Frida & Seth

frustrerad själ rapporterar från Kallhäll

Publicerad 2007-10-30 11:29:44 i Lollo,

Hallå alla. Nu är jag trött på vänta. Ungen måste komma ut snart jag står inte ut. Jag har ju redan förberett allt, vad ska jag göra nu? Minuterna går så långsamt när man bara sitter och rullar tummarna (och fikar.) 

Ikväll ska jag på ett möte på försäkringskassan. Efter två år som mamma har jag fortfarande inte fattat hur tusan man gör för att ta ut mammaledighet och pappaledighet på ett optimalt vis. Kanske kan jag få proffessionell vägledning i kväll. Fast jag har iof hört vissa gliringar från olika socionomstudenter om att jobba på försäkringskassan. Men jag tror inte på allt jag hör jag inte.

Jag har fått en ny amerikansk kompis. Hon är jättetrevlig. Efterssom jag hört att amerikaner är mycket öppna och tycker om att prata med främlingar tog jag tillfället i akt då jag  lämnade på dagis och hörde att denna person sa att hon var från amerika. Det stämde bra, nu har vi instiftat en fikarutin på Kallhälls trevliga cafe en gång i veckan.

En annan trevlig grej som har hänt förra veckan är allsångstillfälle. Jo, jag hade besök av en vän då vi plötsligt får se ett anslag om allsång på folkets hus, samma kväll. Vi gick dit och sjöng för full hals, även om programmet var en smula dement. Men gott fika till självkostnadspris hade dom, samt att vissa farbröder och tanter blev störtglada över att det kommit "ungdomar". Trots att M-G hade fått tag på några whiteboard-pennor och gjort värsta konstverket på golvet var det ingen som hetsade upp sig, istället gick en trevlig dam och hämtade festis åt henne.

ha det!!

Bilder, bilder...

Publicerad 2007-10-28 21:44:31 i Frida W,

image455


  

    

Seth fick sitta i stolen vid köksbordet för första gången idag - min pappa tyckte han var lite bortskämd som blev buren hela tiden! Fast Seth är en aning för liten för stolen än...

Sen åkte vi till min storasyrra för att frysa in lite kakor hos henne, eftersom de gärna går åt här hemma annars! Josse och Seth har ganska kul tillsammans!

Om att vara orolig...

Publicerad 2007-10-28 21:27:24 i Frida W,

Inatt låg jag och kikade ner i vaggan som vanligt lite då och då, och jag var så glad åt den lille som låg där i och sov. Jag kan verkligen titta på honom länge, länge... Seth blir mer och mer en egen person och det är konstigt och så faschinerande på samma gång att se hans utveckling, och hur han för varje dag är mer med i allt som händer runtom honom. Han charmar alla som kommer nära och man kan se att han blir extra glad när han ser kända ansikten som mormor och morfar eller sin skäggige pappa. Och ibland är det bara hos mig han blir lugn, då är det bara mamma som gäller..!

image450

Tiden går fort. Så sant som det var sagt. Det var något alla pratade om innan Seth föddes... "Ta vara på tiden", "det händer så mycket när de är små" och "det kommer att gå så fort". Och när man tänker på allt vi redan har hunnit vara med om, och hur tiden verkligen går så där fort som alla berättade om, så blir man både helt varm i hjärtat, men känner sen samtidigt en oro i magen - mammamagen. För alltid ska det var vara något att fundera, grubbla och vara orolig över. Sjukdomar. Att han ska ramla av cykeln. Problem i skolan. När han ska köra moppe. Första gången han får hjärtat krossat. Sena kvällar. Förlåt mamma och pappa, för allt som jag gjort er oroliga för - i onödan! Det är väl på tiden att inse det nu, va?

   

Varje ålder har väl sina tjusningar, och varje ålder har väl nya saker att bli orolig för som förälder... På tal om ålder, igår kväll så pratade Ola Lindholm i "Babben o Co." om den mest ultimata åldern - 11. När man är elva år är man liksom fortfarande oformad, man är framåt, man visar alla känslorna och det på direkten, man är helt ärlig och man är nyfiken. När man är elva "fångar man dagen" helt självklart, vilket de flesta av oss sedan letar hela livet efter att hitta tillbaka till...

Om elva år är då Seth på topp!

Tack...

Publicerad 2007-10-28 21:18:45 i Frida W,

Tack Elin och Alfons, för besöket i torsdags och de fina kläderna till Seth! Hoppas ni fick en mysig helg hemma på Morö Backe!

Tack Anna, för kakorna du hjälper mig att baka! Du är en pärla!

Tack Möllers, för att ni kikade förbi igår och för den fina jackan till Seth! Vi hinner ju ses före, men sen ska ni ha en jätteromantisk resa till Thailand!

Tack pappa
, för hjälpen med listningen idag! Vi fick till och med golvlisterna på plats!


image449


Tolv veckor gammal...

Publicerad 2007-10-27 14:14:59 i Frida W,

image437

I veckan har jag och Seth varit ute och flängt en del. Det har varit mammaträff i kyrkan, lite handling, promenader, besök på gamla jobbet i stan, middag hos mamma och pappa, bakning till dopet, Elin och Alfons var här i torsdags  från Stockholm och så kom Seths lill-kusin och hälsade på igår!

   

  

   

Nu väntar vi på att Lovisa ska få åka in till BB när som helst, och Therese har ju bara ett par veckor kvar tills hon blir mamma också! Det är jättespännande, speciellt när man själv hunnit vara med om det!

Seth har inte längre några fasta sovtider, det ser lite olika ut från natt till natt. Fast  han somnar oftast runt nio-tio på kvällarna. En bra natt sover han då ända till fyra, annars är han hungrig igen vid ett. Men han är glad mest hela tiden, och skiner upp så fort man tittar på honom!

ny unge på väg..

Publicerad 2007-10-25 12:26:54 i Lollo,

Igår skrev jag värsta långa inlägget, jo det är sant, men sen bara liksom försvann det. Men jag antar att jag bara svamlade på, för nu kan jag inte komma ihåg vad det handlade om.

Snart kommer iallafall en unge att födas, kanske redan ikväll...M-G är så söt, hon pussar magen och säger hej till bebben (jag tror mest för att vi tjatat så mycket). nu ska jag försöka klistra in nåra foton.


Ha deee.

Lite vila på söndagen...

Publicerad 2007-10-21 20:03:36 i Frida W,

Idag la vi Seth i vagnen och drog ut honom på gräsmattan där han somnade nästan direkt. Vi passade då på att flytta en släp full av ved från baki förrådet och in i vébon, byta till vinterdäck på Toyotan, gå med skottkärran full av blöta vedklabbar till platsen för grannskapets majbrasa, rensa lite i garaget och slänga grejer från sovstugan! Härligt!


Jottan, så här ser grillen ut som vi köpte av grill-Stig! Det här är premiär-grillningen i våras. Senare firade vi Valborgsmässoafton här, och vissa var för fulla för att hålla koll på vart elden spred sig, så vi har efter den kvällen ett fult brännmärke på grillen... Du ska få numret till Stig om du är intresserad av att ha en egen grill. Han ska få bygga en sån brunn med tak och vev åt oss, som vi ska ställa över den fula brunnen vi har på "nya framsidan" av tomten. Jag tror att det kommer att bli himla mysigt! Och Stig, han har bra priser.

Elin, vilken tid vill du komma hit? Du och sonen är riktigt välkomna på torsdag var det, va?

Leo Stenmark!

Publicerad 2007-10-18 20:57:40 i Frida W,

image419


         

Nu har vi varit och hälsat på familjens nya stjärna, Leo! Han är så söt! Föräldrarna mår bra, men såg väldigt trötta ut. De hade typ sovit en och en halv timme sen han föddes inatt, de vill också bara ligga och titta på sin lille son! Det känns som att det inte var så länge sen man själv tog emot besök på BB, men samtidigt är det så otroligt mycket som har hunnit hända..!

Happy birthday!

Publicerad 2007-10-18 07:43:15 i Frida W,

Ingen idé att försöka sova längre nu på morgon. Seth har sen länge sprattlat på i sin vagga, och ville inte somna om bredvid mig i sängen heller. Inte konstigt ändå, när man precis har fått en kusin!

Min syrra ringde strax efter tio igår kväll, och undrade om "man skulle ha så här ont"? Jag rådde dem att ringa upp på förlossningen och rådfråga dem. Inte förstod jag då hur pass ont hon måste ha haft, eller i vilket skede hon egentligen var, men inskrivna blev de på BB runt halv tolv igår kväll - öppen sju centimeter redan! Efter endast en dos lustgas födde hon efter två timmar deras son, Leo, 01.35 inatt! Det går undan för systrarna Wikström!

Det var min mamma som ringde mig nyss för att berätta! Dubbelt mormor på ett par månader! Hon hälsade från syrran, att de kläder jag hade tänkt komma med, de minsta kläderna som Seth hade på sig när han föddes, kanske inte var tillräckliga för Leo...

4400 gram
52 centimeter

När Seth var tre veckor vägde han väl ungefär lika. Och tänka sig, båda systrarna gick över tio dagar!


Ny frilla...

Publicerad 2007-10-17 21:04:31 i Frida W,

Nu har jag en klipptid inbokad på Clive Russel i mitten på november - hos Becca! Det blir en härlig stund! Jag diggar verkligen deras massage i stolarna, hårtvätten, den trevliga pratstunden och självklart resultatet!

 
Så här snygg blev min frisyr när Becca fixade till den för hennes gesällprov i maj ´06! Imponerande, va?

Jag ska ta lite semester nu...

Publicerad 2007-10-16 15:05:39 i Frida W,

Det är visst så, fick jag höra, att man måste ta ut semesterdar varje år, trots att man är mammaledig! Och jag som hade hoppats på att få tillälle att spara dagar till sen... Annas mamma Inga är en klippa, och ska ringa mig senare idag och guida mig igenom dessa regler och hur jag ska gå till väga. Fast, som Inga sagt, nu kan jag få lite extra pengar till jul, och lite mer på kontot just den tiden är ju alltid välkommet! Detta påminner mig om att jag snart måste komma igång med planeringen inför julklappsinköpen...

Och så också med planeringen inför dopet, som kommit ett steg närmare realitet i och med inbjudningskorten om dimpt ner i brevlådor runt om i familje- och bekantskapskretsen. Folk har redan börjat "OSA". Så gäster verkar vi få, så nu ska menyn bearbetas genom att jag ska bläddra lite i olika bakböcker! Anna har anmält sig som frivillig att grädda kakor och bullar med mig, och Josse står för frysboxen som vi kan fylla! Jottan, tar det lång tid att baka en hel frysbox full?

Vi är ganska så nyss hemkomna från dagens mammaträff i kyrkan här i byn. Nu har ryktet spridit sig ända till Ersmarksängarna, så vi var hela sex mammor med barn runt fikabordet idag! Äldsta tjejen är tio månader, och kröp omkring på golvet, sen var de andra bebisarna mellan fem och en och en halv månad gamla. Två tjejer och fyra småkillar! Manstarkt i Kågedalen, som sagt! Tydligen finns tjejerna borta i Ursviken, för det har Frida och hennes dotter Tyra berättat! I deras föräldragrupp var Ruben ensam bland tio flickor..!

Runt vårat bord serverades kaffe, landgångar och punchrullar till mammorna. Bebisarna åt allihopa bröstmjölk. Ja, bortsett från Ida då, som åt spaghetti och köttfärssås!

      

Elva veckor gammal...

Publicerad 2007-10-15 22:29:08 i Frida W,

Nya värden som fördes in i boken hos sköterskan idag; 5985 gram och 61,5 centimeter.

image397


Vi hade så himla kul åt Seth idag på föräldragruppen! Han har börjat prata så mycket, och det med besked! Han har väldigt långa utlägg som man inte riktigt fattar mycket av, men både han och en själv har jättetrevligt under samtalen som nu också innefattar en hel del gurgel och salivbubblor! Han har varit på sitt allra bästa humör idag, skrattat och gett en stora härliga leenden och små söta blickar!

Hans goda humör kanske beror på hans nya sovrutiner, då han sover ett längre pass på natten. Han började natten till söndag och chockade oss med att somna vid niotiden på kvällen och inte vakna för nästa amning förrän fyra på natten! Tyvärr är jag ju, som många mammor, ständigt vakande över minsta lilla förändring och kunde därför inte slappna av i och med hans nya sovtider... Han fortsatte med dessa klockslag även igår, och nu strax före nio grinade han lite efter mat och jag förväntar mig nu en lugnt sovande son fram till fyratiden inatt också. Det är häftigt att man nästan kan ställa klockan efter honom. Hur går det till egentligen att bebisar kan vakna på exakt samma tider varje natt (give or take half an hour) och vara hungriga? Man förundras återigen över hur kroppen fungerar...

En kvinnas kropp är ju helt otrolig, hur den är förberedd och hur den fixar en graviditet. Hur man kan läsa sig till vad som händer med fostret och med en själv på givna datum liksom. Att allting bara flyter på och när barnet är redo så hjälper så kroppen till att föda fram det nya livet..! Min syrra har nu gått över en vecka. Hennes bebis är inte riktigt redo än, men när som helst nu! Den vanligaste dagen att föda är ju tisdag, som sagt...

Ikväll spelades det spel här hos oss, Jakten på den försvunna diamanten. Det fick oss småbarnsföräldrar att tänka på när vi själva var småbarn och kastade tärningar över diverse spelplaner. Som när vi spelade Mix Max, Fia med knuff och Kalle Anka-spelet, eller la ut kort i Skip-bo och Memory. Ni vet, den där tiden då man räknade sin veckopeng i Bugg!

      

image401 För 2,50 kronor fick man fem Bugg!

Tio veckor gammal...

Publicerad 2007-10-09 23:17:23 i Frida W,

Två och en halv månad har gått sen vi åkte in till BB, efter ett par veckor av verklig överväntan, och med en hel del spänning och förväntan i kroppen!

I morse såg Seth sig själv i spegeln, och blev skitglad av att se en sån snygging mittemot sig! Man kan inte se sig less på hans olika miner, grimaser och leenden! Putmunnen när han precis ska vakna och kröker kroppen som till en ostkrok, de små smile-ryckningarna han har för sig i sömnen, ögonen som blir sååå tunga när man stoppar nappen i munnen på honom, de goaste leendena han ger en när man säger att han är söt och underläppen som darrar och skjuts ut när han är lite ledsen..!

image395


Nu väntar vi istället på den dagen då Seths kusin ska vara redo att se dagens ljus för första gången! En dag över tiden för syrran nu...

Seth var med mig på middag med jobbarkompisarna från Kåge igår, då vi firade en 60-åring med god mat, vin och en sång! Sonen min sov igenom hela kvällen! "Han är så behändig", som en av våra brukare skulle ha sagt. Han gick laget runt och det snusades i nacken och fötterna studerades noggrannt, men han sov och ville inte vara med och kackla! Jo, vi har tur som har en sån förnöjsam son som är så lugn och fin! Men så var det ju så mysigt hemma hos Karin också!

Jag och Patrick har kommit på hur man använder inspelningsfunktionen på våran nya boxer också! Himla smidigt! Som om att man inte ser tillräckligt på tv...

image396

Jag har myst till sovrummet lite idag, med nya gardiner, överkast och kuddar. Det blev som ett helt nytt rum! Jag kan bli så glad och nöjd för det lilla, som sagt. Nä, nu ska vi gå och sova en stund. Seth ska väl äta igen om tre-fyra timmar... God natt!

Höst...

Publicerad 2007-10-07 00:06:35 i Frida W,

Så var det lite höststädat på våran tomt, bara att klippa ner häcken kvar. Grannen klippte ner sin i veckan och bredvid varann spelar våra häckar i olika divisioner. Våran är sliten, spretig och i stort behov av en frissning! Likaså våran gräsmatta förresten, men med en trasig klippare får nog gräset växa än lite till.

Sambon var inte alls intresserad av att viga nån timme åt att påta på med grejer ute på gården idag. Typiskt. Vi tog en promenad på förmiddan och diskuterade vad som behövde göras och hur och när. Eller, jag tog upp ämnet och pratade mest. Jag kom på många saker att fixa innan vintern, medans Patrick som vanligt ansåg att det var överkurs eller att det kunde vänta till våren och att det är onödigt att slösa energin på sånt. Om gräsmattan fick han med sig mig att vänta i alla fall, men annars vill man ju ha lite ordning omkring sig! Oense om våra göromål vek vi av från vägen och Tilde fick springa in på sin hundkompis Nisses gård och tokrusa och busa med honom en stund. Hans matte meddelade, lite ursäktande, att idag skulle deras gård rensas på diverse utemöbler och blomlådor- äntligen. Då hör jag Patrick säga, "ja, hos oss också"! Och så blev det alltså. Sagt och gjort. För om idén kommer från annat håll, då kan man ju lyssna på den..!

Efter hösten kommer vintern, och under vintern inträffar julafton och det skålas in ett nytt år. Vi är snart där. Jag måste nog börja fundera ut klappar att köpa och min egen önskelista så klart. Och nu med våra nya familjemedlemmar som redan fötts och den som beräknas födas nu när som helst, måste vi enas om hur och var vi ska fira jul i år. Det känns jättekul att få börja med nya och fortsätta med en del gamla traditioner med dessa små, och att få ge Seth en sån där magisk dag, en dag att längta länge efter, en speciell afton full av förväntningar, familjemys och lite spänning, som man själv förknippar julen med!

Seth och Alma...

Publicerad 2007-10-05 22:28:33 i Frida W,

Nyfödda för några månader sen, nya Ersmarksbor, blivande klasskompisar, glada, nyfikna och toksöta!

image393

Liten fredagssupé för två mammalediga tjejer bjöd Anna på ikväll. Gott och mysigt, mycket bebsiprat, tankar om framtiden, blöjbyten, godis, Idol-final, kräkningar, härliga små leenden och jordgubbspaj... Det var kvällen det!
Tack igen för maten, Anna!

image394

Hörrni, titta hit!

Här hittade jag honom..!

Publicerad 2007-10-04 23:54:16 i Frida W,

image390

Igår visade ju Seth verkligen prov på att han nu är fullt kapabel att föflytta sig själv... Det var i denna liggdel jag lämnade honom i två minuter, precis så här. När jag kom tillbaka var han som sagt inte där jag såg honom sist... Titta till vänster... Jag la en ihoprullad filt på den plast jag hittade Seth, bara för att visa på vilka ställen små barn kan ligga och trycka under, i deras första kurragömmalek..! Men hur lyckades han?!?

Så åkte vi till Kåge igen för vägning och mätning idag - 5 740 gram och 60 centimeter lyder Seths nya siffror. Sköterskan tyckte han såg ut att må så bra! Och glad är han ju hela tiden, så vi fixar nog det här med föräldraskapet rätt OK!

Om drygt en vecka ska det startas en föräldragrupp för alla nyblivna mammor och pappor runt här i Kågedalen. Det är en ännu större grupp än den vi träffas med annars, med bebisar som har födelsedatum från årsskiftet och framåt. Det ska bli jättekul att träffa alla bebisar och lära känna fler föräldrar och återse gamla bekanta! Då gäller det att ladda kameran!

Och Patrick är hemma och sjukskriven ett par dagar till nu med inflammation i nacken. Sviter efter crossolyckan...

 

Vi var hela familjen hos farfar i afton och åt smörgåstårta. Josse var glad och alldeles nyfriserad och Carro har nu bara fyra dagar kvar till beräknad förlossningsdag! Jag ska bli moster! Det var typ bara en veckas sen jag kom på det..!Josse skickade ett brev till mig i veckan, fast jag har inte hunnit läsa det än... Eller lösa det rättare sagt. Man ska kasta om alla spalter med bokstäver och få dem i rätt ordning på det tomma papperet för att kunna utläsa vad avsändaren vill ha sagt. En spalt är på rätt plats när man börjar, och så lämnade Josse två ledtrådar där svaren ska skrivas in i de rutor som hon numrerat. För den som orkar, kan mitt brev nästan lösas och läsas här på bloggen... Hoppas hon inte skrivit nåt jättepinsamt eller superhemligt! Bäst att jag tar itu med detta snarast!

BB-nytt i dagens tidning...

Publicerad 2007-10-04 14:38:02 i Frida W,


image389

Frida Wikström och Patrick Lindholm, Södra Ersmark, fick den 31 juli en pojke, Seth, som vägde 3 730 g och var 51 cm lång. Med på bilden är hunden Tilde.

Nio veckor gammal...

Publicerad 2007-10-04 00:07:29 i Frida W,

Den natten vi åkte in till BB, mötte vi upp Patricks brorsa på lassarettsparkeringen för att lämna ifrån oss Tilde för att han skulle vara hundvakt. Patrick var nervös till tusen, andades häftigt, ville köra lite fortare än vanligt ner till stan och hivade fort in vår hund i Rickards bil så vi kunde komma in till barnmorskorna nån gång! Rickard åkte upp med Tilde till lägenheten och han märkte att hon allt var lite orolig. Nånting konstigt var det ju med matte..! De somnade efter ett tag, men plötsligt hade Tilde rusat upp och sprungit till ytterdörren och börjat gnälla. Hon gick av och an i den lilla ettan en stund och Rickard kunde inte förstå vad hon höll på med, för det var inget som hördes utifrån och heller ingen i trapphuset. Svaret fick han dagen efter, då Rickard hörde att han blivit farbror under natten, för tiden som Tilde hade vaknat var runt halv sex. Och vem föddes då..?

image385

Seth var på sitt första restaurangbesök ikväll. Jättelugn och fin var han som vanligt. Vi hade varit hos min mamma hela dan och kollat in den nya lägenheten och när vi satt och åt lunch låg Seth på bordet och hade en, som det såg ut, rätt givande och trevlig pratstund med kökslampan i taket. Seth gillar lampor. Vi mötte upp pappa Patrick, hans föräldrar och fadder Rickard på Tatung vid halv sju och även på detta ställe fanns intressanta upplysta saker att konversera med. Efter ett litet samtal med en röd rispampa somnade Seth och sov så gott tills vi hade ätit förrätt, varmrätt och druckit vårt kaffe klart. Och jag som hade trott att det skulle vara krångligt att ha småbebisar på krogen..!

 

När vi kom hem la jag ner Seth i liggdelen från vagnen på golvet i vardagsrummet, för han sov så gott än och så skyndade jag mig upp för att sätta igång en tvättmaskin då mina kläder var blöta av mjölk då det hade läkt rejält igenom alltihopa (tur att jag hade stickad kofta, så det inte syntes...). Just som jag tryckte på start-knappen, hörde jag Seth grina på nedervåningen och jag gick ner för att ge honom nappen, men han låg inte kvar! Lillkillen hade nu rullat ur liggdelen och låg nu gråtandes på mage under våran schäslong! Han blev glad igen lika fort han kom upp från golvet, så det var ju skönt, men huvva, nu måste man verkligen hålla koll på honom!

Vi hann förbi min farfar idag också. Seth pratade med honom ett tag och undersökte hans dragkedja på västen.Anna! Vi pratade en timme och fyra minuter den här gången!

Har ni sett Seth?

Publicerad 2007-10-02 22:33:55 i Frida W,

image375

Idag var vi på 60-årskalas hos Patricks pappa. Det var, precis som det ska vara, tårta på tårta på tårta..! Det blev lite mycket folk, liv och rörelse för både Seth och Tilde. Därav Seths röda ögon... Just det ja, han hade visst nyätit också! Nu ligger de båda helt däckade och sover tungt.

Trots att färgerna var de rätta kvällen till ära och jag matchade lill-killens nya sockar, så blev det förlust för Skellefteå AIK mot Djurgården ändå... 

     

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela