Frida & Seth

Leka, leka, leka!

Publicerad 2008-03-27 12:45:21 i Frida W,

"Ditt barn börjar ta plats genom sin ökade rörlighet och genom alla leksaker och prylar som samlas kring honom. Tillsammans med att gripa, och slänga iväg föremål, är krypandet ett stort steg i den motoriska utvecklingen under det första året. Det finns många krypstilar allt från snabbkryparen till stjärthasaren.


Barn föds med entusiasm, fantasi, lek- och upptäckarlust. Det är i leken en stor del av hjärnans olika delar utvecklas."


Jag kan sitta länge och se på medans Seth utforskar allt runtom honom. Hur han försöker komma på sätt att ta sig fram, över, upp och hur han prövar att nå här och där. Intressant att han inte riktigt lär sig att han får ont i fingrarna när han klämmer dem i lådan till tv-bänken, utan han testar ett par gånger till under dagen..! Det är häftigt att tänka hur fort det har gått för honom att lära sig allt det här som att krypa, greppa, kasta..!

På mammaträffen i tisdags hade barnen fullt upp med att upptäcka och pröva. De undersökte varandra, kröp över varann och testade alla de nya leksakerna som fanns där!

                 
                 
              image998
                                   Det här värmde nog i Thessans mammahjärta..!

Han står upp!

Publicerad 2008-03-24 21:58:47 i Frida W,

                image641

Idag har Seth lyckats hiva sig upp till stående ställning genom att använda sig av tv-bänken! Patrick ringde mig på jobbet och berättade glatt imponerad att sonen nu lyckats med detta hela två gånger! Ska min pappa få rätt i att Seth börjar gå när han är nio månader bara?!?

Tidigare idag gick vi på promenad jag och ungarna, och Seth charmade grannskapet som satt och grillade i det fina vädret när han skrattade och smilade upp sig från sin plats i vagnen! Tilde hoppade och busade med grannhundarna Nisse och Axa, och det skälldes och morrades högt från alla tre, men det tyckte Seth bara var hur kul som helst!
                 image989

När Tilde kommer in i rummet där vi befinner oss har jag märkt att Seth blir så glad och får fram ett "T", som att han är på väg att säga "T-ilde"! Och idag när lille Nisse kom nära, lät han också "T". Kan han mena "T" = hund? Eller läser jag in för mycket i detta, för jag tror att Seth är en superbebis?

Annars är vi glada att hans aptit är tillbaka, kycklinggrytan han fick till lunch sa han var "Mmmhhhh" och gröten går åt i rask takt! Vi är mindre nöjda med att han har kommit på att det är kul att dra naglarna mot tapeten i vardagsrummet (snart ska det väl bli repor i den!) och att han är så glad i sladdar som han envisas med att krypa snabbt emot! När man ropar på honom; "Seeeeth, vart ska du", så stannar han upp, blickar tillbaka mot oss, ler lite busigt och kryper sen fort vidare mot målet, åsså måste man skynda sig fram och lyfta upp han innan han drar ner nån lampa eller så!

Imorgon är det dags för mammaträffen i kyrkan igen, och den här gången får vi förstärkning! Thessan, Theo och Anna ska vara med! Dags att ladda kameran!

Nu ska jag göra iordning lite välling till lill-gubben, som har sovit sen tio i sju ikväll, men han får alltid en flaska till innan vi lägger oss själva! Jag gick upp och kikade på honom när jag kom hem från jobbet ikväll, och Seth sover täcket, med huvudet i fotändan. Jag fattar inte varför han far runt i sängen hela tiden! Men lite spännande ändå att se vart man den här gången kan tänkas hitta honom..!

Snart är det, snart är det..!

Publicerad 2008-03-23 20:24:30 i Frida W,

Bara fem arbetspass kvar nu, sen har jag drygt tre härliga mammalediga månader framför mig, med Seth-gubben!

Bara det här att han blir skitglad när jag kommer hem, när han ser att det är jag som öppnar dörren och börjar lite lätt skrika och sprattla sådär lyckligt och sen kryper mot mig när jag sträcker ut armarna, det gör att jag bara längtar att vara hemma ännu mer! 
              image798
                                                      Han blir så glad!

Idag ringde Patrick till mig på jobbet, och meddelade med en lätt orolig röst att han mådde dåligt igen, och kände att magen var redo att vrida om ordentligt... "Jag tror det är dags nu", sa han. Magsjuka. Ånej! Det var bara att åka och handla de nödvändiga varorna;

Vitpepparkorn
Coca-cola
Glass


...och hoppas på det bästa! Men när jag kom hem efter arbetet och ICA var Patrick redan bättre i magen efter att ha fått vila en stund. Faran verkar var över även för denna gång! Dåså, då kan jag jobba mina fyra kvällspass ändå till veckan.

Sen läste jag på mailen på jobbet idag, att det ska komma ut en massa nya tjänster nästa fredag, så då ska jag banne mig skicka in mina papper och hoppas få en alldeles egen rad nånstans att arbeta på! Wish me luck med det!

Godnatt!

Publicerad 2008-03-23 20:08:54 i Frida W,

image987
       Nu är det sovdags för unge herr Lindholm! Dröm sött! Bara fina drömmar..!

(För jag hörde av Carina att de börjar komma nu snart...så här närmare åtta-månaders-strecket...alltså marddrömmarna kommer! Ånej!)

Nya kläder...

Publicerad 2008-03-23 20:04:51 i Frida W,

image981
"Min mamma gav mig en ny jacka från Cubus, som hon hittade på rean för en 50-lapp! Cool, va"?
                                            
 Present från Lindholm & Veronica; en häftig T-shirt från Australien!
 Av samma par; ett glansigt blått set från Thailand!
 Påskpresent från tokmoster Josse; en jacka med huva från Byske!

Godmorgon!

Publicerad 2008-03-23 08:21:16 i Frida W,

               image980
                      "Är det nån som har en bra rakapparat? Jag ser ingenting"!

Ser ni likheten?

Publicerad 2008-03-22 10:58:20 i Frida W,

       image973
                Här är jag och min tvillingsyrra för över 25 år sen. 
                Är inte Seth och Leo lite lika sina mammor, så säg?!?

Om åldersnoja...

Publicerad 2008-03-21 22:19:46 i Frida W,

Jonas och Veronica var förbi idag, ganska nyligt hemkomna från sin Thailand/Australien-resa som de varit på senaste månaden. De hade en massa kort i kameran att visa, och en hel del att berätta från sin semester! De hade gjort det mesta, kört i vänstertrafik, sovit i skabbiga rum, kissat i ett hål i marken (toaletterna ser ut så där borta! Ja, toalett och toalett...hellre "rummet där man gör nummer ett och två, i ett hål"), sett en massa djur och platser, men inte en gång retat sig på varann, vilket de var stolta över - och lite smått förvånade över också! Det verkar ha varit en jättehärlig resa! Patrick blev lite sugen själv på att se sig om i världen nån gång... Han kan inte leva på sin Ålandsresa hur länge som helst!

Sen frågade de om inte vi hade nåt nytt att skvallra om, men det var bara Seth som kunde visa på sina nya färdigheter med krypningen som de inte hunnit vara med och se än..! (Det händer inte mycket på söder..!)

Jonas; Vad gör ni nästa helg då?
Jag; Ja, vi kan väl hitta på nåt! Patrick fyller år på fredagen, förresten!
Jonas; Just det! Ett år till trettio..!
Patrick; Jaaa... (Lite trumpet, för han har lite åldersnoja pga. detta faktum)
Jonas; Men vaddå, du har ju barn, å hus, å en liten moped...
Patrick; Jo, jo...
Jonas; Å ska bygga garage. Å kombi. Å HUND!
Han tänker efter en stund.
Jonas; Du kanske hellre borde vara orolig för att du inte fyller ett par år ÄLDRE än trettio då!

En maratonsovning!

Publicerad 2008-03-18 11:20:49 i Frida W,

Efter att ha läst om oss här på bloggen igår, hur sjuka och trötta allihopa var, kom Patricks mamma hit för att sitta barnvakt, så jag och sambon fick gå upp och lägga oss och sova. Sköönt! Jag sov en och en halv timme, sen hade jag inte riktigt ro åsså ont i halsen, så jag gick ner och gjorde iordning lite mjölk med honung. Patrick sov från halv fem till mitt i natten - halv tre - då han fick stiga upp med Seth som inte kunde sova! 

Seth hade feber igår, och ville mest bara ligga i famnen hos sin mamma och pappa å snora. Men ett bad i baljan fick honom på lite bättre humör, då han fick sitta där och plaska en stund! Efter badet virade jag in honom i en handduk med huva på och så satt vi på sängkanten och gosade. Efter en stund kände jag nåt varmt rinna över mitt lår. Jag hade glömt sätta på Seth blöjan!

Idag är jag hemma, sjuk från jobbet, och det tar fortfarande emot att svälja, men jag hoppas, hoppas att vi snart är friska igen! För nästa tisdag är det mammaträff i kyrkan igen, med fika och allt, och då bjuder jag in er; Thessan, Theo och Anna, att följa med oss dit och leka med de andra ungarna och prata med de andra mammorna! Ja, faddrar får också hänga på, Anna! Klockan tio är det bus och lek, och halv tolv dukas fikat fram! Välkomna till Ersmarks kyrkan!

Nu ska jag passa på att vila, medans Seth sover i sin säng!
                    image972

Sjukstuga...

Publicerad 2008-03-17 13:42:54 i Frida W,

Idag har vi sjukstuga här. Jag har jädra ont i halsen då jag sväljer, Seth har grinat hela natten, är snuvig och naturligtvis ont nånstans, men vi kan inte så säkert veta var då han inte kan säga mer än "uuuäääähh" och "ga, ga, ga"..! Patrick har en orolig mage, och är rädd att Liddes magsjuka ska ha smittat honom!

Tilde ångrade nog att hon följde med oss hem igår, för hon har inte kommit undan lill-killens gråt och skrik inatt. Hon verkar helt slut, stackarn!

Jag och Tilde var ute i snön idag, och båda två höll på att halka och bryta benen ett par gånger innan promenaden var slut, och vi drog in en hel del "lapphandskar" i huset också. Nu ska det alltså bli vinter igen...

Just nu har Seth äntligen kommit till ro en stund, och han ligger och sover på sin pappas mage i soffan nere. Jag hoppas att vi snart kommer på hur vi kan få honom att må bättre!

"Skrik och gråt hos barn väcker starka känslor hos föräldrar. Känslor som kan vara både kärlek och ilska. Det är känslor som man ibland inte kan kontrollera. Både mammor och pappor kan bli svettiga av att höra sitt barn skrika. Pulsen ökar, man blir stressad, och hos mammor som ammar kan mjölken antingen rinna till eller sina i brösten. Det blir ofta en jobbig situation för föräldrarna som känner att de inte räcker till."


Orsaker till "normal" skrikighet

  • Behov av närhet, barnet kanske säger "jag vill vara tillsammans med dig", "jag vill komma upp i din famn".

  • Behov av stimulans: "jag vill se något annat än sänggaveln eller taket".

  • Överstimulans, för mycket händer runt om: "jag vill vara för mig själv ett tag".

  • Rädsla och oro, barnet vaknar på natten och känner inte igen sig: "det är inte likadant som när jag somnade".

  • Hunger, törst.

  • Obehag: "jag har kissat och är blöt i blöjan", "jag har bajsat", "jag ligger knöligt".

  • Ont, till exempel från tänder.

  • Barnet är för varmt eller fryser.

Ett samtal, alldeles nyss...

Publicerad 2008-03-16 21:16:49 i Frida W,

Jag och Patrick ser "Singing Bee" framför tv:n. Anna har just vunnit 100 000 kronor och hennes pappa syns i bild, en skäggig karl, med ett riktigt frissig sjömansskägg...

Jag: (Till mannen i tv:n) Men raka dig!
Patrick: Så där ska jag se ut när jag blir gammal!
Jag: Näääe!
Patrick: Jo, åsså ska jag ha en massa hår på ryggen också!
Jag: Så äckligt!
Patrick: Mycket hår ska det va! Å fulla armarna, å benen, å magen!
Jag: Då är jag singel.
Patrick: Sen ska jag odla hår på skinkorna!
Jag: Fy fan! 
Patrick: Långt hår på skinkorna! Ha, ha!
Jag: Men man kan inte odla hår på skinkorna.
Patrick: Jo, i framtiden kan man det.

Ett samtal, för nån vecka sen...

Publicerad 2008-03-16 21:09:35 i Frida W,

Patrick ska ge Seth gröt till lunch vid köksbordet.

Patrick: Gapa stort!
Seth: Ga, ga, ga...
Patrick: Seth, kom igen!
Seth: Ga, ga, ga...
Patrick: Koncentrera dig, killen! Du måste äta nu!
Seth: Pttttttrrroooo!
Gröt flyger över bordet.
Seth: Da, da, da...
Patrick: Men försök gapa nu! Jag kan inte åstadkomma mirakel..!

Söndag...

Publicerad 2008-03-16 20:18:06 i Frida W,

Vi är ganska nyss hemkomna från min mamma och pappa, där vi ätit middag och hämtat hem Tilde! Hon fick åka till morsfars i fredags, men nu tror jag allt att hon längtade tillbaka hem igen! Nä, det tror jag egentligen inte, det är mer jag som vill att hon ska sova i sängen med mig inatt! Men igår var det skönt att slippa gå utanför dörren, när jag var så bakis, så det var bra att hon fick en liten weekend på Morö Höjden!
                 image966
                                             Seth har börjat krypa idag!

Med en ny tand i underkäken har Seth varit en del grinig i helgen, och tillsammans med den rinnande snuvan har han heller inte varit på humör att äta eller mitt-på-dan-sova (men gärna på natten, tack och lov, då har allt varit som vanligt). Men han har trots eländes ont och förkylningen ändå lyckats komma på tekniken med att krypa på knäna, och han sitter bättre på rumpan alldeles själv för var dag!
                  image967
                                  Seth leker med en leksaks-blodtrycksmätare!

                                 

I fredags fick vi storfrämmande! Eller minibesök kanske man ska säga, av THEO! Thessan, Theo och Christian! Oh, så han är lik sin mamma! Å så liten och gullig! Jag fick byta hans blöja, men sen blev han lessen..!
            image971
                                                Rent förbannat arg!

Tjejfesten!

Publicerad 2008-03-16 19:58:50 i Frida W,

Vi mötte upp alla partysugna brudar i VIP-rummet på Scandic vid halv sju. Det var en del som hade bastat och drinkat och det var full rulle på uppiffningen av dessa tjejer när jag och Anna anlände.

Själv fick jag beröm för min fina sminkning, och fick veta att mina ögonbryn var så fina, att de var rent beundransvärda - och INNE! Kändes lite coolt att för en gångs skull vara inne!

Men min frisyr fick tummen ner på en gång, (jag hade bara kammat mig och satt upp håret i en pyttesvans) så jag fick sätta mig ner och låta mig bli plattångad!
              image948
Sen bar det av ner till restaurangen, där vi närmare åtta äntligen fick gräva i grytorna och äta av den goda fredagsbuffén! Supergott med kyckling, fläskfilé, lax, potatisgratäng, en massa grönsaker och sen ett helt efterrättsbord!

                 
Vi åt och åt, sen började vi med lite serious drinking! Scandic-tjejernas 50%- i-baren fick bara inte gå till spillo!
   
Det dansades styrdans och lite ringdans, och sen, när alla gick ut för att röka passade jag på att sjunga en låt med bandet! "Stand by me" har väl aldrig låtit vackrare?!? Det får vi väl aldrig veta, för jag hörde själv ingenting där uppe på scen, och ingen av mina kompisar stod nedanför och lyssnade heller. Det är enklast att bara anta att det helt enkelt var skitbra! Jag menar, med såna ögonbryn kan väl inte mycket gå fel?

              
                 image962
                                                              Sexy Becca!
                  Malin!                                                       Anna!
                  image965
                                                  Snygga Ana Banana!

En skitkul kväll, med mycket tjejsnack och glada brudar! Det är inte så ofta man träffas så många på en gång!

Igår var det inte lika kul, må jag säga... Det blev lite mycket... Billigt i baren är inte alltid bra!

Yes!

Publicerad 2008-03-13 15:54:50 i Frida W,

Ledig nu fyra dagar igen! Sköönt!

Sen är det slutklämmen på jobbet kvar - tio dar i sträck!

Snart är jag mammaledig igen! Åh Seth, då är du bara min!
                 image946

Tisdag, 11 mars.

Publicerad 2008-03-11 16:00:23 i Frida W,

Idag åkte vi till biblioteket i Kåge. Vi blev visade in i "sagorummet", vi fyra mammor och en pappa med våra barn. Där berättade den manlige bibliotikarien att de nu infört ett självservicesystem, så det var viktigt att man alltid hade med sig sitt lånekort. Sen pekade han bort mot en back med pekböcker och förklarade att det var nog de böckerna våra små bebisar skulle ha mest nytta av just nu. Sen slog han ihop händerna och undrade om vi hade några frågor. Snabbt avklarat, lite information. Fast, de flesta av oss hade ju besökt ett och annat bibliotek tidigare, så vi kan ju liksom grejen redan. Men ändå. Vi fick slutligen varsin bok att ta hem, som hette typ "Barnens första bok", och sen drog vi mot kyrkan i Ersmark för att leka och fika ihop. 

Fast först åkte jag och Seth till Ica för att handla lite. Idag var det tio-kronor-dagen på många varor, så jag fyllde vagnen med kroppkakor, blodpudding, leverbiff och grillkorv. Värt! Ikväll ska jag färga håret, Anna ska komma och hjälpa mig, så vi behövde lite fikabröd, så det betalade jag också för. Anna O ska också komma förbi, och jag lovade henne igår kväll att jag skulle bjuda henne på lite mackor, så kunde hon hoppa i bilen direkt efter att ha kommit hem från skolan i Umeå, för annars skulle hon komma så sent och då har nog Seth redan gått och lagt sig för natten... Innan vi la på luren igår kväll sa hon att hon längtade efter honom så mycket, så det är ju klart man ställer upp med lite kvällsmat åt henne så hon hinner kramas en liten stund i alla fall. "Hälsa Seth, krama Seth, pussa Seth jättemycket, jag saaaknar Seeeth"!

Kyrkobesökarna:
                                   
                                 Alicia                  Knut               Seth
                                  
                                  Alma                 Leo                    Nelly

När vi kom hem fick Seth lägga sig och sova och jag sprang runt och städade, plockade undan, diskade, vek ihop tvätten, kastade skitiga kläder i tvättkorgen, gick igenom posten och sopade ihop det värsta skräpet på köksgolvet. Sen la jag mig och läste en bok som jag lånade på bibblan och hon skriver så klokt i  den, den tjejen om att; "vet ni varför jag och mina medsystrar, det vill säga alla andra mammor, är bäst? Jo, för vi tänker flera steg framåt och planerar, vi vet hur man använder hela hjärnan". Till skillnad från... 
            image945
                         Patrick och Seth spelade luftgitarr framför datorn igår.

Vi steg upp vid halv åtta idag. Då hade Seth fått ny blöja vid femsnåret, men annars sovit hela natten. Från halv åtta. Patrick gav honom i och för sig välling i sängen vid tio, eftersom Seth med sin snoriga näsa, inte haft nån vidare aptit de senaste dagarna, men då på kvällskvisten fick han i sig hela flaskan, och det var ju skönt. Ja, sen kikade Patrick in till mig och sa "godnatt", innan han bäddade ner sig i sin säng. För, jo, vi sover fortfarande i skilda sovrum, för det är så skönt att sova själv! Det är det smartaste drag vi gjort på länge, jag har sagt det många gånger nu, men det är så sant. Inget tjafs om vem som stör eller väcker vem, och bokhögen bredvid sängen min är snart utläst, för jag kan ligga så länge jag vill och bläddra i dem.

Igår kväll när jag skulle lägga mig tillrätta och för en gångs skull se lite tv innan jag skulle sova, hittade jag en stor blöt fläck på min madrass. Tilde, som fått ta en dusch tidigare på kvällen, hade demonstrativt lagt sig där, dyblöt, för att riktigt göra det obehagligt för mig. Jag orkade dock inte byta lakan eller fixa till, så jag la bara ett extra påslakan uppepå och la mig ner för att se "American Idol". Inom nån minut kände jag hur linnet var genomsurt och hela ryggen blöt. Men så fick det vara.

Nu vill nog Seth komma upp ur sängen, middagen ska börja göras iordning och ätas, om bara Patrick behagar komma hem från Lidde snart, hemputtrande på minimoppen genom Ersmark..!

Men se, där kommer han!

Tisdag, biblioteket 10.00.

Publicerad 2008-03-10 20:02:22 i Frida W,

                                                     image935
Imorgon ska vi träffas alla mammor och lediga pappor på biblioteket i Kåge för att få reda på vikten av att läsa böcker för våra barn, antar jag. Jag hörde också att de kan komma att få sina första lånekort på bibblan, de små liven!

"Barnets språk utvecklas i samspel och tillsammans med människor som står barnet nära. Att prata med barn, även små spädbarn, är den bästa stimulansen för språkets utveckling hos det lilla barnet. Vardagsprat där du kommenterar saker ni gör tillsammans; badar, byter blöjor eller tar på skorna är en bra början att fånga in barnets omgivning och sätta ord på upplevelser. För små barn finns många bra böcker med rim och ramsor som är anpassade både i längd och språknivå.
                                                                          image938

Vid nio till tio månaders ålder vet barnet redan hur man bygger upp ett samtal, hur man kommunicerar genom ord. Nu kan du även läsa enkla bilderböcker och pekböcker. Prata om bilderna. Läs så länge det är lustfyllt. Ett mellanting mellan läsning och prat är att pratläsa - prata och berätta om en eller två bilder, inte hela boken på en gång."

                                                    image936 
                  "Varför det"? "Hur då"? "Varför heter det så"? "Varför"? "Varför"? "Varför"?
                    Jag läste att ett fyraårigt barn frågar i genomsnitt 437 frågor om dagen!

                                      Börja öva på ditt tålamod!

Javisst!

Publicerad 2008-03-10 18:15:38 i Frida W,

           

Förra lördagen blev jag peppad! Jag kände att jag också vill vara så glad, käck, smärt och studsigt lycklig som den här tjejen! Jag ska börja jobba på fysiken så fort jag blir mammaledig igen! Då ska jag bli piggare, jag ska sprudla och smitta av mig munterhet på alla andra! Jag menar, hur svårt kan det va?

Om mobilen...

Publicerad 2008-03-10 17:36:32 i Frida W,

                                                              image932
Jag vet inte riktigt när jag fick min första mobiltelefon, men det kan ha varit i samband med nån skolavslutning, på gymnasiet? Var man så sen? Nu är det rätt otänkbart att inte ha med den vartän man ska.

Man känner att man måste kunna nås vid alla tidpunkter, och det tar lite emot att slå av den när man är hos doktorn eller tandläkaren, för man vet ju inte vem som kanske försöker ringa eller om man missar nåt kul..!

Hos oss har mobilen gjort oss väldigt bekväma. som när jag till exempel ligger uppe i sängen, och jag vet att Patrick sitter nere i soffan och ser tv, då kan jag ringa ner för att be honom komma upp med ett glas vatten eller så. Eller om man till exempel hör nåt på natten, och Patrick är vaken där nere. RING, RING! "Vad var det för duns"?!? Eller, RING, RING! "Kom ihåg att ta ut Tilde innan du går och lägger dig"! 

När man är på promenad är det rätt tryggt att ha mobilen i fickan, ifall man skulle möta nåt djur i skogen. Oftast tänker jag inte på det, men ibland kan jag bli lite skraj om jag börjar fundera på björnar och älgar, rävar eller stora fåglar som kan komma och attackera! Patrick tycker att jag bara pratar strunt, men jag tror att djuren inte alltid blir mer skrämda själva, utan det kan hända att just den räven hellre rusar mot mig än flyr! Hemska tanke!

Då är det skönt att veta att det bara är ett par knapptryckningar bort, åsså får man prata med nån som antingen kan lugna ner en eller komma i ilfart och hämta upp mig. Tyvärr är jag väldigt dålig på att förklara vägen för folk, så jag skulle nog bli kvar där ute ändå...

Sen är det skönt att bara fördriva tiden med ett telefonsamtal (eller några) medans man är ute och går. Jag är expert på att låta mobilen gå varm när jag promenerar. Jag ringer mamma, syrrorna och kompisarna för att kolla läget hos dem, och får på så vis flera saker gjorda på samma gång. Helgen kan hinna planeras, en rapport om Seths framsteg delges och frågor jag har kan besvaras av dem som jag pratar med i luren. 

Fast ibland är det lite dumt att folk kan nå en så lätt, till exempel om nån ringer för att höra vad man gör och man piggt svarar "inget särskilt", fast man just då toksov med dregel på kudden, och sen hör man att de sitter i bilen och ringer... "Bra, vi är där om tjugo sekunder"! Panik!
                                                 image933

Bruuummm, bruumm!

Publicerad 2008-03-09 16:07:45 i Frida W,

                  image930
                         Seths framtida leksak, är en kul leksak för pappa Patrick idag!

Leos dop...

Publicerad 2008-03-09 16:02:23 i Frida W,

               image919
               
                  Huvudpersonen; Leo Victor André Stenmark!
               image921

            

                                        

Psalmer; "Tryggare kan ingen vara"
              "Du vet väl om att du är värdefull"

Musik; "Det gåtfulla folket"

Dopfika; Smörgåstårta
             Gräddtårta 
             Hjortrontårta (åh, mums!)
             Marängkakor
              image928
                                   
                                    Seth hos morfar och mormor!
              image929

Fredagskväll...

Publicerad 2008-03-08 11:07:36 i Frida W,

Tyvärr hade Josse inte tagit med sig sitt Singstar, för det var visst en del lödpunkter som inte var klara, Rikard höll på att försöka chippa det, eller hur man nu säger... Men "Så ska det låta" hade vi kul åt och Portersteken blev, enligt kocken Patrick själv, "en succé"!

               
Josse, Patrick, Rikard, våran kusin Rebecca, Seth, Leo, Carro och André var här! Å jag.
            image911
                                                     Seth ska alldeles strax gå och sova här...

              "Puss på dig, moster"!
            image910
                                                                        Leo ska döpas idag!
             
Josse hade med sig klassikern "päronhalvor med After Eight" till efterrätt. Alla fick smaka. Med vaniljglass till. Tilde gillar glass.

Förra fredagen...

Publicerad 2008-03-06 20:47:33 i Frida W,

                   image905

                        

...då var mostrarna och kusinen här och busade med Seth! Imorgon kväll kommer de igen!

Patrick ska bjuda på Porterstek och Josse tar med sig Singstar!

Det blir uppladdningen inför Leos dop på lördag..!

Sov gott...

Publicerad 2008-03-03 20:37:37 i Frida W,

När jag och Seth kom upp för trappen till mamma och pappas lägenhet stod Tilde redan vid dörren och väntade, lite tjutande, stampande med småtassarna och ville bara in! När jag öppnade smet hon snabbt in och sprang mellan alla rum, letade, snusade på mattor och i hans matskål, tog en vända in på lilltoan - ingen där - hälsade på mamma, pappa, Crille, Leo och Carro. Men ingenstans var han. Vi kom försent.

Idag fick Milo somna in hos veterinären.
                                                                                  

Så där ja!

Publicerad 2008-03-02 21:59:10 i Frida W,

Nu har jag äntligen fått riva ännu en flik i min almanacka - vecka nio - done!

Jag kom hem till ett stilla lugnt, men lite stökigt hus, och har hunnit äta en kvällsmacka och plocka undan lite grejer på nedervåningen. Seth sover så klart, och han sover bättre nu på nätterna igen, efter lite griniga dagar. Inatt till exempel, hade jag lovat Patrick att jag skulle ta Seth under natttimmarna, men jag behövde inte gå upp en enda gång! Tjugo över sju vaknade han först och jag hann bara byta blöja på honom innan jag satte mig i bilen och drog ner till jobbet i stan!

Imorgon ska jag riktigt rå om sonen! Vi ska åka ner mot stan redan vid elva och hälsa på både jobbarkompisar, min syrra och så Seths mormor har jag tänkt!

En ledigdag, sen är det igång igen. Jag börjar mer och mer längta till första april..!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela