Frida & Seth

Nu, äntligen..!

Publicerad 2007-09-30 23:41:44 i Frida W,

Nu är det fixat! Kortet till Norran. Inom de närmaste dagarna hoppas jag att folk till slut ska få läsa om vår tillökning i tidningen. Och som ni har väntat, va?

Faddrarna till Seth är nu också tillfrågade och de svarade "tack, gärna" båda två. Min syster Josse (aka tok-moster / Josse Moose) och Patricks bror Rickard (aka RickarT / tok-farbror) blir det stolta fadderparet!

Josse blev så glad att hon ville bjuda mig på en klippning på salong, så nu ska jag bara ringa och boka tid! Härligt! Jag behöver verkligen en liten make-over! Tack syrran!

Vad ska ske..?

Publicerad 2007-09-30 23:35:40 i Frida W,

Man vet aldrig vad som ska hända i framtiden... Jag minns när man skrev i kompisars "mina vänner"-böcker och man skulle svara på frågor som "vad gör du om fem år" eller "vad vill du bli när du blir stor", och man hade planer/önskningar om att få jobba som journalist, jobba på tv, skaffa barn och köpa hus. En del ville bli kända och stormrika, skaffa hund eller resa jorden runt... Ens planer ändras allt eftersom man blir äldre, eller utformas annorlunda kanske man ska säga, allt eftersom man prövat på olika saker. Bara man är nöjd och lycklig är jag glad. Och jag har inte lite att vara glad för just nu!

En del saker är säkra, se här vad jag hittat som redan är planerade händelser... Se fram emot detta;

2008 - En av delfinalerna av Melodifestivalen går av stapeln i Kiruna. Sommar-OS hålls i Peking.

2009 - Total solförmörkelse i juli och rockartisten Mikael Rickfors släpper ett nytt album.

2010 - Olympiska vinterspelen 2010 avgörs i Vancouver i Kanada och nytt riksdagsval i Sverige med nya vallöften och röstbås i diverse skolmatsalar. Det är tio år sen vi kompisar gick ut gymnasiet!

2011 - Vi kompisar har världens roligaste 30-årskalas!

2012 - Svensk rymdturism från Kiruna startar och Finland arrangerar ishockey-VM.

2013 - Carl XVI Gustaf firar 40 år som svensk regent (förutsatt att han fortfarande är kung och levande) och det är femtio år sedan Martin Luther King höll sitt berömda "I have a dream"-tal. 

2014 - De Olympiska vinterspelen hålls i Ryssland. Seth börjar skolan, jag och Patrick kan räkna med att få börja förhöra läxor och vara klassföräldrar! 

-

-

-

-

-

2046 - Vi kompisar når pensionsåldern!

Hälsningar...

Publicerad 2007-09-28 22:10:10 i Frida W,

Till dem jag tror läser bloggen ibland...

Till Elin; Ja, vi måste ju verkligen träffas! Efter år av att inte hinna ses kan vi väl se till att vi kan viga en låååång dag till att prata om allt som hunnit hända! Den 25:e är jag helt på!

Till mamma och pappa; Hej, har ni hittat hit nu? Seth hälsar till mormor och morfar!

Till arbetskompisarna i Kåge och i stan; Jobba på nu allihop! Jag är ledig ett tag till.

Till Ida; Det här med frieri är nåt som jag hellre vill att Patrick fixar! Lite gammaldags, men jag tycker det är karln som ska fråga. Trots skottår och moderna kvinnor får det hellre vara då, än att jag faller ner på knä. Oturligt nog har jag en tjurig sambo, som inte kommer vara den som är den (friaren) heller, bara för att jag är emot att ta saken i egna händer för att det ska bli av! Eller ska han överraska en vacker dag..?

Till Jennie; Ska vi ut och promenera igen snart?

Till Sara; Hoppas du har en skön ledigvecka!

Till Jenny; Tack igen för paketet! Hur går det i skolan, sköter sig eleverna? När ska du komma hem hit upp nästa gång?

Till Thessan; Jag vill se mera bilder och se en uppdatering av din blogg en gång i veckan - minst! Visst kommer du upp med bebisen så fort du orkar flyga?

Till Jottan; Har du fyllt frysboxen än? Hoppas mitt recept kunde hjälpa till!

Till Frida H; Visst var det en läskig råtta?!? Ibland har vi hört hur Tilde tokrusat runt på nedervåningen på natten, och jag hoppas att hon bara är full av överskottsenergi, men risken finns ju att det är fler av den där läskiga sorten som hittar in..! Hoppas ni trivs i eran lägenhet, man kanske får se den om ni ska ha en ny visning där nån gång?

Till Anna O; Flitigast på att lämna mig kommentarer..! När ska du komma och spela gitarr med oss? Jag har notböckerna och Seth har visat sig ha en stark pipa!

Nu ska vi fortsätta tillsammans!

Publicerad 2007-09-28 21:34:31 i Frida W,

Den här bloggen startades för att vi kompisar skulle kunna skriva av oss och hålla lite koll på varann då vi befunnit oss lite överallt i Sverige/världen efter att vi skingrades efter gymnasiet. Men allt vad tiden led startade tjej efter tjej egen blogg eller kanske glömde bort att skriva (?), så plötsligt var det bara jag kvar som vecka efter vecka uppdaterade de andra i hur min graviditet fortlöpte...

Nu har så Lovisa återigen hittat hit, och jag ska gladeligen börja dela bloggen igen med henne och alla andra som vill komma tillbaka! Lovisa har sin supersöta dotter Maria Giulia att blogga mycket om, hoppas jag, plus en växande mage att berätta om! Det ska bli jättekul att höra allt om vad ni har för er i Stockholm, hur det är att snart bli tvåbarnsmor, fler dagishistorier och om allt annat som händer nere hos er! Kraaaam på er!  


image374


FRÅN ANNA O:

Jag har ändrat kategorierna här eftersom ingen förutom Frida hade skrivit på evigheter och därför tänkte jag att hon kunde få lägga ut nya kategorier som speglar det hon skriver.

Däremot kunde jag inte ta bort min egen och Lovisas eftersom nästan alla kort är registrerade i dom kategorierna och det var över 300 kort!! Jag orkade bara inte sitta och ändra varenda en... Det är inte för att jag är ego som jag inte tog bort min egen.

Dom inlägg jag ändrat har jag försökt komma ihåg att skriva dit vem av oss som skrivit det. Jag kom ihåg det på många men en del missade jag. Hoppas ingen blev rasande, galen, förbannad, för att jag gjorde detta. Det var inte meningen. Tänkte bara underlätta lite för bloggens flitigaste användare. Lite cred måste man ju ha för att ha fått den sötaste plutten norr om sydpolen =)

Men fortsätt skriv här ändå, men skriv då dit ert namn så man vet vem som bloggat.

Ja, välkomna tillbaka nu tjejer! Kom igen och skriv ofta!

tillbaka

Publicerad 2007-09-28 12:21:47 i Lollo,

Hallå kära vänner.
Nu har vi äntligen installerat oss någotsånär i vår nya lya. Vi bor mitt i stockholms största naturreservat vilket är GIGANTISKT. Det är fantastiskt vackert här med små sjöar och kossor av rasen highland cattle som går omkring och betar bland de gulnade höstlöven.

Maria Giulia har börjat på ett nytt dagis som har Reggio Emilia-inspirerad pedagogik, vilket bla innebär att dom har pyttesmå möbler så fröknarna får sitta dubbbelvikta och äta lunch. Det var jättekul att se hur otroligt duktiga småkonoddar i ett till tre årsåldern kan vara. Maria Giulia har tex fått en minimentor, en liten treåring som hjälper henne att klättra upp på minitoan och kissa och visar var man ställer tallriken efter maten etc. Jag tror att man som morsa lätt kan fastna i rollen som ständigt hjälpande hand, altså, man glömmer bort att se sitt barn som en individ med hjärna som faktiskt kan klara sig ganska bra själv. Varför måste man tex tvinga sitt barn att ha på sig jacka bara därför att man själv fryser? Ibland har ju vi vuxna så knasiga ideer. Så när jag var där på inskolningen såg jag min lilla tjej med helt nya ögon, som om hon var en liten kompis till mig ungefär. Appropå det hörde jag en skön kommentar från min absoluta favvoskådis Johnny Depp som gick ungefär såhär: Att vara  pappa är ungefär som att ständigt hänga med en väldigt liten alkis, någon som ständigt ragglar runt utan kontroll på finmotoriken och talar osammanhängande, .

Hursomhellst, stor kram till er alla!!!ps. Är det nån mer än jag som har problem med att se alla användare på bloggen? Alla utom frida och anna försvinner liksom. Hjälp!i

Jag och Seth...

Publicerad 2007-09-27 23:34:32 i Frida W,

Hoppsan


 

Fatta, vad stor han har blivit! Hela åtta veckor gammal och åtta centimeter längre!

I morse halv åtta väckte jag Patrick med en liten spark på benet, då jag var nådigt trött och less på att vår son inte ville sova! Då hade vi varit oense i några timmar redan, jag och Seth. Jag bäddade om honom, han sparkade av sig täcket. Jag gav honom mat för att han skulle somna om, han fick ännu mer energi! Ilsket muttrande och trött steg Patrick upp och bytte på honom, och efter att Seth ätit igen vid nio lät killarna mig ligga kvar och sova fram till halv tolv! Själv!

Patrick är ju fortsatt hemma, med en ihållande huvudvärk, så hela familjen ska imorgon ner på stan och bland annat hämta ut nya köksstolar då våra allteftersom gått sönder (dålig kvalla, men tack Åhsells för fin hjälp och service där), hälsa på min mormor och Seths mormor, köpa kuvert till dopinbjudningskorten, handla ingredienser till våran jättegoda räkpaj (tackar vi sökmotorn Gooogle för) och försöka hitta en 60-års present till Patricks pappa. Något förslag på prelle?

Om att vara irri...

Publicerad 2007-09-27 23:10:24 i Frida W,

Det kan inte vara lätt att ha en petig sambo... Inte alls kul att ha  nån som påpekar all disk som du lämnar efter dig i flera dagar eller all tvätt som förblir ovikt och aldrig blir instoppad i garderoben... Tänk att ha någon som går efter och stänger köksluckorna efter dig när du inte verkar märka att de inte är automatiska eller att ha någon som plockar ihop alla snusdosor du dräller runt med eller tänk att måsta dammsuga själv ibland..!

Det är många saker som jag kan irritera mig på hos sambon min när det gäller ordning och reda. Det är många saker som sambon min irriterar sig på hos mig vad gäller min vilja att ha ordning och reda. Vi låg igår kväll innan vi somnade och pratade lite kring detta att han inte alls är så intresserad av mina ideér om att städa huset, rensa förrådet eller att hjälpa till med att ställa/sätta/lägga var sak på sin plats efter användning. Jag hittar ofta orsaker att tjata, som den "kärring" jag är, men jag vet att jag inte är ensam om att ha en orkeslös karl i huset! Det är som att de inte ser problemen, eller i det här fallet - stöket. Det finns väl antagligen inte i deras natur, eller hur ligger det till egentligen?  

En sak som är positiv är väl då att vi kunde skratta åt det hela tillsammans. Vi vet båda med oss vad vi gör som är såååå jobbigt för den andre, och båda vill så klart ändra på den andres sätt... Den eviga kampen. Och på samma sätt som han kan reta mig med sin stilla slöhet hemma kan han tydligen också driva andra smått vansinniga, fast på andra sätt, antar jag. En av hans jobbarkompisar skickade en dag ett sms som löd; "Du kan ju jävlar reta en sten"!

För egen del vet jag att mitt ordningssinne kan bli för mycket även för andra runt omkring, det kan till och med skrämma vissa då de känner sig tvingade att städa lägenheten inför ett besök av mig! Trots att (hon) kommit på mig med att bokstavligen sopa smutsen under mattan! Det gäller, när man vill ha undanstökat, att samtidigt vara effektiv och snabb, för att idas hålla efter! Ja, lite lathet kan man väl komma undan med...

Vi har fått saker gjorda idag...

Publicerad 2007-09-25 23:26:11 i Frida W,

Hurra, för mig och sambon, som idag kommit oss för att planera dopet lite mer konkret genom att boka kyrkan i Kusmark och ordna med tryckeri för inbjudningskorten!

Den 18:e november blir vår son döpt i Faderns, sonens och den helige Andens namn till Seth Alexander Lindholm. Ett namn som förpliktigar Patrick att så småningom fria och göra mig till sin fru! Det är det som är dealen.

Nu återstår resten av planeringen, som att bestämma kaksorter som jag och Anna ska baka till fikat, handla in grejer till dukningen, fixa dopklänning, boka klipptid, ordna med musiken, prata med prästen och kontakta de blivande faddrarna!

Åtta veckor gammal...

Publicerad 2007-09-24 18:51:38 i Frida W,

image371

Senaste vikt: 5430 gr.

Senaste längd: 59 cm.

Seth är mer och mer med och har fantastiskt glada morgontimmar då han skrattar och väcker upp familjen med ett leende. Man kan inte annat än le stort tillbaka! Han gillar sitt baby-gym och att se ut genom fönstret på allt fint som är där ute antar jag, och så är ju lampor rätt intressant också!

Vi har pratat idag om det kommande dopet, och påbörjat en gästlista och har på förslag dopdag första lördagen i november. Nu gäller det bara att ringa prästen och höra om kyrkan är ledig innan man kan göra datumet officellt.Dopet är en av livets verkligt stora milstolpar och en händelse vi ofta förknippar med högtid och fest. För de unga föräldrarna är dopet kanske första gången de framträder tillsammans inför sina släktingar och visar upp sitt barn. Vi gläder oss med barnet och alla dem som nu är villiga att gå in i omsorgen om en ny liten människa. För att det kristna dopet skall anses giltigt, skall det ske med vatten och i Faderns och Sonens och den Helige Andes namn.

Amen.

Patrick är hemma i veckan eftersom han fick en kraftig hjärnskakning igår. Jag har sagt det så många gånger, och kan inte nog poängtera det farliga i att ge sig ut med motorcrossar! Jag har haft rent ont i magen förut när han har kört iväg, men han har alltid försäkrat att inget ska hända och att han kommer hem oskadd, och han har ju alltid gjort det också, men igår var undantaget. Jag kan inte nog poängtera och peka på vikten av att hålla sig vid liv, speciellt nu när vi har barn, men såklart får han gärna komma hem hel för min skull också! 

Nackdelen med att vi nu fick en kille är att det finns en stor risk att han hittar samma tjusning och blir lika intresserad av motordrivna fordon som sin far. Och lika ont ska jag väl ha i magen då!

Nä, jag hoppas att musikintresset får övertaget istället. Nu sitter jag vid datorn, Seth ligger i vaggan bredvid och tittar ut genom fönstret och Patrick ligger med bultande huvudvärk på en madrass på golvet och spelar gitarr för oss. Mysigt. Tilde går runt och torkar sin blöta päls på alla täcken, kuddar och soffor hon kommer åt - en liten hämnd från hennes sida för duschen hon blev utsatt för tidigare i afton! 

Sju veckor gammal...

Publicerad 2007-09-19 18:45:44 i Frida W,

Det var precis sju veckor sen igår som Seth föddes. Det är inte klokt. Om tre veckor till kommer min systers unge. Och om sex månader kommer min kusins första barn till världen. Om tio veckor får en jobbarkompis barn igen och några gamla klasskompisar är ju gravida och åker in på BB inom ett par månader. Det är inte klokt vad mycket barn det föds nu.

Då är det bra att vi nu ska starta en liten mammagrupp här i Ersmark för alla nyblivna/återigen blivna mammor som går mammalediga här i byn. Från och med nästnästa tisdag ska vi börja träffas vi i kyrkans lekrum från klockan tio och så avslutar vi träffen med att fika på kyrkcaféet tillsammans med de andra Ersmarksborna, pensionärerna och Skega-arbetarna. Fika från 11.30. Som om att jag är så himla kyrklig av mig... Men jag uppehåller mig ju i kyrkan både genom kyrkokören och nu i och med detta. Och snart ska jag boka präst! Vart ska det sluta?  

image347

Här är bebisarna som var med på första fikat igår då vi skulle försöka styra upp höstens träffar. Två, tre och fyra månader gamla.

Idag satte jag så på Seth hans nya fina tröja som min faster skickat upp från Skåne, och drog till Kåge för att han skulle få träffa de jag jobbat med där (jag hoppas att få komma tillbaka...). Och vilken snäll kille jag har! Fast lite tråkigt att han somnar så bra i allas famnar att de knappt fick se han vaken och han fick säga "hej". Men söt är han ändå när han sover och så hann ju jag dricka kaffe och äta av smörgåstårtan, och det passar ju liksom alltid bra! Och så fick vi prata bebisar och minnen från att mina arbetskamrater hade sina barn små. Jag förstår att jag har en del att stå i, speciellt om ett par år, då ungar verkar hinna överallt och försvinna på nolltid! Dags att låta ögon i nacken växa ut och ladda ordentligt med all energi och allt tålamod jag kan få tag på!

Tack igen för kläderna hörrni!

Jea, det är bara att du ringer, så ska vi komma till dig och hälsa på i Drängs!

 
Direktimporterat från Skåneland!

 
Uppdatering på min syrras renovering av mamma och pappas (gamla) hus. Detta är sovrummet nere.

 
De har ju slagit ut nästan alla väggar på bottenplan. Ny tapet är uppsatt i hallen här.

 
Nytt kök helt och hållet.

 
Ljust och öppet.

 
Igår kväll var jag, Seth och Tilde ute i mamma och pappas stuga i Yttervik. Vi åt soppa, eldade i kamin, gick en kvällspromenad i byn och såg sista Idol-audition-programmet.

 
Syskonen inramade.

 
Helmysigt är det därute, med Seths mormor och morfar! Konstigt det där att de också fått nya "titlar".

Ensam hemma...

Publicerad 2007-09-19 11:54:09 i Frida W,

Patrick är ute på promenad med Tilde och Seth i vagnen. Vagnen är ett ställe som man vet att han trivs i och oftast sover i så länge den rullar!

image346

Seth blev så här glad när han hörde att de skulle ut och gå! Tilde var minst lika peppad! Jag också.

Lite ensamtid så här på onsdag förmiddag - inte fel! Jag har hunnit duscha en låååång stund! Men nu är det dags att göra sig i ordning för att träffa arbetskamraterna i Kåge!

Sucker!

Publicerad 2007-09-19 10:52:38 i Frida W,

Vi hörde på måndagkväll något illavarslande i väggen när vi såg på tv här hemma... Och precis som vi befarade hade en liten rackare hittat in i huset! På morgonen fann vi den under diskbänken, överlistad av oss! Den hann nog inte ens säga "cheese", så var det över! Huvva! Ska det bli råttinvasion i trakterna i år igen..? 


image345

Bebisar!

Publicerad 2007-09-17 21:15:40 i Frida W,

Idag var en riktigt tråååkig dag vädermässigt, och såna dagar drar lätt  ner en själv i tråkstadiet... Som tur är har Seth redan förstått vitsen med regniga dagar - att passa på att sova! Så vi sov bort en bra stund av dagen för att inte behöva vara med om nåt mer tråååkigt! Halv tre fick vi oss ut på en lite kortare promenad för att rasta Tilde, men även den var himla blöt och tråååkig.

Ikväll blev det dock lite trevligare, då vi hade inbokat efterträffen med föräldragruppen! Nu har alla åtta paren (bara sju var med ikväll) blivit föräldrar. Vi var sist ut. Eller Seth, rättare sagt. Vi pratade om våra förlossningar och hur det kändes att vara med om den och lite smått om vardagsrutiner och sovvanor. Det verkar vara ett starkt år för killarna i år. Det föds flest av det könet här i stan, tror jag visst. Av våra åtta par i gruppen, hade tre fått tjejer. Seth visade sig från sin bästa sida och sov som en ängel första halvtimmen, så vi hann prata en stund och sen fika. Då ville han ha mat. Och han åt, sket i blöjan, åt lite till efter bytet och sen rapade han. Precis som det ska göras. Det var nåt kolikbarn i gruppen som var högljudda, andra skrek och grät mer av sympati till de med ont i magen och en pratade bara högt i allmänhet till de andra. Den bebisen skulle visst bli politiker, sa hans pappa, eftersom han ingenting speciellt gjorde, men bestämde över alla ändå. Men Seth han bara såg på, och tittade runt på sina jämngamla och några av sina framtida klasskamrater och var nöjd efter maten. Tills det skulle tas fram kameror för att föreviga dessa barns första möte, och alla föräldrar satte sina små bebisar tillsammans i en soffa för fotografering..! Då rann tårarna vilt ur ögonen även för Seth! Alla bebisar hängde på! Vi föräldrar knäppte bild efter bild, för de var ju så söta allihopa trots paniken och sorgsenheten i deras ansikten och miner... Eller hur?

image341

image342

image344

image340

Här ser man bebisarna tripp-trapp-trull. Storleksmässigt den största, den mellersta och den minsta bebisen i gruppen. På torsdag får vi ny längd och vikt på Seth (sist 4920 g), men han till vänster väger nu åtta kilo och minstingen Leo fyra och ett halvt.

Söndag i Byske...

Publicerad 2007-09-17 13:42:26 i Frida W,

Och så har alltså alla tre systrarna Wikström köpt hus! Och alla tre har en svärmor som heter Margaretha!

Igår var jag och Anna i Byske by för att hälsa på min storasyrra i hennes nya hus! Josse och Rickard fick huset för tre helger sen och håller som bäst på att lägga golv, välja färger, tapetsera och flytta kartonger. Det kommer att bli jättefint! 

josseshus

Kök, vardagsrum, toalett och tvättstuga nere. En stor hall, tre sovrum, badrum och bastu på övervåningen. I master-bedroom finns även en walk-in-closet!

sethfrida


Seth var så klart med, och han blev gladeligen hållen och gosigosad av sin tokmoster och toktant Anna!

systrarna


josseanna


roligmin

Vad kan man lära någon annan..?

Publicerad 2007-09-15 12:22:51 i Frida W,

Igår satt vi här hemma och såg på friidrott på tv med Stefan och Erika. Vi satt och diskuterade kring detta med dykstilar, tävlingsdräkterna och hur man kunde se "paketen" på löparna, hur spinkiga höjdhoppstjejerna är med sina långa ben, vilka rekord som gjorts genom tiderna och hur långt det hoppas och kastas på såna här evenemang. Så kom vi in på ämnet skolidrott, i och med att Patrick drog upp att deras gympalärare på Kågeskolan hade en förkärlek till spjutkastning och alla elever som behärskade denna sport bra. Själv hade jag en lärare på högstadiet som gillade om man kunde orientera, och på gymnasiet skulle man springa länge på beep-testet eller tycka om längdskidåkning för att få bra betyg. Snacka om att ringa in den minsta procentenheten vad gäller sporter man gärna utövar på fritiden. Jag gillade inte ett av dessa moment, och så heller inte den stora elevmassan, som, om man ser till statistiken mest höll på med fotboll eller hockey. Eller ingenting alls.

Jag undrar vad Seth ska tycka om att hålla på med. Kompisars barn tyckte jag visade rätt tidigt vad de var intresserade av, och det kunde vara teknik eller motorer. Det är häftigt att se på ett barn hur dennes intresse blossar upp, från att vara dessa hjälplösa bebisar, till att lära sig nya saker och få en egen vilja att rikta in sig lite extra på nån bit, typ som att meka i motorer eller ta reda på hur en tv-apparat verkligen fungerar.

Det är himla svindlande att tänka på vilka avtryck man kan göra på barn, vilka saker som man kan lära dem. "Jag ska lära honom allt jag kan"! Vad ska Seth och mina syskons barn, och kompisars barn få lära sig av mig? Ska jag visa dem hur man cyklar, som grannarnas ungar visade mig en gång..? Ska jag få någon att upptäcka glädjen i att skriva, eller visa nån av dem hur man ritar en gris på enklaste vis?

Min farfar lärde mig knyta mina skor. Jag minns att vi satt på trappen till deras hus i Jörn, och han visade mig hur jag skulle göra. Ibland kan jag tro att vi två är de enda som knyter på vårat vis - ögla, ögla, knyt ihop öglorna. Mina syskon gör inte likadant. De lärde sig av någon annan.

image311

Jag hade god nytta av mina färdigheter i att knyta skorna, eftersom jag älskade att springa när jag var liten. På kvarteret hade vi ofta springtävlingar mellan oss ungar och mitt lag kom alltid bland de bästa lagen när vi ställde upp i Nordanå-loppen i mellanstadiet. Minns någon vad det var för nåt? Man anmälde sig från klassen, typ tre personer i varje lag, och så sprang man runt på Nordanå, med start vid värdshuset, ner mot ankorna i dammen och så upp för den långa trappen från älvspromenadstråket... Någon fler som ställde upp där? Vad hette tävlingen? Det hade säkert nåt med Norrmejerier att göra... Det var ju så säkert som det var sagt att mjölk gav starka ben. Och starka ben är bra när man ska springa fort.

En underbar natt...

Publicerad 2007-09-14 22:33:25 i Frida W,

Vi fick sova längre stunder inatt! Sköööönt! Jag vaknade av Seths små grymtingar och hann titta på klockan innan jag tog upp honom ur vaggan - 03.45. Och då hade han alltså sovit sen elva på kvällen! Han åt och somnade sen i vaggan igen hur lätt som helst och vaknade 06.30 nästa gång. Efter ännu ett mål mat och två timmar senare var det morgon för oss två. Vi gick ner i vardagsrummet, slog igång Nyhetsmorgon och så fick jag hålla honom igen till bröstet. Jag kände att det var en bra morgon, efter en natt med flera timmars sömn vilket var välbehövligt. Åsså var det fredag, och Patrick har helg och börjar inte jobba förrän klockan två på måndag eftermiddag.

Vi hade kommit överrens om, eller jag hade bestämt, att när Patrick steg upp idag efter sista nattskiftet skulle jag få gå och lägga mig och sova nån timme, och jag såg fram emot det hela dan. Jag tänkte på det när vi satt i soffan och skrattade åt varann och konverserade lite jag och Seth, under promenaden med vagnen och Tilde och jag tänkte på min tupplur när jag badade Seth i hans balja... Klockan tre hade jag duschat och bäddade ner mig i sängen... Nu skulle jag få koppla av. En timme senare skrek Seth utöver sig på nedervåningen, och det riktigt knöt sig i magen - mammamagen... Då hade jag inte längre ro att sova mer, så jag bad Patrick komma upp med sonen och jag gav honom mat igen, trots att jag förberett en flaska mjölk i kylen redan. Efter middagen åkte jag iväg och handlade, och kände att det är skönt att komma hemifrån själv nån stund ibland, men innan jag hunnit packa in varorna i bilen ville jag redan vara hemma igen...  

image310

Ett lejon ett par timmar gammal...

Publicerad 2007-09-13 22:52:17 i Frida W,

image307Seth är född i ett av zodiakens stjärntecken som omfattar perioden 23 juli - 22 augusti - lejonet. En person född i lejonets tecken har dignitet och en förmåga att leda och våga befinna sig i centrum, men han kan bli lite maktgalen och envis. Han älskar att shoppa, men kan vara lite väl slösaktig! Det typiska Lejonet är en riktig njutningsmänniska, som trivs i festliga och glada sammanhang, vill gärna vara i händelsernas centrum och tycker om att underhålla och "showa".


 

image306

Lejon är ofta mycket romantiska och känslomässigt passionerade. De älskar lojalt och är generösa med känslor. Från början till slut nöjer sig Lejonet inte med mindre än kungligt skinande förhållanden. Hans största gåva till världen är ett stort och förstående hjärta.

"Att födas under denna stjärnbild är ett säkert tecken på framgång i livet. Lejonen når högt uppsatta ställningar och blir förmögna, detta på grund av energi och hårt arbete."

KÄNDA LEJON:
Neil Armstrong

Robert De Niro
Cornelis Vreeswijk
Woody Harrelson
Lisa Nilsson
Alfred Hitchcock
Gösta Ekman
Napoleon I Bonaparte
Madonna
 

Våran lilla valp!

Publicerad 2007-09-12 23:02:27 i Frida W,

Vi fick utbränt en skiva med alla Tilde-bilder som Patricks föräldrar har, och herregud vad söt hon var! Man sitter bara och försöker minnas hur det var då och hur liten hon var när hon kom...

image304Jag har sagt så många gånger, allt eftersom hon växt upp, att jag förstår dem som skaffar många barn, för man vill gärna ha tillbaka den första tiden, då allt var så nytt och de är så små... Det är precis den här tiden med Seth som vi har nu, och jag vet redan att den kommer att kännas för kort. Det säger alla.

Sex veckor gammal...

Publicerad 2007-09-12 22:44:09 i Frida W,

I tisdags blev han sex veckor gammal. Lille Seth. Den här bilden är dock tagen för ungefär en månad sen.

image294

Idag fick vi ett brev från kyrkan, där prästerna gratulerade till det stora som hänt oss och där de undrade om vi funderat på dopet. Och det har vi ju, men som med mycket annat kommer vi oss inte riktigt för att göra slag i saken. Vi har pratat lite löst om att Kusmarks kyrka är den finaste härikring, om att ha det svårt med högtidliga stunder i kyrkomiljö för min del som bara börjar lipa när jag hör en psalm och vi har bollat lite ideér om fika och vilken präst man vill ha och sånt, men det har liksom stannat vid det. Nu har vi i alla fall lagom till kyrkans dopfråga bestämt oss för vad vår son ska få för namn, och det blir som jag skrev tidigare; Seth Alexander. Nu gäller det bara att ringa prästen och boka tid och plats för att göra det officiellt. Om man inte ska ha en enkel namnceremoni bara..? Mer att fundera på...

Jag upprepade hans namn ett par gånger i huvudet idag, och kom att tänka på hur det ska låta när han har gjort nåt otyg. Typ som Emils pappa i Lönneberga skulle säga, eller som Patrick när han är irriterad på mig. Seeeth Alexaaander...

Vi brukar skratta åt det ibland, jag och Patrick, åt den gången vi hade varit ute och köpt möbler och jag hade mätat fel på väggen i datarummet på Manhemsgatan, vilket ledde till att vi fick köpa ett annat databord än det som Patrick tänkt ut i förväg. När vi kom hem från möbelaffär´n och han började montera bordet, hör jag efter en stund ett fruktansvärt besviket "ååh"..! Och sedan; "Frida Cecilia - nu är vi ovänner"! Jag tror det var första gången vi grälade.Seth är så väldigt glad! Man kan få honom att skratta hur lätt som helst! Ibland när han ligger i famnen kan han se lite filurig ut,  och om man rör vid hans lite pösiga kinder skiner han upp och sen om man frågar om han ska prata och berätta något, då kan han jollra till - som för att svara! Han kan han!

Nattvecka...

Publicerad 2007-09-09 20:24:12 i Frida W,

Nu har Patrick åkt iväg till jobbet, för att påbörja första nattveckan efter ledigheten. Det känns alltid värre att bli lämnad ensam på natten. Är det spöktimmarna som skrämmer..?

Han kommer sen att vilja sova till tre-tiden varje dag, för att orka arbeta nästa pass. Jag blir lite smått irriterad återigen, på att han kan sova så bra, och jag själv inte. Inatt ville Seth inte alls sova. Han sprattlade på som aldrig förr! Men han är aldrig ledsen som sagt, han bara fäktar och jollrar lite emellanåt. Jag fattar inte hur han kan orka vara vaken så mycket. Idag har han bara sovit dryga två timmar på hela dan, så jag förutsätter att inatt blir en lugn och stilla sovning, för oss som inte ska jobba. Jag hoppas att jag har rätt, för det vore skönt att få nån timme på huvudkudden!


image285


Igår var vi på Barnens Hus och köpte detta baby-gym, modell ekonomi, vilket roade Seth ett bra tag idag!

image288

I fredags var ju bakdagen kommen, och Anna kom med kassarna fulla med mjöl och ägg och florsocker och kavel och förkläde och ett par nybrända blandskivor att lyssna på! Hon fungerade som en slags (smågalen) mentor för mig, då jag inte bakat så många bullar i mina dar, och inte hade tjuvläst receptet i förväg. De blev väldigt lyckade må jag säga, och det var nog mycket tack vare att vi dubbelkollade (åt) degen så ofta under bakningens gång!

   

Igår var vi även och hälsade på min mormor Inga i stan. Hon bjöd på bullar hon också! Andra bullar. Och så kom hon med ett förslag på andranamn åt Seth, eftersom dop och bild i Norran kom på tal (och ja, vi tänker på det ofta, men kommer inte till skott! Ska se om vi kan få kamerahjälp i veckan...). Huuuursomhelst, så har vi Alexander som ett vanligt släktnamn, då min morfar bar det som andranamn, mormor heter Alexandra och min lillebrorsa heter också så. Vi smakar just nu på detta. Seth Alexander Lindholm... Ganska snyggt, va?

image293

Nya bralls...

Publicerad 2007-09-07 13:03:23 i Frida W,

Nu har jag sex kilo kvar att gå ner, tills jag är tillbaka på min startvikt innan jag blev gravid. Och med tiden ska väl märkena på magen blekna och huden tajtas till igen... Jag kände redan på BB att jag ville köpa ett par nya byxor, eftersom jag inte kunde ha mina gamla jeans än, och mammabyxorna hade för mycket påsytt tyg där upptill där magen förut rymts. Men det tog mig nån vecka av vånda innan jag gick och inhandlade dessa nya byxor, då jag är så snål och dålig på att unna mig själv saker. Jag tänkte mycket på att jag ville ha mig ett par nya brallor att ta på mig, och slippa gå i mina gröna plyschbyxor hela dagarna, men kunde inte förmå mig att lägga  ut dessa tvåhundrafemtio kronor! Tänka sig vilka pengar det handlade om alltså... Huvva, eller hur?! Till slut fick jag en rabattkupong från H&M i brevlådan som gav mig 25% rabatt på valfritt plagg, och då gick jag äntligen dit och köpte dessa svarta brallor för en tvåhundring...

Och så kan jag samma dag gå på Ica och handla varor för sexhundra utan att blinka, utan att vi egentligen behöver nåt, för jag tänker att mat behöver man alltid. Men okej, det finns ju lövbiff och sen finns det ju blodpudding... Båda rätterna ska ju liksom stekas på liknande sätt, och om jag tänkte efter lika mycket i mataffären som i klädaffären så skulle jag ju kunna köpa ett nytt plagg lite oftare... Jag är så snål om vissa saker.

Jag hoppas att ni inte ser mig som snål i alla avseenden!

Jag börjar annars bli lite småskraj nu under älgjakten, för jag blir lite rädd att älgar ska komma springande när vi är ute och går på skogsvägarna häromkring, eller att nån nervös nybörjare till älgjägare tar fel och siktar på oss! I måndags hade nån tappat ett avsågat älgben längs vägkanten med hela hoven och allt, och idag  tyckte jag att jag hörde ett par såna hovar komma närmare och närmare oss på promenaden! Men det visade sig bara vara en hackspett som pickade på en telefonstolpe. Stora djur som älgar fram bland bebyggelsen... Ja, det skulle ju kunna hända... I höstas såg jag faktiskt, helt dödsförskräckt blev jag, ett rådjur studsa över vägen vi gick på! Kanske bäst att hålla sig till storvägen hädanefter!

Nu väntar jag på att Anna ska komma hit med ingredienserna till bullarna vi ska baka! Vi får se vem hon har med sig i passagerarsätet. Ska Sara tvinga sig upp ur sängen och hoppa in i bilen efter sitt nattpass, och ska Jottan ångra sig igen, leka klart ute och följa med till Ersmark i alla fall? Spänningen är olidlig...

Välkomna på bullbak!

Publicerad 2007-09-06 19:50:47 i Frida W,

image283


Imorgon är det dags för bullbaks-premiär här i vårt hus! Ja, jag vet, det var på tiden, men jag har hitills varit mer av en paj-människa! Som ikväll, så ska vi avnjuta en himla god äppelpaj framför tv:n. Med vaniljsås.

Men inför imorgon är jag laddad för att grädda bullar i massor! Och smaka lite av degen... Det ska bli riktigt kul att få hit Anna, Jottan och Emil! Hjärtligt välkomna! Vilken tid tror ni att ni kommer?

image284

Tidsaspekter...

Publicerad 2007-09-05 16:47:20 i Frida W,

Jag sa till Patrick igår kväll att jag tycker tiden på nåt vis går så fort fast det egentligen inte gått så länge... För fem veckor sen kom Seth till världen, och under hans andra vecka eller så var vi bjudna till svärföräldrarna i Kusmark på middag. Efter maten tog jag en kort promenad från deras hus till Konsum för att köpa glass till efterätten och jag minns att det var en härlig afton, jag hade på mig kjol och linne och lämnade ifrån mig Seth för typ första gången. Det var rätt häftigt att tänka att min son väntar på mig när jag kommer tillbaka! Det här var alltså ungefär fyra veckor sen. Och det var fortfarande sommar! Vi hade problem på nätterna minns jag, för att det var så varmt och man var rädd att det skulle bli för mycket för honom, så vi fick köpa en fläkt att ställa upp i sovrummet, så vi inte skulle koka! För fyra veckor sen typ. Om man tänker på idag, så känns det som att det har varit höst hur länge som helst! Fast det är fortfarande så nytt med Seth. Det känns inte som att han är fem veckor redan... Har jag varit mamma i dryga månaden nu..? Konstigt det där, hur tiden kan kännas annars ur olika aspekter.

Kan ni tänka er att detta hände då...

1990 - Stefan Edberg vinner singelfinalen i Wimbledon och Sinead O'Connor ligger sju veckor på Tracks-listans förstaplats med låten "Nothing Compares 2 U".


1991 - Bingolotto hade premiär i TV 4 den 12 oktober. Jag fyller tio år.


1992 - Den svenska Melodifestivalen vinns av Christer Björkman med sången "I morgon är en annan dag".


1993 - EU-kommissionen meddelar att Sverige får behålla snuset och Systembolaget, samtidigt som Bill Clinton efterträder George Bush som president i USA.


1994 - Sverige tar OS-guld i ishockey i Lillehammer, Norge. Go Sweden! Vi "kompisar" börjar högstadiet, där vi träffas för första gången och fortsätter gärna med det än idag!


1995 - "Lust och fägring stor" har premiär och Johan Widerberg är så snygg i den filmen!


1996 - Fåret Dolly, det första klonade djuret, föds.


1997 - Så ska det låta på Sveriges Television introduceras.


1998
- Marabou slutar tillverka tuggummit Toy och Fucking Åmål vinner Guldbagge för bästa film. Anna Olsson och jag syns i tv-rutan i "Allsång på Skansen"! (Vi vill gärna tro att det  var efter vår medverkan som den yngre delen av svenska folket fick upp ögonen för allsången, att det var vi som gjorde det mer ok och ungdomligt på nåt sätt... Vi och Lasse B.)


1999 - Förberedelser för att datorerna skall klara övergången till ett nytt årtusende och mer eller mindre fantasifulla teorier om vad som kunde hända annars genomförs, vid rädslan för den så kallade millenniebuggen. Det är också detta år som Lasse Lindroth, svensk stand-up-komiker och skådespelare, dör. Jag inskolas för första gången för att arbeta på ett gruppboende.


2000 - Ett hundratal Kvinnofängelset-tittare demonstrerar utanför TV4 och kräver reprisering av alla 692 avsnitten. Vi "kompisar" tar studenten och jag flyttar hemifrån.

2001 - Maud Olofsson blir ny partiledare för centerpartiet och Sven-Göran "Svennis" Eriksson blir förbundskapten för det engelska fotbollslandslaget.


2002 - Astrid Lindgren, svensk barnboksförfattare dör och grammis för Årets artist blev: Kent. Jag, Tessan och Anna O åker till Gotland, då har jag med mig min (kassett!) walk-man eftersom jag gjort i ordning ett bra blandband att lyssna på!


2003 - Den svenska TV-kanalen TV4 Plus har premiär och Anna Lindh avlider. Jag och Patrick flyttar in på Manhemsgatan.


2004 - Alexandra Fossmo mördas i Knutby och "Million Dollar Baby" får en Oscar för bästa film.


2005 - Annandag pingst är inte längre helgdag i Sverige, eftersom nationaldagen skall vara det istället och Rökförbud införs på restauranger, pubar och kaféer i Sverige. Jag och Patrick flyttar in i vårt hus i Ersmark.


2006 - Vinter-Os hålls i Turin, Italien. Detta blir Sveriges mest framgångsrika vinter-OS någonsin med totalt 14 medaljer. Jag blir gravid!


2007  - Den 31 juli föds Seth Lindholm!

Mammaledig...

Publicerad 2007-09-05 14:34:22 i Frida W,

Nu är jag inne på tredje dagen ensam hemma som mammaledig! Fatta, konstigt! Det var ju om att få barn som man fantiserade och tänkte mycket på redan väldigt tidigt, då man lekte mycket mamma-pappa-barn och så. Alla dockor man skött om och alla "ååh..." och "gulligull..." och "gosigos..." man utsött när man fått se små bebisar runt om en... Och allt vad tiden gick funderade man på när (eller om) man skulle bli mogen för att ta det steget, hur man skulle vara som mamma och vem som skulle bli förälder först i kompisgänget... Nu är JAG här. Stort.

Vi började första morgonen halv fem, då Seth var hungrig, och han hann precis äta klart då Patrick skulle stiga upp för att börja sitt första arbetspass efter sex veckors ledighet, så han fick ta honom på dass och byta blöja. Jag hann slappna av i två minuter. Det var skönt. För sen ville lillkillen inte somna om, men jag tvingade oss att ligga kvar i sängen fram till tio, då Tildes promenad väntade. Fyrtiofem minuter senare var vi äntligen iväg. Det ska ju ammas, bytas blöja, kläs på både Seth och mig, hitta tutten, packa ner kräkduk, byta blöja igen, på med koppel på Tilde och ut till vagnen. Så där ja. Jag pratde med min mamma under promenaden i telefon och hon kunde skriva under på att allt tog en väldig massa mer tid som småbarnsförälder. "Du kan ju tänka dig hur det var för mig, med tre småtjejer under tre år gamla...", på tal om att komma sig ut ur huset.

Morgnarna har i stort sett ut på samma sätt nu, medans eftermiddagarna och kvällarna varierar lite mer med Seths mat- och sovtider. Det är väldigt svårt att få sig till att sova själv när han sover, eftersom han egentligen bara sover i vagnen under promenaden... Jag vet inte riktigt hur vi skulle ta oss fram om jag också passade på att vila när vi kånkat oss ut..!

Han är väldigt mycket vaken med stora mörkblå ögon, han skrattar när Patrick gör konstiga ljud och grimaser och storler när man petar på nästippen hans och pratar med en när man talar bebisspråk och han småler när han fiser! Nu ligger han i vaggan bredvid mig och tittar upp i vårt fina vita tak. Han gillar tak.

Jag fick ett kort från Lovisa i veckan där hon gratulerade och påminde mig om vilken jobbig, men underbar tid jag har framför mig! Tack så mycket för dina rader och lycka till själv som tvåbarnsmor inom kort!

Igår var jag och vägde och mätte honom igen. Fem veckor gammal; 4920 gram och 57 cm lång.

Mera renovering...

Publicerad 2007-09-02 16:24:31 i Frida W,

 
Badrummet för två år sen. Väldigt litet och inte vidare inbjudande. Man kände sig aldrig riktigt ren efter en dusch...

 
Tvättmaskinen.


Vi började arbetet förra sommaren. Lagom kul att vara utan duschmöjligheter hemma under den varma semestern..! Vi rev, öppnade upp och fick med hjälp av att använda skrubben i sovrummet ett betydligt större badrum.


 
Usch, vilken ful matta!

 
Med bakomliggande incidenter av vattenkaraktär ville ingen av oss ta på oss att själva arbeta med badrummet. Vi anlitade så klart riktiga yrkesmän som fixade allt, man vet ju aldrig när ett vattenrör kan paja! 

 
De nya väggarna på plats, och vi började se framför oss slutresultatet.

 
Murstocken går genom badrummet.

 
Färdigt!

 
Nya handfaten. Var sitt!

 
Ett komplett badrum, med allt vad man behöver!

Lite renovering...

Publicerad 2007-09-02 16:11:27 i Frida W,

Det har sakta men säkert hänt grejer med vår nedervåning de senaste månaderna. Planen var att det skulle vara klart innan Seth skulle födas, men tiderna förändrades och det var rätt skönt för alla att få vara lite lediga ibland... All stress att hinna färdigt innan BB, som jag kände i våras, var som bortblåst under sommaren, men nu är det riktigt skönt att bara ha den här roliga finputsningen kvar. Hänga upp tavlor, köpa ljusstakar, dukar och nya växter..! 

 
Det här är Patrick i vardagsrummet första dagen i huset för ungefär två år sen.

 
Första åverkan på rummet! Här ska det öppnas upp! Detta var i början på juni.

 
Några timmar senare var det öppet halloj!

 
Vi bodde i typ två och en halv månad utan riktigt vardagsrum. Köket fick fungera som kombinerat kök/varagsrum.
 
 
Så när som på lite listning, så är nya entrén och vardagsrummet klart!

 
Anna O och min syrra Josse hjälpte oss att måla taket! Tusen tack!

 
Tilde gillar det nya rummet, hon har haft det så här mysigt i helgen framför tv:n!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela