Frida & Seth

Sju månader gammal...

Publicerad 2008-02-29 19:47:45 i Frida W,

Ikväll är Seth väldigt kinkig, och var det också i stort sett hela natten till idag. Han bara grinar och skriker, och jag vet inte vad jag ska göra för att få honom på bättre humör! Jag gissar att det kanske kan vara nån ny tand på gång...

Annars är ju sonen hur snäll och behändig som helst! Han sover på nätterna, äter allt vad man serverar honom och har riktigt busglimten i ögat hela dagarna! Han masar sig fram nu mellan rummen, undersöker allt han kommer åt och pratar en hel del trots att han inte riktigt är så lätt att förstå än..! Han är inte mycket still och man får hela tiden passa honom, för han blir snabbare på att förflytta sig för varje dag!

Jag har en månad kvar att jobba nu, innan jag ska vara mammaledig igen, och det känns bara bra! Jag har mycket tid att försöka ta igen! Nu är Patrick experten..!

När jag blir ledig börjar det också bli mer vår och då känns det liksom bara ännu bättre! Åh, vad härligt det ska bli! Då ska vi mysa ordentligt, kramas länge och vara tillsammans hela dagarna! Varje dag! Jag och Seth, och Tilde så klart! Jag är även rätt taggad på att börja om med de dagliga promenaderna, då det nu under en månad verkligen har varit dåligt med sådana. Jag känner mig allmänt degig, och vill istället känna mig fräsch!

Idag åkte vi ner på stan med Anna och Alma. Efter att ha köpt lite "mammaprylar", som hårfärg, handkräm och foundation och efter att ungarna våra suttit i sina vagnar och stirrat på allt folk som fredagsshoppade i centrum gick vi till Tatung och åt av deras buffé. Skitgott!

Där på restaurangen mötte vi även upp Patrick som var nere på stan och letade nån fjädermojäng till den lilla motorcykeln som han har köpt till Seth. Frågan är bara vem av de två killarna i huset som kommer att ha mest kul med den, för det är länge tills Seth själv får sätta sig på den och köra. Det var liksom verkligen panik om att åka och köpa den för Patrick NU, för det ska ju vara så roligt för Seth sen. "Och när kan han börja köra den då"? frågade jag. "Ja, få se, om en tio-tolv år". Hmmm, det är väl bra att vara väl förberedd, ifall sonen skulle komma att bli motorintresserad i mellanstadiet..!

Denna månad, för ett år sen alltså, bloggade jag ett inlägg om...
 

"Ica-tanten"


Idag var jag på Ica och köpte minisemlor till Anna som fyller år idag. I kassan stod en tant efter mig som ställt sin kundkorg över de andra i stapeln, så jag kunde inte ställa ner min korg som jag nu plockat ur på varor. Big deal, liksom. När kassörskan låter läsken och mina semlor passera kassa-blipen känner jag små knackningar på min axel. Jag tittar bak och tanten som står där säger: "Du, man ska ställa bort korgen efter sig." "Javisst, men nu har du din korg i vägen så..." replikerar jag. Då pekar tanten på en ny stapel korgar alldeles bakom. "Där då?" Triumerande. "Javisst, men det är av en annan sort" (den  nya sorten som man drar efter sig på golvet), svarar jag, "så min korg passar inte där." Sen vänder jag mig irriterat mot kassan igen för att få betala, men kan inte låta bli att sätta in dödsstöten på samtalet... "Så det är ditt fel." Min syster som var med mig tyckte att jag betedde mig hemskt åt, men jag måste erkänna att det var sweet! WINNER!

Idag träffade jag på ännu en surkärring, då jag stod utanför en kiosk längs gågatan i stan, med både Seths och Almas barnvagnar bredvid mig och väntade på Anna som var inne och köpte ett telefonkort. Då hör jag en arg gammal stämma intill mitt vänstra öra; "ska du ta upp hela trottoaren eller"?!? Jag vände mig om för att se om det var ett skämt eller, för hela resten av gågatan var ju tom. Bakom mig står en tant med rullator och blänger på oss. "Men ursäkta mig"! replikerade jag irriterat och med eftertryck, och baxade Seths vagn lite åt sidan samtidigt som jag visade med handen att det fanns hur gått om plats som helst på sidan om oss. "Ursäkta mig, ursäkta mig... Visst ska man väl få komma sig fram"... muttrade tanten när hon passerade. "Satkärring", muttrade jag, och stod kvar lite smått förvånad och förbannad och såg efter henne. Jag menar, VA?!?

Nog om tråkigheter. Nu väntar vi på Seths två mostrar och hans lill-kusin, som ska komma hit ikväll och se "Så ska det låta"! Å det blir ju roligt!

Hurra, hurra, kalas!

Publicerad 2008-02-25 21:25:49 i Frida W,

           image898
            Idag fyller denne myspropp 2 år, och vi är bjudna på kalas imorgon kväll! 
                                        -Grattis, Hannes!

Färdigjobbad för denna måndagskväll...

Publicerad 2008-02-25 20:48:17 i Frida W,

Idag ringde min nya chef och tyckte att jag hade bytt alldeles för mycket turer på mitt schema. Jag hade strukit lite tid i stan för att jobba längre pass i Kåge och samtidigt få mindre resväg då de hade lediga pass på det boendet. Men så fick jag visst inte lov att göra, trots att jag redan fixat vikarie på Morö Backe. Det är ju inte så att jag har nåt emot att jobba i stan, men det är ju skönare att slippa åka de där extra milen... Ja, ja, det blir väl bra det där. Men tråkigt för vikarien som inte får jobba de där passen som jag gav henne.

Här hemma hade de föräldralediga papporna en liten sammankomst med kaffe som vanligt. De är väl bara en aning laddade inför kyrkbesöket i morgon, då de ska följas med barna till "mammaträffen" där. Men förhoppningsvis kan de bli fyra karlar imorgon, om nu han från Kusmarkshållet jobbar eftermiddag i veckan! Snart är vi mammor helt utbytta!

Seth har nu börjat försöka ställa sig upp, och kravlade sig upp mot tv-bänken ikväll, genom att ta tag i handtaget till en låda och sen med den andra handen på kanten av bänken dra sig upp till nästan stående. Nästan. För han tappade balansen och ramlade visst... Så ledsen han blev då, berättade Patrick om när han ringde till jobbet ikväll för att berätta! Stackars lill-gubben!
               image897
                 Typ så här ledsen kanske..? Ser ni förresten hans lilla tand?

Om två fester...

Publicerad 2008-02-21 21:21:12 i Frida W,

Den 14 mars har jag inbokat en tjejfest på Scandic, och nu fick Patrick höra att de har firmafest den fredagen också... Frågan är nu om han ska passa på den festen eller om Seth ska få sova borta för första gången..?

Sju sanningar...

Publicerad 2008-02-21 20:42:34 i Frida W,

7 sanningar om mig.


Jag har blivit utmanad av Jottan. (För flera veckor sen, jag vet...)

1. Jag är riktigt noga med att ha det rent och bortplockat hemma i stort sett hela tiden. Jag går därför ofta omkring och småplockar och flyttar sakerna på sina rätta platser och torkar av bänkskivorna i köket minst tre gånger om dan, även om det bara är nån vattendroppe på dem som råkar störa mig. Att det är rent hemma hos mig innebär inte dammrent nödvändigtvis. Det är viktigare för mig att det på ytan ser bra ut, skåpar och lådor är allt som oftast ett virrvarr av prylar och papper, men det folk ser direkt är förhoppningsvis ett prydligt hem.  

2. Jag är dålig på att be om hjälp.

3. Jag är kvällstrött och älskar sovmorgnar.

4. Jag har aldrig lyckats hålla mina garderober prydliga med upphängda och snyggt ihopvikta kläder mer än två dygn. Jag plockar ut plagg och "proppar" in de igen när jag använt och tvättat dem. Garderobsdörrarna är alltid stängda, så ingen vet vilket kaos som egentligen försigår där inne.

5. Jag har aldrig använt en Mp3.

6. Jag har fortfarande svårt att tänka på mig själv som mamma. På nya jobbet är det som att de aldrig skulle tänkt tanken på att jag fått barn, eftersom jag ser så ung ut, antar jag. När jag ringer BVC för att boka ny tid till sonen, känns det jättekonstigt att börja samtalet "hej, det är Frida...Seths mamma". Det har inte riktigt sjunkit in än. Ok, jag har världens härligaste lille kille hemma, men jag - mamma? - det är för konstigt! Men jag bara älskar att skvallra om honom för alla som vill höra!

7. Jag undviker fortfarande A-brunnar och spottar över axeln när jag ser en svart katt korsa gatan. Jag tror stenhårt på att om jag tex. får dåliga nyheter en dag, så måste det bero på att "jag hade de byxorna ihop med den tröjan, eller de sockorna och de trosorna", så då undviker jag att sätta på mig dessa plagg samtidigt framöver, för att slippa fler tråkigheter.

Regler för denna utmaning:

Länka till den som utmanat dig.
Berätta sju sanningar om dig själv.
Utmana sju personer.
Lämna ett meddelande till dem du utmanar.

Jag utmanar: Anna S, Jeanette J, Frida Holm, Elin Arv, Stina, Jennie L och Jenny H.

Inget sovande för mig...

Publicerad 2008-02-21 18:53:23 i Frida W,

Nyss hemkomna från mormor och morfar. Seths alltså. Jag och resten av familjen möttes upp där när jag slutade jobbet idag, och så blev vi bjudna på middag! Köttbullar! Gott! Det tyckte Tilde också, som under hela middagen satt och vänatde på att nån liten köttbulle skulle rulla ner till henne. Efter lång väntan fick både hon och Milo smaka på godsakerna!

Just det, Seth fick pröva makaroner för första gången också! Det gillade han! De tuggade han i sig med sin tand!

Nu har Seth precis somnat, och sover kanske en timme eller så. Själv är jag skittrött men väntar ett par timmar tills jag går och knoppar.
                    image896

Elin A, minns du när vi var i Bulgarien och hela klassen satt i hotellsängen inne på nåns rum och vi alla satte upp armarna över huvudet och formade händerna, så vi såg ut som "knoppar"?!? Därav uttrycket, "gå och knoppa"! Jag har nåt kort på det där nånstans...

Imorgon ska det jobbas vaknatt i stan igen. Jag börjar kvart över nio och får åka hem efter åtta på lördagmorgon. Jag har funderat lite under dagen på vad jag ska fördriva detta nattpass med för nåt... Nånting stillsamt men ändå inget sömnframkallande... Tips? 

Som tur är hittade jag Stieg Larssons tredje bok på biblioteket, så den ska det väl läsas en del ur!

                        image895
Sova, sova, sova, säng? Nej, inte under fredagsnatten!

Leo ska bli döpt!

Publicerad 2008-02-20 19:41:12 i Frida W,

                image894

Om några helger är det dags för dop för systersonen Leo! Och för er som är nyfikna, så kan ni numera följa allt som händer kring och hos honom på min syrras nya blogg!
                                                                                                                  

Josse har varit barnvakt idag!

Publicerad 2008-02-20 19:20:53 i Frida W,

Patrick är på nån Miljö-kurs på jobbet ikväll, och jag gick av mitt pass klockan tre idag, så i glappet mellan våra arbetstider kom "moster Josse" och satt barnvakt här! Det gjorde hon gladeligen, och steg till och med upp extra tidigt  i morse för att jobba förmiddagspass så hon skulle hinna vara här lite längre! Tack syrran, för hjälpen!
                  image890
                  Josse med sin karl Rikard och Seth, 10 september förra året!

Seth var lite trött och grinig när jag kom hem, efter att ha busat med sin moster några timmar, och när jag satte mig i schäslongen styrde han gå-stolen mot mitt håll, sträckte ut armarna sina, fällde ner mungiporna lite och sa "maa-ma"! Patrick skulle säga att det bara var en ren tillfällighet, men jag vet att Seth är fullt på det klara med vad han säger, och nu ville han komma upp till sin mamma!

Annars har han i säkert drygt en vecka suttit, legat, sprungit runt i gå-stolen och bara gastat "pa-pa", "paaa-pa", "PA-PA"! Men nu ska väl jag också få min del! Eller hur, lillgubben?
                   image889

Vi har inget soffbord längre. Nu är det leksaker spridda över hela vardagsrumsgolvet istället. Patrick sålde bordet idag till en jobbarkompis för en tvåhundring. Patrick har aldrig varit nån riktigt bra affärsman. Det var förra veckan som Mange var förbi och bara helt apropå frågade om vi inte skulle sälja bordet, och så var affären ett faktum. Vi hade börjat prata om att skaffa ett nytt bord bara ett par dagar tidigare, eftersom vi var så oroliga att Seth skulle krypa fram till det och slå huvudet/munnen i kanterna, men nu är det problemet löst i alla fall. Och nu, vilket är på tiden, måste vi ju äta alla måltider runt köksbordet, precis som en riktig familj!

                             image891
                  På tal om att käka... -LeffeåMeta! Nu kan ni hämta ätasetet här!

Jag har en hälsning från Hellen!

Publicerad 2008-02-18 11:24:26 i Frida W,


Malåvistelse i helgen. Här är bilder från våran stuga. Patrick tyckte den var "spartansk".

Vi gick ner till marknaden bland det första vi gjorde, i blåsten, och tittade på rävmössor, vinterjackor, böcker, godisstånd och andra besökare. Vi handlade ett par handskar till Seth, några halksockar tills dessa att han ska springa runt här hemma och så lite Vindelrökt kött. Tilde gillade speciellt det ståndet, eftersom de var så generösa på att bjuda på smakprov därifrån!

  
Här är bilder från Patricks föräldrars husvagn, som vi vistades i en del på lördagskvällen. Där blev vi bjudna på Porterstek, öl och sprit! Jag blev högröd och lite berusad av första starkölen där vid tre-fyratiden, så jag tog det säkra före det osäkra och drog ner på alkoholintaget för kvällen!

 
När vi kom tillbaka till stugan för att lägga i säng Seth, var det bastu hos oss! Vi hade glömt kolla elementen, som hela dagen hade stått på full värme! 30 grader var det, om inte mer!

 
På söndagen hängde vi runt husvagnen igen, såg lite skidskytte, solade, grillade korv och fick äta uppstekt pannkaka! Jättegott!

  
Innan vi gick upp till svärföräldrarna, gick vi först ner till hotellet och åt frukost där. Lyx! Seth fick nöja sig med sina smöråsrån som vanligt, men jag och Patrick fick i oss varma baguetter, fil och flingor och en massa olika pålägg! Och just som vi sitter där och äter, går en bekant förbi med en kaffekopp ett par bord bort... Hon stannade till och sa "men, är det du"..? "Hej", sa ja. Sen pekade hon mot Seth i barnstolen och frågade, "är det din"? Jag nickade och så kom hon fram och pratade en stund. "Hellen", Helen, lärare på Norrhammarskolan, -favoritklass 9A! Hon var i Malå med, för morgononen, lite ömma ben och muskler efter att ha åkt i backen hela dagen före, och sen festat till Charlotte Perellis uppträdande på hotellet senare på kvällen! Allt var annars bra med henne och jag skvallrade lite om andra som blivit mammor från gamla gänget! "Hellen" bad mig hälsa till alla jag träffade från klassen! HELEN HÄLSAR! Och nu var det gjort.

Det var väl inte så värst spännande, men lite kul ändå, va, Anna?

I förra veckan var jag och handlade blöjor på Coop, och då hälsade min gamla samhällslärare från gymnasiet också. Jag tycker att det är konstigt att lärare kommer ihåg mig. För, för det första har de väl haft tuuuusen elever genom åren och så tror jag ju inte att jag gjorde så mycket väsen ifrån mig på lektionenerna heller, så att de borde registerat mig så där. Men, nåt intryck måste jag väl gjort ändå. Eller är det bara svårt att inte komma ihåg Frida W?  

I like Ted´s band!

Publicerad 2008-02-15 20:56:13 i Frida W,

              

Varje kväll programmerar vi Boxern att spela in Scrubs på 6:an, åsså kan man se det när man stiger upp med Seth på morgonen och han har sitt morgonpass under baby-gymet! Egentligen skulle man följa sonens exempel och gympa lite själv det första man gör, men det är ju bara så skönt att slappa i soffan, äta frulle och se på bra tv-program istället..!

Pack-eli-pack-packa!

Publicerad 2008-02-15 19:23:14 i Frida W,

Nu håller vi på för fullt att leta fram tjocksockar, täckbyxor, ställa iordning Seths alla små matburkar och flaskor och försöka komma ihåg allt vad vi ska ha med oss imorgon upp till Malå! 
                                                   image876              
Samtidigt packar jag kassar med bebiskläder att skicka ner till Thessan och Theo, för på söndag drar Anna dit och hälsar på! Hon får se han först av oss alla! Jag har redan lämnat en påse på Annas dörr (och jag hoppas att hon hann ta in den innan nån annan blev för nyfiken och klåfingrig), men jag hittar bortplockade plagg lite varstans i lådor och garderober nu när vi letar vinterkläderna! Så nu Thessan, ska väl nånting passa lilleman!

Vi har tänkt åka direkt Seth vaknar imorgon, vilket nu för tiden innebär att vi får ställa väckarklockan för att inte komma försent! I morse ringde jag hem från jobbet halv nio, då hade de inte stigit än! Halv tio kom de sig upp, fast det var gammelfarmor som hade ringt då och telefonsignalerna väckte Seth, annars hade han nog kunnat sova ännu lite mer!

Men som sagt, om vi ställer alarmet ikväll, så är vi väl framme i stugan imorgon till lunch eller så!

På väg hem från jobbet, småskuttandes fram på E4:an i lill-Toyan, kom jag att tänka på en sak... "Imorgon måste jag och Patrick sova i samma rum"! Eeeh, dubbla snarkplåster, tack!

Ska jag följa med..?

Publicerad 2008-02-14 12:31:39 i Frida W,

Anna berättade igår kväll att det nu är bestämt vart årets körresa ska styras! Bussen går till;

VÄRMLAND, 4 dagar. Vackert i Värmland med Karlstad och Sunne. Selma Lagerlöfs 150-års jubileum m.m.

Anna har alltid sagt att det är just körresorna som gör det värt att vara med i Mottettkören, och det skulle ju onekligen vara roligt att hänga på ner till Karlstad, trots att jag nog tycker att Värmländskan är den fulaste dialekten i landet! Den är verkligen inte sexig!

På P4 kunde man lyssna på och rösta fram "Sveriges skönaste dialekt 2008"! Jag håller inte med om att rätt dialekt vann... 

Nä, nu gäller det då att lyckas tänka sig att vara hemifrån i fyra hela dygn (!?!), att öva med kören varje onsdag så jag kan texterna och tonerna och att skrapa fram de tusen kronor som hela resan går på..!

                                                image871
                                                       Skump, skump..!

Ha en fin alla hjärtans dag allihopa!

Publicerad 2008-02-14 12:17:57 i Frida W,

                                                    image870
Idag skickas kramar och hälsningar runt i mobiler och mail, med önskan om en trevlig dag till sina vänner och släktingar. Jag som alltid tror på att min karl ska överraska mig med något romantiskt, har hittills inte sett skymten av nåt kärleksbrev eller någon blomma... Själv har jag slutat köpa små gulliga nallar för länge sen, och väntar så istället på att bli uppvaktad av honom. Fast han är liksom inte den jätteromantiska typen. Inte så där praktiskt romantisk, som fixar speciella middagar eller lämnar gulliga meddelanden på huvudkudden. Man klarar sig utan sånt. Men, för att citera en imitatör av en känd idrottsprofil i Sverige, "jag är inte bitter"!

Och sen ska vi ju för tusan hyra stuga till helgen, så det blir ju supermysigt!

I morse var det Tilde som kom upp och väckte mig för att hon behövde ut. Klockan var då halv nio. Seth och Patrick sov fortfarande och fortsatte sina lugna andetag till strax efter nio! Seth börjar bli en sjusovare! Jag fick ligga kvar och sova när de steg upp, en härlig sovmorgon till elva! Och då, när jag steg upp hade Seth redan hunnit somna om igen, och han ligger nu kvar i sängen än under täcket.

Nu ska jag åka till jobbet om två timmar.

Om våra egna sovvanor...

Publicerad 2008-02-13 22:07:13 i Frida W,

Seth, som nu sover hela nätterna, har liksom sina båda föräldrar eget rum. Jag, mamma, sover i storsängen alldeles för mig själv och pappa Patrick sover i datarummet. Jag sa till Anna ikväll när vi pratades vid i telefon, att det är det bästa beslut vi tagit på länge - att ha skilda sovrum!

Jag kan läsa mina böcker så många sidor jag vill och så sent jag orkar, utan att Patrick ska bli irriterad av lampan. Han får i sin tur snarka bäst han vill där inne utan att riskera att bli slagen på mitt i natten! Det var ett evigt gräl förut, om vem som störde vem mest - jag som slogs så han vaknade, eller han som snarkade så jag inte kunde sova..!

Nu har han faktiskt köpt en ask snarkplåster, som heter "Breathe right", och de verkar hjälpa himla bra! Han plåstrar om näsan innan läggdags och säger själv att han sover mycket bättre tack vare dem!

Jag har sett en positiv skillnad i Patricks humör den senaste veckan, han är mycket piggare och gladare än på länge! Han fixar grejer, åker gärna ut och träffar folk (mer villigt än vanligt) och är inte lika tjurig som annars! Om det nu beror på att han får sova mer ostört utan sin snarkning, om det är för att jag är borta mycket och arbetar eller om det är för att han är ledig från sitt jobb och får ta hand om Seth om hela dagarna istället, vet jag inte, men det är en skön stämning i huset nu för tiden!

När och om vi kommer att sova tillsammans i vårt sovrum igen, återstår att se...

                                                         image868

Idag var det städdag på söder...

Publicerad 2008-02-13 21:49:30 i Frida W,

               image855

                             

Seth springer nu runt i gå-stolen överallt. Har han väl fått syn på något intressant, så styr han ditåt, och gnäller om han inte når, eller om han inte får (typ leka med metallpinnen vi petar i brasan med...) Patrick var en smula irriterad över att sonen inte kunde hålla sig still och hålla fingrarna i styr medans han dammsugade!  Men framtida städhjälp tackar man ju inte nej till!

Själv hade jag innan städningen hunnit laga den sista tanden, handlat på Coop Forum och gått en sväng med Tilde så hon fick träffa Nisse äntligen! Sen var det bara att skura golven och dammtorka! Det är skönt att ha ett rent hus, speciellt då Seth masar fram överallt och man är rädd att han ska hitta nåt skräp att sätta i halsen!

Innan jag åkte hem från stan hann jag också hämta upp brorsan från skolan (Medlefors) och skjutsade honom till syrran, för han hade glömt lägenhetsnyckeln. Där fick jag plåta både Leo och min syrras nykaklade badrum!
                                           

                                           

På tal om renovering, som vi har många planer på att få till i sommar och verkligen inte har tid med nåt annat, så var vi ändå och körde förbi huset i Kusmark som Patrick är helt kär i och jag smygfotade som värsta paparazzi då vi sakta, sakta passerade gården som enligt rykten ska säljas snart... Vi la en lapp i brevlådan där vi undrade om de var sugna på att låta oss köpa huset. Vi väntar fortfarande på att de ska ringa upp...

                                       Så här ser det ut.
                 image864

Snygg tavla som Veronica har målat åt oss, va?!? Den hänger nu i vardagsrummet, och förhoppningsvis kan vi få köpa några fler med andra motiv. Bra pris har hon också, om nån fler är sugen på att beställa tavlor direkt från konstnären!

Min syrra tipsade mig också om en sida där man kan hitta snygga tavlor - Isa Form.

                                        

Om sovvanor och sånt...

Publicerad 2008-02-12 21:44:36 i Frida W,

Ikväll åkte jag och Seth på klädparty. Det var en massa kacklande från alla mammor i soffan, och sonen sov så gott i bilbarnsstolen när vi kom in och jag hälsade på gamla klasskompisar, innebandytjejer och andra bekanta. När den blonda tjejen började prata och visa upp vårens Me&I-kollektion, och alla blev tysta, ja då vaknade Seth. Under hela visningen satt han med stora ögon och såg på tjejerna och bara gapade. Som vanligt då.

image854 En sån här body beställde jag till Seth. Med husvagnsmotiv.

Nu ligger han i sin säng och pratar lite. Det låter "ga-ga-ga-da-da-pttttrrruuu"!

Jag berättade för Anna igår om hans sovvanor nuförtiden, att han somnar vid nio-tio och vill upp ganska precis åtta varje morgon. Då har vi varit upp en endaste gång under natten och gett han tutten/bytt blöja! Lugna nätter! Åsså är det helt otroligt att man liksom vet, när han börjar grina lite smått mitt i natten, att klockan är runt fyra. Det kan diffa på en halvtimme ungefär, men visst är det häftigt att det är samma tid natt efter natt. Bara för att jag skriver och berättar det här nu ska han väl vara vaken mycket nu...

Men nu blev det tyst i Seths sovrum. Godnatt då, gubben!

Och sov gott alla ni andra också!

Om nästa helg...

Publicerad 2008-02-10 21:39:18 i Frida W,

Vi, matte och husse, berättade ikväll för Tilde vad som ska hända på lördag.

"Vet du Tilde, vad vi ska göra"? "Vi ska åka biiil, jättelångt, till Malå". "Åsså ska vi bo i stuga hela familjen". "Blir du glad då, Tilde"?

Vi pratar liksom bebisspråk med henne, åsså sitter hon och lyssnar och tittar, och vickar på huvudet när det är nåt ord hon känner igen.

"Åsså ska vi packa din mat och ditt koppel i bilen". "Å sen, vet du vem som kommer"? "Då på kvällen ska vi äta mat med LeffeåMeta"! "Vill du träffa LeffeåMeta"?

Då vickar hon huvudet åt andra hållet och lyssnar vidare.

"Åsså går vi ut på promenad, på Malå-maknaden". "Och handla grejer och så går vi tillbaka igen". "Sen ska vi äta godis på kvällen". "Åh, så gott".

Åt godis ser hon extra intesserat på oss.

"Åsså får du sova med matte och husse och Seth i stugan". "Å på morron Tilde, då får du väcka matte och husse när du vill ut och kissa och bajsa". "Åsså får du busa med en massa hundar i Malå". "Kanske det är nån mer du känner där". "Tror du det, lillegumman"? "Det ska bli jättekuuul"! "Visst då stumpan"!?
            image853
                                           Tilde gillar att åka bil. -Jättemycket!

Om första arbetsveckan...

Publicerad 2008-02-10 19:59:44 i Frida W,

Så var det färdigjobbat för denna vecka. Jag har jobbat varje dag nu sen i måndags, så jag har redan arbetat drygt en hel fjärdedel av mina 240 timmar! Jag har haft två dygnspass, vilka gjorde att jag framöver kommer att ha många lediga dagar. Det är himla kul på jobbet, men jag känner att jag har varit borta mycket nu! Det var så skönt att få krama om Seth och sjunga "Byssan lull" nu för honom för en stund sen så han somnade lugnt och stilla.

Vi har ju varit på kalas idag, jag och Seth! Moster Josefin åkte och hämtade honom på väg till stan och jag åkte direkt hem till Anna efter jobbet. Så efter ett drygt dygn fick jag äntligen pussa min son ordentligt när vi möttes upp där!

Anna bjöd på jättegod morotskaka till alla som var där på kalaset (totalt elva personer). Hon fick presenter och gratulationer, åsså visade hon en gammal film som vi kompisar hade spelat in åt henne till hennes 15-årsdag! Fatta, för tolv år sen! Då såg vi riktigt unga ut! Lite pinsamt att se sig själv på tv...

Jag börjar känna att det ska bli skönt med en ledigdag, då jag i fredags gick av mitt dygnspass klockan tre, åkte direkt till min mormor och träffade mamma, pappa, syrran och systersonen, åkte hem och duschade och åt middag, sen var vi bjudna till Anna, Alma och Lidde vid halv sju, satt där och drack kaffe medans barnen lekte på golvet, Liffe och Malin var också där och runt åtta sov alla tre ungarna i varsitt rum (behändiga barn vi har) och vi föräldrar började spela kort till mitt i natten. Efter tolv var vi hemma, gick och la oss åsså upp med Seth på lördagsmorgon, sov en timme mellan tio och elva och sen var det bara att packa kassarna igen för att tillbringa kvällen och natten och söndagsförmiddan på jobbet. Jag slutade halv två idag och åkte som sagt på kalas på en gång. Nu har Patricks föräldrar hunnit dricka kaffe här, jag gick en runda med Tilde och så har Seth somnat i min famn. Nu sover han i sin säng, och vi ska väl se andra avsnittet om "Köping-gänget" senare. Imorgon är det dags för storstädning av huset åsså ska vi åka och se på ett hus i Kusmark som Patrick är så sugen på att köpa, tydligen! Åhnä, flytta nu?!? Vi som inte är klara här ens! I Kusmark har de bredband, och en stor lägda bakom huset för Tilde att springa på. Jaha.

Du vet att du lever år 2008 när...

Publicerad 2008-02-10 19:56:55 i Frida W,

1. Du av misstag knappar in en pin-kod på mikrovågsugnen...


2. Du inte har lagt patiens med verkliga kort på flera år...


3. Du har 15 telefonnummer till en familj på 3 personer...


4. Du skickar e-post till dem som sitter bredvid dig...


5. Ursäkten för att du har tappat kontakten med gamla vänner är att du inte  har deras e - postadresser...


6. Du har jobbat vid samma skrivbord i 4 år men för tre olika företag...


7. Din chef klarar inte av att göra ditt jobb...


8. Din lunch består av rå fisk som du äter med pinnar...


10. Du ringer familjen för att höra om de är hemma medan du kör in i  garaget...


11. All reklam på TV har en internetadress under...


12. Du får panik för att du lämnat huset utan mobilen (som du inte hade de  första 20-40 åren av ditt liv) och måste åka tillbaka för att hämta den...

Kompisarna är födda på 80-talet, så på tal om det...

Publicerad 2008-02-10 19:55:50 i Frida W,

Fick ett mail från Stina, en jobbarkompis som ville påminna lite om just 80-talet...

Visst är det ofattbart att:


Vi på fullt allvar trodde att George Michael var hetero...


Vi köade utanför telefonautomater varje gång vi ville ringa hem...


Hockeyfrillan fanns på var mans huvud - gärna i kombination med en  synthtofs...


 En krusig permanent ansågs vara en trendig frisyr - både på tjejer och  killar...


Dirty Dancing stjärnan Patrick Swayze betraktades som supersexig...


Ett Lycra-plagg vid namn 'Body' (som knäpptes i skrevet med en konstruktion  som var fullkomligt ohanterlig, särskilt i kombination med alkohol) hade en  naturlig plats i våra garderober...


Axelvaddar, ju större desto bättre, gav oss en naturlig siluett...


Mascaran inte skulle vara svart utan ha samma färg som ögonen - blå, grön  eller brun...


En bit kassler med ananasskiva betraktades som exotisk och att alla  maträtter som innehöll ananas hette någonting med Hawaii...


Vi fick inte hoppa på golvet när vi lyssnade på musik - då blev det hack i  skivan...


Det vita mirakelmedlet Tippex var det enda sättet att åtgärda stavfel...


Tights och storskjorta var en naturlig kombination...


Våra finaste tavlor förställde kyssande par i solnedgång, gråtande clowner  och galopperande enhörningar...


Vi gick och tränade med stringtrosor utanpå gympadräkten...

                                                                       image852

Imorgon är det kalas för Anna! HURRA för henne!

Publicerad 2008-02-09 22:23:56 i Frida W,

Melodi: "Aldrig ska jag sluta älska dig", Jonas Gardell.

Blott en gång om året hörs en stående kommentar
Grattis! Grattis! Grattis! Till dagens jubilar
också vi vill hinna hylla
innan födelsedagen är slut
ge na en riktig fylla
på öl och absolut!  

Livet vore trist utan ditt humör;
morgontrötthet, gapskratt
sånt man ställs inför!
Du har allt som krävs
och så är det just därför
du är en bra vän
och sen en riktig charmör!  

Varje gång mitt finger
slår 5-3-3-3-7
så vet du att det ringer
hos ingen annan än du
Jag kan låta som en dummer
men det har blivit till en drog
Det är mitt bästa nummer
i min telefonkatalog!  

Lycka beskrivs nog bäst med en sång
Anna gör oss glada! Vår bästa tillgång!
Hoppas, tror och vill att du ska hitta framgång
Att du blir rik och känd och skriver någon gång...  

Du kan musicera mer
spela handklaver
medan vi inte kan sånt alls
men försök likaså
tro på oss två
vi gör vårt bästa ändå!  

Aldrig ska vi sluta älska dig
du är allt vi har och allt vi ber om
Hoppas, tror och vill att du ska hitta framgång
att du blir rik och känd och skriver någon gång....(vinka från Allsång...)

image702

Anna bjuder på morotskaka på sitt kalas imorgon! Åh, vad nice!
Vi ses då, födelsedagsbarnet!

Pappor på stan...

Publicerad 2008-02-06 20:53:13 i Frida W,

Ännu en dag på jobbet... Det känns fortfarande bra där på boendet, och jag lär känna brukarna mer och mer, sakta men säkert. Imorgon ska jag sova min första natt där, vilket alltid är så där oroligt när allt är så nytt. "Kom jag ihåg allt"? "Vad är det där för ljud"? "Undrar hur det går hemma"... Jag har som tur är bara nu då torsdagnatt, åsså lördagnatt till helgen, sen jobbar jag bara vanliga kvälls- och dagpass resten av arbetsperioden. På lördag laddar vi i soffan för att se "Melodifestivalen"! Då går kvällen fort!

Det var premiär för "pappor på stan" idag, då Patrick och Lidde drog ner för att handla på Clas Ohlsons och äta kebabtallrik! Barna hade de i vagnarna och drog runt centrum ett par timmar, tätt följda av deras killkompis som gick där bak och skrattade åt dem!

Men Seth fick sig i alla fall en ny overall (halva reapriset, jodda!) som han ska kunna använda nästa vinter. Det känns konstigt att tänka att han ska bli "så där stor" varje gång man skaffar/får nåt nytt plagg som är flera storlekar för stora nu. Nästa vinter är sonen stor, gillar säkert att åka pulka och så hjälper väl Seth oss att skotta uppfarten! Oj, så konstigt!

I afton kom våran granne förbi för att diskutera bredbandet som vi hoppas ska bli indraget snart. Det gäller bara att typ 75% av hushållen här runtom också bokar upp sig. Evert, "the storyteller", ska skriva upp sig, trots att han inte använder Internet själv, men han har förstått att bredband kan höja värdet på huset, och att det bara är att hänga på!

Evert berättar alltid en massa historier om människorna i byn, gärna om jakt och om triangeldraman och sånt! Idag började han prata om pojkstreck och om vad ungar kan ha för sig för hyss. När han var yngre tillverkade han till exempel en egen bössa som han sköt granar med och han och hans kompisar tyckte det var skitkul att skrämma slag på folk med smällare som de kastade ut genom bilrutan när de passerade! De körde tydligen ofta förbi busshållsplatser och biokön i stan och tände på!

Ett par killar här på söder hade bara för ett tag sen fått tag på tändstickor och lyckats få elden att ta sig i ett träd, och när ena killen försökte släcka elden genom att stampa på den hade hans byxben tagit eld! Men som tur var hade pappan i huset sett alltihop, och enligt Evert, "snabbt och obehindrat sprungit ut och kastat vatten ur hinkarna och släckt elden både på pojken och gran"! Vilken tur att han fick sig fram helt obehindrat!

Nu äter Seth sitt sista mål för kvällen och sen är det sängen som gäller. För allihopa här tror jag!

Fettisdag...

Publicerad 2008-02-05 21:29:43 i Frida W,

image847Oh, jag har ätit två semlor idag, och en till väntar visst i kylen nu! Men det är ju bara fettisdag en gång per år och jag har gått både fram och tillbaka till Ersmarkskyrkan, åsså en promenad på jobbet ikväll också!

Jag fick med mig Patrick klockan tio till mammaträffen, och vi hann spela en omgång biljard innan de andra kom med sina bebisar. Det var väl det han tyckte var värt med dagen... Patrick tyckte inte att han hade så mycket att tillföra i våra diskussioner, då en tjej som är beräknad att föda om två dagar kom dit idag, och vi pratade mycket om förlossningar, smärtor, om hur folk fick föda med sugklockan till hjälp, hur man sprack och klipptes... "Vaddå, skulle jag säga att jag hade lite ont i ryggen just den natten, eller"? tyckte han, och väntar nog tills Lidde ska följa med innan han går dit upp nån mer tisdag!

     
  

Till Thessan!

Publicerad 2008-02-04 11:56:32 i Frida W,

Förlåt att jag glömde blogga bilderna på Baby Papasan igår! Men här är den!

                                    

Våran Baby Papasan är köpt på Barnens Hus, den kan spela musik och vibrera och den är buntad och mjuk! Den är jättebra att ha stående inne i badrummet så man kan ha Seth i den medans man själv tar en dusch! Fast Seth börjar vara lite för stor för den nu, han vill inte riktigt sitta kvar, så det är tur att det finns "bälte" på den så han inte ramlar ner i golvet! När han var mindre hade vi den ofta uppe på köksbordet, så han fick vara med när vi åt eller typ spelade kort, sen sov han bra i den också! Men nu är den stationerad uppe på toan, som sagt!

Annars då Thessan, vad gör ni idag?

Leo Stenmark!

Publicerad 2008-02-04 11:38:27 i Frida W,

Det var min syrra som meddelade att hon varit inne på bloggen och laddat upp lite bilder! Här är min systerson!

Han är nu tre och en halv månad gammal!

image831
image834
Oh, urgullig!

Måndag igen...

Publicerad 2008-02-04 11:34:37 i Frida W,

image826

          

Seth fortsätter nu att tugga i sig av smörgåsrånen och själv har jag en himla träningsvärk i låren efter all dans i lördags! Det tar ont att gå i trapporna! Hoppas att jag inte lider så mycket ikväll på jobbet!

Inatt vaknade Seth halv två och jag gick in och gav han tutten, sen sov han ända till klockan halv sju då far och son gick ner och gjorde iordning vällingen! Det blir färre och färre gånger vi måste upp - skööönt!

Patrick har precis åkt iväg till sitt jobb för att flytta på släpet vi har stående där och så klart visa upp sonen för jobbarkompisarna! Sen ska de ut och promenera med den andre pappaledige karln här i Ersmark! Imorgon ska jag dra med Patrick till kyrkan, så han får se vad vi gör där varje tisdag! Det gäller att ha dagarna lite uppbokade för att inte bli för trött och slö!

Aha, nu fick jag ett SMS nere i köket! Spännande!

Om tjejfest, restaurangbesök och pyttetänder...

Publicerad 2008-02-03 21:08:23 i Frida W,

             image812
Igår kväll var det tjejfest i stan med lite sång, en massa korttagning och så dans till sent på natten på Station 8! Vi började festen hos Veronika där vi satt och diskuterade tandläkarbesök och om bedövningens vara eller icket vara, om våra barn, om tjejers förtjusning av skor och om blixthalka på vägarna! Sen började vi lite smått att spåra ur och vräkte oss en efter en fram mot kamerorna  för att få till lite roliga bilder, och sen sjöng vi karaoke nån timme! Det var en helkul kväll, tjejer!

                                       

Jag var oförskämt pigg och fräsch idag då jag steg upp vid elva, och jag har hunnit städa lite, gå ut med Tilde och nu i afton åkte jag och Patrick ner till stan och åt middag på O´learys! Oh, så gott!

 Club Sandwich till mig...
 ...och revbensspäll till Patrick!

Nu har Seths farmor och farfar åkt hem och vi har precis sett programmet om Köping-gänget. Nu är det dags för Seth att sova, med sina två sprillans nya tänder i underkäken! (Trean kommer så småningom!)                                                       
                                                                                 image820

Imorgon är det jobb igen, ett kvällspass, så jag kan med gott samvete lägga mig och läsa ut min bok nu - "Flickan som lekte med elden" - Stieg Larssons andra. Skitbra! Tips! Jag ska försöka få mig till biblioteket till veckan, och ladda upp med lite fler böcker! Det är så härligt när man är inne i ett läsil, och man bara längtar att få fortsätta läsa rad efter rad i spännande böcker!

Sex månader gammal...

Publicerad 2008-02-01 21:14:30 i Frida W,

                image807
                Nu har jag lämnat min mammaledighet för två månader på nytt jobb.

Idag åkte Seth med sin papplediga far till BVC för att kolla upp viktuppgången, som vid förra besöket hade varit lite sämre än vanligt. Nuvarande vikt: 7470 gram. Alltså en klar förbättring! Och nu går gröten ner i en väldans fart! Seth blir så där skakig när han ser tallriken! Det är även inhandlat riktig välling och en burk kyckling och grönsaker som ska prövas imorgon! Det kommer väl inte att vara nån hejd på matintaget framöver, som det verkar! Gott!

Själv hade jag redan arbetat drygt tre timmar när de infann sig hos sköterskan, och jag kände direkt att jag nog ska trivas att jobba där! Det är ett fint litet gruppboende med fyra herrar som alla verkade helmysiga! Personalen jag träffade var jättetrevliga och de berättade mycket och gärna om stället, rutinerna och vad jag kan vänta mig dessa månader! Ska bli kul att åka dit igen på måndagkväll för att få se hur en typisk kväll ser ut hemma hos dem på boendet!

På tal om det..!

För er som missade förra säsongen av "I en annan del av Köping" kan jag bara proppsa på att ni bänkar er på söndagarna kl. 20.30 för att se de allra nyaste avsnitten!

                                             image808

"I en annan del av Köping handlar om längtan, kärlek och drömmar. Men också om oro och besvikelser och om nervositeten man kan känna före dansen i Folkets park. Om hur viktigt det är att vinna även om man bara bowlar på skoj, om hur mycket och intensivt man kan längta efter sin mamma ibland. Och om drömmen om att någon gång träffa den rätte. I sex avsnitt får vi följa seriens huvudpersoner Tobbe, Micke, Linda och Mats. I en annan del av Köping är historien om deras liv."

Och på tal om roligheter..!

Imorgon är det tjejfest i stan! För er som vill - hör av er! Det kommer att bli skitkul!
-Och det vet ni!
                       image811

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela