kilo!

Jag: minus 2,2 kilo!


Seth hoppas jag har lagt på sig. Idag har han varit riktigt hungrig, jag har servat honom nästan non-stop sen halv åtta då vi steg upp! Nyponsoppa, frukter, mackor, skinkost (på äpple!), plättar... Det gäller att göda medans han har aptit!

Tävling pågår!

Publicerad 2009-09-27 21:47:10 i Frida berättar...,

Jottan efterlyste uppdatering. Har försummat bloggen lite, ja. Men till fördel för mer träning!

Jag och Patrick går in på tredje veckan av vår bantningstävling imorgon. Varje måndag väger vi oss, så det blir till att kissa extra mycket när jag stiger upp för att sen ställa mig på vågen! Målet i tävlingen är att först gå ner tio kilo och efter första veckan hade jag knappt tappat 1 kilo medans Patrick glänste med att ha gått ner säkert 3!

Patrick rivstartade med att ge sig ut och springa typ fem gånger första veckan! Jag kom inte riktigt igång lika bra, men nu turas vi om att stänga in oss här i nya sovrummet och "spinna" på träningscykeln som vi hämtade hem i veckan! Jag ska också låna mammas gå-stavar så snart som möjligt för att få ut mer av mina promenader!

Genom en jobbarkompis blev jag för en vecka sen medlem i viktklubb.se där jag dag efter dag klickar i vad jag ätit och får sen uträknat hur många kalorier som återstår under dagen och hur jag håller mig inom de givna ramarna kring procenten kolhydrater/proteiner/fett.

Patrick verkar ska pröva på GI-metoden (inspirerad av Rob), med början imorgon!


Vem som till sist står där triumferande med tusenlapparna i handen återstår att se..! Det är en bra bit kvar ändå!

Mest taggad vinner!

Stor och liten...

Publicerad 2009-09-22 21:48:44 i Frida berättar...,

                        

Seth ville vara bebis i afton! Precis som Lilly ville han ligga på bordet och vila, så han avslutade abrupt sitt kvällsfika (youghurt och macka), stoppade in tutten och la sig tillrätta bredvid lill-tjejen!

                            

                                        


                              Här verkar inte Lilly vara överförtjust i att bli hållen av Seth..!

Jag berättade för Erika att idag var första gången Seth sa sitt namn! Vad jag har hört och förstått har han inte uttalat det tidigare, och det jag hörde idag var inte heller riktigt korrekt men ändå..! Jag pekade på hans foto på väggen på dagis när jag hämtade honom i eftermiddags och frågade vem den killen var..? "Ssiitt", svarade han!

Fast det är ju ingenting mot kusin Leo...som kan sitt namn utan och innan och till och med kan stava till det! L - E -O! Otroligt gulligt och imponerande!

Personalen på förskolan tycker också att det är roligt att Seth gör sig mer förstådd nu. Bara under de senaste veckorna har han blivit "äldre", stillsammare och leker bättre (kan aktivera sig längre stunder med samma grej) och han börjar prata mer och mer.

Exempel på ord han slänger sig med nu...

"Siinder" = sönder.

"Ssiikke" = cykel.

"Faffa" = farmor/farfar/mormor/morfar/äldre personer i allmänhet.

              


Man reflekterar nästan dagligen över nya manér hos Seth, nya färdigheter hos honom och man blir stolt säkert nån gång i veckan då man ser att sonen har hunnit dit i utvecklingen eller när han lärt sig klara av grejer smidigare än förut.

Fler saker Seth lärt sig och som vi faschineras över att han nu kan och hunnit lära sig..!


* Klär på sig och klär av sig själv! Fast ofta klär han på sig typ stövlar och kortärmat när det är minusgrader ute och vi ska stanna inne just då och tyvärr klär han gärna av sig i sängen och gärna ALLT vilket inte passar sig då han inte är pott-tränad än..!

* Han kan peka ut alla kroppsdelar på kommando! Från öga, öra, huvud, knä och tå till rumpa och hals!

* Han känner igen sig när man åker nånstans. Han vet hur mina och Patricks föräldrars hus ser ut till exempel. Han vet vart Anton bor. Han hittar direkt till chokladhyllan på Ica i Kåge!
                Fler saker kommer jag nog ihåg så småningom...nu är huvudet mitt trött... 
                                                                                                                   Sov gott!

Klick-sjuk...

Publicerad 2009-09-21 22:02:39 i Frida berättar...,

Efter att ha suttit två timmar ikväll och klickat igenom (känns som alla) sparade bilder på Seth och gamla textinlägg här på bloggen för att fylla FOTOBOKEN som jag ska få komponera gratis...har jag fått himla stela fingrar! Värst är ändå långfingret som klickat med jämna mellanrum medan pekfingret scrollat upp och ner nästan konstant under dessa timmar, men det ömmar i hela handen då jag rör den nu...

Det tar på att redigera en bok! Å tid tar det! Är inte ens halvklar...mitt gratiserbjudande går ut på nyårsafton...ska jag hinna få klart 24 sidor..?

Titta här bara vilka kort som finns gömt i mapparna..! Fatta svårt att välja ut favoriter!

image480

image450

image774

Höstnytt hos oss!

Publicerad 2009-09-19 22:18:44 i Frida berättar...,

  

I torsdags sydde Josse gardinerna och ikväll hjälpte hon mig att fixa ett nytt skynke under arbetsbänken i köket!

TACK Josse!Hannes sov i sin vagn under tiden symaskinen gick och här säger vi
"godnatt och tack för idag"!

Kalasbilder!

Publicerad 2009-09-19 22:14:18 i Frida berättar...,

  

Ida har fyllt tjugoett! Vi firade henne idag!  Kusiner x3 var där!

  

  

  

Hannes har lärt sig krypa så smått!

  

Seth fifflar med persiennen..!

Trendskapare..?

Publicerad 2009-09-13 21:15:13 i Frida berättar...,

Det är snart två år sen Patrick stormade ut ur vårt gemensamma sovrum och gjorde datarummet till sitt! På jobbet diskuterade vi faktiskt i veckan kring detta med snarkningar/störd sömn och det visade sig att jag inte var ensam om att ha egen dubbelsäng!

Det finns många fördelar med ett sånt arrangemang - inte minst ens bättre humör!

Skilda sovrum är tydligen mer vanligt än vad man kan tro!

Läs artikeln här!

13 september

Publicerad 2009-09-13 19:41:00 i Frida berättar...,

För tjugo minuter sen satt Patrick här inne och spelade gitarr medans jag och Seth dansade runt framför honom! "Halleluja" sjöng vi fast sonen skrattade bara utöver sig! Vilken härligt glad avslutning på söndagen!

Nog för att kvällen inte är slut än. Jag å Patrick ska se en film strax och ladda inför vårt hälsosamt nyttiga liv som vi ska jobba hårt för nu.


Samtidigt som min vecka ser ut så här...

Måndag: LEDIG!

Tisdag: jobbar kväll.

Onsdag: jobbar natt...

Torsdag: ...till just före lunch.

Fredag: Kurs 12-16.

Lördag: LEDIG! Det är visst klädbytardag igen! Satsar på Ske-hamn denna gång.

Söndag: Jobbar 11-21.


                  

                                    HA EN SKÖN SÖNDAGKVÄLL ALLA!

Lego!

Publicerad 2009-09-09 08:15:21 i Frida berättar...,

Det är överraskande roligt att bygga med lego har jag förstått! Seth tycker detsamma och han blir som mallig varje gång han lyckats få till ett högt, högt torn! Seth sprattlar hela han och ler stort när vi berömmer hans verk! Detta har vi roat oss med i två dagar!

               

               

               

Norran idag!

Publicerad 2009-09-09 08:08:36 i Frida berättar...,

Vi vill gratta våran kramgoa och pratglada kille, Anton Ehnmark, Ersmark. som fyllde 2 år igår! Många pussar och kramar från mamma och pappa.

Måndag 7/9

Publicerad 2009-09-07 23:11:56 i Frida berättar...,

Idag körde Saaben först en sväng till Kåge på förmiddagen, sen en tur till Byske vid tvåtiden och efter middagen tankades den för en visit i stan! Nu står den och vilar sig på garageuppfarten.

Seth kallar även Patricks morfar/mormor för "faffa", liksom han gör åt båda far-morföräldrarna sina! Idag fick gammelÖsters besök av barnbarnsbarná och innan det var dags för lunchsovning hann vi leka med "bila" där och "åppa" i studsmattan deras granne har!

Efter lunch och blöjbyte såg jag framemot en timme-nånting framför tv:n. Men icket. De dagar Seth sover längre än nio på morgonen vill han visst inte vila något mitt på dan... Så vi åkte till Josse och Hannes i Byske! Där fick vi kakor och saft, en rundtur på gården och en full hink med lego att ta hem!

Efter middagen byggde vi några höga torn tillsammans av legobitarna och innan kvällsfikat försökte jag och Patrick lära Seth att plocka ihop allt byggmaterial igen. Det gick sådär.

Eftersom Patrick sjukskrev sig från jobbet efter ett par timmar idag, passade jag på att åka till Anna ikväll! Som vanligt kul och mysigt! Rätt som det var ringde det på dörren och ett par flickor bjöd ner till fika ute på gatan! De samlade pengar till sitt fotbollslag genom att sälja kakor och saft vid en vägkorsning - och självklart stöttade vi deras sak! Ett glas saft - 5 kronor. En kaka - 3 kronor. Jag gav dem en tia rakt av, trots att jag och Anna fick varsitt saftglas fyllt en tredjedel och kakorna egentligen var kantresterna ur en långpanna (dock med en festlig svensk mini-flagga fäst på varje kant)!

Det var måndagen.

Vad vet jag om resten av veckan då?


TISDAG: Ska hänga med Erika på förmiddagen. Kl. 20.00 är det sen Idol-premiär i Kus!

ONSDAG: Personalmöte 11-15!

TORSDAG: Jobbar 7-15!

FREDAG: Langos m. Benita & Co!

LÖRDAG: Jobbar 14.00...

SÖNDAG: ...till 15.00!

Helgpolare!

Publicerad 2009-09-05 19:39:38 i Frida berättar...,

Ibland är det skönt att slippa matlagningen och samtidigt ge ungarna trevliga lekstunder på aftonsidan (så de sover extra gott på natten)!
Så i helgen har jag och Benita turats om att bjuda!

Fredag.

Middag hos oss - pizza!"Bullerbyn" och hallonmousse till efterrätt!Lördag.

Middag hos Benita & Anton - kycklingwok! Glass till efterrätt, vilket ledde till......ett bad!

Seth verkar ha somnat på en gång däruppe.

Nu blir det film om en stund för resten av familjen!

Patrick har jobbat på bra uppe på taket idag!

Publicerad 2009-09-02 21:20:10 i Frida berättar...,Nu är snörasskydden uppe och vi slipper vara oroliga för snöras i vinter! Bra där!

Sky-liften som vi hyrde var till god hjälp, liksom Leffe, som målade taknocken mot vägen till. Tyvärr blev himlen plötsligt alldeles kolsvart och arbetet fick läggas ner för kvällen då störtregnet kom! Men bara en sida kvar nu - bättre än två!

Tack!

Hittade bilder från i söndags i kameran!

Publicerad 2009-09-02 21:15:15 i Frida berättar...,

Söndagmorgon...Seth klädde på sig själv, tog sin nya skruvdragare som vi köpte på loppisen i Byske, och ville ut! Han är duktig på att ta på sig skor och mössa på egen hand, men jag tyckte faktiskt att han glömt en del viktiga plagg! Och förresten, om man tror att det är sommarvärme ute...varför ta på sig vinterskorna då?!?

 
Vi flyttade mormors möbler och grejer till Höken, där hon fått ny,  fin, ljus lägenhet!

 
Välförtjänt matpaus på Matfetsen efter det! ALLA var där! Därför valde jag och Josse att handla i det matstånd som hade kortast kö, så det blev en karréburgare med pommes! Betyg: 2/5. Josse smygfotade Staffan Ling!

 På kvällen fick jag upp lite tavlor i nya rummet!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela