Frida & Seth

Om Tilde Niagara...

Publicerad 2008-01-01 23:49:55 i Frida W,

Det var på Blocket av alla ställen, som vi hittade en annons om en kennel utanför Nordmaling som hade schauzervalpar till salu... Efter ett samtal dit samma kväll fick vi veta att det gällde att boka snabbt om man skulle hinna få sig en liten hund ur den kullen, och det var precis det vi gjorde också. Ett par veckor senare åkte vi ner och hämtade hem en av de elva valparna, den minsta utav dem. På stamtavlan hette hon Niagara, eftersom alla hundar kenneln födde upp hade olika bilnamn, men vi gav henne ett eget också - Tilde.
                  image683

Lillflickan som bor här bredvid, bortanför lekparken, kallar henne för Vilde, då hon hörde fel vid presentationen, men hon tänkte rätt ändå, för det är fart på Tilde! Hon är snabb, studsig, social och gillar att träffa mycket folk! Min mormor envisas om att kalla henne för Tindra, trots att vi påpekat skillnaden för henne flera gånger. Men nu har jag slutat rätta henne, för det är väl så att Tilde alltid kommer att vara en Tindra för mormor...
                  image693

Hon var det bästa vi hade, tills den sistaste juli förra året, då vi fick vår andra bebis! Det har gått jättebra mellan dem hela tiden, och Tilde är ofta snabbt där upp i ansiktet och pussar Seth när man har honom i famnen! Hon har ett bra tålamod med honom, och säger ingenting när han får tag i hennes skägg och drar! Seth har börjat tycka det är kul att busa med henne, och man ser att Tilde själv gillar när vi leker hela familjen!
                  image694

Det är en glad hund vi har, med många fina och roliga egenskaper! Hon hoppar högt och glatt när man tar fram kopplet, men sen springer hon lös runt hela byn! Hon är mysig, omtänksam och pussar bort tårarna när man är ledsen..!
                                                                              
Hon är väldigt glá i att åka bil, för då kan det ju hända att vi åker och hälsar på hos hennes favoriter...

"Morfar´s" och deras hund ute i stugan kanske, där hon fått vara på kollo ibland. Där har hon bestämt egen sovplats i min mammas säng och hon och "gammgubben" Milo busar med varann under dagarna. När vi hämtar hem henne sen är det som hon blir sur på husse och matte och tjurar ett tag i sin gungstol hemma i köket! 

                     

Eller så hamnar vi hos "farfar´s", där hon har en liten speciell ritual när hon kommer in... Först rusar hon in och tar upp antingen en liten mjukishund eller råttan i munnen och så pratar hon lite och berättar saker som vi inte förstår... Sen ska hennes lilla vita bädd fram, en ihoprullad matta som rymmer diverse hundben. Den ska ligga på sin speciella plats vid köksbordet och den rullar hon ut genom att putta med nosen. Efter detta ska hon i skafferiet och vänta på sin godis, och vackert sitter hon och väntar. När hon har den i mun springer hon snabbt som ögat tillbaka till bädden och lägger sig tillrätta för en stund. Alltid samma visa!

                                                              

I en granngård här på söder bor Nisse. Det är en liten ettrig hund, av samma typ som i "Fraiser", som vi går till lite då och då så han och Tilde får springa av sig tillsammans. Nisse är nästan hälften så liten, snabb som attan och helt stormförtjust i våran Tilde! I julklapp fick hon ett rosa hundhalsband med paljetter på från honom, som hon har på sig nu under jul och nyårshelgen. Tjusig! 

                                                                               
                                                    Nisse försvarar sin tjej mot en annan hanhund.

Kommentarer

Postat av: Anna O

Publicerad 2008-01-02 00:07:49

Du är också underbar vännen som är så snäll med mig. Utan dig hade jag inte klarat det..

Postat av: Jottan

Publicerad 2008-01-02 16:37:31

Nje, jag och pelle har kvar cirka 70 dagar vid sommaren. Pelle är ju hemma varje måndag fram till semestern. 70 dagar är ju bra att ha till dagis stänger under sommartid och avslutningar i skolan osv.

Postat av: Jottan

Publicerad 2008-01-02 17:05:24

Ja, det är ju bara före de fyller 1 år man kan göra något åt saker sedan är man ju tvingad att ta ut 5 dagar/vecka tills de tar slut om man inte jobbar.

Postat av: Anna O

Publicerad 2008-01-02 22:02:16

Ja hörrödu.. Obs har ju blivit ganska roligt nu sen de byggde om. Det finns massa roliga saker att titta på där. Vi kanske ska prova det.
Jag ska nog ta bilen imorrn eftersom jag har handling på fredag och då behövs bilen. Men jag ska gå till skolan imorrn på förmiddan och hämta en bok till tentan på måndag.. Vi kan väl ringas på mobben för jag går nog redan halv 10 kanske.. Beror lite på formen.
Sov gott!

Postat av: Frida Holm

Publicerad 2008-01-02 22:45:50

Gott nytt år Frida Seth & Patrick,hoppas ni mår:-)

Postat av: Anna O

Publicerad 2008-01-03 13:28:44

Du! Ska vi ta och ändra din text litegrann så den blir aningens större? Det blir lättare att läsa då...

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela