Frida & Seth

Akutbesök = 2

Publicerad 2009-01-27 22:07:59 i Frida berättar...,

I afton fick Seth åka och träffa akutläkarna för andra gången i sitt liv. Han grät och hans högra arm hängde som en skadad fågelvinge på honom här hemma. När han försökte röra armen grinade han till extra mycket.

                               

Vi hade middagsbesök av Anna, Benita och Anton. Vi skulle just börja äta av julskinkan och ljusugnsbrödet när Patrick lyfte upp sonen och hörde hur det knäppte till i Seths arm.

Först trodde jag inte att det var någon fara. Jag har själv hört hur det knäckt till nån gång när man plockat upp honom. Men vid närmare inspektion såg vi hur axeln var lite svullen och senare svällde också fingrarna upp lite. Seth ville inte röra högerarmen.

Patrick åkte så ner till akuten och det visade sig vara armbågen som hoppat ur led.

"En lindrig skada är när armbågens ben hamnar snett.

Det finns en lindrig skada som innebär att ett av armbågens ben har kommit lite snett men inte hoppat helt ur led, så kallad pigluxation. Den uppstår när armen dras i sin längdriktning, till exempel om man drar barnet hastigt till sig genom att ta tag i underarmen och dra eller om man håller barnet i handen och det kastar sig åt sidan."

Men slutet gott, allting gott!
Läkarna ser visst sånt här hända ofta, det var en enkel procedur att fixa till armbågen och redan på vägen ut vinkade Seth med armen som om inget hänt! Och när han kom hem var han glad och leksugen och han och Anton sprang runt och busade med en ballong - ända tills den sprack..!

Kommentarer

Postat av: Jottan

Publicerad 2009-01-27 23:26:39

Men lilla Seth!!! Det gör så ont i hela mig när jag läser ska du veta.



Barn är helt otroligt tåliga, kramar till den lille modige och tappre buskillen!

Postat av: Fröken Ostkrok

Publicerad 2009-01-28 07:38:37

Ojsan, stackars liten..

Men självklart så ska ni haka på oss, jag har bokat in pltser åt er så ni är så välkomna så!!

Postat av: Elin

Publicerad 2009-01-28 18:16:29

Stackars Seth. MIn lillasyster hedde sin arm ur led flera gånger när vi var små. Väldigt otäckt men lätt att fixa:) Tur att de är starka

Postat av: Anonym

Publicerad 2009-01-29 18:25:28

Läste just i dina inlägg från din graviditet.. i vecka 38 hade Seth fixerat huvet i rätt läge. Det är ju bara en vecka tidigare för våran.. ska snart ta och måla sista varvet på sängen. Längtar tills imorron då jag får skruva ihop den å bädda!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela