Frida & Seth

Fem månader gammal...

Publicerad 2007-12-28 22:48:16 i Frida W,

Ny nedräkning. Det första nyåret med Seth i familjen! Vilka traditioner de ställs inför, de små liven! Julstress, rödklädda gubbar med skägg, släktträffar här och där och nyårsraketer! 

Och så blir sonen fem månader gammal på just nyårsafton. Tiden går fort, hela tiden!
             image658
                                                                              Seth i dopklänningen.

Han sover nu i sin säng varje natt, äter sista gången vid nio-halv tio och sen inte förrän runt sjusnåret. Det går bättre och smidigare än vad jag räknade med, fast han gnäller en del klockan tre ungefär, men efter att ha bäddat om honom ett par gånger sover han vidare tills vi stiger upp jag och han. Själv har jag lyckats slappna av mer vad gäller just hans sovning, då jag inte längre måste lyssna efter hans andetag. Det är skönt för hela familjen att jag kan sova när han sover och inte behöver tassa över till hans rum och titta till honom hela tiden längre.

Han tar flaskan hur bra som helst nu, vilket har resulterat i att min egen mjölk har sinat, och jag fyller inte ens längre ut mina gamla bh:ar... Trist, det där. Jag är nere under min startvikt med nåt kilo, vilket är en tröst i sig, men jag känner att en ny push-up skulle sitta bra!

Seth är glad och förnöjsam dagarna i ända! Han skrattar åt det mesta och tycker mycket om när man smånafsar under hans fötter, sjunger "Prästens lilla kråka", när Tilde pussar honom och när vi leker tittut! Han ser sig om i stora världen med sina blå uppspärrade ögon och vill gärna vara med när det händer saker. Sova kan han göra sen! Fast när han är så där lagom trött somnar han ändå i famnen, och då är det hur mysigt som helst!

Kommentarer

Postat av: Jottan

Publicerad 2007-12-28 22:58:56

Går det till och med att bygga ett garage på en helg!!!


Jag ska genast ändra i min lista.

Garagebygge - första helgen i Juli.

Nu kommer vi ju spara hela semestern åt annat! Tacka Patrik!

Postat av: Anna O

Publicerad 2007-12-28 23:05:12

jajjamen, imorrn ska vi fira lillebror som egentligen fyller år idag och sen ska jag till jottan och sy om den där turtle-neck-klänningen jag köpte på Kappahl. Det kommer nog att bli jättebra eftersom Jottan har en overlock som är nästan som en egen tänkande robot.

nu tänker jag bara på mannen som en slemboll, fast inte på ett "skrapa-sönder-skotern-sätt" utan snarare som "tack-och-lov-att-han-visade-den-här-sidan-nu-och-inte-försent".

Det är fortfarande astråkigt men det känns som att de värsta känslorna är borta och kvar är bara viljan att gå vidare.
Sov gott och kraaaaaam!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela