Frida & Seth

Vecka 39

Publicerad 2007-07-11 23:09:16 i Frida W,

Nej, tjejer, jag har inte åkt in än! Mina förvärkar är bara kortare komihåg av hur ens mensvärk kändes som föut, och mens det hade jag ju senast för typ hundra år sen! Det är idag bara tio dagar kvar till beräknad förlossning.

Jag träffade min barnmorska för sista gången idag. Nu går hon på semester och jag har dryga veckan kvar att vänta (tills det datumet passeras och jag har ytterligare nån vecka gå runt i mitt "tillstånd"). Mina svärföräldrar åkte på husvagnssemester i två veckor idag, så de verkar inte ha några höga tankar om en snar barnbarnsfödelse..! Min sambos mormor förklarade i alla fall att det ska ske nu på onsdag (läs 18/7), så henne vill jag hellre lita på i dagsläget!

Alla värden var bra idag, ett pluskilo dock, men det räknar jag med att kissa ut på ett kick när bebisen har pressats ur min kropp! Nu gäller det att bara sova och vila så mycket som det bara går! Jag har så klart börjat sova dåligt igen. På nätterna ligger jag och vrider mig, eller går upp och ner i trapporna för att äta, dricka, gå på toa, kolla om hunden behöver kissa lite, se på tv, läsa... Sen vid fem-sex-tiden kan jag somna, och då kan man ju inte ligga i sängen hela dan när sambon är på jobbet...

I helgen har vi inget inplanerat, och jag hoppas på en riktig maratonsovning för min egen del. Jag kan gärna tänka mig att lätt sova fram till i alla fall eftermiddagsfikat, säg på lördag, om jag bara får lov! Sen kan jag nog ligga och dra mig till middagen. Som gärna kan bli en pasta bolognese i sängen. Sen måste jag nog vila efter maten. Ta en lång dusch sen, och krypa under täcket för att se film och äta lite godis! Ah, underbart! Vem tar hand om Tilde i helgen?

Ikväll var jag på en visning av Aloe Vera-produkter som var lika bra som förra gången vi fick komma till Norrböle! Vi blev bjudna på tre olika drycker som ska rensa kroppen från alla slaggprodukter och skit man stoppar i sig. Vi fick smörja in oss med flertalet lotions och krämer, som kan hjälpa en med solbrännan, myggbetten, muskelvärken, blåmärken, torr hy, skavsår, paper-cuts, brutna fotleder och spruckna tassar! Alla flaskor är otroligt bra på sitt sätt! Egentligen skulle man ha haft allt, för att vara riktigt garderad mot all slags tarmfickor, åldersrynkor och övervikt! Jag köpte en typ universalgel, som jag tänker ska vara bra att ha hemma. Se, praktiskt och vuxet tänkt igen.

Förra visingen fick jag en lätt nackmassage, idag fick vi allihopa ett fotbad i plastpåsar! Tjejerna satte ner en fot i taget i påsarna och fyllde dem med lite varmt vatten blandat med en massagekräm som luktade Jenka. Sen gjorde de en knut på påsarna upp mot vaden, för att vi skulle kunna plaska runt i våra nästan toffelliknande fotbad utan att skvittra vatten på mattan. Det var varmt och skönt, och det hettade lite mysigt av krämen. När vi sedan badat klart och skulle torka oss såg mina monsterfötter ut att ha absorberat allt vatten tjejerna hällt i påsarna! Riktiga prinskorvstår hade jag! Och jag som tyckt att mina fötter hade minskat lite i storlek de senaste dagarna..! Efter att ha fått smörja in med en lotion, har jag nu i alla fall lite mjukare och lenare fötter, och det kan ju kompensera för svullnaden lite...

Min sambo renoverar så smått på kvällarna här hemma, men vi fortfarande inget golv i vardagsrummet. Jag är förvånansvärt lugn över detta faktum, med tanke på vilken panik och vilka långa att-göra-listor jag skrev när jag fortfarande jobbade! Då hade jag en inre bild av att allt skulle vara fullständigt klart och fixat innan förlossningen, men nu blir jag bara lugnare för varje vecka, och bryr mig inte riktigt om Patrick måste fullborda vardagsrum/hall under sin pappaledighet/semester eller tillochmed kanske till hösten... Konstigt det där. Just nu kan jag känna att jag är nog så nöjd med tillvaron om jag hinner klippa gräset en vända till, gärna på söndag, då ska sommaren ha kommit tillbaka!

Kommentarer

Postat av: Anna O

Publicerad 2007-07-12 10:29:45

Puh! Man kan ju bli orolig för mindre.
Va roligt att läsa fortsättningen om dina fötter =) Ska bli spännande att se när du vågar gå i öppna sandaler igen, utan sockar.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela