Frida & Seth

Gott Nytt År!

Publicerad 2012-12-31 14:54:09 i

Tänk att vi blev familjen Lindholm på riktigt i år! Mycket av min tid har kretsat kring det magiska datumet - vår tioårsdag/vår bröllopsdag! Vilken upplevelse! Vilken känsla!

Tre av fem av oss har sövts och opererats under året, jag två gånger inom loppet av fem månader... Ihopsydda och läkta siktar vi på ett lasarettsfritt år nu!

Jag gick med i en Beach 2012-grupp under våren, och tillsammans peppade vi varandra ett tag i nyttigare riktning, det fungerade ett tag, men intresset svalnade alltmer och nu är iaf jag tillbaka på ruta ett. Dags att byta namn på gruppen och rikta in oss på fina resultat till semestern 2013!

Sommarens soliga dagar gick att räkna på fingrarna nästan. Många veckor regnade bort... Höjdpunkterna var Seths 5-årsdag, pappas 60-årsfirande, semestern i Junsele och alla fester med grannarna i huset bredvid!

2012... Vi fick hem ägarbeviset på Tiffy! Jag fick inlagt nytt köksgolv! Vi fick ny gräsmatta på sidan om garaget! Jag blev moster igen! Jag blev faster igen! Seth skriver och räknar och använder sin klocka på armen varje dag! Jag och syrrorna åkte på en shoppingdag i Stockholm! Seth upptäckte glädjen i musik i och med Melodifestivalen och sjöng till och med i luciatåget på dagis!

Jag ser framemot att börja checka av bröllopspresenterna nu nästa år - middagar, köksrenovering och hotellvistelser! Ett socialt år hoppas jag på med flera resor och många gäster!

Har en känsla av att fler ska stå brudpar under kommande år, lite inspirerade av oss? I juli är jag uppbokad värdinna för ett av dem i alla fall! Det ska bli så kul!

Å kul ska vi nog ha det ikväll också då vi firar in det nya - 2013 - hos Åberg/Lindgren's!

Skål på er alla!


Juldagslugnet...

Publicerad 2012-12-25 15:57:00 i

Småäter ur skafferi och kyl. Boben är testad i slalombacken. Vi har spelat sänka skepp. Pyjamas fortsatt på. Brasan brinner och det är kolsvart ute.

Seth fick ett stort paket på julaftonsmorgon - en ny bob med cross-styre - han ba " WHAT DA?!?"

Igår var det småkusiner överallt. Granen syntes knappt bland alla julklappar. Hugo gick runt och bjöd alla på godis för att riktigt ligga på topp innan tomten kom. Josse var uppklädd i fluga. Alla bidrog till ett riktigt gott julbord. André dukade för sjutton! Hugo önskade att få börja med lasagne. Crille försvann ett tag till grannbarnen B, B och B. Leo hade redan fått en våningssäng där Seth passade på att slappa en stund och läsa skotertidning. En granne klädde ut sig och kom och tomtade. Hannes ville hålla pappa Rikard i handen för att våga hämta paketen. Casper öppnade sina julklappar i rullvaggan. Carro fick sitt rim uppläst från ett radioprogram. Patrick gungade i ett hörn. Pappa och Ernst (på tv) har tydligen samma smak i ölväg. I paketleken vann alla nånting. Ida fick den silvriga lådan. Julmusten hälldes ständigt upp och dracks i vinglas. Mamma skålade med Jonna, son ska Skål och God Jul här och där. Fanny åt jultallrik i tvättstugan. Ottilia tittade storögt på alla som sprang omkring. Nästa jul är alla barnen fulla med spring!

Tips inför nästa år...

Publicerad 2012-12-21 23:36:07 i

Har stan öppet extra länge fredag före nästa jul - gå i lugn och ro och shoppa efter middagen! På många ställen kusligt folktomt! Det inhyrda bandet i Vintergatan hade ohult lite publik och fick knappt nån applåd, inga köer nånstans, ingen stress...alla verkade fredagsmysa hemmavid istället!

Jag och Benita slapp trängas! Bra kväll!

Grattis en halvtimme i förskott, vännen min!

Jul i vårt hus...

Publicerad 2012-12-21 15:12:48 i

Mr Noll Tålamod och dito framförhållning ger mig härmed egna, fria händer att köpa mina egna julklappar! Jag tänker plural...

Det blir julklapps- och matinköp ikväll efter middagen! Tillsammans med alla andra i stan kan jag tänka...

I förmiddags önskade vi God Jul till grannarna och sa Grattis till Viviann på födelsedagen, innan de åkte tillbaka till Norge för att fira julen där!

De hann överlämna en superhäftig julklapp till Seth under de här dagarna de varit hemma - en elgitarr! Med tillhörande ljuddämpare tydligen..! Å jag som trodde att den svarta, tunga klumpen heter förstärkare!

Seth har väntat, väntat och väntat varje morgon på att farbror ska vakna...att de inte vet om att man måste vara vaken på morgon tycker Seth är konstigt..! Han som själv alltid är vaken före 06.00 anser att mitt på dan är alldeles på tok för sent att stiga upp!

Nu har Seth jullov en vecka och det förbereds för Lilla Julafton här imorgon! Gröt och skinkmackor, julgodis och julklappsspelet!

Tyst om natten...

Publicerad 2012-12-16 21:28:45 i

På kvällarna är det nästan obehagligt tyst inifrån Seths rum nu. Fem dagar efter operationen och killen gör inte ifrån sig ett ljud uppifrån sin säng! Han sover så tyst, så tyst... Både jag och Patrick har varit och petat i honom och ryckt i täcket för att kontrollera att han verkligen sover...

Jag undrar hur man ska kunna få maken att överväga att söka samma hjälp mot snarkningarna..?

Nästa operation...

Publicerad 2012-12-10 21:17:46 i

Dags för Seth att sövas imorgon och operera bort körteln bakom näsan...

Han snarkar som en hel karl på nätterna och behöver kunna andas mer än de 25% som han har tillgång till just nu..!

Klockan 10 ska vi infinna oss på öron/näsa/hals. Fullt Alvedon:iserad och Emla:d. Det blir några långa timmar (fast själva operationen tar bara ungefär en kvart) på lasarettet, innan Seth är vaken nog att komma hem! VAB-vecka väntar sen, få se vad läkarna säger om antal dagar i mer eller mindre stillhet för sonen...

Å han som just idag kom ihåg glädjen i att åka skridskor..!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela