Frida & Seth

1 månad har gått..!

Publicerad 2012-11-30 20:39:56 i

Fyra veckor som fru och man! Fyra veckor och resten av livet!

Patrick berättade för sin polare att livet som gift är som att gå på moln, medans jag svarade att det känns ganska som vanligt...

En date kanske kan vara på sin plats för att uppmärksamma den första lilla milstolpen? Imorgon kan hända att vi börjar använda något av restaurang-presentkorten..? Seth var snabb på att tacka ja till inbjudan om övernattning hos mormor och morfar!

Lördag känns som en bra dag! 1a december! Lucköppning! Julbak! God mat! En kväll på tu man hand med min man!

Men först har vi nu fredagsmys i och med adventspyntet!

What's up?

Publicerad 2012-11-29 00:22:20 i

Tilde fick borttaget tryckförbandet idag. Såret såg mycket bra ut tyckte Gertrud. Låååångt sår... Nästa torsdagmorgon ska stygnen tas. Då kanske vi får hennes provresultat också..?

Hon o Patrick sover i datarummet sen i måndags, Tilde med tratt på. När vi är hemma och vakna får hon annars vara utan tratt för hon är så duktig på att låta bli såret ändå. Men Seth tar tillsynen av detta på stort allvar, och varje gång han lämnar rummet får man en tillsägelse att fortsätta hålla koll på henne själv! Med pekfingret i luften delegerar han över uppgiften till oss och fortsätter gå!

Sen igår kväll går han gärna nån extrasväng in i köket för att kika på julgranen som kläddes då! Det är alla möjliga färger och former på bollarna och fåglarna hänger precis sådär uppochner som Seth vill ha dem!

Under granen ligger en ensam Star Wars-kalender. Den vet Seth att tomten lämnade när han ändå var in för att hämta årets önskelista... Han vet också att lucka 1 öppnas på lördag, och dagarna räknas ner en efter en...

Till helgen blir det mer julpyntat, julbakat och fler julklappar ska slås in i smyg! Seth VET att tomten ser allt och kikar på oss när vi inte ser...det är fascinerande att se spänningen i hans ögon när man pratar om det...men seriöst lite lätt jobbigt att ljuga så om jultomten då man själv suttit och kört runt, nätshoppat och fyllt garderoben med klappar och sen slår in dem när sonen sover...

På lördag är det 24 dagar kvar tills tomten visar sig på "riktigt". Troligtvis kommer han att ha "lämnat" en hög julklappar under granen redan på lördagkväll då Seth kommer hem från hockeyn..! Vilken grej liksom!

Vilken helg liksom!

På fredag får vi uppmärksamma första månaden som gifta! På lördag startar julkalendern och under tiden jag och syrrorna bakar typ saffranslängder och sju sorters kakor ska Seth på live-hockepremiär med morfar! Mer julstämning fortsätter söndagen med då jag sjunger in första advent med kören och alla luciorna!

Det tunna snölagret kan gärna få tillväxt också. Annars är vi på det hela taget rätt så nöjda!

Nyopererad!

Publicerad 2012-11-26 15:54:06 i

De hittade en liten tumör till högre upp under magen, så den togs också bort på en gång och skickas på analys. I tio dagar ska vi måsta gå och vänta på provsvaren. I lika många dagar ska Tilde gå med tratt. Under uppsyn och på hennes korta promenader kan vi låta henne vara utan den.

När jag kom för att hämta henne grät och ylade det för fullt inne hos veterinären. Tilde och en annan hund gnydde högljutt ikapp...det skar i hjärtat!

Nu kommer hon att vara trött ett tag, får börja medicineras imorgon och hon ska förhoppningsvis få lite lugn och ro hemmavid i veckan... Hoppas bara Tiffy känner av att det är läge att ta det varsamt med Tilde..!

Dan före dan...

Publicerad 2012-11-25 20:47:00 i

 

Tilde är nyklippt och nyduschad inför operationen imorgon.

Vi upptäckte en obehaglig knöl under magen på henne för två veckor sedan, som snabbt blev undersökt och en tid för att ta bort den bokades in direkt efter att veterinären konstaterat juvertumör

 

"När en tik har knölar i juvret kan det vara inflammationer i juvret, infektioner eller skendräktighet, men oftast är orsaken tumörer. Tumör i bröstvävnad hos hund kallas för juvertumör. Bröstcancer är den vanligaste typen av tumör hos kvinnor, men sjukdomen är ungefär tre gånger vanligare hos tik än hos kvinna. Man skiljer på godartade och elakartade tumörer. Drygt 50 procent av juvertumörerna är godartade och sprider sig inte till andra delar av kroppen. Även godartade tumörer bör tas bort eftersom de ibland kan omvandlas till elakartade tumörer. Ju tidigare tumören tas bort desto mindre är risken för spridning. Tikar får ofta tumörer i flera juverdelar samtidigt och dessa tumörer kan vara av olika typ. Detta gör det svårt att på ett enkelt sätt diagnostisera om tumören är elakartad innan en eventuell operation. Diagnos ställs genom att en specialist (patolog) undersöker ett prov av den borttagna vävnaden (biopsi) i mikroskop. En biopsi ger också viktig information om huruvida man lyckats avlägsna all tumörvävnad eller inte. Provet kan ge upplysning om tumörtyp och därmed vilken risk för återfall/spridning det finns efter operationen. Kirurgisk behandling av juvertumörer är en av de vanligaste operationer som görs på ett djursjukhus." /www.djurcancer.se

 

Kl. 8.00 ska Tilde och jag vara på plats hos veterinären imorgon. Efter sövningen får jag åka hem och vänta på att hon ska vakna till efter operationen. De räknade med att jag skulle få hämta hem henne vid 13.00.

 

Hej Thailand!

Publicerad 2012-11-19 17:13:49 i

Har ni det härligt? Har ni fortfarande 34 grader och sol varje dag, Meta&Leffe?

Vi har fortfarande regn. Vissa stunder när det blir lite kallare får vi is på vägarna efter allt regn. Men mest är det bara blött.

Seth leker jädrar hela tiiin med traktorn han fick köpa på "Barnen Hus" igår. Han har även jobbat hårt med att ringa in leksaker i olika kataloger som han vill lägga till på sin önskelista... Det är mest bara ringar på alla sidor! Vi har redan viskat ihop med tomten om en räser-bob och en radiostyrd bil.

Patrick kör nu Merzan fram å tillbaka å hit o dit! Hans Ford på eran gård är nog såld innan ni kommer hem.

Tilde är pigg som en mört i skogarna! Studs, studs! Om en vecka är hon nyopererad...

Tiffy är lika kelig och dampig som vanligt!

Jag försöker hålla mig underrättad om SAS-flygen...antingen hämtar jag er till lucia - eller så inte!


Nämnde jag att det är bara regn hos oss?

Vilket minne!

Publicerad 2012-11-11 16:18:19 i

En sån härlig bröllopsfest! Vilka fina vänner vi har!

Hela dagen har jag legat vågrät... Aptiten börjar komma igen...


Nu är det dags att fokusera på ALLA FINA PAPPOR som firas idag! Kram till min egen pappa, strax paket till min make och i afton middag hos svärfar!

Glad Fars Dag!

Uppladdning!

Publicerad 2012-11-09 12:31:00 i

Dags att ordentligt ladda om och ladda upp för morgondagens bröllopsfirande!

Vi välkomnar alla gäster efter en dryg vecka som gifta!

Till er;

* ät middag före och smaka sen av vår snitt-paj-smörgåstårtsbuffé!

* de tar kort i baren, så ni behöver inte ta ut kontanter!

* festen avrundas kl 01.00, så de som vill fortsätta hem till oss sen kan lämna nån lila påse i vårt garage idag/imorgon!

* klädkod= fest! Jeans/byxa, klänning/kjol, kostym/t-shirt...som ni behagar! Helvit klänning fungerar dock bara för bruden!

* peppa, peppa!

It's gonna be a good night!


Jag har ställt iordning allt som senare idag ska med till lokalen! Värdinnorna och Therese ska hjälpa mig att festfixa!

 

Vigsel och gratulationer!

Publicerad 2012-11-08 09:47:00 i

 
 
När jag frågar Seth om vigselstunden rycker han bara på axlarna och vill inte prata om det. Han var nog lika i chock som en själv att stå där och vara med om det stora, stora som var så enkelt väl på plats! Snabbt avklarat och fint! Ska bli kul att se det på film!
 
Väl ute på parkeringen igen efter vigseln insåg jag att den obligatoriska bröllopskyssen inte blev av! Inget "you may kiss the bride"! Så det blev liksom ordentligt klart i Saaben! Puss och iväg till middagen!
 
 
 
 
 
                                   Å vilka massa lyckönskningar och presenter på en sån här dag!

Till vår förvåning var hotellräkningen redan betald av Meta&Leffe när vi kom ner till stan på fredagkvällen! De hade fixat det i smyg! Vilken glad överraskning! Och vad bra, för pengarna i burken från hela min familj och släkten i Skåne är fortfarande inlåsta och i säkert förvar från att börja användas än! Lika så bra ett tag till, för de pengarna är ringmärkta till köksrenovering! Hur bra som helst! Passande tillägg är då presentkortet på Ikea från min moster och kusiner i Schweiz/Stockholm!
 
 Rickard & Viviann kom till vår glädje hem igår och överräckte de allra finaste besticken! Nu kan vi bjuda hem folk på middag till herr och fru Lindholm!  
 
 
 Å Seth´s tavla sitter uppe i vardagsrummet! Den är vi så glada för!
 
                                           TACK, TACK, TACK alla!
 
 

Mina killar...

Publicerad 2012-11-04 20:56:46 i

Tacksamhet är hjärtats minne,
alla de gåvor ska vi spara.
Kärleken ryms också stort därinne,
den för mina underbara!


Älskade, älskade familjen! Den här helgen var perfekt!

Hej, familjen Lindholm!

Publicerad 2012-11-03 13:53:57 i

En sån dag! Fyra timmars ompysslande på salong med klipp och smink och ett litet missöde med ihoplimmade ögonlock (!) resulterade i att jag var brudredo! Klar för fotografering och vigsel!

Det var mest högtidligt att möta upp våra föräldrar och uppklädde Seth i foajén i stadshuset, själva vigseln gick otroligt fort och vi svarade båda JA utan att staka oss!

Bröllopsmiddagen var supergod (lasagne som Josse/Palle&Astrid lagat) och sådär härligt barn-springa-runt-och-alla-hjälper-till-och-sitta-här&var-och-avslappnat-tillsammans och den fina vit/gröna bröllopstårtan var så god - trots att den saknade brudpar uppepå och att det inte var småkusinerna som fick ta första biten..!

TACK kära familjen för finaste bröllopsdagen!

Nu kommer strax Seth till stan för att fortsätta hotellhelgen här med oss! Det kommer att bli fortsatt supermys för familjen - herr, fru & son - Lindholm!

Update...

Publicerad 2012-11-01 22:39:04 i

Om 16 timmar står vi och poserar på brudparsvis för Helena, vår fotograf! På ett övergivet industriområde utanför stan ska våra mest minnesvärda bilder ihop tas!

Ikväll har Patrick spelat gitarr och kurerat sin ovälkomna förkylning, Seth har bett om varm O'boy i omgångar och jag ligger nu i sängen på spikmatta efter en afton/kväll med handling och dukning! Vovvarna vilar gott i köket efter vår skogspromenad idag!

Hade jag bara fått med alla tre på samma bild hade jag kunnat checka av årets julkort också..!

Tror knappast det blir några problem att sova inatt, det är ju en favoritsyssla jag har, och nu har jag tunga ögonlock...

Strax är det fredag 2/11 '12!

Dan före dan..!

Publicerad 2012-11-01 11:09:12 i

Jag chillar fortfarande, men väntar bara på att få sätta igång med dagens göromål! Handla det sista och börja packa väskorna för bröllopshelg!

Stor dag imorgon!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela