Frida & Seth

Lata dagar...

Publicerad 2009-07-13 21:53:03 i Frida berättar...,

Första dagen på andra delen av min semester går mot sitt slut. Tre veckor kvar av ledigheten!

Patrick har just känt av första riktiga semesterdagen!

Dagarna går i ganska sakta mak. Det är stillsamt vilsamt. På morgonen kör vi mestadels soffläge helt ut medans Seth sprallar på med allt möjligt! Efter lunch sover Seth och det blir mer vila för mamma/pappa! Jag kan då inte komma tillbaka till jobbet och förneka att jag legat på latsidan..!

Seths favorit-intressen i sommar är onekligen traktorer ("takk-tååuuu") och studsmattor ("hoppa dää")! Till hans stora förtjusning finns det massor-massor av dessa överallt! På varannan tomt står en studsmatta, antingen en superstor eller mindre med det här väggskyddet runtom och fördelen med att vi bor så här lantligt till är att det cirkulerar traktorer förbi oss för jämnan! Det behöver förresten inte ens vara riktiga traktorer, inte alls bara stora gula schabrak, utan den minsta åkgräsklippare kan funka och få honom att bli glad en bra stund! När Patrick klipper gräset här hemma sitter Seth i hans knä och åker med. Men först måste hörselkåporna på. Sen åker de runt och snaggar ner gräsmattan tillsammans, Seth alltjämt som ett stenansikte. Man kan inte tro, när man ser på honom, att han uppskattar det ens det minsta, men det måste vara nån tjusning i det ändå som gör att han inte kan koncentrera sig på annat än att just åka "takk-tååuuu" - inte ens le! 

Rätt vad det är kommer en pust av göra-lite-nytta-känsla över en och det har resulterat i lite målade lister, färdigtapetserat sovrum, fönsterkarmsmålning och tömning av ett skräp-släp. Bland annat.

Titt som tätt åker vi och träffar familj och vänner. Som imorgon. Då åker jag och Seth ut till mormors hus i Petikträsk med min mamma, mormor, Josse (plus familj) och moster (plus karl). Där ska vi äta lunch och titta igenom gamla saker och ta en promenad i det fina vädret som jag hörde var på ingång!

Sen är det Langosafton hemma hos oss i Ersmark! Jag har förberett med ingredienserna och Patrick ska stolt lansera sin nya succérätt; TANGOS! Det är så enkelt som det låter. Langos med tacofärs-topping!

Tangos, baby! Jä!

Kommentarer

Postat av: Anna O

Publicerad 2009-07-14 09:16:21

"Tangos baby! Jä!" hahaha!

Even a child could tell you it was a finn who invented the tango

Postat av: Jottan

Publicerad 2009-07-14 09:56:27

Tangos låter inte helt fel! Smarr!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela