Frida & Seth

Bygghelg!

Publicerad 2010-08-29 16:12:18 i Frida berättar...,

Medans Seth åkte iväg för att sova hos min syrra och hans kusin Leo igår (kolla in här vad de sysslade med!) hade jag och Patrick mycket tid till att bygga! Det reglades, isolerades och skruvades! 

Vi hann en bra bit under lördagen och idag har Patrick fortsatt jobba för att få upp vår nya vägg!

Det blir nu en redigt stor och rymlig hall!Jag är mycket nöjd och längtar så klart mycket tills vi kan börja tapetsera och inreda!

Grattis Tilde 5 år!

Publicerad 2010-08-29 16:00:46 i Frida berättar...,

Men visst är det otroligt vad fort tiden går! För fem år sen när Tilde föddes, hade jag och Patrick precis flyttat in i vårt hus! Det känns ibland som en evighet sen!

Nu har gumman våran födelsedag igen och det är ju klart att det blir tårta av nåt slag!

Kaninen på bilden är hennes födelsedagspresent från oss!Jag blir helt rörd när jag ser bilderna nedan... Vår lill-Tilde! Stumpan!Kameraskygg cykel-Seth!

Publicerad 2010-08-26 17:50:57 i Frida berättar...,"Jag vill inte va me på kort! Ta kort på Tilde istället"!
Seth har lärt sig starta cyklingen själv idag!
Nu är han riktigt självständig på sin stora cykel!
Både han själv och hans mamma är stolt!

Onsdagsbloggen...

Publicerad 2010-08-25 20:39:20 i Frida berättar...,

Vi roade oss i afton med att ta kort! Vad annat göra när det regnar som tusan ute..."Men Tilde...ska du ha kalas på söndag"?


Slapp onsdag i soffan!

Resten av veckan ser ut att bli mindre regnig (?) och jag ska bara in och jobba imorgon 7-15, sen är jag ledig i FYRA dagar! Under denna långhelg ska vi;

köpa hem virke/skruv/isolering, skicka iväg Seth till kusin Leo under lördagen, riva lite, fixa/trixa/bygga nya väggar i vardagsrummet, åka på klädbytardag i Drängs, fira Tilde 5 år och förhoppningsvis hinna klämma in ett besök på Matfesten däremellan också!

Nu ska vi se vilka duktiga snickare som bor här...upp till bevis för mig och Patrick!

                                                                         (Hjälp och råd mottages gärna!)

Min tisdag!

Publicerad 2010-08-24 20:09:57 i Seth berättar...,

"Inatt sov jag många, många timmar i mammas säng. Det var skönt att sova där med armen om mammas hals! Så skönt att jag inte ville stiga upp förrän efter halv nio! Det tyckte både mamma och pappa också var skönt! De gillar verkligen att få sovmorgon, båda två!

Sen fick mamma ett sms på sin telefon och så sa hon att vi skulle åka iväg till Danton! Vad kul! Där fick jag sen leka och busa med honom och gulla lite med hans lillasyster Gebba! Efter lunchen (pannkaka) tyckte våra mammor att det var läge för lite film! Danton valde Emil-filmen, och det tyckte jag var ett bra val! (Den är roligare än vad den ser ut på oss att vara..!)

                 

                 

                

                

                   

                                Här sitter jag å ringer till min faffa.

Danton ville också ringa i sin mobil så han pratade med sin farfar och frågade om han var ute och körde nå traktor. Sen ville han ha förslag av min mamma på vem han skulle ringa till mer, och då sa mamma; TOMTEN! Nä, tyckte Danton, det går ju inte att prata med tomten - han kan ju bara säga; ho-ho-ho!

Senare på afton, efter att jag å mamma hade varit till Kåge och handlat, ringde faffa´s och bjöd hem oss till dem! Först ville jag inte riktigt dit, för jag hade ju köpt fika som jag tänkte äta i soffan hemma, men mamma sa att jag fick ta med det till Kusmark och då gick det bra! Jag började fika direkt jag kom fram till faffa´s. Sen lekte jag lite och kort efter det ville jag hem. Det gick tydligen att se också hur trött jag var då så jag fick som jag ville - hem och sova!
"

Bygget då..?

Publicerad 2010-08-23 20:42:31 i Frida berättar...,

Efter flera veckors väntan kom äntligen snickarna och gjorde sitt jobb - isoleringen och armeringen! Och efter en lång väntan igen kom vi oss äntligen in i datarummet igen! Golvet går att gå på! Det är nu fritt fram! Det är även fritt fram för kameran att bli återfunnen... Den ligger säkerligen på nåt smart ställe, men tills jag hittar åt den får jag nöja mig med att lägga ut lite mobilkort (därav lite taskig kvalla) så länge!  

1. Minuterna innan gjutningen...Väggarna såg ut som att vi haft en brand här hemma...

Nu är de rengjorda lite grann, liksom det gjutna golvet!

Som min massör sa;
"nu vet ni ju i alla fall att ni har en trygg och säker grund att stå på"!2. Den ljusa, fina grunden!

De kommande veckorna, medans vi väntar på att hela alltet ska torka klart, ska det rivas lite vägg och sen spikas upp nya! Nya och raka, lätta att tapetsera!

Än återstår mycket jobb...

Seth sen sist!

Publicerad 2010-08-23 20:26:38 i Frida berättar...,Ooooherregud...när jag tyckte Seth pratade mycket för ett tag sen, så är det ingenting emot vad som håller på och sker nu! Killen kan hålla låda! Allra mest när man är ensam med honom! Han snackar och berättar och frågar och beskriver allt han ser och pratar kring allt han har och har haft för sig! Fast i främmande sällskap (inte mamma och pappa) är det än så länge ganska tyst, vilket Anna fick erfara när vi var förbi förra veckan..! Inte ens ett "tack" fick hon efter att Seth öppnat sin 3-årspresent från henne - sin alldeles egna, stora gitarr! Men du ska veta, Anna, att han ÄR glad för den! Senast idag när jag hämtade honom från dagis och jag frågade vad vi skulle hitta på hemma svarade han; "gela gajjen"!  

I måndags lämnade jag Seth på första dagisdagen efter sommaruppehållet. Ifall man frågar honom vill han aldrig dit för han har "gadi där" förut och hemma är bäst, men när man ska hämta hem honom efter dagistidens slut vill han helst av allt bara stanna kvar!

Annars är det fortfarande "gogyttlar" och traktorer som är det häftigaste som finns! Hans springcykel börjar se lite nött ut, men all tid på den har verkligen gett resultat för balansen, så nu har Patrick skruvat bort stödhjulen på lill-cykeln hans! Dock är det ändå coolare att välja den svart/röda räsern som man bättre kan kicka igång..! Så, det cyklas och pratas och...hängs med polare!

Här är bilder från våffel-lunchen hemma hos Alma i fredags!De trivs väldigt bra ihop dessa tre!Rockband!Seth är överförtjust i de små bebisarna som hans jämnåriga kompisar har fått! Han frågar hela tiden efter att få "gålla i den" och han stryker dem försiktigt över huvudena och ser lite förtrollad på dem!

Imorgon ska Seth "gäffa Danton och Gebba"!


                                                   Å hej-hej, "Gicka" och Vivi! Nu är vi tillbaka!

Det är fortfarande augusti!

Publicerad 2010-08-21 21:22:54 i Frida berättar...,

Hösten har kommit! Det är härligt mörkt om kvällarna, lite halvkallt men ändå nice. Höstterminen drar igång på allvar snart! Såg exempelvis två av dessa skumma universitetsfilurer på väg till mitt jobb imorse...i full mundering (alltså nån slags overall med påsydda märken och dekaler och några konstiga hattar)... Jag har inte fattat alls och heller inte forskat ens det minsta i deras egendomliga ritualer och regler, men det verkar i mina ögon som att de agerar utefter någon slags rangordning i alla fall där en del får allting framkört (idag låstes en cykel upp och lämnades över till den "högre" av dem som antagligen var av "bättre" rang och som således skulle vara den som slapp gå)..! De har så mycket udda för sig de där typerna och det finns en hel del av dem ute på Anderstorp! Det kan ändå vara rätt intressant att smygkika lite på dem genom köksfönstret på jobbet och fundera över vem och varför nån kommer på såna invecklade procedurer bara för att typ få ut ett par personer ur en bil och in i en lägenhet (orkar inte dra hela den historien nu)..!

Huuuuuursomhelst, det blir alltså mörkare, kallare och barn och folk börjar skolan!

Fast i vardagsrummet är det typ värsta utomlandsvärmen! Tydligen hade vi en luftfuktighet därinne på ca 90% imorse! Det gick snabbt att Patrick köpte en avfuktare! Som nu ska stå och brumma ett bra tag... Det blev gjutet igår. Vi får ge oss till tåls med detta golv i ungefär 10 veckor nu. Så länge beräknas det ta att plattan liksom ska torka, eller brinna, eller vad man nu säger.

Under tiden ska nya väggar upp och jag ligger om kvällarna och fantiserar kring tapeter, möbler, färger och placering! Med allt detta riktigt schyssta renoveringsarbete kvar kommer nog två och en halv månad att gå fort förbi! Men vänta er alltså ingen riktig inbjudan hit till oss förrän runt jul eller nåt!

Nu ska jag leta fram kameran och diverse sladdar...men ni får ge er till tåls lite med bilder för jag är rätt så jättetrött just nu!

Snabbt bara!

Publicerad 2010-08-17 18:54:19 i Frida berättar...,

Just nu finns det ett golv i vardagsrummet...ett golv gjort av isolering, vit isolering typ frigolit. Det är det närmaste vi kommit ett golv på många veckor! Imorgon börjar rörmokaren arbeta och cementen är beställd till på fredag - så till helgen är det gjutet!

Annars jobbade jag första arbetspasset igår, satt rätt fint med en ledigdag idag..! Vi har hängt hela dagen med Benita och hennes ungar och just nu sitter jag på Morö backe med två snälla killar som gillar Pippi Långstrump! Jag och Seth barnvaktar Leo och än så länge går det smärtfritt! Det är bara maten som vi skulle behöva diskutera mer om... Men det är ju ändå många som klarat sig hela somrar på fil-modellen!

Förresten! Seth fick igår godkänt på hörselprovet och vi behöver alltså inte längre fundera på om han verkligen inte kan eller om han bara låtsas att han inte kan höra..! Jag fick svar på min egen undersökning också, vilken visade GALLSTEN. Eventuell operation kan komma på tapeten senare. Men först vill jag nog riva ner våra gamla tapeter och sätta upp nya i vardagsrummet!


Klart slut!

Måndagsrapporten...

Publicerad 2010-08-09 20:19:22 i Frida berättar...,

Patrick är nu, as we speak, på första arbetspasset efter semestern!

Seth ligger och sover efter en kul lekdag med Anton!

Tilde borde jag ta ut på promenad...

Jag går igenom vad jag nu vet om renoveringen... Onsdag - granuleringen in! Rörmokaren var och rekade här idag och kommer tillbaka så fort den svarta sanden är på plats i grunden, innan BureBygg börjar med isolering och armeringsjärn! En elektriker måste kontaktas asap för diverse jobb! Men det är verkligen på gång!

Sen tänker jag på allt vad som ska förberedas inför nästa sena vår då vi startar operation; gjuta igen och få nytt kök! Det ska planeras in i minsta detalj så att alla kontakter är gjorda, allting är bokat i förväg så att arbetet bara rullar på och allt material är på plats då det behövs finnas på plats! Jag ser framför mig ett tjuuuusigt, fräscht, ljust, nytt kök där så mycket som möjligt av vår gemensamma semester nästa sommar kan spenderas på ett avslappnat och mysigt vis - eftersom då är allt klart! 

                         

                                                         Jag ska leva på min dröm hela hösten/vintern!

Det här var en kul present, Gicka!

Publicerad 2010-08-09 19:48:27 i Frida berättar...,

Nämen...det var synd att vi inte var hemma när farbror Rickard & Vivi kom förbi idag för att säga hej då...

Seth har pratat om "Gicka" en hel del, speciellt under de senaste dagarna! Han tror alltid att det är "Gicka" som ringer, när det ringer. Han tror alltid att det är "Gicka" som kommer med bilen till oss, när nån bil kör förbi ute på gatan. Seths första gissning när det verkligen ska komma nån är; "Gicka"! Och igår, när jag hämtade Seth och Patrick ute på Leos lekland och frågade honom ifall han hade träffat nån kompis där inne, svarade Seth helt självklart "jaa, Gicka"!

Tilde hade då fått ett riktigt adjö då hon var den enda hemma just då de skulle hem till Norge igen, men på bänken i köket hade de lämnat en skiva till oss andra! Alla kort från deras många besök hos oss i sommar!

Här kommer ett gäng!

  
Klipper gräset hos "faffa"!


Festivalbesök!


"Gogyttla"!Med "gämmen" på så klart!


I en presentshop i Luleå!
Garagefesten! Man får va lite kreativ när man inte har plats inne i själva huset!
Oj, oj, oj, oj, oj...

Jag har fått sålla en del...
På en mycket stor del av bilderna var fotograferna inte riktigt med..!

   
    
  
  

Eller, jag menar, objektet lite väl fartig!

Sett Lindholm?

Publicerad 2010-08-07 21:00:26 i Frida berättar...,"GÄÄÄÄSSS"!

 Nu är det klart i grunden - inspekterat och godkänt!

Nu är det bara att hålla tummarna för att alla bitar faller på plats till veckan!

 

Lördagsmiddag; grillat hos Lidde´s!

Ungarna fick lördagsgodis efter maten!

Lille Gunder!

Underhållning till kaffet!Å en skål på det!


Fortsatt trevlig lördag på er alla!

Jag undrar hur pass trevligt Erika och hennes karl ska ha ikväll...jag är nämligen deras fylleschaffis från Diggiloo-festen! Tur att det är min tur att få sovmorgon imorrn! 

Söndag då...Patricks sista lediga dag... Jag har en vecka kvar av semestern!

Vad har hänt nu då på sistone..?

Publicerad 2010-08-07 07:47:46 i Frida berättar...,Onsdag mitt på dan: Seth redo i bilen för sin första husvagns-semester!Passande klädd i den typiska träningsoverallen!

Väl framme i Jävre hade himlen öppnat sig och störtskuren höll i sig ett bra tag, men Seth hade snällt lekt inne i husvagnen under tiden! Ätit hur bra som helst, meddelar farmor Meta, och han fick till och med en fisk på torsdagen!TACK för att Seth fick komma sig iväg och för att vi hann jobba undan lite här hemma! Tid att mysa framför en film i soffan alldeles ifred var inte helt fel heller! 

Seth fick komma hem och sova natten till igår eftersom Josse & Hannes ville ha sällskap ner till Umeå! Vi fick med oss Anna också på fredagsmorgon då vi hade lockat med en shoppingdag där!  

Det blev några linnen/toppar till mig och filmer till Seth!
Och lunch på Frasses mitt på torget!   Hannes gillar dressing på burk!

Alltmedan arbetet fortsatte hemma på gården... Nu fattas det ytterst lite innan det är dags att ringa sugbilen som ska spruta in granuleringen! De kontaktas på måndag, liksom rörmokaren som får komma och fixa till det sista med rören innan det är läge att ta hit cementbilen! Snart ska vi väl ha en gjuten grund att gå på!

Sen följer väl ett par veckor med jobb i vanlig ordning på våra arbetsplatser samtidigt som vi ska tapetsera, lägga in golv och snickra lite till innan vi är helt klara...Seth frågar efter "Gicka" hela tiden..! Han har vant sig vid att de kommer ut till oss lite nu och då! Det är  konstigt när den norsk-registrerade bilen inte står på grusuppfarten..! Igår var Seth till och med så trygg med sin farbror att han kunde åka moppe med honom! Runt och runt... Igen och igen!

Rickard och Viviann har varit våra klippor under de senaste dagarna och vi tackar dem verkligen för all hjälp! Speciellt nöjda är vi med deras murar-kunskaper!

Grattis pappa!

Publicerad 2010-08-03 22:17:59 i Frida berättar...,Födelsedag igen!Eller typ som André uttryckte sig i sin hälsningsfras idag - "beklagar sorgen"!

Alltid lika mysigt i stugan! Alltid är det nåt nytt som hänt där, alltid gott att äta och alltid är det en massa spring i benen på smågrabbarna!          Ps. Pappa och mamma - vi väntar fortfarande på första inlägget på bloggen..!

Arbetsdag idag!

Publicerad 2010-08-02 20:51:38 i Frida berättar...,

Så här ser alltså ett vardagsrum ut under möbler, golv och utan bärande bjälkar...

Steg två; tömma elementsystemen för att få bort alla rör. Dammsuga hela grunden och röja det sista skräpet.

Steg tre; fylla hela alltet med granulering. Förslagsvis genom att ta bort ett eller två fönster för att kunna föra in en långskopa med hjälp av traktor.

Jag tyckte inte att snickarfirman som var förbi idag var särskilt hjälpsamma... Gubben hade visst glömt bort helt totalt att han lovat mig att de hade tid direkt efter semestern... Så grovgörat sysslar nu Patrick med under de närmsta dagarna. På onsdag, då Seth åker bort över natten (!), kan jag också börja jobba mer ordentligt med det hela. När granulering och lite frigolit är på plats ska vi ringa snickarna igen så de kan komma och gjuta igen grunden. Om vi inte ringer några andra snickare...

Köket är nu helt borträknat. Det blir bara ett rum i sommar. 

Jag kan ändå inte låta bli att ha lite extra-planer i huvudet...vilket har orsakat en del gräl... Må bäste sambo vinna där!

Åtminstone Seth är på bra humör som vanligt! Det kommer presenter till honom hela tiden, så det är hur kul som helst så klart! Carro skickade med farbror "Gicka" och Vivi en slags lyftmaskin idag! Och själva hade de köpt värsta braiga trädgårds-setet med skottkärra och spadar! Seth har det han gör med alla grejer!
När han inte hjälper till med renoveringsarbetet förstås..!

Renoveringsfunderingar...

Publicerad 2010-08-01 15:46:29 i Frida berättar...,

Imorgon kan vi börja ringa byggfirman som halvlovat oss att komma och arbeta här med gjutningen! Vi har fulla gården med granulering som ska skyfflas in i husgrunden... Grannen kanske får sälja sin kåk snart, så då vi har inget hus att hyra om vi skulle behöva... Kanske blir det nu bara vardagsrummet som blir tip-top innan hösten..? Det känns som att hela tre veckor har gått utan att vi kommit nån vart alls...men när vi väl kommer igång och börjar jobba själva också efter semestern kommer nog tiden att flyga fram och hipps vipps är allt klart! I alla fall klart för den här gången (beroende på hur vi resonerar runt renovering av ett eller två rum...)!   

Under tiden vi väntar fortsätter vi kuska runt och hitta på roliga saker för familjen! Idag har Seth fått springa, hoppa och klättra sig svettig på Leos lekland! Eftermiddagen är inte det minsta spikad än.

Och imorgon är en annan dag.                                                   

Visst får man skylla sig själv när man inte har koll på dagarna...ringde och väckte upp snickaren nu innan 07.00 som hade sagt att firman öppnade just idag...det visade sig vara idag om en hel vecka till...! Men jag lät så bedrövad ("men, men...du sa ju två veckor...") att han kommer idag iaf..! Good for us! Mitt på dan kommer de och kollar och resonerar med oss! Detta innebär ju då att vi skulle ha denna vecka på oss att riva och ta ut bråten och fylla igen med granuleringen..?

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela