Rester till söndagsmiddag!



LANGOS
ca 16 stycken
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
1 stor kokt potatis (riven)
1 tsk salt
ca 7 dl vetemjöl
1 dl mjöl till utbakning
olja till fritering
Rör ut jästen i det ljumma vattnet. Blanda med riven potatis, salt och mjöl. Arbeta till en slät, blank och ganska lös deg. Jäs degen 35-40 min.
Arbeta in lite mer mjöl i degen på mjölat bakbord.
Dela degen i 16 bitar.
Kavla ut ovaler, ca 15 cm långa (jag gjorde dem som tekakaor men tunnare). Jäs dem ca 10 min (jag jäste dem på diskbänken).
Hetta upp olja, 3-4 cm i en tjockbottnad panna eller använd fritös(jag tog wokpannan). Fritera bröden någon minut per sida tills de är gyllenbruna. Lägg upp på galler eller hushållspapper.
Ät langos med gräddfil eller creme fraiche, hackad lök, riven ost, strimlad skinka, svart eller röd stenbitsrom.
Man blir lätt proppmätt och lite trött av maten..!