Mumma kardemumma
Jag zappade mellan tv-kanalerna en dag och fastnade framför Saras kök, där de höll på att förbereda en härlig picnic-korg! Dessa bullar knådade jag ihop i tisdagskväll, och de var verkligen helgoda och perfekta för mitt kalas!

Blåbärsbullar modell JÄTTE!
13 dl | mjöl |
5 dl | mjölk |
150 g | smör |
1½ dl | socker |
25 g | jäst |
2 msk | kardemumma |
1 tsk | salt |
1 paket | blåbär, frysta |
150 g | mandelmassa |
1 påse | mandel, flagad |
Tillsätt sockret och mjölet (men spar 2 dl till utbakning) och blanda till en deg som ska vara lite kladdig.
Låt vila i rumstemperatur i minst en timme, gärna längre.
Sätt ugnen på 175 grader.
När degen jäst färdigt delar du den i fem delar, som du med mjölad hand plattar till så att de blir ca 1 cm tjocka rundlar. Lägg på två plåtar och häll på blåbär, riven mandelmassa och flagad mandel efter behag.
Grädda 15 min.
Kardemumman gör susen i denna bulldeg, och blåbären ger en läcker finisch på läpparna efter fikastunden! Dessa stora läckerheter är perfekta som picnicfika, och en bulle räcker lätt till 4-5 personer!
Så sätt igång att baka!