Frida & Seth

Nu åker han snart...

Publicerad 2008-04-30 14:26:30 i Frida W,

Vi har en alldeles jättehärlig dag ju! Solen skiner, det är linnevärme ute, Seth har skrattat hela dagen när vi busat, dammsugat och haft ett kort besök av hans farmor!
                         

Nu är det strax dags för mig att ta en dusch, sminka till mig och fixa håret (hur nu det ska gå) inför kvällens grillfest!

Å sen, när Seth vaknar ska vi packa in allt i bilen - fulla bagageutrymmet - och åka och lämna honom i Kusmark för natten...

Det kommer nog att kännas jättekonstigt i morgon bitti, utan sonen som drar upp en ur sömnen. Jag hoppas att jag ändå kan koppla av, sova ut som man ofta önskar att man kunde, att jag inte behöver vara så bakis (fast jag kör lite lugnare med folkisar ikväll) och att Seth sköter sig hos farfars!

Grillen är redo när vi pussat hej då till Seth, och efter maten har Anna lovat att filma lite av körsången i Kåge! Hoppas vi sjunger fint ikväll då vi ska hälsa våren välkommen igen! Och det gör vi ju idag gladeligen!

Senare ikväll går vi kanske till den stora Majbrasan vid Ersmarkskolan, spelar lite kubb, sjunger lite till, pratar en massa och har kul! Och hela tiden ska jag väl undra vad Seth har för sig, om han sover gott och om han tänker på oss...
                                                                                                                                                                          
Lillgubben..!

Tisdagsmys...

Publicerad 2008-04-30 14:14:38 i Frida W,

Lagom till "Desperate housewifes" på femman bredde jag ut en handduk på vardagsrumsgolvet, fyllde en stor skål med varmt vatten - fotbad, tänker ni kanske... Nej, fram med en pumpflaska med Aloe Vera-tvål och så till sist rakhyveln. Efter en lång stund var håren på benen borta och jag kunde nöjt stryka händerna över mina lena ben! Nice!

Det är ju snart sommar nu, och jag - mamma - ska väl inte behöva se ut som en karl när jag ska visa benen!

Jag måste börja skriva packlistor..!

Publicerad 2008-04-29 10:10:11 i Frida W,

Jag har börjat packa. Seth ska ha mat, blöjor, ombyte, leksaker, kex och tvättlappar i skötväskan. Tilde ska ha koppel, hundben och bajspåsar. Pappa ska få igen karkaokemaskinen. Josse ska äntligen få tillbaka sin tunika. Själv tar jag bara med mig min börs.

Vi har tänkt hinna ut på en kortare promenad, jag å Tilde, innan hon lämnas själv då jag å Seth far till kyrkan. Det verkar bli en kortare och kortare promenad eftersom Seth ligger och sover nu... Vi får bli lite sena till mammaträffen, så är det bara!

Hoppas att nån mamma vill följa mig på långpromenad efter fikat sen. Det känns ganska motiverat, efter en punchrulle till kaffet!

Sen drar vi till morsfars och lämnar lill-vovven våran där - för en helg på kollo i Yttervik!

"Vet du vad vi ska göra idag, Tilde?" "Vi ska åka bil!" "Å så ska du få vara i stugan. Å sova där - jättemånga nätter!" "Å sen får du nog grilla korv!" "Vad tror du om det?" "Ja, kom upp i soffan, du! Varsågod"! "Åh, vad fin du är, lill-gumman!" "Men tack, får jag pussar?!?" "Åh, vad snäll vovve!" "Vad vi ska sakna dig nu!"
             image1089

Imorgon när Seth ska sova borta måste det packas igen. Det är väldigt mycket grejer man ska komma ihåg, och det behövs nästan lika mycket saker när man ska vara borta fyra timmar, som det behövs för en övernattning!

Resesäng
Täcke
Kudde
Mat (välling, gröt, burkmat, efterrätt, kex, hakklapp, flaskor, skedar)
Kläder (pyjamas, ombyten, overall, vantar, mössa, mer bodys å byxor) 
Blöjor
Tandborsten
Leksaker
Vagnen

Var det nåt mer?

Nio månader gammal...

Publicerad 2008-04-28 12:28:22 i Frida W,

Lika lång tid som jag var gravid, lika lång tid är det nu sen Seth föddes!

Patrick ringde hem från jobbet idag, och sa att han satt i traktorn och tänkte på Seth. På hur han kan sitta i stolen vid köksbordet och skratta, sådär så man bara smälter, och Patrick kom på sig själv att sitta och stor-le och skratta själv åt sin underbare son! 
            image1084
      Det är härligt att Seth kan göra en så glad, fast han inte är i närheten!

Seth har kommit på att han kan få oss runtom att skratta åt honom, och han kör gärna hela registret för att få uppmärksamhet! Han pratar lite "ga-ga-da-da", sträcker ut sin tunga, klappar händerna, stoppar saker i munnen och sträcker ut armarna åt sidorna, kryper snabbt-snabbt iväg över golvet när man jagar honom åsså har han som ett tillgjort skratt som han kör då man vet att han vill vara rolig!

Han kryper och drar sig upp överallt. Tilde är allt lite småless på honom kan jag tro, när han kommer upp till henne i fåtöljen när hon ligger och sover... Han har inte lärt sig att han ska "stryka försiktigt", utan slår hellre med öppen hand eller med en leksak på henne, för att busa lite. Oftast går Tilde ifrån, men ibland nån gång, kan hon själv komma med något som de ska ha dragkamp om eller så går hon fram och pussar Seth ren från gröt på kinderna, i munnen och så kan hon passa på att rengöra hans fötter också - till Seths förtjusning!

                     

Annars väntar vi fortfarande på att få komma på ett nytt hörseltest för att kolla upp högerörat ordentligt. Vi fick ett brev för ett tag sen där det stod att vi ska få en remiss till Umeå, eftersom det var sån lång kötid här i stan. Men det verkar ju vara lika långa köer där borta också..!

Men ifall det skulle visa sig vara nån hörselnedsättning på det örat, så verkar det inte vara något större problem, för hör - det gör Seth! Speciellt mycket hör han när man ska ge honom mat, för då måste han vända sig åt alla andra håll än mot skeden!

Seth sover som sagt hela nätterna, från sju-åtta till allt mellan halv sex till åtta. Sen hinner han sova två till tre pass under dagen också, på ungefär två timmar. "Sover de bra på dagen, har de också bra nätter", har jag hört. Och det verkar ju stämma in bra på Seth!


Ungarna utflugna i veckan..!

Publicerad 2008-04-28 11:59:40 i Frida W,

På onsdag ska Seth sova borta för första gången, utan mig och Patrick. Det blir att skjutsa honom till Kusmark innan vi åker iväg på grillning och Valborgsmässofirande med våra kompisar.

Det ska väl alltid kännas jobbigt att lämna bort honom, men för tillfället känns det helt ok. Han är ju rätt lätt att lägga på kvällen, sover just nu hela nätterna och är strålande glad så fort han vaknar på morgonen! Och fortsatt glad och busig hela dagen! Det är ju tur det!

Jag har ju sovit borta flera nätter nu när jag har jobbat, och det har ju inte gått nån särskild nöd på varken Seth eller Patrick då, så det borde inte vara några problem. Men det ska säkert kännas värre ju närmare onsdag vi kommer..!

Och på torsdag ska vi väl vara så rastlösa att vi inte hinner ta vara på den lediga tiden, och vilja få hem sonen snabbt igen..! 

                       

Tilde skjutsar jag till mina föräldrar imorgon. Hon kommer att ha en långhelg ute i stugan och jag hämtar hem henne på söndagkväll efter mitt arbetspass i stan. Undrar om hon kommer att vara lika besviken då, som hon brukar vara, att måsta komma hem igen... 

                          
                                                    Tilde å morfar!

Så för en kväll, en natt och en sovmorgon kommer jag å Patrick inte vara mamma/ pappa/ matte/ husse, utan bara vi två igen. Det kanske är bra det?

I lunchkön idag...

Publicerad 2008-04-25 23:01:58 i Frida W,

Jag och Anna väntar på att få betala maten, och jag får syn på en liten lapp vid disken...

Jag; "Åh, blåbärsglass"..!

Anna
; (Tittar konstigt tillbaka på mig.) "Eh...vad sa du nu"?

Jag
; "Åh, blåbärsglass. Tänk vad gott det skulle vara! Vad trodde du jag sa"?

Anna
; "Ååh, tjockis"!

Fredag - hela dagen...

Publicerad 2008-04-25 22:42:15 i Frida W,

05.00 - Tilde springer upp och ner i trappen, tassar oroligt, kommer in i sovrummet och väcker upp mig. Nu är hon kissnödig! Big time!

05.15 - Går och lägger mig igen. Hoppas innerligen att Seth inte ska vakna av allt liv Tilde fört.

06.00 - Seth vaknar.

06.30 - Seth är bytt på, har ätit morgonvällingen och jag sätter mig ner med min frukost, lagom till "Ensamma hemma" på trean. Seth får ett smörgåsrån så att jag får äta min mat ifred.

08.00 - Vi går upp och lägger oss igen.

09.45 - Uppstigning för andra gången denna morgon. Patrick tar över Seth, och jag gör mig iordning för att möta upp Anna på stan.

12.00 - Jag och Anna lämnar Café Victoria, där vi ätit lunch. "Mot affärerna"!

15.00 - Shoppingen utförd. Jag köpte tre bodysar till Seth, plus två linnen, två par byxor och en munktröja till mig.

16.00 - Seth äter middag. Köttfärsås och spaghetti.

16.30 - Seth somnar i sin säng. Jag börjar med middagen. Parisare.

18:00 - Vi åker till Ingrid och Tomas i Kusmark, dricker kaffe, kollar på deras renoverade övervåning (skitfint, med splitternytt badrum och tre sovrum) och så får deras son Elias komma upp till mig och somna i min famn. Han blev sex månader idag, och jag hade rensat ut lite kläder som Seth vuxit ur, som jag tänkte Elias skulle få, men... Killen är ju större än Seth! Fast som en bebis ändå. En bebis som inte far runt som en virvelvind överallt och som kan somna i famnen - mysigt!

20.30 - Hemma igen. Seth somnar i sin säng för natten. Jag städar ihop hans leksaker, som ligger spridda över hela vardagsrummet. Patrick städar ur den nytvättade Sabben.

21.00 - "Var fan är mitt band" på ettan.

21.30 - Berg flyttar in" - hos Bert Karlsson, på trean. Jag och Patrick skrattar gott åt dessa båda program!


22.45 - Jag ska gå och lägga mig nu. Ska jobba från tolv imorgon, till tio på söndagmorgon.

Godnatt!

Löning imorgon!

Publicerad 2008-04-24 16:23:57 i Frida W,

               

Imorgon drar jag å Anna på stan, för att redan shoppa upp lite av våra intjänade pengar! (Och sen är man förvånad när kontot nästan är tomt den 1:a...) Anna vill köpa tröjor och jag ska ha nya trosor! Bland annat.

Hon kommer förresten hit ut till oss snart! Rooooligt!

Sovmorgon!

Publicerad 2008-04-24 11:33:40 i Frida W,

Igår kväll var jag i Kåge och övade med kören, och här hemma satt Seths farmor och farfar barnvakt. Det är alltid skönt att höra att han sköter sig och han hade somnat utan större bekymmer efter kvällsgröten.

Senare under natten låg jag och vred och vände på mig länge, kunde inte sova, och det var absolut inte sonens fel, för han sov som en lien ängel - det gick bara inte för mig att sova lika gott ! Jag läste ut min bok, jag låg på sidan, jag funderade lite på allt möjligt, jag la mig på rygg, jag la mig på mage... Inget hjälpte. Och hela tiden tänkte jag; "Nu är det bara fem timmar till klockan är sex och Seth kan börja vakna". "Nu är det bara fyra timmar kvar av natten..."

När jag till slut vaknade av Seths prat från sitt rum, och solljuset som letade sig in genom rullgardinen, trodde jag inte att det var sant - klockan var åtta på morgonen! Åtta! Jag vet inte vad farfars gjorde med honom igår kväll, men...

...tack för det!

Ska vi byta grejer med varann?

Publicerad 2008-04-22 20:57:44 i Frida W,

Det pratades om klädbytardagar på mammaträffen i kyrkan idag. Tydligen ska det hållas en nu på lördag, och möjligtvis också en nästa helg, men ingen visste var... Någon som kan svara på detta?



                                                          (Denna hemsida ger inga rätta svar!)

Seth gillar kalasgrejer!

Publicerad 2008-04-22 20:48:01 i Frida W,

                image159

I söndags firade vi min mammas födelsedag, och Seth hade skitkul med presentpapperen och snörena! Och hemma hos Jottan igår ville han inte slita sig från den rosa ballongen (som var väldigt farligt ute mest hela tiden - men den höll)!

Jag sitter och spånar lite på 1-årspresent till Alma (för den dagen är här om en månad), och kom att tänka på vad jätteroligt Seth skulle ha, och vad nöjd han skulle vara, om han bara fick lite bubbelplast, ballonger och presentsnöre i paket! Han är inte dyr i drift! 

Hmmm... Undrar om Alma nöjer sig med samma sak?

Pling, pling, plong!

Publicerad 2008-04-22 14:32:54 i Frida W,

image1082

Seth har som sin pappa, visat sig ha ett musikintresse! Om det är själva melodierna han vill lära sig, eller om det bara är de tuffa strängarna han vill åt, vet vi inte än..!

Fikaträff hos Jottan!

Publicerad 2008-04-22 14:29:38 i Frida W,

Igår var det återigen tid för fikaträff! Det kom en hel drös med folk, och det ställdes fram en hel del kakor, bullar, kex och muffins!
            image1065

                                   

                   

                                           Tomt på alla fat blev det!


                   

                                Till slut blev vi alla proppmätta och lite dåsiga!

                                  

                                   Anna fotade Seth från alla håll och kanter!

           image1080

           image1081

Tack Jottan, för en jättetrevlig kväll! Men nu efter alla godsaker är det bara för mig att gå ut och röra på fläsket! Vi siktar på en grillbuffeé till nästa gång då!

Nu har vi dragit ett tungt lass!

Publicerad 2008-04-20 21:15:25 i Frida W,

När jag kom körandes hem ikväll från stan, igenom Ersmark, upptäckte jag en hel del möbler och skrot vid sidan av vägen. "Kan det vara sant", tänkte jag. "Får man slänga grovsopor nu"?!? Jajamen! Vilken härlig vårrensning det blev i garaget/sovstugan! Jag gillar detta med att rensa och slippa åka iväg med det själv! Varsågoda, liksom! Ta allt mitt skräp och åk!
                               

Här varé kalas!

Publicerad 2008-04-20 20:58:12 i Frida W,

Min mamma fyller som sagt år idag,  och jagSethåTilde åkte dit efter lunch och grattade först med en blomma. Sen kom mina systrar dit också, och vi åt älgskavsgryta med klyftpotatis - suuupergott! Efter det var det så klart gräddtårta till kaffet! Och mamma fick sitt paket - med ett Ikea-presentkort i! 
                                                       image1062 Gå med i IKEA FAMILY och få tips och idéer om hur du gör livet hemma lite enklare, smartare och roligare.
                                         Nu är det Wikströmarna som åker upp till Haparanda i vår!
                  image1058
                                                      
                                 Seth med sin mormor!
                  image1059

                                  Seth, mostrarna och kusinen!
                  image1060

                                  Här leker de tittut! Jätteroligt!
                  image1061

                                           Å Leo var glad!

Hon är bra att ha!

Publicerad 2008-04-20 10:48:51 i Frida W,

Anna är bra på datorer! Jag lär mig ofta nåt nytt av henne som jag kan ha användning för när Seth ligger och sover! Bra där!

                                    

Om att försöka beskriva nån...

Publicerad 2008-04-20 10:04:35 i Frida W,

Förut, när vi fortfarande sov i samma säng, kunde jag ligga och titta på Patrick långa stunder. Han blev alltid irriterad, så jag gjorde det ibland i smyg, typ när han sov. Ibland spelade jag också in hans snarkningar med mobiltelefonen, så att han skulle få höra själv hur han lät på nätterna! Hursomhelst, jag tittade på honom för att försöka memorera hans ansikte och hårfäste, hans öron och gamla piercinghål i läppen. Men om jag i ord skulle beskriva honom skulle jag, trots mina koncentrerade stirrstunder, inte kunna göra det, tror jag. Inte bara så där på rak arm. Jag kan ju inte ens komma ihåg om människan jag mötte för tio minuter sen var mörk- eller ljushårig! Typ.

I filmer ser man ju ofta hur folk får beskriva en gärningsman för en tecknare hos polisen, och att de, när de sen får titta på teckningen ibland tycker sig stirra rakt in i sin makes, mördares ögon! Typ. Jag har aldrig fattat hur det kan fungera. Hur kan folk komma ihåg att ögonen på personen de sett i tio sekunder var lite sneda, munnen spikrak eller hakpartiet kantigt.

Fråga mig nu, och jag kan inte säga hur Annas haka ser ut, vilken ögonfärg min svärmor har, om min granne har små eller stora näsborrar eller på vilket ögonbryn Patrick har ett ärr... Jag skulle nog inte vara ett så behjälpligt vittne i en polisutredning!

Jag är jättedålig på att se om nån har klippt sig, skaffat nya glasögon eller gått ner i vikt. Men jag är medveten om detta och försöker ändå att ge komplimanger de gånger jag kan! Men det är lite jobbigt när nån säger typ; "ser du inte att jag har blivit brunett"? Ojdå! Det är nog dags att mer lägga märke till vad folk i min omgivning har för sig och hur de ser ut, så jag slipper skämmas för att vara så ouppmärksam!

Dagens tips!
                                                                                                        image1057
"En fantombild är en bild som ritas med utgångspunkt av hur vittnen ser på hur gärningsmannen ser ut. Fantombilden brukar användas för att identifiera en gärningsman". 
                   
                       Här kan man själv försöka återskapa en bild av en person! 
                                image1056
                                              Svårt, men roligt!

Lördagsbilder!

Publicerad 2008-04-19 18:48:03 i Frida W,

image1052
                                              Tittut! Tjenare!

image1053
                 Seth petar med tungan på sina nya tänder i överkäken!

image1054
                        "Ge mig kameran! Geeee miiiig kaaameraaaann"!

Elin är här!

Publicerad 2008-04-19 18:44:27 i Frida W,

Min kusin Jörgen och hans Anna har blivit föräldrar!


En liten Elin blev det, Seth och Leos tremänning!

Jättegrattis till lilla familjen! Hoppas att ni har det alldeles underbart!

Utan stöd...

Publicerad 2008-04-17 18:27:35 i Frida W,

Nyss stod Seth alldeles själv! Han hade dragit sig upp med hjälp av dörrkarmen, och sen släppte han taget och stod stilla utan stöd i en tre-fyra sekunder! Ända tills jag sabbade hans koncentration när jag närmade mig med utsträckta armar..!

Vad ska jag baka till på måndag..?

Publicerad 2008-04-17 17:00:23 i Frida W,

Det är dags igen för fikabuffé med tjejerna! På måndag ska vi träffas hos Jottan! Alla tar med något gott, å sen är frosseriet ett faktum! (Inte bra för beach ´08!) Men, gott!

Jag har funderat lite kring vad man kan vara sugen på, men inte bestämt än vad jag ska baka. Så jag gjorde ett test för att se vad jag ska ta med mig. Här är svaret!

Frida, you should make a Chocolate Cake!

Inköp vid nästa löning...

Publicerad 2008-04-17 16:41:20 i Frida W,

Nu är det dags att köpa ny bilbarnstol. Seth börjar vara lite för stor för den vi har, så den skickar vi vidare till (snart) tvåbarnsföräldrarna Jennie och Anders. Men nu blir det lite knivigt att lotsa sig igenom alla stolar man kan välja på. Någon som har nåt bra tips?

                                       

"När barnet är omkring 8 månader har det i regel vuxit ur babyskyddet, då behövs en bilbarnstol som kan monteras bakåtvänd både i framsätet och baksätet."
              image1051
                           En bilbarnstol är även behändig på restaurang!
                                          (Seth 2 månader)

Personlighetstest...

Publicerad 2008-04-17 14:25:43 i Frida W,

SÅDAN ÄR JAG:


Du är mycket intresserad av, vad som pågår i din omgivning. Du gillar att prata med andra (nästan oberoende om vad det handlar om) och att vara med, där "det sker".


Du gillar att ha struktur och ordning i ditt liv. Du använder troligtvis din kalender flitigt för att hålla koll på de saker du skall komma ihåg. Du fattar snabbt beslut - även när det gäller din värdering av andra människor. Därför kan din omgivning uppfatta dig som lite dominant emellanåt.


Du fokuserar på "the big picture" och tycker om att teoretisera över VARFÖR saker fungerar som de gör (medan du inte bekymrar dig så mycket om detaljerna). Du är en kreativ person, som gillar att experimentera.


Du lever dig gärna in i andra människors situation och är snabb att stötta andra om de har behov för det. Du värdesätter känslosamhet och tar ofta beslut utifrån dina personliga värderingar.


Testa själv!

Seths ordförråd...

Publicerad 2008-04-16 18:28:54 i Frida W,

Mamma

Pappa

Tilde

B-a
(med stark betoning på B) = boll

Aje-jä-je-je (medans munnen är utdragen som till ett streck) = jag är ledsen nu!

Om att smaka...

Publicerad 2008-04-16 18:24:20 i Frida W,

Seth kan nu gnissla tänder! Det är häftigt allt han lär sig, men just detta låter lite hemskt!

Han är även väldigt nyfiken och intresserad av vad man själv äter till frukost, lunch och middag, och om han inte ligger och sover just då, kommer han krypandes och rycker i byxbenet för att få smaka! Idag har han ätit rostat bröd, ost och sockerkaka! Ja, det är väl bra att han får testa...

"De flesta barn är nyfikna små varelser, ta vara på detta. Låt ditt barn sitta med vid matbordet när familjen äter. Det är naturligt att ditt barn kladdar med maten; det är en del i barnets sätt att lära sig och utforska världen. Framför allt är det viktigt att ditt barn får en positiv attityd till mat."
                 image714
                                 Innan Seth lärde sig att äta ordentligt...

"Måltiden är också ett inlärningstillfälle. Barnet får intryck från både dofter, smaker, känslor och lär sig känna både hunger och mättnad. Om man kan skapa måltider med glädje och trivsel så behöver man inte oroa sig för att barnen inte får i sig det de behöver. Det sköter de faktiskt själva!"

Vintern rasat ut...

Publicerad 2008-04-16 18:08:10 i Frida W,

Det är härligt att solen skiner hela dagen, men man ser ju för tusan all smuts på fönstrena och allt damm i hörnen! Dags för en storstädning! Suck...

Om en timme åker jag på körövning i Kåge. Vi tränar just nu på vårsångerna som vi ska framföra på Valborgsmässoafton! Det kommer att bli så fint!

Förra veckan var jag tllbaka efter en lång paus i körandet. Jag kände mig inte speciellt hemma, och har lite svårt att hänga med ibland i notbladen. Jag kan inte läsa noter, men har hajjat att man kan lista ut när man ska upp eller ner i sången, men det är lite som ett skämt att jag står där bland de andra! Tur att jag har starka röster runtom mig, som jag bara kan "hänga på"! Åttondelar, fjärdedelstakter, fiss, diss, ass och blass..! Med lite extra övning kan jag nog ändå ro detta iland! Kom och lyssna i Kåge, och hör för er själva!

Dagens bilder!

Publicerad 2008-04-14 18:08:24 i Frida W,

                                           

Hemma hos moster Josse. Hon hade en stor leksakslåda full med grejer, men påskägget var ändå roligast!

                                          

                    Sen fick Seth äta lite gurka, och dricka vatten ur glas!
                image1047

      Seth fick även prova Josses nya partylinne! Här har han party i leksakslådan!

                          

Liveblogg från Byske by!

Publicerad 2008-04-14 13:58:00 i Frida W,

Vi drog till syrran direkt efter att snöskottningen var avklarad hemma på gården. Fy tusan, vad det snöade igår!

Här har vi fått äta lunch och druckit snabbkaffe, fast Seth är mest intresserad av att undersöka hela huset och alla prylar de har! Åsså passade han på att kissa igenom blöjan ner på Josses lår när han satt i hennes knä!

Solen skiner idag, å det här härligt värre! Men jag längtar inte tills vi ska åka hem, för jag är, som ni vet, ingen bilkörarfantast..! Byske-Ersmark känns så lååångt! Speciellt när man kör i åtti...

Här har förresten Seth hamnat på YouTube!

            

Han pratar!

Publicerad 2008-04-11 18:06:08 i Frida W,

Själv var jag uppe i duschen, men Patrick hörde nyss Seth säga "Tilde" - helt klockrent! Joho!

Mammaträff på Morö-Bääk...

Publicerad 2008-04-10 22:01:30 i Frida W,

Min syrras mammagrupp träffas en gång i veckan hemma hos varann, för lite bebissnack, lek, gófika och allmänt surr! Idag samlades de hos Carro, och jag å Seth var bjudna!
              image1038

                                

Ett par gamla skolkamrater har blivit mammor, så jag fick träffa deras små tjejer för första gången! Jättekul att få höra hur de har det nu!

                                 

Det var bebisar överallt! Seth, Leo, Runa, Zarah, Nova, Annie och Axel!

                                 

Efter ett par timmar hos Carro, var planen att jag å Seth skulle åka iväg till storasyrran min för att äta middag, beställa gardiner och kanske pyssla lite. Men då hände det här...
                    image1031
Jävligt onödigt tycker jag! Patrick fick rycka ut och köpa ett nytt däck hos en däck-snubbe. Drygt 800 spänn gick det på, med killens övertidsersättning! Sablar!

Vi åker till Josse en annan dag istället.

Ryggont...

Publicerad 2008-04-09 16:01:44 i Frida W,

Patrick är på nytt sjukskriven. Inflammation i ryggen. Han kan nästan inte sitta och inte alls böja sig ner, så nu ikväll då jag ska åka iväg till kören måste vi ha barnvakt, fast Seths pappa är hemma!

Och i helgen ska jag jobba ett 24-timmarspass... Hur ska det gå om Patrick inte kan lyfta Seth ens?
                                                        image1027

Och imorgon är sista ansökningsdagen till tjänsterna inom kommun. Undrar hur lång tid det tar innan man får höra något sen?

Pappor pratar också om bajskonsistensen..!

Publicerad 2008-04-08 20:43:16 i Frida W,

                         
Det var fler barn än Seth som gillade bollar idag i kyrkan, men till slut fick han tag på den röda bollen! Han är den av ungarna som inte räds att ta för sig eller krypa över andra för att komma dit han vill! Undrar vart har han fått det ifrån?

Vi var väldigt mycket folk idag, en hel drös små bebisar, några större syskon, mammor och pappor! Min syrra hade med sig Leo, så med dem inräknade var vi nog tjugotre stycken runt fikaborden efter lekstunden! Inte illa!

Och det var fem pensionärer på pensionärscaféet i Ersmarkskyrkan. Vad nu, har vi skrämt bort dem?

När vi började träffas i kyrkan för flera månader sen, var vi bara mammor där med barna. Papporna var skeptiska till det hela och skulle inte följa med!

Det är skönt att ventilera bebisliv med andra, höra hur andra gör för att få det att funka, kunna ge andra tips på hur man kan få ungen att sova på natten, lyssna på roliga saker bebisarna gjort, om hur trött man kan vara och vilka framsteg alla lyckats göra och i vilken ålder de lärde sig masa och krypa.

Och nu, när papporna vissa tisdagar är nästan lika många som mammorna på mammaträffen, är de inte alls blyga att prata om hur de lägger upp dan, att morgonsnusen har guld i mun och kaffet de drack så mycket av från början inte är lika populärt längre - för det kan lätt bli mååånga kaffebesök pappalediga emellan! De diskuterar lika lätt som mammorna om leksaker, tvättning, vilka sovrutiner som kan tänkas vara bäst, hur barnen äter och vad och sen hur deras magar mår efter fullkornsgröten!

Min finaste lille kille!

Publicerad 2008-04-07 19:36:40 i Frida W,

                       image1023

Han är så söt när han sover... När man smyger in på hans rum på kvällen vet man inte var och hur man ska hitta honom sovande i sängen! Kanske lite snarkande på knä, med rumpan i vädret och huvudet på kudden, munnen lite halvöppen - då blir man bara så varm i mammahjärtat och ler i mörkret!

Han är så gullig när han petar med sina småfingrar på ett litet, litet, litet skräp på golvet, som han vill ha tag i, när han flärpar med ett spelkort i munnen och då han tar tag i byxbenet mitt och vill komma upp i famnen!

Hans lilla nakna bebisrumpa är så fin, när han hinner krypa iväg när man ska byta hans blöja! Fötterna är så kittliga när man pussar under hans lilla fotsula! Ögonen är blå som sin pappas - de har den vackraste blåfärg som min syrra nånsin sett!

Han är så söt när han skrattar med hela ansiktet, det värmer så härligt i magen när han säger "mamma" och det är så himla mysigt när han ger mig pussar på kinderna - med helt öppen, blöt mun!

                                          Åh, vad mycket kärlek!

                                                 I love you, baby!

Om denna måndag...

Publicerad 2008-04-07 19:16:36 i Frida W,

               image1021
Seth har fått en ny pyjamas! Det står "If I don´t sleep, nobody slepps" på den! Så sant!

Efter lunch idag drog vi ner till Anna för att hämta lite Ikea-prylar som hon så snällt köpt åt oss. Där fick vi se en massa blandade skivor på hög, gamla inspelade favoritprogram, Anna städa med glatt humör och så fick vi oss en liten vattenskvätt alla tre, jagSethåTilde!

Efter att vi packat in oss i bilen igen, åkte vi upp till Carro å Leo. De lånade ut spjälsängen till Seth och jag å Tilde gick ut på en kort promenad - en väldigt kort - för huvva vilket skitväder det är idag! När Seth vaknade busade småkusinerna under babygymet och kröp och masade ikapp på golvet! Vilken fart de har, båda två! Imorgon har Leo inskolning på mammaträffen i Ersmarkskyrkan! Han å Carro kommer dit för första gången!

Middagen åt vi på Morö Höjden. Min mamma hade skaffat ännu fler av Seths nya favoritleksak - bollen! Han var hur glad som helst när han, mormor å morfar kastade, fångade å lekte med de små fotbollarna! Håll upp en boll framför honom och han sprattlar, rulla en boll mot honom och han skrattar glatt! 
               image1022
                                                     You like?

Nu är det lagt på lådan...

Publicerad 2008-04-06 20:44:44 i Frida W,

Nu är det personliga brevet skrivet, mitt cv uppdaterat sen sist jag sökte jobb och jag har rangordnat bland alla nya arbetställen och tjänster. Helst hamnar jag på Annas jobb! Jag postade iväg det i afton, och klockan nio i morgon bitti töms just den gula postlådan och mina ansökningar åker raka vägen till Skellefteå kommuns personalutvecklingsenhet!

Så cheferna - pliiiis - ge mig en egen tjänst nu!

Var fan är hans band?

Publicerad 2008-04-05 19:41:17 i Frida W,

"Magnus Uggla ger sig ut på en roadtrip i Sverige för att hitta musiker till ett nytt band. Vi får lära känna Uggla, mannen bakom solglasögonen, under åtta program när han letar musiker i replokaler, gör hembesök, våldgästar skolor och ordnar audition på rockklubbar"."

Det var skitroligt hans tv-program! Bara sekvensen när han hade problem med att hitta ett bra hotellrum satte verkligen igång skrattmusklerna, och sen var det ju en hel massa annat kul också under det halvtimmes-långa programmet! Se till att inte missa några av de sju andra avsnitten nu.

"Var fan är mitt band", fredagar 21.00. Just efter "Så ska det låta", så det borde ju inte vara så svårt att missa eftersom ni väl redan sitter och ser på ettan då..?

Om detta program skrev Uggla så här den 6 februari, på sin blogg;


"Programidén som jag håller på att jobbar med ska heta "Vad fan är mitt band?" Men när jag ringde redaktionen idag hade dom bestäm sig för att byta namn på programmet. "Ensam rockstjärna söker" var deras nya förslag. Undrar om den där redaktionen och jag verkligen ska jobba ihop i framtiden".

Och från hans hemsida, 26 februari;

"Magnus är just nu ute och letar musiker till sitt band och har enligt uppgift "en drömlik tillvaro", eftersom juryn bara består av en person. Han själv."


Se!
 

Vill inte...

Publicerad 2008-04-05 19:14:06 i Frida W,

Det är bara lite dumt att Seth har lärt sig att stå upp, för nu står han där i sängen och håller i sig i räcket och gör fina bitmärken i träet då han inte vill sova! Åsså kastar han ut tutten på golvet och grinar så att man verkligen ska fatta att det är synd om honom som måste lägga sig...

Sen när man kommer in i hans rum lyser han upp som en sol och gungar lite på knäna sådär glatt som en busunge kan göra...

"Hörrödu lill-gubben, det är faktiskt sovdags nu"!

Uppdatering från sjukstugan...

Publicerad 2008-04-04 19:19:05 i Frida W,

Pepparkornen hjälpte mig inte. Igår kväll var det dags för mig att kräkas. Sen låg jag pall i sängen från sju till imorse då Seth ville komma upp. Då kändes det bättre i magen för mig, men lite feber har jag dragits med under dagen.

Nu i afton var det Seths tur att kasta upp middagen. Det var köttfärssås över hela sängen och honom! Snabbt ner i badet med sonen. Sängkläder i maskin. Efter kräkningen har Seth inte alls verkat särskilt krasslig, utan plaskade som vanligt glatt i baljan och busade sen med Tilde nere i vardagsrummet! Och nu, innan vi la honom för natten, lärde vi honom "high five"! Jä!       
            image1020

Med två nya tänder i överkäken, och med magsjukan som härjar här i huset, ser natten inte särskilt ljus ut... Eller, det gör den väl aldrig ändå, men ni fattar vad jag menar. Hoppas, hoppas Seth slipper ha så ont i mun och mage!

Tilde har också ny frilla!

Publicerad 2008-04-02 19:52:57 i Frida W,

              image1019

Glad i hågen hoppade Tilde in i bilen i morse, för hon älskar ju att åka bil! Lika glatt skuttade hon ur den i Ursviken och följde med in i garaget hos kvinnan som bodde där. En sekund senare såg man riktigt hur hon kände igen stället och tänkte "å-åou", och så försökte hon snabbt smita ut genom porten igen, men där var jag snabbare och hann stänga in oss!

En och en halv timme senare var allt klart. Kort päls, mindre skägg och klorna klippta! Å så mjuk och fin hon blev!

Seth skötte sig exemplariskt där inne i garaget, satt och småpratade i mitt knä hela tiden med ett par leksaker. Hur nöjd som helst! Efter en timme somnade han i bilbarnsstolen, och trimkvinnan var helt impad. Ett sånt snällt barn hade hon aldrig stött på tidigare!

Seth gillar badet!

Publicerad 2008-04-02 19:35:44 i Frida W,

Klicka för att stänga bilden
Klicka för att stänga bilden

Badkaret hos mormor och morfar föll verkligen Seth i smaken! Han plaskade hej vilt och fick en ny, fräck frilla, tuppkam-style!

Läs mer om detta här!

Nu har den slagit till..!

Publicerad 2008-04-02 19:32:40 i Frida W,

Magsjukan. Hittills är det bara Patrick som mår dåligt, så dååååligt. Peppar, peppar...

Vitpeppar alltså. Till mig. I beleive I can beat this!

                                   

Seths nya pose!

Publicerad 2008-04-01 20:56:25 i Frida W,

              image1013
Jag vet inte riktigt varför, men upp ska han, och liksom flyga! Upp på väskor, stora kuddar, lådor med leksaker och min gamla, gröna "bil" där vi förvarar hans kläder! Han har lärt sig detta trick på en dag!

                                
              image1016

Första mammalediga vårdagen!

Publicerad 2008-04-01 20:53:35 i Frida W,

Nu är det färdigjobbat. Nu är det bara ledigt som gäller, förutom typ varje helg om jag vill, för det verkar inte finnas några vikarier alls i stan!

Nu är våren här, och det känns bara så bra! Redan i söndags när vi ställde om klockorna, och jag tog kvällspromenaden med Tilde vid halv åtta, kändes det att det var riktigt som vår i luften! Nu gäller det bara att stå ut med dessa veckor med blött och slask och grusiga skor, men sen... Sen är det sommar!

Morgonen startade vid halv sju, då Seth vaknade i sin säng. Patrick hade för ett par timmar sen redan åkt till jobbet. Om två månader är han ledig igen. Det är det han får rabbla som ett mantra, nu när han inte alls är arbetspeppad. 

Jag och Seth å andra sidan, hade en skön morgon tillsammans med lång-håri-Tilde. Välling, frukost, tv, rulla bollen som mormor och morfar kom med och sen visade Seth mig vad han lärt sig under gårdagskvällen. Tilde låg trött i sin hundkorg tills jag tog fram kopplet och la Seth i overallen. En promenad hann vi med innan jag och sonen drog iväg...

Vi träffades i kyrkan idag igen. Vi mammor och pappor såg på de små liven som nu allihopa kryper och ålar runt, så vi får stå vakt i dörröppningarna så de inte kommer bort. Vi får turas om att agera klätterträd när de är på det humöret, hämta upp leksaker och kex som de kastar omkring sig, mata dem lunchgröten, trösta dem när nån annan unge luggat eller rivit dem,  byta blöjor, medla när alla barn ska ha exakt samma leksak och de tjuter över det och sen mitt i allt försöka få i sig sin köpta macka och dricka upp kaffet innan det har blivit för kallt! Detta får dagen att gå fort.

Våfflor till middag sen, eftersom jag jobbade på Våffeldagen och det inte har blivit av förrän nu. Vi tar nya tag med nyttigheterna imorgon istället. Och just därför var det bra att vi fick bjuda bort allt överblivet kalasfika som var kvar efter Patricks födelsedag, nu då Jennie, Anders och Hannes var förbi. Om tolv veckor blir de en till i familjen!

Hannes visade prov på vilken duktig och snäll storebror han kommer att bli, när han hjälpte Seth med att få i sig lite vatten. Ur "Seth-sss flaska".
               image1018


Åtta månader gammal...

Publicerad 2008-04-01 10:02:47 i Frida W,

Måndag 31/3, BVC

Vikt: 8 435 gram
Längd: 70,5 cm.

Fortfarande visar hörseltestet ingen reaktion på ena örat (på BB kollar man hörseln, och det första testet gav inget resultat. Efter ett par veckor fick vi komma till öronmottagningen, men efter en och en halv timme drygt hade inte de heller fått fram något resultat). Nu ska vi få en remiss för att ordentligt utreda om Seth hör något alls med sitt högra öra.

                     "Att höra är aldrig så bra som att se." (Afghanskt ordspråk)
                   image999
                                          Seth är glad ändå!

Igår ringde Patrick mig på jobbet. Seth hade ställt sig upp själv för första gången! Och Patrick hade lyckats filma nästan hela grejen, så jag fick se det när jag kom hem! Bra jobbat, gubben! Ja, bra båda två då.

Idag fortsätter Seth att öva på sin nya färdighet! Se bara vad han kan!

     
    
                   image1008
                           
                   image1011
                     Imorgon ska Tilde trimmas! Det är på tiden att hon blir vårfin nu!
                                  ANTILOP Barnstol med säkerhetsbälteSTADIG stöddyna
De här grejerna vill vi ha från Ikea, Anna! Två av varje!
Antilop stol (99:-) och Stadig dyna (49:-).

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela