Frida & Seth

Seth har hälsat på Pärlan!

Publicerad 2009-01-12 14:53:55 i Frida berättar...,

Idag hade Seth sin första inskolningstimme på nya dagiset. Jag jobbade, så det var Patrick som följde med honom dit. De hade sångsamling på golvet! Seth verkade tycka att det var kul, men Patrick kunde inga ramsor så han kände att det inte var nåt för han!

Imorgon jobbar jag igen, så Patrick tar dit Seth vid nio. Men resten av veckan är det jag som får vara med på dagis! Vi har fria inskolningstider - allt mellan 9 och 15 - och vi satsar på att det bara ska behövas en veckas inskolning innan vi kan lämna Seth där för att åka och jobba.

                  dagis

I helgen pratade jag och Patrick en del om nästa husprojekt - göra om gamla garaget till sovrum. Vi har fått en offert från en byggfirma, men vi ska kontakta fler för att se om vi kan pressa ner priset ett snäpp. Eller många snäpp helst! Jottan gav mig ett förslag på byggfirma som jag ringde imorse, men de hade fullt upp tills efter sommarsemestern!

                        

Enligt en snickarekälla har byggfirmorna alltid minst att göra under vinterhalvåret, och vårt projekt är ju ingen riktig bagatell, så man kan ju bara hoppas på att det blir ett fördelaktigt priskrig för vår del mellan de firmor vi kontaktar!

Boa:s var förbi idag och kollade runt och hämtade ritningar. Det lät som att vi skulle kunna få besked från dem imorgon redan! Hoppas deras offert ligger lägre i pris.

Då det står klart kommer vi alltså att ha fyra sovrum, stort kök och vardagsrum, badrum och en mindre toalett. Och ett nytt, fint garage!

Tanken är att ingången till det nya sovrummet ska bli från vardagsrummet. Nya fönster ska sättas in, garageporten ska tas bort och fasaden brädslås där istället. Ny platta måste gjutas därinne och taket måste sänkas. När snickarna lämnar bygget ska det bara vara att lägga in golv och tapetsera!

Patrick har tingat rummet som sovrum/datarum, men det skulle likaväl funka ypperligt som lekrum till Seth då han har sina leksaker utspridda i hela köket och vardagsrummet just nu... Vi får se hur vi kan kombinera allt detta på bästa sätt. Men det är klart att det skulle sitta fint att få ha den snarkande sambon på ett annat våningsplan om nätterna...med tanke på snarkningarna, ni vet!

Till våren/sommaren ska sen asfalten på gamla parkeringen bort och gräsmattan ska förhoppningsvis växt till sig innan all semester är slut! Det skulle vara så fint! Kanske hinner vi plantera en häck//buskar vid tomtgränsen och göra klart grillplatsen ordentligt. Garaget måste jag måla ett varv till och "önskebrunnen" ska målas den med och komma på plats!

Det är roligt med de här planerna för vårt hus och vi är taggade nu att få den sista stora renoveringen gjord!

Spikat och klart snart?!?









Andra planer för veckan då?


Köpa en ny sittvagn till Seth, så att vi smidigare kan ta oss till och från dagis gående. Vår gamla liggvagn ska Seths kusin Leo få ha som sovvagn på sin nya förskola, och sen skulle det bara vara skönt med en smidig, nättare vagn här hemmavid för oss. Nu ska de långa promenaderna bli fler och totalt regelbundna igen! I och med sträckan till dagis har man mycket gratis motion bara där!


                            Crescent Compact.

Anna ringde i lördagskväll och nu är jag uppdaterad om mycket kring henne i Toronto, hur hon ska hinna med att packa, säga hej då till alla åsså har jag hennes resplan klar för mig! Hon har många timmar på flyg/flygplatser framför sig. Vid sextiden på tisdagsafton lämnar hon lägenheten i Kanada, sen landar hon HEMMA vid tio på onsdagkväll! Med tanke på vilken jet-lag hon kan komma att känna av, så är det ju tur att jag lagt mig ledig i nästan en vecka efter hennes hemkomst, så har vi chans att ta igen lite förlorad tid i alla fall nån av de dagarna!

                            
                                                                             Mars 2008...

Nu väntar jag på att Seth ska vakna, då åker vi till gamla dagiset i Kåge och hämtar hem hans dagisvagn, Sen blir det korvgryta till middag! Benita och Anton kommer hit och äter med oss!

Kommentarer

Postat av: Elusen

Publicerad 2009-01-13 21:27:58

Åh vad roligt att göra om. Det kommer bli super. Tänk vad plats ni får:)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela