Frida & Seth

Seth(s) bilder lördag 27 november...

Publicerad 2010-11-27 21:53:32 i Frida berättar...,

Seth prövar nya grepp både framför och bakom kameran!



En väldigt talangfull fotograf, måste jag säga...



Råttan heter "pappan" och elefanten heter "elefanten"!



Med tungan rätt i mun, ja...



Lördagsmys i soffan innan läggdags...



Finfrämmande från Klaravägen ikväll - Gebba o Benita!

Fikaträff!

Publicerad 2010-11-27 21:38:48 i Frida berättar...,


 

Man behöver inte vara många deltagare för att fylla faten! Erika, Veronika och jag lyckades bulla upp och få i oss en hel del kalorier ändå tillsammans!

Svartvinbärsglögg, chokladkakor, anisbröd och saffranspannkaka
njöt vi av under vår träff idag!





Jättetrevligt och gott som vanligt! Tack tjejer för pratstunden!

Nästa gång samlar vi ihop oss fler stycken och mitt förslag är ett vi väljer en dag i januari, då vi sparkar ut julen en sista gång med en julklappslek! Med tillhörande fikafrossa förstås..!


Julen ja, den har smygstartat hos oss i helgen med lite julpyntning och inför morgondagen är Seth rejält laddad för att klä granen (för det har de redan gjort på dagis)!

Torsdagsrapporten...

Publicerad 2010-11-25 22:01:17 i Frida berättar...,

Dag två hemma och jag går fortfarande lite krokigt. Det sliter och drar i såren på magen, men det värsta är över nu! Har hunnit med två kaffebjudningar idag ändå och jag har varit hushållelig och tvättat och diskat och skött brasan.

 I afton har vi uppvaktat Meta på hennes födelsedag! Grattis igen! Jag och Leffe drog där igång en "vem-har-värst-ärr-nu-då-tävling"...men Palle smög sig otippat in och vann den matchen.

Nu har sista laddningen smärtstillande tabletterna landat i magen för idag och jag hoppas att Seth inte längtar så hemskt efter "mammas säng" nu och att han håller sig kvar i sitt rum hela natten... Nog för att vi köpt fin soffa, men den håller inte att sova i alltför många timmar.

Nyopererad!

Publicerad 2010-11-24 22:24:33 i Frida berättar...,

Hemma efter ett drygt dygn på lassa. Smått mörbultad i magtrakten och med fyra hål som smärtar när jag rör mig, men det är stort skillnad sen mitt på dagen! Gallblåsan full med stenar utsugen och gallgångarna rensade!

I say; gallbesvär - no more!

Har sjukskrivit mig resten av denna vecka och hoppas att det fortsätter kännas bättre och bättre för varje dag nu!

Jättetack till mamma och pappa som skötte om mig inför operationen och lät mig och Tilde sova över där natten till tisdag!

Nu ska jag stappla mig upp i sängen och sova ännu ett par timmar till!

Beställ Oriflame via mig!

Publicerad 2010-11-24 22:18:16 i Frida berättar...,

Förra gången jag låg på lassa vaknade jag upp bredvid en väldigt pratglad gammal tant som hann berätta precis ALLT om sig själv på under en timme! Innan hon var klar hade jag visst också gått med på att låta hennes dotter ringa mig om ett nytt uppdrag...några dagar senare var sen allt klart...jag är nu registrerad Oriflame-försäljare! Hur nu detta gick till..!

Skickar in beställningen söndag eller måndag..!

Oriflame - natural swedish cosmetics

 

Oriflame - natural swedish cosmetics

Lördagkväll...

Publicerad 2010-11-19 19:59:16 i Frida berättar...,

...och nu börjar jag nedräkningen inför operationen... Jag jobbade mitt sista pass igår förmiddags, det sista innan jag åker in till lasarettet. Jag tog mig friheten att sjukskriva mig iaf hela dagen efter operationen, och sen får vi se...jag hoppas få svar på lite frågor under inskrivningen på måndag. Men hela helgen ledig nu alltså.

Idag var en härlig utedag!

                  
                                                  Seth i sin skoterpose!

Skidorna och skridskorna som vi köpte igår på Barnens Hus ligger fortfarande i bagaget på Saaben och vi får se om vi lyckas hålla dem "hemliga" fram till jul... Det skulle ju va så skoj att se Seth spänna på sig skidorna snart..! 

Ps. Morfars och farfars!
              Välkomna till Seths dagis-julfest tisdag den 30e november kl. 17.30!

                      


+ Har vi nån barnvakt till vår lille pepparkaksgubbe om Patrick bestämmer sig för att följa med på körfesten lördag 4e december..? Blink, blink..!

Kalasfredag!

Publicerad 2010-11-12 20:49:10 i Frida berättar...,

Imorgon är det 13e november och Josse fyller år! Vi förhandsfirade henne idag hemma hos oss med ryssröra i pitabröd och Toblerone-cheesecake till efterrätt!



Tyvärr föll halva firar-styrkan bort pga. biltrubbel, men vi kan lätt göra om detta en annan dag oxå! 



Småkillarna såg vi knappt till vid middagen...



...de höll till här!



Fast godisarna på kakan fick dem att släppa leksakerna en stund!



 













Här är Hannes på väg hem och Seth på väg i säng...

Själv ska jag nu upp och sovladda för mitt tio-timmars pass imorgon och det på nio timmar på söndag... Fy, hade som vant mig lite väl mycket med att gå hemma..!

Seth + skotta snö = lycka!

Publicerad 2010-11-12 11:18:00 i Seth berättar...,

                            

"Ikväll kommer gommor, goffar, Gosse, Channes, Gicka, Kille, Hjugoo och Gida hit och hälsar på! Mamma har bakat på morgon medans jag tjatade och tjatade på henne att vi skulle gå ut och skotta! Jag fick vänta många timmar... Men sen hjälpte jag mamma att få bort snön från parkeringen och vi gjorde stora högar av den! Vi avslutade det hela med att göra en snögubbe med konstiga fingrar!

                                Den säger; VÄLKOMNA I AFTON, FAMILJEN
!"

Tre positiva grejer!

Publicerad 2010-11-11 18:51:29 i Frida berättar...,

* Galloperationen är nu planerad! Tisdag 23 november, inskrivning dagen före! Fram tills dess har jag inga journätter så jag borde kunna jobba mina pass innan jag ska in på lassa! Denna vecka har förövrigt varit ganska lugn på gallbesvär-fronten (bara ett litet anfall igår kväll, men det gick snabbt över med hjälp av en tablett).

* GILLA grannar med egen traktor som snabbt fixar även din gård, så du slipper skotta själv! I gengäld brukar vi betala avloppstämningen för honom..!

* Leksakskataloger! Kul inför jul! Typ lika roligt för mig att bläddra i som för Seth som förtjust pekar på nästan allt i dem och säger att; "DEN jag ska ha"! Från "tomten" tror jag Seths julklappar i år får bli; reglerbara skridskor, skidor/stavar, galler till hockeyhjälmen, några sällskapsspel... Oj, vad det är "GOOLITT" att köpa julklappar!
                                              
                                                

Helgen som var...

Publicerad 2010-11-08 17:33:34 i Frida berättar...,



I fredags åkte jag hem från jobbet innan jag var färdigarbetad, jag kortade av mitt pass med ca 18 timmar..! Gallan gjorde sig påmind igen och jag vågade inte chansa på att smärtan skulle "ge med sig". Men det gjorde den för en gångs skull! Sjukskriven som jag var hade vi sen en härlig familjelördag med promenad och fikafrämmande och sen suring på kvällen! 



 

Fast om det var just suringen som gjorde sitt eller nån annat..? Lördagnatt var det igång igen. Tabletterna jag fått utskrivet triggade bara igång smärtorna ännu mer och jag fick väcka svärmor för att skjutsa mig till akuten! Drygt tre timmar senare kunde hon lämna av mig hemma...fullständigt påverkad av ännu mer morfin vinglade jag in med en spypåse i handen..! 

TACK Meta för hjälpen!

Söndagen spenderade jag mest sovande i soffan och i sängen. Även idag har varit en sovardag - helt slut! Tog mig till min massageinstruktör idag ändå och hon prövade zonterapi på mig. Lite tryck och knådning under fötterna ska kunna göra susen för gallbesvären!

Annars är det nu högst tre veckor kvar tills min gallblåsa ska ut!  
  

Värsta värt!

Publicerad 2010-11-04 22:23:09 i Frida berättar...,

Idag tog jag med Tilde till lägdan där hon stortrivdes som valp! Hon räsersprang lika mycket nu som då! 

Lillstumpan i raketfart!
 
Riktig vovve-lycka!

Som i den här gamla tv-reklamfilmen...

 

Akutsjuk!

Publicerad 2010-11-03 19:08:58 i Frida berättar...,

Idag har jag känt mig alldeles slutkörd... Efter ett gallanfall på dryga 9 timmar och bara stötvis med sömn efter 05 i en sjukhussäng längtar jag nu bara att få somna gott i min egen säng inatt! Snart, snart är det läggdags för Seth...

Denna tisdagnatt var tydligen en väldigt "bra" natt att söka hjälp på akuten... Jag fick komma in direkt och under de dryga tre timmar jag befann mig där kom och gick samma fyra personer hela tiden för att kolla till mig, ta prover, ge mediciner och förhöra sig om mitt tillstånd...

                                                 

Väldigt tragisk jag inne i undersökningsrummet... Rätt påverkad av morfinet, de ständiga blodtrycksmätningarna, självklart den konstanta smärtan och EKG-undersökningarna...

Strax före fem blev jag hämtad i rullstol upp till avdelningen där jag blev inlagd över natten. Jag hade kört bil ner till stan själv och hade aldrig kunnat få mig hem på egen hand, plus att smärtan på nåt konstigt och irriterande vis inte gav med sig av morfinet utan bara stegrades... Ny medicin fick jag i skinkan tror jag och med den blev jag till slut smärtfri!

På morgonronden sen förklarade läkaren att jag kan förvänta mig en påskyndad operation där jag inom en månad ska få en kallelse upp till lassa igen..! Skitbra! Hela två månaders kortare väntetid! Dock känns det lite trixigt fortfarande med smärtlindring hemma om jag skulle ha fortsatta problem innan tiden är inne...Diklofenaken hjälper som sagt ingenting och de nya tabletterna avrådde de mig att ta under arbetstid...jag kan ju inte ligga i joursängen på jobbet i samma tillstånd som bilden här visar... Ja, ja...den dagen, den sorgen...

Tack pappa för att du kom och körde bort bilen från akutparkeringen och tack mamma för att du skjutsade hem mig sen!


Nä, NU ska Seth läggas! Sov gott alla! Det ska jag i alla fall!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela