Frida & Seth

What a day!

Publicerad 2011-05-26 22:18:47 i Frida berättar...,

Med kusinvitamin hela dagen!

Det är häftigt att vara med på en massa "första-gånger"! Att få se spänningen och glädjen i det hela! Premiär för lokalbuss-tur idag! Häftigt!Å så konstigt att "gormor" mötte oss där när vi steg av..!
Vi åkte ju förbi hennes hus på vägen..!

På stan är nästan allting kul! Rulltrappor, leksakavdelningar, fikapauser, titta på folk, fontäner, betala själv i kassan, åka hiss... Men när mammorna mer och mer siktar in sig på att kolla kläder till sig själva kan tålamodet prövas en aning...fast då blir det ändå kul när det visar sig att mammorna förberett sig med lite choklad i väskan..!Tack mamma, för det mycket populära pyjamas med egen mantel!
Seth har sprungit och skuttat med den flygande efter sig!

Sen var det Leo´s tur att hälsa på här!
Vi "lånade" en lägda här alldeles bredvid (!) så killarna fick åka lite fyrhjuling!

Va gåte så..?

Publicerad 2011-05-26 21:54:15 i Frida berättar...,

Hemma hos oss är det just nu stilla lugnt. Bara jag och Tilde är vakna. Min hals känns smått överansträngd efter två timmars körövning med många höga och långa toner... Det klingar dock vackert däri stämmorna, men vackrast och mest ljuvligt är alla ljuden hemmavid. Många, långa dagar kan det låta så här...

"Mamma, de e gorron"! Mutter, mutter... Klirrr. Rasp. "Mamma, va göö´rdu"? Ring, ring... RING! Ylande. Hjul som rullar och sladdar mot köksgolvet. PUSS! Smack. "Mmmmhh"... PANG! Klick, klick. Rassel i bestickslådan. "Bolibompa, bolibombompa"... "MAMMA"! "PAPPA"! Däck mot grusuppfarten. SKÄLL, SKÄLL, SKÄLL, SKÄLL, SKÄLL, SKÄLL, SKÄLL! "HEJ"! Skratt! Kaffekok. "Vasaru"? Toalettspolning. Snark, snaaaaark... PLING! Tramp, tramp. "Vroooooooom"! Klick, klick. Slurp. Klunk. "Ååååh"... "ÅÅHH"! "Va görde dom"? Tripp, tripp, tripp. Stamp! Centrifugering. PANG! "De e MIN"! "Vasaru"? "Hallå"? SKÄLL, SKÄLL, SKÄLL, SKÄLL, SKÄLL, SKÄLL, SKÄLL! Suck. Surr, surr, surr. Puss! Skratt! "Hej"... Datasurr. Gäääsp. "Älsklingen min"... Flugsurr uppe i taket. SMACK! Puss! Skratt! Propellersvans mot mattan. "Ska vi"? "Va göö´rdu"? Vattenkran. Klirr. "Akta"! "Kom hit"! Ring, ring... "Ooooooouuuuuuuuooooooooouuuuuuu". Klipp, klipp. Tugg, tugg. Donk, donk, donk. SNAAAAARK! "MENÅÅÅÅÅ"! Suck. "A-Amigo"! Knapprande på tangentbord. PLING! Klunk, klunk. Motorer går igång. Dörrar som smäller.  Kluckande. Stekpannefräs. Rassel, rassel.  "Va göö´rdu"? Tallrikar staplas. "Tack för maten". "Gåånatt" Dunk. Knack, knack. SKÄLL, SKÄLL, SKÄLL, SKÄLL, SKÄLL, SKÄLL! Alarm. Suck. Vatten som forsar i rör. "AAAAJ"! "Tack"! Klick. "Kolla, jag KUNDE"! Bromsljud mot asfalten. Skratt! "Pappa, va göö´rdu"? "Pappa, vasaru"?

Åsså långa, menande blickar som tyst säger "shit, vad fint vi har det"!

Lördag hela dagen!

Publicerad 2011-05-21 20:40:17 i Frida berättar...,

06.47 Seth väcker mig. Drar av mig täcket och säger att jag kan fortsätta sova i soffan om jag bara följer han ner och ger han fika.

07.00 Vi ser gårdagens inspelade "Så ska det låta"!

                                    

08.10 Seth sprallar på i soffan!

                                    

08.20 Patrick stiger upp och hittar mig halvslumrande i soffan, precis som Seth lovat.

09.00 Seth börjar tjata att få gå över till Rickart.

09.40 Mina grabbar plus grannarna åker iväg till Kus.

10.30 Jag och Seth drar till Frostkåge för årets kosläpp!

                                     

                                    

Kärlek vid första ögonkastet del 1:

                                      

                                    

                                      

                                    

Kärlek vid första ögonkastet del 2:

                              Iiisa-bell och Seth!

12.05 Jag och Seth letar oss fram till en loppis i Kåge via pilar längs vägen.

12.30 Besök hos Vivianne! Seth är överlycklig över sitt loppisfynd - en fyrhjulinghjälm (för 50 kronor)! Bakom honom på bilden syns hans lilla soffa som "Gickart och Giviann har köpt gåt han"! Den står hemma hos dem så han alltid har egen sittplats!

                                    

13.30 Film och vila.

15.30 Fika hos grannarna med "charmor och farfar"!

                                      

17.00 Framme i Byske för middag och hämtning av soffbord. Väl där har den kraftiga blåsten lämnat dem strömlösa, så den utlovade hemlagade middagen uteblev. Istället var vi tvungna att köpa pizza. Stackars oss.

                                          

Inspirerad av bilder på Josses blogg ville Seth gärna köra lilla "Gonna" på släpet!

                                        

                                        

19.20 Hemma igen. Seth bara MÅSTE se efter om Rickart och Givianne är hemma. (Det är de inte.)

19.35 Vi får in Seth efter att han kört ca 5 meter med fyrhjulingen som pappa Patrick och Rickard har mekat med hela helgen. Trots ny hjälm är Seth inte riktigt trygg på fordonet än...

20.30 Seth fortfarande vaken... Han har lagt sig, blivit hungrig, velat kramas, pratat om dagen, blivit törstig, blivit bajsnödig, gäspat - men inte orkat sova... Han fick med sig en gammal mobiltelefon från Josse som han just nu bär med sig överallt och tar med sig i sängen...tydligen väntar han samtal från Stor-Anton!

Vi får se hur den här kvällen slutar, men jag avslutar inlägget i alla fall med ett:

GOD NATT
!

Welcome!

Publicerad 2011-05-21 07:21:32 i Frida berättar...,Nu är de på plats! Med stora nyckeln till häbbret å allt!

Torsdagafton, efter första visiten, sprang Seth glatt och ivrigt hem över vägen igen för att hämta kudde så han skulle kunna sova över hos farbror! På övervåningen, med tapeter så passande i blått, hade Seth blivit bjuden ett eget rum! Seth har sedan också pratat om att flytta över sin säng dit...

Det är riktigt spännande för honom att ha sina "Gickart-Giviann" boende så nära och han håller koll på vad som händer runtomkring dem! Igår kom de hem lagom till att vi skulle äta middag här och det var med tårar Seth vägrade äta sin mat...han ville ju veta vad "de göörde där"... men han vände kvickt på en ettöring när vi föreslog att han skulle äta tillsammans sina nya grannar! Sagt å gjort. Med uppvärmd matlåda och vattenflaska i en Ica-kasse sprang han så väldigt glad i hågen över och satte sig till bords!

För grannsämjans skull håller vi Seth hemma på morgnarna och låter honom inte springa över förrän skälig tid! Annars vore nog deras sovmorgonar ett minne blott, eftersom Seth just nu vaknar allt mellan 03.00 och 07.00...

Från den ljusa sidan...

Publicerad 2011-05-17 12:12:20 i Frida berättar...,

Då mitt förra inlägg avslutades med ett sånt positivt ord, tror jag att jag fortsätter på samma linje nu i detta inlägg! Check it out..!

Torsdag: LEDIG

Fredag: LEDIG

Lördag: LEDIG

Söndag: LEDIG

Tjolahopp, tjolahej liksom! Tre av sju potentiella arbetsdagar på en vecka känns riktigt bra faktiskt!

Första lediga dagen börjar med sotare-besök, tätt följt av tripp till mamma min och på eftermiddagen tror jag att våra nya grannar låser upp dörren med egen nyckel till sitt nya hus för första gången!

VÄLKOMNA!

I augusti har jag och Patrick själva bott här i byn i sex år! 2005 var det vi som satt på banken och skrev över lånade pengar på ett köpekontrakt! Då visste vi ingenting om vem vi skulle möta vid postlådan på morgnarna eller vilka som skulle va nyfikna på oss eller om dem vi själva skulle kika på bakom gardin... Farbror Gickart och Givianne har ju nu i alla fall den fördelen att få riktigt goda grannar alldeles nästgårds (!), som kan peka ut och informera direkt om vilka som bor härikring!  

                               
                                                            Rickard och Vivi´s tomtvy...

As we speak, håller det på att putsas och fejjas därinne så att allt är klart för ägarbyte under morgondagen! Jag hade lätt velat leja in ett par städhandskar med tillhörande människa i hit också, nån som kan sina saker och gärna älskar att dammtorka skåp och lister! Jag tycker inte att det är det roligaste jag gör...att torka skåp och lister...men jag har upptäckt att duschskrapan fungerar utmärkt att torrdra över golven och den samlar upp dammet på ett överraskande nice sätt - som långa dammtarmar blir det! Ganska coolt...om man letar efter positiva delar i ens vardagsstädningsarbete vill säga..!  

Ett trött inlägg...

Publicerad 2011-05-13 23:46:11 i Frida berättar...,

SKOLAVSLUTNING I KYRKAN STOPPAS...

...vi satt och pratade om ämnet idag på jobbet. Visst känns det som att det finns annat att lägga energi på, än att tassa runt på tå och flytta skolavslutningen till annan lokal för att inte reta upp nån... Det är ju ändå en gammal företeelse och faktiskt EN SVENSK TRADITION! Den blomstertid i kyrkbänken och blombukett utanför på sista dagen med klassen... Sen när ska majoriteten måsta vika sig..? Rädda för vaddå i Sverige? Så himla typiskt! Säga vad man vill om att kyrkan själva stänger portarna om inte deras budskap får gå ut verbalt...men det är nog endast en bråkdel ändå som lyssnar på vad prästen säger en dag som den... Saken är bara den att det är känslan i skolavslutningen och traditionen i att avsluta skolåret där, uppklädd och förväntansfull inför sommaren som spelar roll för min del.

Ogilla att vissa saker inte får vara som de alltid varit... Det känns väldigt synd.

Därmed inte sagt att vissa andra saker verkligen borde uppdateras och förändras...men det tar vi en annan gång.

Men...det här med vegetariska köttbullar då...what´s up with that liksom...gillar de inte kött i köttbullar kan de väl för tusan rulla sin mat i sidled och döpa dem till något annat!

Nä, nog gnällt! Jag avslutar med den omskrivna texten på sommarpsalmen som jag tycker så mycket om...den nya innebörden i låten känner jag passar väl in på mig själv nu när det bara är en dryg månad kvar till semestern..! Fatta! Snart L-E-D-I-G-T!

                                              

Paus på landet...

Publicerad 2011-05-12 20:36:09 i Frida berättar...,

Att vi la alla STORA sommarprojekt på hyllan ett tag känns verkligen hur bra som helst nu! Det får bli en sommar med inriktning på ledighet och avslappnad stil för oss, istället för köksrenovering! Bra där, liksom!

Med hus går man hursom aldrig sysslolös och det känns lagom med målningsarbetet som är kvar, lite gräsklippning och kanske en ynka blomplantering! Det får vara bra så.  

I ett hus töms ändå aldrig diskmaskinen av sig själv, tvätten hängs aldrig mystiskt upp utan vår medverkan, gräs och grus som dras in av barfota sommarfötter och tassar lägger sig aldrig självmant under dörrmattan - sånt får man sopa på plats med egen kraft! 

Jag längtar så till sex veckors semester med endast (fast ändå håhåjaja liksom) den vanliga städningen och handlingen i ett hus där alla golv ligger på plats hela sommaren och möbler på rätt ställe i rätt rum! Skönt att kunna bara vara hemma! Det var skitjobbigt i fjol då man gick runt och stirrade förbannat vardagsrummet i håligheten när hela grunden låg öppen och byggdammet och gipsskivorna låg och bara tog emot suckar och otrivsel varje gång jag sneglade åt deras håll... Då, förra sommaren gick det inte ens att njuta ordentligt av ett mord i Midsumer i soffan, för soffan stod malplacerad mitt i köket i en slags compact-living-situation som gjorde att det kröp i kroppen på en..!

Härligt, härligt med en paus! Semesterledig i ett helt hus med ett vardagsrum för soffhäng och ett kök för köksaktiga aktiviteter! Lycka är visst att få använda sina rum till vad de är ämnade till i planlösningen!

Köket har dock fått en uppgradering idag i och med vår nya luftvärmepump! Vi slog bort tankar på jordvärme och fick till ett betydligt billigare installationspris en tingest på väggen som ska kunna förse oss med både värme och svalka! Det känns helt rätt.

                         

Men köksgolvet ja...

Min önskan är ju att byta ut det ljusbeige/fulbeige mot det bruna/snyggbruna som vi har i övriga rum på nedervåningen... Kan inte släppa tanken på att lyckan vore ännu så mycket större i sommar, eller typ nu, om jag satte in ett nytt sånt... Nu är kontrasten mellan rummen på nedervången väldigt markant, men tänk bara vilken helt rätt och riktig och naturlig övergång det skulle bli mellan dessa rum om de bara satt ihop i likadana golv hela vägen..! Å hela köket skulle få ett lyft, jag bara känner det på mig!

                                          
                                                      Illa harmoni nu...


                                                    Gilla harmoni istället!

Jonna-liten!

Publicerad 2011-05-09 19:28:28 i Frida berättar...,Jonna och Josse!

Så plutt-plutti-pluttig hon är!

Hannes är verkligen en stolt och glad storebror!
Klappar och håller lillasyster så gärna!

Seths kommentar när jag berättade för han i lördags att Josse fått en bäbis:

"VA! EN TILL?!?"

Är det inte typ det gulligaste och finaste som finns - bäbisar som sover sött!Tack för titten idag!

Umi!

Publicerad 2011-05-09 17:42:50 i Frida berättar...,Snacka om nöjda och överlyckliga killar i helgen!En hotellnatt i "Umi" var precis så spännande för dem som vi trott!

Det bästa av allt var tydligen det jättestora fönstret där de kunde sitta och leka och äta godis! Typ obegränsat med godis..!Finaste Jottan!

Så klart var inte allt lika kul... Till exempel shoppingen på mammaklädesavdelningen... Döööötrist var det där...

Men killarna lyckades ändå hela tiden vända det negativa till något positivt och skoprovnings-soffan blev till ett superkul hål att leka i!

Å "gotellet" då..!VÄRLDENS roligaste rum (!)Med badkar!Det tog bara en timme efter godnattsagan innan de somnade ganska tätt intill varann!

På morgonen satt de och viskade tillsammans i sin säng...kvart i sex..!
Tidigt, men gulligt!Vistelsen avslutades med en härlig hotellfrukost!
Mammorna njöt dock nog mest av den..!

Tack å hej, Umeå!

Välkommen Jonna!

Publicerad 2011-05-08 14:21:06 i Frida berättar...,Lillaste kusinen föddes igår, 7 maj 2011!

3200 gram och 49 centimeter!

Mitt i min shopping på Lindex igår ringde Josse och berättade att hon fött en dotter! Vattnet hade gått på fredagkväll, bara ett par timmar efter att de for hem från oss..! Sen blev de inskrivna på lördagsmorgon vid 10 och drygt fyra timmar senare var deras familj äntligen fyra personer stor!

Stort grattis till hela familjen!

Vad gör familjen ikväll då..?

Publicerad 2011-05-06 22:12:24 i Frida berättar...,

Det är ett rätt mysigt lugn över hela huset just nu... Alltså precis nu när jag har klickat ner Youtube-sidan vill säga... För när jag blir ensam hemma är det just den som letas upp och högtalarna maxas så att jag kan sjunga så högt jag bara vill och kan! Kan och kan, men det är härligt i vart fall!

Jag tror inte att Seth märker det ens, han ligger uppe i min säng och sover. Han somnade med ett stort leende på läpparna efter att jag gått igenom morgondagen steg för steg med han innan jag bäddade om honom för natten... Jag berättade hur vi skulle sova länge först för att orka med en lång bilfärd med Emil och Jottan och Leo´s lekland och affärer med leksaker och affärer med godis och ut äta mat på stan och hotellet med badkar och film och frukost när man vaknar... Vi sticker ner till Jottan vid nio och gör "Umi" i helgen!

Patrick sitter alltjämt i bilen på väg ner till Jönköping visst..! En roadtrip tur och retur i ett svep med polaren som ska bli ny-båtägare! Tjaaa, de får i alla fall se mycket...väg..!

Tilde är, helt konstigt, inte hemma heller nu...hon fick husrum i Kusmark hela helgen! Jag tar för givet att hon har det bra där!      För övrigt har jag nog sett det sista av Josses gravida mage nu..! Hon är beräknad på onsdag och jag tror inte hon ska gå en dag över den tiden! Här och nu sätter jag min gissning på MÅNDAG! Måndag 9 maj. Låter bra! Hannes åker ut till morsfars i stugan imorgon, så jag råder syrran till att bara sova å sova å ladda nu för efter helgen kommer bäbisen!

Sen vill jag passa på att gratulera bror och svägerska som båda är klara med sina utbildningar! Crille är nu säljare och jag, mamma och Ida kan starta klubb som alla gått vårdutbildning!

Inlägget efter min egen undersköterske-examen!

1 maj!

Publicerad 2011-05-01 18:24:12 i Frida berättar...,

Vilken härlig dag för Seth!Först monterades studsmattan!

Sen stod plötsligt den här fyrhjulingen i garaget - Seths alldeles egna!Resten av familjen är glada för att jobbarhelgen min är slut, att vi jobbat på bra med rensningen av grejer då sopgubbarna kommer till veckan, att grannen börjat tömma huset på saker, att de bakar goda pizzor i Kåge och att det nu snart är läggdags för sonen! Å jag känner mig extra peppad och glad för två dagars ledighet nu!

PLUS!

På lördag sticker jag och Jottan iväg med våra smågrabbar för en hotellövernattning på Scandic Plaza i Umeå! Vi ska bara skämma bort våra ungar med lekland, leksaks-shopping, restaurangbesök, lördagsgodis å film i gemensamt hotellrum! Det kommer att bli en skojig och spännande upplevelse för Seth!

Jag tror vi bestämmer att sommaren officiellt är ON i och med denna kort-semester!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela