Frida & Seth

Riga..hur gör man?

Publicerad 2006-07-25 11:00:10 i Frida W,

Riga

Hej på er! Idag är det tisdag och jag börjar få resfeber. På torsdag bär det av till Sthlm och sen på fredan vidare till Riga. Det var längesen jag var utomlands nu... Väldigt länge sen. Jag har glömt hur man gör i utlandet.
Funderar på att fara på bibblo och kolla in restipsbok. Hör gärna av er om ni vet nåt trevligt man ska göra där eller nåt otrevligt man inte ska göra där. Jag är öppen för allt =)

Förövrigt har jag uppdaterat min egen blogg nu.

Min egen blogg

Styltan

Publicerad 2006-07-21 23:28:53 i Frida W,

I veckan var jag pa mitt livs forsta brollop med tio cm stilettklackar. Dom var skona nar man satt ner, sandaler sa det blaste lite svalkande luft  pa tarna, det kritiska var bara att ga mellan bilen och restaurangen, det var dessutom kullersten, men jag hade barnvagnen som  stod sa jag lyckades i allafall ta mig fram oskadd.  Det hela var ganska trist, en tremening till Franco gifte sig. Han ar fascist (jo det ar sant, det finns fortfarande sadana pa riktigt) hade svart kostym, svart skjorta och slips, frun hade en valdigt ful attiotalsklanning med krinolin inunder.

Maten var god, vi borjade ata klockan atta och slutade vid ett. Det var en valda massa forratter, huvudratter, mellanretter och sa klart efterratt, tarta frukt, ost och allt sant.

Nu ar vi tillbaka i Milano och jag badar i svett. I natt hade vi 30 grader i lagenheten och ni kan ju gissa hur skont det ar att flyttstada i den pa dan. Det har varit 38 grader hela veckan, sa jag har flyttat in i badkaret.


Lollo

Kan nästan känna en solbränna

Publicerad 2006-07-17 13:06:53 i Frida W,

Tror nästan att jag kan känna en liten solbränna på min rygg. Det var länge sedan jag kände en sådan härligt välkommen smärtsam känsla.
Var på kusten igår ni som kanske undrar hur man kan få detta av att sitta inne på ett kontor dagarna i ända.
Det var det härligaste. Alldeles perfekt väder. varmt i vattnet.
Mitt första dopp i år!!
Var nog säkert en 20-22 grader minst. Alldeles underbart. Varför gör man inte detta oftare??

DO IT!!

Thessan

Grillfest

Publicerad 2006-07-10 23:23:32 i Frida W,

Jag hade en "måndag-hela-veckan"-vecka. Min första semestervecka. Sova till tio, gå ut med hunden, äta frukost i soffan och zappa mellan "Ricki Lake" och "Pussel". Sola lite. Långpromenad med hunden. Laga middag till karln (höjdpunkt!). Se tv med en snarkande, utarbetad sambo bredvid... I torsdags var jag till Apoteket i Kåge. Det var kul. 

Helgen var mer händelserik. Efter en likadant löpande förmiddag bjöd vi in till grillfest. Pga. att vi inte haver några trädgårsmöbler fick vi inta maten inne i köket, i en 30 gradig hetta! Vi åt fort och satte oss sedan ute på gräset, spelade lite gitarr och snackade skit som vanligt. Illavarslande mörka moln fick oss sedan att flytta kalaset till den inglasade altanen, men kvällen flöt på bra, och så gjorde även alkoholen ner i struparna.

Det är ju så med öl, att man bara hinner ut från toaletten innan det är dags att uträtta sina behov igen. Så en stund in på kvällen var det så dags igen. Våran vovve följde med mig, mattekär som hon är, vilket hon ofta gör (som en hund tätt i spåren...). Jag brydde mig inte om att låsa, som jag ofta gör, utan stängde bara igen dörren. Men till min förskräckelse var Tilde inte nöjd där inne med mig, utan puttade upp dörren med nosen, för att antagligen gå och tigga ostkrokar från gästerna, och lämnade mig med byxerna nere med bara en dryg meter fram till handtaget. Bara en dryg meter... Jag skyndar mig att stänga, tänkte jag, det var ju ändå killar med på festen ockå! Jag ställde mig halvhukande upp med utsträckt arm  och då, kommer inte någon runt hörnet från köket! Det tog väl en halvsekund att rädda situationen och lyckas stänga dörren, men det måste ha sett roligt ut, för Anna skrattade nästan ihjäl sig! Jag hoppades bara att hon skulle skratta så hon kissade på sig, så vi kunde vara kvitt, medans jag gjorde klart och tvättade händerna på toaletten, med hennes ljudliga skratt och de andras nyfikna frågor där utifrån. Lyckligtvis glömde vi hela grejen efter en stund. 

Lördagen var lugn, som så många andra bakisdagar. Vi sextiden på kvällen styrde jag och Tilde kosan till mina föräldrars stuga och grillade och tittade på blåbär och början av fotbollsmatchen. Är måttligt intresserad då inte Sverige får spela längre...

Söndag och dop. Laddade väskan med snorpapper, eftersom jag alltid blir så tagen och känslosam vid såna tillfällen. Förresten blir jag väldigt tagen och känslosam vid många tillfällen, som typ "Extreme home makover", alla sorters dramaserier och filmer,  "Tjockholmen", "Bachelor" och alla andra reprisserier där deltagare kämpar, förlorar eller lyckas.
Tillbaka till dopet, som var jättefint. Jag lyckades faktiskt trycka ner klumpen i halsen, och förhindra tårarna, fast nog var det nära alltid. Dopfikat var i Ostvik. Mycket gott, många söta barn, lite regnskurar och söta presenter till huvudpersonen för dagen.
 
Så gick min första semestervecka, idag har jag jobbat igen,och börjat räkna ner till nästa lediga långvecka som börjar i augusti. Lagom till den har vi bokat hotell i Luleå. Så det känns som om den ledigheten blir härlig!   

Tjollahopp

Publicerad 2006-07-10 17:39:25 i Frida W,
Anna2

Hej på er.
Jag har varit på auktion i helgen och fyndat lite olika fyndigheter.
Idag har jag träffat två fina karlar, inhandlat hostmedicin och skapat en inomhuspool. Läs mer om det här på min egen blogg. Där finns även bilder på saker jag ropat in.

http://detmanintevet.blogg.se

Håll till!

Jag håller med

Publicerad 2006-07-05 22:41:44 i Frida W,

90146-2

Hej alla ni som har haft tråkigt. Det är lite synd att ni har haft det boring
Jag har också haft det lite tråkigt idag. Många har åkt från stan nu och helt plötsligt hade man inget kvar att göra. I två veckor har jag konstant haft saker att göra med alla vänner och bekanta som varit här och nu är det lugnt.... bara sådär!
Poff!
Tur att jag börjat om att jobba. Annars skulle jag ha fått nippran av att inget göra.

Fast ibland är det skönt att vara tråkig.

Anna

Tråkigare kan ingen hava...

Publicerad 2006-07-05 15:42:49 i Frida W,

Att sitta en varm sommardag inne på jobbet och bara glo på en dataskärm i ca 8 timmar i sträck.
Att sitta och slänga ögat på telefonen som ett hot att om ingen ringer snart så slänger jag ut den sönderstirrade skärmen.
Att sitta och bara vänta vänta vänta på den där sista koppen med kaffe som betyder att det bara är 2 timmar kvar.
Att se hur folk går ute i kjolar och linnen och äter glass och ler.
Detta är Tessans vardag en solig sommardag.
Någon som är avis?

I sommarens soliga dagar

Publicerad 2006-07-05 14:13:30 i Frida W,

Inte genom skogar och hagar, men däremot genom byn. Ersmark. En väldigt lagom promenad, en väldigt lagom tråkig dag mitt i semestern. Hunden strosade ett par meter efter hela tiden, för att lukta på allsköns lortar och bajs, rulla sig lite i höggräset och stänka små skvättar längs vägen.

Det finns ett får instäng under en studsmatta, hästar med kyltäcken, kossor som ligger och latar sig i solen och kossor som bara står och tuggar. Det finns farbröder med konstiga skägg, karlar med minimopeder och tanter som handlar kassvis med blommor på plant-rean. Det är mycket att se. 
Det finns ilskna hundar med stora tänder, gåstavar som släpas med på promenader, övergivna truckar, dödade myggor på bilfronter och en ny tomatplanta på min altan.

Och tänk allt just idag, en alldeles lagom tråkig dag!  

Anna

Publicerad 2006-07-04 23:00:42 i Anna O,

90146-2


Hej alla glada! Nu har vi en egen blogg. Skriv mycket och länge om ditt och datt, men kom ihåg att inte ge ut privat information eller publicera kort på människor ni inte har frågat innan. Hej hopp!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela