Frida & Seth

Festivaldag!

Publicerad 2012-06-29 14:18:03 i Frida berättar...,

Seth peppade från sju imorse för att få åka ner till stan med farfars! "Är det idag? Blir det ikväll? Efter lunch? Jaha! Vad heter det dit jag ska? Jäääää! Festivalen! Jag ska dit utan niiii!"

Grattis Tiffy!

Publicerad 2012-06-24 18:00:39 i Frida berättar...,

Idag fyller Tiffy två år!

Seth har varit så glad för hennes skull,
för han vet att nästa gång det är kalas så är det hans tur att gratuleras!
Och i present önskar han sig;

Star Wars-spel
Cykel
Sparkcykel
Basketkorg
Pilbåge
Apelsinträd

Grattis till oss!

Publicerad 2012-06-20 09:36:41 i Frida berättar...,

31 år!

Idag firar vi med middag på Morö Backe och det bästa av allt är att det blir första gången som HELA familjen Wikström med respektive är tillsammans! Alla kusiner/barnbarn/syskonbarn i en hop! De kommer att vara ö-v-e-r-a-l-l-t!

Om städpaket...

Publicerad 2012-06-12 18:56:38 i Frida berättar...,

För att hjälpa motivationen till att städa på traven började vi införa ett städpaket efter utfört arbete på sitt rum för Seth. Han har kommit undan alldeles för lätt htitills och det var dags för lite eget ansvar...

Jag fyndade presenter (mutor if you will) på Dollar Store sist jag var där och det är de grejerna vi använt alltjämt Seth har blivit godkänd för sin städning. Han har till exempel fått festisar, tablettaskar, cd-skiva, ritblock, tatueringar... Han har varit skitnöjd! Det har verkligen varit superspännande att öppna paketen!

Imorse städade han sitt rum medans jag fortfarande låg och drog mig i sängen på morgon. Ingen påminnelse, inga krav...han tog initiativet till att rensa golvet på leksaker själv!

Undrar hur länge paketen ska behövas innan man kan meddela att den enda belöningen man får för väl utfört arbete är själva tillfredställelsen man kan känna när allt är rent och fint..?

                                                   

Hon är här nu!

Publicerad 2012-06-10 22:20:05 i Frida berättar...,

Lillasyster till Hugo är här! Ida och Crilles bebis är född!
Varje tionde juni ska vi nu fira kusin nummer sju!Eftersom familjen visste att de varit inne på BB sen igår har vi hållit kontakten med varandra för att få lite uppdateringar. Jag och Josse ringdes halv åtta ikväll för sista lägeskontrollen, siade lite om kön (jag trodde kille) och avslutade sen samtalet med "vi hörs imorgon då vi har blivit fastrar igen"!  

Ett par minuter senare ringer mamma och meddelar att brorsans dotter är född!

Välkommen, lilla gumman!

Sommarkänning...

Publicerad 2012-06-04 19:04:16 i Frida berättar...,

Fyra olika färgglada staplar på pinnar fick Seth fylla upp, bricka för bricka, under hörselkontrollen idag. Pip för pip i hörlurarna ledde till att stapeln blev högre. Ibland la han inte på mer, de gånger då bara jag som satt en meter ifrån hörde ljuden... Skum känsla...att förstå att han inte uppfattar alla ljud...

Rejält nedsatt hörsel på höger öra.

Nu är en remiss skickad för att få till en röntgenundersökning av örat för att ta reda på orsaken till denna nedsättning av hörseln.

Det han inte hör med höger öra kompenseras ändå med hans förträffligt fina hörsel på hans vänstra, så det är egentligen inget vi tänker på... Men nu känns det i alla fall som att vi kommer framåt i utredningen...

Besöken på öra-näsa-hals är ändå trevliga för Seth då de har en kul lekhörna, fina tatueringar att välja på när testerna är klara och just idag fick vi ju också träffa en gullig bebis efteråt!

Sjukskriven som jag är skjutsade jag sen Seth till dagis och tillbringade resten av dagen med att vila magen och boka semestertrippen till Junsele (mån-ons v. 29)! Jennie & Co. var förbi igår på några välbehövliga koppar kaffe (de hade strömavbrott) och vi snackade ett par timmar om sommaren! Med en bärbar dator på köksbordet och kidsens semesterlycka i tankarna kom vi fram till en resplan som lyder;

                             

16/7 9-10-isch: mot Åsele marknad! Traska runt där och avsluta det besöket med en Sean Banan-konsert kl. 14.00! Incheckning i stugorna på Junsele camping efter den ungefärliga timmen det tar att köra mellan orterna! Jag tänker sen grillning, nån kall och cykling på området för killarna!

17/7 Fritt inträde på djurparken 11-16! Fria karuseller! Fri entré på tempererade utebadet! Gratis minigolf på campingen!

18/7 Samma som tisdagen! Hemfärd sen.

Hinner man allt i stilla semesterlunk? Nästan så man funderar på en extra natt..?

                     Sommarens roligheter startar redan ikväll för Seth då han just nu är på cirkus med farmor och farfar! Jag går fortfarande inga längre sträckor och Patrick har åkt på en dunderförkylning! Tur att Meta&Leffe ville ställa upp! Ska bli så roligt att höra om cirkus-upplevelsen sen när Seth kommer hem!

Solen har spruckit fram lite mellan molnen...det känns bättre nu!

Hej på dig, Casper!

Publicerad 2012-06-04 18:13:07 i Frida berättar...,

Finaste, nyaste killen i familjen fick jag och Seth äran att träffa på lassa idag! Tillsammans med superföderskan Carro, stolta pappan André och så klart storebror Leo!Casper Stenmark.
4430 gram. 54 cm.

Söndag 10/6

Publicerad 2012-06-03 23:18:15 i Frida berättar...,

Loppissäsongen är from idag igång! Det blev en sväng till Drängsmark där Josse stod och sålde grejer (undrar hur det gick för henne..?) bland de kanske 8-10 säljarna för dagen. Hos Josse fyndade jag en saftkanna för noll kronor, sen en dinosaurie till Seth för en femma och fyra magnetlister från Ikea för en tjuga! Plus två papperstallrikar med hembakta kladdkakor också - bra gå-bort-gåvor nu när jag blivit bjuden på både lunch hos Benita och snart middag i Kus!

Behöver jag ens förklara hur många points jag överstigit ransonen med denna senaste sjukskrivnings-synd-om-mig-skitsamma-vecka... Det blir inte ens nå kul att väga sig igen imorgon och meddela Facebook-gruppen resultatet... 2,4 kilo har jag fått mig ner sen starten och jag befarar att jag imorgon bitti kommer att stå på plusminusnoll... Får logga in på Vikväktarsajten igen efter helgen och peppa upp mig för slutspurten innan midsommar...och sen resten av året också så klart!

När väl min mage läkt ihop ordentligt ska det hurtas igen! En god timme i träningskläder om dagen känns väldigt lockande nu! Speciellt då ett par minuter av trädgårdsarbete nu tar så hemskt på krafterna..!

"Det är normalt att det blir lite blått och svullet i operationsområdet, det går över av sig själv inom några veckor. Vävnaden under såren kan fortsätta kännas lite hård under ytterligare en period, det är en naturlig del av läkningsprocessen. Ibland samlas vätska i den gamla bråcksäcken och det kan t o m se ut och kännas som att bråcket finns kvar, men detta försvinner av sig själv inom ett par månader."

Eftersom jag fick frikort inom sjukvården nu då jag skrevs in för operationen har jag tänkt utnyttja det och boka tid för check/omläggning av såret imorgon då jag ändå måste ner till stan och lämna in sjukintyget till chefen. Då får de kolla upp om såret är normalt hårt och om det ser ut att läka fint...man kan ju lätt bli nojjig då man verkligen vill att det ska bli rätt nu!

Och på tal om magar så väntas lillaste kusinen födas inom kort! Bror och svägerska befinner sig nu på BB och jag väntar spänt på meddelandet om födelsen!

                                              
                                                                  Vilket datum ska det bli..?

Dagen var här snabbare än vi trodde..!

Publicerad 2012-06-03 22:37:44 i Frida berättar...,

Hurra, hurra, hurra, hurra! Lillebror Wikström/Stenmark är född!

Hej, Snöflinga-Regnbåge!Syrran slutade sms:a tjugo över sju ikväll om hur hennes värkar fortlöpte...hon vågade inte tro ändå allteftersom timmarna gick att det skulle vara dags redan för hon var inställd på att gå över den här gången också...skulle värkarna ge med sig...var de inte tillräckligt starka för att vara de riktiga..?

Nämen, jomen, tjena! Inskrivna kvart i åtta ikväll och en timme senare var lillkillen född! Det är helt otroligt!

Jag hade faktiskt en känsla av att den 3:e juni skulle göra sig bra som födelsedag! 

Aj, aj...

Publicerad 2012-06-03 20:23:38 i Frida berättar...,

Nog för att alla har haft samma deppiga känsla i kroppen efter det senaste dygnets regn, men nu känner jag att det krävs en positiv vändning i tillvaron... Dag fyra efter operation. Dag fyra i soffläge. Det har till och med känts mer ont idag än de andra dagarna. Såret sitter så till att jag funderar på om det ens ska vara möjligt att bli helt läkt där ändå... Det är ju just de musklerna precis där som man använder för att komma sig upp och ner i sittande/liggande ställning... Har för mig att smärtorna hållit i sig en vecka de andra gångerna, så det är bara att få dagarna att gå nu då!

Inför kommande vecka håller vi tummarna för bättre väder, mindre ont och nu är det bara dagar tills syrrans beräknade förlossning är här..! Jag väntar nu med spänning på nyheter om både hennes och svägerskans värkstarter! Snart är familjen ännu större!

I övrigt innehåller veckan ny hörselkontroll för Seth, cirkus, semesterbokning i Junsele, Nationaldag, femte veckan i pepp Beach 2012 inleds och på söndag är det backluckeloppis i Drängs!

Inspiration...

Publicerad 2012-06-01 20:50:15 i Frida berättar...,En pallsoffa med färgglada kuddar och trekantiga vimplar som hänger över fikastället! Ett bord skulle också va behändigt att servera saften och jordgubbstårtan på...även den byggd av pallar..? Vid en solig husvägg här hemma!

Har legat i soffan hela dagen och sett hur solen lyst in överallt, men det har visst bara varit runt 10 grader i skuggan iaf så jag har bara legat kvar... Allt känns mycket bättre i alla fall när jag inte är uppe och rör mig. Får för mig att såret under förbandet eventuellt svullnat lite och det sliter därunder när jag står upprätt... Men så var det de senaste gångerna också... 

"Nästan alla har lite ont efter en operation. Det är helt naturligt eftersom man ju faktiskt är nyopererad. Man har ett sår som just har sytts ihop. Det stramar och drar. Dessutom har kanske muskler delats och andra vävnader kommit i kläm under operationen. Allt detta leder till att vävnaderna reagerar med inflammation och svullnar. Svullnaden trycker på nerver ute i vävnaderna och hjärnan tolkar nervsystemets signaler som smärta. Den här typen av smärta brukar kallas för vävnadsskadesmärta."   /1177

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela